Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő gyógyul a (85 db)

Nem jártam még kozmetikusnál, arckezelése után mennyi ideig gyógyul a bőr?

Holnapra be vagyok jelentkezve, gondolom utána kicsit pirosabb lesz a bőrünk, vagy sebes..nekem egyik ismerősöm legalábbis ezt mondta. Viszont nekem szombat vasárnap munka van, amiről most szóltak, és nem szeretnék ilyen arcbőrrel egész nap emberek közt lenni. Lemondjam és inkább menjek a jövő héten? Vagy egy nap alatt mennyit regenerálódik? Köszi előre is:) 20l

Legjobb válasz: Hát ez attól is függ mennyire vagy pattanásos, tehát menyi nyomkodni való van. Ha nem sok, akkor másnap már alig látszik valami, viszont ha sok a patid, mondjuk mint most nekem, akkor egy hét amíg begyógyul kb. Da ha rendesen kenegeted, akkor lehet csak 3-4 nap. Régen mikor nem volt pattanásom, nem is lett sebes a bõröm kezelés után egyáltalán. Sajnos már nem ez a helyzet. :-( Fránya fogamzásgátló. Ha ezt tudtam volna, soha nem kezdem szedni.

Hát ez attól is függ mennyire vagy pattanásos, tehát menyi nyomkodni való van. Ha nem sok, akkor másnap már alig látszik valami, viszont ha sok a patid, mondjuk mint most nekem, akkor egy hét amíg begyógyul kb. Da ha rendesen kenegeted, akkor lehet csak 3-4 nap. Régen mikor nem volt pattanásom, nem is lett sebes a bõröm kezelés után egyáltalán. Sajnos már nem ez a helyzet. :-( Fránya fogamzásgátló. Ha ezt tudtam volna, soha nem kezdem szedni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál:) Nekem szerencsére pattanás az arcomon nemigen szokott már lenni(inkább a hátamon), viszont nagyon mitesszeres, pedig elég sokféle dolgot próbáltam már rá.
Amikor kozmetikai kezelésre megyek, akkor szinte az összes miteszert eltávolítja a kozmetikusom. Attól függ, hogy mennyire van begyulladva, ha eléggé és sok váladék szerû bigyó jön ki, akkor eléggé begyullad. Nekem mindig 3 féle pakolást tesz fel, plusz arcbõr maszírozást is csinál; ezzel elõsegíti a keletkezett sebek gyógyulását. Otthon én is kenem gyulladás csökkentõ krémmel, szárító krémmel, plusz kecsketejes citromfüves gyógyszappannal. Így 3-4 nap alatt jelentõsen csökken a gyulladás. Ha nagyon látszanak a sebek, akkor bõrszínû kenõccsel bekenegetem azokat a területeket, ahol nagyon gyulladt, így suliban nem lesz kellemetlen. 17/F
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is:) Akkor viszont lehet csak lemondom és megyek a jövõhéten, mert szombat-vasárnap hosstesskedem és ott azért tényleg nem lenne jó sebes arccal lenni, mikor mindenki tök szép meg minden.
Nincs mit! :) Hát akkor tényleg mond le, mert szombat-vasárnapra biztos nem gyógyul be. :(
A kérdező hozzászólása: Lemondtam, jófej volt a nõ, úgy vettem le, hogy inkább még örült is neki, hogy eggyel kevesebb vendége lesz holnap:) Megyek jövõ hétvégén:)

Leszakadt a lábkörmöm, mennyi ideig gyógyul?

Üdv. Tegnap este leszakadt a lábkörmöm (a bal lábamon a nagylábujj melletti ujjról), mert ráléptek úgy, hogy papucsban voltam. Ugyan ez a köröm már tavaly is leszakadt, nem is nőtt vissza teljesen 100%-osan, kicsit ,,kúpos" és üreges volt. Éjjel megcsinálták a balesetin, most eléggé fáj, de emlékeztem az érzésre tavalyról. A kérdésem az, hogy mikor tudok majd ismét strandon fürdeni? Nem emlékszem, hogy tavaly mennyi idő telt el. Hétfőn megyek átkötözésre, akkor megmondják majd? Előre is köszönöm a hasznos válaszokat.

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom nekem is leszakadt már csak nekem a nagylábújjamról ahogy a köröm növekszik csak akkor gyógyul de ha zavar hogy pupos marad menny el specialistához strandra meg ha vízhatlanúl bekötöd akkor meny csak vagy ne menny bele a vízbe mégis könyebb víz közelben

Nagyon sajnálom nekem is leszakadt már csak nekem a nagylábújjamról ahogy a köröm növekszik csak akkor gyógyul de ha zavar hogy pupos marad menny el specialistához strandra meg ha vízhatlanúl bekötöd akkor meny csak vagy ne menny bele a vízbe mégis könyebb víz közelben
én tavaly úgy indítottam a nyarat hogy belerúgtam egy kõbe, nem esett le a köröm csak vérzett meg mozgott, nem sok tartotta, nõtt alatta a másik köröm kb. 1 hónapig, aztán meguntam, becsaptam 4 érzéstelenítõt(pálinka) aztán letéptem a lifegõ körmöt. olyan mint újkorában:) ez az egész belerúgás nyaralás elõtt 2 nappal volt. tengerbe simán belementem, csípett a só majd behugyoztam, aztán kutakodtam a kocsi elsõsegyélyládájában, találtam fasza kötszert, aztán fürdés elõtt föl, fürdés után levétel.

Szülés után mennyi ideig gyógyul be az aranyér? Mivel kell kezelni? Esetleg a gátvarrás hamarabb gyógyul?

29 hetes vagyok és sajnos 1 hete aranyerem lett...Szülésnél biztos kijön-mondta keresztanyám.Fájt is,vérzett is.

Legjobb válasz: Az aranyeret jobb lenne még szülés elõtt kezelni. Nekem a Varázsdió krém 1-2 hét alatt teljesen elmúlasztotta. A szülés közben se jött újra ki. Ez természetes anyag, így kismamák is használhatják, nem is nagyon drága. Én gyógyszertárban vettem. De van még direkt kismamáknak ajánlott aranyér kezelésére való gél is sajnos a neve nem ugrik be. Az Aloe vera is nagyon jó rá... Több féle módszer is van, szerintem próbálkozz! Egyél sok rostos ételt, igyál sokat, az is segít.

Az aranyeret jobb lenne még szülés elõtt kezelni. Nekem a Varázsdió krém 1-2 hét alatt teljesen elmúlasztotta. A szülés közben se jött újra ki. Ez természetes anyag, így kismamák is használhatják, nem is nagyon drága. Én gyógyszertárban vettem. De van még direkt kismamáknak ajánlott aranyér kezelésére való gél is sajnos a neve nem ugrik be. Az Aloe vera is nagyon jó rá... Több féle módszer is van, szerintem próbálkozz! Egyél sok rostos ételt, igyál sokat, az is segít.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a jótanácsot!
Aranyérre Aloe Gelly, ettõl szépen elmúlik, na nem 1 nap alatt, de nem kell krém, kúp meg miegymás. Ami megmarad a gélbõl, jó lesz a gátsebre, vagy bármilyen bõrsérülésre (én a megégetett, megvágott kezem is ezzel kenem).

A szülés közben alkalmazott gátmetszés mennyi időre gyogyul be és láthato marad e?

Legjobb válasz: A gyógyulás kinél-kinél más. Igazán elég gyorsan gyógyul, de azért akár még évek múlva is kellemetlen lehet. Fõleg, ha több gátmetszésed is volt az évek során (több szülés). Nekem az elsõ volt a legkellemetlenebb. Hetekig még ülni is alig tudtam. A követketõk már gyorsabban gyógyultak, de mivel 4x szültem (3 gátm,etszés, 1x picit repedtem), így nem tudták megoldani, hogy ne ugyanazon az oldalon legyen a metszés. Ahol netán fedték egymást, ott nehezebben gyógyult. Nekem kicsit látszik a heg még így évek múltn is, de nem zavar semmiben.

A gyógyulás kinél-kinél más. Igazán elég gyorsan gyógyul, de azért akár még évek múlva is kellemetlen lehet. Fõleg, ha több gátmetszésed is volt az évek során (több szülés). Nekem az elsõ volt a legkellemetlenebb. Hetekig még ülni is alig tudtam. A követketõk már gyorsabban gyógyultak, de mivel 4x szültem (3 gátm, etszés, 1x picit repedtem), így nem tudták megoldani, hogy ne ugyanazon az oldalon legyen a metszés. Ahol netán fedték egymást, ott nehezebben gyógyult. Nekem kicsit látszik a heg még így évek múltn is, de nem zavar semmiben.
nekem szörnyû gátmetszésem volt. Nagyon fájt utána. kb. 8 hét után tudtam leülni, és 8 hónap után tudtunk normálisan szeretkezni a férjemmel.
1. gyereket gátmetszéssel szültem. Még 2 hét múlva sem tudtam ülni, a védõnõ mondta is, hogy miért nem ülve szoptatok, ne nyafogjak már! Na, ezek szerint akkor még örülhetek. A szex az nagyon sokáig gond volt nálunk is, bár nem tudom, hogy a gátmetszés miatt volt-e, de lényegében, amíg a menszeszem meg nem jött elég kellemetlen volt. Ennek inkább hormonális okai lehettek. A második gyereknél viszont volt gátvédelem, és jé, már másnap tudtam ülni. Össze sem hasonlítható! A szex viszont meglepõ módon nem fájt, hanem inkább észre sem vettem, hogy valami történik. Jól kitágultam. Viszont ez is helyrejött egy fél év alatt. Hogy látszik-e? Hát, azt nem tudom, nem szoktam nézegetni, majd megkérdem a férjem.
A férjem azt mondja, hogy 1 év múlva már nem látszott.

Kisajak műtét! Mi a menete, mennyi ideig gyógyul? Anyagilag nagyon megterhelő?

Sz?z vagyok, mégis nagyok a kisajkaim. Kilógnak, de nagyon. Ez még csak az esztétikai probléma, ezt talán meg tudnám szokni. De az igazi gond az, hogy bringázás után fááj :/ Motoron ha huzamosabb ideig ülök (hosszabb távra megyek), akkor egy id? után már nem tudok kényelmesen ülni, mert mindenhogy nyomja a kisajkaimat. Izgatni egyáltalán nem is lehet már, nem érzek vele rendesen, csak fájdalmat. Elég kellemetlen. 15 éves vagyok, talán ez az, ami az egészet leginkább befolyásolja. Ajánlanátok a m?tétet? Vagy van valami más megoldás?

Legjobb válasz: Szerintem meg megkeserítheti az életed, ilyen kis apróság, de mennyi bosszúságot okoz. Szerintem miért ne? Én is terveztem.

Szerintem meg megkeserítheti az életed, ilyen kis apróság, de mennyi bosszúságot okoz. Szerintem miért ne? Én is terveztem.
Lehet mindenki le fog ordítani, de szerintem egyértelmûen csináltasd meg!! Nézz honlapokat plasztikai sebészetekrõl, ott szoktak árakat írni vagy meg van adva az elérhetõségük, max. 100ezer, én úgy tudom (de lehet tévedek!). Megéri szerintem, mindenképp! Dolgozol 1-2 hónapot és meg is van a pénz, utána meg nem fog problémát okozni. Attól ne félj, hogy érzéketlen lesz, a csiklód és a hüvelyedben a G pont megmarad, úgyhogy képes leszel az orgazmusra ettõl teljesen függetlenül. Szorítok, hogy mihamarabb sikerüljön neked!! :)
serintem ne!
nem kell kórházba feküdni a mûtéthez. kb. 1, 5-2 óra alatt megvan, aztán varratszedés 1O nap múlva, kb. 5 percig tart. én megcsináltattam az enyémet pár éve és marhára örülök neki, szerintem nagyon megéri, kb. 12Oe-be került. megváltozik az életed, amikor megcsináltatod, az enyém sokkal nagyszerûbb lett! szóval hajrá, de szerintem kérdd meg anyát vhogy, lehet, h szülõi beleegyezés kell 16 v 18 éves kor alatt!
A kérdező hozzászólása: bocsánat, egy ideig nem írtam vissza, kórházban voltam. (nem a kisajak mûtét!) alaphelyzetben kb 2-3-4 centi van kint, ha "kinyújtom", akkor 6-7-8. nemtudom most mit teszek, abban bízok, hogy vki tud majd valamilyen tanácsot adni! ti mit tennétek ebben a helyzetben? utolsó válaszoló! varratszedés mennyire fájt? hol csináltattad? neked mennyire lógott ki?
szia, az utolsó vagyok. a varratszedés egyáltalán nem fáj. kicsit sem, semennyire... nem tudom, h leírhatom, ki csinálta, lehet, h az reklámnak számít
ja, a méreteim meg hasonlók voltak a tiedhez, mindkét oldalon.
Az én barátnõmnek is vannak ilyen gondjai, tönkreteszi gyakorlatilag a nemi életünket, hogy igaz nem csak kisajakra de fõleg oda kis fájó pattanásszerû dudorok nõnek, kenegeti és idõnként fel is vágja de nem mindig sikeres ez a megoldás, megszabadulni nem lehet ettõl, nõgyógyásznál is voltunk vele, az egyik nem tudott semmit, a másik meg hogy folyástól van, ami nem igaz. Harmadik lézersebész volt ki akarta vágni a problémás helyeket. Kisajak teljes eltávolítása megoldást jelenthet szerintetek?
Hali! Én fiú vagyok és szerintem is csináltasd meg! Az egyik az esztétikai ok ugye amiért alapból meg szeretnéd csináltatni tehát ugye kényelmetlen. A harmadik pedig a nemi életben is akadály. Valaki írta itt hogy a barátja azt mondta szereti. Ehhez csak annyit tennék hozzá hogy valószínûleg inkább téged szeret és nem akar megbántani. Hidd el tapasztalat:) Ez ugyan olyan mint a:" nem vagy kövér kicsim" vagy a "Te sokkal jobban nézel ki" dolgok. Nem szép de Én se mondom azt a páromnak hogy nem szeretem.
Megint én:D "Az egyik az esztétikai ok ugye a másik amiért alapból meg szeretnéd csináltatni tehát mert kényelmetlen. " Így helyes!
Az, hogy a kisajkak nagyok az nem attol fugg, hogy szuz vagy-e vagy sem.Szerintem attol sem fugg, hogy mit sportolsz vagy mennyit.Nem ugy szuletsz, hogy nagyok a kisajkaid, hanem egyszer csak elkezd tovabbnoni.Peldaul nekem 13 eves koromban kezdtek el tulnoni. A mutet tenyleg csak 1 oras de utanna mikor haza mesz nagyon kell vigyaznod.Nyilvan faj par napig, de szerintem is megeri mert most is szenvedsz folyamatosan miatta, Ha megvolt a mutet csak par napig faj es uttan el is felejtheted...Anyukadnak szerintem inkabb mutass egy linket errol eloszor ahol orvosok beszelnek errol es esetleg tanacsoljak a mutetet, talan igy o is megerti min mesz keresztul.
http://www.sikos.hu/index.php?lang=hu&do=gallery&g=19 Sziasztok! Én a páciens 6-hoz tudom hasonlítani a puncimat. Sokáig bántott a dolog... Sõt szívesen megcsináltatnám! De jelenleg fõiskola mellett ez lehetetlen. Fiúk! Szerintetek a mûtét elõtti 6-os páciens gáz?
http://www.sikos.hu/index.php?lang=hu&do=gallery&g=19 Sziasztok! Én a páciens 6-hoz tudom leginkább hasonlítani magamat. Szerintetek gáz?:S
Egyáltalán meg gáz, sõt, sexy ahogy kikandikál a "kis huncut" de én elfogult vagyok nekem az "elõtte" képek jönnek be :) 31F
Engem nagyon zavart fõleg nyáron a starndon fürdõruhában és megcsináltattam télen. Bár fáj, de minden mûtét fáj és megéri hosszútávon, olyan szép lett. Ajánlani tudom csak Ignácz Zsuzsanna doktornõt hozzá :) Olyan kedves és emberséges szakember. Remélem nektek is tud segíteni, ha ilyesmin is gondolkoztok :)
Jaj nem tudom mit tehetnél a szüleiddel kapcsolatban... Megértlek, én sem merném elmondani anyumnak, pláne nem megmutatni. :S Ez szülõi beleegyezés nélkül egyáltalán nem megy, igaz? És a 3 év eléggé sok idõ... Ki tudnád játszani valahogy, hogy ne tûnjön fel nekik az a pár nap amíg a kórházban vagy, de hát na, az sem a legjobb megoldás. Mit fogsz tenni??
nekem is kilóg, és én épp spórolok rá! engem is nagyon feszélyez! barátom szereti.. bár én nem értem hogy lehet ezt szeretni :/ szerintem ha mész akkor mindenképp valami neves dokihoz. inkább fizess pár 10ezerrel többet mint begyulladjon mûtét után vagy érzéketlen legyen egész életeden keresztül! Neked mennnyire lóg ki? (cm) 17/L <- mondjuk én szerencsés vagyok fél év és 18 leszek és anya, apa nem kell tudnia róla (bár anyának tuti elmondom hogy tök mindegy :D )
A kérdező hozzászólása: elsõ! írhattál volna indokot is! második! miért gondoltad meg magad? miért csak tervezted?
Nekem a hosszú évek alatti kerékpározás után alakult ki. Napi szinten tekerek, nyáron (most) van, hogy 100 km-ket is egybe, plusz biciklis edzést tartok a hétköznapokon (spinning). Egyik oldalt a nagyajkam úgy megnagyobbodott, hogy néha kellemetlen, ha hozzáér ruha, bármi. Néha fájni is szokott, ezért terveztem. Félek az ilyen beavatkozásoktól, azért csak terv szint.. De gondolom, hasznos lenne, és megkímélne sok ilyen kis bosszúságtól.
Nekem az egyik elég nagy, a másik normális méretû. Én is gondoltam rá, de tudom, h nem lenne rá pénzem, max ha már dolgoznék és jól keresnék, elég sokba kerül sztem:S Nekem annyi a baj, h ha farmert veszek fel, hordanom kell tisztasági betétet, mert a farmer kidörzsöli, ha teszek be tisztaságit nem rossz. Én félnék a mûtéttõl, hogy elrontanak vmit és érzéketlen lenne, meg hallottam, hogy utána napokig fáj. Elég macerás lenne olyan érzékeny helyet mûteni:S
A kérdező hozzászólása: a bringázástól nagyobbodott meg? szabad tudnom hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: utolsó! a dörzsöléstõl nem lett érzéktelen...?
A kérdező hozzászólása: egyébként még ha rendes (szárnyas) betétet teszek be, akkor is fáj! tangából ki is lóg! (bár ez csak esztétikai probléma)
Igen, gondolom a bringázástól, mert kamaszkoromban bajom nem volt vele. 27 vagyok.
"Utolsó" vagyok. Kicsit érzéketlen lett a kidörzsöléstõl, de nem vészes. Nekem azért tangából nem lóg ki am, szerencsére:S
Én a bicajos vagyok. Nekem is elég érzéketlen lett. Nekem csak a résbõl lóg ki egy kicsit, de iszonyú kellemetlen, ha bugyihoz ér. Tisztaságit nekem is mindig használnom kell..
A kérdező hozzászólása: Tisztaságit énis használok mindig, márcsak a higiénia miatt is. Már csak az a kérdés maradt hátra, hogy vehetném rá anyukámat? Mert õ tuti megbeszéli apuval, aki csak annyit fog fel az egészbõl, h. punci-mûtét-NEM.
Tegnap 21:36 vagyok. Hát...nehéz ügy. Nem tudsz várni még 3 évet, ugye? Akkor nem kellene megbeszéld a szüleiddel. Lehet ti nagyon közvetlenek vagytok egymáshoz...kérd meg anyukádat, hogy ne mondja el apudnak a dolgot! Vagy nem tudom... Én nem mertem volna ilyesmit megbeszélni a szüleimmel, ebbõl indulok ki. :D Persze nem azért mert nem állunk közel egymáshoz, csak hát mindig kerültem a "kínos" szituációkat és...nem is tudom... :) Majd szólj, hogyan döntöttél!! Remélem összejön neked, komolyan!!!
A kérdező hozzászólása: tudnék várni 3 évet, de akkor kínszenvedés lenne. aki ismer tudja, nekem a bringa létezik meg a motor.. és ez megkeseríti az egészet. nem vagyunk egyáltalán közvetlenek, mûtétet biztosan nem titkolna el, nem is tudnánk, szerintem feltûnne neki, hogy nem vagyok otthon pár napig :D (kórház) anyukámmal még jóban sem vagyok igazán, ez leginkább a probléma. olyan kellemetlen, mással se tudom megbeszélni a családban, mert kínos téma és nincs olyan, aki vevõ lenne rá, sajnos. egyébként megnéztem az árát: Kisajak kisebbítés ára: 80 000-150 000 /115 000 Kisajak-plasztika. 127.000.- Ft Kisajak plasztika, 90.000 Ft Kisajak plasztika, 350 E Ft Kisajak plasztika, 160.000 Ft-tól 140 ezer forintom van, de ennyit kellene ráköltenem a motorra. verseny közben egy "picit" megsérült :/ magyarán nincs erre fordítható pénzem. nyáron dolgoztam is, 40 ezer forintért egy hónapig. több munka nem akadt :S (a fizetést beleszámoltam a pénzembe!) meg ami nem tetszene, hogyha elõhozom anyunak, elsõ kérése tuti az lenne, hogy mutassam meg. tök általános dolog, meg minden, de anyunak nehezen mutatnám meg. egy idegen ember elõbb nézhetne be a lábam közé, mint õ. félreértés ne essék, nem ver, nem kényszerít dolgokra, csak egyszerûen nincs meg a jó anya-lánya kapcsolat.
#29 azért igazán nem szép így manipulálni crtl-c crtl-v ua. szöveg... szegény lányokat, így is tele vannak komplexusokkal, mondhattad volna azt is, hogy úgy jó ahogy van, és hogy sok férfinak tetszik - de gondolom ez nem számít, hanem ebbõl is látszik, hogy a nõk egymás között generálják ezt az õrületet, - remélem mi elõbb kimegy a divatból a babapunci ! 31 F

Nov.5. -én eltört a bal csuklóm mennyi ideig gyógyul és milyen lesz utána? Többi lent

Kapus voltam és én hülye beleértem a labdába tenyérrel h kiüssem sikerült is de hátratörte a tenyerem vagy eltalálta a csuklóm nem is tudom már de iszonyúan fájt a kórházba azzal a géppel helyrerakták ( beletették három ujjam és hirtelen felhúzték a kezem ) azóta gipszben vok karácsonyra visszafogom legalább már kapni a kezem ? és ha igen milyen lesz utána ? :(

Legjobb válasz: 18 éves srác vagyok

A kérdező hozzászólása: 18 éves srác vagyok
Igen, ha minden jól megy, és esetleg nem szeded le magadnak a gipszet, akkor karácsonyig meg fog gyógyulni, utána eleinte fura lesz és mindenképp kímélned kell, szóval pár hónapig még lemondhatsz a fociról, és utána se garantálja semmi, hogy olyan lesz mint volt. Bár elvileg ugyanúgy játszhatsz majd. Jobbulást :) )
A kérdező hozzászólása: Na az nagyon jó lenne köszönöm , de viszont csak hobby szinten fogok focizni barátokkal egyetemen vettem fel tesi helyett a focit, de biztos h többet nem veszem fel már havernak is most vették le a gipszét sípcsonttörés után.

Mennyi ideig gyógyul meg ez a hallójárat gyulladás?

1,5- 2 napig benn volt Azulenol ken?cs + 10%ecetesvizes vatta, most 3.4 napja még mindig fáj

Legjobb válasz: Szia! A hallójárat gyulladás gyógyulási ideje, sajnos 1-2 hétig is eltarthat. Jobbulást!

Szia! A hallójárat gyulladás gyógyulási ideje, sajnos 1-2 hétig is eltarthat. Jobbulást!
Nem akarlak elkeseríteni, de anyukám két hétig járt a fülészetre tavaly, többször is cserélték neki a gyógyszeres csíkot benne. Reméljük, neked nem ilyen, de ez 1-2 nap alatt tutira nem gyógyul meg. Nyugalom, gyógyszer, meleg.
A kérdező hozzászólása: köszi, és aludni melyik oldalamon kell a fájóson negyogy átterjegyjen a középfülre, vagy a jón ne fájjon
Ne aludj azon az oldalon inkább, de Te érzed, hogy jobb.. Javult már?
A kérdező hozzászólása: szerencsére igen :)

Hogyan gyógyul be és mennyi idő múlva a sebem?

Ma balszerencse ért kitörtek kézzel az üveget és az ujjam tetején a köröm alatt 1 cm átmérőjű mély darabot leszedett...még a húsból is egészen az ínszalagig.Bevan kötözve most nyomókötéssel mert nagyon vérzett.Mennyi idő lehet mire levehetném esetleg a kötést hogy ne vérezzem illetve hogyan fog begyógyulni ez?Említette a körzeti orvos hogy lehet kell bőrplasztika is :S

Legjobb válasz: Hali! Inkább ne te vedd le, hanem az orvos. És sztem egy Tetanusz-oltás sem ártana neked a biztonság kedvéért. _ Hány éves vagy? _ Miért a körzetihez mentél, miért nem a balesetire? _ Mikor történt maga a baleset? _ Mikor voltál a körzetinél? Kaptál-e ott vmit rá? Orvos mit mondott? Üdv: EE

Hali! Inkább ne te vedd le, hanem az orvos. És sztem egy Tetanusz-oltás sem ártana neked a biztonság kedvéért. _ Hány éves vagy? _ Miért a körzetihez mentél, miért nem a balesetire? _ Mikor történt maga a baleset? _ Mikor voltál a körzetinél? Kaptál-e ott vmit rá? Orvos mit mondott? Üdv: EE
A kérdező hozzászólása: Nagyon vérzett és elõször ide kellett mennem.Mondta hogy menjek a balesetire de erre 40-50 cm hó esett és az utak is rosszak...mire kigyalogolnék lefagyna a kezem.Akkora kötés van rajta kesztyût sem bírok felhúzni.Egyébként valamit tett rá mert csípte.Meg ilyen langyos vizes vattát is eleinte.Ma történt.
A kérdező hozzászólása: 19 éves múltam.
A kérdező hozzászólása: Ja amúgy azért kellene a balesetire bemennem hogy megnézzék ínszalagot nem sértett-e hogy késõbb nehogy ne tudjam rendesen mozgatni az ujjam.De hát ha azt sértette volna akkor jobban fájna szerintem.Annyira csak nem vészes.Meg ha netán nem úgy gyógyulna a seb amit mondott a mélység meg a kiterjedése miatt akkor bõrplasztika is elõfordulhatna.

Olyan szülés érdekelne, akinek vákuummal szivták ki a babát, mert nem birta kinyomni. Mivel kell kezelni a sebet és mennyi ideig gyógyul?

Legjobb válasz: Szia!Én sajnos nagyon szétrepedtem,a hüvelyfalam végig.Én a varrat szedés után aloe vera spray-t használtam,azzal fújtam be naponta többször is.Nekem kb 1 hónap volt mire megszüntek a fájdalmaim.

Szia!Én sajnos nagyon szétrepedtem, a hüvelyfalam végig.Én a varrat szedés után aloe vera spray-t használtam, azzal fújtam be naponta többször is.Nekem kb 1 hónap volt mire megszüntek a fájdalmaim.
Engem nem vákumoztak, de így is repedt a hüvelyfalam. Sokszor zuhanyozz meleg vízzel odalent, attól egy kicsit rugalmasabbak lesznek a szövetek és a varrat is felpuhul, így nem fog annyira feszíteni. Én nem használtam semmi kence ficét, spray-t rá. De sokan írták az aloe vera first spray-t hogy az jó. De inkább szerintem az idõ és a kímélés.
Nekem a szülés után még nagyon sokáig fájt a gátsebem. Én is gyakran mosakodtam (nagydolog után mindenképp!), naponta többször. És kamillafõzettel mostam le minden WC-használat után. Védõnõ tanácsára-mivel nekem úgy tûnt, kezd szétnyílni-naponta 1-2x bekentem Bepanthen plus krémmel. Segíti a sebgyógyulást és fertõtlenít. (Azonban szoptatás mellett nem ajánlatos nagy területen és gyakran használni.Szoptattam.)
nekem sima gátsebem volt, csak napjában többször lezuhanyoztam és kb. 2 hét után már nem fájt egy kicsit sem.
én úgy tudtam, hogy a vákum már évek óta be van tiltva!!
9.13-nak, nincs betiltva a vákum, miért lenne?Én tavaly szültem igy debrecenben, áldom érte a dokit, mert egy pillanat alatt kiszedte igy a babát, aki megakadt a szülõcsatornában.

Ha kidörzsölődött a hüvelyem, az mennyi idő alatt gyógyul meg?

a tünetem az hogy közösüléskor csíp a hüvelyem. A folyásom normális. CORENELLE 3 mg/0,03 mg fogamzásgátló tablettát szedek.

Legjobb válasz: Viszonylag gyorsan,ha nem macerálod(ide tartozik a sex is).A nyálkahártya gyorsan gyógyul(2-3 nap),de nem ártana valamilyen lactobacillust tartalmazó kúpot használnod (pl.Genia 92),mert a sérült nyálkahártya könnyen fertõzõdhet és az megelõzi.

Viszonylag gyorsan, ha nem macerálod(ide tartozik a sex is).A nyálkahártya gyorsan gyógyul(2-3 nap), de nem ártana valamilyen lactobacillust tartalmazó kúpot használnod (pl.Genia 92), mert a sérült nyálkahártya könnyen fertõzõdhet és az megelõzi.
A kérdező hozzászólása: ez már kb 2-3 hete van
Akkor menj orvoshoz, mert valami más oka lehet, ha nem jössz rendbe.
Ha ez idõ alatt szeretkeztetek, újra és újra elõ fog jönni. Menj el orvoshoz és most no sex :)
Valószínûleg a dörzsárat is kezelni kell. Vidd magaddal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!