Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő lehet állást (6 db)

A harisnyát mennyi ideig lehet a fiókba tárolni? Állásában tönkre tud menni?

Legjobb válasz: A "nevedbõl" ítélve azt hinné az ember, hogy "szakértõ" vagy! ;)

A "nevedbõl" ítélve azt hinné az ember, hogy "szakértõ" vagy! ;)
Nem nagyon megy tönkre, tegnap anyám régi fiókjából horgásztam ki jó pár darabot, egyiknek sem volt semmi baja, pedig több éve már ott lehetnek.

Mennyi idő alatt lehet MO-on álláshoz jutni?

Kezd elegem lenni, hogy 3 hónapja munkanélküli vagyok, szinte számolatlanul küldöm az önéletrajzaimat a képzettségemnek megfelelő (vagy messze alatta lévő) állásokra és még csak visszajelzést se kapok. Sokszor azt se tudom ki kapja meg a személyi adataimat.

Legjobb válasz: Nekem a 2010 júniusi államvizsga után több, mint 1,5 év kellett, idén január végén kaptam munkát, nem a szakmámban, alig fizetnek és szétmelózom magam, de legalább van. Talán kicsit kapcsolódik a diplomámhoz, az önéletrajzomba beírható, de érettségis munka. Minimum 1000 önéletrajzot elküldtem de semmi, ezt az állást is ismerõs útján szereztem. Egyébként valószínûleg még mindig munkanélküli lennék. Ja és nem bölcsész vagyok, például az elvileg keresett mérnök ismerõsömnek is 1 év kellett, igaz, õ már a Nokiánál van jó helyen.

Nekem a 2010 júniusi államvizsga után több, mint 1, 5 év kellett, idén január végén kaptam munkát, nem a szakmámban, alig fizetnek és szétmelózom magam, de legalább van. Talán kicsit kapcsolódik a diplomámhoz, az önéletrajzomba beírható, de érettségis munka. Minimum 1000 önéletrajzot elküldtem de semmi, ezt az állást is ismerõs útján szereztem. Egyébként valószínûleg még mindig munkanélküli lennék. Ja és nem bölcsész vagyok, például az elvileg keresett mérnök ismerõsömnek is 1 év kellett, igaz, õ már a Nokiánál van jó helyen.
Nemrég olvastam valahol egy cikket, hogy az átlagos álláskeresési idõ 17 hónap ma Magyarországon. Amúgy neked kérdezõ milyen szakképzettséged, tapasztalatod van, mely területen? Mert pl. szakképzettség nélkül 1000 fölötti jelentkezõ is elõfordul 1 állásra, így el sem olvassák a legtöbb jelentkezést.
3 hónap? Én 1, 5 éve. És túl vagyok kb 1500+ önéletrajz elküldésen.
Na így szoktak az MLM-esek vadászni :)
Milyen területen szeretnél elhelyezkedni? Milyen képesítésed van? Én munkahelyet nem, de munkát találtam magamnak, így a magam ura lettem, van jó, és rossz oldala is.
Általános a kérdésed, mit akarsz hallani? Én 1 hónap alatt találtam, de ehhez nyelvvizsgák, tapasztalat, speciális szaktudás, jó fellépés kellett. Van ilyen is, van olyan is...
nem MLM, és nem ügynöki, a jutalék stimmel
Nem MLM, nem ügynöki, de jutalék, na itt kezdõdnek a legnagyobb átverések. Carbon credit pedig lufi, átverés, érdemes utánajárni, de csúnya szavakat inkább nem mondok arra, aki képes ezt egy munkanélkülinek ajánlani, az ilyen az anyját is eladná.
IMC Független pénzügyi tanácsadó cégcsoport, nem átverés, hitelekkel befektetésekkel megtakarítással foglalkozom.
IMC Független pénzügyi tanácsadó cégcsoport, nem átverés, hitelekkel befektetésekkel megtakarítással foglalkozom. :D Akkor meg olyan, mint az OVB, az is egy lehúzós fos.
A kérdező hozzászólása: Már mondtam, h bejelentett 8 órás állás érdekel csak. Amúgy a kérdésem sem ez volt.
Akkor carbon credit, vagy Emgoldex. Egyikbe se szállj be.
A kérdező hozzászólása: Mlm, ügynöki és jutalékos munka nem érdekel. :-) Igen, munka van, mert munka az is, ha a szomszédomnak felásom a kertjét 2e Ft-ért, de a címben is ÁLLÁSt kérdeztem. Tudod, napi 8 óra, 100% bejelentve. :-)))
A kérdező hozzászólása: Diplomám, nyelvvizsgáim vannak, több év munkatapasztalatom is, csak már középkorú vagyok.
A kérdező hozzászólása: És semmi? mert engem még interjúra se hívtak be.
Én ezelõtt 14 hónapig voltam munkanélküli, majd 1 éves szerzõdéssel találtam ismerõsön keresztül munkát. Most 19 hónapja vagyok ismét álláskeresõ, azóta 1x sikerült dolgoznom 3 hónapot (be nem jelentettek). Elkeserítõ :( Pedig van 3 szakmám, érettségim, 1 okj-s bizim és alap német nyelvvizsgám.
Totál nulla programozói tudásról indulva én két évre saccolok.
ha intenzívebben nekiállsz tanulni (heti 4-5x napi 4-6 órában csak java-t tanulsz és gyakorolsz), és van érzéked hozzá, akkor úgy 2-3 hónap alatt tisztában leszel az alapokkal. további pár hónap-fél év után már az agyad is kezd ráállni a "programozói gondolkodásmódra", ezután elkezdhetsz kicsit specializálódni (nem mindegy hogy apró játékokat akarsz programozni, vagy adatbázisrendszereket kezelni), valamint tovább gyakorolsz (és töltöd le netrõl a nagy-nagyobb-mégnagyobb tutorialokat ipari mennyiségben), ez szintén egy jó fél év. szóval szorgalmas hozzáállással 1-1.5 év alatt már fel tudod magad hozni egy junior fejlesztõ szintre. heti néhány órás bohóckodással viszont inkább bele se kezdj, mert egy évtized múlva se leszel még sehol vele...
A kérdező hozzászólása: köszönöm ment a like


Mennyire számít a munkanélküliség hosszú az állásinterjún? Lehet azért nem veszik az embert mert hosszú ideig volt állás nélkül?

Legjobb válasz: a munkanélküliség hosszúsága nem mérvadó. inkább azt szokták kérdezni/nézni hogy csináltál e közben valamit: tanfolyam, önkéntes nyelvtanulás-gyakorlás, vagy csak egésznap othon nézted a szappanoperákat

a munkanélküliség hosszúsága nem mérvadó. inkább azt szokták kérdezni/nézni hogy csináltál e közben valamit: tanfolyam, önkéntes nyelvtanulás-gyakorlás, vagy csak egésznap othon nézted a szappanoperákat
Kapják be a HR-esek meg azok is, akik ezt tanították nekik.Remélem kerül majd olyan helyzetben, hogy ne legyen több, mit egy évig melója.Lehet ez amúgy 5-10 éve még így volt, de akkor nekik se ártana frissíteni a tudásukat a mai helyzethez...Amúgy meg baromira nem értem mi a fenét érdekli, hogy mit csináltam azelõtt, semmi köze hozzá, nem rá tartozik, lehet akkor még poénnak gondolotam a szappanopera nézést, most viszont meguntam és dolgozni akarok...Nem az õ pénzén néztem a annó szappanoperát.Majd, ha rosszul végzem a munkámat az fog rá tartozni(pontosabban az se a HR.es re hanem majd a fõnökömre/munkáltatómra)...
Azt szokták mondani, hogy furcsa ha valakinek hónapokig vagy akár évig sincs munkája, mert akkor valószinûleg dolgozni sem akart. De privát véleményem szerint, a mai helyzetben egyáltalán nem következik ez belõle, mert akármennyire is megszakadsz a munkakeresésbe, jó nagy adag szerencsére is szükséged van.
Nekem pl azért van 4 év lyuk az önéletrajzomban mert a beteg Nagyanayámmal voltam otthon áplásin."Az nem is akar dolgozni"...Aha, nyalják ki...Ja persze tudom, miért nem [email protected] be elfekvõbe az öregasszonyt...:-( Unodrmány ez a mai világ...
Ha az állásinterjúra eljutsz nem sokat. De nekem egy HR-es egyszer azt mondta, Neki úgy tanították az egyetemen, ahogy az 1. is írta, hogy akinek nincs több mint 1 éve munkája az nem is akar dolgozni, így a pályázata azonnal a szemetesben landol.
Ha neked lenne egy céged, munkaerõt keresnél, 100 jelentkezõbõl 50-nek kevesebb mint egy hónapja nincs munkája, 50-nek több mint egy éve nincs munkája. Kik közül válogatnál? Õk is csak a munkájukat végzik.
Ha tõled független ok miatt nem volt munkád, személyesen add be az önéletrajzod, és akkor adhatsz rá magyarázatot.

Olyan cégek esetében, ahol egy karrieroldalon keresztül lehet állásra jelentkezni: mi a tapasztalatotok, mennyi idő míg elbírálják a pályázatot?

Több ilyen munkáltatóhoz - multinacionális céghez - is jelentkeztem az utóbbi id?ben, és az érdekelne, hogy aki már jelentkezett így állásra, annak mennyi id? után jeleztek vissza? (Ilyen cégek pl.: IBM, Vodafone, Magyar Telekom, Ernst & Young, GE, HP, stb.)

Legjobb válasz: Nekem vissza sem jeleztek általában az ilyen oldalakon beküldött önéletrajzokra. :( (Hiába volt hirdetés...)

Nekem vissza sem jeleztek általában az ilyen oldalakon beküldött önéletrajzokra. :( (Hiába volt hirdetés...)
Konkrétan nem ezek a cégek, de van, hogy hónapok. Általában a visszajelzést gondolom valami Kovács 27 Katalin HR-gyakornok csinálja az elsõ napján, amikor megmutatják Neki, hogyan kell a karrierportálra érkezõ pályázatokat elutasítani és délután gyakorolja a hónapokkal korábbi pályázatokon.
A kérdező hozzászólása: Hmm... Szép kilátások! Bár azért még reménykedem. :)

Mennyi idő alatt lehet állást találni?

Tudom, hogy sokmindent?l függ, végzettség, lakóhely stb, de nagyon érdekelne a válasz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!