Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő el (2536 db)

Mennyi ideig él a sperma a noi szervezeten belul, mennyi ideig fogamzoképes?

Maximum hàny nap telhet el a szex ès az ovu elott,kozott ameddig mèg van esèly a terhessègre?

Legjobb válasz: szerintem 28 óra jobb estebe

szerintem 28 óra jobb estebe
48-72 óráig él a hímivarsejt.
valóban 2-3 napig, de extrém esetben akár 4-5 napig is

Mennyi ideig élnek a petesejtek? Mennyi ideig megtermékenyíthetők?

Legjobb válasz: http://www.doki.net/tarsasag/novedelem/upload/novedelem/docu.. maximum 24 óráig termékenyíthetõ meg.

http://www.doki.net/tarsasag/novedelem/upload/novedelem/docu.. maximum 24 óráig termékenyíthetõ meg.
12-24 óráig megtermékenyíthetõek.

Hogyan tudom meg, hogy egy macsak kb. mennyi idős? Mennyi ideig él egy macska?

Legjobb válasz: Bajusza szinébõl lehet tudni..minél öregebb annál fehérebb. Áll szõrzetének színébõl, ezt csak sötét színû cicáknál lehet látni. Mozgáskultúrájukból is. A határozatlan, kóválygó mozgású macskák igen öregek. Vadon élõ macska 6-8 évig, a jól tartott, házi (lakásban) macska kb 8-11 évig él.

Bajusza szinébõl lehet tudni..minél öregebb annál fehérebb. Áll szõrzetének színébõl, ezt csak sötét színû cicáknál lehet látni. Mozgáskultúrájukból is. A határozatlan, kóválygó mozgású macskák igen öregek. Vadon élõ macska 6-8 évig, a jól tartott, házi (lakásban) macska kb 8-11 évig él.
Az elõttem hozzászólóval részben értek 1et, mert az én cicám kb 6 hónapos (az éven kaptuk) és olyan fehér a bajsza mint a tej. És szerintem néha 10 évnél több ideig is elél.
Kifejlett macskáknál, pontossan nem lehet megállapítani az életkort, csak saccolni állapota alapján.Az ivaros kandúrok, két évvel kevesebbet élnek, mint a herélt kandúrok.Az ivartalanítás nincs hatással a nõstényekre. Átlagban 12-14 évet élnek, de nem ritka a kevesebb/több életkor is.


A zuglói Patakparti Bölcsibe mennyi idővel előre kell helyet foglalni?

Legjobb válasz: Zuglóban egy idõben kell jelentkezni a bölcsõdékbe, kb május elsõ hetében. Mindig megirja a zuglói lap, amit hozni szoktak, hogy mikor van a jelentkezés konkrétan. Elõjelentkezés eddig ahol én kérdeztem (mert én is be akarnám biztositani a helyét), nincs. És minden évben újra kell jelentkezni, olyan sincs, hogy akkor várólistás vagy a következõ évre :(

Zuglóban egy idõben kell jelentkezni a bölcsõdékbe, kb május elsõ hetében. Mindig megirja a zuglói lap, amit hozni szoktak, hogy mikor van a jelentkezés konkrétan. Elõjelentkezés eddig ahol én kérdeztem (mert én is be akarnám biztositani a helyét), nincs. És minden évben újra kell jelentkezni, olyan sincs, hogy akkor várólistás vagy a következõ évre :(
A patak parti az melyik? Ahol az óvoda is van mellette a kék kerítéses? :) Jó kérdés, bocsi, hogy nem válaszolok, de ez nekem is nagyon hasznos infó volt :) Ezek szerint ha jövõre szeretném õsszel beíratni (2011-ben) akkor jövõre kell jelentkeznek? :(
Mi is 2011-ben akarjuk beadni babót :) . Nekünk is azt mondták, hogy csak 2011 tavaszán van a beiratkozás. Most csak a 2010-eseké lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
A kérdező hozzászólása: 21:38 Én is jövõre szeretném csak beíratni. Ma felhívtam a bölcsit, úgy van ahogy az elsõ válaszadó írta, annyi plusz infót kaptam, hogy áprilisban lesz nyílt nap, a következõ Zuglói Lapokban már benne lesz már hogy pontosan mikor, és online is megjelentetik: http://www.zugloilapok.hu/. A bölcsi ajtajára szintén ki fogják írni a tudnivalókat. A kerítés színére nem emlékszem, de a pontos címet tudom: Ilosvai Selymes tér 5.
Köszi az infót!!!!!! :)

Kinek mennyi ideig élt szeretett állata? Mi volt az? És miben pusztult el?

Legjobb válasz: Sok macskám volt általában eltûnnek! De aki a legtovább volt velem és nagyon szerettem õ elcsavargott és nem jött haza! A másik aki még sokáig volt velem õt elütötték! Õ hiányzik a legjobban és szerintem azért mert láttam az úton mikor jöttem haza és ott volt a nyakörve is de reménykedtem, hogy ne õ legyen! A többit legalább nem láttam ahogy meghalt! Akit elõször írtam az egy félperzsa kandúr volt valószínûeg valaki befogadta!

Sok macskám volt általában eltûnnek! De aki a legtovább volt velem és nagyon szerettem õ elcsavargott és nem jött haza! A másik aki még sokáig volt velem õt elütötték! Õ hiányzik a legjobban és szerintem azért mert láttam az úton mikor jöttem haza és ott volt a nyakörve is de reménykedtem, hogy ne õ legyen! A többit legalább nem láttam ahogy meghalt! Akit elõször írtam az egy félperzsa kandúr volt valószínûeg valaki befogadta!
Csöpi tacskó- és szerintem spánielkeverék volt. Fekete kutyácska volt hófehér mellénnyel. Kis görbe tacskólábai voltak, de a feje, füle, szõre inkább spánieles. Csodaszép meleg barna szemei voltak, ha felfele nézett, látszott a szeme fehérje, mint egy játékkutyának. Sokszor dobta magát hanyatt és csak a farka járt mint a motolla.
Az én kiscicám egy elrontott mûtét miatt halt meg 5 hónaposan, az új cicánk pedig most 7 hónapos.Amúgy a macskák átlagban 16 évig élnek, de a világ legidõsebb macskája több mint 25 évig élt.
szia! Az általam legjobban szeretett állat eddig az angol cocker spániel kanom volt, Pamacs. 15 évig élt, végelgyengülésben halt meg. Már süket volt, vak volt az utolsó 3-4 évben, nagyon szerettem azt a kutyát. Kevés macskánk volt. De egy 10 éves burma-házi keverék ezüstszürke kandúrt nagyon szerettünk. A neve Gaszton volt. Õ kullancstól pusztult el.
A németjuhász kb 8 évig élt :((
A kérdező hozzászólása: Jajj szegény kutyus:( Egyébként milyen fajta volt?
A kérdező hozzászólása: Jó hosszú ideig élt a cicád.Mostaniról ne is beszéljünk:) Remélem még sokáig melletted lehet:) És a németjuhász kutyus hány évet élt?
Elsõ hörim majdnem 3 évet élt. Agydaganata volt. Ennek a kisfia is majdnem 3 évig élt. Szerintem tüdõdaganata volt, vagy elpattant egy ér a torkában valahol. Mentett hörink két és fél évet, vagy többet élt meg. Öreg volt, és egyik délután elaludt. Gyerekkoromban kaptam házinyulat, amit késõbb meg akart enni a családom (nem emlékszem szegényre), de egy róka kiszedte az ólból és elvitte.
Volt egy gyönyörû szép németjuhász kan kutyánk. Cézár sajnos diszpláziás lett, és nem gyógyult meg, pedig hónapokig gondoztuk(éppen késõ õsz-tél volt).Mûtétre nem volt pénzünk.A mai napig élénken él bennem, amikor elbúcsúztam tõle azon a reggelen, és kívántam neki boldog macska kergetést a szivárvány hídon túl.Nagyon sokszor eszembe jut! :((
Régi cicánk 14 évet élt, veseelégtelenség végzett vele. A jelenlegire az egész család úgy vigyáz, mint a szeme fényére, jelenleg 16 és fél éves, és köszöni, jól van :)
nekem az aranyhalam kb. 12órát élt azután hogy kihoztuk az állatkereskedésbõl én nem tudok másra gondolni, csak arra hogy megfulladt.
Egy kis faluban lakom, szóval itt szinte alap hogy macskák, kutyák legyenek a háznál :D A kedvenc cicám csak 3 évig élt, szerintünk megehetett valami mérget amit a környéken kiraktak. Abból gondoljuk, hogy több állat is elpusztult errefelé akkoriban. A mostani macsekom szuperül van, imádjuk egymást, évek óta megvan, és a régi kedvenc leszármazottja :) Volt egy papagájunk, családi kedvenc, az õ elvesztése nagy csapás volt, még anyum is sajnálta, aki annyira nem állatbarát. Szerintünk végkimerülésben pusztult el, 18 évig volt nálunk :)

Ha beleisznak az üdítőmbe, akkor mennyi ideig élnek benne a bacik?

Sosem mondanék olyat, hogy nem adok valakinek valamit, finnyás sem vagyok, csak most sok hasmenéses megbetegedés volt az osztályban, meg megfázás is, és arra vagyok kíváncsi, hogy amikor ivás közben a különböző baktériumok, -vagy akármik amik betegséget okoznak-, belekerülnek az innivalóba és az üvegre, akkor az mennyi ideig fertőz, bizonyos idő elteltével ihatok úgy, hogy már tutira nem fogom elkapni?

Legjobb válasz: most ne oszd meg a dolgaid senkivel sajnos ilyen idõt nem lehet mondani, néhány baci és vírus nagyon szívós

most ne oszd meg a dolgaid senkivel sajnos ilyen idõt nem lehet mondani, néhány baci és vírus nagyon szívós
A kérdező hozzászólása: De végül is 4-5 óra elég soknak számít?
A kérdező hozzászólása: Azért is kérdezem, mert viszonylag drága innivalót vettem és 2 litert nem szívesen dobnék ki.:)
igen, a 4-5 óra elég sok, így már szépen szaporodhattak is a bacik/vírusok jó kis cukros környezetben nászúton érezhetik magukat :-D

Mennyi ideig élt a babéziás kutyátok?

Enyém pont két éves szülinapján betegedett meg, és azt mondták hogy lerövidül az életük, de nem mondták meg mennyivel.

Legjobb válasz: Errõl még nem hallotam, az enyém egy keverék kb 3 évesen lett babesiás most 9 éves. Nagyon jó kondiban van nem nagyon szokták elhinni hogy már ennyi idõs, a fogai alapján is 4 körûl nézi még a doki is. Remélem még legalább 5 éve van. Szerintem ne aggód túl magad, addig fog élni amíg a természet engedi.

Errõl még nem hallotam, az enyém egy keverék kb 3 évesen lett babesiás most 9 éves. Nagyon jó kondiban van nem nagyon szokták elhinni hogy már ennyi idõs, a fogai alapján is 4 körûl nézi még a doki is. Remélem még legalább 5 éve van. Szerintem ne aggód túl magad, addig fog élni amíg a természet engedi.
A kérdező hozzászólása: Ha belegondolsz lehetséges, mert a vérellátás zavara miatt károsodnak a belsõ szerveik, fõleg a veséjük. Már nem tudok mit csinálni, de azért nem jó ezt tudni. A tied mennyi idõ után került be, és mennyi idõ után lett a régi önmaga?
Amikor a kullancsot kiszedtük kb 2 nap múlva lett kedvtelen, azonnal vittük a dokihoz. Egy hét múlva már olyan volt mint régen, azt mondta a doki szerencsére hamar észrevettük igy nem volt még nagy a baj és hamar rendbe jött.
1 fertõzés még nem károsítja komolyan a vesét. Több fertõzés után viszont számítani lehet arra, hogy a kutyának egyszer a veséjével lesz gondja .
szia! Nekem a beagle kanom lett babéziás, valahány éves korában, már nem emlékszem rá. (régebben volt) Rögtön vittük dokihoz, persze itt Kisvárdán csak bénáztak. Úgyhogy betettük a kocsiba, és irány Nyíregyháza, az állatkórház. 2 napig volt infúzión, de rendbe jött. pár év múlva viszont lett valami baja (a doki szerint leukózis). Mindenesetre minden szerve megnagyobbodott, és el kellett altatni 8 évesen! Törzskönyves kutya volt, kis idióta, de szerettük. (azért is vittük állatkórházba...) Én gyanakodtam rá, hogy a kullancs miatt lett végül is vérbaja, de a frász se tudja. Hamar vége lett szegénynek, már hátra fele ment az udvaron...úgyhogy kihívtuk a dokit, pedig azelõtt 1 nappal volt nála. Az enyémnek lerövidült, de nem biztos, hogy a babéziától. De az se biztos, hogy nem attól...
Szerintem ne gondolkodj ezen. Megtörtént, ezen nem tudsz változtatni, lehet, hogy valamennyire károsodott a mája, veséje, de lehet, hogy ezek soha semmit nem fognak befolyásolni. Annyi minden történhet a kutyával élete során, amik közbe szólhatnak, inkább azokat próbáld megelõzni. Én ismerek egy kutyát, 13 éves airedale terrier, a veséje alig mûködik, mégis így él évek óta. A dokik azért nem mondták mennyivel élhet rövidebb ideig, mert nem tudhatják. Lehet, hogy semennyivel sem rövidíti meg az életét, és én ezt tartom valószínûnek.
Nem a babézia károsítja a vesét, hanem a szövõdménye! Mi épp ebbõl próbálunk kilábalni. Hiába kapta meg idõben az Imizolt, mégis anémiás lett... egy hónapja szteroidot szed. Ha jó, megfelelõ kezelést kapott a kutyád, akkor semmivel nem lesz rövidebb élete a babéziától...

Mennyi ideig élnek átlagosan a (szén) cinegék?

Évekkel ezel?tt kezdtük el télen etetni ?ket. Azóta is minden évben november körül tömegesen megjelennek, és határozottan jelzik, hogy várják az ennivalót. Nem tudok ellenállni nekik, most is beszereztem 10 kg napraforgó magot, ami vagy elég lesz tavaszig, vagy nem...

Legjobb válasz: Miért kéne ellenállni?! Ha van etetõ, fillérekbõl kijön. (Már persze, ha nem nyomorogsz amúgy.) Viszont ha nem elég tavaszig, akkor bizony be kell szerezned újabb adagot, míg a föld ki nem enged, nem jó, ha csak úgy abbahagyod az etetésüket tél közepén. De ne gondold, hogy ugyanazok a cinegék jönnek most is. Egyszerûen tudják egymástól, meg elõzõ évbõl, hogy lesz kaja. Amúgy átlagosan másfél-két évig élnek, ebben viszont benne van pl. a macskák által elpusztíott fiókák adata is. A legidõsebb cinegék 10 év fölött voltak, amikor a gyûrû alapján beazonosították õket.

Miért kéne ellenállni?! Ha van etetõ, fillérekbõl kijön. (Már persze, ha nem nyomorogsz amúgy.) Viszont ha nem elég tavaszig, akkor bizony be kell szerezned újabb adagot, míg a föld ki nem enged, nem jó, ha csak úgy abbahagyod az etetésüket tél közepén. De ne gondold, hogy ugyanazok a cinegék jönnek most is. Egyszerûen tudják egymástól, meg elõzõ évbõl, hogy lesz kaja. Amúgy átlagosan másfél-két évig élnek, ebben viszont benne van pl. a macskák által elpusztíott fiókák adata is. A legidõsebb cinegék 10 év fölött voltak, amikor a gyûrû alapján beazonosították õket.
A kérdező hozzászólása: Elég szûkösen élek mostanában, de eszem ágában sincs abbahagyni az etetést amíg fagyok és/vagy hó van. Inkább a saját kajámat veszem spórolósabbra.
Értem, akkor minden rendben! :) Jó mulatást, nagyon kis aranyosak lesznek, ahogy jönnek eszegetni! :)

Ha valakit meglőnek, utána mennyi ideig él még?

Úgy van,mint a filmekben,hogy percek alatt meg is hal?

Legjobb válasz: Nem. Van úgy, hogy azonnal, s van úgy, hogy ötven évvel késõbb kisikló villamos által. Attól függ, milyen lövedék éri és mely szervét. Tarkólövés azonnali halált jelent. Szívet ért lövés az lehet pár perc. Haslövés attól függ, mennyire súlyos a roncsolás, milyen gyors és szakszerû a segítség. Kulcscsontot érõ lövésbe nem szoktak belehalni.

Nem. Van úgy, hogy azonnal, s van úgy, hogy ötven évvel késõbb kisikló villamos által. Attól függ, milyen lövedék éri és mely szervét. Tarkólövés azonnali halált jelent. Szívet ért lövés az lehet pár perc. Haslövés attól függ, mennyire súlyos a roncsolás, milyen gyors és szakszerû a segítség. Kulcscsontot érõ lövésbe nem szoktak belehalni.
Mondjuk kalibertõl függõ a dolog.
Attól függ, hol találja el.

Mennyi ideig él egy guppi (és a díszhalak úgy általában)? Milyen (honnan tudom) amikor megöregszik?

Legjobb válasz: Papírforma szerint 3-4 év nálam max 1-2 évig éltek eddig. Azok a túltenyésztett guppik amiket a boltban kapsz rekord idõ alatt döglenek meg de ez az összes túltenyésztett halra vonatkozik.

Papírforma szerint 3-4 év nálam max 1-2 évig éltek eddig. Azok a túltenyésztett guppik amiket a boltban kapsz rekord idõ alatt döglenek meg de ez az összes túltenyésztett halra vonatkozik.
A guppi 3-4 évig él. Általánosítani nem nagyon lehet, talán annyiban, hogy általában a nagyobb testûek, meg a hideg vizûek tovább élnek. Azt se nagyon lehet megmondani, hogy már öreg. Van olyan, ami egyre színesebb lesz, van olyan ami kifakul, vagy olyan aminek a mintázata változik meg, vagy a viselkedése. Egyre territoriálisabb lesz, vagy egyre lassúbb, és visszahúzódóbb, kevesebbet eszik, vagy megváltozik az étrendje. De sok olyan is van, amin egyáltalán semmi nem látszik, eléri a felnõtt méretét, él pár évet, aztán egyszer csak meghal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!