Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő fizet a tb, (2 db)

Mennyi idő után fizet a tb, és nem a munkahely, hová utalja a táppénzt és mikor?

Legjobb válasz: 30 nap az átfutási idõ (én dec.-ben voltam és január közepe felé már megkaptam, de egyik munkatársam is dec-ben volt, de csak márciusban kapta meg), majd a postás viszi!

30 nap az átfutási idõ (én dec.-ben voltam és január közepe felé már megkaptam, de egyik munkatársam is dec-ben volt, de csak márciusban kapta meg), majd a postás viszi!

Mennyi idő múlva fizet a tb?

december elején egy hétig voltam táppénzen. Leadtam a papírt a munkáltatónál( nem tb kifizető hely)Szóval lassan két hónap telik el, és még nem kaptam meg a pénzt. mennyi időbe telik ez?

Legjobb válasz: Kérdezz rá a munkáltatóra, hogy mikor küldte be a táppénzigényt. Lehet, elfelejtették...

Kérdezz rá a munkáltatóra, hogy mikor küldte be a táppénzigényt. Lehet, elfelejtették...
A munkáltató által a kifizetõhelyre való benyújtást követõ 30 nap, általában. De ha az ügyintézõd beteg, akár lehet 6 hónap is. Saját tapasztalat. K betûvel kezdõdik a nevem, a tb-nél betûk alapján vannak az ügyintézõk. Ha a K kezdõbetûs táppénzigénylõk ügyintézõje beteg, vagy szabin van, akkor állnak ezeknek a dolgozóknak a táppénz ügyintézése, amíg az ügyintézõ ki nem nyaralja magát, vagy meg nem gyógyul. Nekem ezért volt egyszer majdnem 6 hónap a dologból. Mikor elmondták, azt hittem rögtön disszidálok...
A kérdező hozzászólása: A munkáltató állítólag beküldte, azóta a munkaviszonyunk sokunknak megszûnt. Az ügyintézõnek is. Akkor várok türelmesen, csak elfelejtettem, hogy ez itt Magyarország:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!