Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő jutnak el a (31 db)

Mennyi idő alatt jutnak el a spermiumok a petevezetékbe?

Legjobb válasz: Ez attól függ mennyire aktívak. Valahol azt olvastam,hogy a gyors fickók kb 1 óra alatt fel jutnak.

Ez attól függ mennyire aktívak. Valahol azt olvastam, hogy a gyors fickók kb 1 óra alatt fel jutnak.
Állítólag a fiúk (y kromoszómával rendelkezõ spermiumok) gyorsabbak, õk kb fél óra alatt eljutnak a petevezetékbe, míg a lányoknak (x kromoszómával rendelkezõ spermiumok) ehez az úthoz 12 óra is kellhet.

Mennyi idő alatt jutottál el a mostani nyelvtudásod szintjére? Mennyit foglalkoztál vele napi/heti szinten?

Milyen szinten vagy?

Legjobb válasz: Én 1 hét múlva kezdem a haladó tanfolyamot egy suliban. ez után meg akarok csinálni egy nyelvvizsga felkészítõ tanfolyamot, utána remélem már sikerül a nyelvvizsga. szerintem fél év alatt neked is sikerülhet! csak azokat a feladatokat gyakorold be jól, amik a választott nyelvvizsga típushoz tartoznak. és persze szókincset kell növelni a szóbeli miatt. ajánlom, hogy olvass idegen nyelvû könyvet. én amúgy németes vagyok, te?

Én 1 hét múlva kezdem a haladó tanfolyamot egy suliban. ez után meg akarok csinálni egy nyelvvizsga felkészítõ tanfolyamot, utána remélem már sikerül a nyelvvizsga. szerintem fél év alatt neked is sikerülhet! csak azokat a feladatokat gyakorold be jól, amik a választott nyelvvizsga típushoz tartoznak. és persze szókincset kell növelni a szóbeli miatt. ajánlom, hogy olvass idegen nyelvû könyvet. én amúgy németes vagyok, te?
elméletileg németet 12 évig, angolt pedig 4 évig tanultam, de bemutatkozni se tudnék egyiken se. szép mi? szuper oktatási rendszer. igaz szartam is rá mindig, csak a reál tantárgyak érdekeltek.
Igaza van az elõttem szólónak, hogy csodás az oktatási rendszer, mert én is több mint 10 éve tanulok angolul és még csak most voltam középfokúzni a BME-n. Magamtól készültem ráadásul, ami elég nehéz ha az ember nem tudja elõre mire számíthat. Én most a nyáron dolgoztam egy cégnél, ahol sok volt a külföldi, tehát rá voltam kényszerítve az angolra, de igazság szerint ez segített a legtöbbet, hogy meg merjek szólalni stb, és persze jó volt hogy használtam a nyelvet. Ám emellett rájöttem, hogy mennyire nem azt tanítják, amit kellene. Tudunk bonyolult nyelvtani szerkezeteket, de totál alapvetõ dolgon gondolkodunk, hogy hogy a fenébe is kell mondani... Szerintem ha eleget foglalkozol a nyelvvel és van érzéket hozzá, ezért ugye gyorsan is tudsz tanulni, mindenképpen menni fog! :) Sok sikert hozzá, és ha kérdésed van esetleg, hogy mi volt pontosan a nyelvvizsgán, szívesen válaszolok!
Ez nyelvtõl is függ. Én németül beszélek felsõ fokon. Ezt 5 év alatt hoztam össze, heti 5 német óránk volt, sima gimnziumban. És így is bõven meglett. Szerintem abszolút nem nehéz. Mondjuk nekem egy nagyon-nagyon jó tanárom volt. Napi 2 órával sztem simán fel lehet készülni egy középfokúra. De ezt persze embere válogatja. Én pl. nyelvi beállítottságú vagyok, szóval én viszonylag könnyen tanulok nyelvet. Oroszul 1, 5 évig tanultam heti 2 órában és meglett a középfok. Szóval lazán sikerülhet! Sok sikert!
Szia! Ha haladó szinten vagy valóban akkor fél év alatt napi 2 tényleges két órvál eljuthatsz simán a középfokúig. De a szóbeli részrõl se feledkezz meg. Én fél év alatt napi 3-4 óra tanulással jutottam el alapszintrõl középfokra. Elsõre átmentem:) De most megint nem tudnék sajnos megszólalni:( L/18
Én 1 éve tanulok japánt, heti kétszer 45 percben, és most járok a középhaladó szinten :)

A keleti pályaudvarról hogy jutok el a Népligetbe? És kb mennyi idő? (gyalog lehetséges? )

Legjobb válasz: Fõbejáraton ki, balra el, Kerepesin át a kis keresztutcába (Festetics György u.), onnan indul a 24-es villamos, ami a Nagyvárad térig visz. Onnan vagy lesétálod, vagy mész egy megállót a 3-as metróval.

Fõbejáraton ki, balra el, Kerepesin át a kis keresztutcába (Festetics György u.), onnan indul a 24-es villamos, ami a Nagyvárad térig visz. Onnan vagy lesétálod, vagy mész egy megállót a 3-as metróval.
3.4 km. Lesétálható. Googla Térképek megmutatja a pontos útvonalat.
eszed ágába ne jusson gyalog elindulni, mert a leggettósabb helyeken kell keresztül menni


Mennyi idő alatt jutok el a Szentendrei útról (Flórián tér) az Örs vezér teréhez? és vajon melyik a legegyszerübb útvonal?

Legjobb válasz: 1-es villamos-->Stadionok (25-30 perc) 2-es metró-->Örs vezér tér (10 perc)

1-es villamos-->Stadionok (25-30 perc) 2-es metró-->Örs vezér tér (10 perc)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Keress egy közeli telefonfülkét, amiben van teleport opció, és állítsd be az útvonalat aztán meg is vagy! Mi a haverokkal mindig így csináljuk!

Mennyi idő alatt jutnak el a hímivarsejtek a kilökődött petesejthez?

Legjobb válasz: kb. 24 óra múlva, de nem vagyok orvos, csak nekem is mondták.

kb. 24 óra múlva, de nem vagyok orvos, csak nekem is mondták.
Kb. 6 óra. Ha be tudd szerezni, olvasd el Zita West Gyereket szeretnék c. könyvét, mert nagyon jó!
A kérdező hozzászólása: igen olvastam ezt a könyvet, tényleg nagyon jó!
Az én dokim azt mondta, hogy ha jó minõségû és gyors spermákról van szó, akkor elég nekik a 3 óra is mire megérkeznek a helyükre.

Mennyi idő alatt jutnak el a kiskatonák a célig? Pé-kor (páfrányos PG53 mikorszkóp) hogy időzítsek? Ha hamar akkor már a köv. Nap kevesebb és gyengébbek a katonák nem?

Olvastam hogy egy óra, máshol meg egy egész napot is írtak.

Legjobb válasz: Cirka 24 óráig élet- és akcióképesek a spermák.

Cirka 24 óráig élet- és akcióképesek a spermák.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem az ejakulációtól a petesejtig :) Mondjuk ha a petesejtem már a petevezetõben várja a szépfiút :) )))
Akor nem egész 1 óra alatt ott az a gyönyörû farkincás fürge gyík! :) ))))
A kérdező hozzászólása: Jujj de jó, köszönöm szépen! :) ))

Déli pályaudvartól hogy jutok el a Puskás stadionig és ez mennyi idő?

Legjobb válasz: Amikor jár a metró akkor azzal, kb. 15 perc a menetidõ. Ehhez adj még hozzá pár percet a le és feljutáshoz, várakozáshoz.

Amikor jár a metró akkor azzal, kb. 15 perc a menetidõ. Ehhez adj még hozzá pár percet a le és feljutáshoz, várakozáshoz.

Keletitől hogy jutok el a pólusba? És mennyi idő?

Legjobb válasz: google a barátod. van a bkv.hu-n utazástervezõ, javaslom a használatát.

google a barátod. van a bkv.hu-n utazástervezõ, javaslom a használatát.
Az Újpalota, Nyírpalota út felé közlekedõ buszok egyikével. (A pályaudvar bentrõl vett jobb oldalától indulnak.) Az út fél óra.
Az Újpalota felé közlekedõ 7, 7E, 107E buszok bármelyikével. Kb. 30-35 perc az út, ebbõl úgy 10 perc a gyaloglás a buszok végállomásától a plázáig.
Hogy mész Pécsrõl vonattal Ferihegyre?
Mondjuk átmegy a Keletibõl a Nyugatiba tömegközlekedéssel. Vagy elmegy Zuglóig, és ott száll fel a vonatra.
Kérdezõ! Pécs felõl a vonat még a környékére sem megy ferihegynek, mert a délibe megy. Ha debreceni, szegedi v szolnoki vonattal érkeznél akkor le tudsz szállni ferihegyen.
3-mas! Tévedsz. Tegnap óta újra a Keletibe megy a Pécsrõl jövõ vonat. (...Sebaj, jövõre lehet, hogy megint a Délibe megy! XD )
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de még mindig nem tudom, hogy hogyan jutok a reptérre, ha leszállok a vonatról. Ismét a Keletibe fut be a pécsi vonat - onnan megyek tovább ferihegyre.
Okosan kioktathat 2-es 25 éve vagyok pesti nem kell feltalálni a csövön a lyukat. A kérdezõt kérdeztem hogyan akar eljutni mert más-más módon kell odautazni. Pl. nem is feltétlen kell vonat. Keletibõl M2-deákig-onnan M3-al Kõbánya-Kispest ott 200E busszal Ferihegy. Erre egy átszállójegy elég. Mehet át Zuglóba ehhez kell egy vonaljegy, majd Zuglóból Ferihegyre vonattal ott átszállni 200E buszra és elmenni a reptérig. Erre a vonat-busz kombóra van speckó jegy Zuglóban kérhetõ. Mehet Nyugatiba is át trolival onnan vonattal Ferihegy és 200E busz. De szerintem legjobb a metró-metró-200E.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, 6/6 os a válaszodat! Azért válsztottam a vonatot Ferihegyig, hogy ne kelljen sokszor átszállni 20 kg-os börönddel + a kézipoggyásszal. Mehetnék A Népligetbe is Pécsrõl, onnan metró + busz, de azt a variációt nem élveztem az elmült idõszakban. Örülök, hogy végre megy vonat Ferihegyre, csak még nem tudom, hogy milyen messze van a vonat megálló, a termináltól.
Jó 5km, ezért írták a 200E-t.
A kérdező hozzászólása: Éretem Kedves 8/8-as. Köszönöm szépen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!