Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő gyógyul be a (31 db)

Szülés után mennyi ideig gyógyul be az aranyér? Mivel kell kezelni? Esetleg a gátvarrás hamarabb gyógyul?

29 hetes vagyok és sajnos 1 hete aranyerem lett...Szülésnél biztos kijön-mondta keresztanyám.Fájt is,vérzett is.

Legjobb válasz: Az aranyeret jobb lenne még szülés elõtt kezelni. Nekem a Varázsdió krém 1-2 hét alatt teljesen elmúlasztotta. A szülés közben se jött újra ki. Ez természetes anyag, így kismamák is használhatják, nem is nagyon drága. Én gyógyszertárban vettem. De van még direkt kismamáknak ajánlott aranyér kezelésére való gél is sajnos a neve nem ugrik be. Az Aloe vera is nagyon jó rá... Több féle módszer is van, szerintem próbálkozz! Egyél sok rostos ételt, igyál sokat, az is segít.

Az aranyeret jobb lenne még szülés elõtt kezelni. Nekem a Varázsdió krém 1-2 hét alatt teljesen elmúlasztotta. A szülés közben se jött újra ki. Ez természetes anyag, így kismamák is használhatják, nem is nagyon drága. Én gyógyszertárban vettem. De van még direkt kismamáknak ajánlott aranyér kezelésére való gél is sajnos a neve nem ugrik be. Az Aloe vera is nagyon jó rá... Több féle módszer is van, szerintem próbálkozz! Egyél sok rostos ételt, igyál sokat, az is segít.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a jótanácsot!
Aranyérre Aloe Gelly, ettõl szépen elmúlik, na nem 1 nap alatt, de nem kell krém, kúp meg miegymás. Ami megmarad a gélbõl, jó lesz a gátsebre, vagy bármilyen bõrsérülésre (én a megégetett, megvágott kezem is ezzel kenem).

A szülés közben alkalmazott gátmetszés mennyi időre gyogyul be és láthato marad e?

Legjobb válasz: A gyógyulás kinél-kinél más. Igazán elég gyorsan gyógyul, de azért akár még évek múlva is kellemetlen lehet. Fõleg, ha több gátmetszésed is volt az évek során (több szülés). Nekem az elsõ volt a legkellemetlenebb. Hetekig még ülni is alig tudtam. A követketõk már gyorsabban gyógyultak, de mivel 4x szültem (3 gátm,etszés, 1x picit repedtem), így nem tudták megoldani, hogy ne ugyanazon az oldalon legyen a metszés. Ahol netán fedték egymást, ott nehezebben gyógyult. Nekem kicsit látszik a heg még így évek múltn is, de nem zavar semmiben.

A gyógyulás kinél-kinél más. Igazán elég gyorsan gyógyul, de azért akár még évek múlva is kellemetlen lehet. Fõleg, ha több gátmetszésed is volt az évek során (több szülés). Nekem az elsõ volt a legkellemetlenebb. Hetekig még ülni is alig tudtam. A követketõk már gyorsabban gyógyultak, de mivel 4x szültem (3 gátm, etszés, 1x picit repedtem), így nem tudták megoldani, hogy ne ugyanazon az oldalon legyen a metszés. Ahol netán fedték egymást, ott nehezebben gyógyult. Nekem kicsit látszik a heg még így évek múltn is, de nem zavar semmiben.
nekem szörnyû gátmetszésem volt. Nagyon fájt utána. kb. 8 hét után tudtam leülni, és 8 hónap után tudtunk normálisan szeretkezni a férjemmel.
1. gyereket gátmetszéssel szültem. Még 2 hét múlva sem tudtam ülni, a védõnõ mondta is, hogy miért nem ülve szoptatok, ne nyafogjak már! Na, ezek szerint akkor még örülhetek. A szex az nagyon sokáig gond volt nálunk is, bár nem tudom, hogy a gátmetszés miatt volt-e, de lényegében, amíg a menszeszem meg nem jött elég kellemetlen volt. Ennek inkább hormonális okai lehettek. A második gyereknél viszont volt gátvédelem, és jé, már másnap tudtam ülni. Össze sem hasonlítható! A szex viszont meglepõ módon nem fájt, hanem inkább észre sem vettem, hogy valami történik. Jól kitágultam. Viszont ez is helyrejött egy fél év alatt. Hogy látszik-e? Hát, azt nem tudom, nem szoktam nézegetni, majd megkérdem a férjem.
A férjem azt mondja, hogy 1 év múlva már nem látszott.

Vakbélműtét után mikor szedik ki a varratokat? Mennyi idő alatt gyógyul be a seb?

Olyanok válaszoljanak, akiknek már kivették a vakbelét.

Legjobb válasz: Nekem 3-4 nap múlva vették ki a varratokat és kb. 2-3 hét alatt gyógyult be a seb. Nyáron mûtöttek. Úgy tudom nyáron gyorsabban gyógyul.

Nekem 3-4 nap múlva vették ki a varratokat és kb. 2-3 hét alatt gyógyult be a seb. Nyáron mûtöttek. Úgy tudom nyáron gyorsabban gyógyul.


Akinek kihúzták a fogát, mennyi idő múlva tudtatok már rendesen enni, azon az oldalon is? Mennyi idő alatt gyógyul be a helye teljesen?

Legjobb válasz: Kb. 1 hét, teljesen begyógyulni már nem emlékszem, de az tovább tartott.

Kb. 1 hét, teljesen begyógyulni már nem emlékszem, de az tovább tartott.
A kérdező hozzászólása: És nem fájt, ha azon az oldalon ettél? Nekem kb.3 hete húzták, cak félek ott enni, nehogy az eddigi begyógyult rész felszakadjon vagy valami.
úúúú nekem vagy 3 hét volt... akkora egy k.csög szadista orvosom volt, hogy miután kínkeservesen kifeszítette a fogam a helyérõl, 2 napra rá nagyon durván bekékült, befeketedett az arcom... azt hitték, hogy szájbarúgtak -.-
Bölcsességfog volt? Nekem pár nap volt és tudtam normálissan enni mikor jihúzták a bölcsességfogam.., de nekem valamennyire összevarta a lyukat a fogorvos!:) Csak az volt a szar, hogy még igy is néha ki kellett piszkálni kaját a lyukból fogpiszkálóval:@de utáltam!!!

Szemöldök pc szúrás mennyire fáj, illetve mennyi idő alatt gyógyul be a seb?

Legjobb válasz: porcba szúrt ékszerhez képest kevésbé fájdalmas. gyógyulási ideje 4-6hét.

porcba szúrt ékszerhez képest kevésbé fájdalmas. gyógyulási ideje 4-6hét.
nekem nem rég lett a szemöldököm alá csináltatva, vízszintes pc, nem fájt a szúrás, de rettentõen vérzett, majd ne lepõdj meg :)
A kérdező hozzászólása: Nekem cseppet sem vérzett, és cseppet se fájt, sõt :D Rá is kérdeztem közbe, hogy miért injekciós tûvel érzéstelenít, erre megszólalt, hogy ennyi volt a szúrás :D Meg olyat tett be ami elvileg fáj az elsõ hetekben, meg mondta hogy égetni fog kb 2 hétig, ehhez képest egyáltalán nem fájt azóta se, csak mikor belekapok szokott :D

Mennyi idő alatt gyógyul be a gátseb és mennyire fájdalmas?

Legjobb válasz: Szia.Eléggé fájdalmas. Kb 2 hétig nehéz az ülés, ezért javasolják az úszógumi vagy gátvédõ párna beszerzését. A teljes gyógyulás változó, de általában a szülés utáni 5-6 hétre már teljesen rendbe jön.

Szia.Eléggé fájdalmas. Kb 2 hétig nehéz az ülés, ezért javasolják az úszógumi vagy gátvédõ párna beszerzését. A teljes gyógyulás változó, de általában a szülés utáni 5-6 hétre már teljesen rendbe jön.
Nekem kb. két hónapos volt a fiam, amikor utoljára éreztem, hogy fáj. Ez akkor volt, amikor kivettem valamit egy alsó fiókból, le kellett hozzá guggolni, és közben egy barátnõm mondott valami vicceset és azon nevettem :) Szóval akkor már csak így fájt, más helyzetben nem. De szülés után a kórházban, hát nem volt egy leányálom. Jöttek látogatni és azon röhögtek, hogy milyen hülyén megyek, hát én magamban mindenkit elátkoztam :) De tényleg csak kacsázva lehet ilyenkor menni. Három-négy nap után már egész normálisan, csak lassan és megfontoltan. Engelm leginkább az zavart, hogy az ágyban nem tudtam fészkelõdni, pedig amúgy elég mozgalmasan szoktam aludni, kb. fél percenként megfordulok. Hát ez nem ment. Volt olyan szobatársam, aki állva evett, pedig volt úszógumija is. Nekem a legrosszabb a varratszedés utáni éjszakám volt, gondolom mert megpiszkálták, és utána nagyon fájt éjjel, akkor nem tudtam aludni se, csak sírtam a fájdalomtól. De nem akarlak riogatni, ez egyetlen egyszer volt, másnap már kevésbé fájt, varratok nélkül már hamarabb gyógyul.
Ez sok mindentõl függ. Van akinek 1-2 hét van akinek 2-3 hónap is lehet. Én az utóbbiba tartozok. Január közepén szültem, de sokszor még most is kellemetlen. Kb 5 hétig menni se nagyon tudtam, nemhogy ülni. Állva ettem, fekve szopiztattam és fürödtem mint a kacsa, mert a víz és csak a szappan-tusfürdõ csípte- volt nagyon jó, 1-2 óra hosszat végre nem fájt annyira. Az elsõ hetekben sírtam a fájdalomtól, pedig nagy a tûrõ képességem.A szeretkezés 2 hónap után ment csak, akkor is óvatosan.Hát remélem te nem szenvedsz annyit. A baba méretétõl is függ, és a varratok számától. Gyors és könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tulajdonképpen azért kérdeztem, mert úgy gondolom jobb felkészülni rá, hogy mi vár majd rám.
Szia. Akkor én kivétel vagyok.Vagy nagy a szerencsém.Igaz, én Németországban szültem.nekem szinte egyáltalán nem fájt.Elsö 4 nap éreztem mikor leültem, e´s feláltam, meg amikor járka´ltam, de különösebb fájásom nem volt.Nekem 3 hét alatt rendbe jött.
mi az a gátseb?
Szia! 5 hete szültem. Nekem 4 napig fájt a gátseb, aztán kivették a varratokat és sokkal jobb lett. Persze továbbra is érzékeny, de nem fáj. Remélhetõleg 6 hét alatt begyógyul.

Ma voltam sebészeten. és felvágták az arcomat szerintetek mennyi idő mire be gyógyul a seb?

Ma Voltam Sebészeten nagyon fájt amit csináltak... bele vágtak az arcomba és ki nyomták a gennyet..nagyon rosszul vagyok t?le.szerintetek mennyi id? mire be gyógyul a seb?

Legjobb válasz: nem bántásként, de neked is van eszed az biztos:D miért nem kérdezted meg az orvost?

nem bántásként, de neked is van eszed az biztos:D miért nem kérdezted meg az orvost?
fúúúúúúj takarodj már és kérdezd meg az orvosod ne bennünket basszus...
és neked mennyi az intelligenciád? mi az h "fax?" tudni illik ilyen szót csak a bu.zik használnak:D mondjuk tudjuk, hogy az vagy, szóval mindegy:D
hasonló jókat neked is:) remélem még meg van a sebed:DD
A kérdező hozzászólása: senki házi a te kis ge..i anyád. te magadra mond ezeket.hány éves vagy 18???
A kérdező hozzászólása: kérdezni sem lehjet te kis roha..ék
A kérdező hozzászólása: nem a te véleményedet kértem te gyökér, csak ha valakinek volt esetleg felvágva valami amugy meg már elmult .te f..x kalap.ennyi az intelligenciád??
amugy te szerencsé.tlen csi.cska kis senki.házi ha az orvosok nem mondták el neked h mennyi idõ mire begyógyul, mi honnan a fa.szból tudjuk?? roha.dj meg:DDD(ott ahol vagy)
én csak az igazat mondtam. ha te ilyen fogy.atékos kis ge.nnyláda vagy akkor remélem h az a seb halálod napjáig meglátszik te fa.szpar.aszt :DD
A kérdező hozzászólása: Nem mondták el te f.szkalap g.c., ha hasonló válaszokat írsz, akkor inkább menj innen a p.csába.. nem ilyen p.csa válaszokra várok... roh.dék ja és neked is sok eszed van hogy ilyen választ írsz görény
de amúgy én tényleg nem értelek. csak az igazat mondtam, véleményem szerint még normális választ is adtam, te meg erre nekem jössz? ha már kiteszel egy kérdést(fõleg egy "ilyet"), vállald azt a kockázatot is, hogy esetleg nem fogsz teljes mértékben kielégítõ választ kapni! én meg is adtam azt a választ, hogy menj vissza az orvosodhoz, és kérdezd meg tõle. erre te, mint egy ideg.beteg nekem ugrassz, pedig te is tudod, hogy igazam volt;)

Mennyi idő alatt gyógyul be a kihúzott bölcsességfog helye?

Legjobb válasz: 1-1,5 hónap kb. Jobbulást!

Sziasztok! Tegnap húzták ki nekem a bal alsó bölcsesség fogamat. Tegnap fájt a fejem, fülem meg le voltam fáradva . Este bevettem a Cataflamot, és éjjel is tudtam aludni.Most nem fáj :) örülök neki. Remélem ennyivel megusztam.....
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
ha egy normalis foghuzas volt, gyogyulas soran nincs semmi komplikacio akkor klinikai szempontbol 2-3 het alatt gyogyul meg. magyarul kotoszovet tolti ki a fog gyoker helyet es ham boritja (foginy).6 honap utan alakul csontsz szovet helyette ami mar rontgenen is latszik. oblogetessel csak ovatosan a huzas helyen kialakult verrogre vigyazni kell azt nem szabad onnan kioblogetni, ott kell maradjon. vedo barrier a szajureg es a csont kozott valamint szerepe van a gyogyulasban.
változó 1hét- 1, 5 hónapig. nekem 1 hónap:S
A kérdező hozzászólása: Viszonylag simán mehetett, bár recsegett-ropogott... Nem bújt ki még teljesen de már rossz volt... Ügyes doki volt. :)
és simán kijött? mert ha igen akkor, sztem hamar begyógyúl.használj tantum verde szájöblögetõt.az segíti összehúzni, meg fertõtleníti.
elsõ vok.nekem mind a 4et ki kellett húzni, mert elferdítették a többit.a 2 felsõ hamar begyógyúlt, meg nem is fájt.az alsókat viszont megszenvedtem.
1-1, 5 hónap kb. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Bocs, nyolcas. :) ))
A kérdező hozzászólása: Jobb alsó hetes...
szia .alsó vagy felsõ fog?

Mennyi idő alatt gyógyul be a gátmetszés?

Legjobb válasz: kb 6 hét.

kb 6 hét.

Mennyi idő alatt gyógyul be a foghúzás helye?

Az így hány nap alatt "ér össze". Egyébként rendesen kijött 1 percen belül mikor húzta.(Jobb alsó örl?fog)

Legjobb válasz: -igy +íny

A kérdező hozzászólása: -igy +íny
Egy hét a nyál segít a gyógyulásba de csak tippeltem
A kérdező hozzászólása: Valamilyen módon (házilag) lehet gyorsítani az íny gyógyulását? (zavar a lyuk/foghelye)
ahhoz hogy a lyuk teljesen beforrjon azért hetek kellenek. nekem például a 7esem volt húzva több mint 1 hónapja és még mindig látszik a helye


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!