Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő alakul ki (50 db)

Egy anyajegy változása után mennyi idővel alakul ki a bőrrák?

18 éves vagyok...

Legjobb válasz: 6 hónap

6 hónap
A kérdező hozzászólása: másfél éve nem tapasztaltam semmit.... Akkor változott szinben
Ez nem így mûködik, ahogyan az elsõ írta. Maga a változás már azt jelenti, hogy elindult egy bizonyos folyamat. Azt, hogy rossz vagy jóindulatú csak az orvos tudja megmondani szövettani vizsgálatot követõen. Ha változott az anyajegyed, akkor sürgõsen keress fel egy bõrgyógyászt!

Méhnyakrák oltás után mennyi idővel alakul ki a védettség?

Úgy halottam, hogy akkor 100%-os, ha még sz?zen kapjuk meg; ez igaz ? És mikor alakul ki a védettség ? Mikortól lehet utána nemi életet élni ? Vagy ez kacsa ?

Legjobb válasz: Elõször is, nincs olyan hatása, hogy teljes védettség. Véd 3-4 vírustörzs ellen ami méhnyakrákot okozHAT, de nem minddel szemben. Szóval hiába adatod be, ha szerencsétlen vagy, simán lehetsz méhnyakrákos. A szüzet is kiegészíteném, hogy akkor lehet hatásos, ha szüzen adatod be (tehát még biztosan nem találkoztál azokkal a vírustörzsekkel), mert ha már megfertõzõdtél a bármelyik HPV-vel, akkor csak kidobott pénz. Bár igazából így is. Mivel elõzheted meg a méhnyakrákot? Azzal, hogy nem váltogatod a partnereidet, új partnernél óvszerrel védekezel, és évente legalább egyszer meglátogatod a nõgyógyászt, hogy rákkenetet vegyen.

Elõször is, nincs olyan hatása, hogy teljes védettség. Véd 3-4 vírustörzs ellen ami méhnyakrákot okozHAT, de nem minddel szemben. Szóval hiába adatod be, ha szerencsétlen vagy, simán lehetsz méhnyakrákos. A szüzet is kiegészíteném, hogy akkor lehet hatásos, ha szüzen adatod be (tehát még biztosan nem találkoztál azokkal a vírustörzsekkel), mert ha már megfertõzõdtél a bármelyik HPV-vel, akkor csak kidobott pénz. Bár igazából így is. Mivel elõzheted meg a méhnyakrákot? Azzal, hogy nem váltogatod a partnereidet, új partnernél óvszerrel védekezel, és évente legalább egyszer meglátogatod a nõgyógyászt, hogy rákkenetet vegyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm !

Karamell kérdéseim:mennyi idõ alatt hül ki fõzés után? újramelegíthetõ, vagy melegen tartható folyamatosan? Meg tud romlani (pl penész) egy idõ után kemény alakban? 14 fokos vízben a kész karamell mennyi idõ alatt olvad szét?

sok tészta szerû gombócot akarnék bevonni,de egyedül vagyok rá,vagy újramelegíteném,vagy folyamatosan melegen tartanám bevonás közben,a másik,hogy ezeket a gombócokat úgy szeretném megalkotni,hogy vízben leoldódjon róluk a karamell,a segítségeteket kérném!

Legjobb válasz: Hogy készíted a karamellt? Mert az összetevõktõl nagyban függ az, hogy mennyi idõ alatt szilárdul meg. Újramelegíteni újralehet, akárhányszor. Szintén az összetevõktõl függ, hogy mennyire romlandó. Hogy mennyi idõ alatt olvad szét a karamell 14 fokos vízben hát arról fogalmam sincs :) Mit készítesz?

Hogy készíted a karamellt? Mert az összetevõktõl nagyban függ az, hogy mennyi idõ alatt szilárdul meg. Újramelegíteni újralehet, akárhányszor. Szintén az összetevõktõl függ, hogy mennyire romlandó. Hogy mennyi idõ alatt olvad szét a karamell 14 fokos vízben hát arról fogalmam sincs :) Mit készítesz?
14 fokos vízben az életében le nem olvad.....
A kérdező hozzászólása: összetevõn még nem gondolkoztam, tanácsokat várom...de a lényeg az lenne, hogy szilárdas legyen és tapadjon, na meg hogy akár olvadjon szét a vizben, ha 30 perc 1 óra után olvadna, az lenne a tökéletes kb. vékony bevonatra gondoltam, talán valami vajkaramella, vagy ilyesmi?glükóz sziruppal láttam hogy készítenek karamell cukorkát, ami formálható, de az nekem nagyon nyúlós, kicsit szilárdabb kellene

Mennyi idő alatt alakúl ki a szájrák? Pl: 1 éve dohányzik valaki annak annyi idő alatt már kialakúlhat?

Legjobb válasz: Ki, persze. Ez egyénenként változó, immunrendszer függõ. Valakinek dohányzás nélkül is ki alakul. Minden emberben naponta több sejt meghibásodik, de ezeket általában az immunrendszer kiszûri, elpusztítja, stb. Blablabla:)

Ki, persze. Ez egyénenként változó, immunrendszer függõ. Valakinek dohányzás nélkül is ki alakul. Minden emberben naponta több sejt meghibásodik, de ezeket általában az immunrendszer kiszûri, elpusztítja, stb. Blablabla:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat holnap fogok menni orvoshoz Elmex szájvizet használok és fogkrémet, a fogorvosom ezt ajánlotta nekem még régebben
99, 999 %, hogy nem szájráktól vannak a problémáid. A különbözõ szájvizek (Listerine, cserszömörcés segíthetnek abban, hogy fertõtlenítsd a szájüreged, a megnyugtató megoldás, ha megmutatod fogorvosnak a szádat és ha már benéz, kérdezz rá, lát-e valami kórosat, mivel fáj. Nem csak a fogtól fájhat, az állkapocs -csont, illetve annak hártyája is csinál ilyeneket. (Volt hasonló gondom, antibiotikumot kaptam, Dalacin kapszulát.) A szájrák lassan alakul ki, de nagyon látványos elváltozás, a doki felismeri! (Én ettõl félnék utoljára!)
Hogy nõ a fogad? Lehet. De lehet, hogy nem tud kijönni, fel kell vágni az ínyt. Menj el fogorvoshoz! A fehér nyunya meg lehet gomba, penész, valami. Nem kell okvetlenül rákra gyanakodni. Csak el kellene menni dokihoz.
A kérdező hozzászólása: nem haraptam meg és amugy attól lehet feldagadva?
Akkor az is irritálhatja. Nem haraptad meg véletlenül valamikor mostanság?
A kérdező hozzászólása: szerintem nincs most rossz fogam de amugy most nõnek a bölcsességfogaim és pont az mellett van az a rész ahol fáj
Letört, vagy lyukas fogad nincs? Menj el fogorvoshoz mindenképp. Õ meg tudja majd mondani, hogy mi van a szádban.
A kérdező hozzászólása: amióta cigizek azóta gyenge amugy azért kérdeztem a szájrákot, mert nagyon fáj a szám belûl jobb oldalt, és fel is van dagadva, és valami lerakódás is van ott, aminek nagy részét tudtam csak eltávolítani, meg van piros folt is és a nyelvem is fáj. Alig birok enni is, fájdalomcsillapító nem segít.
Akkor mindenképp állj neki a leszokásnak. Egy év után még nem annyira nehéz. Ha amúgy is gyenge az immunrendszered, akkor a cigitõl még gyengébb lett/lesz. Inkább az erõsítésére gyúrjál, ne a gyengítésére.
A kérdező hozzászólása: én 18 éves vagyok és csak cigizek 1 éve kb. , néha volt olyan hogy tekert cigit szívtam az imunrendszerem eléggé gyenge, de le szeretnék szokni a cigirõl
Egyéni hajlam és életkor, valamint életmód kérdése. Fontos a száj higiénés karbantartása, de függ attól is, hogy a dohányos pipázik vagy cigizik-e. A pipa szájrák szempontjából rizikósabb. Tudni kell, hogy a szájrákot nem a nikotin hanem a dohánytermékben lévõ kátrány okozhatja, ami a füstben van. Ha hûvösebb a füst (pl. hosszú szárú pipák) kisebb a rizikó. Egy év dohányzás - szájrák kialakulásához - általában nem elég, de lehet mástól is.
A kérdező hozzászólása: amugy ha belül fel van dagadva azért hogyan tudnám leapasztani? mert ha leapadna akkor valami más, de ha nem akkor valami daganat?

Mennyi időnek kell eltelnie minimum ha bekenem Dentinox-al a baba ínyét? Ha bekentem és bukik 10perc múlva akkor még hat a gél? Mennyi ideig büfiztessem, hogy biztos ne bukja ki? Mennyi ideig hat a gél?

Ha például:a kislányom 18 óra körül fürdik és 10-15perc evés büfi és ha bekenem neki 19órakkor az jó?21 óra körül felkel szopizik és ha nyüszög akkor bekenhetem neki újra(az kb.21:40körülre jön ki)?

Legjobb válasz: köszi szépen a válaszokat :)

A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat :)
Napi 3* lehet kenni, a bukás nem befolyásolja a hatását, mivela nyálkahártyáról szinte azonnal felszívódik a benne lévõ lidocain.Ha sokat bukik ne vedd fel rögtön evés után, kicsit pihenjen a gyomra.Úgy tedd a vállara, hogy a karjai fel legyenek emelve és tejesen függõleges helyzetben legyen a teste.Büfi után ne maceráljátok sokat.Ha leteszed ne legyen teljesen vízszintesen, deréktól fölfelé legyen megemelve pár fokkal.
Én úgy tudom, hogy éjszakára nem tanácsos bekenni, mert zsibbasztó hatású és könnyen félrenyelhet.
Nálunk még soha nem volt gond tõle, már 7 foga van.

Átlagban mennyi időbe telik amíg a kutya képes lesz klikker hangját értelmezni? Vagyis, mennyi idő alatt alakul ki a reflex?

Legjobb válasz: Maximum 1-2 nap ha rendesen gyakorlosz vele..de ez már nagyon so kidõ :D Gyorsan megtanulják,hogy klikk az egyenlõ a kajával :D álltalában már pár óra után megy nekik.Az én tapasztalataim szerint.

Maximum 1-2 nap ha rendesen gyakorlosz vele..de ez már nagyon so kidõ :D Gyorsan megtanulják, hogy klikk az egyenlõ a kajával :D álltalában már pár óra után megy nekik.Az én tapasztalataim szerint.
Szerintem ez egyedfüggõ, és ingerkörnyezetfüggõ. Otthon valóban 1-2 np után szoktak rá reagálni, azzal már el lehet kezdeni dolgozni, de kint nem biztos, hogy kapásból mûködni fog, mert sokminden elvonja a kutya figyelmét. Nagyon ingerkörnyezetben alacsonyabb elvárásokkal kell dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mennyi idő kell ahhoz, hogy alkoholista legyen valaki ha naponta iszik? (töményet is vegyesen, 0.5l mennyiségben? ) És mennyi idő alatt alakul ki kézremegés? .

És ha valaki abbahagyja az ivást, utána mennyi id?nek kell eltellenie ahhoz, hogy a következményei megsz?njenek? (Értem ezalatt a kézremegést)?

Legjobb válasz: Attól függ hogy mennyi adatforgalmat bonyolít le a SÖRos porton.

Attól függ hogy mennyi adatforgalmat bonyolít le a SÖRos porton.
Aki naponta iszik töményet, az már alkoholista. A kézremegés pedig az elvonáskor alakul ki, és akár hónapokba is telhet, mire megszûnik.

Kinek mennyi idő után bújt ki babájának a foga ha már látszott alul a két fehér csík?

4 hós a kisfiam és mintha láttam volna az ínye alatt a fogacskákat.Így is elhúzódhat még hónapokig vagy már nemsokára kibújik?

Legjobb válasz: Szia a kislányom 3 hónapos múlt mikor elõször láttuk fehéredni az ínyét, most már több mint egy hete kint van mind a két alsó kisfoga alul és 28.-án töltötte be a 4hónapot:-) tehát neki kb 1 hónap alatt kijöttek :-)

Szia a kislányom 3 hónapos múlt mikor elõször láttuk fehéredni az ínyét, most már több mint egy hete kint van mind a két alsó kisfoga alul és 28.-án töltötte be a 4hónapot:-) tehát neki kb 1 hónap alatt kijöttek :-)
Kisfiam 2 hónapos és már duzzadt és fehér az ínye. A nagyobbiknak is már 4 hónaposan 2 foga volt

Mennyi idő alatt alakul ki a trombózis fogamzásgátló mellett? Mennyi ideig tart egy vérvizsgálat?

A dokim egy *** volt, és nem küldött el vérvizsgálatra, én meg kés?bb tudtam meg, hogy fontos lenne. A családban senkinek se volt trombózisa, nem dohányzom, 20 éves vagyok, sportolok rendszeresen, teljesen egészséges életet folytatok, és 3 napja szedem a bogyót, mert megjött és ekkor kellett elkezdeni, így vizsgálatra csak akkor mehetek ha elmúlt a menstruáció, szóval legkorábban jöv?héten, de ett?l most nagyon megijedtem, folyton a lábamat nézem, hogy nincs-e valami baja, össze-vissza mozgatom, hogy fáj-e bárhogy, de semmi, de félek. Ha mégis lenne rá hajlamom, mennyi id? alatt jön ki? A vizsgálat eredményét milyen hamar kapom meg?

Legjobb válasz: Trombózishajlam vizsgálatához vérvétel kell, azt pedig menzesz alatt is megcsinálják.

Trombózishajlam vizsgálatához vérvétel kell, azt pedig menzesz alatt is megcsinálják.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!