Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő ahhoz (201 db)

Milyen tornagyakorlatokat végezzek és naponta mennyi ideig ahhoz, hogy ne legyen sörhasam?

Legjobb válasz: Ha hasizom gyakorlatokat csinálsz az nem fogyaszt. sõt. a zsír alatt lesz az izomréteg ami miatt kidudorodik a has.. Elõször étrend változtatásra van szükség. 6 után ne egyél.. illetve túlzsíros ételeket és alkoholt került.. :) Mozgás terén.. pár dolgot tudok ajánlani.. ebbõl választhatsz mi az amit kitartóan tudsz csinálni...: futás (megfelelõ talajon és cipõben különben az izületeid szétcseszed), biciklizés, és még a kettlebellt is tudom ajánlani.. az nagyon gyorsan fogyaszt is, egyben erõsít, és az izületeket is kíméli :). Nézz utána..és sok sikert.. Jah és hoyg meddig ..:) 1 amég el nem tûnik a hasad.. és igazából utána is folytasd a mozgást (könnyen visszamehet a has ha hamar abbahagyod.. amúgy is egészséges ha mozogsz..nem baj az).. a kajáláson enyhíthetsz..de pl amiket mondtam..azért valljuk be nem olyan nehéz betartani mint a sok hülye diétát.. :)

Ha hasizom gyakorlatokat csinálsz az nem fogyaszt. sõt. a zsír alatt lesz az izomréteg ami miatt kidudorodik a has.. Elõször étrend változtatásra van szükség. 6 után ne egyél.. illetve túlzsíros ételeket és alkoholt került.. :) Mozgás terén.. pár dolgot tudok ajánlani.. ebbõl választhatsz mi az amit kitartóan tudsz csinálni...: futás (megfelelõ talajon és cipõben különben az izületeid szétcseszed), biciklizés, és még a kettlebellt is tudom ajánlani.. az nagyon gyorsan fogyaszt is, egyben erõsít, és az izületeket is kíméli :) . Nézz utána..és sok sikert.. Jah és hoyg meddig ..:) 1 amég el nem tûnik a hasad.. és igazából utána is folytasd a mozgást (könnyen visszamehet a has ha hamar abbahagyod.. amúgy is egészséges ha mozogsz..nem baj az).. a kajáláson enyhíthetsz..de pl amiket mondtam..azért valljuk be nem olyan nehéz betartani mint a sok hülye diétát.. :)
elõzõ jól mondja. hasazástól csak a bemélyedések lesznek nagyobbak a "kockák" között. de a zsírt csak a futás, bicikli stb. szedi le idõvel. persze diéta javasolt!:D

Milyen kompetenciák, eszközök, és megközelítőleg mennyi idő szükséges ahhoz, hogy az alább felsorolt weblapokat valaki kivitelezze? + Még 1-2 kérdés a profibbaknak = ]

1. Milyen ismeretek szükségesek egy oldal motorjának a felépítéséhez, mint mondjuk egy olyan blog szint? - de mégis népszer?, és az egyéni feltöltést, illetve profilorientáltságot is támogató - weboldal, mint pl.: azt "aztadom", vagy ehhez hasonló Facebook köré épül? reklámok elhelyezéséb?l él? "lájkolgatással" terjed? társai?

Legjobb válasz: Nagyon sokan elfelejtik, hogy a weboldalkészítés is szakma, akár a bútorasztalosé is. Ha egy bútorasztalos mestert megkérdeznél, hogy neked mint laikusnak mennyi idõbe tellne összerakni egy olyan konyhabútort, amit egy áruházban olyan 100e Ft körül tudnál megvenni, azt mondaná, hogy õ ezt 5 évig tanulta iskolában, és van mögötte vagy 10-15 év szakmai tapasztalat. Ha te kitanulod a szakmát - ami nyilván autodidakta módon kicsit több mint ami egy iskolában mesterek útmutatásával lehetõ lenne -, akkor még pár év tapasztalati munka, és menne is. Persze vehetsz elemes bútort is, és akkor vagy jól fog kinézni, vagy nem. Vagy szétesik egy hét után vagy nem. Nagyjából ugyanez van a webprogramozással is. Lehet csinálni "támogatással" is weboldalakat (ld ingyenes cms-ek), meg megcsinálhatod te magad is, meg megbízhatsz egy profit is, hogy megcsinálja neked. Ha jó konyhabútort szeretnél, akkor nem tanulod ki a bútorasztalos szakmát, legfeljebb akkor, ha késõbb is szeretnél bútorokat csinálni, esetleg ebbõl szeretnél megélni. Persze lehet hobbiból is bútorokat farigcsálni, de azokat nem biztos, hogy eladásra szánja az ember. Elég sokan vannak, akik szeretnék megtanulni a webprogramozás csínját-bínját, de ahhoz a szinthez, aminél már webprogramozónak lehet hívni valakit, ahhoz nagyon sok türelem, kitartás és idõ kell, és ezt már a nagy részük nem tudja belefektetni (lustaságból, vagy idõhiányból). Ha tényleg szeretnél ezzel foglalkozni, vágj bele, egyébként jobban jársz ha a profikra hagyod a szakmát. Sok sikert!

Nagyon sokan elfelejtik, hogy a weboldalkészítés is szakma, akár a bútorasztalosé is. Ha egy bútorasztalos mestert megkérdeznél, hogy neked mint laikusnak mennyi idõbe tellne összerakni egy olyan konyhabútort, amit egy áruházban olyan 100e Ft körül tudnál megvenni, azt mondaná, hogy õ ezt 5 évig tanulta iskolában, és van mögötte vagy 10-15 év szakmai tapasztalat. Ha te kitanulod a szakmát - ami nyilván autodidakta módon kicsit több mint ami egy iskolában mesterek útmutatásával lehetõ lenne -, akkor még pár év tapasztalati munka, és menne is. Persze vehetsz elemes bútort is, és akkor vagy jól fog kinézni, vagy nem. Vagy szétesik egy hét után vagy nem. Nagyjából ugyanez van a webprogramozással is. Lehet csinálni "támogatással" is weboldalakat (ld ingyenes cms-ek), meg megcsinálhatod te magad is, meg megbízhatsz egy profit is, hogy megcsinálja neked. Ha jó konyhabútort szeretnél, akkor nem tanulod ki a bútorasztalos szakmát, legfeljebb akkor, ha késõbb is szeretnél bútorokat csinálni, esetleg ebbõl szeretnél megélni. Persze lehet hobbiból is bútorokat farigcsálni, de azokat nem biztos, hogy eladásra szánja az ember. Elég sokan vannak, akik szeretnék megtanulni a webprogramozás csínját-bínját, de ahhoz a szinthez, aminél már webprogramozónak lehet hívni valakit, ahhoz nagyon sok türelem, kitartás és idõ kell, és ezt már a nagy részük nem tudja belefektetni (lustaságból, vagy idõhiányból). Ha tényleg szeretnél ezzel foglalkozni, vágj bele, egyébként jobban jársz ha a profikra hagyod a szakmát. Sok sikert!
sör
Na akkor röviden, szépen sorban: 1. HTML, CSS alap egy weboldalhoz, azok nélkül semmire nem mész, de ez még nem programozás. Erre jön a PHP, a javascript és az SQL. (Méééég ez sem programozás annyira, de ebbe most ne menjünk be. Az és kész.) Idõben a komplexitástól függ, de az igazán jó munkához idõ kell, méghozzá annyi, amit nem napokban, hanem inkább hetekben kell mérni. Vannak kész templatek stb, de egy egyedi oldalhoz bizony a nulláról kell indulni. (Megjegyzés: mondjuk az említett oldal ha jól rémlik pont egy tök alap, Wordpressre épülõ dolog, semmi egyediség nincs benne, ez a pár átalakítás akár pár órás munkával is megoldható, ha az ember tudja mit merre keressen.) 2. A válasz azonos szinte teljes mértékben. 3. Megoldható és az ilyeneket viszonylag könnyen, 1-2 dolog betartásával már ki is lehet védeni. Csak tanulni kell. (Olvasás, olvasás, olvasás és legalább ennyi kódolás, próbálgatás.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! Reméltem, hogy vannak még normális emberek ezen az oldalon, és nem csalódtam : ) Van egy egyedi ötletem, és szeretném megvalósítani. HTML, CSS: ezekkel volt már dolgom, komolyabb weblapokat is csináltam már a segítségükkel. PHP: már többször elkezdtem barátkozni vele. Egyelõre ennyi. Akkor a többivel még ismerkednem kell jobban. Kb. mennyi idõ alatt épithetõ fel aktív tanulással szalonképes, és használható (webes) programozási tudás, mellyel a korábbiak már kivitelezhetõek?
Elég hamar, de ahhoz, hogy tényleg jól menjen azért 1-2 évet rá kéne szánni. (Persze elszántságtól és lelkesedéstõl függõen.) De ennyi kellene ahhoz, hogy megfelelõ gyakorlatod legyen.
@montihun: inkább sok kávé + néhány karton energiaital + mégtöbb kávé :)
A kérdező hozzászólása: Elég jó ez a bútoros hasonlat, ami azért is tetszik, mert nem most veszek elõször a kezembe fát, és azok megmunkálásához szükséges eszközöket. Néhány apróbb dolgot már farigcsáltam az évek alatt, és volt, hogy kisebb összegeket kerestem is vele. Tehát azon remény halvány szikrái már megjelentek elõttem, hogy a hobbi mesterséggé nõheti magát. Magyarra fordítva: volt már az évek folyamán dolgom több programozási nyelvvel, több fejlesztõeszközzel, eredményekkel. Szóval az asztalosmûhely talán már megvan :)

Mennyi idő kell ahhoz hogy rendesen kiismerje az ember a párját? Mennyi idő kell min. elteljen hogy lefeküdjön vele?

lehet hogy kicsit rosszul kérdeztem, tudom hogy meg kell jól ismerni egymást, egymás testét de kb. mennyi id???? 4hónap, 6 hónap???? többb?

Legjobb válasz: Középiskolásan állandó téma volt, hogy mennyit fogunk járni, ha majd lesz barátunk. 1 év, fél év, 4 hónap, 1 hónap...aztán már csak jöjjön valaki. NIncs ilyen,hogy mennyi idõnek kell eltelnie. Ahogy érzed, hogy már megbizol a partneredben. (Akár 1 nap. :D) Bár én azt mondom, hogy nekem jobb volt, amikor elõször megtörtént és utána ismerkedtünk, úgy könnyebb volt. Nem aggódtam azon, hogy nem felelek-e meg neki. De valakivel 1 évnyi ismeretség után sem lettem volna képes megtenni. Ha azon aggódsz, hogy mi illik.. manapság bár nem kell várni..

Középiskolásan állandó téma volt, hogy mennyit fogunk járni, ha majd lesz barátunk. 1 év, fél év, 4 hónap, 1 hónap...aztán már csak jöjjön valaki. NIncs ilyen, hogy mennyi idõnek kell eltelnie. Ahogy érzed, hogy már megbizol a partneredben. (Akár 1 nap. :D) Bár én azt mondom, hogy nekem jobb volt, amikor elõször megtörtént és utána ismerkedtünk, úgy könnyebb volt. Nem aggódtam azon, hogy nem felelek-e meg neki. De valakivel 1 évnyi ismeretség után sem lettem volna képes megtenni. Ha azon aggódsz, hogy mi illik.. manapság bár nem kell várni..
Szerintem helyzettol meg a parodtol, meg kortol (de mar ettol nem igazan). Nekem voltak olyan kapcsolataim ahol nem azt mondom h az elso nap de eleg rovid idei ismerettseg utan megtortent, nalam ezek nem lettek tartos kapcsolatok. vhogy jobban erdekeltek a sexulais resze a dolognak mint az h ki is vagyok valojaban. volt olyan kapcsolatom ahol ez hosszabb ideig tartott mert a fiu nem akarta h ugy erezzem h en erre kellek neki. Na itt nem mondom h nem futott vegig az agyamban h most de jo lenne, mert akkor hazudnek de nagyon becsultem ahogy kozelitett es megtortent a dolog. szerintem embere valogatja. nem mindenki egyforma.
Változó.Én a férjemel az elsõ randin az ágyban kötöttem ki.Amúgy az elsõ aktuskor úgy szexeltünk együtt, mintha gyakorlott páros lennénk, és kimondatlanul is tudtuk a másik mire vágyik.Annyira egy hullámhosszon voltunk, hogy az leírhatatlan...mondjuk ezért is lett a férjem:) De volt olyan pasi is, akivel hónapok teltek el az elsõ aktusig, és hiába ismertem a lelkének minden rezdülését, de a teste távol maradt. Az idõ, az attól függ, hogy mennyire vagy tapasztalt, mennyire vagy jó emberismerõ, illetve a másik mennyire nyilt, és mennyire vagytok egy hullámhosszon.Így van akit soha nem fogsz igazán ismerni és mindig lutri marad, van olyan is, akit pillanatok alatt, minden rezdülését.
hidd el lesznek olyanok akikhez egy élet is kevés hogy kiismerd mert nem adnak ki magukból semmit, pl én! aztán valakik meg szeretik elbizalmaskodni a dolgokat, mert a csajok azt szeretik, de bennük is vannak jócskán meglepetések, azt meg hogy osztod be az idõdet, te magad döntöd el épp ahogy jön magától!
Ez egyén függõ!Mi 3-4 hétig randizgattunk a párommal és csak utána feküdtünk le egymással és ennek már több mint 4 éve! Szerintem fiatalabb korban több idõ kell megismerni a másikat!
Ezváltozó, a másiktól is függ, nekem volt akivel 1 hónap után, de volt akivel a 3. alkalomkor, mert annyira passzolt minden. ha nem ez az elsõ kapcsolatod, felesleges hónapokat húzni, annak nincs értelme, ha elsõ, akkor meg ahogy érzitek, csak ne siessétek el.


Mennyi idonek kell eltelnie ahhoz hogy el merjunk kezdeni a masodik babaval probalkozni?

1 - 1,5 - 2 ev??

Legjobb válasz: El merjétek kezdeni? Ahhoz nincs elõírt várakozási idõ. amikor úgy érzitek jöhet, akkor vágjatok bele.

El merjétek kezdeni? Ahhoz nincs elõírt várakozási idõ. amikor úgy érzitek jöhet, akkor vágjatok bele.
Szerintem sincs olyan, hogy idõ a merni akaráshoz... :D Nekem 4 év után sem jött el a "merszem", a barátnõméknek meg egy év korkülönbség van a két gyerekük között.
Hát jöjjön meg az elsö periodusod aztán mindent bele. Hogy nektek mi felel meg azt mi nem tudhatjuk. még ti sem nagyon, mert ez majd jön. nekem 21 hónap van a lányaim között, de nekem ez nagyon bejött. örülök, hogy így csináltuk, a nagylányonm egyáltalán nem féltékeny a kicsire, söt rendzgeti és imádja. a kicsi rengeteg figyelmet kap a nagytól is. de rengeteg pozitív dolgot tudnék írni miért lett jobb a kicsi korkülömbség. de biztos van elönye ha több a korkülömbség is.
Van olyan ismerös, akinek egy évben januárban és decembetben születtek a gyerekei...
lányom 3 éves de még nincs teso. idén kezdünk probálkozni hogy kb 4 év legyen köztük...de sok olyan van akiknek kicsi a korkülönbség...Ez ti tudjátok mikor áltok rá készen.:-)
Ha természetes úton szültél, bármikor próbálkozhattok újra! Nálunk minden alkalommal 2 éven belül jött a kistesó, ennél többet nem tudtunk várni... :-) Ha császáros voltál, 2-2, 5 év kell, hogy legyen a gyerekek között. Sok sikert!
Amikor úgy érzed, hogy szeretnél kis tesót.Ez van akinél fél év, van akinél 1, van akinek meg 3.Hogy mi ideális?Hmm...Kinek mi.Nálunk 4 év van köztük, nekem tetszik ez a felállás, aztán ki tudja...:)

A főnököm felmondott nekem! 4 órás és több mint 3 év a munkaviszonyom. Kérdésem h jár e a végkielégítés! Ahhoz a felmondási szerződésnek h kell kinéznie? Szabit sem kaptam soha azt mennyi időre visszamenőleg kérhetem! Össz. Kb. mennyi pénzt jelent?

Felmondási szerz?désben h kell szerepelnie pl közös megegyezés de a cég mond fel vagy milyen feltételek kellenek?el?re is köszönöm a korrekt válaszokat!

Legjobb válasz: Közös megegyezésbe ne menj bele, mert akkor elesel a felmondási idõtõl és az egyéb járandóságoktól. Rendes felmondás, 30 nap a felmondási idõ. A többire sajnos nem tudok válaszolni.

Közös megegyezésbe ne menj bele, mert akkor elesel a felmondási idõtõl és az egyéb járandóságoktól. Rendes felmondás, 30 nap a felmondási idõ. A többire sajnos nem tudok válaszolni.
Lehet rendkívüli felmondás is, ha valami hiányosság miatt történik, de azt nagyon meg kell indokolnia, és akkor sem jár pénz. Végkielégítés egyébként rendes felmondás esetén is csak 5 év után jár, úgy tudom.

Ahhoz, hogy elkezdjek vadászni milyen vizsgák kellenek? Kb mennyibe kerül, mire minden meg lesz? Mennyi idő?

Egy kezdőnél van valami kitétel, hogy milyen fegyverrel lőhet?

Legjobb válasz: a puskára is szóló fegyver jártassági az olyan 28 ezer ft. ahhoz hogy vadász legyél pedig még plusz vadász vizsga kell annak az árát nem tudom.

a puskára is szóló fegyver jártassági az olyan 28 ezer ft. ahhoz hogy vadász legyél pedig még plusz vadász vizsga kell annak az árát nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. És ha meg van a vadászvizsga, akkor utána gondolom valamelyik vadásztársaságba be kell lépnem?!
szerintem is de nem tudom biztosan, nem vagyok vadász.

Melyik programozasi nyelvet tanuljam meg ahhoz, hogy a legnagyobb esellyel kapjak allast? A java es a c++ kozott filozok. Melyik konnyebb? Mennyi ido kell ahhoz, hogy megtanuljam?

Legjobb válasz: "A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 16:38" Ugye az megvan, hogy a programozás nem kizárólag a nyelvi szintaktikából és a sablonkönyvtárak használatából áll? Hogy mondjuk programozási mintákat és algoritmusokat kódolunk? Hogy vannak konvenciók, amiket az adott nyelv szintaktikája nem tanít meg? Hogy vannak platformok, programozási környezetek, programozási modellek, alacsony szintû nyelvek és memóriakezelések amikre szükség van egy projektben? Ja mondjuk sziriszari számlázóprogramot lehet írni fél év után, ami majd mûködik ahogy mûködik. Végülis.

"A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 16:38" Ugye az megvan, hogy a programozás nem kizárólag a nyelvi szintaktikából és a sablonkönyvtárak használatából áll? Hogy mondjuk programozási mintákat és algoritmusokat kódolunk? Hogy vannak konvenciók, amiket az adott nyelv szintaktikája nem tanít meg? Hogy vannak platformok, programozási környezetek, programozási modellek, alacsony szintû nyelvek és memóriakezelések amikre szükség van egy projektben? Ja mondjuk sziriszari számlázóprogramot lehet írni fél év után, ami majd mûködik ahogy mûködik. Végülis.
bár én c++os vagyok, ajánlom a javat is. nem a programnyelv a lényeges, hanem a programozói gondolkodásmód, az meg ha megvan akkor minden gond nélkül tudsz majd programnyelveket váltani. ha esetlen nagyon kezdõ vagy, akk a Pascalt ajánlom, jó tanuló nyelv, vagy 10 éve én is azzal kezdtem
A kérdező hozzászólása: Koszi, holnaptol el is kezdem a javat! :)
elsõ körben a tudásodat fogják nézni. ha az megfelelõ akk meg sztem segít is ha lány vagy (fõleg ha jól is nézel ki :) ), egy jó megjelenésû vérbeli kocka csaj ritka és megbecsülendõ kincs :) kereset változó. egy vidéki tesztelõ átlag kb 150 nettót keres, pesten egy több évnyi tapasztalattal rendelkezõ programozó 3-400at is simán (még mindig nettó). ha meg nagyon durván tolod, akk határ a csillagos ég
A kérdező hozzászólása: Kb mennyit kereshetnek? A neten nem igazan talatam semmi infot rola... Szamit valamit szerintetek, hogy lany vagyok? Ugy ertem, hogy nem tul sok programozo lany van, es nem tudom alkalmaznanak-e.
Tobb java programozoi allas van, de tobb is a java programozo. Tehat java proramozokent alapvetoen konnyebb elhelyezkedni, de c++ programozokent zsirosabb allast lehet talalni.
17:34 És szerinted ki mondta, hogy csak abból áll? Én azt mondtam, hogy junior programozónak simán elmehet ha fél évig aktívan kódol. Mert a dolgokat amiket felsoroltál meg fogja ismerni, mivel használja õket. Valamilyen platformot, valamilyen fejlesztõeszközt, algoritmusokat. Nem tudom, miért gondolod, hogy a fél év tanulás azt jelenti, hogy leül valaki a Java referencia elé, és bemagolja...
kérdezõ: én magamtól (google, tutorialok, netes könyvek, fórumok tömkelege) tanultam meg. OKJn max nagyon alapokat tanítják meg, kb hogy hogy indítsd el, meg írtok egy "hello word" meg "1+1" szintû progikat, de a gondolkodásmódot ott nem fogod elsajátítani. viszont ha otthon elkezded, kis apró programokkal folyamatosan h ráérezz, megmegy az majd hamar. fél évet kevésnek mondanék, de úgy 1 év minden nap pár órás gyakorlással az már reális akár egy junior fejlesztõi szinthez is. a többi már inkább tapasztalat lesz, hogy mit hol hogyan érdemes megoldani, ehhez meg évek kellenek, de magától jönni fog ahogy haladsz elõre
A kérdező hozzászólása: Es hogy kezdjek neki? Teljesen kezdo vagyok. Konyv segitsegevel eleg (onszorgalombol?) vagy valami okj-s kepzesben? Mit tanacsoltok?
Fél évig kódolsz, és csak a szintaktikával ismerkedsz meg? Jó nagy retardált lehetsz. A Java egy vérprimitív nyelv, nyílván fél év alatt megismered az alapvetõ könyvtárakat, eszközöket is. Duh. Az meg, hogy szar kódot írnak... igen, a juniorok szar kódot írnak.
Junior fejlesztõnek kizárólag a nyelvi szintaktika ismeretével? Kötve hiszem. De ha mégis, az olyan programoktól mentsen meg az ég, amit ilyen "programozók" írnak.
Java a könnyebb, és Java állásból van több. Tehát nem nehéz a választás. Fél év alatt megtanulod, és junior fejlesztõnek simán elmehetsz.
Programozóként 150-200 nettó a minimál fizetés, 150 vidéken (na jó, ott lehet kevesebb is, de akkor az speckó, egyetemi vagy ilyesmi cucc). Ennél kevesebbért nem éri meg elmenni. A határ meg a csillagos ég, ahogy mondták fentebb. 4-600k bruttóért kerestek múltkor KEZDÕ C++ programozót, az ugye 240-350k nettó. Ismétlem, ez KEZDÕ. Senior C++ az csillagos ég, de tényleg.

Mennyi idő kell ahhoz, hogy alkoholista legyen valaki ha naponta iszik? (töményet is vegyesen, 0.5l mennyiségben? ) És mennyi idő alatt alakul ki kézremegés? .

És ha valaki abbahagyja az ivást, utána mennyi id?nek kell eltellenie ahhoz, hogy a következményei megsz?njenek? (Értem ezalatt a kézremegést)?

Legjobb válasz: Attól függ hogy mennyi adatforgalmat bonyolít le a SÖRos porton.

Attól függ hogy mennyi adatforgalmat bonyolít le a SÖRos porton.
Aki naponta iszik töményet, az már alkoholista. A kézremegés pedig az elvonáskor alakul ki, és akár hónapokba is telhet, mire megszûnik.

Mennyi idő alatt lehetek olyan izmos mint Taylor Lautner? Már lassan egy éve gyúrok és mennyi kell még ahhoz? Hány év?

Most is kockás egy kicsit már a hasam de még nem teljesen szóval jó lenne ha már jobban látszódna. Egyébként kétkezes súlyzóval edzek minden nap 2 szer.

Legjobb válasz: nálad még az alapok sincsenek meg szóval inkább bele sem kezdek hogy mit hogy kéne. itt ez a szép sárga oldal aztán olvasd el az alapokat,utána nézz edzéstervet,étrendet és egyéb cikkeket is olvass hogy jobban képbe gyere hogy na mit hogy is kéne. http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=558 mikor már megszereztél valamennyi információt,annyit hogy értelmesen eltudjunk diskurálni a témával kapcsolatban akkor kérdezz ha netán még nem világos valami.

nálad még az alapok sincsenek meg szóval inkább bele sem kezdek hogy mit hogy kéne. itt ez a szép sárga oldal aztán olvasd el az alapokat, utána nézz edzéstervet, étrendet és egyéb cikkeket is olvass hogy jobban képbe gyere hogy na mit hogy is kéne. http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=558 mikor már megszereztél valamennyi információt, annyit hogy értelmesen eltudjunk diskurálni a témával kapcsolatban akkor kérdezz ha netán még nem világos valami.
Egy kétkezes súlyzó nem elég, hogy izmos legyél. Egy izmos test nem csak kockás hasból áll. Olyan a kocka has egy vékony pasin, mint a nagy cs.öcs egy dagadt csajon. Nézegesd az oldalt, amit az elsõ linkelt és eddz keményen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket! :) Am nézni fogom :D
Taylor naponta 2x 2, 5 órát szokott edzeni, csak úgy mellékesen
A kérdező hozzászólása: Tudom azt olvastam már.:) Köszi a választ.

Ha heti 5 alkalommal járok rendes lovas edzőhöz magánedzésre, ahol csak velem foglalkozik, akkor kb. mennyi időre van szükségem ahhoz, hogy önállóan, biztonságosan tudjak lovagolni? Nektek mennyi időbe telt? Fél év, egy év, vagy több?

Gondolok itt a helyes ülésre (mindenféle kapaszkodás nélkül, kiülni lépést, ügetést, vágtát nyereg v. kengyel nélkül), a korrekt segítségadásokra, és az olyan helyzetek helytállásában, mint a bakkolás, elrohanás, stb. valamint egy temperamentumosabb, nehezebb lovaglású ló, esetleg mént lovaglása. Az edz? úgy t?nik értené a dolgát, mert már nagydíj szinten is bizonyított. Remélhet?leg edz?ként is ugyanúgy áttudja adni a tudása legjavát. Engem meg minden érdekel, az istállómunkán át, a lovakkal való bánásmódtól a lovaglásig minden. Tanulni akarás van bennem, tehetség az meg majd eld?l..

Legjobb válasz: Ez tõled is és a lótól is függ. Van aki elõbb ráérez van akinek 20 óra is kevés futószáron, hogy normálisan ügessen. Ha ügyes vagy és hamar ráérzel, akkor heti 5 alkalomnál el tudom képzelni, hogy két hónap után magabiztosan ülj mind3 jármódban és szabadon lovagolj egy jól belovagolt lóval, ezután jöhetnek a segítségadások finomításai, idomító munka, komolyabb feladatok és problémásabb lovak. Ha valami nem megy, nem szabad erõltetni, inkább térjetek vissza rá 2 nap múlva, mert addig ülepedik a dolog és jobban fog menni, ha nem feszülsz rá annyira.

Ez tõled is és a lótól is függ. Van aki elõbb ráérez van akinek 20 óra is kevés futószáron, hogy normálisan ügessen. Ha ügyes vagy és hamar ráérzel, akkor heti 5 alkalomnál el tudom képzelni, hogy két hónap után magabiztosan ülj mind3 jármódban és szabadon lovagolj egy jól belovagolt lóval, ezután jöhetnek a segítségadások finomításai, idomító munka, komolyabb feladatok és problémásabb lovak. Ha valami nem megy, nem szabad erõltetni, inkább térjetek vissza rá 2 nap múlva, mert addig ülepedik a dolog és jobban fog menni, ha nem feszülsz rá annyira.
A kérdezõ kommentje://nem mént, hanem mén//
én 3 éve járok magánedzõhöz, naponta jön hozzám, de nekem egy edzõ jelenléte mindig biztonságot ad
Tõled is függ, a lótól is, no meg az edzõtõl is, de van rá esély h egy fél éven belül mindhárom jármódban tudd irányítani a lovat. Azt nem mondom h megtanulsz lovagolni, de a heti 5 nap, az eég sok.
A kérdező hozzászólása: Azért kell a jó edzõ, hogy tanulhassak. Nem bánom, ha valami nem azonnal megy, csak tanulhassak. Nem gyorsaságira hajtok, meg hát alapból is aza célom, hogy az alapoktól kezdve mindent ezerszer végigjárjak. Olvastam valahol, hogy Németországban azok a lovasok, akik nem tudnak rendesen maguktól felszállni a lóra, azoknak 1000-szer kell gyakorolniuk, mielõtt A-ból B-be jutnának. Ha nem is ezerszer fogok le-fel üldögélni a lóra, de az alapokat, a gyakorlati és elméleti részét azt nagyon át akarom venni. Egyenlõre csak ennyi, és ha minden jól haladna, akkor többet is. Igazából nem akarok ebben belemenni most, mert úgyis decembertõl kezdenék, és valószínûleg az ünnepek miatt úgysem jön össze a heti 5 óra lovaglás, de komolyan gondolom. Nem cipeltetni akarom magam, hanem rendesen tisztességesen tanulni egy olyantól, aki ma itt Magyarországon tényleg ért is a dolgához.
Ha heti 5 alkalommal járnál, és ilyen elszánt vagy, szerintem semmi sem lehetetlen.:D Látom céljaid és akaratod az van.Helyes;)Valószínüleg tavasz végére nyár elejére sacc/kb menni fog a lovaglás dolog.De lehet, hogy tovább tart, ez tehetség kérdése is.Mindenesetre, ha a leghamarabb el akarsz jutni valahová akk. heti 5.+olvasgass utána a dolgoknak a neten vagy a könyvekben+edzés után még beszélgess az edzõvel arról ami nem megy, vagy órán kérd meg, hogy mutassa meg...satasata....Amúgy hol laksz, és kihez járnál decembertõl?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!