Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő kibújik egy (6 db)

Ha már kint van a babámnak a foga hegye egy ici picit mennyi idő meg jobban kibújik?

2napja vettem eszre hogy egy ici pici csücsök kint van de azota sem jott kijebb

Legjobb válasz: Nálunk kb. 1-1,5 hónap mire teljesen kibújik egy fog. Napról napra kintebb lesz az a fogacska.

Nálunk kb. 1-1, 5 hónap mire teljesen kibújik egy fog. Napról napra kintebb lesz az a fogacska.
Én szerdán vettem észre, hogy kint van egy csücsök, csütörtökre már egy kis csík volt, azóta is napról napra nagyobb.

Maximum mennyi ideig tart míg kibújik egy fogacska? És végig gyakran kakilnak, vagy híg a székletük ilyenkor?

Már 10 napja, hogy észrevettem, hogy jön a foga a lányomnak. Azzal kezdődött, hogy sokkal többször kakilt egy nap, majd nem sokra rá észrevettem a kis csíkot az ínyén. De még mindig nagyon kell nézni, hogy észrevegyem, semmit nem haladt előre. Mondjuk inkább az aggaszt, hogy ennyit kakil, remélem nem fog fogyni emiatt. Mennyi lehet még? Napok? Hetek?

Legjobb válasz: Van olyan fog ami két hét alatt jön ki, van ami pár nap alatt. Nem vagyok benne biztos, hogy a fogacskája miatt kakil. Lehet, hogy ez sok front zavarja meg az emésztését. Nálunk legalábbis így szokott lenni, és a doki is azt mondta, hogy a frontok hatással vannak emésztésükre. Egy érdekesség, hogy a szemfogak már min. fél évvel a kibújásuk elõtt be vannak "gyulladva", úgy néznek ki mintha már holnap ki akarnának bújni.

Van olyan fog ami két hét alatt jön ki, van ami pár nap alatt. Nem vagyok benne biztos, hogy a fogacskája miatt kakil. Lehet, hogy ez sok front zavarja meg az emésztését. Nálunk legalábbis így szokott lenni, és a doki is azt mondta, hogy a frontok hatással vannak emésztésükre. Egy érdekesség, hogy a szemfogak már min. fél évvel a kibújásuk elõtt be vannak "gyulladva", úgy néznek ki mintha már holnap ki akarnának bújni.
73 cm és 7, 5 kg ahhoz képest, hogy két hétig hasmenéses volt...nagyon jó!!! (egy hónapja 70 cm és 7, 2 kg volt) Igaz, az utóbbi napokban meg annyit evett, mint még soha :) :)
És ez még csak az elsõ volt! Na de bízzunk benne, hogy a többi könnyebben fog menni! Mi is hasonló "méretûek" vagyunk. :) Végre valaki, aki 7 kiló körül van 9 hósan. Az összes ismerõsöm hasonló korú babája sokkal nagyobb. Holnap kiderül a pontos súlya, szerintem semmit sem hízott az utóbbi hónapban...
A kérdező hozzászólása: Ma voltunk, 7, 3kg és 68cm. Éjjel nem sokat aludtunk, lehet, hogy lesz még pár álmatlan éjszakánk, amíg át nem töri rendesen a fogacska az ínyét. Ja, jó hosszú volt, 20 nap...plusz még a kibújási idõ. Szegény lányom :(
Jaj, de jó! A miénk már nõdögél. :) :) Hát akkor nektek is hosszú volt... Remélem a többinél már nem így lesz! Súlyával mi a helyzet? Voltatok tanácsadáson? Mi holnapután megyünk, hát kíváncsi leszek...
A kérdező hozzászólása: Végre megrepedt az ínye! Remélem most már vége lesz a fájdalmas idõszaknak...
A kérdező hozzászólása: Mi nem tudtunk tanácsadásra menni, mert esett az esõ, így talán majd jövõhéten. Én is mintha látnék egy csíkocskát, de ugye biztos csak akkor lehetek, ha áttöri végre. Kaki ugyanannyi, 2 és 4 között naponta. Nagyon várom már, hogy legyen belõle valami! :)
? helyett ! :D
Második (és a többi) vagyok! Látom a fogacskánk hegyét? A kaki is kezd helyreállni. Már nincs hasmenése. És kevesebb is, ma "csak" 3 volt. :) Ti hogy álltok?
A 4 az még belefér, amíg nem teljesen híg az összes. Úgyhogy szerintem ne izgulj. Ha netán rosszabbra fordulna (több lenne, vagy mind nagyon híggá válna, zöldes, nyálkás lenne), akkor keresd fel a védõnõt vagy a dokit. Alma, banán, rizs, krumpli, répa, keksz...ezeket esszük már egy hete, de ez sem segít. :( Ja meg sok folyadék!!! Amúgy fogzáskor sajnos hajlamosak elkapni fertõzéseket. Szép estét! Kitartás. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál! Nálunk kb 4 szokott lenni egy nap alatt, de az eddigi 1hez képest ez elég sok. Meg puhább, de azért még nem híg. És mi az, hogy diétáznia kell? Mit nem ehet?
Szia! Na, elmentünk dokihoz. Ott van a fogacska, de ki tudja mikor tör át?!?! Viszont a doktornéni azt mondta, ez a sok kaki nem attól van. (nem tudom, nektek mennyi, nekünk most hétvégén volt 6-7 kaki is egy nap) Lehet hígabb széklet, meg valamivel több is, de ez már sok, azt mondta. Normaflort kell innia, meg diétázni (amit egy hete csinálunk a védõnõ tanácsára és semmit sem ér), aztán szerdán kell visszamenni. Lehet, hogy valami baci vagy vírus. Ha nem javul szerdáig, akkor székletmintavétel lesz. Remélem, nálatok csak a fogacska a ludas! (Amúgy az én lányom szerintem fogyott is, tegnap mértem és annyi a súlya, mint a legutóbbi tanácsadáson 3 hete, 7, 2 kg. Nem szeretném, ha tovább fogyna...) Szép napot Nektek!!!!!
A kérdező hozzászólása: Szerintem az én lányom fogzik, mert a nyáltermelése is sokkal erõteljesebb lett. Mi pont holnap megyünk tanácsadásra (ha nem esik az esõ), megmutatom majd a dokinak, bár semmit nem ér, nem valami jó doki :S
Szia! Már találkoztunk az egyik joghurtos kérdésednél! :D Az én lányom is már szintén kb.10 napja rengeteget kakil, sõt mostmár mondhatni hogy hasmenéses is. Eleinte csak 1-2 hígabb volt, most megfordult az arány.Ma 6-szor kakilt, abból 1 volt normális. Már azon vagyok, hogy elviszem dokihoz holnap, lehet nem is a foga?! Amúgy az ínye duzzadt, egyfolytában rág...
A kérdező hozzászólása: Teljesen jó :)

10hós babámnak most bújt ki a foga allul. Mennyi idő míg teljesen kibújik? és azt az egy fogacskát, hogy ápoljam?

Legjobb válasz: nagyon változó. A kisfiamnak 8 hónaposan bújt ki az eslõ kettõ alul, de még ma sincs kint teljesen. viszont a felsõ kettõ elöl 3 és egy hete bújtak ki, és már szinte teljesen kint vannak. Én a nenedent ujjra húzható fogkefét és a hozzá használatos fogkrémet használom (dm-ben megvehetõ).

nagyon változó. A kisfiamnak 8 hónaposan bújt ki az eslõ kettõ alul, de még ma sincs kint teljesen. viszont a felsõ kettõ elöl 3 és egy hete bújtak ki, és már szinte teljesen kint vannak. Én a nenedent ujjra húzható fogkefét és a hozzá használatos fogkrémet használom (dm-ben megvehetõ).


Kislányom duzzadt fogínyén van egy kis piros pötty. Az lenne a fogacska? Mennyi idő még míg kibújik?

Legjobb válasz: Nem, ha fehér, akkor az lesz a fog. Babánként változó, mi már lassan 1 hete növsztjük, és még csak a fele van kint, igaz, hogy egyszerre kettõt.

Nem, ha fehér, akkor az lesz a fog. Babánként változó, mi már lassan 1 hete növsztjük, és még csak a fele van kint, igaz, hogy egyszerre kettõt.
Mi majdnem két hete növesztjük (akkor törte át a fogínyét) és még mindig csak 2mm látszik belõle. Szóval nem egyszerû. Egyébként meg kb. 5 hónapos kora óta mondta mindig a gyermekorvos, hogy már csak pár nap és kibújik a fogacska (azóta duzzadt volt a fogínye) és mégis 9, 5 hónapos volt, mikor az elsõ fogacska kibújt. Igaz, hogy most már jön a második is, de az elsõ elég soká törte át a fogínyét.

Mennyi idő mire kibújik egy fogacska?

Lassan 5 hónapos kislányomnak valószín? jön a foga. Rág mindent, ny?gös és mostanában sokszor kel éjszaka (3x-4x), pedig 2 nónapos kora óta szépen aludt este 8-tól reggel 6-ig. A tej elég neki, nem éhes mert 1-2 perc alatt visszaalszik. Mennyi ideig tart ez kb.?

Legjobb válasz: Szerintem nagyon változó. A szomszéd kisfiúnak 3 hónap kellett az elsõ fog hegyének kibújásához...

Szerintem nagyon változó. A szomszéd kisfiúnak 3 hónap kellett az elsõ fog hegyének kibújásához...
szia a dokinénink már hónapok óta mondja, h nagyon fogzik-de semmi.most 2 napig magas láza volt 39 fokos-nagyon nyáladzik-rág mindent-mégsem akar kibújni, pedig látom , h tiszta fehér már.úgyhogy kitartás...mi borostyánkõ nyakláncot használunk, de 2féle krém is oda van készitve

Mennyi idő mire kibújik egy fog?

Hat hónapos kisfiam már egy hete ny?gös, csak akkor tud elaludni, ha bekenem a fogínyét Dentinox-szal, de semmi különöset nem látok rajta még mindig. Anyukám szerit kicsit duzzadt az ínye, nekem valahogy ehhez nincs jó szemem, mert én nem vettem észre, ha megfogom, akkor sem érzek ott semmit. Mikor jön már ki a foga?

Legjobb válasz: Az én babámnak 3 hete koccant meg a hegye, és még mindig nincs kinn egészen. De ez már nem fáj neki, csak addig fájt, mig kijött a "csík".

Az én babámnak 3 hete koccant meg a hegye, és még mindig nincs kinn egészen. De ez már nem fáj neki, csak addig fájt, mig kijött a "csík".


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!