Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő hogy a (3034 db)

Mennyi idő hogy a mellbimbóm már normális legyen?

14 èves vagyok és mèg a mellbimbòm meg van duzzadva de néha mar feláll egy kicsit kb mèg mennyi idő hogy folyamatosan igy álljon?

Legjobb válasz: te most lány vagy?

te most lány vagy?
Lány vagy kéredzõ?
A kérdező hozzászólása: Jah igen lány vagyok csak azt elfelejtettem odaìrni:D
#2 kéredzõ :DD
nekem is ilyen.:// 15/l
1-2 év még, de mindenkinél változó.
Megmutatod, h milyen?
A kérdező hozzászólása: En ide nem teszek fel semmilyen kepet.es privatba se kuldok valaszokat kerek ugy h nem kuldok kepet!!

Szülés után mennyi idő kell a méhnek, hogy felkészüljön a következő terhességre? Mennyit várjunk az újabb teherbeeséssel?

Legjobb válasz: Hát szerintem ezt ne itt, hanem az orvosodtól kérdezd. Ez mindenkinél más lehet, ott bent helyre kell állnia mindennek, minden visszahúzódik, begyógyul. Ahhoz idõ kell, mindenkinál válozó lehet, hogy mennyi idõ.

Hát szerintem ezt ne itt, hanem az orvosodtól kérdezd. Ez mindenkinél más lehet, ott bent helyre kell állnia mindennek, minden visszahúzódik, begyógyul. Ahhoz idõ kell, mindenkinál válozó lehet, hogy mennyi idõ.
Szia! Szerintem két-három hónapot várjatok. Én ugyan még nem vagyok anyuka, de egy kisbaba eléggé "lefárasztja" a szüleit az elsõ hónapokban.
A szervezeted eldönti. 6 hetet amúgy is szokás várni a szülés után. Van ismerõsöm, akinek 13 hónap van a két fia között. Számold ki, olyan 3-4 hónappal szülés után esett teherbe :)
Szia! Ez mindenkinel kulombozo.Nekem pl.azt mondta a dokim, hogy fel evet varjunk, de nem valoszinu, hogy elobb teherbe esnek.Hat az tortent, hogy 3 honapra ra ujra babas lettem.A dokim ketelkedett az utolso pillanatig, de amikor meglatta az ultrahangon, akkor mar elhitte, de nagyon csodalkozott.Szoval, minden megtortenhet!Ja, es En mar 35 eves vagyok. Sok sikert! Egy 14 hetes kismami!
több hónapig muszáj mert különben a varrat elszakad
nekem egy elég nagy volt, túl sokáig vártam vele.. így kb 8 hét volt, mire bármit csinálhattam, persze fokozatosan.
Mibõl állt a mûtét?


Ez függ a testsúlyodtól is, illetve, hogy mit és mennyit ettél elõtte, utána.
Itt ki tudod számolni a véralkohol szintedet: http://www.globalrph.com/bac.cgi
Az ital mennyiségéböl és százalékából ki kell számolnod hogy hány ml tiszta alkohol van benned. A májad minden 10kg testsúlyonként 1ml alkoholt bont le óránként. Tehát pl 80kg vagy, akkor 8ml/óra.. Vörösbor kb 7% azaz 1000ml esetén az 70ml tiszta alkesz. 70/8-al az 8, 75 <- ennyi órának kell eltelnie.
ha dögbor akkor 3évnek XD

8 hetes babások! Hogy telnek a napjaitok? Mennyi ideig tart a szopi? Kettő közt eltelt idő? Mennyit van fent a baba? Elvan egyedül? Hasfájós a picur? Éjszaka hogy telik? Mennyi idő jut a házitartásra és magatokra?

Legjobb válasz: Háztartásra semennyi, a párod segítsen be, ha hazajön. Fejben nem szabad hamar visszatérni a hétköznapokhoz, ez árt a tejnek.Meg a fáradtság is. Egy szopi általában fél óra, de ha csak szomjas, akkor öt perc. Általában egy órát van ébren a baba, egy órát alszik.Nem hasfájós, figylek az étkezésre, tartok otthon homeopátiás Colocynthist, és Gripe Watert.Éjjel velünk alszik, két-háromszor szopizik, a harmadik szopi tart negyed órát, az hajnalban van, és minden szopi után egybõl visszaalszik.Magamra nem sok idõ jut, úgy szokott lenni, hogy a párom hazajön a melóból és én megyek ázni a kádba és olvasni, fél órát elvannak.De mikor alszik mindig egy órát a baba, gyors kajákat megfõzök ha van kedvem, de van, hogy alszok vele, így kerek minden.Neked hogy megy?

Háztartásra semennyi, a párod segítsen be, ha hazajön. Fejben nem szabad hamar visszatérni a hétköznapokhoz, ez árt a tejnek.Meg a fáradtság is. Egy szopi általában fél óra, de ha csak szomjas, akkor öt perc. Általában egy órát van ébren a baba, egy órát alszik.Nem hasfájós, figylek az étkezésre, tartok otthon homeopátiás Colocynthist, és Gripe Watert.Éjjel velünk alszik, két-háromszor szopizik, a harmadik szopi tart negyed órát, az hajnalban van, és minden szopi után egybõl visszaalszik.Magamra nem sok idõ jut, úgy szokott lenni, hogy a párom hazajön a melóból és én megyek ázni a kádba és olvasni, fél órát elvannak.De mikor alszik mindig egy órát a baba, gyors kajákat megfõzök ha van kedvem, de van, hogy alszok vele, így kerek minden.Neked hogy megy?
A kérdező hozzászólása: Hasonló. Az a baj amíg fent van addig nincs el egyedül hanem sír sokszor ölben is. Pedig jó lenne ha lefoglalná magát. Mostanában meg elég hasfájós. Most az espumisannal próbálkozom.
9 hetes a kislányom, és egyre kevesebbet alszik.Mostanában kicsit hasfájós is, a Gripe Water-el próbálkozom, és édeskömény teát itatok vele.Napközben 2 órát alszik, és a köztes idõkben 1-1.5 órát ébren van, és õ se marad el egyedül.Sajnos!Ha ébren van akkor csak velem akar lenni, és ha leteszem teli torokból sír.Pedig a férjem még egy bébi hintát is feltett a konyhaajtóba, de az is csak kb.15 percet köti le.Magamra idõ szinte semmi se jut, ráadásul a férjem vidéken van nagyrészt, és õ se tud segíteni.Ha fürödni megyek, akkor viszem magammal az autós ülésébe, és énekelek neki amíg megfürdök. :D Éjjel viszonylag jól alszik, ha nem fáj éppen a hasa.Nem tudom, hogy miként lehetne rászoktatni, hogy el legyen egyedül is, mert így nagyon nehéz.
A kérdező hozzászólása: Igen jó lenne ha elnézelõdne legalább egy-egy órácskát mert még vasalni is úgy vasaltam ma az utolsó darabokat, hogy a karomban volt a picur. Más anyukák ti hogy csináljátok? Irjatok! Köszi az eddigi válaszokat.

Mennyi időnek kell eltelnie minimum ha bekenem Dentinox-al a baba ínyét? Ha bekentem és bukik 10perc múlva akkor még hat a gél? Mennyi ideig büfiztessem, hogy biztos ne bukja ki? Mennyi ideig hat a gél?

Ha például:a kislányom 18 óra körül fürdik és 10-15perc evés büfi és ha bekenem neki 19órakkor az jó?21 óra körül felkel szopizik és ha nyüszög akkor bekenhetem neki újra(az kb.21:40körülre jön ki)?

Legjobb válasz: köszi szépen a válaszokat :)

A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat :)
Napi 3* lehet kenni, a bukás nem befolyásolja a hatását, mivela nyálkahártyáról szinte azonnal felszívódik a benne lévõ lidocain.Ha sokat bukik ne vedd fel rögtön evés után, kicsit pihenjen a gyomra.Úgy tedd a vállara, hogy a karjai fel legyenek emelve és tejesen függõleges helyzetben legyen a teste.Büfi után ne maceráljátok sokat.Ha leteszed ne legyen teljesen vízszintesen, deréktól fölfelé legyen megemelve pár fokkal.
Én úgy tudom, hogy éjszakára nem tanácsos bekenni, mert zsibbasztó hatású és könnyen félrenyelhet.
Nálunk még soha nem volt gond tõle, már 7 foga van.

Ha megmérem, mennyi ideig repül a kő, amit eldobtam, ki tudom számolni, milyen magasra repült? Hogyan?

Legjobb válasz: Igen. Bármilyen irányba dobod (najó, azért persze felfelé), a pályája egy emelkedõ és egy süllyedõ szakaszból fog állni, és értelemszerûen a földetéréssel ér véget. Emelkedés közben a grav-erõ lassítja, a holtpont után pedig ugyanez gyorsítja. Mivel a grav. erõ állandónak tekithentõ, elég azt ismerned, hogy mennyi ideig zuhant (teljes repülési idõ fele), a gyorsulás és az idõ alapján pedig számítható a megtett út (magasság).

Igen. Bármilyen irányba dobod (najó, azért persze felfelé), a pályája egy emelkedõ és egy süllyedõ szakaszból fog állni, és értelemszerûen a földetéréssel ér véget. Emelkedés közben a grav-erõ lassítja, a holtpont után pedig ugyanez gyorsítja. Mivel a grav. erõ állandónak tekithentõ, elég azt ismerned, hogy mennyi ideig zuhant (teljes repülési idõ fele), a gyorsulás és az idõ alapján pedig számítható a megtett út (magasság).
Így van, az idõ kiszámításakor kizárólag a függõleges komponens számít. A ferdén hajított kõ pontosan ugyanannyi ideig repül, mint az ugyanolyan magasra függõlegesen hajított. A távolság persze már más lesz, de az idõ ugyanakkora.
nem, mert nem mindegy milyen szögben dobtad el. Önmagában az idõ nem elég.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, mik azok a kis háztetõk a képletben??? Mellesleg az Öveges-könyvben olvastam errõl taknyos gyerekkoromban, hogy van ilyen számítás, de már nincs meg a könyv, szerintem az ára lecsúszott a torkomon... Köszönöm a válaszokat és a linket, nagyrészét nem értettem...
Igen, ez így igaz. :-)
Most haragszom, csak igazán - magamra. Mert a második képletbõl nem helyettesítettem be a v-t az elsõbe. Tehát adott idõ alatt valóban - a hajítás szögétõl független - adott magasságra lehet dobni a követ. Csakhogy a valóságban tetszõleges magasságra hajíthatunk egy követ (a fizikai erõnktõl és ügyességünktõl függõen). Ezért a "Vagyis a ferde hajítás magassága egyáltalán nem függ a hajítás szögétõl." kijelentés csak úgy igaz, hogy feltesszük, vagy meredekebb szögben kisebb erõvel, vagy laposabb szögben nagyobb erõvel (ami a v kezdeti sebességet eredményezi) hajítunk, tekintettel a te=v*sin(alfa)/g képletre. Ahhoz, hogy a "te" emelkedési idõ azonos maradjon, a v és az alfa a megfelelõ arányban kell változzon.
"Vagyis az idõ ill. a magasság számításakor ferde hajítás esetén is csak a függõleges sebesség komponenssel kell számoln" Ez a "csak" azért nem olyan egyszerû dolog, hogyan határozod meg? Valamit még ismerni kell nem? Adja magát a hajítás szöge... de szerintem még mindig egyszerûbb a távolságot lemérni.
élvezet ilyen kérdésekhez és válaszokhoz tévedni ezen az oldalon
Igen, de elméletileg azt is figyelembe kell venni, hogy nem a föld felszínérõl, hanem kb 1 m magasról indítod. A különbség jelentõs, ha lapos szögben dobod el. A pontos számításhoz azt az idõt kell figyelni, amikor az eldobás szintjére ér vissza, ill. a magasság is ehhez képest van. s=1/2*g*t^2, de természetesen az IDÕ FELÉVEL kell számolni. (Felfelé ua idõ, mint lefelé)
Hát épp ezaz! A repülési idõ ugyan annyi, de a függõleges, vízszintes komponens aránya a szögtõl függõen más és más. Ezért, hogy megtudd, hogy milyen magasra ment a kõ, ahhoz a repülési idõn kívül minimum még egy információra szükséged lesz: hajítás szögére vagy a vízszintesen megtett útra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nincs valami képlet erre?
A kis háztetõk a hatványozás jelei, csak itt nem lehet hatványkitevõt írni, ezért így jelöljük (egyébként elfogadott szabvány jelölés). Tehát a x^y azt jelenti, hogy x az y-adikon, ugyanígy 5^2 az öt a négyzeten, stb.

Ti mennyi időt töltötök a pasitokkal/csajotokkal ha találkoztok? Hány órát? Mennyi az ideális, hogy sok se legyen de kevés se? Rövidebb vagy inkább hosszabb találkák?

Legjobb válasz: nagyon változó. amikor ránk tört, akkor egész hétvégén beszélgettünk, volt olyan, hogy hét közben találkoztunk pár órát, vagy valamilyen programunk volt, de azt is túléltük, hogy pl. 1hétig a barátaival sátorozott, meg ilyesmi. akkor én barátnõkkel voltam, de nagyon sokat beszéltünk telefonon. de nem jó, ha annyit vagytok kettesben, hogy barátokra nem jut idõ :)

nagyon változó. amikor ránk tört, akkor egész hétvégén beszélgettünk, volt olyan, hogy hét közben találkoztunk pár órát, vagy valamilyen programunk volt, de azt is túléltük, hogy pl. 1hétig a barátaival sátorozott, meg ilyesmi. akkor én barátnõkkel voltam, de nagyon sokat beszéltünk telefonon. de nem jó, ha annyit vagytok kettesben, hogy barátokra nem jut idõ :)
ti ismeritek a saját szükségeiteket, de fontos, hogy tudjatok külön is lenni, szabadteret engedni a másiknak. Ugyan akkor nagyon fontos az is, hogy lelkizzetek beszélgessetek legyenek kötetlen programjaitok és ismerkedjetek minél jobban és minél többet. Hidd el kevés beszélgetés nagyon tönkretesz egy kapcsolatot, elhidegültök egymástól. Viszont, ha meg nem hagysz teret a másiknak, akkor azt érezhetitek, hogy megfojt ez a kapcsolat..
2 éve vagyunk majdnem együtt, én 16 vagyok õ 17 most. Eleinte suli miatt hétvégente találkzotunk inkább, pénteken és szombaton, 5-7 órára, de volt hogy hétköznap is tudott jönni, 1-3 órára. Aztán nyáron szinte folyton együtt voltunk 8-10 órákat, persze pár nap kihagyásokkal. Azóta egy suliba járunk, így suli elõtt, szünetekben, és egyik héten suli után vagyunk együtt, másik héten csak péntek szombat, de 8-10 órára. (Nem alszunk együtt) Most nyáron megint az van mint tavaly :D Szerintem nem kell nonstop együttlenni, kell az hogy hiányozzon kicsit a másik, és teis neki, annál jobb találkozni :D
3 dik vagyok, és irtam hogy "2-5 perc" ez csak olyan idézõjel mert 2-4 orákat tudunk csak együtt leni, de kevés ez is.
Távkapcsolatban élünk, ezért minden hétvégét együtt töltünk, péntek délutántól vasárnap délutánig:)
Mi 7 hónapja vagyunk együtt a barátommal. Az elsõ 2 hétben még csak pár napot találkoztunk, nem siettettük a dolgot, de aztán mindennap. :) Amikor ideköltöztem hozzá napi 24 órát töltöttünk együtt. Most már 3 hónapja lakunk együtt, és nagyon jó hatással van a kapcsolatunkra :P 18/L
mi eleinte csak hétvégén és hétközbe egyre gyakrabban aztán mindennap és 2 éve mindennap együtt is alszunk és napközbe is együtt vagyunk általában ha nem dolgozik
10:23 19/L voltam
Mi lassan 2 éve járunk. Ez egyenlõ azzal, hogy barátnõm 4 éve jár a pasijával. Mivel õk csak heti 2-3szor találkoznak, akkor is csak pár órára (2-4 órára). Én viszont minden nap találkozom a barátommal, nagyon gyakran nálam is alszik, vagy én nála. Hétköznaponként 4-5 órát vagyunk együtt (minden nap), de csak azért ennyit, mert dolgozik. Hétvégén, mikor mindketten ráérünk, akkor szinte folyamatosan együtt vagyunk péntek délutántól egészen vasárnap estéig, vagy hétfõ reggelig.:) Szóval mi nagyon sokat vagyunk együtt, de ha lehetne, mindig vele lennék.:) Ha 1 napig nem találkozunk, akkor már mindketten megõrülünk.:(
Az lenne ideális, ha már együtt élhetnénk.Most ezért dolgozunk.Egyébként meg minden adandó alkalmat megpróbálunk maximálisan kihasználni.
Attól függ, hogy mennyi idõ, hogy éppen hány menetet birok ...
2-5 perc????Az akkor nem is párkapcsolat!Nem?
Hát nálunk "2-5 perc között" van az az idõ amit együtt töltünk nap mint nap. De ez tulajdonképpen megfelel 1-3 orának.
Az elején még néhány órák voltak, elsõ barátaimmal, elmentünk moziba vagy állatkertbe, fél délután. Aztán most már hosszabbak: együtt töltünk párommal napokat, tény, hogy már egy ideje együtt vagyunk. Ha találkozunk, mm egy nap.
Szerintem ez lényegtelen. Ha szeretitek egymást akkor nyílván szeretnétek több idõt tölteni egymással.

Azt mondták, van tehetségem a doboláshoz. Mennyi idő hogy belejöjjön az ember, én lennék csak türelmetlen?

Ugy érzem sokszor, hogy csak én er?ltetem... erre azt mondták hogy van tehetségem, ne hagyjam abba. Tudok pár rock ritmust,persze nem valami elsöpr?t, de egy-egy lazább dalt össze tudok rakni. De az összetettebbek/átmenetek, perg?zés stb nagyon nem akar még menni. Napi egy-két óra gyakorlással mennyi id? kellene hogy elérjek egy közepes szintet? Magam tanulok, vannak kottáim meg kül gyakorlatok.

Legjobb válasz: Hülyén hangzik, de minél jobban játszik az ember, annál jobban érzi, hogy nagyon kevés még mindig. ilyenformán lehetetlen elérni azt a szintet, amire te magad azt mondod, hogy közepes. Amúgy egy olyan szint amivel már masszívan kiállhatsz (ülhetsz) egy színpadra koncertezni, és még egy laza dobszólót is oda tudsz pakolni, na az legalább 2 év, de inkább 3. (ez csak az én véleményem. kinek mennyi idõ kell)

Hülyén hangzik, de minél jobban játszik az ember, annál jobban érzi, hogy nagyon kevés még mindig. ilyenformán lehetetlen elérni azt a szintet, amire te magad azt mondod, hogy közepes. Amúgy egy olyan szint amivel már masszívan kiállhatsz (ülhetsz) egy színpadra koncertezni, és még egy laza dobszólót is oda tudsz pakolni, na az legalább 2 év, de inkább 3. (ez csak az én véleményem. kinek mennyi idõ kell)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi a választ. Most épp dobnézõben vagyok amugy, mert nincs min gyakorolni a gyakorlólapon kívül. Igen, tényleg ugy van, hogy minnél többet gyakorolok, annál inkább ugy érzem, semmi amit csinálok. Megkérdezhetem, hogy te is zenélsz-e véletlenül?
most lesz hetedik éve, hogy dobolok

Mennyi ideig szopizik a babátok ha mellre teszitek? Nekem van hogy 10perc van hogy 20. az jó? Vagy többet kéne?

Legjobb válasz: Attól is függ mennyi idõs. Az enyém újszülött korában 10 percig, most 8 hónaposan jó ha 5 percig rajta van. Már nagy kortyokban eszik, nem is hiszem hogy sok van benne. Szerintem jó a 10 perc, de biztos van olyan baba, aki tovább eszik.

Attól is függ mennyi idõs. Az enyém újszülött korában 10 percig, most 8 hónaposan jó ha 5 percig rajta van. Már nagy kortyokban eszik, nem is hiszem hogy sok van benne. Szerintem jó a 10 perc, de biztos van olyan baba, aki tovább eszik.
Amíg pici volt nekem is hol 10 hol 20 percet szopizott, ma már kb 3-5 perc alatt beszippantja az adagját 10 hónapos. Szerintem minden ok nálatok!
Szia, mi 3 hetesek vagyunk, és kb nekünk is ennyi. Elég neki hidd el. bizos rendesen jön a tejed.
Szia:) Nekem is pont így van. Hol elég neki 10 perc, hol elhúzza 20 percig, de a vége már annak is inkább csak cumizás (én vígaszcicinek hívom). Én is ugyanígy aggódtam/aggódom emiatt (még nem vagyunk kéthetesek sem). Viszont megmértem evés elõtt, és evés után itthon is, a kórházban is; és a rövid idõ ellenére 40-50 gr-okat eszik. Így remélem minden rendben lesz. Talán veled is így van:)
A kérdező hozzászólása: Bizony kicsit aggódom:) Ma vagyunk 1hetesek de akkor megnyugodtam! Köszíí


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!