Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő fejti (62 db)

Milyen rendszer szerint fejnek és milyen technikával, akiknek nem szopik a babájuk? Hányszor és mennyi ideig fejtek?

sziasztok! sajnos a babám nem szopik, kénytelen vagyok fejni a tejet. Beszereztem egy elektromos mellszívót és bevetettem már minden tejszaporító praktikát, így most napi 2,5-3 dl tejet produkálok, iszonyú kínok közt :(

Legjobb válasz: Szia!Hát ,elismerésem!Ez nem lehet könnyû!Próbáltad a bimbó védõvel szopiztatni?Rásegít a babádnak,könnyebben megtanulja hogy is kell...Egyébként ha hajszolod magad és idegeskedsz a tejcsi miatt ,idõ elõtt kimerülsz lelkileg,és testileg is.Figyelj,tudom hogy az anyatej csuda jó dolog,de a tápszeres babák is egészségesek ,vidámak.A tápszert se könnyû elõkészíteni egy etetéshez,ráadásul még plusz szopi,és ott a nagyobbik kicsid is...nem gondoltál még arra hogy tápszert adsz nagyobb adagban,és mellé szopiztatod picit? A tejszaporítás legjobb módja a szopiztatás.Nincs fejés ami pótolni tudná,mert csak a baba tudja megfelelõen kiüriteni a mellet.Ám segítheted a tejtermelést ha meleg borogatással,maszírozzással megpuhitod a cicijeidet fejés elõtt.Sok szerencsét,és kitartás!

Szia!Hát , elismerésem!Ez nem lehet könnyû!Próbáltad a bimbó védõvel szopiztatni?Rásegít a babádnak, könnyebben megtanulja hogy is kell...Egyébként ha hajszolod magad és idegeskedsz a tejcsi miatt , idõ elõtt kimerülsz lelkileg, és testileg is.Figyelj, tudom hogy az anyatej csuda jó dolog, de a tápszeres babák is egészségesek , vidámak.A tápszert se könnyû elõkészíteni egy etetéshez, ráadásul még plusz szopi, és ott a nagyobbik kicsid is...nem gondoltál még arra hogy tápszert adsz nagyobb adagban, és mellé szopiztatod picit? A tejszaporítás legjobb módja a szopiztatás.Nincs fejés ami pótolni tudná, mert csak a baba tudja megfelelõen kiüriteni a mellet.Ám segítheted a tejtermelést ha meleg borogatással, maszírozzással megpuhitod a cicijeidet fejés elõtt.Sok szerencsét, és kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! nagyon kedves vagy! sajnos a baj az, hogy a kicsim nem hajlandó szopizni :( 4 napos kora óta nem fogadja el a cicit. védõnõ, szoptatási tanácsadó, gyerekorvos sem tudja miért - már kezdek ezen lassan lelkileg túljutni (nem egyszerû, mert annyira akartam szoptatni, sajnos a fiammal sem ment). de azért legalább tejcsit szeretnék adni a makacs lánykámnak, így fejek, amennyit és amíg csak tudok...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is! avent mellszívóm van, kézi is és elektromos is. sajnos mindkettõ csak úgy mûködik, hogy közben kézzel is nyomkodom a mellem, és elõtte percekig melegítem. csak a mellszívó szívóereje mindössze cseppeket tud leszívni. csak akkor láttok egy-egy "spriccet", ha kézzel is masszírozom és legalább már 10 perce nyüstölöm. nekem 1 óra alatt eddig 1 deci volt a rekordom, két mellbõl... Ötlet valakinek, hogyan növelhetném a mennyiséget, vagy ennyit hogyan tudnék hamarabb "kinyerni"?
Elõzõ vagyyok.A more milk kapszulát nagyon dicsérik de baromi drága olyan 6000 Ft körül van. Esetleg megpróbálhatod. A mellszívóról vedd le a párna részt nekem úgy az elején jobban jött a tej. És mint ahogy az elõbb is írtam a kézi nekem jobban bejött az elektromos nál erõssebben és gyorsabban szívta. Én nem is használtam az elektromost pont ezért.
Szia, én is elejétõl fejek.Eleinte én is megszenvedtem, medela kézi mellszivóm van, de ajánlottak hozzá egy elektromos"motort" amire rákötötték a mellszivót.Hát nekem azóta a legjobb barátom:) Naponta kb 8decit simán lefejek, eleinte többet is, már 4 hónapja csinálom.Úgy béreljük, csak ajánlani tudom.www.medela.hu

Mennyi ideig fejtek szoptatás után?

Legjobb válasz: Minél többször teszed cicire a babát, illetve minél többet fejsz, annál több lesz a tejed, ez így van. Hogy a védõnõ miért nem enged téged fejni, az jó kérdés. Én úgy szoktam, hogy szoptatás után, ha úgy érzem, hogy még feszül a mellem, akkor lefejek belõle, hogy elmúljon a feszülõ érzés. Ha pedig két szoptatás között vagyok, és még nem akar ébredni a lányom, akkor csak picit lefejek belõle, hogy ne durranjak szét. A babám eszik rendesen, jó sokat. Ezen felül is van egy halom tejem, ha nem fejem le, fáj a mellem. Egyelõre lefagyasztom, aztán majd le fogok adni belõle, jó lesz más mamáknak.

Minél többször teszed cicire a babát, illetve minél többet fejsz, annál több lesz a tejed, ez így van. Hogy a védõnõ miért nem enged téged fejni, az jó kérdés. Én úgy szoktam, hogy szoptatás után, ha úgy érzem, hogy még feszül a mellem, akkor lefejek belõle, hogy elmúljon a feszülõ érzés. Ha pedig két szoptatás között vagyok, és még nem akar ébredni a lányom, akkor csak picit lefejek belõle, hogy ne durranjak szét. A babám eszik rendesen, jó sokat. Ezen felül is van egy halom tejem, ha nem fejem le, fáj a mellem. Egyelõre lefagyasztom, aztán majd le fogok adni belõle, jó lesz más mamáknak.
Minél többet fejsz, annál több tejed van. Azért mondták nekem is az elején, hogy ne fejjem le a mellem teljesen, mert túl sok lesz a tej. Talán ezért mondta a védõnõd. De ha feszül a melled, akkor mindenképp fejd, mert csúnya mellgyulladást lehet tõle kapni. Ha kevés a tej, akkor is jól jöhet. Lefagyasztani túl sokat azonban nem érdemes. Más anyukáknak eladni csak frisset lehet. Ha késõbb elapad a tejed, akkor esetleg jól jöhet, de túl sokáig amúgy sem érdemes eltartani, mert a tej a baba igényeinek megfelelõen változik. Egy 6 hónaposnak már nem jó a 3 hónaposnak "készült" tej. Eleinte én is fagyasztottam el egy csomót, de aztán mind kidobtam. Egy csomó pénzbe kerültek a sterilizálható dobozok, meg nem fért semmi más a hûtõbe. Nem nagyon érdemes.
en ugy szoktam szopi utan fejni, hogy 7-7-5-5-3-3-1-1 percig valamelyik szopis oldalon olvastam..nekem bevalt..
Ha percre gondolsz, akkor szopi után kb. 5 percet, amig még rendesen jött belõle. Ha arra, hogy a baba hány hónapos koráig, akkor amikor a lányom 5 hónapos lett és a hûtõ is tele volt abbahagytam. Én is féltem állandóan, hogy kevés a tejem, így a napi lefejt tejet összeöntöttem és lefagyasztottam. Nem tudom mennyi ideig tárolom még, szerencsére eddig nem volt szükség rá. Talán majd a fõzelékbe fogom tenni. Neked kell eldönteni, hogy fejsz, vagy nem. Egyébként tényleg macerás, de képtelen voltam abbahagyni... :) ha már ilyen szerencsém van, hogy van tejem, akkor mentsek meg belõle, amit lehet, ki tudja, meddig szoptatok.
A kérdező hozzászólása: A védõnöm szerint ne fejjek de ugy vettem észre igy igenis nõ a tej mennyiség! Miért mondta, hogy ne fejjek?....
Még valami kimaradt. NAGYON ÜGYES anyuka vagy!!! A fejés igen macerás dolog, és nagy áldozat, sajnos nagyon kevesen csinálják. Szuper vagy!!! Zita
A kérdező hozzászólása: Zita nagyon köszi!
Szia! Nekem mindenki azt mondta, hogy az elsõ hat hétben kell fejni, hogy beinduljon rendesen a tej. Evett a pici majd ha még volt a cicimben azt lefejtem. Én sokta fejtem éjszaka, mert kevesebbet evett mint nappal és mindig arra keltem, hogy ömlik a mellembõl a tej. Átázott a melltartóm és vele együtt a kis párna is ami benne volt. Én felkeltem és csak annyit fejtem belõle, hogy ne feszüljön annyira, hogyha felkel a bab neki is jusson.

A második kombinált oltás mennyi idő alatt fejti ki hatását? Tehát mennyi idő elteltével nyújt védettséget?

Legjobb válasz: minden oltás hatásához 2 hét kell! ezért baromság 2 hetente a kötelezõ oltás, mert nem hogy hasznos, de sokat ártasz vele a kutyádnak.

minden oltás hatásához 2 hét kell! ezért baromság 2 hetente a kötelezõ oltás, mert nem hogy hasznos, de sokat ártasz vele a kutyádnak.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm!És mi van abban az esetben, ha a 2.oltását tegnap kapta meg, kivihetem az utcára (rövid szakasz)úgy hogy csak olyan kutyákkal találkozik akik rendesen oltva vannak?
Igazából a 3dik oltásnál lehetne kivinni, ezért nem ajánlom a többi kutyával való találkozást még. Egyszer engem is leszóltak ezért, miért vittem le korábban. Honnan tudod, hogy a többi kutya rendesen oltva van? Az 1 dolog, hogy a gazdi mit mond.
A másik meg ha nem is beteg, attól még lehet vírushordozó a kutya. Én 1 oltás után levittem a pisi/kaki miatt, de csak úgy, hogy nem találkozhatott más állattal és árgus szemekkel figyeltem az ürüléket is.
Az oltások általában a beadástól számított 9. napon érik el a hatásukat. A második kombi után a 10. napon viheted nyugodtan sétálni!

Mennyi idő alatt szívódik fel (és fejti ki hatását) az éhgyomorra bevett kapszula, és mennyi idő alatt a "hagyományos" tabletta?

Legjobb válasz: Az nagyban függ attól, hogy milyen gyógyszerröl van szó, igy általánosságban nem lehet megmondani!

Az nagyban függ attól, hogy milyen gyógyszerröl van szó, igy általánosságban nem lehet megmondani!
a tablettára mondta a doki, h.fél órával evés elõtt, akkor biztosan felszívódik.a kapszula, valószinü, elõbb!

Szedett már valaki - vagy szed Coaxil antidepresszáns? Én 2 hete kezdtem el szedni 2x1 és 2 napja pedig a teljes adagot 3x1. Lehet, hogy türelmetlen vagyok de mire számíthatok, mennyi idõ alatt fejti ki hatását?

Legjobb válasz: A legtöbb antidepresszánsnál legalább 2-3 hétre szükség van, hogy javulás mutatkozzon, szerintem még adj idõt a gyógyszernek, ha további 2 hét múlva sem javulsz, valószínûleg nem ez a megfelelõ szer számodra, és lehet, hogy lecseréli majd a dokid

A legtöbb antidepresszánsnál legalább 2-3 hétre szükség van, hogy javulás mutatkozzon, szerintem még adj idõt a gyógyszernek, ha további 2 hét múlva sem javulsz, valószínûleg nem ez a megfelelõ szer számodra, és lehet, hogy lecseréli majd a dokid
Ha CSAK gyógyszertõl vársz gyógyulást, csalódhatsz. https://www.youtube.com/watch?v=UXo-DvY0N-k

DIPROPHOS injekció mennyi idő alatt fejti ki hatását? Milyen gyakran lehet beadatni, mennyit egymás után?

Térdízület gyulladásra-fájdalomra kaptam, az első könnyebb nap után ugyan úgy fájni kezdett, és még fáj is.5 napja kaptam meg. A mellékhatásokkal tisztában vagyok, nem ez irányú a kérdésem, azaz okoskodók kíméljenek.Mindenkinek köszi előre is a választ!

Mennyi ideig tudtatok fejni/Mióta fejtek?

Egy komoly mellgyulladás óta fejek, szopni már nem akar a babám. Meddig lehet fejni gond nélkül? Félek, hogy kikészül a mellbimbóm. Alaptalanul gondolom?

Legjobb válasz: Jelenleg 4,5 hónapja fejek, a korababám szültése óta, Avent elektromossal. Napi 2 liter tejem van, nincs gind a bimbóimmal, se mellgyulladásom nem volt. Nem úgy tûnik, mintha holnapra elapadna... Szóval szerintem legalább annyi ideig lehet fejni is, mint szoptatni. A mi esetünkben tovább... Nekünk sem sikerült a szopi sajnos. De megéri veszõdni a fejéssel. Sokkal jobb az anyatej, mint a tápszer, és nem utolsósorban ingyen van.

Jelenleg 4, 5 hónapja fejek, a korababám szültése óta, Avent elektromossal. Napi 2 liter tejem van, nincs gind a bimbóimmal, se mellgyulladásom nem volt. Nem úgy tûnik, mintha holnapra elapadna... Szóval szerintem legalább annyi ideig lehet fejni is, mint szoptatni. A mi esetünkben tovább... Nekünk sem sikerült a szopi sajnos. De megéri veszõdni a fejéssel. Sokkal jobb az anyatej, mint a tápszer, és nem utolsósorban ingyen van.
3, 5 hónapos koráig fejtem. Napi 450 ml-nél soha nem volt több, de aztán ez is lecsökkent 300-ra. Kezdetben napi 4x, aztán 3x fejtem. Mikor már csak ilyen 40-50 ml-ek jöttek alkalmanként, akkor csak reggel és este. Mikor 20 ml-t tudtam lefejni összesen, akkor abbahagytam.
szia!én az elsõ pillanattól kezve fejtem, mert nekem a szoptatás olyan fájdalommal járt hogy a császár semmi volt ahhoz képest.Nekem úgy állt be a dolog, hogy napi 3x fejtem mindkét mellbõl, ébredés után reggel, utána kb.1kor, majd közvetlen lefekvés elõtt.Nekem naponta 1, 5 liter tejem volt , így bõven tudtam lefagyasztgatni.A mellem sosem gyulladt be, és ezáltal én az Avent elektromos mellszívóra szavazok.Sztem addig fejhetsz amíg akarsz hiszen fejéssel szinten tartod a "keresetet".És nekem úgy apadt el, hogy szép lassan elkezdtem benne hagyni egy keveset, meg csökkentettm pár hét után a számát a fejésnek.Simán elapadt mindenféle tea, krém és gyógyszer nélkük.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, én voltam félreérthetõ. Azoknak a válaszára lennék kíváncsi, akik CSAK fejnek, mert egyáltalán nem szopizik a babájuk. Köszönöm az eddigi válaszokat is!
Utolsó, az a különbség, hogy a szoptatástól termelõdik a tej, mert a baba kivált egy olyan ingert. Ez a fejésnél nincsen. A helyzet az, hogy nem azért csökkentettem a fejéseket, mert nem volt kedvem, de az üres mellembõl mi a jó Istent kellett volna fejni napi 8x??? Nyílván, hogy azért hagytam ki 1-1 fejést, mert nem volt mit kiszívni belõle, mivel nem termelõdött annyi. Azért vártam a következõig, így több jött (valamivel.) Kérdezõnek: Sajnos kezdetektõl kapta a tápszert, mert sose volt annyi tejem, hogy elég legyen neki. (szedtem mindenféle homeopátiás szereket, de kevesebb lett.) Mivel tápszerbõl kapott többet, nem igazán érezte a különbséget szerencsére.
Kezdetben napi 4x, aztán 3x fejtem. Mikor már csak ilyen 40-50 ml-ek jöttek alkalmanként, akkor csak reggel és este. Kedves utolsó válaszoló, a tejedet sajnos te magad apasztottad el. Ha nem ritkítottad volna a fejéseket, hanem épp ellenkezõleg, gyakrabban fejtél volna, több tejed lett volna. Minél ritkábban éri inger a mellet, annál ritkábban telik meg, és annál kevesebb termelõdik benne. Napi 8 fejés kellett volna! (Értelemszerûen annyi fejés, ahány szopi.)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! S utána mi történt? Tápszert kapott? Elfogadta? Nem viselte meg nagyon, hogy már nincs tej?
Elsõ vagyok. Ugyanúgy csinálom, mint a második: minden etetés után kifejem mindkét mellemet, azaz kb háromóránként. Nekem azonban bõségesen van tejem, az unokatesó is ezt kapja, mert az anyjának kevés teje van, és még az anyatejgyûjtõbe is jut. Napi két liter van.
5 hónapig fejtem, tettem el a fagyóba. 18 hós a kisfiam, még szopik. 6 hétig minden szopi után kifejtem a maradék tejcsit(egyszerre csak 1 cicibõl evett). 6 hét csak este fejtem. sosem volt mellgyulladásom, hála istennek.
Egyik ismerõsöm 15 hónapig fejt (koraszülött babája nem szopott). Eleinte minden etetés után, azaz 3 óránként. U6 hónapig nem is kapott mát a babája. Utána a hozzátáplálás megkezdése után egyre csökkentette az anyatej adását, ahogy kiváltott 1-1 szoptatást. A kislánya 95%-ban anyatejet kapott, csak néha kellett egy kevés tápszer. Még 1 éves kora után is megmarat napi 2 anyatejes etetés.
Bryonia 15 ch jó mellgyulladásra
megettem a babámat ... az :) ))))) , szóval megetettem , bocsi :)
Szia!Az én babám is korábban született és az elején egyáltalán nem szopott.Ma már tud, csak ritkán van hozzá kedve, kényelmesebb az üvegbõl(és nekem is jobb, látom mennyit eszik) :) Szóval én 4 hónapja fejek, és mindig miután megettem a babámat, így elkészül a következõ kaja.Ha valami miatt kimarad vagy épp nincs elég, olyankor pótolom tápszerrel, de ált. elég.Én minden alkalommal mindkét mellem kifejem, csak így elég.A mellbimbóm nekem volt begyulladva már, de olyankor Garmastan kenõcs, és hamar meggyógyul.
A kérdező hozzászólása: Hányszor fejsz naponta? Mindig mindkét mellbõl? Köszönöm a válaszodat!
8 hónapig fejtem folymatosan naponta 3 óránként, elsõ hónapokban még éjszaka is, mindkét mellbõl. Rengeteg tejem lett, adtam egy másik kislánynak is hivatalosan, majd a 8. hónap után 1 hónap alatt szépen fokozatosan sikerült elapasztanom. Minden rokon és ismerõs fagyasztója tele volt az én tejemmel, így majdnem 4 hónapig még azt kapta a lányom, nekem pedig hiretelen rengeteg idõm lett!!!

Mennyi idő múlva fejti ki hatását a Viburcol kúp, beadás után?

Legjobb válasz: Ha most adod elõször, akkor készülj fel, hogy lehet, hogy az ellenkezõjét váltja ki, mint amit vársz, tehát nyûgösebb lesz a megszokási idõben. (naponta 1 kúp esetén ez 3 nap) Egyébként nálunk fél óra alatt beájult a gyerek tõle, de éjszaka uúgy felébredt... szóval abba is hagytam az alkalmazását. Reméljük, nektek nagyobb szerencsétek lesz. 7hós baba anyukája

Ha most adod elõször, akkor készülj fel, hogy lehet, hogy az ellenkezõjét váltja ki, mint amit vársz, tehát nyûgösebb lesz a megszokási idõben. (naponta 1 kúp esetén ez 3 nap) Egyébként nálunk fél óra alatt beájult a gyerek tõle, de éjszaka uúgy felébredt... szóval abba is hagytam az alkalmazását. Reméljük, nektek nagyobb szerencsétek lesz. 7hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszön9m szépen a gyors választ!Az én kisfiam is 7hós, és most próbáltam elõször.De remélem rendesen hat majd:) !

Mennyire biztonságos a Cerazette tabletta? Mennyi idő után fejti ki a hatását?

(kb 2 hete szedem)

Legjobb válasz: A betegtájékoztatón az van, hogy a tablettaszedés elsõ hét napján javasolt a más típusú védekezés is. A dokim azt mondta, hogy teljesen biztonságos. Remélem, hogy így van...

A betegtájékoztatón az van, hogy a tablettaszedés elsõ hét napján javasolt a más típusú védekezés is. A dokim azt mondta, hogy teljesen biztonságos. Remélem, hogy így van...

Mistral tabletta mikortól ad teljes védelmet? Mennyi idõ után fejti ki hatását?

5. naptól kezdtem el szedni és már 1 levéllel beszedtem,most tartok a 7.tablettamentes napon,holnap kezdem a 2.levelet. arra lennék kiváncsi hogy már lehet óvszer nélkül szeretkezni? A tablettamentes idõszakban is lehet majd szexelni?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!