Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő a második gyermek (6 db)

Mennyi idő lehet a második gyermek összehozása?

Legjobb válasz: Mi nem terveztünk másodikat, véletlen fogant, de már nagyon várjuk, hogy kibújjon:))

Mi nem terveztünk másodikat, véletlen fogant, de már nagyon várjuk, hogy kibújjon:) )
Szia, érdekes a kérdésed! Nálunk pont a 2. baba jött össze nehezebben, mint az elsõ, vagy a 3. Fél év kellett hozzá (de megérte:) ))).
A tesómék amikor elhatározták, hogy jöjjön a második babó, 1x még megjött neki, de utána már nem, rögtön terhes maradt, és kb 1 hónap múlva már szülni is fog. :) )
Szia. Én úgy gondoltam, ha babát szeretnék, akkor és azonnal sikerül. Ezt tapasztalat alapján mondom. Az akkori páromnál egyszer csak úgy döntöttem, hogy gyereket szeretnék. Pedig azt sem tudtam hol a ciklus eleje, közepe, vége, nem foglalkoztam vele. Egy villanás volt csupán, ráadásul egy görbe este után. (lakásavató buli volt nálunk.)Se elõtte se utána nem estem teherbe csak akkor. Ikreim lettek. Azóta új párom van. Egy éve próbálkozunk egy 3. babával ( ez már nem csak egy villanás), de nem jön össze. Igaz, közben öregedtem 11 évet, de nem adom fel. Rá kell lassan jönnöm, hogy hiába a gyógyszeres kezelés, a nagy akarás nem tesz jót. Most nagyon akarom, talán ezért nem sikerül. Neked is azt tanácsolom, hogy legyen csak egy villanás:) )

Az első gyermek születése után a másodikat mennyi idő után vállalnátok be? Szerintetek mi a minimum idő, aminek el kell telnie a kettő között?

Legjobb válasz: Szerintem 2 év a minimum. De van aki ennyit sem vár, van aki többet. Neked mennyi idõs a gyermeked? Az enyém 2 éves. Mi két évet szerettünk volna, de a tesó fél éve nem jön. :-( Pedig a lányunk elsõre sikerült. Így ha sikerülne ebben az évben kb. 3 év lenne a különbség. Remélem ez a hónap sikeres lesz! :-)

Szerintem 2 év a minimum. De van aki ennyit sem vár, van aki többet. Neked mennyi idõs a gyermeked? Az enyém 2 éves. Mi két évet szerettünk volna, de a tesó fél éve nem jön. :-( Pedig a lányunk elsõre sikerült. Így ha sikerülne ebben az évben kb. 3 év lenne a különbség. Remélem ez a hónap sikeres lesz! :-)
Én minimum két évet szerettem volna a gyerekek között. Persze máshogy alakult, a nagyfiam áprilisban lesz kettõ, a kislányom most 2 hónapos, becsúszott a drága:) Marhára féltem az elején, de eddig okés minden.
22 hónap van a fiaim között. Nem így terveztük, 13hónapos volt a nagy, mikor a kicsi becsúszott. Most a kicsi 3 éves és 13hetes kismama vagyok.
18 hónap van a lányaim között. A nagy áprilisban lesz 4, a kicsi októberben volt 2. A legkisebb pedig márciusra várjuk :) Nem mondom, hogy nem volt (és lesz) az elején nehéz, de nem sokkal nehezebb, mint ismerõs családoknál, ahol nagyobb a korkülönbség.
Vasárnap volt egy mûsor a TV2-n Czeizel doktor Úrral és épp errõl volt szó benne. Sajnos az az adás még nincs fent, de azt mondta, hogy egészséges, élve születés utáni terhességnél 15 hó az ideális. De ugye ez csak stat. Szerintem fel fog kerülni az az adás is, nézegesd majd: http://tv2.hu/9honap
Második vagyok. Én sajnos csak 3 hónapig tudtam- tápszerkiegészítéssel szoptatni (hiába fejtem éjjel-nappal). Remélem most sikeresebb leszek! Van, akinek nem zavar be a terhesség és simán tandemben szoptat szülés után is, van, akinek idõvel elapad a terhesség folyamán a teje vagy a megváltozott íze miatt elválasztja magát a nagy, és van, akinek el kell választani a nagyobbat, mert a szoptatáskor termelõdõ oxitocintól görcsei leszek és fennáll a vetélés esélye (fõleg ha még napi többször szoptat). Ez teljesen egyéni.
nálunk 18 hónap van a 2 kisfiunk között. nem bántuk meg a kis korkülönbséget. nagyon jó mostmár így. a nagyobbik májusban lesz 4 éves, a kicsi tavaly októberben volt 2 éves, most 27 hónapos.
Szerintem, ha az elsõ sima szülés volt, akkor fél év múlva lehet próbálkozni a tesóval, de az a jobb, ha egy év eltelik a következõ teherbe esésig. Nálunk a kettõ közé sikerült. 15 és fél hós a kisfiunk és 23 hetes kismama vagyok a kislányunkkal. Császár után mindenképp megvártuk volna mi is legalább az 1 évet a következõ próbálkozással.
A kérdező hozzászólása: Az én picim még csak 3 hónapos:) Én úgy másfél-2 évre gondoltam, hogy ne legyen olyan nagy a korkülönbség! Elõbb nem szeretnék, mert szeretném a picit egy jó darabig szoptatni. A teherbeesés amúgy van valamilyen hatással a tejtermelésre?Mármint elapadhatok? Vagy a baba nem fogadja el esetleg?
Attól függ, milyen módon szülted az elsõ gyermeket, mert, ha császárral, akkor természetesen nem árt kivárni a javasolt három évet. Egyébként szerintem az a jobb, ha minél kevesebb van a gyerekek között. Persze a szülõknek ez a nehezebb verzió, de én pl. négy évvel vagyok fiatalabb a testvéremtõl, és borzasztó volt a kapcsolatunk: pont annyi a négy év, hogy egyáltalán ne találjunk közös érdeklõdési pontot....És ez nem is változott egészen addig, amíg mindketten családot nem alapítottunk. De persze ez sem törvényszerû, a nevelésen, és a gyerek alaptermészetén is sok múlik, nálunk "kedvezõtlenek voltak a csillagok" :D

Aki legalább 2 évet várt az 1. gyermekére, mennyi idő próbálkozás után fogant meg a második?

Legjobb válasz: Mi az elsõre 1,5 évet vártunk. Okot nem tudtunk meg azóta se. Második 1 hónap alatt sikerült :) Nem hittük volna.

Mi az elsõre 1, 5 évet vártunk. Okot nem tudtunk meg azóta se. Második 1 hónap alatt sikerült :) Nem hittük volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Akkor Ti már szép kis család vagytok! De úgy látom, nem túl népszerû ez a kérdésem... :(
Szia! Mi két és fél évet vártunk az elsõre, aki most 21 hónapos, és 9 hónap próbálkozás után sikerült a kistesó, akivel most vagyok 23 hetes terhes. Elvileg nincs gond egyikünkkel sem, sok vizsgálat, gyógyszer stb. után végül mindketten spontán fogantak :) Nektek is sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi, még most kezdtük :)


Akinek már van gyermeke, és nem jött a második, vagy akár a harmadok, és elment a dokihoz, mennyi idő után ment? És mi volt az oka?

Legjobb válasz: Szia! Én egy másfél év próbálkozás után mennék orvoshoz. Nem tudom mennyi idõs vagy és hanyadik babád lenne de azt mondják, hogy egészséges párnál 1 év próbálkozás után kell menni kivizsgálásokra.

Szia! Én egy másfél év próbálkozás után mennék orvoshoz. Nem tudom mennyi idõs vagy és hanyadik babád lenne de azt mondják, hogy egészséges párnál 1 év próbálkozás után kell menni kivizsgálásokra.
Szia! Nekünk van egy 5 éves kisfiúnk, már 7 hónapja próbálkozunk kistesóval...nem akar jönni. :-( A mensim több mint egy hete késik, de a teszt negatív. :-(

Második baba érekzése után a nagyobb gyermekre mennyi idő jutott?

Van egy 16 hós kisfiam, nagy szeretem én vagyok vele a legtöbbet, persze apuka, nagyszül?k is besegítenek. Sokat játszunk, foglalkozunk Vele. Szeretnénk kistesót, csak attól félek, hogy fogok tudni tör?dni a naggyal, ha megszületik a kicsi, hiszen egy újszülött ellátása sok id?t vesz el. Félek, hogy el lesz hanyagolva a kisfiam, és ezt nem szeretném. Ti hogyan oldottátok meg?

Legjobb válasz: javítom: érkezése

A kérdező hozzászólása: javítom: érkezése
szia nálunk a k gyerek között 2 év, 3 hónap van. A pici lányom, nagyon jó kisbaba volt, evett-aludt, sokszor észre se vettük, h ébren van, mert szépen elvolt az ágyacskájában. Ebben az idõben sok idõ jutott a "nagy" fiamra is, sokat játszottunk. Az elsõ nyár is inkább róla szólt, mert a pici a babakocsiban jól elvolt. Ennek akkor lett vége, amikor a lányom elkezdte felfedezni a lakást, a játékokat. Voltak, vannak balhék, féltékenységi rohamok, a kicsi részérõl. A fiammal kellene foglalkoznom többet, mert most kezdett el rajzolni, és ügyes dolgokat csinálni, de a lányom miatt ez sokszor kudarcba fullad. Ezért a fiam külön ideje az esti lefekvés elõtt van, a hugi fél 8 - 8 között alszik el, a fiam csak 9 körül. Ezt nagyon várja mindig. A hugi külön ideje a délelõtt, amikor a fiamat elvisszük oviba, hazajövünk és egy-másfél órát csak vele foglalkozom. Max a mosógépet szoktam csak bekapcsolni. Nagyon nehéz ez az idõszak, mert együtt még nem játszanak, különbözik az érdeklõdési körük. Nagyon igaz, ha a nagy épít a kicsi rombol. 20 hós, és 4 éves
Én még csakl elméletben tudok "okoskodni", de szerinem pont hogy az újszülött ellátása nem vesz igénybe sok idõt, mert eszik meg alszik. Legalább is ha olyan szerencsés vagy vele mint én a lányommal voltam anno. Csak akkro sírt ha baja volt tényleg, és lehetett tudni, hogy vagy kaka van, vagy éhes vagy álmos vagy unatkozik. Szóval én úgy gondolom, hogy kb fél éves koráig a második babának (aki januárban fog megszületni) könnyû dolgom lesz, inkább onnantól kezdve tartok a dolgoktól, amikor már keveset fog aludni napközben és sokat lesz ébren, esetleg elkezdõdik a hozzátáplálás, stb..
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Igen lehet, bár ha visszaemlkészem az én fiam kb. 2 óránként szopizott és volt, hogy majdnem egy órán át cicin volt. Hát ha ilyen lenne a következõ gyermek, akkor mit csinál ilyen sok idõ alatt nagyobb.

Kinek hány év vagy hónap van a gyermekei születése között és az egyes vajúdások mennyi ideig tartottak? Akkor is gyorsabb a második szülés, ha 6 éve szültem az elsőt és akkor egy napig elhúzódott?

Legjobb válasz: nálunk kereken 4 év,és 12 óra van a gyerekek között :D A lányom 8 óra alatt lett meg,de nem voltak fájásaim,csak a víz folyt el.délelõtt fél 11-re mentünk be 15 órakor kötötték be az oxit onnan volt még 2 óra.A fiam összvissz 4 óra alatt lett meg

nálunk kereken 4 év, és 12 óra van a gyerekek között :D A lányom 8 óra alatt lett meg, de nem voltak fájásaim, csak a víz folyt el.délelõtt fél 11-re mentünk be 15 órakor kötötték be az oxit onnan volt még 2 óra.A fiam összvissz 4 óra alatt lett meg
2ev 9honap van köztük az elsõ 40ora után császár a masodik 17ora után szintén császár
4 év 20 nap - egyik dec 2. másik dec 22. :) és az elsõ: 22 óra kõkemény vajúdás! utsó 5 óra 1 percesekkel!! a második: félig indított-félig magától a kórházba érkezéstõl számítva 4 óra és viszonylagosan kevesebb fájdalom! szószerint hagyott rákészülni a fájásokra a lányom.- ami azt jelentett hogy két fájás között olyan volt mintha nem is a szülõszobán lennék :)
1.gyerekemet 1992-ben szültem, kitolással, vajúdással 4 óra alatt(pici gátmetszésem volt). 2.gyerekemet 2008-ban szültem, kitolás-vajúdás összesen 3 óra, gátmetszés(és sérülés, repedés)nélkül 3.babámat 2012-ben szültem, cakumpakk 2 óra alatt, itt sem volt se gátmetszésem, se sérülésem. Az 1. és 2. között 16 év, a 2. és 3. között 4 év 4 hónap a korkülönbség.Én az elsõnél 19.5, a 2.-nál 35.5, a 3.-nál 3 hónap híján 40 éves voltam...ennek ellenére a szüléseim egyre könnyebbek, és rövidebbek.Bár nálunk anyukám és a nagymamám is így volt....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek:) Ment a zöld kéz. Úgy látom a válaszok alapján nagy különbség (pl. 16 év) ellenére is könnyebb a többedik, úgyhogy remélem ezúttal gyorsabban meglesz. Az elsõ 23 órás kegyetlen vajúdás volt, az utolsó fél órában kaptam oxyt és mire elõkészítették a mûtõt császárra, elindultak a tolófájások. A gátmetszés ellenére totál szétment alul minden és napokig ágytálaztak, felülni sem tudtam. Részint a seb miatt, részint azért, mert annyira kimerültem. Remélem - ha nem is kevésbé fájós - de rövidebb lesz a vajúdásom ezúttal:)
Nekem 1, 5 év van a babák között: Elsõ: 8 óra alatt lett meg elsõ fájástól számítva, ebbõl 3 óra szülõszoba és csak az volt rossz, de összességében könnyû szülésnek mondanám. Második: 2 óra alatt lett meg, 4 ujjnyi méhszájjal értem be a kórházba, 3/4 órát voltam a szülõszobán, egy álomszülés volt! Minden pillanatára emlékszem!
3 év, 2 hónap van köztük. Az elsõ 9, 5 óra, kõkemény fájásokkal, és folyamatosan vizsgálgattak, borzalmas volt, végül vákum lett, én meg repedtem össze-vissza. A második 36 óra, nem vészes fájásokkal, sétálgatva, háborítatlanul. Burokrepesztés után jött 1, 5 óra kemény fájás, utána egy 10 perces kitolás. Éppenhogy repedtem
28 hónap a korkülönbség, a vajúdások között pedig 10 óra (az elsõt 17, a másodikat 27 óra alatt szültem meg a ritmusossá váló fájásokat (20 perc) követõen) a második javára. Szóval simán szülhetsz még hosszabban is.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem azért a 23 óránál ez nem lesz hosszabb:) ))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!