Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő indítják (10 db)

Sote II. -n terminus túllépés után mennyi idővel indítják meg a szülést?

Vasárnap töltöm be a 40. hetet (ekkora vagyok kiirva),de ha nem születik meg addigra akkor hétf?n be kell feküdjek....naponta CTG és kétnaponta UH....Van valakinek ottani tapasztalata ilyennel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy ez orvos vagy terhesség függõ? Nálam 40+6.napon indult meg a szülés,de nem volt szó,arról,hogy be kellene feküdnöm. Ki az orvosod?(ha van)

Nem lehet hogy ez orvos vagy terhesség függõ? Nálam 40+6.napon indult meg a szülés, de nem volt szó, arról, hogy be kellene feküdnöm. Ki az orvosod?(ha van)
A kérdező hozzászólása: Önszántamból fekszem be, mert elég messze lakunk a kórháztól és azért napjában bejárni elég sok lenne...mind anyagilag, meg amugy se tudna senki felvinni napjában vizitre! Dr. Galamb Ádám az orvosom, de ez miért lényeges? Engem igazából az érdekelne, hogy ott mi a protokoll, mennyi idõ után indítják be a szülést?
Nem tudom, mi a protokoll, azért írtam, hogy szerintem orvos függõ, mert van olyan barátnõm, aki ott szült, és 40+2-n megindította a doki.Én a 40+6.napon szültem, de volt egy olyan kismama is a szomszéd szobában, aki már a 41+x napon szült.Azért gondolom, hogy orvosfüggõ, de a 40.+0-án még tuti nem indítanak. Azért kérdeztem a doki, hogy hátha ismerem, de róla, csak hallottam, így nem tudom, az enyém dr.Timmerman Gábor volt.
Orvos függõ!! Mindenhol max 42ig hétig hagyják bent ha csak az orvosod másképp nem dönt.. De nekem is õ volt az orvosom bár nem hordtam túl és progis császár volt ha nem indokolja semmi õ a természetesség híve, ha nincs baj nem indítja be! vár hogy meddig ez a leletektõl függ!

Kórházba fektetés után mennyi idővel indítják a szülést?

Még aznap, vagy másnap? (Ha reggel kell menni)

Legjobb válasz: Ez dokitól is függ. Én a +9. napon feküdtem be,és szó sem volt indításról. Szerencsére másnap beindult magától, de a doki azt mondta 2-3 napot még várunk, de be kell feküdnöm,hogy szem elõtt legyünk. Te hányadik napon fekszel be?

Ez dokitól is függ. Én a +9. napon feküdtem be, és szó sem volt indításról. Szerencsére másnap beindult magától, de a doki azt mondta 2-3 napot még várunk, de be kell feküdnöm, hogy szem elõtt legyünk. Te hányadik napon fekszel be?
nekem 1 nappal az indítás elõtt kellett befeküdnöm, a kiírt napon indították terhességi cukor miatt. Nem tudom neked lesz-e "bemutatás", ami azt takarja hogy az osztályvezetõ fõorvos megvizsgál és engedélyezi az indítást, nekem azért kellett 1 nappal elõbb befeküdni, meg azért mert zárva voltam és méhszájlazító tablettát kaptam éjszakára.
A kérdező hozzászólása: 40+6. De már kevés a vizem, a lepényem pedig 3-as.
A kérdező hozzászólása: Én is teljesen zárt vagyok. Ma vizsgált a dokim, C:3000 még mindig az értékem.
én vasárnapra voltam kiírva, azt mondták kedden be kell feküdni, és pénteken indítanak de hétfõn megjött :)
1+ hét után fektettek be és onnan még 1hét volt az indításig.
7:00-ra bemnentem, s 9 körül bekötötték az infúziót. 11:50-kor megszületett a 4.gyermekem 4300 és 62 cm-rel. 4 nappal a kiírt dátum után indította meg az orvos.Végül is csak fél óra volt a fájdalom, de az brutális.

A székesfehérvári kórházban mennyi idő után indítják a szülést? Ma vagyok 40 hetes. és teljesen zárt a méhszáj. Lehet ebből még 'magától' is baba?

Legjobb válasz: Persze, egy nap alatt is kinyílhatsz. Én ott szültem, 40+5. napon, már én is szerettem volna, ha indítják. Nekem azt mondta a doki, hogy 1 hét után indítanak, ha az hétvégére esik, akkor elõbb. Nálam ez pont csütörtök volt, már péntekre meg volt beszélve, hogyha nem jön, akkor indítják. De ez már 2 éve volt. Most azt is hallottam, hogy napi 1-nél több indítás nem lehet. Ezért inkább az a szokás, hogy jó vadállat módra megvizsgálnak, hogy magától elinduljon.

Persze, egy nap alatt is kinyílhatsz. Én ott szültem, 40+5. napon, már én is szerettem volna, ha indítják. Nekem azt mondta a doki, hogy 1 hét után indítanak, ha az hétvégére esik, akkor elõbb. Nálam ez pont csütörtök volt, már péntekre meg volt beszélve, hogyha nem jön, akkor indítják. De ez már 2 éve volt. Most azt is hallottam, hogy napi 1-nél több indítás nem lehet. Ezért inkább az a szokás, hogy jó vadállat módra megvizsgálnak, hogy magától elinduljon.
Én is ott szültem. 1 hét után indítanak.De fõorvosi bemutatás van elötte.
Ne is mondd... 1 hetet lehet túlhordani, utána indítják.... Én vasárnap leszek 40 hetes, de nekem is tök zárt a méhszáj egyelõre... Szintén Fehérváron fogok szülni.


Székesfehérváron mennyi idő után ill. hány nap után inditják meg a szülést?

Persze függ a baba állapotától és tölem is,de ez idáig minden rendben van,nst stb.ápr.13-ra vagyok kiírva,(a kiskönyvbe ez van írva)de az egyik doki szerint még a héten csak 39 hetes vagyok!!nem tudom miért,de ez áll az nst papíron!!nagyon nem szeretném ha inditanák,mert jobb itthon vajudni!!aki tud az írjon ha járt már így,ha tud valamit!!!

Legjobb válasz: A kérdésed engem is érdekel. :) Van fogadott dokid? /mert õ elõbb befektet,ez a tapasztalatom/ Én az elsõ babámat indítottan szültem,nem volt szerintem olyan vészes,mint amennyire Te félsz tõle. Egyátalán nem fájdalmas,és 6 óra alatt meg volt a kislányom. 27 hetes km

A kérdésed engem is érdekel. :) Van fogadott dokid? /mert õ elõbb befektet, ez a tapasztalatom/ Én az elsõ babámat indítottan szültem, nem volt szerintem olyan vészes, mint amennyire Te félsz tõle. Egyátalán nem fájdalmas, és 6 óra alatt meg volt a kislányom. 27 hetes km
Még csak betöltött 39 hetes vagy. 13-án töltötd a 40-ik hetet. az indítás (ha nincs semmi gond)nem korháztól hanem a dokid szabadidjétöl függ, sok doki amikor kevés születendöje van és ügyeletes akkor indítja. Augy a szabáj úgy lenne hogy 10 nap ráhúzás, majd ekkor egy lassú indítással elindítják, majd ha 3 napig nem szülsz meg így sem akkor császár. vagy is 14 nap a max ráhúzás. Ha közben baj lenne, vagy esély rá akkor persze elöbb, de ez lenne a hivatalos forma.
Mi van?
Így már értem.Csak fura volt a kérdés, nem jól fogalmaztál. Meg az a 39 Km-er xD A kérdésedre a válasz: nem tudom xD
maximum a 42. hétig várnak, utána biztosan indítják! Annál tovább nemigen várnak.
Nekem nem indították, 41 hetesen és 3 naposan magától született meg :) Úgy tudom, a 42. hét végétõl tovább semmiképpen nem várnak, az a határ.
19.59-es vagyok még... Szerintem nem várnak sokáig vele, legalábbis nekem nem vártak többet, mondjuk nekem volt dokim.
Nincs egyértelmû szabály, illetve akkor, ha úgy ítélik meg a doki(k), hogy ideje szülni, de én olyat még nem hallottam, hogy a 42. héten túl hordta volna valaki. Nézik a méhlepényt, a baba szívhangját, hogy nem ürített-e sok székletet a magzatvízbe ... és még ki tudja, hogy mit.
Szia! Nekem 40+3 hetesen inditották. Tehát megvárták a 40. hetet, természetes úton szültem. Könnyû és szép szülést kivánok!
A kérdező hozzászólása: De Én arra voltam kíváncsi, ha túl hordom akkor mikor indítják meg?
A mikorra nincs egyértelmû szabály. Minden attól függ, hogy a lepény milyen állapotban van illetve a baba, hogy érzi magát. Ebbõl következik az, hogy ha a helyzet úgy kívánja akkor akár a 40. héten is indíthatnak.
A kérdező hozzászólása: Ha túl hordom a gyermekemet akkor mennyi idõ után inditják meg a szülést ?értehetõ??????
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat És még azt akarom tudni hogy ha a derékfájásvan az jelent valamit szülésel kapcsolatosat? Meg hogy a nyákdugó mindenképpen el megy szülése elõtt?

39 hetes vagyok, a világon semmi jele a szülés közeledtének. Hogyan és mennyi idő elteltével indítják meg?

Legjobb válasz: ne aggódj, én is így voltam. aztán egyik nap délben elkezdtem érezni a fájásokat, de tényleg egyik pillanatról a másikra. másnap reggelre megszületett a kislányom.

ne aggódj, én is így voltam. aztán egyik nap délben elkezdtem érezni a fájásokat, de tényleg egyik pillanatról a másikra. másnap reggelre megszületett a kislányom.
Ne aggodj, meg tenyleg van idod es nullarol is hirtelen elindulhat a szules, nem biztos, hogy nem szulsz gyorsabban, mint az, aki mar kicsit nyitva van, vagy mindenfele jeleket produkal. Ez nem ettol fugg. Termeszetesen megertem, hogy mar szivesen szulnel, en is igy voltam vele. Semmi jel nem volt azon kivul, hogy a dokim vegig hajtogatta, hogy 38 hetesen tutira megszulok. Vartuk a szulest, mint a messiast. Teltek a napok, semmi. Minden reggel azzal keltunk, hogy talan ma, este azzal fekudtunk, hogy talan ejszaka. A kiirt nap elott mar ugy ebredtem, hogy tok mindegy, ugysem fogok megszulni ma, miert ma szulnek, kulonben is en leszek az elso no ezen a foldon, akiben annyira jol erzi magat a gyereke, hogy vegig bent marad es onnan megy majd egyetemre. Az eselytelenek nyugalmaval vagtam neki a napnak, mivel teljesen zart voltam, joslofajasok alig, nem torzult el a fejem, nem ment a hasam, nem voltam se gyenge, se aktivabb, mint altalaban, csak a szokasos. Ennek ellenere egyszercsak hopp, elfolyt a magzatviz, alig fogtuk fel a ferjemmel, hogy megindult a szules, beindultak a fajasok, egybol ket percesek, vajudtam harom orat es nullarol teljesen kitagultam ennyi ido alatt, kint is volt a baba. Alig ertunk be a korhazba. Es elso gyerek, megis ilyen gyorsan jott es varatlanul (vicces kifejezes az, hogy varatlanul jon a gyerek negyven hetes terhessegnel, de akkor megiscsak meglepodtunk, hogy tenyleg eljott a pillanat).
Nekem még 5 napom van a kiírt idõpontig, de szintén semmi jele (jósló, nyákdugó) Ma mondta a doki, hogy 1 ujjnyira vagyok nyitva. A fiamnál a 40+6-on indították, de nála sem volt semmi elõtte. Jó lenne, ha most magától megindulna kifelé a kislányom.
Nekem még 40+7 naposan sem volt tünete a szülésnek:-) Kórháza válogatja, 7-10 napot engednek túlhordani, de 10 nem többet.
Sziasztok, én a 40. hétben vagyok, és semmi:( most voltam dokinál és szerinte ráhúzunk még egy hetet....
Hali! Én meg mára vagyok kiírva, nekem is kislány lesz, és még semmi elõjel.Mi van ezekkel a csajokkal, hogy ilyen lusták?:-) Nekem azt mondta a doki, hogy egy hetet várunk még, bár én már örülnék, ha hamarabb beindítaná.
Én is 39 hetes vagyok és nekem is kislányom lesz, és nekem sincs semmi jele annak hogy ki akarna jönni. Azt mondta a szülésznõm hogy 1 hetet rá szoktak hagyni és ha az idõ alatt nem indul meg akkor burokrepesztéssel vagy egy másik módszerrel indítják. A másiknak nem jut eszembe a neve. Sok sikert.
Meg van egy heted? Azon a napon aggodjal csak, amikorra ki vagy irva, elobb ne. Nemcsak a lanyok ilyen hirtelenek, hanem mindenki. Normalis esetben semmi komolyra nem kell gondolnod, egyszer csak elfolyik a magzatviz (remelhetoleg), es akkor mehetsz a korhazba. Mikorra vagy kiirva pontosan?
A kérdező hozzászólása: 10-re vagyok kiírva, de annyira idegesít, hogy mindenkinek van valami jel, hogy készülõdik a baba. Elmegyeget a nyákdugó, nyílik a méhszáj stb nekem meg semmi. Nulláról szülést indítani igen csak elhúzódó szülés lehet a vége. Ezt szülésznõ mondta NST-n.
A kérdező hozzászólása: Nekem is kislányom lesz. Ezek a lányok ilyen hirtelenek? Egyszer csak jönnek? Akkor jó.
A kérdező hozzászólása: Ez aranyos történet, de akkor legalább reménykedhetek. Kicsit megnyugodtam! Hát majd csak kibújik ez a kislány. Már nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mit is csináltunk.

Ha elkezdett szivarogni a magzatviz, es nincsenek fajasok, mennyi ido utan inditjak meg a szulest?

Hazakuldtek a korhazbol 24 orara, hatha megindul magatol! Ma este vissza kell mennem! Meglesz vajon a baba holnapra?

Legjobb válasz: Én sajna rossz tapasztalatból tudok neked írni,mert megszakított terhességgel voltam így.Meg kellett szülnöm a babát a vizem folyt,de fájások nem voltak.Bekötötték az oxitocint de semmi nem történt.Levették és így pár óra múlva magától indultak a fájások,majd visszakötötték és így még erõsebbek lettek.Lehet este megpróbálják az infúziót,de ha nem hat úi.leveszik.

Én sajna rossz tapasztalatból tudok neked írni, mert megszakított terhességgel voltam így.Meg kellett szülnöm a babát a vizem folyt, de fájások nem voltak.Bekötötték az oxitocint de semmi nem történt.Levették és így pár óra múlva magától indultak a fájások, majd visszakötötték és így még erõsebbek lettek.Lehet este megpróbálják az infúziót, de ha nem hat úi.leveszik.
Nekem 12 órát vártak de még akkor se volt semmi fájásom igy oxitocin infuziót kaptam, 8-kor kötötték be, 11 elõtt megvolt a baba.Ja és antibiotikumot kellett szednem 5 napig a fertõzésveszély miatt
Sokáig már nem várhatnak a fertõzésveszély miatt. Ha nem indult meg magától eddig, valószínûleg már ma este megindítják.

Mennyi idő után indítják be a szülést?

most vagyunk 41 hetesek (tehát már egy hete túl vagyok a kiirt id?ponttól), ma reggel elment a nyákdugóm, 2 hete vannak jósló fájásaim is, mindennap megyek a dokihoz, de semmi, a baba nem akar jönni..., pedig nagyon várom:) szóval 11-re voltam kiirva, 19-én be kell már feküdnöm, de nem biztos, h megindítják, egyébként minden eredményem, meg ctg-m nagyon jó, meddig kell várnom még?? tudom, h napok kérdése, de egy nap 2 hétnek t?nik már ilyenkor...:)

Legjobb válasz: A 42. hét végéig szokták hagyni a babát, hátha kibújik magától, de utána be szokták indítani a szülést. Úgyhogy a jövõhéten már te is számíthatsz rá, hogy beindítják, ha nem akar magától kibújni.

A 42. hét végéig szokták hagyni a babát, hátha kibújik magától, de utána be szokták indítani a szülést. Úgyhogy a jövõhéten már te is számíthatsz rá, hogy beindítják, ha nem akar magától kibújni.
Dumcsizd le a babóval, hogy most már itt az ideje, h nyugodtan elõbújjon a saját tempójába, nyugtasd meg, bíztasd, h minden rendben lesz es Te itt kint várod õt szeretettel. Magyarázd el neki, h jobb ez így, mintha a hormonszuri hatására indulna be a nagy út. Te is picit relaxálj. Sok sikert.
én nem akarok senkit bántani de nem gondolod komolyan hoy beszélje le a babóval?
De, szerintem komolyan gondolja és jól is teszi. Én is megbeszélem a dolgokat a babámmal. Ez tök természetes és hatásos is lehet!:-) Minden jót és könnyû, szép szülést!:-))
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a biztató szavakat, már nagyon várom a végét:) egyébként eddig is beszélgettem vele mindenrõl, eddig jó kisfiú volt és szót is fogadott:) , de most valahogy nem nagyon áll kötélnek:) node remélem minél hamarabb:) mégegyszer köszi nektek:)
szie, nekem 39 hetesen elfolyt a magzatviz, a doki azt mondta, hogy be kell fejezni a szülést , mert fertõzésveszély állhat fent, igy bementünk a korházba , de a fájások 6 órán keresztül nem jöttek, hiába vártunk. Akkor bekötöttek perfuziot és oxitocint és probálták beinditani, de azzal sem ment. Végül közösen a dokival úgy döntöttünk, hogy császár legyen, mert kinlodhatok 1-2 napot és lehet csak az lesz a vége. Végülis 40 perc alatt megvolt a mûtét nem éreztem semmit, már aznap este lábra álltam, a varrás sem fáj, nyugodtan tudok ülni. könnyû szülést kivánok, 1 hetes kisfiú anyukája :)
42.hét végéig ha nem indul be, akkor beindítják. Az elõzõ válaszolónak azért indították meg, mert fájások nem jöttek, viszont magzatvíz elfolyás esetén 24 órán belül meg kell lenni a babának.

Mennyi a legtöbb idő ameddig terhesnek lehet lenni a 40. hét után. Vagyis mikor indítják meg ha már több mint 40 hete nem született meg?

Legjobb válasz: Kórháza válogatja. Persze napi szinten van olyankor már NST, a 40. hét után, meg heti 1-szer védõnõ, szóval ha a méhlepény és a baba állapota engedi, akkor van olyan kórház, ahol bent engedik maradni a 42. hétig. Ahol én lakom, ott csak a 41. hétig maradhat bent, utána megindítják a szülést. Nálad esélyes, hogy nem bújik ki idõben? 35 hetes km

Kórháza válogatja. Persze napi szinten van olyankor már NST, a 40. hét után, meg heti 1-szer védõnõ, szóval ha a méhlepény és a baba állapota engedi, akkor van olyan kórház, ahol bent engedik maradni a 42. hétig. Ahol én lakom, ott csak a 41. hétig maradhat bent, utána megindítják a szülést. Nálad esélyes, hogy nem bújik ki idõben? 35 hetes km
én a Szent Imre Kh-ban szültem (Bp.), a 41+1. napon. (ekkor magától ki akart bújni).azt mondták leghamarabb ahhoz képest 4 nap múlva indították volna el tehát a 41+5. napon. Ez a kórház nagyon nem híve az indításnak. Megpróbálják kihúzni.
Én 40+4-re szültem, másnap kellett volna befeküdnöm, de a kisfiam megkönyörült rajtam:) Azt sajna nem tudom bent meddig vártak volna még vele.
Én a 13. napon szültem császárral. Túl jól érezte bent magát a babám. Azt hiszem ennyi a max. amit engednek. Sok helyen ennyit sem. 2 naponta nst, és valahol be is fektetenek. Biztos, ami biztos alapon.
A kérdező hozzászólása: Hát az orvosok azt mondták :( Sok boldgoságot! :)
kórháza válogatja.nálunk ez úgy mûködik ha nem szülsz meg idõre akkor másnap befektetenek , és 2-3 nap múlva indítják.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!