Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő kell szünetet tartani (14 db)

Csúsztatni szerettem volna a menszeszemet a fog.gátló segítségével. De úgyanúgy megjött ahogy kellett volna. Ez nomális? Most mit csináljak? Szedjem tovább v. tartsak szünetet? Ha kell szünetet tartani mennyi időt?

(Melianet szedek és 7 napos szüneteket kell a két levél között tartani)

Legjobb válasz: Ezt a bogyeszt nem ismerem, úgyhogy nem tudom, ebben az esetben normális-e. A 21 nap leteltével mennyi idõ után szokott megjönni? Nekem kell hozzá 3-4 nap az én bogyómmal, és már az is érezhetõ csúsztatást okoz, ha pl. nem délelõtt szedem végig, hanem pl. este. Kérdezted már a nõgyógyászodat errõl? Amúgy ha esetleg idõnként rendszertelenül szeded, akkor elõfordulhat, errõl nem írtál, mennyire tartod be, hogy nagyjából ugyanakkor szedd be? Nálam olyankor volt ilyen rendszertelen vérzéses dolog, amikor nem volt rá módom kb. 1 hétig rendszeresen szedni, hanem kénytelen voltam (akkori idõbeosztásom miatt) akkor szedni, amikor tudtam.

Ezt a bogyeszt nem ismerem, úgyhogy nem tudom, ebben az esetben normális-e. A 21 nap leteltével mennyi idõ után szokott megjönni? Nekem kell hozzá 3-4 nap az én bogyómmal, és már az is érezhetõ csúsztatást okoz, ha pl. nem délelõtt szedem végig, hanem pl. este. Kérdezted már a nõgyógyászodat errõl? Amúgy ha esetleg idõnként rendszertelenül szeded, akkor elõfordulhat, errõl nem írtál, mennyire tartod be, hogy nagyjából ugyanakkor szedd be? Nálam olyankor volt ilyen rendszertelen vérzéses dolog, amikor nem volt rá módom kb. 1 hétig rendszeresen szedni, hanem kénytelen voltam (akkori idõbeosztásom miatt) akkor szedni, amikor tudtam.

Tisztelt Főorvos Úr! Folyamatosan mennyi ideig szedhető a Premens tbl? Kell-e bizonyos idő után szünetet tartani? Köszönettel:V.G.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta folyamatosan szedhető, szünetet nem kell tartania. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta folyamatosan szedhető, szünetet nem kell tartania. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! Folyamatosan mennyi ideig szedhető a Premens tbl? Kell-e bizonyos idő után szünetet tartani? Köszönettel:V.G.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta folyamatosan szedhető, szünetet nem kell tartania. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta folyamatosan szedhető, szünetet nem kell tartania. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Mennyi idő után kell szünetet tartani ha vki fogamzásgátlót szed? Én lassan másfél éve szedem!

Legjobb válasz: Nem kell szünetet tartani,mert csak összazavarodik a szervezeted. Többet ártassz vele! A mai alacsony hormontartalmú tablettákat már több, mint 10 évig is szedheted, nem ártasz vele a szervezetednek.

Nem kell szünetet tartani, mert csak összazavarodik a szervezeted. Többet ártassz vele! A mai alacsony hormontartalmú tablettákat már több, mint 10 évig is szedheted, nem ártasz vele a szervezetednek.
Nem tudom hogy ezt honnan szedte az elöttem válaszoló. Nekem azt mondta a nõdokim hogy elméletileg évente, 2évente illenék tartani egy hónap szünetet. De sajnos ezt nem mindenki teheti meg, és kb 3éve szedem a fog.gátlót, és még nem tartottam szünetet. Nem érzek semmi olyan jelet hogy kéne tartani szünetet, de néha eszembe jut hogy lehet hogy kéne, nehogy bajom legyen. Bár nem tudom hogy milyen bajom lehet tõle, lehet hogy semmi. Az a baj nálam is hogy párkapcsolatba élek, és hát hogy hagyjam abba a gyógyszert, hiszen elég sokat szeretkezünk és nem szeretnénk gumit használni. De tudom hogy vmikor kéne pihentetnem. De konkrétan sztem nem lesz baja az embernek, inkább elõvigyázatosságból ajánlják az orvosok is.
1 hónapra teljesen feleslegesen hagynád abba, csak összazavarodnának a hormonjaid. Ezt nekem is a doki mondta! Én is úgy vagyok vele, hogy még 1-2 évig nem szeretnénk babát, már 4 éve szedem, de semmi bajom. Ha tartanék szünetet, akkor tuti terhes lennék, mert a gumit mindketten utáljuk, a többivel (krémek, kúpok) meg sok a macera!
Régen az volt az általános tendencia, hogy olyan 5 év után javasoltak a dokik 3 hó szünetet és esetleg más gyógyszerre való áttérést (tanultam). Manapság már jóval alacsonyabb a hormontartalom és a dokik véleménye is megoszlik azon a téren hogy kell-e szünetet tartani, de másfél év után fölösleges még, illetve egy hónapnak nincs értelme, mert csak megzavarodik a szervezet.
Szünet nem kell, de idõnként vérkép igen. A doki tudja megmondani, milyen sûrûn. Ha elblicceled... na, abból lehet gond.

Mennyi idő után kell szünetet tartani a homeopátiás chamomilla szedésében? Fogzásra használjuk minden este 5 golyót 2 hónapja.

Igazából nem tudom,milyen lenne nélküle,a 6 hónapos babám éjjel 3-4x ébred, hajnalban már óránként. Nem sír vigasztalhatatlanul,10 perc szopi után újra alszik. A nyála nagyon folyik,a foga még nem bújt ki. Nappal általában jókedv?.

Legjobb válasz: Dologéllel mi is kenegetjük idõnként. Az ínye alatt már 2 hónapja látszik alul 2 fog... Nappal ritkán alszik az ágyában,néha sírva ébred. Fõleg rajtam alszik fél-háromnegyed órákat szopi közben/után.

A kérdező hozzászólása: Dologéllel mi is kenegetjük idõnként. Az ínye alatt már 2 hónapja látszik alul 2 fog... Nappal ritkán alszik az ágyában, néha sírva ébred. Fõleg rajtam alszik fél-háromnegyed órákat szopi közben/után.
Másfél-két HÉTIG, majd ugyanennyi szünet, vagy amíg vissza nem térnek a tünetek. Minden homeós bogyó lényege ez lenne.
A kérdező hozzászólása: A gyógyszertárban 3 hónapot mondtak...
Én a homeopátiás szakkönyvemben olvastam ezt. Sajnos a gyógyszertárosok többségének nincs homeopátiás szakképzése... De a lényeg: tarts szünetet, és meglátod, hogy mikor térnek vissza a tünetek. A homeopátia lényege az öngyógyítás. Ha a baba alkati szerét megtaláltátok, a tüneteket elmulasztotta, akkor tulajdonképpen "meggyógyította" saját magát, így a bogyó nélkül is minden rendben kell, hogy legyen. Ha visszatérnek a tünetek, akkor ismét tartasz egy kúrát, ismét elmúlnak a tünetek, és a többi és a többi...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Az a baj, hogy fogalmam sincs, miért kelünk éjjel annyiszor. Éhségre gyanakodtam, de este már kap a babám gabonapépet. Marad a fogzás...
Két hétnél tovább nem kellene adni, szünetet kell tartani.De miért használod már ilyen régóta, ha amúgy is sokszor ébred, és a fogára gyanakszol?A nappali alvásoknál nem zavarja a foga?Látod, hogy fehér vagy vöröses az ínye?Ha esetleg megtapintod, lehet hogy egy kis rece már kinn van.Szerintem ne használd tovább.Ez már nagyon sok idõ, és látod nem sokat ér, ha éjjel is sirdogál.Mi Dologélt, és Dentinoxot használtunk, persze csak 1-2 hétig.Bár azok sem értek sokat.

Barátcserje kapszula vagy cickafark+palástfû tea? Esetleg mindhárom együtt? Kinek melyik segített teherbeesésnél? A kapszulát ki hogyan szedte, és a teáknál mennyi idõ után kell szünetet tartani?

Legjobb válasz: Az a baj ha igazán gond van akkor ezek nem elegek a sikerhez.... A barátcserje és a cickafark többeknél csak még nagyobb galibát okoz a hormonháztartásban. pl rendszeresek a vérzés problémák mellette.

Az a baj ha igazán gond van akkor ezek nem elegek a sikerhez.... A barátcserje és a cickafark többeknél csak még nagyobb galibát okoz a hormonháztartásban. pl rendszeresek a vérzés problémák mellette.
Segíteni a kérdésben nem tudok, ne haragudj. De én sem mertem szedni, inni ezeket, mert olvastam, hogy sok helyen bekavart. Inkább orvos.
én sem merem inni....
Nekem az egyik barátnõm barátcserjét szedett, és elsõ hónapban 20 napra jött meg a vérzése, 2. hónapban 16 napra, és a 3, hónapban pedig babás lett :D Szóval szerintem nem összezavarja hanem igy teszi rendbe... hány normális ciklusú nõ nem tud teherbe esni, pedig elvileg minden ok... Én már arra is gondoltam hogy a jónás naphoz akarja igazítani a menstruációt , de ez csak egy kósza ötlet: D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A teákat már próbáltam, nekem lerövidítette az egyébként nem szabályos, hosszabb ciklusomat, de babás még nem lettem tõle. Közti vérzést nem okozott szerencsére, mellékhatása sem volt. Olvastam egyéb fórumokon, hogy van aki a hármat együtt szedi és issza. Valakinek pozitív tapasztalata esetleg?
En iszom a teakat es szedem a baratcserjet is. Nem kavartak be nem lett semmi gond a ciklusommal. Masodik babat szeretnenk.
A kérdező hozzászólása: A férjemmel mi is második babát szeretnénk. Utolsó válaszolótól kérdezném, hogy mióta szeded a kapszulát és iszod a teákat? A ciklusod egyébként is szabályos volt?
Utolso vagyok. Ezeket egfy honapja szedem. Igazabol csak meg akarom tamogatni a szervezete. Egyebkent teljesen rendszeres a ciklusom.

Mennyi ideig kell tartani a távolságot ha szünetet tartunk?

Barátnőmmel eltávolodtunk egymástól, meg voltak mostanában vitáink évekig együtt voltunk és most megbeszéltük, hogy szünetet tartunk aztán meglátjuk mi lesz. Mennyi idő után keressem meg? Mennyi időnek kell eltelni, hogy lecsillapodjanak a dolgok?

Legjobb válasz: Ez a szünet dolog olyan röhejes...

Ez a szünet dolog olyan röhejes...
Annál rosszabb minél tovább hagyod! Ha eltávolodtatok egymástól szerinted jobb lesz, ha nem is beszéltek egymással? Ennek olyan vége lesz így! Ha szereted akkor nyalizd vissza magad gyorsan!
amikor valaki szunetet kert tolem az azt jelentette el akarlak felejteni (megha egy kis idore is) ha visszater hozzad akkor szeret, ha meg nem akkor nem. ki kerte a szunetet? gondolom o volt az!
Az eltávolodásnál a szünet a legrosszabb dolog, amit tehettek még a kapcsolattal .. Ez nem szünet, vége van.
A kérdező hozzászólása: Egy hete van ez, most az utolsó két nap nem beszéltem már vele eddig próbáltam visszamenni. Gondoltam adok neki idõt magába rendezze érezze hogy hiányzok vagy nem... tök hûvös meg eltaszító de mellette mondja, hogy szeret és, hogy nehogy összejöjjek mással. Így most nem tudom mit csináljak... baromi rossz, hogy kétségek között hagy mert így továbblépni se tudok várok a csodára...

A fogamzasgatlo abbahagyasa utan mennyi ido mulva ajanlatos teherbe esni? Hany honapig kell szunetet tartani, hogy a bogyoktol kiuruljon a szervezetem?

Mar 5 eve szedem a tablettakat(Logest) szeretnenk babat csak azt nem tudom, hogy mennyi ido szunetet kel tartani.mar egy honapja abba hagytam, de meg vigyazunk es mar 5 napja kesik

Legjobb válasz: Szia! Én Yadine szedése után,melyet 6 éve szedtem és szüneteltettem,lettem terhes.Az orvosok és a védõnõ is megnyugtatott,hogy semmi gond nem lehet.Most a 9.hétben vagyok.

Szia! Én Yadine szedése után, melyet 6 éve szedtem és szüneteltettem, lettem terhes.Az orvosok és a védõnõ is megnyugtatott, hogy semmi gond nem lehet.Most a 9.hétben vagyok.
Szia! Én januárban voltam dokinál, azt mondta elavult a bogyóm, ír másikat. Kaptam tõle egy próbacsomagot, egy havi adag volt benne. Azt mondta, hogy gyengébb gyógyszer, úgyhogy ha nem akarunk babát, akkor védekezzünk mellette az elsõ hónapban.Akkor megkérdeztem tõle, hogy mi lesz ha mellette mégis teherbe esek, lehet a baja a kicsinek. Azt mondta, hogy ezekbe már annyira kevés hormon van, hogy nem árthat. Nem védekeztünk de nem lett baba. Aztán úgy döntöttünk, hogy szeretnénk a kicsit, úgyhogy nem is váltottam ki a felírt 3 havi adagot, és rögtön terhes lettem. Most 23 hetesek vagyunk, eddig minden vizsgálat szerint rendben fejlõdünk. Szerintem nem lehet baj, ha nem hagysz ki hónapokat! Sok boldogságot!
Nyugodtan próbálkozhattok már az elsõ hónapban is a babával. Amúgy az orvosok azt javasolják, hogy a tabi abbahagyása után 3 hónapig várjunk. De semmi baja nem lesz a kicsinek, ha már akkor teherbe esel. Most valószínûleg azért késik, mert most hagytad abba a tabit és vissza kell állnia a szervezetednek arra, hogy nincs tabi.
Helló! Általában 3 hónapot szoktak javasolni és szerintem a biztonság kedvéért tartsd is be!
Szia! Én harmonetet szedtem majd 2évvig. Abbahagyás után 2héttel lettem kismama!!!
én a helyedben kivárnám a három menszit biztos ami biztos, aztán ha baj van soha nem bocsájtod meg magadnak hogy nem vártál
szia. 10 évig szedtem szünet nélkül a bogyót. doki decemberben javasolta a szüneteltetést, mert úgy látta nagyon elvékonyodott a méh falam. januárban nem lettem terhes, februárban nem volt itthon a párom és márciusban már meg is fogant a kis drága.most a 21.hétben vagyok
Szia! Én 11 éven keresztül szedtem a fogamzásgátlót szünet nélkül. Kb 4-5 évig Triregolt, utána Femodent. 3 hónapot kivártunk, ami alatt össze-vissza menstruáltam, aztán kapásból sikerült a baba. A dokim szerint elég a 3 hónap, azt is azért mondják, hogy beálljon a vérzés. Mert ugye az alapján számolják ki, mennyi idõs terhes vagy. Nálam az utolsó menstruáció helyén mindenhol kérdõjel szerepel, a baba korát az uh adatai alapján számolta ki.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat

Ha ugrókötelezéssel akarok formásodi akor kb mennyit kell ugrálni? Mennyi idő után és mennyi szünetet lehet tartani?

Legjobb válasz: Az ugrókötelezésre is az igaz szerintem, mint minden más sportra. 40 perc az, amit "illik" egy-egy alkalommal rászánni. Persze ez nem azt jelenti, hogy ha még sosem ugrálóköteleztél, akkor állj neki és csináld 40 percig, mert nyilván nem fogod bírni. Indulhatsz akár 10 percrõl is, csak fokozatosan emeld az adagot, próbálj meg mindig egy picivel többet csinálni. Szünetet meg egyszerûen akkor tarts, amikor szükségét érzed. Én egyébként kombinálni szoktam biciklizéssel, mert ugrálókötelezni nem tudok csak 20 percig. Nekem kicsit unalmas lenne huzamosabb ideig ugyanazt csinálni. De úgy is jó, ha azt csinálod, hogy ugrálókötelezel ameddig tudsz, és aztán pihensz egy kicsit, de nem úgy, hogy megállsz, hanem pihenésként mondjuk sétálgatsz egy kicsit, addig is mozogsz.

Az ugrókötelezésre is az igaz szerintem, mint minden más sportra. 40 perc az, amit "illik" egy-egy alkalommal rászánni. Persze ez nem azt jelenti, hogy ha még sosem ugrálóköteleztél, akkor állj neki és csináld 40 percig, mert nyilván nem fogod bírni. Indulhatsz akár 10 percrõl is, csak fokozatosan emeld az adagot, próbálj meg mindig egy picivel többet csinálni. Szünetet meg egyszerûen akkor tarts, amikor szükségét érzed. Én egyébként kombinálni szoktam biciklizéssel, mert ugrálókötelezni nem tudok csak 20 percig. Nekem kicsit unalmas lenne huzamosabb ideig ugyanazt csinálni. De úgy is jó, ha azt csinálod, hogy ugrálókötelezel ameddig tudsz, és aztán pihensz egy kicsit, de nem úgy, hogy megállsz, hanem pihenésként mondjuk sétálgatsz egy kicsit, addig is mozogsz.
A kérdező hozzászólása: oké! köszi a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!