Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő kell szünetet tartani ha (4 db)

Mennyi idő után kell szünetet tartani ha vki fogamzásgátlót szed? Én lassan másfél éve szedem!

Legjobb válasz: Nem kell szünetet tartani,mert csak összazavarodik a szervezeted. Többet ártassz vele! A mai alacsony hormontartalmú tablettákat már több, mint 10 évig is szedheted, nem ártasz vele a szervezetednek.

Nem kell szünetet tartani, mert csak összazavarodik a szervezeted. Többet ártassz vele! A mai alacsony hormontartalmú tablettákat már több, mint 10 évig is szedheted, nem ártasz vele a szervezetednek.
Nem tudom hogy ezt honnan szedte az elöttem válaszoló. Nekem azt mondta a nõdokim hogy elméletileg évente, 2évente illenék tartani egy hónap szünetet. De sajnos ezt nem mindenki teheti meg, és kb 3éve szedem a fog.gátlót, és még nem tartottam szünetet. Nem érzek semmi olyan jelet hogy kéne tartani szünetet, de néha eszembe jut hogy lehet hogy kéne, nehogy bajom legyen. Bár nem tudom hogy milyen bajom lehet tõle, lehet hogy semmi. Az a baj nálam is hogy párkapcsolatba élek, és hát hogy hagyjam abba a gyógyszert, hiszen elég sokat szeretkezünk és nem szeretnénk gumit használni. De tudom hogy vmikor kéne pihentetnem. De konkrétan sztem nem lesz baja az embernek, inkább elõvigyázatosságból ajánlják az orvosok is.
1 hónapra teljesen feleslegesen hagynád abba, csak összazavarodnának a hormonjaid. Ezt nekem is a doki mondta! Én is úgy vagyok vele, hogy még 1-2 évig nem szeretnénk babát, már 4 éve szedem, de semmi bajom. Ha tartanék szünetet, akkor tuti terhes lennék, mert a gumit mindketten utáljuk, a többivel (krémek, kúpok) meg sok a macera!
Régen az volt az általános tendencia, hogy olyan 5 év után javasoltak a dokik 3 hó szünetet és esetleg más gyógyszerre való áttérést (tanultam). Manapság már jóval alacsonyabb a hormontartalom és a dokik véleménye is megoszlik azon a téren hogy kell-e szünetet tartani, de másfél év után fölösleges még, illetve egy hónapnak nincs értelme, mert csak megzavarodik a szervezet.
Szünet nem kell, de idõnként vérkép igen. A doki tudja megmondani, milyen sûrûn. Ha elblicceled... na, abból lehet gond.

Csúsztatni szerettem volna a menszeszemet a fog.gátló segítségével. De úgyanúgy megjött ahogy kellett volna. Ez nomális? Most mit csináljak? Szedjem tovább v. tartsak szünetet? Ha kell szünetet tartani mennyi időt?

(Melianet szedek és 7 napos szüneteket kell a két levél között tartani)

Legjobb válasz: Ezt a bogyeszt nem ismerem, úgyhogy nem tudom, ebben az esetben normális-e. A 21 nap leteltével mennyi idõ után szokott megjönni? Nekem kell hozzá 3-4 nap az én bogyómmal, és már az is érezhetõ csúsztatást okoz, ha pl. nem délelõtt szedem végig, hanem pl. este. Kérdezted már a nõgyógyászodat errõl? Amúgy ha esetleg idõnként rendszertelenül szeded, akkor elõfordulhat, errõl nem írtál, mennyire tartod be, hogy nagyjából ugyanakkor szedd be? Nálam olyankor volt ilyen rendszertelen vérzéses dolog, amikor nem volt rá módom kb. 1 hétig rendszeresen szedni, hanem kénytelen voltam (akkori idõbeosztásom miatt) akkor szedni, amikor tudtam.

Ezt a bogyeszt nem ismerem, úgyhogy nem tudom, ebben az esetben normális-e. A 21 nap leteltével mennyi idõ után szokott megjönni? Nekem kell hozzá 3-4 nap az én bogyómmal, és már az is érezhetõ csúsztatást okoz, ha pl. nem délelõtt szedem végig, hanem pl. este. Kérdezted már a nõgyógyászodat errõl? Amúgy ha esetleg idõnként rendszertelenül szeded, akkor elõfordulhat, errõl nem írtál, mennyire tartod be, hogy nagyjából ugyanakkor szedd be? Nálam olyankor volt ilyen rendszertelen vérzéses dolog, amikor nem volt rá módom kb. 1 hétig rendszeresen szedni, hanem kénytelen voltam (akkori idõbeosztásom miatt) akkor szedni, amikor tudtam.

Mennyi ideig kell tartani a távolságot ha szünetet tartunk?

Barátnőmmel eltávolodtunk egymástól, meg voltak mostanában vitáink évekig együtt voltunk és most megbeszéltük, hogy szünetet tartunk aztán meglátjuk mi lesz. Mennyi idő után keressem meg? Mennyi időnek kell eltelni, hogy lecsillapodjanak a dolgok?

Legjobb válasz: Ez a szünet dolog olyan röhejes...

Ez a szünet dolog olyan röhejes...
Annál rosszabb minél tovább hagyod! Ha eltávolodtatok egymástól szerinted jobb lesz, ha nem is beszéltek egymással? Ennek olyan vége lesz így! Ha szereted akkor nyalizd vissza magad gyorsan!
amikor valaki szunetet kert tolem az azt jelentette el akarlak felejteni (megha egy kis idore is) ha visszater hozzad akkor szeret, ha meg nem akkor nem. ki kerte a szunetet? gondolom o volt az!
Az eltávolodásnál a szünet a legrosszabb dolog, amit tehettek még a kapcsolattal .. Ez nem szünet, vége van.
A kérdező hozzászólása: Egy hete van ez, most az utolsó két nap nem beszéltem már vele eddig próbáltam visszamenni. Gondoltam adok neki idõt magába rendezze érezze hogy hiányzok vagy nem... tök hûvös meg eltaszító de mellette mondja, hogy szeret és, hogy nehogy összejöjjek mással. Így most nem tudom mit csináljak... baromi rossz, hogy kétségek között hagy mert így továbblépni se tudok várok a csodára...

Ha ugrókötelezéssel akarok formásodi akor kb mennyit kell ugrálni? Mennyi idő után és mennyi szünetet lehet tartani?

Legjobb válasz: Az ugrókötelezésre is az igaz szerintem, mint minden más sportra. 40 perc az, amit "illik" egy-egy alkalommal rászánni. Persze ez nem azt jelenti, hogy ha még sosem ugrálóköteleztél, akkor állj neki és csináld 40 percig, mert nyilván nem fogod bírni. Indulhatsz akár 10 percrõl is, csak fokozatosan emeld az adagot, próbálj meg mindig egy picivel többet csinálni. Szünetet meg egyszerûen akkor tarts, amikor szükségét érzed. Én egyébként kombinálni szoktam biciklizéssel, mert ugrálókötelezni nem tudok csak 20 percig. Nekem kicsit unalmas lenne huzamosabb ideig ugyanazt csinálni. De úgy is jó, ha azt csinálod, hogy ugrálókötelezel ameddig tudsz, és aztán pihensz egy kicsit, de nem úgy, hogy megállsz, hanem pihenésként mondjuk sétálgatsz egy kicsit, addig is mozogsz.

Az ugrókötelezésre is az igaz szerintem, mint minden más sportra. 40 perc az, amit "illik" egy-egy alkalommal rászánni. Persze ez nem azt jelenti, hogy ha még sosem ugrálóköteleztél, akkor állj neki és csináld 40 percig, mert nyilván nem fogod bírni. Indulhatsz akár 10 percrõl is, csak fokozatosan emeld az adagot, próbálj meg mindig egy picivel többet csinálni. Szünetet meg egyszerûen akkor tarts, amikor szükségét érzed. Én egyébként kombinálni szoktam biciklizéssel, mert ugrálókötelezni nem tudok csak 20 percig. Nekem kicsit unalmas lenne huzamosabb ideig ugyanazt csinálni. De úgy is jó, ha azt csinálod, hogy ugrálókötelezel ameddig tudsz, és aztán pihensz egy kicsit, de nem úgy, hogy megállsz, hanem pihenésként mondjuk sétálgatsz egy kicsit, addig is mozogsz.
A kérdező hozzászólása: oké! köszi a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!