Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő jöhet össze a baba (3 db)

Május 29 óta szedek meforált a doki javaslatára pcos-re baba ügyben. Kb 4 havonta van spontán vérzésem, júni 1-én volt utoljára, azóta semmi. Teszt negatív. Mennyi idő múlva állítja be a vérzést? Mikortól jöhet össze a baba? Már 1 éve várunk rá.

Felszívódhatnak a cisztáim a gyógyszert?l? A doki azt mondta,hogy zsúfolásig vagyok cisztával. :(

Legjobb válasz: Én a merckformint szedem November ota és az 500mgvel kezdtem aztán az 1000mg és most visszaálítottak a 750re mert 1honapig megvolt és lehet erõs volt mi is nagyon szeretnénk babát...

Én a merckformint szedem November ota és az 500mgvel kezdtem aztán az 1000mg és most visszaálítottak a 750re mert 1honapig megvolt és lehet erõs volt mi is nagyon szeretnénk babát...
Atyagatya. Én is pco-s vagyok és vékony. Nagyon-nagyon érdemes lenne mondjuk valahol a közelben szétnézni, utoljára pest. Tényleg ne hagyd rá, menj utána. Azért nem ír a háziorvos, mert úgy tudom õ nem írhat, másrészt a normál tartományon belül van a TSH értéked, vagyis nagyon sokan erre azt mondják határértéken belül van, de ez a határérték az össznépességre nézve határérték, nem a kisbabára vágyók TSH határértéke. Full cisztás petefészkekre D vitamin???? Hálát adok az égnek hogy elérhetõ közelségben találtam egy jó dokit. Tõled Tatabánya van legközelebb. Már megismerkedtem itt egy szintén problémával küzdõ leendõ anyukával aki szintén gyõri. Jól emlékszem õ Tatabányára ment magán endokrinológushoz. Azt hiszem ide: http://www.lollok.hu/index.html Bármi kérdésed van bármivel kapcs. írj nyugodtan privit!
Nem kell mindent külön kezelni???? Ezek szerint úgy gondolja a dokid, hogy majd a Meforaltól helyreáll a pajzsmirigyed?????? ÁÁÁÁÁ Bocsi, dühöngök most...... EGybe kell nézni, és együtt kezelni. MInden hat mindenre, minden befolyásol mindent!!! Azt a hétszázát......
Azért átjárhatóságit, mert nep képes felírni azt a k...va pm gyógyszert???? Lehet hogy rendbetenne az is. Magánba nem tudsz menni? Merre laksz? De igen is meg kell bolygatni, és helyre kell tenni azt a TSH-t. ÚÚÚgy felbosszant amikor ilyet látok-olvasok. Komolyan. Az ilyen orvosok miatt teszed ki magad fölösleges idõnek, várakozásnak, szenvedésnek. Tudom mirõl beszélek, én hat évet vártam, és hittem......:(:(:( Úgy mint te. Bíztam a dokiban. Figyi. Ha már van papírod a Met-rõl az endodokitól, akkor azt simán felírja neked a háziorvosod is!!! Nyugodtan mehetsz, és kérlek menj is másik orvoshoz! Elszomorít hogy ennyire nem foglalkoznak a problémáddal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Más gyógyszert nem kapok sajna, mert azt mondja a doki, hogy nem kell mindent külön kezelni. Mozgok és diétát is tartom, fogynom nem kell, vékony vagyok.A pm-re azt mondta a doki, hogy kicsit alulmûködik, de nem vészes, ezért nem akarja megbolygatni. :( Már a 4.dokihoz járok, és ez az utolsó írta most fel a meforált, a többi clostyval stimulált, meg mûteni akart, vagy épp meddõségibe küldeni... csak 1 endós van itt nálunk, az meg csak D vitamint írt fel.Úgyhogy várok, nem tudok mást tenni. :( A doki szerint majd szeptemben csinál újabb terhelést, és ha addig nem történik semmi, akkor átjárhatóságit is.
a TSH-d tényleg magas, kellene rá bogyó. A ciklus beálláshoz meg türelem! Olvasgasd a http://www.pco-szindroma.hu oldalon alul az igaz történeket! Ja meg persze diéta, mozgás is a kezelés része, nemcsak a meforal.
És a TSH-ra a doki nem adott euthyroxot? Vagy szedsz a pm-re gyógyszert? Mert tudod ugye hogy NEM jó a TSH-d!!!!!! Pm alulmûködésed van. Ez is csinálhatja a hosszú ciklusokat!!! A babához a TSH-nak 2 alatt kell lenni, de legjobb ha inkább az 1-hez közelít. Nekem 3, 6-volt a TSH kusza össze-vissza ciklusok. Kaptam gyógyszert, 1, 6-al estem teherbe. Szerintem válts orvost feltétlen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen néztek nálam ilyeneket, voltam endonál is. vércukor: 4.2 vércukor '120 : 3.9 inzulin: 11.7 inzulin '120: 46.8mU/L tesztoszteron: 121.4ng/dl Fsh:6.1mIU/ML LH: 22.3 TSH:3.38 Csak most nem tudom, hogy mit csináljak, meddig várjak még hogy megjöjjön. Peteérésem sincs, még clostyval sem volt. Mit tehetnék még, hogy valami történjen. :(
Az endodokim szerint a PCO el nem múlik soha, csak most jó állapotú a petefészek. Abbahagynád a gyógyszert, kiújulna ismét a sok cisztás petefészek. IR-t néztek nálad? Pajzsmirigy-TSH mennyi? Lehet kevés a mennyiség. Nekem nagyjából belõtte a 45napos ciklusom 32-re két hónap alatt.
Ui:.nálunk sincs jó endodoki, azt az embert, aki segített nekem a babásodásban, a pco-pm problémámom Kecskeméten magánrendel, 50km-ert vezetek oda/+vissza.... be kellett vállalni, de megérte!
A kérdező hozzászólása: Gyõrben élek! És itt csak 1 endo doki van.(nem tõle van a meforál, hanem a nõdokitól, endos doki csak D vitamin írt fel, meg diéta mozgás) Most magán nõgyógyászhoz járok, és már ez is nagy lépés hogy õ írta fel a gyógyszert, és állítólag van másik pcos-es beteg is, akinek sikerült a baba. Itt nálunk nem sokan értenek a pcos-hez, de õ igen.Lehet csak várni akar még, mert ugye nemrég kerültem hozzá.Vagy nem tudom.Próbálok keresni mást, de nem egyszerû itt.A háziorvosom látta a pm eredményeket, de mivel csak 1 *-os és nem tér el sokkal, ezért nincs gyógyszer.A régi dokim meg azt mondta, hogy nincs is pcos-em, mert nem vagyok kövér..szóval ilyenek erre felé..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Megpróbálom.

Ha minden teljesen normális nálunk, mindketten egészségesek vagyunk, kb. mennyi idővel az első próbálkozás után jöhet össze a baba?

Tudom, hogy nem lehet el?re megmondani, de minden emberi számítás szerint kb. mennyi id?? Átlagosan...

Legjobb válasz: Szerintem ez egyén és szervezet függõ. Én augusztustól szedtem terhes vitamint, hogy a szervezetemet felkészítsem, szeptemberben kezdtünk el próbálkozni és októberben pozitív volt a teszt és az uh is. Nekünk nagyon gyorsan összejött. Én annak tudom be, hogy a terhes vitamin sokat számított ebben.

Szerintem ez egyén és szervezet függõ. Én augusztustól szedtem terhes vitamint, hogy a szervezetemet felkészítsem, szeptemberben kezdtünk el próbálkozni és októberben pozitív volt a teszt és az uh is. Nekünk nagyon gyorsan összejött. Én annak tudom be, hogy a terhes vitamin sokat számított ebben.
Nem akarlak lelombozni, de amíg valaki nem próbálkozik, addig tuti azt hiszi, hogy egészséges, és minden rendben van. Aztán mikor már 1-1, 5 éve nem akar jönni, na akkor szokott kiderülni, ha még sincs minden rendben. Tehát igazából nem tudhatod, hogy egészségesek vagytok. Csak a saját tapasztalatomat írtam le. Végül 7 év után lombikkal lettem babás. Meg mertem volna esküdni, hogy makk egészséges vagyok, míg nem kezdtünk próbálkozni. Remélem neked hamar összejön, gond nélkül!:-) 17+6 hkm
Én 7 hónap próbálkozás után mentem a dokimhoz az éves rákszûrésre, és rákérdeztem, hogy mi a helyzet? Azt mondta, hogy mivel már több, mint fél éve próbálkozunk, érdemes lenne nézni egy UH-ot, hogy van-e peteérés? Végül nem lett UH, de rá 2 hónapra összejött a mi kicsi lányunk. Szóval összesen 9 hónap után.
A környezetemben azt látom, hogy átlag fél-egy év.Nekem fél év után sikerült, elõtte két évvel kezdtem szedni a vitamint.A hõmérõt és egyebeket tényleg felejtsd el, az csak hátráltatja az embert, és teljesen becsavarodik.
Tényleg ne hõmérõzzél meg ilyenek, ha nincs semmi baj (és miért lenne), akkor felesleges. Mi se csináltunk semmi ilyet. Van egy gyerekem, és most várjuk a másodikat, mindkettõ elsõre összejött. (Terhesvitamint, folsavat ilyeneket sem szedtem.)
A kérdező hozzászólása: Ja azt sem írtam, hogy vitamint szedek már két hónapja, és még nem próbálkozunk, majd csak jövõ hónaptól..
kapcsolatfüggõ is. számít az is, hogy mennyi ideje éltek együtt, mennyire vagytok összeszokva a pároddal.ha minden stimmel bízhattok benne, hogy fél éven belül sikerülni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Azt nem írtam, hogy én tutira nem fogok számolgatni, meg hõmérõzni, meg semmi ilyesmit. Nekem az teljesen megölné a romantikát... Én úgy gondoltam, hogy majd amikor "jólesik" és csak összejön..
Az orvosok szerint ha egy év után nem jön össze a gyerek, akkor érdemes "gyanakodni", hogy gond van. Különben pl. rokonaimnak az elsõ babájuk több mint fél év próbálkozás után jött össze, a második pedig azonnal. Szóval biztos van átlag, de a szórás nagy.
Ezt nehéz megmondani, de a nagy százaléknak az elsõ félévben sikerülni szokott. A többieknek az elsõ egy évben. A fennmaradó kis százaléknak sajnos akkor sem... A magzatvédõ vitamint tényleg jó, ha elkezded szedni (lehet hosszabb távon is szedni). Sok sikert kívánok a minél hamarabbi babásodáshoz!
Soha nem szedtem terhesvitamint, és nem is igazodtam a naptárhoz. Amikor nem védekeztünk, 1-2 hónap után terhes lettem, mindhárom alkalommal.
Mi mindketten egészségesek voltunk, elsõ hónapban összejött. Így: peteérés elõtt 4 nappal kezdünk próbálkozni, szigorúan 2naponta, hogy termelõdjön elég anyag. Aztán peteérés után még a biztonság kedvéért, a Jónás-naptár szerinti utolsó idõpontig. Mint kiderült, ez volt a szerencsénk, mert akkor jött össze, minden UH ezt bizonyítja, a méret szerint, pont 4 napot késett a peteérésem. Szóval 2 naponta a legjobb, peteérés körül pár alkalommal...Sok szerencsét kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Sumergo köszi a választ, úgy értettem, hogy egészséges vagyok, hogy most estem át egy teljes kivizsgáláson (teljes vérkép, EKG, citológia, meg egyéb nõgyógyász, fogorvos, stb.) és mindenki azt mondta minden ok. :)

Mennyi idő után jöhet össze a baba?

mióta probálkoztok, vagy mennyi idö után fogant meg? azt még írjátok oda szedtetek-e gyógyszert elötte vagy nem?

Legjobb válasz: Nekünk a tabletta abbhagyása után a második ciklusban sikerült, de sajnos elvetéltem. Azóta ez volt a negyedik hónap, hogy nem sikerült:(

Nekünk a tabletta abbhagyása után a második ciklusban sikerült, de sajnos elvetéltem. Azóta ez volt a negyedik hónap, hogy nem sikerült:(
mi 6 éve próbálkozunk, minden rendben van velünk.már azt is kivizsgálták hogy a párommal nem e vagyunk genetikailag összeférhetetlenek.de semmi gond nincs. a dokik értetlenül néznek ránk.már az is jobb lett volna ha van valami bajunk, mert akkor legalább tudnánk miért nem jön a baba, és lehetne segíteni.de így? minden ok, és baba sehol...
Szia! Én 24 éves vagyok, soha nem szedtem fog. tabit. A ciklusom 26 naposak, mindig is pontos volt. 11 honapja probálkozunk de eddig semmi. A páromat kivizsgálták, minden ok, nekem HSG volt és azok is átjárhatoak. Szoval én nem tudom mi a baj.
Sziasztok Én 2007.február óta nem szerdek semmit, elötte 6 évig Lindynette-t szedtem, SAJNOS még mai napig semmi....
szia! az elsõ babánál, (ami sajnos nem születhetett meg) 6 hónapig próbálkoztunk, és most megint 6 hónapja próbálkozunk! remélem minél hamarabb fog sikerülni!!!
Én már egy éve nem szedem a gyógyszert. Az esküvõnk után rögtön az elsõ peteérésnél összejött a baba, most 15 hetes. Neked is hasonló sikert :)
Szia! Én 3 évig szedtem Mercilont, 2006. szeptemberében hagytam abba. 4 hónapig védekeztünk, de csak 2007. májusában lettem terhes. (Ami 8 hónapot jelent). Most 4 hónapos a fiunk!
Februárban kezdtünk hozzá, márciusban már ott volt a pozitiv teszt.Tehát az elsö probálkozásra.Sajnos a 8.héten nem dobogott többet a kis szive.Májusban ujra keztük az orvosom engedélyével és még mindig semmi.Szedtem gyogyszert 11évig.Majd mi egy teljes évet vártunk a probálkozással.
7 évig próbálkoztunk, most 26 hetes vagyok :) De ha nincs kizáró ok vagy baj, ennél jóval hamarabb babás leszel :) Szurkolok
Szia! Én 4 évig szedtem Yadinet, majd decemberben hagytam abba. 1 hónapig még védekeztünk, aztán áprilisban sikerült. 9 hetes és 2 napos kismama
Én hat évig szedtem Diane35-öt. Decemberben hagytam abba, utána három hónapig "vigyáztunk" és most 5 hetes terhes vagyok.
Én 11 évig szedtem tabit. 3 hónapot pihentünk, azóta próbálkozunk, 6 hónap telt el, és még semmi. De általánosságban az egy évet mondják, de ki tud türelmesen addig várni?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!