Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő jutnak (42 db)

Mennyi idő alatt jutnak el a spermiumok a petevezetékbe?

Legjobb válasz: Ez attól függ mennyire aktívak. Valahol azt olvastam,hogy a gyors fickók kb 1 óra alatt fel jutnak.

Ez attól függ mennyire aktívak. Valahol azt olvastam, hogy a gyors fickók kb 1 óra alatt fel jutnak.
Állítólag a fiúk (y kromoszómával rendelkezõ spermiumok) gyorsabbak, õk kb fél óra alatt eljutnak a petevezetékbe, míg a lányoknak (x kromoszómával rendelkezõ spermiumok) ehez az úthoz 12 óra is kellhet.

Budapestről Csanytelekig hogyan jutok el? és körülbelül mennyi idő? Nagyon költséges?

Legjobb válasz: M5-ösön Kiskunfélegyházáig, utána kicsit az 5-ösön Szeged irányában, majd balra Csanytelek felé. Kb. 2 óra az út. Vonattal a Nyugatiból mennek óránként egyesített IC- és gyorsvonatok, Félegyházáról busz visz Csanytelekre. Az eljutási idõ az átszállási idõ függvénye.

M5-ösön Kiskunfélegyházáig, utána kicsit az 5-ösön Szeged irányában, majd balra Csanytelek felé. Kb. 2 óra az út. Vonattal a Nyugatiból mennek óránként egyesített IC- és gyorsvonatok, Félegyházáról busz visz Csanytelekre. Az eljutási idõ az átszállási idõ függvénye.

Budapestrõl érkezve a Schiphol reptéren kell átszállnom a tengerentúli járatra. A 2-es érkezési csarnokból az indulási E folyosóra kell eljutnom. Hogyan jutok át az E folyosóra? Milyen ellenõrzés van a beszállás elõtt és kb. mennyi idõ amíg átérek?

Legjobb válasz: A reptér alaprajzát itt találod: [link] Ha tudnánk hova indulsz, több segítséget tudnánk adni. Mert pl EU-n belül miután kiszállsz, elsétálsz a csáphoz ahonnan indul a másik géped és beszállsz. HA sok idõd van, nézelõdsz a sok száz bolt valamelyikében. A tengerentúli járatok kicsit komplikáltabbak, ott amellett hogy megkresed a kaput, még testszkenner és elbeszélgetés is lesz. A reptér olyan jól van megcsinálva, hogy IQ70-nel is megtalálható a keresett csáp, és olyan hatalmas, hogy az egész budapesti csarnok betolható lenne egyik csücskébe gyermekjátszóháznak. De nyugi, ha Amerikába indulsz, ott ennél sokkal nagyobbakat is fogsz látni...

A reptér alaprajzát itt találod: [link] Ha tudnánk hova indulsz, több segítséget tudnánk adni. Mert pl EU-n belül miután kiszállsz, elsétálsz a csáphoz ahonnan indul a másik géped és beszállsz. HA sok idõd van, nézelõdsz a sok száz bolt valamelyikében. A tengerentúli járatok kicsit komplikáltabbak, ott amellett hogy megkresed a kaput, még testszkenner és elbeszélgetés is lesz. A reptér olyan jól van megcsinálva, hogy IQ70-nel is megtalálható a keresett csáp, és olyan hatalmas, hogy az egész budapesti csarnok betolható lenne egyik csücskébe gyermekjátszóháznak. De nyugi, ha Amerikába indulsz, ott ennél sokkal nagyobbakat is fogsz látni...
A kérdező hozzászólása: Chicago lesz az úti cél. Milyen ellenõrzés van beszállás elõtt. Az EU-n belülit ismerem, az ezen felüli egyéb ellenõrzés érdekel.
Testszkenner + elbeszélgetés. Megnézik a jegyedet, megkérdik miért mész, kihez mész, mennyi idõre, meg egy cssomó olyan dolgot, ami eszébe fog jutni rólad a faggató embernek. Ez bármi lehet, mi van a csomagodban, jártál-e már ott, stb. Profi ügynökök lesznek. kb 3-4 perc.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.


Mennyi idő alatt jutottál el a mostani nyelvtudásod szintjére? Mennyit foglalkoztál vele napi/heti szinten?

Milyen szinten vagy?

Legjobb válasz: Én 1 hét múlva kezdem a haladó tanfolyamot egy suliban. ez után meg akarok csinálni egy nyelvvizsga felkészítõ tanfolyamot, utána remélem már sikerül a nyelvvizsga. szerintem fél év alatt neked is sikerülhet! csak azokat a feladatokat gyakorold be jól, amik a választott nyelvvizsga típushoz tartoznak. és persze szókincset kell növelni a szóbeli miatt. ajánlom, hogy olvass idegen nyelvû könyvet. én amúgy németes vagyok, te?

Én 1 hét múlva kezdem a haladó tanfolyamot egy suliban. ez után meg akarok csinálni egy nyelvvizsga felkészítõ tanfolyamot, utána remélem már sikerül a nyelvvizsga. szerintem fél év alatt neked is sikerülhet! csak azokat a feladatokat gyakorold be jól, amik a választott nyelvvizsga típushoz tartoznak. és persze szókincset kell növelni a szóbeli miatt. ajánlom, hogy olvass idegen nyelvû könyvet. én amúgy németes vagyok, te?
elméletileg németet 12 évig, angolt pedig 4 évig tanultam, de bemutatkozni se tudnék egyiken se. szép mi? szuper oktatási rendszer. igaz szartam is rá mindig, csak a reál tantárgyak érdekeltek.
Igaza van az elõttem szólónak, hogy csodás az oktatási rendszer, mert én is több mint 10 éve tanulok angolul és még csak most voltam középfokúzni a BME-n. Magamtól készültem ráadásul, ami elég nehéz ha az ember nem tudja elõre mire számíthat. Én most a nyáron dolgoztam egy cégnél, ahol sok volt a külföldi, tehát rá voltam kényszerítve az angolra, de igazság szerint ez segített a legtöbbet, hogy meg merjek szólalni stb, és persze jó volt hogy használtam a nyelvet. Ám emellett rájöttem, hogy mennyire nem azt tanítják, amit kellene. Tudunk bonyolult nyelvtani szerkezeteket, de totál alapvetõ dolgon gondolkodunk, hogy hogy a fenébe is kell mondani... Szerintem ha eleget foglalkozol a nyelvvel és van érzéket hozzá, ezért ugye gyorsan is tudsz tanulni, mindenképpen menni fog! :) Sok sikert hozzá, és ha kérdésed van esetleg, hogy mi volt pontosan a nyelvvizsgán, szívesen válaszolok!
Ez nyelvtõl is függ. Én németül beszélek felsõ fokon. Ezt 5 év alatt hoztam össze, heti 5 német óránk volt, sima gimnziumban. És így is bõven meglett. Szerintem abszolút nem nehéz. Mondjuk nekem egy nagyon-nagyon jó tanárom volt. Napi 2 órával sztem simán fel lehet készülni egy középfokúra. De ezt persze embere válogatja. Én pl. nyelvi beállítottságú vagyok, szóval én viszonylag könnyen tanulok nyelvet. Oroszul 1, 5 évig tanultam heti 2 órában és meglett a középfok. Szóval lazán sikerülhet! Sok sikert!
Szia! Ha haladó szinten vagy valóban akkor fél év alatt napi 2 tényleges két órvál eljuthatsz simán a középfokúig. De a szóbeli részrõl se feledkezz meg. Én fél év alatt napi 3-4 óra tanulással jutottam el alapszintrõl középfokra. Elsõre átmentem:) De most megint nem tudnék sajnos megszólalni:( L/18
Én 1 éve tanulok japánt, heti kétszer 45 percben, és most járok a középhaladó szinten :)

Hogy jutok el vonattal vagy busszal (amelyik olcsóbb! ) Amszterdamból Londonba? Honnan hova visz, mennyi (diákkal) és kb mennyi idő?

Legjobb válasz: Amszterdam - Brüsszel között Thalys vonat. Brüsszel - London között pedig Eurostar vonat. Ez a leggyorsabb. Viszont árban szerintem kb. 80-100 €

Amszterdam - Brüsszel között Thalys vonat. Brüsszel - London között pedig Eurostar vonat. Ez a leggyorsabb. Viszont árban szerintem kb. 80-100 €
A kérdező hozzászólása: uhh ez így elég drágának tûnik.. mm azért köszi
Eurostar Brüsszel-London: Az ár naptól és napszaktól is függ, hétfõn reggel jóval drágább a jegy, mint szombat délután. Nem árt nézegetni az árakat, mert jelentõs összeget lehet spórolni. 90-tõl 250 Euróig változatos árak vannak egy útra Brüsszel és London között vagy vissza. + Még ott az Amszterdam-Brüsszel szakasz is. http://www.bahn.de (nemzetközi keresõ) http://www.eurostar.com (Brüsszel-London keresõ) Buszra jóval olcsóbb árakat ír ki, de jóval lassabb lesz. Akár hetvenvalahány €-ból is meg lehet fordulni Amsterdamtól, de az út jóval lassabb. http://www.eurolines.com

Hogy jutok el az Árpád-híd autóbusz állomástól a SYMA csarnokba tömegközlekedéssel, és mennyi idõ?

A legrövidebb utat írjátok le légyszi, és az idõtartamot, azt hogy miket kell használatba vegyek.

Legjobb válasz: 3mas metróval Deákig, onnan meg 2es metróval Puskás stadionig. Kb. 20-25 perc

3mas metróval Deákig, onnan meg 2es metróval Puskás stadionig. Kb. 20-25 perc
1-es villamos, 1-es villamospótló. Biztos van vagy fél óra :D
1V, 101V busszal Lehel útig, majd 1, 1A villamossal a Puskás Ferenc Stadionig. Ez 13 perc plusz várakozás és átszállás, azaz kb. 20, max. 25. Metróval is mehetsz, 21 perc átszállást beleértve, várakozást az M3 metróra nem beleértve. 20 óra után és hétvégén az M2 metró helyett pótlóbusz jár, olyankor 5-10 perccel többet számolhatsz. Mindegyik variáció egy vonaljeggyel végigutazható, pótlóbuszról/ra átszállva a jegyet a számkocka nélküli végén kell érvényesíteni.
Google Maps tud BKV-val is tervezni.
Stadionoktól indul a 75-ös troli, azzal elmész a Hõsök teréig, onnan pedig kb. 5 perc séta befelé az Andrássy-n.
A kérdező hozzászólása: A 2*350 Ft-os vonaljegy miatt inkább gyalog vágnék neki. Úgyis ritkán járok Budapesten, legalább egy kicsit világot látnék. :) Gyalog: Aut. pu. -> Kerepesi út -> Dózsa György út -> Hõsök tere -> Andrássy út x. Szerintetek ez idõben mennyi? Valamint van járda ezen az útvonalon és milyen ez a környék? Köszi!
https://maps.google.hu/maps?hl=hu&tab=wl Nézd meg street view-on, végig tudsz menni az egész útvonalon :)
Gyalog sztem olyan 25-30 perc kb. A Keleti pu. környéke nem a legjobb, ha nem késõ este mész, akkor nem gáz.

Déli pályaudvartól hogy jutok el a Puskás stadionig és ez mennyi idő?

Legjobb válasz: Amikor jár a metró akkor azzal, kb. 15 perc a menetidõ. Ehhez adj még hozzá pár percet a le és feljutáshoz, várakozáshoz.

Amikor jár a metró akkor azzal, kb. 15 perc a menetidõ. Ehhez adj még hozzá pár percet a le és feljutáshoz, várakozáshoz.

Keletitől hogy jutok el a pólusba? És mennyi idő?

Legjobb válasz: google a barátod. van a bkv.hu-n utazástervezõ, javaslom a használatát.

google a barátod. van a bkv.hu-n utazástervezõ, javaslom a használatát.
Az Újpalota, Nyírpalota út felé közlekedõ buszok egyikével. (A pályaudvar bentrõl vett jobb oldalától indulnak.) Az út fél óra.
Az Újpalota felé közlekedõ 7, 7E, 107E buszok bármelyikével. Kb. 30-35 perc az út, ebbõl úgy 10 perc a gyaloglás a buszok végállomásától a plázáig.

Komáromból kb. mennyi idő alatt jutok el Győrbe kerékpárral?

Legjobb válasz: FRayal: ha egyáltalán odaér vele... én nem kockáztatnám meg ezzel...

FRayal: ha egyáltalán odaér vele... én nem kockáztatnám meg ezzel...
Nagy üzletekben mint a tecsó, az osan meg az ilyenek nem érdemes biciklit venni mert nem erre szakosodtak és nem is értenek hozzá. Biciklit csak bringaboltból vagy sportboltból (itt is csak a Decathlont ajánlanám)vásárolj biciklit mert jobb alkatrészekbõl vannak, és az eladók sokat tudnak segíteni a legmegfelelõbb bicikli kiválasztásához.
huh teszkós bicikli... én olyan 1 óra 40-45 percre saccolom ezzel a bringával
na látszik hogy 10 perc kihagyással fojtattam a szöveget elég érthetetlen lett a mondat xd
milyen bicikli?
1 órát mondanék, de nagyon sok mindentõl függ :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat ment a zöld ujj :)
A kérdező hozzászólása: miért?
A kérdező hozzászólása: http://tesco.hu/akcios-termekek/tesco-komarom-hipermarket/ja.. ilyen a bicikli
igen függ a kerékpártól, a te fizikai állapotodtól (mennyire erõsek a csülkeid és mennyire bírja a segged a nyerget :D). én legalább 28"-as kerékpárt ajánlanék ilyen túrára, a teleszkópos szarok nem erre vannak tervezve, hanem inkább hegyi utakra, terepre. nekem épített kerékpárom van, magam raktam össze 1 év alatt, mert nem találtam boltban olyat ami megfelelõ lett volna nekem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!