Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő derül ki (30 db)

Kell fizetni a toxaplasma szűrésért? Ha igen, mennyit? Mennyi idő múlva derül ki az eredménye?

Legjobb válasz: Nem kell fizetni a dokid leveszi véredet,es kb 1-2 hét mulva derul ki az eredmény,ezt a biztosíto tériti.

Nem kell fizetni a dokid leveszi véredet, es kb 1-2 hét mulva derul ki az eredmény, ezt a biztosíto tériti.
Szia! Ne mondj ilyet hogy nem kell fizetni!!! Majd a védõnõd megmondja! Pl nállunk Csongrádon 2000ft.. mosonmagyarováron 6000ft.. Zala megyében:5500Ft. Szóval lehet hogy kell. én pénteken megyek 16 hetesen akkor csinálják az AFP-t is és akkor leveszik a vért a toxohoz. 18 hetesen kell vissza mennem. De a védõnõd úgy is elmond mindent pontosan! Üdv egy 15 hetes kismama:)
szerintem marhaság akkor nagyon gyenge biztositod van en egy forintot sem fizettem egesz eddig a betegség szurésnél sem!
Hát ne is haragudj de amit te írsz az is elég marhaság! Ez nem biztosítás függõ hanem város! Volt egy kérdésem hogy kell e fizetni a toxoért ha megkeresed akkor meglátod hogy ki mit írt! Egyébként pedig teljesen mind1 hogy van-e biztosításod vagy nincs ahol kell ott kell fizetni és kész!! Lehet hogy épp a te városodban nem kell de másol igen! Amúgy is majd a védõnõje megmondja!
Kell fizetni a toxoplazma vizsgálatért? Mert itt nállunk fizetni kell 2000ft-ot csekken kell befizetni! Ti mit tudtok errõl? egy 14 hetes kismama:) A kérdés kiírásának idõpontja: 09-28 15:40 A válaszok Válasz Nálunk is! Válasz hát én nekem nem kellett érte.szerintem korház függõ, meg orvos.nem Válasz zala megyei kórházba kell-5000ft Válasz Nekem most csinálták az elsõ vérvétellel, és nem kellet fizetni érte! Válasz Szia!én most vagyok 26hetes kismama, mikor nekem csinálták ezt a vizsgálatot még nem kellet fizetni érte.most viszont már fizetõs, a mosonmagyaróvári kórházban 6500ft. sok sikert a babához
ezt írták a kérdésemre! Elõbb te is utánna járhatnál miután valaki válaszára azt írod hpgy marhaság.
Nekem is kell(ene) mennem (ha el tudnék menni), de az orvos és a védõnõ sem mondta, hogy fizetnem kellene.
NEKEM IS 2000 FORINTOT KELETT FIZETNEM CSEKKEN ÉS A CSEKKET KELLETT RÁFÉNYMÁSOLNOM VIZSGÁLATKÉRÕ LAP HÁTOLDALÁRA ÉS A VÉRVÉTELT CSAK ÚGY CSINÁLTÁK MEG. EGYÉBKÉNT CSAK EGYSZER KELL BEFIZETNI, DE TÖBBSZÖR IS MEGCSINÁLJÁK AUTOMATIKUSAN A VIZSGÁLATOT

Most akkor vajon ki kell jelentkeznem a tb-bõl? Megyek ki Ausztriába dolgozni, pontosat még nem tudok, hogy mennyi idõre, az majd csak idõközben derül ki, max 4 hónap, de lehet, hogy kevesebb.

Legjobb válasz: Igen,be kell jelentened, hogy külföldre távozol - mégpedig a saját érdekedben!!! Ha ugyanis ez nem történik meg és nem fizeti senki az eü. szolgáltatásra jogosító járulékot, az APEH azt visszamenõlegesen is követelni fogja!

Igen, be kell jelentened, hogy külföldre távozol - mégpedig a saját érdekedben!!! Ha ugyanis ez nem történik meg és nem fizeti senki az eü. szolgáltatásra jogosító járulékot, az APEH azt visszamenõlegesen is követelni fogja!
én azt mondom neked, ha olyan rövid idõre mész, felesleges kijelentkezned. osztrák papírok nélkül meg ki sem tudsz. kint bejelentenek, megjön E-Card-od, E104(OEPhoz megy) - E106-os(NAVnak kell) igazolást kell kikérned kint a krankenkasse-nál, mire azok megjönnek, mire bejutsz itthon a NAVhoz, mire azok lelevelezik a dolgot veled, mire a határozat érvényt szerez röhögve eltelik 2-3 hónap. ha tényleg ennyi idõrõl van szó, egyszerûen itthon fizesd tovább a 6600 forint/hó egészségügyi hozzájárulási illetéket(vagy hogy hívják most, jó pár éve nem érint a magyar... ). a kinti fizetésedbõl röhögve kifizeted.

Mennyi idovel az aktus utan derul ki a terhesseg?

Legjobb válasz: 2-3 hét kell, hogy biztosan ki tudja mutatni a teszt. ha túl korán csinálod, akkor egyrészt még a beágyazódás elõtt vagy, ergo akkor még csak vándorol a megtermékenyített petesejt, akkor még nem tudja kimutatni, és mikor beágyazódott, akkor is kell 2-3-4 nap, mire elkezdenek termelõdni a hormonok. és ezeket a hormonokat mutatja ki a teszt. ezért kell 3 hét legalább.

2-3 hét kell, hogy biztosan ki tudja mutatni a teszt. ha túl korán csinálod, akkor egyrészt még a beágyazódás elõtt vagy, ergo akkor még csak vándorol a megtermékenyített petesejt, akkor még nem tudja kimutatni, és mikor beágyazódott, akkor is kell 2-3-4 nap, mire elkezdenek termelõdni a hormonok. és ezeket a hormonokat mutatja ki a teszt. ezért kell 3 hét legalább.
Kb 10 napra rá már kimutatható a vizeletbõl.
azonnal ha belederesztetteeeeee
a 10 nap a beágyazodástól számítva van, nem az aktustól tehát aktustól számítva olyan 14 nap, azaz 2 hét.


Mennyi idő alatt derül ki, hogy a tavasszal ültetett szabadgyökerű gyümölcsfa megeredt?

Mennyi idő alatt kellene kirügyeznie?

Legjobb válasz: Már ki kellett volna rügyeznie. Tavasszal ültetetteket mindenképpen iszapolva kell ültetni még a konténeresnél is érdemes a nagy adag víz (sár) a gyökerek közé.

Már ki kellett volna rügyeznie. Tavasszal ültetetteket mindenképpen iszapolva kell ültetni még a konténeresnél is érdemes a nagy adag víz (sár) a gyökerek közé.
Akár egy hónapot is késhet a rügyezés .Semmi estre se huzzad ki.Ha van víz, akkor öntözgesd .
A kérdező hozzászólása: Ástam neki egy 80x80x60-as gödröt, a földet jól elkevertem marhatrágyával, iszapoltam az egészet, majd beletettem a fát. Szépen visszaszórtam rá a kevert földet, tovább öntöztem, a végén az egészet letapostam és a karóhoz kötöztem a fát. Mindez 3 napja történt, azóta is napi szinten öntözöm. Remélem megered majd.
Attól függ milyen fa, ugyanis vannak fák, amelyek hamarabb rügyeznek. Szerintem légy türelmes, hagy kapjon erõre. Akkor van gáz, ha csak a törzse alsó részénél kezd el rügyezni, vagy ha egyáltalán nem..

Ha valaki alkalmatlan egy munkára, az kb mennyi idő alatt derül ki?

Egy ismer?söm(fiú) egy kórházban(MH) dolgozik szakasszisztensként már 3 hónapja(amúgy tavaly végzett) és azt mondják róla, hogy szakmailag nem a legjobb.

Legjobb válasz: EÜ-bõl nem nagyon rúgnak ki mostanság senkit, mert akkora a létszámhiány, hogy nem tehetik meg. A kétbalkezes asszisztens is jobb, mintha nincs senki aki ellássa a munkát.

EÜ-bõl nem nagyon rúgnak ki mostanság senkit, mert akkora a létszámhiány, hogy nem tehetik meg. A kétbalkezes asszisztens is jobb, mintha nincs senki aki ellássa a munkát.
Ha másra nem, adminisztrációra jó lesz.
Ha már bent van, akkor ott is fog maradni. A 3 hónap az még nagyon kevés, de késõbb biztos nagyon jól bele fog tanulni és jó szakember lesz. Minden kezdet nehéz, hiszen fel kell venni az ottan pörgést, ritmus és erre idõre van szükség. Ha segíteni akarsz neki, akkor biztasd, hogy mennyit fejlõdött, az biztos még inkább motiválni fogja.
Az alkalmatlanság nem egy abszolút fogalom! Ha lassú vagy hibákat vét attól még bent marad, még ha nem is elégedettek vele. Ezen kívül ha kezdõ akkor több hibát elnéznek neki. A betanulás sem feltétlenül 2-3 hónap. Hisz folyamatosan találkozni fog olyan ügyekkel amik nem mindennaposak. Szóval nem a létszámhiány miatt de nem hiszem hogy kirugnák! A kezdõkkel általában kicsit bunkóbban és szigórúak a munkaadók mert elvárják hogy mihamarabb belerázódjanak a munkába! De azért tudják hogy 1-2 hónap még nem sok ahhoz hogy átlássák a rendszert és rutinszerûen, hibák nélkül dolgozzanak. Ha a munkatárs egyre kevesebb hibát ejt akkor nincs gond! És ez az ami számít!
A kérdező hozzászólása: de nem csak adminisztrál. forgó rendszer van, tehát betegeket is ellátnak és leletezõben is vannak.
Kedves kérdezõ, amúgy sikerült megnyugtatnunk?
A kérdező hozzászólása: én eddig se aggódtam, csak kíváncsi voltam, hogy hogy is megy ez. azt tudom, hogy a közellátás az nagyon döcögõs és kell a szorgos kéz, de maradok akkor annál, hogy aki szerelmes belém fiú, csak féltékenykedett és azért mondta. a protokollokat meg úgyis megtanuljuk a suliban, és idõvel kialakul a saját munkavégzési stílusunk.

Mit gondoltok a barátságból kialakuló szerelemről? Mennyi idő alatt derül ki, hogy megáll e egy kapcsolat a barátságnál?

Erősebb, gyengébb, mint a villámcsapásként kezdődő kapcsolat?

Legjobb válasz: Egy kapcsolatban nagyon fontos, hogy a felek meg tudjanak egymással mindent beszélni, mint a legjobb barátok. Szerintem egy barátságból kialakult szerelem, sokkal erõsebb lehet mint egy villámcsapásként kezdõdõ....mivel az utóbbinál sokszor a külcsín számít jobban a belbecsnél :D Ha érzitek, hogy van köztetek valamiféle szikra, ami több mint amit a barátok szoktak érezni, akkor lassan utalgatva ki lehet deríteni, hogy a másik pontosan mit is szól a dologhoz. Az ilyen szerelemnek nagy jövõje van :) Hajrá!

Egy kapcsolatban nagyon fontos, hogy a felek meg tudjanak egymással mindent beszélni, mint a legjobb barátok. Szerintem egy barátságból kialakult szerelem, sokkal erõsebb lehet mint egy villámcsapásként kezdõdõ....mivel az utóbbinál sokszor a külcsín számít jobban a belbecsnél :D Ha érzitek, hogy van köztetek valamiféle szikra, ami több mint amit a barátok szoktak érezni, akkor lassan utalgatva ki lehet deríteni, hogy a másik pontosan mit is szól a dologhoz. Az ilyen szerelemnek nagy jövõje van :) Hajrá!
nekem volt ilyen. 2x is. 1 hónapnál nem tartott tovább. én ugyanolyan erõsnek éreztem, mint a villámcsapással kezdõdõt.
Lányoknál nem igazán lesz a barátságból szerelem. Nekik a külsõ az, ami számít, így v rögtön szerelmesek lesznek barátság nélkül, v mindig csak barátnak fogják tartani a másikat. Fiúknál bármikor kialakulhat.
Hát pedig én lány vagyok, 6 és fél éve vagyok együtt a barátommal, aki 10 évig a legjobb barátom volt. Jó is lehet egy ilyen kapcsolat, de sajnos sokat tud rontani a kapcsolaton, hogy ismeritek egymást.(ez lehet elõny is)

3 napja vettem élő növényt az akváriumba. Ma találtam az egyik műnövény levelének a tövében egy kis előlény féleséget, ami szerintem csiga. Mennyi idő alatt derül ki, hogy tényleg csiga-e?

Lehet hogy almacsiga? Mert ha néha ránézek, akkor csak annyit látok, hogy 5 perccel ezel?tt, még nem ott volt.

Legjobb válasz: Ne várd meg, vegyél csigaevõ halat. Nagyon el tudnak szaporodni és az életben nem irtod ki õket, le fogják rágni az összes növényedet.

Ne várd meg, vegyél csigaevõ halat. Nagyon el tudnak szaporodni és az életben nem irtod ki õket, le fogják rágni az összes növényedet.
Ha teljesen kicsi, akkor is lehet látni rajta, hogy csiga, ha kézbe veszed akkor meg pláne. Valószínûleg az. Viszont nem hiszem, hogy almacsiga, õk növénnyel nem szoktak akváriumba kerülni, inkább nagy tányércsiga, vagy hólyagcsiga lehet. Viszont a növényekre nem ártalmasak, nálam nem bántanak semmit, viszont tényleg gyorsan szaporodnak.
Jaja, simán bekerülhet így egy csiga. Az sokmindentõl függ hogy mennyi idõ alatt nõ meg akkorára hogy egyértelmûen megmondd.
A kérdező hozzászólása: És milyen az a csigaevõ hal?
A kérdező hozzászólása: A növényeket eszi valami, de nem hiszem hogy csigák. Nem tartok csigát szándékosan. Szerintem a halaim is eszik a növényeket. Eddig csak ezt az 1 akármit találtam. Remélem nem is lesz több.
Tornyoscsigára gondoltam, azt sose lehet kiirtani az aljzatból...csigaevõ hal pedig a botia, de csigaevõ csiga is létezik (helena).
A kérdező hozzászólása: Szerintem csak 1db csiga kerülhetett be. De úgyis meg fogom látni, ha többen is vannak, mert gondolom 2 hónaposan még nem ivarérettek. És legfeljebb majd akkor repülnek.

Ha nem bírom a bizsu fülbevalókat, az mennyi idő után derül ki?

Tehát ha berakom, akkor lehet, hogy már 10 perc múlva elkezd fájni?

Legjobb válasz: nem bírom én se a bizsu fülbevalót, nekem 1 nap alatt jön ki, utána 3-4 napig nem tudok berakni semmit

nem bírom én se a bizsu fülbevalót, nekem 1 nap alatt jön ki, utána 3-4 napig nem tudok berakni semmit
Lehet, de az is lehet, hogy kibír egy egész napot. Én sem bírom, de attól szoktam tenni, reggel beteszem és este kiveszem ettõl nem gyullad be csak, ha minden nap teszek akkor kikészül és muszáj pihentessem. Volt olyan is, hogy 4 napig benne volt, benne aludtam és annyira begyulladt, hogy alig tudtam kiszedni, aztán egy hétig egyáltalán nem tehettem bele semmit.
Nekem van, hogy bírom jó pár napig, de aztán megfeketedik a helye vagy a másik eset, hogyha bent van akkor egyfoltában vikszketa fülem tõle.
A kérdező hozzászólása: tehát ha beraktam, és 10 perc után fájt, az nem attól volt? elég friss a lyuk a fülemben (1 hónapos kb) és eddig csak orvosi fém volt benne, ilyen kis bogyós, tegnap meg beleraktam egy lógós bizsut.
én csak az aranyat bírnám, de azt meg nem szeretem. ezért bizsut hordok úgy h reggel beteszem, este meg kiveszem. ennyi idõre nincs bajom tõle. viszont ha már másnap reggelig benn van, akkor érzem h feszül a fülem, gondolom elkezd gyulladni. amitõl 10 perc után is fájt az nekem pont az orvosi fém volt. elég furcsa de azt bírom a legkevésbé, ezek szerint.
azért fájhatott mer huzta a sulya... amugy ha begyullad ne hogy ne tegyél bele fülbevalot! szal akor tegyélbele ezüstöt vagy orvosifémet mer én egyszer jártam igy hogy begyulat és be is nöt utána szépen. ugy hogy ha begyülad mindenkép legyen benne olyan fülcsi ami nem zavarja..
Nekem egy óra után bebarnul, aztán feketedik, utána körülötte piros lesz, fáj, és begyullad

Kullancscsípés! Hogyha megcsíp valakit a kullancs, akkor mennyi idő után derül az ki hogy esetleg fertőzött volt? És mik ennek a jelei?

A válaszokat el?re is köszönöm..

Legjobb válasz: megfazashoz hasonlo tunetek,en eszre se vettem,csak kb egy ev mulva derult ki amikor infectologiai vizsgalaton vettem reszt,kiderult,hogy Lyme-koros lettem.

megfazashoz hasonlo tunetek, en eszre se vettem, csak kb egy ev mulva derult ki amikor infectologiai vizsgalaton vettem reszt, kiderult, hogy Lyme-koros lettem.
Szia!Én is hasonló cipõben járok írtam is ki kérdést. Engem is valószínû megcsípett egy és már másnap a helyén egy vörös folt lett, de állítólag ez sem mindenkinél van és nem azonnal vannak akiknek csak hetek múlva jön elõ. Sajnos ha megjelenik a vörös folt állítólag az lyme fertõzöttség jele.Úgyhogy én holnap megyek is dokihoz! :( http://kepfeltoltes.hu/100526/P5260417_www.kepfeltoltes.hu_...
nekem ilyen foltom van az lemaradt!
13:59! Láttam a te kérdésedet, válaszoltam is. Nyugodj meg, ennek a foltnak semmi köze a Lyme-kórhoz! Nekem is volt, amikor kiépítettem a kullancsot. A kullancs irritálja a bõrt, esetleg kicsit be is gyulladt, ezért piros, ez pár nap alatt elmúlik, ez még nem a Lyme, az nem jelenik meg ennyi idõ alatt! A Lyme-kórhoz vándorló bõrpír tartozik, mely a test bármely részén megjelenhet, nem feltétlenül a csípésnél.

36hetes vagyok kb2 napja vannak elég erős jóslófájásaim de csak este, napközbe enyhén fáj de elvagyok vele. A fájásokhoz szokott társulni hányinger ill hasmenés és a derék fájás. Ha valaki volt így mennyi időre rá bujt ki a bébi?

Szilveszterre vagyok ki irva de az orvos és a védőnő szerint örüljek ha még 1 hetet elviszem.

Legjobb válasz: Nem kell megijedni! :) Közre játszhat a front is!Nálam ugyan ez volt,én nagyon frontérzékeny vagyok és hetekig ezt éreztem!nekem szülés elõtt 2-3 héttel volt hasmenés,de semmi komoly :) Kitartás,jön az ha jönni akar! :)Sok szerencsét!!!

Nem kell megijedni! :) Közre játszhat a front is!Nálam ugyan ez volt, én nagyon frontérzékeny vagyok és hetekig ezt éreztem!nekem szülés elõtt 2-3 héttel volt hasmenés, de semmi komoly :) Kitartás, jön az ha jönni akar! :) Sok szerencsét!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!