Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő kell tesztet (14 db)

Mennyi ideig kell főzni a spagetti tésztát? 13/l

Anyuék elmentek valahova (nem mondták hova) és mondták,hogy csináljak valami másodikat a meggyleves mellé. Gondoltam csinálok sajtos tésztát mert azt mindenki szereti és egyszer? is, de még soha nem f?ztem ki tésztát. Mennyi ideig kell f?zni? Kell bele só? Vagy hogy csináljam?

Legjobb válasz: 1. felraksz vizet és amikor forr óvatosan belehelyezed a tésztát. De ne dobáld magasról, mert kifröcsög a forróvíz. És arra is vigyázz, hogy amikor megfogod az edény szélét az is forró, ha konyharuhával fogod meg akkor arra vigyáz ne érjen a lánghoz. 2. kb 10-15 perc kell, de amikor már jónak látod óvatosan villával kiszedsz egyet és megkóstolod. 3. igen kell bele só. 4. én szoktam tenni a vízbe egy kevés olajat, hogy a tészta ne tapadjon össze és ne ragadjon az edény aljára. Nem lehet elrontani. Csak azért óvatosan

1. felraksz vizet és amikor forr óvatosan belehelyezed a tésztát. De ne dobáld magasról, mert kifröcsög a forróvíz. És arra is vigyázz, hogy amikor megfogod az edény szélét az is forró, ha konyharuhával fogod meg akkor arra vigyáz ne érjen a lánghoz. 2. kb 10-15 perc kell, de amikor már jónak látod óvatosan villával kiszedsz egyet és megkóstolod. 3. igen kell bele só. 4. én szoktam tenni a vízbe egy kevés olajat, hogy a tészta ne tapadjon össze és ne ragadjon az edény aljára. Nem lehet elrontani. Csak azért óvatosan
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megcsináltam jó lett :)
1 ek. só és 1 ek. olaj kell a vizbe(ha durum lenne az olaj kihagyható) és 12 percet kell fõzni!Ne fõzd nagyon szét mert az se jó, de kemény se maradjon.., olyan 10 perc környékén kivehetsz egy szálat és kóstold meg mennyire puha már! Jah és lobogó vizben nagy lángon kell fõzni!
Nekem nem akkora a kezem mint egy sütõlapát :) Úgyhogy én mindig fél marékkal szoktam bele tenni és mindig jó a tészta.De ez attól is függ mennyi tésztát szoktatok kifõzni egyszerre, ha csak egy fél zacsival akkor sok a fél marék.
Egy fel marekkel???? Az nagyon sok! Vigyazz mert ha elsozod, tul sos lesz a spagetti. Fel kanalnyi(nagy kanal) so eleg boven egy adaghoz, de az a fel kanal se legyen pupozott. Vigyazni kell a soval!
Tegyél fel fõni vizet és tegyél bele sót is kb olyan fél marékkal.Amikor forrik a víz tedd bele a tésztát.Én úgy szoktam megnézni hogy jó e már hogy megkóstolok egy tésztát vagy ketté vágom.Ha ketté vágod és még nem jó akkor a közepe más színû, ha jó akkor egyforma mindenhol. Jó fõzést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Megnéztem tojásos.
LOL Látszik, hogy az elsõ választ nõ írta a másodikat meg férfi...
több fajta van (tojásos, durumlisztes), nézd meg a zacskóját, biztos rá van írva, hogy hány perces bõ, sós vízben fõzd meg! s tegyél a vízbe egy pici olajat is, hogy ne ragadjon össze a tészta! hajrá! :) és jó étvágyat hozzá!
Két liter vízhez úgy fél evõkanálnyi só kell, és újraforrástól számítva úgy 10 percig fõzzed. 12/F
Naponta 5g só az ajánlott mennyiség, de 12gr sót eszünk meg naponta, anélkül hogy tudjuk, Szerintem ne sózd meg, hisz a szószban elég só lesz, s magában a tésztában is. SAY NO TO TOO MUCH SÓ.

A párommal 6éve járunk, és a menszeszem utólsó napján belém élvezett, ez volt 12.23-án, majd 26-án kétszer is, és 27-én egyszer. Tehát rajta vagyunk az ügyön. Mennyi időnek kell eltelni hogy megnézzem a tesztet? és a rosszullétek mikor jönnek?

és a suliból van még 5hónapom ami nappali tagozaton van,hogyan tudnám végigcsinálni a terhességgel?nagy hasam lenne már 5hónaposan,vagy haggyam abba addig a sulit?

Legjobb válasz: hát ez az még magam sem tudom hogy mit akarok,de nem kell ettöl félni a párom szokta mondani,ö mellettem áll. köszönöm sokat segítettél! tehát akkor nem érdemes most a hetekben megcsinálnom a tesztet,hanem várjam meg a jan.19et amikor meg kéne jönni? mert én most akartam 1.-jén.érdemes?

A kérdező hozzászólása: hát ez az még magam sem tudom hogy mit akarok, de nem kell ettöl félni a párom szokta mondani, ö mellettem áll. köszönöm sokat segítettél! tehát akkor nem érdemes most a hetekben megcsinálnom a tesztet, hanem várjam meg a jan.19et amikor meg kéne jönni? mert én most akartam 1.-jén.érdemes?

Mennyi ideig kell a tésztát főzni?

Legjobb válasz: én sose szoktam nézni, hogy meddig kell fõzni. beledobom a forrásban lévõ vízbe megkavarom, majd amikor már látom, hogy nem fehéres a színe pár darabot beledobok a szûrõbe lehûtöm hideg vízzel így hamar meg tudom kóstolni. ha jó már szûröm is az egészet, ha nem akkor is kb-re már tudom hogy mennyit kell még puhulnia.

én sose szoktam nézni, hogy meddig kell fõzni. beledobom a forrásban lévõ vízbe megkavarom, majd amikor már látom, hogy nem fehéres a színe pár darabot beledobok a szûrõbe lehûtöm hideg vízzel így hamar meg tudom kóstolni. ha jó már szûröm is az egészet, ha nem akkor is kb-re már tudom hogy mennyit kell még puhulnia.
Attól függ, milyen tészta. Milyen alakú, milyen márka. Amúgy kóstolgatni kell.
Én általban makaróni vagy bolognai tésztát fõzök, forrásba lévõ vízben max. 10 perc, annál tuti ne fõzd tovább mert szétfõ.
én meg szoktam kóstolni, abból tudom, hogy jó-e már.

Mennyi ideig kell főzni a lasagne tésztát?

Legjobb válasz: Rajta van a csomagoláson,van amelyiket semeddig se kell csak szárazon a töltelékkel rétegelve be a jénaiba és kész.

Rajta van a csomagoláson, van amelyiket semeddig se kell csak szárazon a töltelékkel rétegelve be a jénaiba és kész.
Én nem szoktam megfõzni egyiket sem, sok híg besamelt csinálok, a vajazott jénai aljára teszek egy réteget, rá a tészta, a húsos mártás, besamel, tészta, besamel, mártás, besamel, tészta, besamel, sajt. Bocs, hogy ilyen részletesen leírtam, de az a lényeg, hogy a tésztát mindig hígra fõzött besamel vegye körül, alul-felül. Eddig még mindig megpuhult, de az elõfõzöttekkel ellentétben nem lett szétesõen puha, hanem olyan finoman, sülten ress... puha, de nem szottyos...hûûû, ezt most nem tudom másként megfogalmazni :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :D

Mennyi idő kell, hogy a tüdő teljesen kitisztuljon és milyen fajta tesztek (meddig) mutatja ki a cigit és a hasonló dolgokat?

Legjobb válasz: Tüdõszûrés a tüdõ kitisztulásához kb. 7-8 év kell de a csontjaidban lerakódik a kátrány k.b 25 évig

Tüdõszûrés a tüdõ kitisztulásához kb. 7-8 év kell de a csontjaidban lerakódik a kátrány k.b 25 évig
Állítólag annyi idõ alatt tisztul ki a tüdõd, amennyi ideig cigiztél.
a sima tüdõszûrés amit így kell csináltatni pl. sulinak vagy ilyesmi, az nem mutatja ki... talán akkor, ha külön kérik..

A megtermékenyítéstől maximum mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy terhesség esetén a tesztek biztosan pozitívak legyenek?

Úgy értem hány nap múlva lehet biztosnak venni az eredményt,ha egy teszt negatív?

Legjobb válasz: A megtermékenyítést követõen 7 napig vándorol a megtermékenyült petesejt, utána megkezdõdik a beágyazódás. Innentõl kezdve már lehet HCG a vérben, azaz lehet pozitív a teszt. (nagy érzékenységûnek kell lennie) A beágyazódás 5 napig tart, tehát a megtermékenyítéstõl számított 12. napon fejezõdik be, innentõl kezdve rohamosan nõ a HCG mennyisége és a 14. napon már kimutatható a vizeletbõl is (ha rövidebb a ciklus, akkor már 1-2 nappal hamarabb is). Tehát a teszt ekkorra már gyakorlatilag biztos eredményt mutat.

A megtermékenyítést követõen 7 napig vándorol a megtermékenyült petesejt, utána megkezdõdik a beágyazódás. Innentõl kezdve már lehet HCG a vérben, azaz lehet pozitív a teszt. (nagy érzékenységûnek kell lennie) A beágyazódás 5 napig tart, tehát a megtermékenyítéstõl számított 12. napon fejezõdik be, innentõl kezdve rohamosan nõ a HCG mennyisége és a 14. napon már kimutatható a vizeletbõl is (ha rövidebb a ciklus, akkor már 1-2 nappal hamarabb is). Tehát a teszt ekkorra már gyakorlatilag biztos eredményt mutat.
Az elõzõ vagyok ismét. Ha a menstruáció kimaradt és a teszt negatív, még érdemes várni 4-5 napot, akár 2 hetet is, hiszen a hormon mennyisége nem mindenkinél egyforma. Ekkorra már terhességi tüneteket is észlelhetsz magadon.
A szex után 25 nappal már 1000% a teszt.

Mennyi idő kell a bolti leveles tésztának, hogy kiengedjen?

Az a baj h sok id?m nincs rá h megcsináljam és még nagyon fagyos.Mikrózni meg gondolom nem jó

Legjobb válasz: Szerintem mostanra már kiolvadt:) A nagyobb zsírtartalmú cuccok hamar kiolvadnak.

Szerintem mostanra már kiolvadt:) A nagyobb zsírtartalmú cuccok hamar kiolvadnak.
nem jó ha totál kiolvad, mert akkor meg ragad mint a bar.m :( én olyan félig fagyosan szeretem megdolgozni.

Szeretkezés után hány nappal érdemes terhességi tesztet csináltatni? Mennyi idő kell hogy leteljen a szeretkezés után hogy biztosan tuti legyen a teszt?

Hallottam olyat hogy van ami a megtermékenyülés után 3 nappal kimutatja hogy terhes vagyok -e .. igaz ez ?

Legjobb válasz: nem. kb 10 - 12 nap. van hogy akar a sperma 5 - 6 napig nem termekenyit meg, csak utana. varj vele kb masfel ket hetet

nem. kb 10 - 12 nap. van hogy akar a sperma 5 - 6 napig nem termekenyit meg, csak utana. varj vele kb masfel ket hetet
Kb két hét kell, de van olyan is, akinek csak ennél is késõbb mutatja ki a pozitívat.
Ha 72órán belül vagy, és nem szeretnél gyereket még, akkor inkább 72órás esemény utáni tablettát vegyél.
a beágyazódás 30 óra. de ha nagyon nem akarsz teherbe esni akkor vegyél 3 napos tabit. 3 nap után már csak kaparással szedik ki belöled az meg elég kellemetlen.
5-6 nap alatt termékenyít meg? Nem túlélõ az a kis szerencsétlen spermium. Irány egy gyógyszertár, vegyél egy tesztet kb 1-2 eFt kibontod, elolvasod a leírást ha 1 hét kell hozzá akkor elrakod a fiókodba nem fog megromlani. Én a te helyedben a hivatalos leírásban jobban bíznék mint itt egy két értelmes kommentelõ véleményében. Mellesleg én vettem olyat, ami az aktus után 1-2 nappal használható volt
A kérdező hozzászólása: köszi szépen én is így tutam ..

Pecsételõ vérzés után ami állítólag a beágyazódás jele, mennyi idõnek kell eltelnie a pozitív teszthez?

Volt peteérésem kb 20-26 ig decemberben,éreztem is mert fájtak a melleim és nyálkás volt a folyásom mint a tojásfehérje.Majd rá kb 8 napra jött a pecsételõ vérzés,mult csütörtökön,de még ma is negatív volt reggel a tesztem.Vannak terhességre utaló jeleim.Tul hamar teszteltem volna?

Legjobb válasz: Sikeres aktus után kb. 14 nappal mutathatják már ki az érzékenyebb tesztek a terhességet. Viszont akár tudod, akár nem, hogy mikor estél kb. teherbe, én akkor is azt mondom, hogy a legbiztosabb mindig az, ha az ember akkor tesztel, amikor már késik a vérzése. Mert akkor nagyon nincs min bizonytalankodni.

Sikeres aktus után kb. 14 nappal mutathatják már ki az érzékenyebb tesztek a terhességet. Viszont akár tudod, akár nem, hogy mikor estél kb. teherbe, én akkor is azt mondom, hogy a legbiztosabb mindig az, ha az ember akkor tesztel, amikor már késik a vérzése. Mert akkor nagyon nincs min bizonytalankodni.
A kérdező hozzászólása: Hát nekem késik, mert szombaton kellett volna megjönnie.Viszont mult csütörtökön volt az a pecsételõ vérzésem, ami után állítólag még kell idõ, h kimutatja a teszt.Én már nem is merek reménykedni, bár a dokim szerint tul hamar teszteltem, viszont sok nõnek már ijenkor kimutatja a sikeres eredményt, ezt nem a dokim mondta..
Sziasztok én is kb ebben a cipõben vagyok bár ez még nem vesztettem mert nekem nem véres volt egy kicsit és 1 napig tartott egy támpont használtam el Szerintetek baba lesz? szerintem tesztelj nyugodtan Clearblue val mert az a legjobb kicsit drágább de megéri.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hidd el megértem az aggodalmad.Ma teszteltem és negatív volt.az este azt hittem megjött, mert halvány véres flekk volt a wc papíron.Írtam a dokimnak is e-mailt.Holnap megyek vérvételre és kiderül már délután, hogy terhes vagyok e, de már kétlem..nekem 3 napja késik és vannak terhességi tüneteim, de lehet hûvejfertõzésem is, mert viszket és éget, viszont attól nem késik..szóval megértelek tényleg, mert én sík ideg vagyok
Mi újsàg kedves kérdezõ?

Ha mikroban szeretnek kesziteni tesztat, akkor mennyi vizet kell hozzaonteni es vajon kb mennyi idovel hamarabb/kesobb keszul el mint a tuzon?

Pl annyit hogy epp ellepje a tesztat a viz vagy annal tobbet?

Legjobb válasz: a mikro melegítésre való nem véletlenül, nem csinál meleget hanem az ételben levõ vizet melegíti fel de már megfigyelhetted hogy ki is szárítja egyúttal ugyhogy szerintem nem jó ötlet

a mikro melegítésre való nem véletlenül, nem csinál meleget hanem az ételben levõ vizet melegíti fel de már megfigyelhetted hogy ki is szárítja egyúttal ugyhogy szerintem nem jó ötlet
én nem javaslom mikrós fõzész, nagyon sok káros anyagot bocsájt ki, ami így belekerül az ételbe, és megeszed, sztem inkébb fõzz gázon :)
akkor csináld inkább sütöben:) 1 kiló tésztát beleteszel 1, 8 liter forrásba lévõ olajos-sós vizbe, és mikor már a tészta szintjéig elforrt a lé, beteszed a 150 fokra elömelegitett sütöbe lefedve, és leveszed 50re a hõfokot.. kb 20 perc alatt kész van, és nem kell szürni meg semmi egyéb:)
Az elsö kettö hülyeséget ir: ugyanis a mikróban NEM KELETKEZNEK káros anyagok. Ezen kivül a mikróban lehet fözni is, nemcsak melegiteni. Természetesen ha fözni akarsz valamit, akkor az víz nélkül nem megy - de ez nemcsak a mikróra érvényes. A kérdésre: a tésztához tegyél legalább 3-5-szörös mennyiségü vizet, tedd a mikróba, amig felforr a viz (ez 3-5 perc körül van, utána letakarva hagyd még 10 perdig állni - addigra a viz egy részét beszivja a tészta és megfö töle. Sokkal gyorsabban megvan, mint a tüzhelyen.
A kérdező hozzászólása: kosz a hasznos valaszt az utolso valaszolonak. Kiprobalom. Sajnos nincsen suto az en konyhamban helyszuke miatt. Ugyhogy marad a mikros/grilles sutogetes. Amugy nem tudom honnan van ez a tevhit, hogy a mikro vegtelenul karos. Szerintem jo lenne utanaolvasni rendesen mindenkinek, aki mikroellenes, mielott kijelenti ezt igy kerek perec. Tessek hasznalni a Google-t vagy a konyvtarat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!