Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő adja ki a (19 db)

Fizetési meghagyás után mi a köv. Lépés? Nem tudtam fizetni a hitelem, ezért felmondták a hitelszerződést. Kaptam a közjegyzőtől egy levelet hogy 15 napon belül fizessem ki, de kérhetek részletfizetést. Mennyi időre adnak részletfizetést általában?

Legjobb válasz: Hát a részletfizetés hossza attól függ kinek tartozol, de lehet egyénileg is kialkudni. A felszólítás után az ügyvéd beadja végrehajtásra az ügyet általában

Hát a részletfizetés hossza attól függ kinek tartozol, de lehet egyénileg is kialkudni. A felszólítás után az ügyvéd beadja végrehajtásra az ügyet általában
Mindenképpen kérj részletfizetést és írd bele, hogy jelenlegi anyagi helyzetedben mekkora törlesztõt tudsz biztonsággal vállalni, ill. írd bele, hogy a magasabb törlesztõ veszélyeztetné a megélhetésedet.

A törzskönyvet ha kérek a kutyushoz mennyi idő alatt készítik el? Úgy hallottam, hogy lehet több hónap is. A tenyésztő készíti el vagy ki adja ki a törzskönyvet?

Legjobb válasz: A tenyésztõ jelenti be az almot és törzskönyvezteti a kutyákat, a gazdának elviekben nem kéne ezt megtenni, mert 8 hetesen, 2 oltással és törzskönyvvel kapja a kutyát a tenyésztõnél. Örökbefogadott vagy bizonytalan eredetû kutyánál nem adják meg utólag sem. Fajtatisztáknál utólagosan lehet 1 éves korig kiváltani (aszem,de lehet hogy 6 hónapos korig) de csak akkor, ha a kutya szülei törzskönyvesek (kell a fénymásolat) ezek után már a szülõi tk és DNS-vizsgálat (nem kevés pénz) is kell, ha utólag akar valaki törzskönyveztetni.

A tenyésztõ jelenti be az almot és törzskönyvezteti a kutyákat, a gazdának elviekben nem kéne ezt megtenni, mert 8 hetesen, 2 oltással és törzskönyvvel kapja a kutyát a tenyésztõnél. Örökbefogadott vagy bizonytalan eredetû kutyánál nem adják meg utólag sem. Fajtatisztáknál utólagosan lehet 1 éves korig kiváltani (aszem, de lehet hogy 6 hónapos korig) de csak akkor, ha a kutya szülei törzskönyvesek (kell a fénymásolat) ezek után már a szülõi tk és DNS-vizsgálat (nem kevés pénz) is kell, ha utólag akar valaki törzskönyveztetni.
A törzskönyvet a tenyésztõ kéri meg és a 2 hónapos kutyával együtt kapod meg. Ne hidd el, ha a tenyésztõ azzal védekezik, hogy még nem érkeztek meg a törzskönyvek, de azért fizess és hozd el a kutyát, ráadásul szerzõdés (írásos nyom) nélkül. Az ilyen törzskönyvek érdekes módon soha nem szoktak megérkezni.

Mennyi idő alatt adja ki a védőnő a terhességi kiskönyvet?

Kell ehez egy óra? mi ebben ilyen sok id??

Legjobb válasz: Kérdezget a családi állapotodról, korábbi betegségekrõl nálad ill. a családodban, vérnyomást/testsúlyt mér stb. Meg kicsit próbál megismerni, hiszen ezentúl gyakran kell majd találkoznotok. A kiskönyvbe beleírkálja azokat, amiket megtud rólad. Lehet, hogy nem kell hozzá egy óra.

Kérdezget a családi állapotodról, korábbi betegségekrõl nálad ill. a családodban, vérnyomást/testsúlyt mér stb. Meg kicsit próbál megismerni, hiszen ezentúl gyakran kell majd találkoznotok. A kiskönyvbe beleírkálja azokat, amiket megtud rólad. Lehet, hogy nem kell hozzá egy óra.
Nekem kb 20-30 percig tartott, megírta, beszélgettünk...
A kérdező hozzászólása: A helyzet, hogy az elõzõ terhességem vége óta ismer, és ismeri a kisfiamat is születése óta. ezért nem értem, hogy mi tarthat ebben ilyen sokat. A Nõgyógyásznál végzek egy 15 perc alatt, vérnyomás méréssel, súly méréssel, tanácsadással, és vizsgálattal egybevéve. Csak kiváncsi vagyok, hogy mi lehet ilyen idõigényes.
Az esetleges változásokat akkor is be kell vezetnie, de ezt védõnõje válogatja, hogy megcsinálja egyedül az elõzõ kartonod alapján, vagy elõtted... De nekem nem adta ki azonnal, mikor elõször voltam nála, csak 1 hét mulva kaptam meg.
Nekem sem tartott tovább 20 percnél. Nade ha tovább is tart... Kismama vagy ! Nem érsz rá?? 23.hetes kismami
Nekem is rögtön ideadta, az elsõ alkalommal. Nálunk is 20-30 perc, adminisztráció, beszélgetés, stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kismama vagyok, ráérek persze. De egy 16 hónapos gyerekkkel nem minig egyszerû összegyeztetni az idõpontokat, hogy ne pont alvási/etetés idõben kelljen odamennünk (egy héten csak kétszer van félfogadás, és azokon a napokon is másfél, másfél órára). Én meg szeretném, ha az orovosom tudná rendszeresen vezetni a könyvet. A rugalmatlanság, és a bürokrácia megdöbbentett, mert az elõzõ könyvemet (nem itt), de úgy emlékszem pillanatok alatt (nem volt fél óra) kiadták. De köszönöm mégegyszer a válaszokat.


35h. Km. vagyok ki mikorra szult meg? Van aki 40-ik hetre szult? Erdekel, kb mennyi idom van meg hatra, persze lehet, hogy mi is ki huzzuk addig, de vajon a statisztika mit mutatna?

Legjobb válasz: Persze hogy van idöd. Nekem fájást mutatott az nst a 38.héten mégis 40+6 ra született meg a lányom.

Persze hogy van idöd. Nekem fájást mutatott az nst a 38.héten mégis 40+6 ra született meg a lányom.
En 39+3 napra szultem.
Szia, én anno pont a 40.hétre a kiirt napra szültem. Most 35 hetes vagyok, és úgy érzem nem húzom már sokáig....
nekem a terhességem közepétõl koraszuléssel fenyegetett a doki, mert kezdett rövidülni a méhnyak, aztán 36. hétre teljesen ki voltam nyilva és a fiam nagyon lenn volt.a doki azt mondta max 2 hét és meglesz a baba.hát én már mindent csináltam-nagytakarítás, melegvizes fürdõ, szex, szekrénytologatás, emelgetés-de az én fiam nem akart kibújni még igy sem, és kerek 1 héttel hordtam túl. szóval nem lehet tudni, mert én is ugy éreztem hogy elöbb meglesz.ezt csak õ dönti el. könnyû szülést kívánok 2 hetes kiscsávó anyukája
Én 37. héten szültem a fiam.Elötte nap még nst-n voltam ami semmit nem mutatott.Kiszámíthatatlan:) Könnyû szülést neked!
hiába írjuk le hogy mikor szültünk, ez babától, egyéntõl és ezer dologtól függ. Lehet hogy már holnap szülsz, de lehet hogy még túl is hordod... Egyébként én 40+2 napra szültem.
veszélyeztetett terhes voltam, a doki már a terhesség elején mondta, hogy fel kell készülni egy 30-31 hetes szülésindulásra!30. héten be is kellet feküdnöm 1 hétre visszatartásra, meg tüdõérlelöt is kaptam!végül fájáshiány , és enyhe szivhang lassulás miatt 41.hét 5.napján császároztak:) könnyü szülést! 2 éves manó anyukája
Szia. Én három nappal szültem a kiírt elõtt, de így is indították magas vérnyomás és víz miatt, na meg rosszak voltak az nst-k.Pedig félidõtõl nyíltam, 32. hétre teljesen ki voltam egy újjnyira nyílva, ez így maradt a 37. hétig, bár feküdtem csak.Aztán kórházba kerültem, és akkor elkezdtem lépcsõzni, meg minél többet talpon lenni, hátha rásegítek az indulásra, de semmi nem történt.Aztán mikor megvizsgáltak a 39. héten, már két újjnyira nyitva voltam, másnap indították a szülést, és 3 óra meglett a fiam. Ha nem indítják, akkor akár még túl is hordhattam volna, de jobb így, mert rá volt csavarodva a zsinór a nyakára, és ezért voltak rosszak az nst-k. Én is azt hittem hogy nem húzom végig, de mégis.

Ki járt már a Saco Hair-ben Bp. Nádor utca? Követem a a közösségi oldalukat is. Mit gondoltok érdemes ennyi pénzt áldozni rá? Ha jól néztem egy hajvágás+festés 7280+9200 alsó hangon. És a legfontosabb kit ajánlanátok? Mennyi idő míg időpontot adnak?

Legjobb válasz: Szia! A festés ára már tartalmaz egyben vágást is. Az árak úgy drágulnak, hogy milyen képesítésû fodrászhoz mész, a (sima) Stylist a legolcsóbb, nem hossztól függ. Van náluk jól szabad idõpont, én egy hétre kaptam, de délelõttönként több van. Én azt mondom amennyit szenvedtem már a hajammal ideje volt kicsit többet rááldozni, nem bántam meg. A legjobb szalon amit választhatsz!:) Kedves mindenki, én személy szerint Zsoltot ajánlanám! Telefonálj nekik, a recepciósok is segítenek mindenben!

Szia! A festés ára már tartalmaz egyben vágást is. Az árak úgy drágulnak, hogy milyen képesítésû fodrászhoz mész, a (sima) Stylist a legolcsóbb, nem hossztól függ. Van náluk jól szabad idõpont, én egy hétre kaptam, de délelõttönként több van. Én azt mondom amennyit szenvedtem már a hajammal ideje volt kicsit többet rááldozni, nem bántam meg. A legjobb szalon amit választhatsz!:) Kedves mindenki, én személy szerint Zsoltot ajánlanám! Telefonálj nekik, a recepciósok is segítenek mindenben!

Kinek mennyi idő alatt készült el a személyigazolványa, lakcímkártya, adó kártya, taj kártya, útlevele, és póstai úton vagy személyesen vettétek át?

Legjobb válasz: Személyi 3 hét, postán küldték, ez alapján utána a lakcímkártyát azonnal megkaptam, adó és taj kártya is kb három hét, útlevelet még nem csináltattam.

Személyi 3 hét, postán küldték, ez alapján utána a lakcímkártyát azonnal megkaptam, adó és taj kártya is kb három hét, útlevelet még nem csináltattam.
A kérdező hozzászólása: És szerintetek mennyi idõ plussz az ha õk postán adják fel az ilyen dokumentumokat? Ha személyesen megyek be az okmányirodába ahol kiállítják akkor pár nappal hamarabb meg van nem? Gondolom lehet így is kérvényezni hogy nekem ne küldjék ki mert sokáig tart?
Most "frissítettem" a személyit, szó sincs kiküldésrõl. Egy hónap múlva menjek vissza, -állítólag- akkor soron kívül megkapom. Az ügyintézõ szerint ezzel a postaköltséggel spórolnak, nekem viszont plusz 2x12km. az utazásom emiatt!
A kérdező hozzászólása: Király!!!!!! Én mikor régen csináltattam akkor kb olyan 2-3 hét alatt meg volt ki postázással, úgy hogy a póstás hozta házhoz én aláírtam és átvettem. De most nagyon sürgõs nekem, nem akarom azt se megvárni míg ki postázzák.
Én pár éve csináltattam útlevelet, a következõ héten már hozta a postás, pedig nem gyorsított eljárással ment. Állítólag amióta személyivel is lehet utazni, kevesen csináltatnak, így sokkal gyorsabban kész. Személyi sem rémlik, hogy hetekig tartott volna, azt is postán küldték ki.

Mennyi idő alatt érkezik meg az erkölcsi bizonyítvány? Ma kértem ki. Az összes mezőt be kellett jelölnöm! Ez változtat valamit a hosszán? Addig nem állhatok munkába, amég nincs meg!

Legjobb válasz: Nem elég nekik a sárga csekk másolata? 1-2 hét alatt megérkezik, már nem emlékszem, nekem pontosan mennyi volt utoljára. Ha nagyon sürgõs lehet azonnalit kérni, csak az drágább.

Nem elég nekik a sárga csekk másolata? 1-2 hét alatt megérkezik, már nem emlékszem, nekem pontosan mennyi volt utoljára. Ha nagyon sürgõs lehet azonnalit kérni, csak az drágább.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Sajnos nem elég nekik! Azt mondták, hogy ha megkapom, menjek be és elkezdjük intézni a papírokat! Akkor az nem hosszabbítja az eljárást, hogy mindenre kiterjedõen kérik?
Nem hiszem, hogy lassítaná, én is mindig mindent ikszelek. Az ügyintézõnek a kiállítás csak pár perc, kértem már azonnalit is, ott annyi, hogy bemész, kivárod a sorod, adod a papírt, néhány perc múlva viheted is. Csak a gyorsaságért tejelni kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor megnyugodtam!
Én 2013.02.14-én adtam fel a postán az igénylõ lapot sürgõsségivel, hogy gyorsabban odaérjen.Ma 2013.02.22-e van de még nem érkezett meg.Remélem majd jövõhét elején megjön.

Ha igényelek új taj kártyát, mennyi idő múlva kapom meg/küldik ki? Illetve ha nem kapom időre meg, van valami igazolás addig helyette, amit be tudok mutatni? Csak a számát tudom a réginek.

Egyik este kijött az ügyelet,mert rosszul voltam,elkérték a kártyám,és ott maradt az ápolónál vagy tudom is én ki volt az...Persze semmi pecsét nincs a papíron amit vissza kaptam,csak 1 szám,amit nem vesznek fel,így nem látom sok esélyét hogy visszakapjam..Viszont 2 hét múlva megyek vérvételre,ahol el fogják kérni...Szóval ha hétf?n igénylem,akkor 20.-a körül megkapom,vagy van valami igazolás,amit addig adnak,hogy el tudjak menni a vérvételre,ha addig nem kapok kártyát??

Legjobb válasz: TAJ kártyát elvileg azonnal kiadják a társadalombiztosítónál. Viszont szerintem fizetned kell érte, mivel elveszett.

TAJ kártyát elvileg azonnal kiadják a társadalombiztosítónál. Viszont szerintem fizetned kell érte, mivel elveszett.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de ez biztos igy van?tudom hogy 2200 ft az már nem érdekel, csak legyen meg, mert nem akarok megint 3 hetet várni egy nyomorult vérvételre....
Nekem nevem változott, ezért kellett új TAJ kártya. Én azonnal megkaptam, de nem tudom, hogy más esetben is azonnal elkészítik-e. Miért nem mész be a tb-be és kérdezed meg? Õk biztosan tudnak választ adni a kérdésedre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen nektek.azért nem megyek be, mert sajna messze van, és se pénz se idõ , mert alapból nem Pesten lakunk.Azt még megkérdezhetem, hogy ha nem pesti vagyok, akkor is a Teve utcában kell e igényelni?Vagy az mindegy?
Gyõri vagyok, sajnos nem tudom a választ erre.
A TAJ-kártyát azonnal, helyben megcsinálják, és biztosan fizetned kell érte, mert elhagytad (csak névváltozás vagy megrongálódás esetén nem kerül pénzbe). Egyébként többe kerül most már (úgy 3000 Ft kb.), és a lakóhelyed szerint illetékes Kormányhivatal Egészségbiztosítási Szakigazgatási Szervénél készítik el (ha van kirendeltség, ott is elõ lehet terjeszteni az igényt).
A kérdező hozzászólása: köszi, tényleg úgy volt ahogy az utolsó írta:)

Mennyit és mikor, hogy adjátok a fogzásra a homeós cuccokat? Mennyi ideig kell adni? Van itthon chamomilla vulgaris 15ch és viburcol kúp is. Hogy lenne a leghatásosabb? Innentől addig adjam ameddig az összes foga ki nem bújik?

Legjobb válasz: Ha nagyon nyûgös éjjel-nappal, akkor a camomillából akár negyed óránként lehet adni 5 golyót, a viburcol kúpból pedig lefekvés elõtt egyet. Egy-másfél hétig kell adni, elsõ napokban felerõsítheti a tüneteket. Az adagolás után ugyanannyi szünet következzen, mint ameddig adtad, vagy ameddig ismét nem jelentkeznek a tünetek. A homeopátia lényege az öngyógyítás, tehát ha hatni fog, akkor megtaláltad a babád alkati szerét, és nincs szükség folyamatos adagolásra.

Ha nagyon nyûgös éjjel-nappal, akkor a camomillából akár negyed óránként lehet adni 5 golyót, a viburcol kúpból pedig lefekvés elõtt egyet. Egy-másfél hétig kell adni, elsõ napokban felerõsítheti a tüneteket. Az adagolás után ugyanannyi szünet következzen, mint ameddig adtad, vagy ameddig ismét nem jelentkeznek a tünetek. A homeopátia lényege az öngyógyítás, tehát ha hatni fog, akkor megtaláltad a babád alkati szerét, és nincs szükség folyamatos adagolásra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!