Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő ahhoz hogy (188 db)

Milyen tornagyakorlatokat végezzek és naponta mennyi ideig ahhoz, hogy ne legyen sörhasam?

Legjobb válasz: Ha hasizom gyakorlatokat csinálsz az nem fogyaszt. sõt. a zsír alatt lesz az izomréteg ami miatt kidudorodik a has.. Elõször étrend változtatásra van szükség. 6 után ne egyél.. illetve túlzsíros ételeket és alkoholt került.. :) Mozgás terén.. pár dolgot tudok ajánlani.. ebbõl választhatsz mi az amit kitartóan tudsz csinálni...: futás (megfelelõ talajon és cipõben különben az izületeid szétcseszed), biciklizés, és még a kettlebellt is tudom ajánlani.. az nagyon gyorsan fogyaszt is, egyben erõsít, és az izületeket is kíméli :). Nézz utána..és sok sikert.. Jah és hoyg meddig ..:) 1 amég el nem tûnik a hasad.. és igazából utána is folytasd a mozgást (könnyen visszamehet a has ha hamar abbahagyod.. amúgy is egészséges ha mozogsz..nem baj az).. a kajáláson enyhíthetsz..de pl amiket mondtam..azért valljuk be nem olyan nehéz betartani mint a sok hülye diétát.. :)

Ha hasizom gyakorlatokat csinálsz az nem fogyaszt. sõt. a zsír alatt lesz az izomréteg ami miatt kidudorodik a has.. Elõször étrend változtatásra van szükség. 6 után ne egyél.. illetve túlzsíros ételeket és alkoholt került.. :) Mozgás terén.. pár dolgot tudok ajánlani.. ebbõl választhatsz mi az amit kitartóan tudsz csinálni...: futás (megfelelõ talajon és cipõben különben az izületeid szétcseszed), biciklizés, és még a kettlebellt is tudom ajánlani.. az nagyon gyorsan fogyaszt is, egyben erõsít, és az izületeket is kíméli :) . Nézz utána..és sok sikert.. Jah és hoyg meddig ..:) 1 amég el nem tûnik a hasad.. és igazából utána is folytasd a mozgást (könnyen visszamehet a has ha hamar abbahagyod.. amúgy is egészséges ha mozogsz..nem baj az).. a kajáláson enyhíthetsz..de pl amiket mondtam..azért valljuk be nem olyan nehéz betartani mint a sok hülye diétát.. :)
elõzõ jól mondja. hasazástól csak a bemélyedések lesznek nagyobbak a "kockák" között. de a zsírt csak a futás, bicikli stb. szedi le idõvel. persze diéta javasolt!:D

Mennyit kéne visszamennünk az időben ahhoz, hogy már nagyon nehezen vagy egyáltalán ne is értsük az akkor élő magyarok beszédét?

Legjobb válasz: Olvasd el a halotti beszéd és könyörgést. Akkori nyelvet már nagyon nehezen lehetne érteni, és valószinûleg a mi beszédünket nem is értenék. Olyan 1200 évvel ezelõtti nyelvet meg szinte biztos, hogy nem értenénk, de sajnos akkori idõkbõl nincs feljegyzésünk :(

Olvasd el a halotti beszéd és könyörgést. Akkori nyelvet már nagyon nehezen lehetne érteni, és valószinûleg a mi beszédünket nem is értenék. Olyan 1200 évvel ezelõtti nyelvet meg szinte biztos, hogy nem értenénk, de sajnos akkori idõkbõl nincs feljegyzésünk :(
Hát[vesszõ] ahogy olvasgatom itt a tiniket, már a felét nem értem annak, amit olvasok tõlük...[szóköz][K]öszönhetõen a hülye rövidítéseknek, a helyesírás teljes hiányának...[eggyel kevesebb pont][szóköz][J]a, és akkor még a nyelvtani szabályok [szóismétlés] a fogalmazás alapjainak sárba tiprásáról nem is beszéltünk...[eggyel kevesebb pont] Sry az offért, de ezt nem hagyhattam ki :)
Az idõben? Ugyanmár. Sétálj el a cigánysorra. Tanulmányanyag: http://www.youtube.com/watch?v=aq627ZjmyXg
Talán meglepõ, de pont a magyar nyelv az, amelyik a legkevésbé változott az elmúlt századokban. De mondhatok akár évezredet is. Egyes elméletek szerint a magyar az õsnyelv, vagy legalábbis az õsnyelvbõl legközvetlenebbül leszármazott nyelv. A finnugor elméletet már rég megcáfolták, egyedül csak a "Magyar Tudományos Akadémia" ragaszkodik görcsösen ehhez a tarthatatlan állásponthoz, mint ahogy ahhoz is, hogy az úgynevezett "honfoglaláskor" õseinknek alig volt pár értelmes szavuk, a környezetükben élõ népek szavait vették át, lopták el, ezért a magyar nyelv szinte kizárólag jövevényszavakból áll. Nos ez súlyos hazugság. Kétségtelen, hogy nagyon sok azonos szavunk van a körülöttünk élõ más népcsoportokkal, de hogy ki vette át kinek a szavait azt nehéz eldönteni. Pontosabban nem volna olyan nehéz, csak akkor szembe kellene helyezkedni az akadémia dogmáival, mint amilyen pl. a finnugor elmélet. A magyar egy rendkívül logikusan és könnyen visszafejthetõ módon felépített nyelv, olyan meglepõ, mégis magától értetõdõ szabályok, összefüggések vannak benne, amire a hétköznapi nyelvhasználat során nem is gondolnál. Más nyelvekbõl hiányzik ez a fajta redszerezettség. A vágta, vágtatás szavunkban benne van az is, ahogy a lovas belevágja a ló oldalába a sarkantyúját, de az is, ahogy a ló patája kivágja a füvet, vagy földdarabot a talajból a vágta közben. Más nyelvekben a lovagol szóban nincs benne a ló, pl. az angol ride semmivel sem utal vissza a cselekmény eszközére, vagyis a lóra. Ugyanígy a lovas - rider sem. Hosszú ideig ismeretlen volt a nyelvészek számára a hun nyelv, mert mindössze 3 ital nevét ismertük. Az Iránban nemzeti kincsként õrzött Iszfaháni kódex és a Krétai kódex azonban most feltárja a hun nyelv rejtelmeit. A kódexek i.sz. 500 körül, illetve 700 táján készültek. Ha mondjuk 1500 évet mennél vissza az idõben, akkor már nem is magyarokkal, hanem hunokkal találkoznál, a szavaiknak legalább a felét mégis megértenéd. Például: nap = napi víz = vezi tenger = tengir rengeteg, tengernyi = tegngirdi só = sava (v.ö. sava borsa) tó = tava hó = hava, havas szél = szele száraz = sziki (v.ö. "Ég a napmelegtõl a kopár szik sarja") lejtõ = lüthü völgy = vüldi folyómeder = tur (v.ö. "hol a kis Túr siet beléje, Mint a gyermek anyja kebelére") erdõs hegyvidék = kert hegyalja = soprun ország, uralom: urruság lakatlan határsáv = gyepû (v.ö. honfoglalás utáni gyepû rendszer) kapu = kapu vár = vara szó = szava had = hada kard = szurr (v.ö. "szúr is dõf is" :-) nyíl = neil tegez = thegisz balta = balta sisak = sisak sarló = sarlagh harcos = vitesi kincs = küncse kéz = kézi szem = szöm, szüm száj = szá(h) kopasz, tar = tar felmenõk = elüd (v.ö. elõd) úrnõ = aszuni (halotti) tor = tor bor = bor sör = ser vásár = vásár por = poura göröngy = bog sár = sár szar = sara út = utu kút = kutu lyuk = liku Nem sorolom tovább, ha kíváncsi vagy a többire is látogasd meg ezt az oldalt: http://www.szovetsegtv.hu/
Van úgy, hogy csak 1 percet...
A honfoglalás és azelöt élõ magyarokét már elég nehezen de szerintem sincs olyan hogy egyáltalán ne értsük mert a ragozás meg egyebek az szerintem soha nem változot.
Én azt hallottam, hogy a halotti beszédet annak idején egy német írta le! Ezek után én is úgy gondolom, hogy az akkori beszélt szöveget elég jól megértenénk ma is.
Azért én megpróbálom a Halotti Beszéd utolsó két bekezdését érthetõ magyarra fordítani. Tehát: Imádjuk Szent Szûz Máriát és boldog Mihály arkangyalt, és mindegyik angyalt, hogy imádkozzanak érte. És imádjuk Szet Péter Urat, kinek hatalmas odut (vagyis templomot) kellett építenie, és meg kellett gyónnia összes bûnét. És imádjuk a Mindenszenteket, hogy legyen neki szabad Urunk szine elé (járulni), hogy Isten imádságaiba bocsássa összes bûnét. És szabadítsa meg az ördög üdveitõl és a pokol kínjától és vezesse õt paradicsomi nyugalomba. És adjon neki menyei ... utat, ami hozzá vezet. (itt kimarad Pasz) És kísérjük Urunkhoz (társul). Szerelmes barátaim imádkozzunk e szegény ember lelkéért kit vár e napon a (más) világ. ... Kinek e napon testét temetik, hogy Urunk kegyelmével Ábrahám, Izsák, Jákob keblére helyezkedhessen. ...(hosszan nem értem) élnie ...és ti bennetek. Ezt a részt nem tanítják, és nem is tanultam, de azért élõszóban biztosan nem érteném.
Hát ahogy olvasgatom itt a tiniket, már a felét nem értem annak, amit olvasok tõlük...köszönhetõen a hülye rövidítéseknek, a helyesírás teljes hiányának....ja, és akkor még a nyelvtani szabályok és a fogalmazás alapjainak sárba tiprásáról nem is beszéltünk....
Nagyon sok idõbe nem tartana, hiszen az inkább csak egy beszédstílus: annyira nem változtak a magyar nyelvtani szabályok. Inkább csak megmosolyognának a furcsa szóösszetételeid miatt, és mert olyan szavakat használnál, amik nem léteznek. De mondom, a honfoglalás kori magyar nyelvrõl szinte semmilyen ismereteink nincsenek. De feltételezhetõ, hogy NAGYON sokban nem különbözik a halotti beszéd-ben használt nyelvtõl. Bár a halotti beszéd ügye egy ünnepélyesebb nyelvezetben íródott, és a hétköznapi nyelv valószínû kicsit más milyenebb. De ha belegondolsz, alig egy év alatt teljesen meg lehet szokni, és át lehet venni bármilyen tájszólást, és új szavakat, ha az ország egyik végébõl a másikba költözöl, tehát szerintem sok idõt nem venne igénybe :)
A kérdező hozzászólása: És vajon mennyi idõbe telne, mire mondjuk teszem azt a Balassi Bálint korabeli (tehát a 400-450 évvel ezelõtt használt) magyar nyelvet annyira elsajátítanánk (abban a korban élve), hogy már az ott élõknek sem tûnne fel az idegen hangzás? Vagy egy kis "akcentust" azért õk mindig éreznének a beszédünkben?
A honfoglalás kori magyart már egyáltalán nem értenénk szerintem. Amúgy elég érdekes hogy míg mi a Halotti beszédet (ami kb. 800 éves) nehezen de megértjük addig az angolok már Shakespeare mûveit is nehezen értik (egyes nyelvek gyorsabban mások lassabban változnak de vajon miért?)
hmmmm, jó kérdés. Szerintem olyan nincs h egyáltalán ne értsük. Valamennyit csak megértenénk belõle.
Kinek mennyit. Én már balassi verseit sem nagyon értettem. De ha vissza is mennénk 500évet nem a nyelvvel lenne a legnagyobb probléma.

Ahhoz hogy hasonlóan ki legyek gyúrva, mit kellene csinálnom/ mennyi ideig, úgy hogy nincs pénzem edzőteremre?

http://www.blikk.hu/data/cikk/2/00/59/61/cikk_2005961/baroni..

Legjobb válasz: Hát õ egyáltalán nincs kigyúrva. Otthon végezd a fegyencedzést, ha nincsenek súlyzóid. Keress rá, töltsd le és alkalmazd.

Hát õ egyáltalán nincs kigyúrva. Otthon végezd a fegyencedzést, ha nincsenek súlyzóid. Keress rá, töltsd le és alkalmazd.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek :)
Teremben jobb lenne. Andi, az ágyad fölött? Abból nem kis vitád lenne.;)
A kérdező hozzászólása: Nem csak a pénzzel van baj, hanem az idõvel is. Azért gondoltam hogy itthon is mehetne, mert tanulok hogy ne fizetõsre vegyenek fel. És így amikor van egy kis szabadidõm, akkor erõsítenék.
De járjál inkább terembe, tökre nem drága úgy, télleg.
A kérdező hozzászólása: Igen diák vagyok, a fegyencedzés amit mondtatok, ez egy könyv? Mert most töltöm le, ha ez az.
Ajtót támasztani, hihi, ez jó! :-) Természetesen az ágyam fölött lóg a képed Monti, nem is adnám ki! :-)
Két szerelhetõ 20 kilós súlyzó kellene és nem ártana egy állítható pad is.
Diák vagy? Mert a diákbérlet elég jó árban szokott lenni, érdemesebb lenne lejárni, mint beszerezni a súlyzókat, meg eredményesebb is, mivel rövid idõ alatt több géppel, súlyzóval tudnál edzeni, plusz a kardiógépek is a szádban lennének. Hát ilyen 10kilóstól szerintem amúgy. De majd Monti esetleg megmondja.
A kérdező hozzászólása: Hát igen gondoltam :) Még régen találtam a padláson õket, mekkorát kellene beszerezni?
a 3 kilós súlyzócska jó lesz ajtót kitámasztani. Ha nincs komolyabb súlyzókészleted, akkor menj terembe vagy végezd otthon a fegyencedzést az is jobb, mint a 3 kilóssal történõ bohóckodás.
Két 3 kilós?! Az aranyos. Az még nekem is kevés egy egyszerû tricepsz gyakorlathoz, pedig volt kihagyásom és gyenge vagyok. :-) De kb a srác a képen is annyival csinálhatta, ahogy látom.
A kérdező hozzászólása: Két 3 kilós súlyzóm van, de az ilyesmihez kevés gondolom :D
A kérdező hozzászólása: Jó bocs, rosszul fogalmaztam azzal hogy "ki van gyúrva" :D Köszi a segítséget :D
Á, azt csak neked küldtem Andi.:)
Vicces, úgy tartja a karját, full befeszíti, hogy egy kis bicó látszódjon. :-) Monti, dobd már fel azt a f..sza képedet, amirõl tisztán látszik, mi is az, amikor valaki ki van gyúrva! :-) Csak a mihez tartás végett! :-)
Nem tudom ki ez a képen, de mióta van kigyúrva?
Igazán nincsen mit. :-) Nem kis. De a Montipicture-ért bármit. :-)

Milyen kompetenciák, eszközök, és megközelítőleg mennyi idő szükséges ahhoz, hogy az alább felsorolt weblapokat valaki kivitelezze? + Még 1-2 kérdés a profibbaknak = ]

1. Milyen ismeretek szükségesek egy oldal motorjának a felépítéséhez, mint mondjuk egy olyan blog szint? - de mégis népszer?, és az egyéni feltöltést, illetve profilorientáltságot is támogató - weboldal, mint pl.: azt "aztadom", vagy ehhez hasonló Facebook köré épül? reklámok elhelyezéséb?l él? "lájkolgatással" terjed? társai?

Legjobb válasz: Nagyon sokan elfelejtik, hogy a weboldalkészítés is szakma, akár a bútorasztalosé is. Ha egy bútorasztalos mestert megkérdeznél, hogy neked mint laikusnak mennyi idõbe tellne összerakni egy olyan konyhabútort, amit egy áruházban olyan 100e Ft körül tudnál megvenni, azt mondaná, hogy õ ezt 5 évig tanulta iskolában, és van mögötte vagy 10-15 év szakmai tapasztalat. Ha te kitanulod a szakmát - ami nyilván autodidakta módon kicsit több mint ami egy iskolában mesterek útmutatásával lehetõ lenne -, akkor még pár év tapasztalati munka, és menne is. Persze vehetsz elemes bútort is, és akkor vagy jól fog kinézni, vagy nem. Vagy szétesik egy hét után vagy nem. Nagyjából ugyanez van a webprogramozással is. Lehet csinálni "támogatással" is weboldalakat (ld ingyenes cms-ek), meg megcsinálhatod te magad is, meg megbízhatsz egy profit is, hogy megcsinálja neked. Ha jó konyhabútort szeretnél, akkor nem tanulod ki a bútorasztalos szakmát, legfeljebb akkor, ha késõbb is szeretnél bútorokat csinálni, esetleg ebbõl szeretnél megélni. Persze lehet hobbiból is bútorokat farigcsálni, de azokat nem biztos, hogy eladásra szánja az ember. Elég sokan vannak, akik szeretnék megtanulni a webprogramozás csínját-bínját, de ahhoz a szinthez, aminél már webprogramozónak lehet hívni valakit, ahhoz nagyon sok türelem, kitartás és idõ kell, és ezt már a nagy részük nem tudja belefektetni (lustaságból, vagy idõhiányból). Ha tényleg szeretnél ezzel foglalkozni, vágj bele, egyébként jobban jársz ha a profikra hagyod a szakmát. Sok sikert!

Nagyon sokan elfelejtik, hogy a weboldalkészítés is szakma, akár a bútorasztalosé is. Ha egy bútorasztalos mestert megkérdeznél, hogy neked mint laikusnak mennyi idõbe tellne összerakni egy olyan konyhabútort, amit egy áruházban olyan 100e Ft körül tudnál megvenni, azt mondaná, hogy õ ezt 5 évig tanulta iskolában, és van mögötte vagy 10-15 év szakmai tapasztalat. Ha te kitanulod a szakmát - ami nyilván autodidakta módon kicsit több mint ami egy iskolában mesterek útmutatásával lehetõ lenne -, akkor még pár év tapasztalati munka, és menne is. Persze vehetsz elemes bútort is, és akkor vagy jól fog kinézni, vagy nem. Vagy szétesik egy hét után vagy nem. Nagyjából ugyanez van a webprogramozással is. Lehet csinálni "támogatással" is weboldalakat (ld ingyenes cms-ek), meg megcsinálhatod te magad is, meg megbízhatsz egy profit is, hogy megcsinálja neked. Ha jó konyhabútort szeretnél, akkor nem tanulod ki a bútorasztalos szakmát, legfeljebb akkor, ha késõbb is szeretnél bútorokat csinálni, esetleg ebbõl szeretnél megélni. Persze lehet hobbiból is bútorokat farigcsálni, de azokat nem biztos, hogy eladásra szánja az ember. Elég sokan vannak, akik szeretnék megtanulni a webprogramozás csínját-bínját, de ahhoz a szinthez, aminél már webprogramozónak lehet hívni valakit, ahhoz nagyon sok türelem, kitartás és idõ kell, és ezt már a nagy részük nem tudja belefektetni (lustaságból, vagy idõhiányból). Ha tényleg szeretnél ezzel foglalkozni, vágj bele, egyébként jobban jársz ha a profikra hagyod a szakmát. Sok sikert!
sör
Na akkor röviden, szépen sorban: 1. HTML, CSS alap egy weboldalhoz, azok nélkül semmire nem mész, de ez még nem programozás. Erre jön a PHP, a javascript és az SQL. (Méééég ez sem programozás annyira, de ebbe most ne menjünk be. Az és kész.) Idõben a komplexitástól függ, de az igazán jó munkához idõ kell, méghozzá annyi, amit nem napokban, hanem inkább hetekben kell mérni. Vannak kész templatek stb, de egy egyedi oldalhoz bizony a nulláról kell indulni. (Megjegyzés: mondjuk az említett oldal ha jól rémlik pont egy tök alap, Wordpressre épülõ dolog, semmi egyediség nincs benne, ez a pár átalakítás akár pár órás munkával is megoldható, ha az ember tudja mit merre keressen.) 2. A válasz azonos szinte teljes mértékben. 3. Megoldható és az ilyeneket viszonylag könnyen, 1-2 dolog betartásával már ki is lehet védeni. Csak tanulni kell. (Olvasás, olvasás, olvasás és legalább ennyi kódolás, próbálgatás.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! Reméltem, hogy vannak még normális emberek ezen az oldalon, és nem csalódtam : ) Van egy egyedi ötletem, és szeretném megvalósítani. HTML, CSS: ezekkel volt már dolgom, komolyabb weblapokat is csináltam már a segítségükkel. PHP: már többször elkezdtem barátkozni vele. Egyelõre ennyi. Akkor a többivel még ismerkednem kell jobban. Kb. mennyi idõ alatt épithetõ fel aktív tanulással szalonképes, és használható (webes) programozási tudás, mellyel a korábbiak már kivitelezhetõek?
Elég hamar, de ahhoz, hogy tényleg jól menjen azért 1-2 évet rá kéne szánni. (Persze elszántságtól és lelkesedéstõl függõen.) De ennyi kellene ahhoz, hogy megfelelõ gyakorlatod legyen.
@montihun: inkább sok kávé + néhány karton energiaital + mégtöbb kávé :)
A kérdező hozzászólása: Elég jó ez a bútoros hasonlat, ami azért is tetszik, mert nem most veszek elõször a kezembe fát, és azok megmunkálásához szükséges eszközöket. Néhány apróbb dolgot már farigcsáltam az évek alatt, és volt, hogy kisebb összegeket kerestem is vele. Tehát azon remény halvány szikrái már megjelentek elõttem, hogy a hobbi mesterséggé nõheti magát. Magyarra fordítva: volt már az évek folyamán dolgom több programozási nyelvvel, több fejlesztõeszközzel, eredményekkel. Szóval az asztalosmûhely talán már megvan :)

Mennyi idő kell ahhoz hogy rendesen kiismerje az ember a párját? Mennyi idő kell min. elteljen hogy lefeküdjön vele?

lehet hogy kicsit rosszul kérdeztem, tudom hogy meg kell jól ismerni egymást, egymás testét de kb. mennyi id???? 4hónap, 6 hónap???? többb?

Legjobb válasz: Középiskolásan állandó téma volt, hogy mennyit fogunk járni, ha majd lesz barátunk. 1 év, fél év, 4 hónap, 1 hónap...aztán már csak jöjjön valaki. NIncs ilyen,hogy mennyi idõnek kell eltelnie. Ahogy érzed, hogy már megbizol a partneredben. (Akár 1 nap. :D) Bár én azt mondom, hogy nekem jobb volt, amikor elõször megtörtént és utána ismerkedtünk, úgy könnyebb volt. Nem aggódtam azon, hogy nem felelek-e meg neki. De valakivel 1 évnyi ismeretség után sem lettem volna képes megtenni. Ha azon aggódsz, hogy mi illik.. manapság bár nem kell várni..

Középiskolásan állandó téma volt, hogy mennyit fogunk járni, ha majd lesz barátunk. 1 év, fél év, 4 hónap, 1 hónap...aztán már csak jöjjön valaki. NIncs ilyen, hogy mennyi idõnek kell eltelnie. Ahogy érzed, hogy már megbizol a partneredben. (Akár 1 nap. :D) Bár én azt mondom, hogy nekem jobb volt, amikor elõször megtörtént és utána ismerkedtünk, úgy könnyebb volt. Nem aggódtam azon, hogy nem felelek-e meg neki. De valakivel 1 évnyi ismeretség után sem lettem volna képes megtenni. Ha azon aggódsz, hogy mi illik.. manapság bár nem kell várni..
Szerintem helyzettol meg a parodtol, meg kortol (de mar ettol nem igazan). Nekem voltak olyan kapcsolataim ahol nem azt mondom h az elso nap de eleg rovid idei ismerettseg utan megtortent, nalam ezek nem lettek tartos kapcsolatok. vhogy jobban erdekeltek a sexulais resze a dolognak mint az h ki is vagyok valojaban. volt olyan kapcsolatom ahol ez hosszabb ideig tartott mert a fiu nem akarta h ugy erezzem h en erre kellek neki. Na itt nem mondom h nem futott vegig az agyamban h most de jo lenne, mert akkor hazudnek de nagyon becsultem ahogy kozelitett es megtortent a dolog. szerintem embere valogatja. nem mindenki egyforma.
Változó.Én a férjemel az elsõ randin az ágyban kötöttem ki.Amúgy az elsõ aktuskor úgy szexeltünk együtt, mintha gyakorlott páros lennénk, és kimondatlanul is tudtuk a másik mire vágyik.Annyira egy hullámhosszon voltunk, hogy az leírhatatlan...mondjuk ezért is lett a férjem:) De volt olyan pasi is, akivel hónapok teltek el az elsõ aktusig, és hiába ismertem a lelkének minden rezdülését, de a teste távol maradt. Az idõ, az attól függ, hogy mennyire vagy tapasztalt, mennyire vagy jó emberismerõ, illetve a másik mennyire nyilt, és mennyire vagytok egy hullámhosszon.Így van akit soha nem fogsz igazán ismerni és mindig lutri marad, van olyan is, akit pillanatok alatt, minden rezdülését.
hidd el lesznek olyanok akikhez egy élet is kevés hogy kiismerd mert nem adnak ki magukból semmit, pl én! aztán valakik meg szeretik elbizalmaskodni a dolgokat, mert a csajok azt szeretik, de bennük is vannak jócskán meglepetések, azt meg hogy osztod be az idõdet, te magad döntöd el épp ahogy jön magától!
Ez egyén függõ!Mi 3-4 hétig randizgattunk a párommal és csak utána feküdtünk le egymással és ennek már több mint 4 éve! Szerintem fiatalabb korban több idõ kell megismerni a másikat!
Ezváltozó, a másiktól is függ, nekem volt akivel 1 hónap után, de volt akivel a 3. alkalomkor, mert annyira passzolt minden. ha nem ez az elsõ kapcsolatod, felesleges hónapokat húzni, annak nincs értelme, ha elsõ, akkor meg ahogy érzitek, csak ne siessétek el.

Melyik programozasi nyelvet tanuljam meg ahhoz, hogy a legnagyobb esellyel kapjak allast? A java es a c++ kozott filozok. Melyik konnyebb? Mennyi ido kell ahhoz, hogy megtanuljam?

Legjobb válasz: "A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 16:38" Ugye az megvan, hogy a programozás nem kizárólag a nyelvi szintaktikából és a sablonkönyvtárak használatából áll? Hogy mondjuk programozási mintákat és algoritmusokat kódolunk? Hogy vannak konvenciók, amiket az adott nyelv szintaktikája nem tanít meg? Hogy vannak platformok, programozási környezetek, programozási modellek, alacsony szintû nyelvek és memóriakezelések amikre szükség van egy projektben? Ja mondjuk sziriszari számlázóprogramot lehet írni fél év után, ami majd mûködik ahogy mûködik. Végülis.

"A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 16:38" Ugye az megvan, hogy a programozás nem kizárólag a nyelvi szintaktikából és a sablonkönyvtárak használatából áll? Hogy mondjuk programozási mintákat és algoritmusokat kódolunk? Hogy vannak konvenciók, amiket az adott nyelv szintaktikája nem tanít meg? Hogy vannak platformok, programozási környezetek, programozási modellek, alacsony szintû nyelvek és memóriakezelések amikre szükség van egy projektben? Ja mondjuk sziriszari számlázóprogramot lehet írni fél év után, ami majd mûködik ahogy mûködik. Végülis.
bár én c++os vagyok, ajánlom a javat is. nem a programnyelv a lényeges, hanem a programozói gondolkodásmód, az meg ha megvan akkor minden gond nélkül tudsz majd programnyelveket váltani. ha esetlen nagyon kezdõ vagy, akk a Pascalt ajánlom, jó tanuló nyelv, vagy 10 éve én is azzal kezdtem
A kérdező hozzászólása: Koszi, holnaptol el is kezdem a javat! :)
elsõ körben a tudásodat fogják nézni. ha az megfelelõ akk meg sztem segít is ha lány vagy (fõleg ha jól is nézel ki :) ), egy jó megjelenésû vérbeli kocka csaj ritka és megbecsülendõ kincs :) kereset változó. egy vidéki tesztelõ átlag kb 150 nettót keres, pesten egy több évnyi tapasztalattal rendelkezõ programozó 3-400at is simán (még mindig nettó). ha meg nagyon durván tolod, akk határ a csillagos ég
A kérdező hozzászólása: Kb mennyit kereshetnek? A neten nem igazan talatam semmi infot rola... Szamit valamit szerintetek, hogy lany vagyok? Ugy ertem, hogy nem tul sok programozo lany van, es nem tudom alkalmaznanak-e.
Tobb java programozoi allas van, de tobb is a java programozo. Tehat java proramozokent alapvetoen konnyebb elhelyezkedni, de c++ programozokent zsirosabb allast lehet talalni.
17:34 És szerinted ki mondta, hogy csak abból áll? Én azt mondtam, hogy junior programozónak simán elmehet ha fél évig aktívan kódol. Mert a dolgokat amiket felsoroltál meg fogja ismerni, mivel használja õket. Valamilyen platformot, valamilyen fejlesztõeszközt, algoritmusokat. Nem tudom, miért gondolod, hogy a fél év tanulás azt jelenti, hogy leül valaki a Java referencia elé, és bemagolja...
kérdezõ: én magamtól (google, tutorialok, netes könyvek, fórumok tömkelege) tanultam meg. OKJn max nagyon alapokat tanítják meg, kb hogy hogy indítsd el, meg írtok egy "hello word" meg "1+1" szintû progikat, de a gondolkodásmódot ott nem fogod elsajátítani. viszont ha otthon elkezded, kis apró programokkal folyamatosan h ráérezz, megmegy az majd hamar. fél évet kevésnek mondanék, de úgy 1 év minden nap pár órás gyakorlással az már reális akár egy junior fejlesztõi szinthez is. a többi már inkább tapasztalat lesz, hogy mit hol hogyan érdemes megoldani, ehhez meg évek kellenek, de magától jönni fog ahogy haladsz elõre
A kérdező hozzászólása: Es hogy kezdjek neki? Teljesen kezdo vagyok. Konyv segitsegevel eleg (onszorgalombol?) vagy valami okj-s kepzesben? Mit tanacsoltok?
Fél évig kódolsz, és csak a szintaktikával ismerkedsz meg? Jó nagy retardált lehetsz. A Java egy vérprimitív nyelv, nyílván fél év alatt megismered az alapvetõ könyvtárakat, eszközöket is. Duh. Az meg, hogy szar kódot írnak... igen, a juniorok szar kódot írnak.
Junior fejlesztõnek kizárólag a nyelvi szintaktika ismeretével? Kötve hiszem. De ha mégis, az olyan programoktól mentsen meg az ég, amit ilyen "programozók" írnak.
Java a könnyebb, és Java állásból van több. Tehát nem nehéz a választás. Fél év alatt megtanulod, és junior fejlesztõnek simán elmehetsz.
Programozóként 150-200 nettó a minimál fizetés, 150 vidéken (na jó, ott lehet kevesebb is, de akkor az speckó, egyetemi vagy ilyesmi cucc). Ennél kevesebbért nem éri meg elmenni. A határ meg a csillagos ég, ahogy mondták fentebb. 4-600k bruttóért kerestek múltkor KEZDÕ C++ programozót, az ugye 240-350k nettó. Ismétlem, ez KEZDÕ. Senior C++ az csillagos ég, de tényleg.

Ahhoz, hogy elkezdjek vadászni milyen vizsgák kellenek? Kb mennyibe kerül, mire minden meg lesz? Mennyi idő?

Egy kezdőnél van valami kitétel, hogy milyen fegyverrel lőhet?

Legjobb válasz: a puskára is szóló fegyver jártassági az olyan 28 ezer ft. ahhoz hogy vadász legyél pedig még plusz vadász vizsga kell annak az árát nem tudom.

a puskára is szóló fegyver jártassági az olyan 28 ezer ft. ahhoz hogy vadász legyél pedig még plusz vadász vizsga kell annak az árát nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. És ha meg van a vadászvizsga, akkor utána gondolom valamelyik vadásztársaságba be kell lépnem?!
szerintem is de nem tudom biztosan, nem vagyok vadász.

Mennyi idonek kell eltelnie ahhoz hogy el merjunk kezdeni a masodik babaval probalkozni?

1 - 1,5 - 2 ev??

Legjobb válasz: El merjétek kezdeni? Ahhoz nincs elõírt várakozási idõ. amikor úgy érzitek jöhet, akkor vágjatok bele.

El merjétek kezdeni? Ahhoz nincs elõírt várakozási idõ. amikor úgy érzitek jöhet, akkor vágjatok bele.
Szerintem sincs olyan, hogy idõ a merni akaráshoz... :D Nekem 4 év után sem jött el a "merszem", a barátnõméknek meg egy év korkülönbség van a két gyerekük között.
Hát jöjjön meg az elsö periodusod aztán mindent bele. Hogy nektek mi felel meg azt mi nem tudhatjuk. még ti sem nagyon, mert ez majd jön. nekem 21 hónap van a lányaim között, de nekem ez nagyon bejött. örülök, hogy így csináltuk, a nagylányonm egyáltalán nem féltékeny a kicsire, söt rendzgeti és imádja. a kicsi rengeteg figyelmet kap a nagytól is. de rengeteg pozitív dolgot tudnék írni miért lett jobb a kicsi korkülömbség. de biztos van elönye ha több a korkülömbség is.
Van olyan ismerös, akinek egy évben januárban és decembetben születtek a gyerekei...
lányom 3 éves de még nincs teso. idén kezdünk probálkozni hogy kb 4 év legyen köztük...de sok olyan van akiknek kicsi a korkülönbség...Ez ti tudjátok mikor áltok rá készen.:-)
Ha természetes úton szültél, bármikor próbálkozhattok újra! Nálunk minden alkalommal 2 éven belül jött a kistesó, ennél többet nem tudtunk várni... :-) Ha császáros voltál, 2-2, 5 év kell, hogy legyen a gyerekek között. Sok sikert!
Amikor úgy érzed, hogy szeretnél kis tesót.Ez van akinél fél év, van akinél 1, van akinek meg 3.Hogy mi ideális?Hmm...Kinek mi.Nálunk 4 év van köztük, nekem tetszik ez a felállás, aztán ki tudja...:)

Mennyi idő kell ahhoz, hogy alkoholista legyen valaki ha naponta iszik? (töményet is vegyesen, 0.5l mennyiségben? ) És mennyi idő alatt alakul ki kézremegés? .

És ha valaki abbahagyja az ivást, utána mennyi id?nek kell eltellenie ahhoz, hogy a következményei megsz?njenek? (Értem ezalatt a kézremegést)?

Legjobb válasz: Attól függ hogy mennyi adatforgalmat bonyolít le a SÖRos porton.

Attól függ hogy mennyi adatforgalmat bonyolít le a SÖRos porton.
Aki naponta iszik töményet, az már alkoholista. A kézremegés pedig az elvonáskor alakul ki, és akár hónapokba is telhet, mire megszûnik.

Mennyi idö alatt tisztul ki a tüdöböl a kátrány? Mennyi idö kell ahhoz hogy ne lehessen látni a dohányzás nyomát, mondjuk akkor ha elötte rendszeresen kb 3 évig dohányzott valaki?

Legjobb válasz: A felvételen nem az látszik, hogy a páciens nappal 30, éjjel 10 Mahorkát szív, hanem az, hogy szöveti elváltozások vannak. Ennek oka lehet az is, hogy szénbányában dolgozik, olyan helyen él, ahol a levegõ tele van más, tödõtt károsító anyaggal. A tüdõszûrésen pedig mindenkitõl meg szokták kérdezni, hogy dohányzik-e, nem csak attól, akinek a felvételén látnak valamit.

A felvételen nem az látszik, hogy a páciens nappal 30, éjjel 10 Mahorkát szív, hanem az, hogy szöveti elváltozások vannak. Ennek oka lehet az is, hogy szénbányában dolgozik, olyan helyen él, ahol a levegõ tele van más, tödõtt károsító anyaggal. A tüdõszûrésen pedig mindenkitõl meg szokták kérdezni, hogy dohányzik-e, nem csak attól, akinek a felvételén látnak valamit.
Már hogy a rögönyön? Úgy harminc év talán elegendõ.
20 év dohányzás sem látszik röntgenen. Nekem legalábbis nem látszott és nem is látszik.
Azt elfelejtettem, hogy: az orvos miért kérdezi például, hogy cigizik-e valaki? Csak elküldené rtg-re és látszódna...nem?
Mitõl félsz jobban? A megdögléstõl, vagy attól hogy kiderül, költesz is rá?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!