Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő kell tesztet (16 db)

Mennyi ideig kell főzni a spagetti tésztát? 13/l

Anyuék elmentek valahova (nem mondták hova) és mondták,hogy csináljak valami másodikat a meggyleves mellé. Gondoltam csinálok sajtos tésztát mert azt mindenki szereti és egyszer? is, de még soha nem f?ztem ki tésztát. Mennyi ideig kell f?zni? Kell bele só? Vagy hogy csináljam?

Legjobb válasz: 1. felraksz vizet és amikor forr óvatosan belehelyezed a tésztát. De ne dobáld magasról, mert kifröcsög a forróvíz. És arra is vigyázz, hogy amikor megfogod az edény szélét az is forró, ha konyharuhával fogod meg akkor arra vigyáz ne érjen a lánghoz. 2. kb 10-15 perc kell, de amikor már jónak látod óvatosan villával kiszedsz egyet és megkóstolod. 3. igen kell bele só. 4. én szoktam tenni a vízbe egy kevés olajat, hogy a tészta ne tapadjon össze és ne ragadjon az edény aljára. Nem lehet elrontani. Csak azért óvatosan

1. felraksz vizet és amikor forr óvatosan belehelyezed a tésztát. De ne dobáld magasról, mert kifröcsög a forróvíz. És arra is vigyázz, hogy amikor megfogod az edény szélét az is forró, ha konyharuhával fogod meg akkor arra vigyáz ne érjen a lánghoz. 2. kb 10-15 perc kell, de amikor már jónak látod óvatosan villával kiszedsz egyet és megkóstolod. 3. igen kell bele só. 4. én szoktam tenni a vízbe egy kevés olajat, hogy a tészta ne tapadjon össze és ne ragadjon az edény aljára. Nem lehet elrontani. Csak azért óvatosan
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megcsináltam jó lett :)
1 ek. só és 1 ek. olaj kell a vizbe(ha durum lenne az olaj kihagyható) és 12 percet kell fõzni!Ne fõzd nagyon szét mert az se jó, de kemény se maradjon.., olyan 10 perc környékén kivehetsz egy szálat és kóstold meg mennyire puha már! Jah és lobogó vizben nagy lángon kell fõzni!
Nekem nem akkora a kezem mint egy sütõlapát :) Úgyhogy én mindig fél marékkal szoktam bele tenni és mindig jó a tészta.De ez attól is függ mennyi tésztát szoktatok kifõzni egyszerre, ha csak egy fél zacsival akkor sok a fél marék.
Egy fel marekkel???? Az nagyon sok! Vigyazz mert ha elsozod, tul sos lesz a spagetti. Fel kanalnyi(nagy kanal) so eleg boven egy adaghoz, de az a fel kanal se legyen pupozott. Vigyazni kell a soval!
Tegyél fel fõni vizet és tegyél bele sót is kb olyan fél marékkal.Amikor forrik a víz tedd bele a tésztát.Én úgy szoktam megnézni hogy jó e már hogy megkóstolok egy tésztát vagy ketté vágom.Ha ketté vágod és még nem jó akkor a közepe más színû, ha jó akkor egyforma mindenhol. Jó fõzést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Megnéztem tojásos.
LOL Látszik, hogy az elsõ választ nõ írta a másodikat meg férfi...
több fajta van (tojásos, durumlisztes), nézd meg a zacskóját, biztos rá van írva, hogy hány perces bõ, sós vízben fõzd meg! s tegyél a vízbe egy pici olajat is, hogy ne ragadjon össze a tészta! hajrá! :) és jó étvágyat hozzá!
Két liter vízhez úgy fél evõkanálnyi só kell, és újraforrástól számítva úgy 10 percig fõzzed. 12/F
Naponta 5g só az ajánlott mennyiség, de 12gr sót eszünk meg naponta, anélkül hogy tudjuk, Szerintem ne sózd meg, hisz a szószban elég só lesz, s magában a tésztában is. SAY NO TO TOO MUCH SÓ.

A párommal 6éve járunk, és a menszeszem utólsó napján belém élvezett, ez volt 12.23-án, majd 26-án kétszer is, és 27-én egyszer. Tehát rajta vagyunk az ügyön. Mennyi időnek kell eltelni hogy megnézzem a tesztet? és a rosszullétek mikor jönnek?

és a suliból van még 5hónapom ami nappali tagozaton van,hogyan tudnám végigcsinálni a terhességgel?nagy hasam lenne már 5hónaposan,vagy haggyam abba addig a sulit?

Legjobb válasz: hát ez az még magam sem tudom hogy mit akarok,de nem kell ettöl félni a párom szokta mondani,ö mellettem áll. köszönöm sokat segítettél! tehát akkor nem érdemes most a hetekben megcsinálnom a tesztet,hanem várjam meg a jan.19et amikor meg kéne jönni? mert én most akartam 1.-jén.érdemes?

A kérdező hozzászólása: hát ez az még magam sem tudom hogy mit akarok, de nem kell ettöl félni a párom szokta mondani, ö mellettem áll. köszönöm sokat segítettél! tehát akkor nem érdemes most a hetekben megcsinálnom a tesztet, hanem várjam meg a jan.19et amikor meg kéne jönni? mert én most akartam 1.-jén.érdemes?

Mennyi ideig kell a tésztát főzni?

Legjobb válasz: én sose szoktam nézni, hogy meddig kell fõzni. beledobom a forrásban lévõ vízbe megkavarom, majd amikor már látom, hogy nem fehéres a színe pár darabot beledobok a szûrõbe lehûtöm hideg vízzel így hamar meg tudom kóstolni. ha jó már szûröm is az egészet, ha nem akkor is kb-re már tudom hogy mennyit kell még puhulnia.

én sose szoktam nézni, hogy meddig kell fõzni. beledobom a forrásban lévõ vízbe megkavarom, majd amikor már látom, hogy nem fehéres a színe pár darabot beledobok a szûrõbe lehûtöm hideg vízzel így hamar meg tudom kóstolni. ha jó már szûröm is az egészet, ha nem akkor is kb-re már tudom hogy mennyit kell még puhulnia.
Attól függ, milyen tészta. Milyen alakú, milyen márka. Amúgy kóstolgatni kell.
Én általban makaróni vagy bolognai tésztát fõzök, forrásba lévõ vízben max. 10 perc, annál tuti ne fõzd tovább mert szétfõ.
én meg szoktam kóstolni, abból tudom, hogy jó-e már.

Mennyi ideig kell főzni a lasagne tésztát?

Legjobb válasz: Rajta van a csomagoláson,van amelyiket semeddig se kell csak szárazon a töltelékkel rétegelve be a jénaiba és kész.

Rajta van a csomagoláson, van amelyiket semeddig se kell csak szárazon a töltelékkel rétegelve be a jénaiba és kész.
Én nem szoktam megfõzni egyiket sem, sok híg besamelt csinálok, a vajazott jénai aljára teszek egy réteget, rá a tészta, a húsos mártás, besamel, tészta, besamel, mártás, besamel, tészta, besamel, sajt. Bocs, hogy ilyen részletesen leírtam, de az a lényeg, hogy a tésztát mindig hígra fõzött besamel vegye körül, alul-felül. Eddig még mindig megpuhult, de az elõfõzöttekkel ellentétben nem lett szétesõen puha, hanem olyan finoman, sülten ress... puha, de nem szottyos...hûûû, ezt most nem tudom másként megfogalmazni :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :D

Mennyi idő kell, hogy a tüdő teljesen kitisztuljon és milyen fajta tesztek (meddig) mutatja ki a cigit és a hasonló dolgokat?

Legjobb válasz: Tüdõszûrés a tüdõ kitisztulásához kb. 7-8 év kell de a csontjaidban lerakódik a kátrány k.b 25 évig

Tüdõszûrés a tüdõ kitisztulásához kb. 7-8 év kell de a csontjaidban lerakódik a kátrány k.b 25 évig
Állítólag annyi idõ alatt tisztul ki a tüdõd, amennyi ideig cigiztél.
a sima tüdõszûrés amit így kell csináltatni pl. sulinak vagy ilyesmi, az nem mutatja ki... talán akkor, ha külön kérik..

A megtermékenyítéstől maximum mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy terhesség esetén a tesztek biztosan pozitívak legyenek?

Úgy értem hány nap múlva lehet biztosnak venni az eredményt,ha egy teszt negatív?

Legjobb válasz: A megtermékenyítést követõen 7 napig vándorol a megtermékenyült petesejt, utána megkezdõdik a beágyazódás. Innentõl kezdve már lehet HCG a vérben, azaz lehet pozitív a teszt. (nagy érzékenységûnek kell lennie) A beágyazódás 5 napig tart, tehát a megtermékenyítéstõl számított 12. napon fejezõdik be, innentõl kezdve rohamosan nõ a HCG mennyisége és a 14. napon már kimutatható a vizeletbõl is (ha rövidebb a ciklus, akkor már 1-2 nappal hamarabb is). Tehát a teszt ekkorra már gyakorlatilag biztos eredményt mutat.

A megtermékenyítést követõen 7 napig vándorol a megtermékenyült petesejt, utána megkezdõdik a beágyazódás. Innentõl kezdve már lehet HCG a vérben, azaz lehet pozitív a teszt. (nagy érzékenységûnek kell lennie) A beágyazódás 5 napig tart, tehát a megtermékenyítéstõl számított 12. napon fejezõdik be, innentõl kezdve rohamosan nõ a HCG mennyisége és a 14. napon már kimutatható a vizeletbõl is (ha rövidebb a ciklus, akkor már 1-2 nappal hamarabb is). Tehát a teszt ekkorra már gyakorlatilag biztos eredményt mutat.
Az elõzõ vagyok ismét. Ha a menstruáció kimaradt és a teszt negatív, még érdemes várni 4-5 napot, akár 2 hetet is, hiszen a hormon mennyisége nem mindenkinél egyforma. Ekkorra már terhességi tüneteket is észlelhetsz magadon.
A szex után 25 nappal már 1000% a teszt.

Mennyi idő kell a bolti leveles tésztának, hogy kiengedjen?

Az a baj h sok id?m nincs rá h megcsináljam és még nagyon fagyos.Mikrózni meg gondolom nem jó

Legjobb válasz: Szerintem mostanra már kiolvadt:) A nagyobb zsírtartalmú cuccok hamar kiolvadnak.

Szerintem mostanra már kiolvadt:) A nagyobb zsírtartalmú cuccok hamar kiolvadnak.
nem jó ha totál kiolvad, mert akkor meg ragad mint a bar.m :( én olyan félig fagyosan szeretem megdolgozni.

Szeretkezés után hány nappal érdemes terhességi tesztet csináltatni? Mennyi idő kell hogy leteljen a szeretkezés után hogy biztosan tuti legyen a teszt?

Hallottam olyat hogy van ami a megtermékenyülés után 3 nappal kimutatja hogy terhes vagyok -e .. igaz ez ?

Legjobb válasz: nem. kb 10 - 12 nap. van hogy akar a sperma 5 - 6 napig nem termekenyit meg, csak utana. varj vele kb masfel ket hetet

nem. kb 10 - 12 nap. van hogy akar a sperma 5 - 6 napig nem termekenyit meg, csak utana. varj vele kb masfel ket hetet
Kb két hét kell, de van olyan is, akinek csak ennél is késõbb mutatja ki a pozitívat.
Ha 72órán belül vagy, és nem szeretnél gyereket még, akkor inkább 72órás esemény utáni tablettát vegyél.
a beágyazódás 30 óra. de ha nagyon nem akarsz teherbe esni akkor vegyél 3 napos tabit. 3 nap után már csak kaparással szedik ki belöled az meg elég kellemetlen.
5-6 nap alatt termékenyít meg? Nem túlélõ az a kis szerencsétlen spermium. Irány egy gyógyszertár, vegyél egy tesztet kb 1-2 eFt kibontod, elolvasod a leírást ha 1 hét kell hozzá akkor elrakod a fiókodba nem fog megromlani. Én a te helyedben a hivatalos leírásban jobban bíznék mint itt egy két értelmes kommentelõ véleményében. Mellesleg én vettem olyat, ami az aktus után 1-2 nappal használható volt
A kérdező hozzászólása: köszi szépen én is így tutam ..

Pecsételõ vérzés után ami állítólag a beágyazódás jele, mennyi idõnek kell eltelnie a pozitív teszthez?

Volt peteérésem kb 20-26 ig decemberben,éreztem is mert fájtak a melleim és nyálkás volt a folyásom mint a tojásfehérje.Majd rá kb 8 napra jött a pecsételõ vérzés,mult csütörtökön,de még ma is negatív volt reggel a tesztem.Vannak terhességre utaló jeleim.Tul hamar teszteltem volna?

Legjobb válasz: Sikeres aktus után kb. 14 nappal mutathatják már ki az érzékenyebb tesztek a terhességet. Viszont akár tudod, akár nem, hogy mikor estél kb. teherbe, én akkor is azt mondom, hogy a legbiztosabb mindig az, ha az ember akkor tesztel, amikor már késik a vérzése. Mert akkor nagyon nincs min bizonytalankodni.

Sikeres aktus után kb. 14 nappal mutathatják már ki az érzékenyebb tesztek a terhességet. Viszont akár tudod, akár nem, hogy mikor estél kb. teherbe, én akkor is azt mondom, hogy a legbiztosabb mindig az, ha az ember akkor tesztel, amikor már késik a vérzése. Mert akkor nagyon nincs min bizonytalankodni.
A kérdező hozzászólása: Hát nekem késik, mert szombaton kellett volna megjönnie.Viszont mult csütörtökön volt az a pecsételõ vérzésem, ami után állítólag még kell idõ, h kimutatja a teszt.Én már nem is merek reménykedni, bár a dokim szerint tul hamar teszteltem, viszont sok nõnek már ijenkor kimutatja a sikeres eredményt, ezt nem a dokim mondta..
Sziasztok én is kb ebben a cipõben vagyok bár ez még nem vesztettem mert nekem nem véres volt egy kicsit és 1 napig tartott egy támpont használtam el Szerintetek baba lesz? szerintem tesztelj nyugodtan Clearblue val mert az a legjobb kicsit drágább de megéri.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hidd el megértem az aggodalmad.Ma teszteltem és negatív volt.az este azt hittem megjött, mert halvány véres flekk volt a wc papíron.Írtam a dokimnak is e-mailt.Holnap megyek vérvételre és kiderül már délután, hogy terhes vagyok e, de már kétlem..nekem 3 napja késik és vannak terhességi tüneteim, de lehet hûvejfertõzésem is, mert viszket és éget, viszont attól nem késik..szóval megértelek tényleg, mert én sík ideg vagyok
Mi újsàg kedves kérdezõ?

A honvédségi alkalmassági teszten a 3, 2 km-t mennyi idõ alatt kell lefutni és hány fekvõtámaszt illetve húzóckodást kell megcsinálni minimum?

Legjobb válasz: most nem akarom elõkeresni, de van a neten letölthetõ táblázat is ahol a konkrét eredményeket írják. de itt életkor is kell, és a nem is. mert külön férfi és nõi kategória van, életkorra lebontva.

most nem akarom elõkeresni, de van a neten letölthetõ táblázat is ahol a konkrét eredményeket írják. de itt életkor is kell, és a nem is. mert külön férfi és nõi kategória van, életkorra lebontva.
Aham Tehát egy taposóakna letépte a lábad. Le bizony, meg a 2 kezed egy gránát amikor védted a társaid. Valamint beszéltél egy katonával aki nem tudott ölni ezért meghalt a társa.. Durva! ...Kár hogy magyar katona tûzharcban 4 éve nem halt meg. Õ is robbantás következtében. Akik legutóbb meghaltak pedig tûzszerészek voltak és bomba miatt. Szóval légyszives hagyd már a meséket. De úgy mégis... Egyik katonát sem készítik fel arra hogy ténylegesen megöljön valakit. Mivel nem élõ emberekre lövöldöznek a lõtéren. Valaki vagy megtudja húzni a ravaszt vagy nem. Ez nem a kiképzéstõl függ...
Figyelj kedves utolsó válaszoló, nem azért írok ide hogy vitatkozzak veled vagy bárki mással. Mellesleg, miért ne lehetnék fent ezen az oldalon, mi tiltja ezt? 36 éves vagyok, világ életemben nem dolgoztam sehol (nem vagyok rászorulva arra hogy éhbérért dolgozzak), kivéve azt a 10 évet amit a Machal-ban szolgáltam. Most az idõm nagyrészét a számítógép elõtt töltöm, mivel egy lábbal már nem úgy mászkál az ember mint azelõtt, egy taposóakna letépte a bal lábam pár nappal a kivonásom elõtt. Pár hónapja beszélgettem egy magyar katonával, akit itt képeztek ki és õ mesélt a kiképzésükrõl, majd a közel-keleten volt, ahol olyan helyzetbe került hogy ölnie kellet volna de képtelen volt rá és a társa meghallt miatta. Arra nem készítik fel õket, amire a leginkább kellene.
ott ott, tudtam én hogy szolgáltál valahol.. az itt irogatók 80%-a már szolgált valahol. Tök jó érzés hogy ennyi kiképzett, okos, és tapasztalt ember van ebben az országban! Ha te egy alakulatnál szolgáltál volna, nem ide járnál hogy ócsárold az MH-t... Gõzöd sincs milyen itt a kiképzés. Max hallhattad hogy mások hogyan ócsárolják. Nem kell a szöveg. Shalom.
nem végeztem katonai szakértõ szakot valamint az idegenlégiónál sem voltam, még az amerikai TGY-knél sem szolgáltam. Nem Izraelben élõ zsidóként a Machal-ban szolgáltam, ott kaptam kiképzést majd Ciszjordániába kerültem. Szóval van katonai múltam, és tudom hogy mit beszélek. Azt pedig megnézném hogyan vág földhöz egy itt kiképzett kiskatona :)
Köszönjük Emese, te aki életedben nem voltál katona ezt bizton meg tudod állitani hiszen Katonai szakértõ szakot végeztél, valamint az idegenlégiónál is voltál, ezen felül még az amerikai TGY-knél is kiképeztek. Elárulom, bármelyik "gyerek" fél másodperc alatt földrenyom.. volt alkalmam megszemlélni.. :)
ez gyerekeknek való kiképzés, amit itthon csinálnak/tartanak, bár olyan katonáknak akiket soha nem vetnek be, nekik elég, még sok is.
ja még annyi hogy: Fekvõ: vállszéles támasz, lenyomni hogy egyvonalba legyen a könyök a testel, majd vissza. Pihenés kiinduló helyzetben (támaszkodás) Felülés: derékszögbe a térded és nem lehet beakasztani. a csipõd nem emelkedhet fel mikor csinálod.
hamár te lusta voltál elsõ! :) [link] tipp: 3, 2km = 16 perc 60fekvõ 70felülés KB. A LÉNYEG hogy szabályos legyen. Elég sok mindenre azt mondják h nem szabályos. Illik utána nézni. Googlen mindent megtalálsz.
bírom ezt a fajta netes mentalilást, hogy itt meg ott voltam katona meg kommandós, meg ki tudja mi még. aztán ha látnánk ki íogat a net másik végén, egy 13 éves call of duty-n játszó kamaszt látnánk. lehet van kivétel, de a múltkor ez a COD generáció már azt akarta itt beadni gyanútlan embereknek, hogy van aki a tengerészgyalogosoknál is megfordult, meg a légióban. szóval ennyire sokat nem kéne játszani, hogy ilyen tévképzetek alakuljanak ki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!