Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő kapjuk meg a baba (4 db)

Nekünk 3 hét volt mire megkaptuk.
Mindegy, mert postán küldik ki. Kb 3 hét.
Én is Pesten szültem és vidéki vagyok. Telefonon azt mondta az OEP, hogy a születési anyakönyv kiállításának dátumától számított 30 nap után postázzák! Így is volt!

A TAJ számát mennyi idő alatt kapja meg a baba?

Felírt a gyerekorvos recepteket a születend? babánknak. A kiváltásához kell a TAJ száma is.

Legjobb válasz: a kisfiamnak postán kiküldték, kb. 2 hét alatt

Szia! Nekem 3 hét volt kb. amíg postán megkaptuk. A kórház kérte meg a lakcímkártyával együtt. A recept kiváltásához nem kell megvárni, a Te TAJ számoddal ki lehet, csak az elsõ számjegye helyett 8-ast kell írni. Legalábbis nekünk így csinálta a dokinéni.
Igen, a gyerekorvos az anyuka TAJ számára írja fel amíg a babának nincs. Nálunk hamar megvolt. A pécsi klinikán szültem, bejött egy hölgy az anyakönyvi hivataltól, aki felvette az adatokat, õk igényelték meg a TAJ kártyát. Szülés után kb. 1, 5 héten belül megjött. Az anyakönyvi kivonatért pedig be kellett menni. Azt a férjem intézte amíg mi a kórházban voltunk (meg van hogy hány munkanapon belül kell, de most nem tudom pontosan mennyi)
Tényleg a 8-as, azt elis felejtettem De ezt szerintem az orvosnak tudni kéne.
a kisfiamnak postán kiküldték, kb. 2 hét alatt
Nálunk úgy volt, hogy azt hiszem 1 hónapos koráig az én/anya/ taj számára írták a recepteket.
Bemész a OEP-be az anyakönyvi kivonattal és a te papírjaiddal és rögtön meg is kapjátok! 4, 5 hós kicsi fiú anyukája
mindkettõt potán kaptuk (utcsó voltam)
A kérdező hozzászólása: Az anyakönyvit mennyi idõ alatt kapja meg a baba? Milyen papírjaimat kell vinni az OEP-hez?
Szia! Mi másfél hét mulva kaptuk meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A gyerekorvostól megkaptam a recepteket, de akkor fel sem tünt nekem, hogy ezek az adatok hiányoznak róla (arra figyeltem, melyik krém stb. mire kell), ezért az orvosnak nem is említettem.

A baba tb kártyáját a kórházban intézik? Mennyi idő alatt kapom meg és utána mennyi az átfutása a gyesnek, családinak, egyszeri anyaságinak?

ha pl okt 10-én szülök,esélyes h novemberben már utalnak?

Legjobb válasz: én ilyet még nem hallottam, hogy tb kártyát a kórházban intéznek

én ilyet még nem hallottam, hogy tb kártyát a kórházban intéznek
Nekem a kórház intézte az anyakönyvi kivonatot és a lakcímkártyát. Nekem csak érte kellett menni az okmányirodába és átvenni. Illetve, ha az apuka megy érte, akkor neki nem kell meghatalmazást írni. A TB kártyát pedig az anyakönyvi kivonat átvételétõl számítva 2 héten belül küldik postán, és az van a tájékoztató lapra írva, amit kaptam, hogy személyesen nem vehetõ át. Na most nekem már letelt a 2 hét, de még nem kaptam meg. Ha személyesen intézhetném már rég meglenne minden. És, ha megvan minden papír, akkor fent soroltaknak az átfutási ideje én úgy tudom 1-2hét. De lehet, hogy kórház függõ, hogy hol mit intéznek.
Hát a kórházban elvileg van nyomtatvány, de hogy õk intézik-e. Nekem egy csomó mindent kér a munkahelyem: születési anyakönyvi eredetiben, taj másolata, lakcímkártya másolata, adókártya másolata. Utóbbi kettõt az okmányirodában és az apehnél kell intézni. Azt mondták, csak ha ezt mind leadom, utána kapok tgyást. Mivel jóeséllyel nem nagyon tudok pár hétig kimenni, így meghatalmazással a férjem fogja intézni a hivataloknál.
Szia! Nekem mindent a kórházba intéztek.A Taj kártya kb 2 hét volt mire megjött.Akkor rögtön beadtam az igényléseket(anyasági, családi, gyes). Én június 7-én szültem és július elején megkaptam mindent egyszerre.Ez Pest megye volt nem tudom máshol hogy megy.
Én a Jánosban szültem 4 hete.Az anyakönyvi kivonatot+lakcímkártyát másnap megkaptam a kórházban.A taj kártyát is elntézték kb 2 hét múlva küldték postán.A Csp, gyes, anyasági papírokat letöltöttem elõtte, majd a fénymásolatokkal elküldtem, még nem kaptam semmi visszajelzést ezekrõl. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszi! én is már mappába tettem a kitöltött papírokat, csak a taj szám meg a név hiányzik róla.. :)
Én már két gyerkõcöt szültem, most várom a harmadikat. Nekünk semmit nem kellett intézni. A másodiknál mielõtt hazajöttünk a kórházból már odaadták a TAJ kártyát, az elsõnél vissza kellett menni érte, mert pénteken született. A adó- és lakcímkártyát sem intéztem, mindent kiküldtek. Nekem már most is minden papír ki van töltve, csak a pici papírjai kellenek és mehetnek postán a MÁK-hoz. Nálunk a munkáltatónak is csak a születési anyakönyvi kell, de mindent lefénymásoltam és így gyorsan tudtam intézni mindent.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!
a gyereknek a taj kártyát, az árpád-hidnál kell intézni és ingyenes azt neked kell intézni és utána tudsz menni a államkincstárba intézni a pénzt!
Lakcím kártya + születési a kórházban intézték, pár nap múlva be kellett menni a helyi okmányirodába értük.A TAJ kártya 1 hét és pár nap után jött meg.A TGYÁS-t és kiírt elõttõl igényeltem kb 2 napos volt a fiam amikor küldték az elsõ hetit.Anyaságit kevesebb mint 2 hét alatt kiutalták.4-én született a fiam következõ hónapban már kaptuk a családit.


Mennyi idő alatt kapja meg valaki a munkavállalói vízumot az USA-ba? A kérelem beadásától.

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm 1-2 hét után kapta meg ha jól emlékszem.

Egyik ismerõsöm 1-2 hét után kapta meg ha jól emlékszem.
Biztos hogy nem egy két hét, mert amikor beadod a kérelmet, akkor a munkaadódnak 3 hónapig hirdetnie kell a munkát, hogy van-e alkalmas amerikai állampolgár az állásra! Utána papírmunkáik tömkelegét kell megcsinálni! Ez idõ és pénz a cégnek! Ezért mondjuk el már milliószor hogy jelenleg reális esély a letelepedésre az a zöldkártya vagy a rokon. A magas munkanélküliség miatt nem adnak ki engedélyeket.
Most indult az idei vízumlottó.
Ha munkaltato adja be neked a munkavallaloi kerelmet, az eltarthat akar 6 honap egy ev (allmatol fuggoen akar tobb is) amig a munkavallaloi kartya a kezedben van. Ez meg nem a zoldkartya. Ezzel csak bizonyos ideig vallalhatsz munkat az usaban, de utana bye-bye. Ha hazassag utjan adod be a zoldkartya kerelmet, akkor a papirok beadasa utan kb. 2-3 honap mulva postazzak a munkavallaloi engedelyt, amivel dolgozhatsz barhol.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!