Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő kapjuk meg a (76 db)

Debrecenben a Kenézyben ugye van babamama-szoba? És szülés után mennyi idővel kapom meg a babámat?

Legjobb válasz: Debreceni vagyok, bár a Klinikán szültem, de a baráti körömtõl tudom, hogy van baba mama szoba, de fizetõs ill. ha rendbe rakják egybél megkapod a babát!

Debreceni vagyok, bár a Klinikán szültem, de a baráti körömtõl tudom, hogy van baba mama szoba, de fizetõs ill. ha rendbe rakják egybél megkapod a babát!
Persze van baba-mama szoba. 2 ágyas és van egy 1 ágyas baba-mama szoba is, a 2 ágyas nem fizetõs, a külön ágyast nem tudom! A második kérdésedre nem tudok válaszolni, mert nekem egy kicsit komplikált volt a szülésem, a babámat két nap után hozhatták ki csak, addig én mentem be hozzá! :( http://www.kenezykorhaz.hu/szuleszeti-es-nogyogyaszati-osztaly

Aki jövőre szüli meg a második babáját, mennyi ideig kapja majd a gyedet?

Legjobb válasz: Szia! Ha május 1. után szülsz és van 2 év munkaviszonyod, biztosításban töltött idõd akkor 2 évig jár a GYED.

Szia! Ha május 1. után szülsz és van 2 év munkaviszonyod, biztosításban töltött idõd akkor 2 évig jár a GYED.
Szia! Én úgy tudom, hogy aki jövõ év április 30-ig szüli meg a babáját az 2 év gyes és 1 év gyedet kap mint eddig! Május 1-je után lesz az 1 év gyes és 1 év gyed, vagy a szülés elõtti ledolgozott munkaviszony hosszától ha meg volt a 2 év akkor 2 év gyes marad és 1 év gyed.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Engem igazság szerint az érdekelne, ha most gyeden vagyok, és úgy jön a második baba hogy közte nem megyek vissza dolgozni, akkor 1 vagy 2 év gyed jár vajon?
Ha az elsõ gyermek két éves koráig megszületik a második baba, akkor ugyanabból a jövedelmbõl számítják a TGYÁS-t és a GYED-et is, mint a mostani babánál, tehát ha megszületik a második baba, akkor fél év TGYÁS, és a 2. baba két éves koráig GYED. Én jelenleg így tudom, de abban nem vagyok biztos, hogy ez nem fog változni jövõre. Egyébként mi is így szeretnénk vállani a második babát! :-)
Ha az elsõ babád születése elõtt volt 2 év munkaviszonyod(és április 30.-a után szülsz)akkor jár a 2 év gyed de a +1 év gyest eltörölték!Ha nem volt meg a 2 év munkaviszonyod(folyamatos)akkor annyi ideig jár a gyed amennyi munkaviszonyod volt. Ha április 30.-a elõtt szülsz akkor minden változatlan!
Szia! Ha a 2. babád születését megelõzõ két évben voltál egy évet biztosítva 2 év gyed jár. Biztosítottnak számít: „a) a biztosítás megszõnését követı táppénz, baleseti táppénz, terhességigyermekágyi segély, gyermekgondozási díj folyósításának az idejét, " Itt van a többi változás: http://www.parlament.hu/irom38/09318/09318-0033.pdf
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Szülés után mennyi időre kapom meg az első juttatásokat? Az anyaságit, gyedet, családit? Ja és a 23. heti vércukor mérést megszokták ismételni?

Nemrég hallottam, mi igaz ebb?l? Debreceni vagyok

Legjobb válasz: A tgyást a szülés elõtti 28 nappal orvos igazolással tudod 180napra igénybe venni..az azt jelenti, hogy szülékor már azt kapod..utána a gyed jön a kicsi 2 éves koráig a többit nem irom, mert az most fog változni azt majd 2 év múlva kérdezd..illetve, rögtön a szüléskor igényelheted az egyszeri szülési támogatást amihez orvosi igazolás kell, hogy 4 szer voltál legalább tanácsadáson..ezeket vagy a munkahelyed intézi, vagy neked kell az oep-nél es az államkincstárnál igényelni igénylõlapokon. ha a tgyas-t kéred akkor le kell záratni a táppénzt és szólni a munkahelyeden, de ezt a sorrendet nem tudom, hogy mikor zárad le a tp-t és ahhoz képest mikortól igényeld a tgyást, de szerintem lezáratod a tp-t monjuk 10.-én és úgy kéred a tgyást, hogy 11.-étõl az jó, mert visszamenõleg fizetik, de max a szülés elõtti 28 napot számold ki!De kérheted késõbbtõl is, addig úgyis van a tp!

A tgyást a szülés elõtti 28 nappal orvos igazolással tudod 180napra igénybe venni..az azt jelenti, hogy szülékor már azt kapod..utána a gyed jön a kicsi 2 éves koráig a többit nem irom, mert az most fog változni azt majd 2 év múlva kérdezd..illetve, rögtön a szüléskor igényelheted az egyszeri szülési támogatást amihez orvosi igazolás kell, hogy 4 szer voltál legalább tanácsadáson..ezeket vagy a munkahelyed intézi, vagy neked kell az oep-nél es az államkincstárnál igényelni igénylõlapokon. ha a tgyas-t kéred akkor le kell záratni a táppénzt és szólni a munkahelyeden, de ezt a sorrendet nem tudom, hogy mikor zárad le a tp-t és ahhoz képest mikortól igényeld a tgyást, de szerintem lezáratod a tp-t monjuk 10.-én és úgy kéred a tgyást, hogy 11.-étõl az jó, mert visszamenõleg fizetik, de max a szülés elõtti 28 napot számold ki!De kérheted késõbbtõl is, addig úgyis van a tp!
Csak kérdés második feléhez tudok hozzászólni, nálunk (Pápa)a 26. héten van cukorterheléses vérvétel és ha nem jó az eredmény akkor be kell feküdni a kórházba és ott 24 órás diéta melletti vérvétel van, naponta többször.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat :) )

A Gyest visszamenőleg mennyi időre kapjuk meg?

Legjobb válasz: 6!!!!hónapra!

6!!!!hónapra!
2 hónapra visszamenõleg lehet igényelni. Az allamkincstar.hu-n megtalálod a pontos feltételeket, igénylõ nyomtatványt stb..
"Az ellátást az igény késedelmes benyújtása esetén, visszamenõleg legfeljebb két hónapra, az igénybejelentés napját megelõzõ második hónap elsõ napjától kell megállapítani, ha a jogosultsági feltételek ettõl az idõponttól kezdve fennállnak" Eze az államkincstár honlapjáról van. (6 hónapra visszamenõleg a tgyás-t és a gyed-et lehet igényelni)

A szülési pénzt "egyszeri anyasági támogatást" kb. mennyi időre kapjuk meg?

Legjobb válasz: Kell hozzá az anyakönyvi, az 1 hét. Plusz mire valaki (hozzátartozó aki el tud menni) megigényli, és utalják. Nekünk kb 1 hónap volt.

Kell hozzá az anyakönyvi, az 1 hét. Plusz mire valaki (hozzátartozó aki el tud menni) megigényli, és utalják. Nekünk kb 1 hónap volt.
De ha megvan a születési anyakönyvi, meg a baba tajszáma, akkor a párod is eltudja intézni meghatalmazással, a helyi államkincstárnál, ahova tartozol, ott fõl tudja venni kézpénzbe, mi is így csináljuk majd.Ha pesti vagy a teve utcába, a rendõr palota mellett van a hivatal. Jó babó várást.37 hetes kismama

A Thgy-t és az egyszeri anyasági támogatást szülés után mennyi időre kapjuk meg?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy hallottam elhúzódhat akár 1,5 hónapig is a Tgyás folyósítása, az anyasági segély hamarabb megérkezik. Magam is az elmúlt héten igényeltem õket, de nem is remélem augusztusnál hamarabb az érkezését.

Szia! Én úgy hallottam elhúzódhat akár 1, 5 hónapig is a Tgyás folyósítása, az anyasági segély hamarabb megérkezik. Magam is az elmúlt héten igényeltem õket, de nem is remélem augusztusnál hamarabb az érkezését.

Normaflore. Antibiotikumos kúpot kapok és ajánlották a normaflore t. van e értelme akúpkúra alatt alkalmazni a normaflore t is napi 2szer? és ha igen akkor miután abbahagytam a kúp használatát, mennyi ideig szedjem még a normaflore t (napi 2)?

Legjobb válasz: Legalább addig szedd a Normaflore-t, amíg az antibiotikumot. Ez építi újra az antibiotikum által megsérült bélflórát. Napui 2-3 adagot igyál meg egy kis vízben.

Legalább addig szedd a Normaflore-t, amíg az antibiotikumot. Ez építi újra az antibiotikum által megsérült bélflórát. Napui 2-3 adagot igyál meg egy kis vízben.
Igen, van értelme. A dózis, amit írtál megelõzésre nagyon jó. Ha már van hasmenés, napi 3x2-t szoktunk adni.
A kérdező hozzászólása: köszi a segitséget. igazából székrekedés, hasmenés. ilyeneke vannak, ééés volt vérzés is de mentem vizsgálatra, ott megállapította a doki hogy vgbélgyulladásom van, és kaptam 1 baromierösnek tûnö kúpot. azóta szétmegy a gyomrom, fáj... gondolom az antibiotikum része van ilyen jó hatással rám, és a bélbolyhaimra... akkor van értelme szedni mellette :)

A SOTE 1-es számú női klinikán a szülés után az anyával maradhat az újszülött? És utána milyen időközönként, mennyi időre kapom meg? Vagy velem lehet egész nap?

És az igaz, ha látogató jön, nekem kell kimenni a babával, ? nem jöhet be? Ez az egyágyas szobákban is így van? Van egyáltalán egyágyas szoba, lehet ilyet (persze gondolom pénzért) kérni?

Legjobb válasz: Szülés után veled lehet a baba éjjel nappal, csak fürdetni viszik el. Látogatókat a folyosón lehet fogadni. Ha jól tudom vannak alapitványi egyágyas szobák, de azt jó elõre le kell foglalni. Én 4ágyasban voltam annó.

Szülés után veled lehet a baba éjjel nappal, csak fürdetni viszik el. Látogatókat a folyosón lehet fogadni. Ha jól tudom vannak alapitványi egyágyas szobák, de azt jó elõre le kell foglalni. Én 4ágyasban voltam annó.
Szia én a februári anyu vagyok... Irk majd privibe is és akkor majd irjál sztem ugy jobb beszélgetni..de válaszolok... Remélem az õsszes kérdést egjegyetem...már szita az agyam fáradt vagyok... Nem volt fogadott dokim meg szülésznõm sem. A jáhn Ferencben szültem volna csak lebeszéltek ott volt fogadott dokim itt nem fogadtam...DE tõrõdtek velem egy arab orvosnõnél szültem ha kéred a nevét megirom nagyon profi gátvédelmet csinált és sikeresen nem repedtem meg semmi...nem kértem semmi fájdalom csillapitót sem.Mindent meg lehet velük beszélni a szülõszoba szép tiszta kellemes apával jól el lehet lenni magatokra is csukhatjátok az ajtót ha éppen ugy jobb neked..Szülés kõzben segitenek csak rád figyelnek és szülés utánn is jõtt a szülésznõ hogy nem e vagyok éhes hoz teát stb...este 7 kor született meg a lányom este 10 fele jõtt a dokinõ érdeklõdõtt hogy vagyok stb...és ne várt pénzt senki és ez nagy szó...Minden nap jõtt és nézett babázott mondta hogy nagyon szép baba stb kérdezte hogy vagyok meg minden nagyon kedves volt de mindenki..És nem fogadott el egy fillért sem.. A csecsemõsõk is mindent megmutatnak hogy kell pelusozni kõldõkcsonk stb megmutatják hogy szopiztasd a babát napjában tõbbszõr is jõnnek és segitenek ha kell...éjjel is mehetsz hozzájuk bármi kérdésed van vagy csak nem tudsz aludni...Én nem tudtam és mentem kérdezõskõdni meg sirt a babám és kihoztam sétálni..attol megnyugodott...Szoval segitõkészek nagyon... Akinek fogadott dokija volt és egy szobába voltunk annál sem volt tõbbet a dokija mint nállam...ugyan nem tudom mennyit adtak neki. De sztem nem baj hogy 4 en vagytok egy szobába mert igy segit a tõbbi anyuka aki tapasztalt Õk is nagyon arik voltak szoval nekem nagyon szép volt az egész szülés korház minden nagyon jó élmény volt... Irok akkor privit jó éjt... Hány hetes babás vagy?
Elsõ vagyok. Segitenek, megmutatnak mindent (köldökcsonk ápolása, mellrehelyezés szoptatásnál), persze arra nincs idejük, hogy ott legyenek melletted, magadnak kell boldogulni, de segitenek ha van kérdésed. Egyébként ezért is jó többágyas szobában lenni, mert nem egyedül bénázol, látod, hogy mások hogy csinálják, meg tudjátok beszélni az anyukákkal a dolgokat. Kaptam beöntést, nekem nehéz szülésem volt, gátmetszésem is volt, kaptam érzéstelenitõt is. Beszélj az orvosoddal errõl ha van fogadott dokid, esetleg szülõszoba látogatásra is elmehetsz, ott megmutatnak és elmagyaráznak mindent.
A kérdező hozzászólása: Ja, és beöntést kaptál? Gátmetszésed volt? Az érzéstelenítéshez hogy viszonyulnak? Elmondják a lehetõségeket, vagy külön kérni kell?
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: nagyon aranyos vagy, köszönöm, ha már így felajánlottad, lenne még egy pár kérdésem :) . Elsõ babám lesz, és be vagyok szarva rendesen, szóval: segítõkészek az ott dolgozók, megmutatják hogy pl. hogy kell szoptatni, meg pelenkázni, meg ilyenek? És nem nagyon nyomasztó, hogy mindig sokan vannak, ez nincs hatással arra, hogy nem tudnak annyit foglalkozni az emberrel? Neked volt fogadott szülésznõd, vagy orvosod?
Szia én az vagyok aki febr ban szült...kedd este 7 kor született a lányom és péntek délben jõttünk haza szombaton lehetett volna de semmi gond nem volt igy jõhettünk de elvileg 72 órát kell maradni nekem az péntek este telt volna le 7 kor...szép szülést neked...ha kérdésed van irok ha akarod...vagyis irjál..
szia én a 2. válaszoló vagyok nekem besárgult a baba így a 6. nap délelõtt jöttünk haza. szerintem lehet, hogy 3 napot kell, bár nekem a 4. napon volt a varratszedés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Annyit még meg tudnátok mondani, hogy hány napig kellett benn maradni? 2-3, vagy több? Ha mondjuk nincs semmi komplikáció.
Szia én idén szültem febr ban. Akkor ugy volt hogy este megszületett a lányom elsõ éjjel nem volt velem a lányomo mert nem volt hely aki éjjel szült az is sima kortereme került ahol nõgyógyászati betegek vannak....másnap mentünk délben a babamama korterembe ott velünk voltak a picik csak fürdeni vitték el õket.nagyon sokan szültek akkor ezért nem volt hely és valami átalakitás is volt az ugyan nem tudom hol.4 ágyas szobában voltam nem volt rossz nekem jó csajszikkal voltam együtt aki a második vagy 3.babáját szüle segitett annak aki az elsõvel ugymond bénázott nekem jó élmény volt.A látogatók nem mehetnek be a korterembe ki kell menni és kivinni a picit is...jó sokan vannak esténként...
szia az elsõ válaszolóhoz még annyit tennék hozzá, hogy az 1 ágyas szobákat szinte lehetetlen lefoglalni, mert az ott dolgozók valakijének a barátjának, rokonának vannak fentartva elõször. ha szabad, fizetni nem kell érte, legalábbis 2009-ben nem kellett. én is 4 ágyasban voltam. ami katasztrófa volt, mert 2 4ágyashoz tartozik egy pici fürdõ és wc, minden nap takarítanak, de 8 emberre kevés. látogatási tilalom volt akkor, amikor ott szültem, hát nem kell mondjam milyen érzés volt, hogy a családot nem engedték be.
Ja azt nem irtam beõntést kaptam...de nem volt szrnyû pont ott csinálják hogy egyet lépsz és ott a wc de tartani kell egy kicsit azt elmondják...nem vészes én is féltem tõle kicsit kellemetlen... febr anyu voltam..
Bruttóból.
szia a brutto fizud 70%-a akkor ha már 2 éve dolgozol..60%-a ha nincs meg a 2 év..én egy hete vagyok táppénzen.-azt mondják az elsönek nagyon sok az átfutási ideje.ugyhogy lesz az kb 2 honap.én személyese adom le majd a tb-nél és csak a másolatot adom oda a munkáltatonak.igy állitolag gyorsabb..é s kártyára kérem.
Én is táppénzen vagyok egy gyárban dolgoztam és nekik küldöm 2 hetente a papírt de nekem ugyan úgy utalják mint a fizut elõtte 8.-án. És az elsõnél se kellett várnom egy nappal sem többet.
Hogyha a céges nem tb kifizetõ hely akkor akár 3-4 hónapot is várhatsz rá. Amúgy a számolás: Brutto-70% - Szja/kb 18%/ Alig marad valami..:o(
A kérdező hozzászólása: köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!