Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő gyógyul be a gátmetszés (2 db)

A szülés közben alkalmazott gátmetszés mennyi időre gyogyul be és láthato marad e?

Legjobb válasz: A gyógyulás kinél-kinél más. Igazán elég gyorsan gyógyul, de azért akár még évek múlva is kellemetlen lehet. Fõleg, ha több gátmetszésed is volt az évek során (több szülés). Nekem az elsõ volt a legkellemetlenebb. Hetekig még ülni is alig tudtam. A követketõk már gyorsabban gyógyultak, de mivel 4x szültem (3 gátm,etszés, 1x picit repedtem), így nem tudták megoldani, hogy ne ugyanazon az oldalon legyen a metszés. Ahol netán fedték egymást, ott nehezebben gyógyult. Nekem kicsit látszik a heg még így évek múltn is, de nem zavar semmiben.

A gyógyulás kinél-kinél más. Igazán elég gyorsan gyógyul, de azért akár még évek múlva is kellemetlen lehet. Fõleg, ha több gátmetszésed is volt az évek során (több szülés). Nekem az elsõ volt a legkellemetlenebb. Hetekig még ülni is alig tudtam. A követketõk már gyorsabban gyógyultak, de mivel 4x szültem (3 gátm, etszés, 1x picit repedtem), így nem tudták megoldani, hogy ne ugyanazon az oldalon legyen a metszés. Ahol netán fedték egymást, ott nehezebben gyógyult. Nekem kicsit látszik a heg még így évek múltn is, de nem zavar semmiben.
nekem szörnyû gátmetszésem volt. Nagyon fájt utána. kb. 8 hét után tudtam leülni, és 8 hónap után tudtunk normálisan szeretkezni a férjemmel.
1. gyereket gátmetszéssel szültem. Még 2 hét múlva sem tudtam ülni, a védõnõ mondta is, hogy miért nem ülve szoptatok, ne nyafogjak már! Na, ezek szerint akkor még örülhetek. A szex az nagyon sokáig gond volt nálunk is, bár nem tudom, hogy a gátmetszés miatt volt-e, de lényegében, amíg a menszeszem meg nem jött elég kellemetlen volt. Ennek inkább hormonális okai lehettek. A második gyereknél viszont volt gátvédelem, és jé, már másnap tudtam ülni. Össze sem hasonlítható! A szex viszont meglepõ módon nem fájt, hanem inkább észre sem vettem, hogy valami történik. Jól kitágultam. Viszont ez is helyrejött egy fél év alatt. Hogy látszik-e? Hát, azt nem tudom, nem szoktam nézegetni, majd megkérdem a férjem.
A férjem azt mondja, hogy 1 év múlva már nem látszott.

Mennyi idő alatt gyógyul be a gátmetszés?

Legjobb válasz: kb 6 hét.

kb 6 hét.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!