Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő jutnak el (38 db)

Mennyi idő alatt jutnak el a spermiumok a petevezetékbe?

Legjobb válasz: Ez attól függ mennyire aktívak. Valahol azt olvastam,hogy a gyors fickók kb 1 óra alatt fel jutnak.

Ez attól függ mennyire aktívak. Valahol azt olvastam, hogy a gyors fickók kb 1 óra alatt fel jutnak.
Állítólag a fiúk (y kromoszómával rendelkezõ spermiumok) gyorsabbak, õk kb fél óra alatt eljutnak a petevezetékbe, míg a lányoknak (x kromoszómával rendelkezõ spermiumok) ehez az úthoz 12 óra is kellhet.

Budapestről Csanytelekig hogyan jutok el? és körülbelül mennyi idő? Nagyon költséges?

Legjobb válasz: M5-ösön Kiskunfélegyházáig, utána kicsit az 5-ösön Szeged irányában, majd balra Csanytelek felé. Kb. 2 óra az út. Vonattal a Nyugatiból mennek óránként egyesített IC- és gyorsvonatok, Félegyházáról busz visz Csanytelekre. Az eljutási idõ az átszállási idõ függvénye.

M5-ösön Kiskunfélegyházáig, utána kicsit az 5-ösön Szeged irányában, majd balra Csanytelek felé. Kb. 2 óra az út. Vonattal a Nyugatiból mennek óránként egyesített IC- és gyorsvonatok, Félegyházáról busz visz Csanytelekre. Az eljutási idõ az átszállási idõ függvénye.

Budapestrõl érkezve a Schiphol reptéren kell átszállnom a tengerentúli járatra. A 2-es érkezési csarnokból az indulási E folyosóra kell eljutnom. Hogyan jutok át az E folyosóra? Milyen ellenõrzés van a beszállás elõtt és kb. mennyi idõ amíg átérek?

Legjobb válasz: A reptér alaprajzát itt találod: [link] Ha tudnánk hova indulsz, több segítséget tudnánk adni. Mert pl EU-n belül miután kiszállsz, elsétálsz a csáphoz ahonnan indul a másik géped és beszállsz. HA sok idõd van, nézelõdsz a sok száz bolt valamelyikében. A tengerentúli járatok kicsit komplikáltabbak, ott amellett hogy megkresed a kaput, még testszkenner és elbeszélgetés is lesz. A reptér olyan jól van megcsinálva, hogy IQ70-nel is megtalálható a keresett csáp, és olyan hatalmas, hogy az egész budapesti csarnok betolható lenne egyik csücskébe gyermekjátszóháznak. De nyugi, ha Amerikába indulsz, ott ennél sokkal nagyobbakat is fogsz látni...

A reptér alaprajzát itt találod: [link] Ha tudnánk hova indulsz, több segítséget tudnánk adni. Mert pl EU-n belül miután kiszállsz, elsétálsz a csáphoz ahonnan indul a másik géped és beszállsz. HA sok idõd van, nézelõdsz a sok száz bolt valamelyikében. A tengerentúli járatok kicsit komplikáltabbak, ott amellett hogy megkresed a kaput, még testszkenner és elbeszélgetés is lesz. A reptér olyan jól van megcsinálva, hogy IQ70-nel is megtalálható a keresett csáp, és olyan hatalmas, hogy az egész budapesti csarnok betolható lenne egyik csücskébe gyermekjátszóháznak. De nyugi, ha Amerikába indulsz, ott ennél sokkal nagyobbakat is fogsz látni...
A kérdező hozzászólása: Chicago lesz az úti cél. Milyen ellenõrzés van beszállás elõtt. Az EU-n belülit ismerem, az ezen felüli egyéb ellenõrzés érdekel.
Testszkenner + elbeszélgetés. Megnézik a jegyedet, megkérdik miért mész, kihez mész, mennyi idõre, meg egy cssomó olyan dolgot, ami eszébe fog jutni rólad a faggató embernek. Ez bármi lehet, mi van a csomagodban, jártál-e már ott, stb. Profi ügynökök lesznek. kb 3-4 perc.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.


Jó úton haladunk a szobatisztaság felé? Kb mennyi idő alatt jutunk el oda, hogy előre szólni fog?

21 hónapos a kisfiam és most kb 1 hete szól kaka után,az estek 90%-ában.Nem er?ltetem a dolgot,csak nagyon megdicsérem,mikor szól.

Legjobb válasz: nagyon ügyes de ennek kb. semmi köze a szobatisztasághoz :/ majd ha elõtte szól lehet elkezdeni. tavasszal próbálkozz kitartóan :)

nagyon ügyes de ennek kb. semmi köze a szobatisztasághoz :/ majd ha elõtte szól lehet elkezdeni. tavasszal próbálkozz kitartóan :)
Azért az jó ha szól, mert kezd figyelni magára. Majd ha a visszatartás képesség kialakul, akkor elõtte is lesz ideje szólni:-)
Én a kedvcsinálással megelõztem. Kitettem a fürdõbe a bilit, és néha ráült, egyszer meg sikerült belepisilnie, persze odáig voltam az örömtõl és õ is. Ez volt kb 2 hónapja, most ott tartunk hogy sokszor szól hogy pisilni kell, a nagydolog pedig mindig a biliben köt ki. Már csak három bugyipelus fogy egy nap, plusz egy éjszakára. Nem erõltetem én sem, csak bíztatom és hagyom hogy jókedvvel tanulja meg (most lesz két éves), ráér, hiszen csak egy év múlva megy oviba.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!tudom, hogy ráér, én sem erõltetem, a bili elöl van hagyva, de õ nem ül rá.

Mennyi idő alatt jutottál el a mostani nyelvtudásod szintjére? Mennyit foglalkoztál vele napi/heti szinten?

Milyen szinten vagy?

Legjobb válasz: Én 1 hét múlva kezdem a haladó tanfolyamot egy suliban. ez után meg akarok csinálni egy nyelvvizsga felkészítõ tanfolyamot, utána remélem már sikerül a nyelvvizsga. szerintem fél év alatt neked is sikerülhet! csak azokat a feladatokat gyakorold be jól, amik a választott nyelvvizsga típushoz tartoznak. és persze szókincset kell növelni a szóbeli miatt. ajánlom, hogy olvass idegen nyelvû könyvet. én amúgy németes vagyok, te?

Én 1 hét múlva kezdem a haladó tanfolyamot egy suliban. ez után meg akarok csinálni egy nyelvvizsga felkészítõ tanfolyamot, utána remélem már sikerül a nyelvvizsga. szerintem fél év alatt neked is sikerülhet! csak azokat a feladatokat gyakorold be jól, amik a választott nyelvvizsga típushoz tartoznak. és persze szókincset kell növelni a szóbeli miatt. ajánlom, hogy olvass idegen nyelvû könyvet. én amúgy németes vagyok, te?
elméletileg németet 12 évig, angolt pedig 4 évig tanultam, de bemutatkozni se tudnék egyiken se. szép mi? szuper oktatási rendszer. igaz szartam is rá mindig, csak a reál tantárgyak érdekeltek.
Igaza van az elõttem szólónak, hogy csodás az oktatási rendszer, mert én is több mint 10 éve tanulok angolul és még csak most voltam középfokúzni a BME-n. Magamtól készültem ráadásul, ami elég nehéz ha az ember nem tudja elõre mire számíthat. Én most a nyáron dolgoztam egy cégnél, ahol sok volt a külföldi, tehát rá voltam kényszerítve az angolra, de igazság szerint ez segített a legtöbbet, hogy meg merjek szólalni stb, és persze jó volt hogy használtam a nyelvet. Ám emellett rájöttem, hogy mennyire nem azt tanítják, amit kellene. Tudunk bonyolult nyelvtani szerkezeteket, de totál alapvetõ dolgon gondolkodunk, hogy hogy a fenébe is kell mondani... Szerintem ha eleget foglalkozol a nyelvvel és van érzéket hozzá, ezért ugye gyorsan is tudsz tanulni, mindenképpen menni fog! :) Sok sikert hozzá, és ha kérdésed van esetleg, hogy mi volt pontosan a nyelvvizsgán, szívesen válaszolok!
Ez nyelvtõl is függ. Én németül beszélek felsõ fokon. Ezt 5 év alatt hoztam össze, heti 5 német óránk volt, sima gimnziumban. És így is bõven meglett. Szerintem abszolút nem nehéz. Mondjuk nekem egy nagyon-nagyon jó tanárom volt. Napi 2 órával sztem simán fel lehet készülni egy középfokúra. De ezt persze embere válogatja. Én pl. nyelvi beállítottságú vagyok, szóval én viszonylag könnyen tanulok nyelvet. Oroszul 1, 5 évig tanultam heti 2 órában és meglett a középfok. Szóval lazán sikerülhet! Sok sikert!
Szia! Ha haladó szinten vagy valóban akkor fél év alatt napi 2 tényleges két órvál eljuthatsz simán a középfokúig. De a szóbeli részrõl se feledkezz meg. Én fél év alatt napi 3-4 óra tanulással jutottam el alapszintrõl középfokra. Elsõre átmentem:) De most megint nem tudnék sajnos megszólalni:( L/18
Én 1 éve tanulok japánt, heti kétszer 45 percben, és most járok a középhaladó szinten :)

Hogy jutok el vonattal vagy busszal (amelyik olcsóbb! ) Amszterdamból Londonba? Honnan hova visz, mennyi (diákkal) és kb mennyi idő?

Legjobb válasz: Amszterdam - Brüsszel között Thalys vonat. Brüsszel - London között pedig Eurostar vonat. Ez a leggyorsabb. Viszont árban szerintem kb. 80-100 €

Amszterdam - Brüsszel között Thalys vonat. Brüsszel - London között pedig Eurostar vonat. Ez a leggyorsabb. Viszont árban szerintem kb. 80-100 €
A kérdező hozzászólása: uhh ez így elég drágának tûnik.. mm azért köszi
Eurostar Brüsszel-London: Az ár naptól és napszaktól is függ, hétfõn reggel jóval drágább a jegy, mint szombat délután. Nem árt nézegetni az árakat, mert jelentõs összeget lehet spórolni. 90-tõl 250 Euróig változatos árak vannak egy útra Brüsszel és London között vagy vissza. + Még ott az Amszterdam-Brüsszel szakasz is. http://www.bahn.de (nemzetközi keresõ) http://www.eurostar.com (Brüsszel-London keresõ) Buszra jóval olcsóbb árakat ír ki, de jóval lassabb lesz. Akár hetvenvalahány €-ból is meg lehet fordulni Amsterdamtól, de az út jóval lassabb. http://www.eurolines.com

A keleti pályaudvarról hogy jutok el a Népligetbe? És kb mennyi idő? (gyalog lehetséges? )

Legjobb válasz: Fõbejáraton ki, balra el, Kerepesin át a kis keresztutcába (Festetics György u.), onnan indul a 24-es villamos, ami a Nagyvárad térig visz. Onnan vagy lesétálod, vagy mész egy megállót a 3-as metróval.

Fõbejáraton ki, balra el, Kerepesin át a kis keresztutcába (Festetics György u.), onnan indul a 24-es villamos, ami a Nagyvárad térig visz. Onnan vagy lesétálod, vagy mész egy megállót a 3-as metróval.
3.4 km. Lesétálható. Googla Térképek megmutatja a pontos útvonalat.
eszed ágába ne jusson gyalog elindulni, mert a leggettósabb helyeken kell keresztül menni

SZOLNOK hogyan jutok el az autóbusz állomástól a Tisza parki Verseghy ferenc gimnáziumig és ez kb. mennyi időt vesz igénybe? (érettségi)

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy aktuális lenne még, de: 10-15perc gyalog. a 15 az már nagyon max. Itt leírni nem lenne egyszerû, inkább mikor beérsz Szolnokra akkor érdeklõdjél. De nagyjából: Kijösz a buszpályáról-átmész a zebrán a tér irányába-átmész a téren a következõ úttestig ( közben ha elhaladsz a mûvház elõtt, akkor jó irányba mész )-elfordulsz balra, és az aluljárónál levõ zebrán átmész-ha átmentél, tovább mész az úton abban az irányban-az út végén, ahol van a gyaloghíd/ egy tér/ egy keresztezõdés, ott balra fordulsz-ha jó helyen jársz, akkor az utca jobb oldalán pár néter után lesz egy templom, majd egy park, a parkkal szemben pedig az útca bal oldalán a gimi. Ez nem is olyan nagyjából lett:D Egész jól oda lehet találni ez alapján:)

Nem hiszem, hogy aktuális lenne még, de: 10-15perc gyalog. a 15 az már nagyon max. Itt leírni nem lenne egyszerû, inkább mikor beérsz Szolnokra akkor érdeklõdjél. De nagyjából: Kijösz a buszpályáról-átmész a zebrán a tér irányába-átmész a téren a következõ úttestig ( közben ha elhaladsz a mûvház elõtt, akkor jó irányba mész )-elfordulsz balra, és az aluljárónál levõ zebrán átmész-ha átmentél, tovább mész az úton abban az irányban-az út végén, ahol van a gyaloghíd/ egy tér/ egy keresztezõdés, ott balra fordulsz-ha jó helyen jársz, akkor az utca jobb oldalán pár néter után lesz egy templom, majd egy park, a parkkal szemben pedig az útca bal oldalán a gimi. Ez nem is olyan nagyjából lett:D Egész jól oda lehet találni ez alapján:)
A kérdező hozzászólása: hallod csak most látom am rossz helyen szálltam le és negyven percet gyalogoltam de meglett :DD szóbelizni meg mehetek a tisza partra világomat nem fogom tudni ott se XD
:DDD Hol szálltál le? Egyébként mikor mész szóbelizni, akkor is érvényes az útvonal amit leírtam egészen addig, hogy : az aluljárónál átmész a zebrán-mész tovább abban az irányban -az út végén lesz egy keresztezõdés ahol látod a gyaloghidat. A Versheghyhez itt fordultál le balra. Most majd ne fordulj le, hanem menjél ki a hídhoz a partra, a sétányra. A sétányon pedig jobbra induljál. Egyébként lehet, hogy épp a gimi mellett, ahova menned kell, amellett van a híd közvetlenül. De ezt nem írom konkrétan, mert régebben két középsuli volt a parton, és nem tudom, hogy még mindig megvan-e mindkettõ. Hogy sikerült az érettségi amúgy?
Kérdezd meg a járókelõket
Lemaradtál az érettségirõl(:) !
Még sosem voltál ott(?)!
Ez hihetetlen

Mennyi idő alatt jutnak el a kiskatonák a célig? Pé-kor (páfrányos PG53 mikorszkóp) hogy időzítsek? Ha hamar akkor már a köv. Nap kevesebb és gyengébbek a katonák nem?

Olvastam hogy egy óra, máshol meg egy egész napot is írtak.

Legjobb válasz: Cirka 24 óráig élet- és akcióképesek a spermák.

Cirka 24 óráig élet- és akcióképesek a spermák.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem az ejakulációtól a petesejtig :) Mondjuk ha a petesejtem már a petevezetõben várja a szépfiút :) )))
Akor nem egész 1 óra alatt ott az a gyönyörû farkincás fürge gyík! :) ))))
A kérdező hozzászólása: Jujj de jó, köszönöm szépen! :) ))

Hogy jutok el az Árpád-híd autóbusz állomástól a SYMA csarnokba tömegközlekedéssel, és mennyi idõ?

A legrövidebb utat írjátok le légyszi, és az idõtartamot, azt hogy miket kell használatba vegyek.

Legjobb válasz: 3mas metróval Deákig, onnan meg 2es metróval Puskás stadionig. Kb. 20-25 perc

3mas metróval Deákig, onnan meg 2es metróval Puskás stadionig. Kb. 20-25 perc
1-es villamos, 1-es villamospótló. Biztos van vagy fél óra :D
1V, 101V busszal Lehel útig, majd 1, 1A villamossal a Puskás Ferenc Stadionig. Ez 13 perc plusz várakozás és átszállás, azaz kb. 20, max. 25. Metróval is mehetsz, 21 perc átszállást beleértve, várakozást az M3 metróra nem beleértve. 20 óra után és hétvégén az M2 metró helyett pótlóbusz jár, olyankor 5-10 perccel többet számolhatsz. Mindegyik variáció egy vonaljeggyel végigutazható, pótlóbuszról/ra átszállva a jegyet a számkocka nélküli végén kell érvényesíteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!