Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő eshetek teherbe, ha (10 db)

Mennyi ideig nem eshetek teherbe, ha abbahagyom a fogamzásgátló szedését?

6 éve szedek fogamzásgátlót, de szeretném abbahagyni. Mennyi id? kell, ahhoz, hogy kiürüljön a szervezetemb?l a fogamzásgátló?

Legjobb válasz: Nekünk a biosztanár a következõt mondta: kb 3 hónap, amig kiürülnek a hormonok, de a teherbeesés veszélye onnantól fennáll, hogy abbahagytad...

Nekünk a biosztanár a következõt mondta: kb 3 hónap, amig kiürülnek a hormonok, de a teherbeesés veszélye onnantól fennáll, hogy abbahagytad...
A baba érdekében várj 3 hónapot míg kiürül! De amúgy teherbe eshetsz rögtön!
Akar azonnal is teherbe eshetsz ha nem szeded a tablettat. Gondold csak el, hogy pl. a tajekoztatoban azt irjak, hogy ha 1 napig elfelejted bevenni, akkor a kovetkezo 7 napban kulon vedekezesre (ovszerre pl. ) van szukseg. Teljesen egyen fuggo, hogy valaki a tabletta utan mikor esik teherbe. Valaki azonnal, valaki 9 honap mulva. Erre nincs recept.
Nem lesz semmi baja a babának, ha nem várod meg a 3 hónapot! Ha abbahagyod, akkor már nem véd tovább egy napig sem, tehát utána simán teherbe eshetsz!

Mennyi idő után eshetek teherbe, ha bevetek valamilyen praktikát (gyertyázás, teák, hőmérőzés, stb.)?

Mi már lassan három éve együtt vagyunk a párommal, de eddig még nem sikerült teherbe esnem. Most próbálkozok a gyergyaállással remélem meghozza a várt eredményt.

Legjobb válasz: Szia. Én nyáron leszek a brátommal együtt 6 éve. Tavaly októbertõl lendültünk bele a babagyártásba, már kipróbáltunk minden pózt, de sajnos semmi póz nem hozta nekem a várt eredményt. Remélem, hogy te jobb eredménnyel jársz majd. Én is hallottam, hogy a gyertyaállás nagyon jó. Szoritok nektek, hogy sikerüljön.

Szia. Én nyáron leszek a brátommal együtt 6 éve. Tavaly októbertõl lendültünk bele a babagyártásba, már kipróbáltunk minden pózt, de sajnos semmi póz nem hozta nekem a várt eredményt. Remélem, hogy te jobb eredménnyel jársz majd. Én is hallottam, hogy a gyertyaállás nagyon jó. Szoritok nektek, hogy sikerüljön.
A kérdező hozzászólása: köszi, én is drukkolok nektek.
szia! együtt vagytok védekezés nélkül három éve? vagy ezt hogy értetted? Voltatok orvosnál, hogy minden okés-e veletek?
A kérdező hozzászólása: igen 3 éve védekezés nélkül. Én voltam már párszor dokinál megvizsgált, de nem mondott semmit, hogy valami nem jól müködne.
és a párod? Õ volt már andrológiai vizsgálaton? Vagy valahol?
Sztem mindenképpen menjetek el kivizsgálásokra.Tudod én két évig az elõzõ párommal nem estem teherbe, aztán vége lett a kapcsolatunknak, más miatt.Az "új" párommal gyszerelhagyás után kér hétre (volt gyertyaállás) meg igen.Nem azt mondom hogy biztos gondotok van, de 3 év hosszú idõ, szorítok nektek, mielõbb sikerüljön. 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: a páromat még nem vizsgálták, majd most akar menni. Szerintetek csak ugy elmehet egy privat laboratoriumban, hogy elvégezzék a szükséges vizsgálatokat, vagy kell külön hozzá orvosi beutaló?
Már 1 év után elkezdõdnek a meddõségi vizsgálatok, úgyhogy szánjátok rá az idõt, ha eddig nem jött össze, lehet, hogy csak egy másik orvos tud segíteni...
Sztem kelleni fog beutaló, kérd ki a nõdokid véleményét, vagy háziorvosét.

Ha holnap abbahagyom a fogamzásgátlót mennyi idő után eshetek teherbe?

Legjobb válasz: Rögtön teherbe eshetsz a gyógyszer abbahagyása utáni ciklusban. Az egy tévhit, hogy a hónapokig tart, amíg a gyógyszer kiürül, ha így lenne, nem kellene minden nap szedni. És nem is kell várni, pont a fenti indok miatt, a baba már nem "kaphat" a gyógyszerbõl, mivel ha a gyógyszer még a szervezetedben lenne, akkor nem is lehetne baba :)

Rögtön teherbe eshetsz a gyógyszer abbahagyása utáni ciklusban. Az egy tévhit, hogy a hónapokig tart, amíg a gyógyszer kiürül, ha így lenne, nem kellene minden nap szedni. És nem is kell várni, pont a fenti indok miatt, a baba már nem "kaphat" a gyógyszerbõl, mivel ha a gyógyszer még a szervezetedben lenne, akkor nem is lehetne baba :)
Attól függ, mikor lesz peteérésed. (A levelet végig kell szedni, nem lehet abbahagyni a 15. szemnél. + Ajánlott 3 hónapig óvszerrel védekezni, hogy a gyógyszer biztosan ne ártson a babának. Ha mégis becsúszik, elvetetni nem kell. Én is most hagytam abba, a nõdoki mondta ezeket.)
A következõ vérzés helyett már pozitív tesztet is tarthatsz a kezedbe...
Vki már az elsõ ciklusban teherbe esik. Vkinek meg fél évig menzesze sincs utána....
Akár már holnapután is terhes lehetsz! Én 2010 júniusában beszedtem az utolsó levél gyógyszert, már meg sem jött a vérzésem. Szeptemberben mentem nõdokihoz, hogy biztos valami bajom lett a gyógyszertõl, erre bejelentette, hogy 10 hetes terhes vagyok! Majdnem leestem a székrõl. Semmi tünetem nem volt, ahogy kijöttem a dokitól, már hánytam is, kitartott egész szeptemberben. Azóta már van egy 1, 5 éves örökmozgó, egészséges kislányom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vâlaszokat beszedem még ezt a levelet akkor és utána meglaátjuk mennyi idö után sikerül. :)

Ha 7 évig szedtem fogamzásgátlót, sokára eshetek teherbe? Mennyi idő míg kiürül rendesen a szervezetemből?

Legjobb válasz: 1 nap alatt kiürül a szervezetedbõl. a következõ ciklusban akár már teherbe is eshetsz. 1 hónap alatt pedig regenerálódik a méh nyálkahártyája is.

1 nap alatt kiürül a szervezetedbõl. a következõ ciklusban akár már teherbe is eshetsz. 1 hónap alatt pedig regenerálódik a méh nyálkahártyája is.
Én is szedtem 6 évet a fogamzásgátlót mire úgy döntünk, hogy kisbabát szeretnénk. A dokim azt mindta egy hónapot várják és aztán mehet a dolog . Következõ ciklusban ami már teljesen védekezés nélküli volt meg is fogant a kisfiam.
Én is 7 évig szedtem Yadinet. Amikor abbahagytam beállt a ciklusom 25-26 naposra. A 8. hónapban jött össze a baba.
A gyógyszer hamar kiürül, csak a szervezetnek kell egy kis idõ, amíg összeszedi magát, és újra önállóan tudnak dolgozni a hormonok. Én egyik év augusztusában hagytam abba, szeptemberben pecsételtem kicsit, aztán októberben jött meg elõször szépen magától, novemberben már nem védekeztünk, és januárban teszteltem pozitívat. Gondolom ez is olyan egyénfüggõ, mint a szülés utáni helyrerázódás. Szedjél vitamint, várj meg egy gyógyszer nélküli normális mensit, és szerintem utána lehet próbálkozni.
A kérdező hozzászólása: Jaj, gratulálok neked is! Mi igazából még nem akarunk most babát, csak olvastam sokatoknál, hogy fogamzásgátló abbahagyása után nehéz volt a baba meg-fogantatása. Így már elõre készülök, hogy ha itt lesz az idõ, akkor sikerüljön. Ugyan is elõször kéne nekem is találnom egy munkahelyet. :(
Elõzõ vagyok, én 8 évig szedtem.
A kérdező hozzászólása: Addig nem valószínû hogy lesz, míg nincs normális ciklusom? Mert elõször megjött 1 hét késéssel, majd most kimaradt teljesen.
Én is 7 évig szedtem, már 1 éve várjuk a babánkat.
Én 10 évig szedtem tablettát. Amikor úgy döntöttünk, hogy itt az ideje egy utódnak, megkérdeztem a nõgyógyászomat. Azt mondta, hogy fél év alatt áll helyre annyira a szervezet, hogy bátran lehet babát vállalni.
Hahó! 6 évig szedtem, 3 hónap pihenést tanácsolt az orvos, júniusban hagytam abba a gyógyszert, október elején estem teherbe, ma vagyok 8+1 hetes:D Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok! :) És köszönöm az eddigi válaszokat!
Szia Én 11 évig szedtem folyamatosan a fogamzásgátlót. Amikor abbahagytam 3 hónap kihagyást terveztünk, aztán mehet a babaprojekt. Szeptemberben hagytam abba a gyógyszert, az elsõ vérzésem októberben rendesen 28 napra megjött, a 2. novemberben teljesen kimaradt, decemberben pedig megfogant a kisfiunk. Teljesen probléma mentes volt a terhességem, és egészséges, gyönyörû, nagy babám született.

Cypromix nevű fogamzásgátlót szedek. Ha gyermeket szeretnék, körülbelül menyi idő kell a gyógyszer kiürüléséhez, tehát mennyi idő múlva eshetek teherbe? Függ ez attól is, mennyi ideje szedem a gyógyszert?

Legjobb válasz: Egyet értek. Nem kell várni arra, hogy kiürüljön, nekem is azt mondta a nõgyógyászom, hogy 1-2 ciklust is azért szoktak megvárni, hogy a méhnyálkahártya rendesen fel tudjon épülni. A gyógyszer viszont már pár nap alatt kiürül.

Egyet értek. Nem kell várni arra, hogy kiürüljön, nekem is azt mondta a nõgyógyászom, hogy 1-2 ciklust is azért szoktak megvárni, hogy a méhnyálkahártya rendesen fel tudjon épülni. A gyógyszer viszont már pár nap alatt kiürül.
Gomdolj bele: elég egyetlen szem gyógyszert kihagyni ahhoz, hogy a peteérésed beinduljon, és teherbe ess. Az így fogant babák mind egészségesek. Amint nem szeded a gyógyszert, nincs benned plusz hormon. Ez nem D vitamin, hogy elraktározódjon a szöveteidben. Nincs minek kiürülnie, ez valami téveszme. Amihez idõ kell: hpogy a szervezeted visszaálljon a régi kerékvágásba. lehet, hogy a peteérésed be sem indul azonnal, csak pár hónap múlva. Az elsõ egy-két ciklusban lehet, hogy nem épül fel teljesen a méhnyálkahártya, és nehezebben ágyazódik be a babó. De hogy a gyógyszer kiürüljön... Volt már itt egészségügyis, aki magából kikelve tiltakozott, hogy nem kell kiürülésre hónapokat várni, mert az megtörténik pár napon, maximum egy héten belül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget :)
éppen a múlt héten érdeklõdtem errõl a nõgyógyászomnál, mert az én fülembe is bogarat ültettek ezügyben. (énis cypromixet szedek) aztmondta h 3 év gyógyszer, 3 hónap szünet. így megfigyelhetik h milyne gyorsan áll vissza a szervezeted de elméletileg gyorsan. igen, függ attól h milyen régóta szeded, ezért kell bizonyos idõközönként a szünet.

3-dik gnrh injekciómat ápr.15-én kaptam, enyhe endo miatt, azóta még nem menstruáltam. Mennyi idő múlva fogok? Teherbe eshetek igy is ha nem menstuálok vagy ez hozza csak meg a peteérést?

Legjobb válasz: Szia én nem tudom erre a választ!De nekem is volt mûtétem és fél évig szedtem Danoval 200mg-os gyógyszert,napi 2x1-et.Május 30-ig szedtem,29-30 naposak voltak a ciklusaim,de fél évig semmi se volt.Most cickafarkfû teát iszok,hogy legyen peteérésem,de még nem volt.Sajnos.Csak azért írtam mert egy cipõbe járunk. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/198056d0f7b1f28664c1c0..

Szia én nem tudom erre a választ!De nekem is volt mûtétem és fél évig szedtem Danoval 200mg-os gyógyszert, napi 2x1-et.Május 30-ig szedtem, 29-30 naposak voltak a ciklusaim, de fél évig semmi se volt.Most cickafarkfû teát iszok, hogy legyen peteérésem, de még nem volt.Sajnos.Csak azért írtam mert egy cipõbe járunk. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/198056d0f7b1f28664c1c0..
A kérdező hozzászólása: Nem tudom hogy a peteérés csak az elsõ menszesz után jön? Még mindig nagyon rosszul élrzem magam a szuriktól és nem akarok folyton csalódni ha a terhességi teszt negativ. Vajon kell elõtte menszeszelni vagy is sikerülhet? Azért köszi hogy irtál!
Szia.Én hat szurit kaptam tavaly.Októberben az utolsót és idén márciusban jött meg elõször, az áprilisom kimaradt és még mindig semmi.Én is rosszul érzem magam, még mindig van hõhullámom, hányingerem és szédülök is.Az én dokim azt mondta, hogy nem feltétlenül muszáj a menzeszt várni mert összejöhet anélkül is.De sajnos nálam még mindig semmi.Egy jó pár negatív teszten kívül :((
Ja és én úgy tudom, hogy az endósoknak nem ajánlott a cickafarkfû tea mert elõsegíti az endószövetek növekedését.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! A dokim azt mondta 4-6 hét mulva kb menstruálok a 3 szuri után. Megprobálok egy tesztet csak eléggé félek az újabb csalódástól. Sok sikert neked is!
Szia 1 vagyok.Igaz én gyógyszert szedtem, de nekem azt mondta a doki egy menzit várni kell, hogy kitisztuljon a gyógyszer a szervezetbõl.Most várom majd, mert május végéig szedtem, de szerintem nincs pém(:-.http://www.ciklus.hu/images/diagramok/198056d0f7b1f28664c1c0..

Jelenleg fogamzásgátlót szedek ha abbahagyom mennyi idő múlva eshetek teherbe és milyen pózokat ajánlatok amik a leghatásosabbak?

Legjobb válasz: azt mondják gyógyszer után ajánlatos 1-2 hónapot várni.A direkt pózokat felejdsd el,hülyeség,csak görcsössé tesz mindkettõtöket,nem jó erre a dologra teljesen rástresszelni,pont az ellenkezõjét éred el vele! Fõ a természetesség! Ja, és a "babaprjekt"kifejezést ki ne ejtsétek,hátborzongató!:)

azt mondják gyógyszer után ajánlatos 1-2 hónapot várni.A direkt pózokat felejdsd el, hülyeség, csak görcsössé tesz mindkettõtöket, nem jó erre a dologra teljesen rástresszelni, pont az ellenkezõjét éred el vele! Fõ a természetesség! Ja, és a "babaprjekt"kifejezést ki ne ejtsétek, hátborzongató!:)
Ezt sajnos nem lehet tudni, van akinek bogyó után rögtön az elsõ hónapban sikerül, van akinek évekig sem. Sok sikert nektek!
A kérdező hozzászólása: köszi
Szia! Én februárban hagytam abba a bogyót, tehát márciusban még bogyó utáni havim volt. Májusban terhes lettem. :) Jelenleg már 10 hetesek vagyunk.
Akár még abban a hónapban...
én 3 éve szedtem fogamzásgátlót minden nap ugyan abban az órában ugyan abban a percben és elkezdtem vérezni egész hónapban, orvos és kiderült hogy peteérésem van fogamzásgátló meleltt
A tabletta azonnal kiürül, azért kell naponta szedni. :-) Az abbahagyáskor gõzerõvel beindul a saját hormonháztartás, ezért nagyobb az esély.
Így van, minél hamarbb annál jobb. Úgyhogy abbahagyás után egybõl próbálkozni:) én is így tettem és most 12hetes vagyok:)
A mai fog. gátlóknak annyira kicsi a hormontartalma, hogy igazán nem kell várni. Ha valakinek "sikerül" teherbe esni fog. gátlószedés alatt, akkor a természet eldönti, mi lesz. Ha megmarad, egészséges, ha nem egészséges, elmegy. legalábbis valami ilyet jelent a mindet vagy semmit elv, ahogy az orvosom magyarázta. Itt az utolsó bekezdésben olvashatsz errõl:http://www.hazipatika.com/topics/fogamzasgatlas/articles/Aki..
a gyógyszerszedés alatt ha vki teherbe esik nem lehet beteg gyereke?vagy a gyógyszzer után nem kéne szünetet hagyni, h kitisztuljon az ember szervezete?
Nem számít. Én 10 évig szedtem, aztán a végén a gyógyszerszedés alatt maradtam terhes :)
Minél hamarabb annál jobb, késõbb nehezebb sajnos!!!!!!
A kérdező hozzászólása: És az számít, hogy milyen régóta szedtem a tablettát?
Én 6 évig szedtem és mikor abbahagytam a 2 hónapban sikerült :) Csak sajnos 4 hetesen elvetéltem.:(
Sok!
Ha nem szeretnél gyereket akkor sok. Ez nem egy 100%-os módszer, hiszen elõváladék is tartalmazhat élõ spermát.
A kérdező hozzászólása: Hát a barátommal(volt) vele 7 honapig voltam együtt és mindig így csináltuk, sose volt baj! Embere válogatja, h nála lehet-e? :S

Ha peteérésem van és úgy szeretkezünk a párommal, hogy a párom időben kiveszi, akkor teherbe eshetek? Mennyi rá az esély?

Legjobb válasz: Legalább 100 ilyen kérdés volt már, és a válasz mindig ugyanaz: igen, lehetsz terhes, és igen jó eséllyel. Fõleg peteéréskor...

Legalább 100 ilyen kérdés volt már, és a válasz mindig ugyanaz: igen, lehetsz terhes, és igen jó eséllyel. Fõleg peteéréskor...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!