Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő a második (112 db)

Az elsõ kerékpáros kétszer akkora átlagsebességgel haladt, mint a második. A harmadik átlagsebessége megegyezett az elsõ kerékpároséval. Melyikük mennyi idõ alatt tette meg a maga 50 km-ét?

Matekháziban valaki segitsen legyszii.Egy kerékpáros váltóversenyen egy háromtagú csapat indult. Mindegyikük 50 km-t tekert. A 150 km-es távot 4 óra alatt tették meg.

Legjobb válasz: Legyen az elsõ átlagsebessége 2x, ekkor a másodiké x, a harmadiké szintén 2x. Ha ezt tudjuk, akkor azt is tudjuk, hogy az elsõ y és a harmadik y/2 idõ alatt, a második y idõ alatt tette meg az 50 km-t (mivel sebesség*idõ=megtett út). Tudjuk, hogy összidejük 4 óra, tehát y/2+y/2+y=4, összevonvan 2y=4, tehát y=2, vagyis a második kerékpáros 2, a másik kettõ 1 óra alatt tette meg az útját. Ebbõl az is kiszámolható, hogy az elsõ és a harmadik 50, a második 25 km/h-s sebességgel haladt.

Legyen az elsõ átlagsebessége 2x, ekkor a másodiké x, a harmadiké szintén 2x. Ha ezt tudjuk, akkor azt is tudjuk, hogy az elsõ y és a harmadik y/2 idõ alatt, a második y idõ alatt tette meg az 50 km-t (mivel sebesség*idõ=megtett út). Tudjuk, hogy összidejük 4 óra, tehát y/2+y/2+y=4, összevonvan 2y=4, tehát y=2, vagyis a második kerékpáros 2, a másik kettõ 1 óra alatt tette meg az útját. Ebbõl az is kiszámolható, hogy az elsõ és a harmadik 50, a második 25 km/h-s sebességgel haladt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:)

Mennyi idő alatt bújik ki a második fog? Kisfiam 8 hónapos hosszú szenvedés után 2 napja bújt ki az első foga. Még mindig nagyon kínlódik, mennyi idő még kibújik a második? Ennek is még csak a recéit lehet érezni.

Legjobb válasz: Az én kislányomnak 6 hónaposan kibújt az elsõ fog negyedéig és itt megállt. Most õ is a 8. hónapot tapossa, de még mindig itt tartunk.:)

Az én kislányomnak 6 hónaposan kibújt az elsõ fog negyedéig és itt megállt. Most õ is a 8. hónapot tapossa, de még mindig itt tartunk.:)
8, 5 hósan jött az elsõ, most rá másfél hetére tört át a 2.foga alul.

(Természetes úton szült Anyukák! ) A második szülésetek mennyivel volt rövidebb, vagy másabb, mint az első? Mi volt a különbség? És mennyi idő telt el a két terhesség között?

Nekem 7 éve volt az els? szülésem, és most márciusban fogok újra szülni. Kíváncsi vagyok, mire számíthatok. Persze tudom, hogy minden szülés más és más, de hátha tudtok valamit mondani.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is kereken 7 év van a két gyerek között, az elsõ 16 órás volt vajúdással együtt, a második már csak 6 órás volt szintén vajúdással együtt. Nekem könnyebb volt a második, igaz az elsõ 4,5kilósan született, a második pedig 3,5 kilóval. De volt egy kismama aki a harmadik gyerekét várta, de már 24 órája vajúdott, a másik kettõ állítása szerint kipottyant belõle.

Szia! Nekem is kereken 7 év van a két gyerek között, az elsõ 16 órás volt vajúdással együtt, a második már csak 6 órás volt szintén vajúdással együtt. Nekem könnyebb volt a második, igaz az elsõ 4, 5kilósan született, a második pedig 3, 5 kilóval. De volt egy kismama aki a harmadik gyerekét várta, de már 24 órája vajúdott, a másik kettõ állítása szerint kipottyant belõle.
nekem annyival volt könnyebb tudtam mi vár rám és mit kell csinálnom!
Szia! Nekem 6 év van a két gyerkõc között. A lányomat 26 évesen szültem, burokrepesztéssel 5 óra alatt lett meg, fájdalomcsillapítás nélkül. A kisfiam aki most 4 hónapos, ugyszintén burokrepesztéssel, fájdalomcsillapítás nélkül 2 óra alatt szültem meg. Élmény volt mindkét szülés. Féltem hogy túl sok a 6 év és nehéz lesz de nekem pont könnyebb volt. Könnyû szülést kivánok Neked!
Szia! Elsõ gyerek 4, 5 kg, 29 óra. Második: 4, 3 kg, 8 óra. Harmadik 4, 4 kg, 4 óra. Mindhárom természetes szülés.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ nekem is 4, 5 kg volt. A második sem lesz kisebb, mert már most közel 3 kg és 33.hétben vagyok. Remélem kipottyan belõlem is, csak simán. :) Az elsõvel 8 órát vajúdtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Mennyi ideig tartott a vajúdás és kitolási szakasz Nálatok? Főleg a második gyerkőc érdekelne.

Azzal ijesztgetnek, hogy a második akár 2-3 órán belül is megszülethet.

Legjobb válasz: A másodikra valóban rövidebb idõt mondanak, mint az elsõre. Nekem elsõ baba 9 óra volt, a kitolás ebbõl kb. 15 perc. Anyukámnek elsõ baba (én :)) kb. 6 óra lehetett, tesóm 2... tehát valóban a második lehet igen rövid :) De inkább örülj neki, nem kell sokat "szenvedni" a szülõszobán :)

A másodikra valóban rövidebb idõt mondanak, mint az elsõre. Nekem elsõ baba 9 óra volt, a kitolás ebbõl kb. 15 perc. Anyukámnek elsõ baba (én :) ) kb. 6 óra lehetett, tesóm 2... tehát valóban a második lehet igen rövid :) De inkább örülj neki, nem kell sokat "szenvedni" a szülõszobán :)
Nekem az elsö mindennel eggyütt 4 órát tartott, a második 14 évre rá 40 percet. a harmadikat most várom, remélem ez is ilyen gyors és könnyü szülés lesz.:)
A 2. gyerkõcnél 3 óra volt, ebbõl kb. 20 perc volt a kitolás.Igaz, nekem az elsõ is csak 4 óra volt.De miért veszed ijesztgetésnek?Messze van a kórház és sanszos, hogy nem értek be?12hkm
A 3. vagyok.Majdnem egy cipõben járok a 2. válaszolóval, annyi, hogy nekem az 1. és 2. gyerek között 16 év a korkülönbség.
jézusom én az elsõ babámat 5 óra alatt szültem meg most várom a másodikat õt akkor 1 óra alatt meglesz? :)
nálam az elsõ 3, 5 óra alatt volt kint az elsõ fájástól, a második 1, 5 óra alatt
1. baba 3.5 óra, kb 30 perc volt a kitolás, 2. baba 45perc, ebbõl 10 perc a kitolás, 3. baba 2óra 20 perc kitolás a 2. feleannyira sem fájt, mint az 1., a 3. pedig kicsit ugyan tovább tartott mint a második, de a fájások még elviselhetõbbek voltak, mint a 2.nál.
A kérdező hozzászólása: A fiam 12 óra vajúdás után és még 1 órás kitolási szakasszal született meg. Most 38 (39-hez már közelebb vagyok) hetes vagyok, szintén fiúval :) . Igen, azért aggódom, hogy beérjünk a kórházba. A fiamra valakinek kell vigyázni az idõ alatt, és az anyósomékra esett a választás. Õk kb 1 órányira vannak tõlünk (kocsival). És a kórház is kb 50 perc-1 óra (összesen kb 2 óra alatt érnénk a kórházba). Persze mindez normál forgalom mellett. Csúcsidõben ezek legalább fél-fél órával nõhetnek. Ha mondjuk éjjel kell menni, akkor viszont hamarabb beérünk. Meg mire rá jövök, hogy fájásaim vannak, azért az is egy kis idõ.
Szia! Második babánál vajúdás 3, 5 fél óra ebbõl kb.15 perc volt nagyon rossz, a kitolás 5-10 perc, 3 nyomás.:-)

Ha féltetek a második terhességtől, szüléstől: mikor múlt el a félelem? Mennyi idő után vállaltátok a második babát?

Szeretnék még egy kisbabád a lelkem mélyén, de nagyon félek a szülést?l. Az els?nél hosszúra sikerült a vajúdás, és semmi sem úgy alakult, ahogy kellett volna. Végül meg is császároztak. :(

Legjobb válasz: Egy problémamentesnek tartott terhesség koraszüléssel végzõdött a 31. héten: elkezdett szivárogni a magzatvíz, beindították a szülést, majd leesett a babám szívhangja, s császár lett belõle, végül öt hét a koraszülött osztályon. Nem túl ideális. Még mindig elsírom magam, ha meglátok egy koraszülött-mentõautót. Viszont én a kutyaharapást szõrével elvet vallom. Úgyhogy terveink szerint, ha letelik az egy éves várakozási idõ (a császár miatt), gyorsan bevállaljuk a másodikat. Ha túl sokat várnék, gondolkonék, a kisfiam biztosan egyke maradna, azt pedig nem szeretném. Ja, és nekem kb. húsz centis hosszanti hegem van a sürgõsségi császár miatt. Úgyhogy ha elfogadsz egy tanácsot, nem vársz soká.

Egy problémamentesnek tartott terhesség koraszüléssel végzõdött a 31. héten: elkezdett szivárogni a magzatvíz, beindították a szülést, majd leesett a babám szívhangja, s császár lett belõle, végül öt hét a koraszülött osztályon. Nem túl ideális. Még mindig elsírom magam, ha meglátok egy koraszülött-mentõautót. Viszont én a kutyaharapást szõrével elvet vallom. Úgyhogy terveink szerint, ha letelik az egy éves várakozási idõ (a császár miatt), gyorsan bevállaljuk a másodikat. Ha túl sokat várnék, gondolkonék, a kisfiam biztosan egyke maradna, azt pedig nem szeretném. Ja, és nekem kb. húsz centis hosszanti hegem van a sürgõsségi császár miatt. Úgyhogy ha elfogadsz egy tanácsot, nem vársz soká.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltatok! Sok sikert nektek! Könnyû szülést, és jobb élményeket vele kapcsolatban!
Sajnálom, hogy ilyen rossz élmény maradt számodra a szülés:( Én természetes úton szültem, 4 óra 40 perc alatt meglett a kislányom az elsõ fájástól számítva. A vajúdás nekem is pokolian fájt (akkor azokban a pillanatokban és is arra gondoltam, hogy csak ezt éljem túl, soha többet...), de amikor kibújt a kislányom és a hasamra tették, TÉNYLEG úgy éreztem, hogy akkor és ott azonnal újrakezdeném az egészet, olyan eufórikus állapotba kerültem, pedig nem kaptam semmiféle fájdalomcsillapítót. A picikénk még csak 6 hetes, most megyek kontrollra és ha a doki mindent rendben talál akkor már el is kezdünk a kistestvéren ügyködni:) Lévén már én is 31 éves vagyok, nem akarok tovább várni! Gondolj arra, hogy ez csak egy pár óra fájdalom az életedben, cserében pedig ott lesz egy kisember aki egész életedben kárpótol!
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ! Igen, az utolsó mondatod nekem is eszembe jutott, hogy csak pár órát kell kibírni (jó esetben), és utána ott van a kis csoda. Hát megpróbálok erre koncentrálni! De azért irigykedem, hogy 6 hét után így gondolkozol. :) S gratulálok a babádhoz!
Ez nagyon jó kérdés. Én is pont ezen agyalók már pár hónapja 33 évesen. Van egy gyöngyörû 5 éves kisfiam. Mindig szerettem volna két gyereket, de félek, ha belegondolok az egészbe:(:)
Hát, az én szülésem sem volt leányálom, nagyon nem. Egyáltalán nem úgy alakult, ahogy terveztem. Mégis bevállaltuk a tesót, 20 hónap lesz kettõjük között. Ha vártunk volna még, lehet, hogy annyit gondolkozok, hogy nem merek többet szülni...
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek is a választ!
Nekem sem volt egy leány álom a szülés, mondhatni majdnem elvéreztem vissza maradt egy placenta darab.Idegbecsípõdéssel szültem.akkor azt mondtam soha többet 5 hónap volt mire felépültem lelkileg, testileg 2. Most pedig 8 hetes kismama vagyok, nem mondom hogy nem félek dehát talán azért mert rájöttem hogy a szülés nem komplikált mentes dolog.Elvileg annak kéne lennie, de ez sok mindentõl függ, és sok mindenkitõl.És a lánykámról nem is beszélve õ mennyire vágyik egy kistesója(most még)de olyan édes simogatja és puszilgatja a hasam.Nekem is és a férjemnek is van 2 tesója lánykámnak miért ne lehetne.Mert félek!Szerintem mindenki fél, de elmúlik!

Második szülésed mennyi időn belül "zajlott le" az első fájástól, a születésig, ha rövid időn belül szültél? Pl 2 éven belül.

Nekem másfél év lesz a babák között és a szimpatikusabb kórház messzebb van, mint ahova körzetileg tartozom, és félek, hogy nem érünk be id?ben

Legjobb válasz: A második este 9-töl reggel 5-ig tartott, de a harmadik délután egytöl másnap reggel 5-ig. Attól, hogy többedik szülés, még nem biztos, hogy gyorsabban megy.

A második este 9-töl reggel 5-ig tartott, de a harmadik délután egytöl másnap reggel 5-ig. Attól, hogy többedik szülés, még nem biztos, hogy gyorsabban megy.
14 honap van a gyerekek kozott. Masodik szulesnek 1333-as mehszajjal kezdtunk neki, eddig nyilt ki a mehszaj egy hettel korabban fajas nelkul. A doki nem mert tovabb varni, felt, hogy otthon szulok meg, igy behivott a korhazba es inditotta. 2 ora volt kompletten mindennel egyutt. Elso gyereknel: elfolyt a viz, 3 orat vartunk fajasra, majd 3 orat vajudtam es jott a baba.
14 hónap van a két fiam között. Az elsõ 10 óra a második 7 óra alatt lett meg.
Szia! 14 hónap van a fiúk között. A másodikkal a kórházba 14 órakor érkeztünk tágulásos vérzéssel és magzatvíz szivárgással a 37. héten. Akkor semmi fájás nem volt. Fél 3-kor jött az elsõ pici fájás. Fél négykor más szoptattam. :) Ilyen szülést kívánok mindenkinek!
Bocs, 23:18-kor :)
26 hónap a különbség. Szülés napján este 8-kor értem haza a gyógyszertárból (busszal), mert belázasodott a fiam. este 9 körül kezdtem érezni valamit mikor altattam, 10 elõtt pár perccel hívtunk mentõt- akkor kezdõdtek a konkrét fájások, és este negyed11-kor megszületett a kislányunk :)
1.: 5 óra 2.: 1, 5 óra, 2 év a difi
az elsõnél napra pontosan reggel 6kor elfojt otthon a magzatvíz fájásaim már a kórházban kezdõdtek du 2 körül a babám 21. 31kor született. A második 4 napot ráhúzott a fájásaim szülés elõtti napon elkezdõdtek nem erõsek de rendszeresek, viszont nagyon lassan sûrûsödtek be 5 percesre. Keddi nap du. 4-tõl másnap reggel nyolcra mentünk be a kórházba, a doki szerint a fájásaim túl gyengék voltak ezért oxit kaptam fél 10 kor. Ettõl negyed óra alatt már a falat kapartam annyira durva lett 10.47-kor született a második fiam. A második volt a rosszabb.
Off:A hasszurkálást nem nevezném fájásnak:)
nekem 27hó van a fiuk között. a másodiknál mondta a doki, hogy mivel messze laktunk a kórháztól idõben induljuk, ha érzek valamit. 10 körül kezdtem hasszurkálásokat érzeni, nem fájásokat- de a fenti intelem miatt már szóltam a férjemnek, hogy lehet be kéne mennünk a kórházba?? 2kor csak elindultunk, 3ra odaértünk, mire rám került a sor, meg jött a dokim 4óra volt, - de itt még nem volt fájásom, csak szurkált a hasam még mindig- de itt már kicsit sûrûbben, mint délelõtt. 4kor vizsgálat, mondta a dokim, hogy bõ3ujjnyi a méhszáj, akarok szülni? végül fél5kor bementünk a szülõszobára férjemmel, megrepesztették a burkot és utána negyed hatkor a baba már a pocakomon volt. Tehát az elsõ fájásom a burokrepesztés után volt- és onnantól háromnegyed óra volt a szülés. :)
21 hónap van köztük, nem tudom mit nevezzek fájásnak, mert összehúzódásaim voltak úgy 12 tõl de konkrétan fájni csak 6kor kezdett.8kor megszületett a babánk. De amúgy nekem is azt mondta a doki (mi 20 percre lakunk a kórháztól) hogy ha már ilyen viszonylag rendszeres összehúzódásaim vannak, akkor már induljak, ne várjam meg míg jó erõsek lesznek pláne azt ne hogy megrepedjen a burok mert onnantól nagyon gyorsan meglehet. Egyébként tényleg, a burokrepedéstõl számítva 40 perc múlva megszületett.
Fájásokat alig éreztem, 4 ujjnál burkot repesztettek, ekkor már fájt, innentõl 1, 5 óra. 26hónap van a két gyermek között
Teljesen az elejétõl a másodiknál 5 óra telt el a megszületésig. Elsõnél 12. Másodiknál 1 óra volt a nehezebb rész, elsõnél 5.

Ha az első Babám 5 óra alatt meglett, a második kb mennyi idő alatt lesz meg vajon?

Legjobb válasz: Nekem az elso szinten 5 ora alatt lett meg.A masodik fele annyi idobe telt. Mikor beertunk a korhazba mar 3 ujjnyi volt a mehszaj,burokrepesztes,onnan brutal fajasok,kb 15 percig,aztan egyet nyomtam es kint is volt.

Nekem az elso szinten 5 ora alatt lett meg.A masodik fele annyi idobe telt. Mikor beertunk a korhazba mar 3 ujjnyi volt a mehszaj, burokrepesztes, onnan brutal fajasok, kb 15 percig, aztan egyet nyomtam es kint is volt.
Errõl én kérdeztem a dokit, az elsõ babám 3 óra alatt lett meg, azt mondta a második gyorsabb lesz (persze ha minden rendben van). Kíváncsian várom mi lesz októberben :)
kb fele idõ, de erõsebb fájások
A kérdező hozzászólása: Hûûû!Köszi!
Jééé az elsõ választ mintha én írtam volna :) szórol szóra így volt nekem is :) Most 3 éves a nagy, 1 éves a kicsi:)
Én szeptemberben szülöm a másodikat.Csak reménykedem fele annyi idõ lesz amint az elsõ!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!

Aki túlsúlyos és az első babája is nehezen jött össze, annak a második tényleg könnyebben fog összejönni? Kinek mennyi idő telt el 2 gyerek között?

Én most 120 kg vagyok, amikor az els? babámat vártam "csak" 100 voltam, de ? is nehezen jött össze. Kaptam mindenféle hormonokat, meg voltam inszemináción, de ekkor se jött össze, aztán rá egy hónapra spontán jött össze(két hónapig voltam veszélyeztetett mert volt egy vérömlenyem és végig is hánytam ezt a 2 hónapot). Azt mondják, hogy a másik baba könnyebben fog összejönni, de én ebben nem hiszek! Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Lehetséges ez? Vagy ez a plusz 20 kg betesz?

Legjobb válasz: Szerintem nincs sok összefüggés az elsõ és a második gyerek között. Lehet, hogy könnyen összejön, lehet hogy nem. Nekem az elsõ baba elsõre összejött, a második meg sehogysem akar sikerülni.

Szerintem nincs sok összefüggés az elsõ és a második gyerek között. Lehet, hogy könnyen összejön, lehet hogy nem. Nekem az elsõ baba elsõre összejött, a második meg sehogysem akar sikerülni.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Mennyi idõs az elsõ babád?
Az elsõ babára másfél évet vártunk , 100 kg-val estem teherbe, a másodikra lassan 1 éve várunk, de sajna nem jön. Most 8 kg val vagyok több.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Akkor van alapom az aggódásra...Szedsz valami gyógyszert? írt valamit a dokid?

Mennyi idő után sikerült teherbe esnetek a második babával?

Az els? babánkkal azonnal terhes lettem, most próbálkoznunk a másodikkal, de hónapok óta semmi. A másodikkal nehezebb teherbe esni, mint az els?vel?

Legjobb válasz: Szerintem ez nem törvényszerû. Én az elsõvel babával a második hónapban lettem terhes, a másodikkal ez elsõre sikerült. De ne keseredj el, lehet túl fáradt vagy nagyon akarod. Sok sikert!!!

Szerintem ez nem törvényszerû. Én az elsõvel babával a második hónapban lettem terhes, a másodikkal ez elsõre sikerült. De ne keseredj el, lehet túl fáradt vagy nagyon akarod. Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Azért annyira nem tragikus a helyzet, kicsit több, mint 3 hónapja próbálkozunk, még nem stresszelem túl a dolgot. Viszont a fáradtság igaz, alig múlt 11 hónapos a babám, õ azért lefoglal.
Szia! Az elsõ babám 6 hónap (elõtte sok év fogamzásgátló) után fogant, apával megbeszéltük hogy jöhet a kistesó... 3 hét után + tesztem volt! :) Sok sikert! 18 hós baba és 11 hetes pocaklakó :) anyukája
Szoptatsz még? Az gátolhatja a teherbeesést. Nekünk elsõre sikerült mind a kettõ.
A kérdező hozzászólása: szoptatok, de már megjött azóta, és van peteérésem is, szóval, szerintem nem ezen múlik.
elsõ, egybõl sikerült, második 5 hónap után fogant:-))
Szia! Én azt már megtanultam, hogy törvényszerûségek nincsenek sehol sem, pláne a gyerekvállalás témakörben. Az elsõ a második hónapban összejött, a második a tervezett elõtt 6 hónappal, védekezés mellett :) Nálunk a családban ilyenek a nõk: anyukám spirál mellett lett terhes, a húgom óvszert használt (de minek?), én szoptattam és spirálom volt.
Egyrészt ha még szoptatsz, a prolaktinod valószínûleg még magas, és az akkor is gátolhatja a teherbe esést, ha rendesen megjön, és PÉd is van. Másrészt az unokatesóméknál az elsõ baba azonnal összejött, a második pedig 6 hónap után - az, hogy az elsõ rögtön sikerült, nem jelenti azt, hogy a másodiknak is azonnal kell :)

Aki legalább 2 évet várt az 1. gyermekére, mennyi idő próbálkozás után fogant meg a második?

Legjobb válasz: Mi az elsõre 1,5 évet vártunk. Okot nem tudtunk meg azóta se. Második 1 hónap alatt sikerült :) Nem hittük volna.

Mi az elsõre 1, 5 évet vártunk. Okot nem tudtunk meg azóta se. Második 1 hónap alatt sikerült :) Nem hittük volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Akkor Ti már szép kis család vagytok! De úgy látom, nem túl népszerû ez a kérdésem... :(
Szia! Mi két és fél évet vártunk az elsõre, aki most 21 hónapos, és 9 hónap próbálkozás után sikerült a kistesó, akivel most vagyok 23 hetes terhes. Elvileg nincs gond egyikünkkel sem, sok vizsgálat, gyógyszer stb. után végül mindketten spontán fogantak :) Nektek is sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi, még most kezdtük :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!