Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő a fogamzásgátló (336 db)

Mennyi idő a fogamzásgátlók felszívódása?

Este 9kor bevettem a gyógyszert, azonban reggel 4kor hányásom volt. Kell bevennem pótadagot, vagy ennyi idő után (7 óra) már nem kell?

Legjobb válasz: 3-4 óra még a gyógyszer felszívódik nem kell :)

3-4 óra még a gyógyszer felszívódik nem kell :)

Az antibiotikum mennyire hatástalanítja a fogamzásgátlót? Ha igen akkor mennyi időnek kell eltelnie, hogy ne legyen a fogamzásgátlóra hatással?

Legjobb válasz: Csökkentheti a hatását, de nem feltétlenül. Ennek ellenére szerintem nem érdemes kockáztatni, antibiotikum szedése alatt + utána legalább 1 hétig kiegészítõ védekezés a biztos (nem megszakítás!).

Csökkentheti a hatását, de nem feltétlenül. Ennek ellenére szerintem nem érdemes kockáztatni, antibiotikum szedése alatt + utána legalább 1 hétig kiegészítõ védekezés a biztos (nem megszakítás!).
A szedés alatt és az utolsó szem antibiotikumtól számítva plusz 1 hétig kiegészítõ védekezés szükséges. Sok idõ igen, de így biztonságos.

Lindynette20 fogamzásgátlót szedek. Megfáztam és most kaptam antibiotikumot. Az együttes használat során mennyire hat a fogamzásgátló, és mennyi idő múlva leszek megint védett?

Legjobb válasz: Mindenképp kell kiegészítõ védekezés a kezelés alatt és úgy tudom még 1 hétig utána. De az a leghelyesebb, ha rácsörögsz a dokidra és megkérdezed. Veszélyes játék az antibiotikum, mert erõsen csökkentheti a védelem hatását.

Mindenképp kell kiegészítõ védekezés a kezelés alatt és úgy tudom még 1 hétig utána. De az a leghelyesebb, ha rácsörögsz a dokidra és megkérdezed. Veszélyes játék az antibiotikum, mert erõsen csökkentheti a védelem hatását.
ezt az orvosoddal kell megbeszelned. Minden antibiotikum gyengiti a hatasat, de hogy mennyire, mi nem tudjuk.
hú...én ezt nem is tudtam... egy éve szedem a lindynette 20-at, és azalatt már jó párszor voltam antibiotikumokkal teletömködve, és nem estem teherbe... ez törvényszerû, h olyankor nincs védelem? ez azt jelentené, h nem esek teherbe gyógyszer nélkül sem? :( mert abba bele fogok halni...
Gyengíti a hatását! Nekem pl. barátnõm így esett teherbe. Szóval mindenképp célszerû antibiotikumos kezelés mellett, után kiegészítõ védekezést használni. Szerencséd van, hogy eddig nem lettél babás...
Ha arra gondolsz, meddõ vagy-e, ezt csak doki tudja megmondani...Az antibiotikum erõsségétõl és a kezelés hosszától is függ, hogy bekavar-e a fog.gátló hatékonyságába. Nekem külön felhívta a figyelmem a doki, hogy vigyázzak az antibiotikumokkal...Most írattam ezt a gyógyszert.
Attól függ, milyen típusú a gyógyszer! Én Monuralt kaptam pár napja, az mindössze egy tasak, egyszer kell meginni a tartalmát, és helyrehoz. Antibiotikum, de több nõgyógyász is azt mondta, hogy EZ a gyógyszer nincs hatással a fogamzásgátlóra, és meg is jött rendesen (szex is volt). Amúgy leginkább akkor gyengítheti a fogamzásgátlót, ha túl sokáig szeded az antibiotikumot. Önnyi, remélem segített.
Én úgy kb 3 év után kezdem el megint, semmi bajom.
A kérdező hozzászólása: és mit szedsz? mennyi idõ után kezdted ujra?
szia!Nálam már volt olyan, h csak 1 hónapra hagytam abba(mert nem tudtam receptet szerezni), nekem eleve nincs menstruációm fog.gátló ill/norcolut nélkül, szóval nálam nem okozott problémát, maximum annyi, hogy a menstruációs tüneteim jelentkeznek, de vérzés nincs, csak ha szedem a gyógyszert...8 éve szedek fogamzásgátlót, többet is szedtem már, volt már féléves kimaradás is, akkor félévig nem menstruáltam...de én problémás vagyok.Akiknek rendben van a vérzésük 12-13éves koruk óta, azoknál nagyobb az esélye, hogy semmi baj nem lesz belõle...Szünetet tartani évente 3 hónapig kell, elvileg.
A kérdező hozzászólása: nem, elvileg csak minden 2-3 év mulva, ha éppen akar vki.. nekem meg 11 éves korom óta megvan, menstruáltam miután abbahagytam a tabit, meg minden.. inkabb ilyen hizás, meg ilyenekre gondoltam.
A mai modern fogamzásgátlókkal már nem kell szünetet tartani 3 évente. A nõgyógyász azt mondta addig lehet szedni, amíg akarja valaki, nagyobb zavart okozol a szünetekkel, mintha folyamatosan szednéd.
A kérdező hozzászólása: ok, de akkor én most mit csinaljak?? ujra szeretném kezdeni.. megyunk nyaralni, és h ne legyen meg olyan sokaig, egyrészt, másrészt pedig biztonsagosabb..

Mennyi a megengedett idő a fogamzásgátló szedésénél?

A tájékoztatóban úgy írja, hogy "közel azonos id?ben" szedjük a tablettákat. Mennyi id?t értenek ezalatt? 2-3 óra eltérés belefér?

Legjobb válasz: Szedd mindig ugyan akkor. Olyan nehéz? Egyébként mivel az is oda van írva hogy 12 óra a max... lehet viszonyítani. De tulajdonképpen honnan tudjuk? Szedd azonos idõben amennyire tudod. Én szoktam 2 órákat csúszni, de ezt nem ajánlhatom neked, ne legyen bajod!

Szedd mindig ugyan akkor. Olyan nehéz? Egyébként mivel az is oda van írva hogy 12 óra a max... lehet viszonyítani. De tulajdonképpen honnan tudjuk? Szedd azonos idõben amennyire tudod. Én szoktam 2 órákat csúszni, de ezt nem ajánlhatom neked, ne legyen bajod!
1-2 óra eltérés még nem fog problémát okozni, ne aggódj :)

A vastabletták mennyire befolyásolják a fogamzásgátló hatékonyságát? És egy 7-10 napos antibiotikumos kúra után mennyi időnek kell eltelnie, hogy újra biztonságos legyen a tabletta használata?

Legjobb válasz: A vastabletta szerintem egyáltalán nem befolyásolja de az antibiotikum után várj egy hetet míg újra kiegészítõ védekezés nélkül szexelsz.

A vastabletta szerintem egyáltalán nem befolyásolja de az antibiotikum után várj egy hetet míg újra kiegészítõ védekezés nélkül szexelsz.
Szia! A vastabletta nem befolyásolja, az antibiotikumok viszont igen. Nekem a dokim azt tanácsolta, hogy pl. Augmentin szedése alatt és utána még 2 hétig használjak óvszert.

Mennyi idővel a teherbeesés előtt kell abbahagyni a fogamzásgátló tabletta szedését?

Legjobb válasz: A vélemények megoszlanak,általában3 hónapot szoktak javasolni,de ez csak biztonsági dolog.Az sem baj,ha tabi mellett esel teherbe...

A vélemények megoszlanak, általában3 hónapot szoktak javasolni, de ez csak biztonsági dolog.Az sem baj, ha tabi mellett esel teherbe...
Szia.Jobb ha megvárátok a 3 hónapot.De erröl is mindenkinek más a véleménye.Az orvos boztosan azt mondja, legaláb 1 hónap védekeze´ssel.Attól függ, hogy milyen erös tabit szedtél.
Az orvosok általában a 3 hónapot ajánlják, de nem azért, hogy kiürüljön a gyógyszer a szervezetedbõl, hanem azért, hogy helyre álljon a hormonháztartásod, újra rendszeres, kiszámítható legyen a menstruációd. Valaki gyógyszer szedése mellett esik teherbe, és attól sem veszik el a picit, tehát az sem jelent gondot, ha abban a 3 hónapban esel teherbe (ezt orvos mondta). A pici tudni fogja, mikor kell jönni, amíg nem készült fel a szervezeted a bab befogadására, úgy sem esel teherbe.
Éppen ma olvastam a neten egyik orvos véleményét, aki azt mondta, hogy érdemes megvárni 3 ciklust, ugyanis a méhnyálkahártyának is meg kell vastagodnia ahhoz, hogy ki tudd hordani a magzatot. A fogamzásgátlók megszüntetik a peteérést, és teljesen elvékonyítják a méhnyálkahártyát. Ha túl vékony hártyával történik a fogantatás, kicsi az esély, hogy ki tud a magzatot hordani. Egyébként meg nem kell félni, mert ha vmi nincs rendben, úgysincs fogantatás!!! Sok sikert és jó egészséget!
A standard javaslat 3 hónap szokott lenni.
Én úgy tudom, hogy legalább 6 hónap kell, hogy teljesen kiürüljön a szervezetbõl.

12 évig szedtem fogamzásgátlót. Mennyi eséllyel leszek terhes? Mennyi idő alatt ürül ki ez a mértéktelenül bevitt hormon a szervezetemből?

Legjobb válasz: Szerintem ez abszolut egyénfüggõ, nem lehet tudni a te szervezetedet mennyire tette tönkre, lehet hogy semennyire. Az én példámat tudom csak mondani, világ életemben védekeztem 15- 23 éves koromig tablettával amit azért hagytam abba, mert volt olyan hogy fél évig nem jött meg. Eléggé megviselt hogy állandóan azon paráztam hogy most terhes vagyok e. Aztán megismerkedtünk a párommal és nem sokra rá szerettünk volna babát. 4 év telt el mire sikerült teherbe esnem. Nem tudom hogy mennyi köze volt ehhez a fogamzásgátlónak, de sok idõbe telt mire a menszeszem is beállt rendszeresre.

Szerintem ez abszolut egyénfüggõ, nem lehet tudni a te szervezetedet mennyire tette tönkre, lehet hogy semennyire. Az én példámat tudom csak mondani, világ életemben védekeztem 15- 23 éves koromig tablettával amit azért hagytam abba, mert volt olyan hogy fél évig nem jött meg. Eléggé megviselt hogy állandóan azon paráztam hogy most terhes vagyok e. Aztán megismerkedtünk a párommal és nem sokra rá szerettünk volna babát. 4 év telt el mire sikerült teherbe esnem. Nem tudom hogy mennyi köze volt ehhez a fogamzásgátlónak, de sok idõbe telt mire a menszeszem is beállt rendszeresre.
Teljesen egyéni. Maga a hatóanyag pár nap alatt kiürül. A hormonrenszernek kell idõ, amíg visszaáll. Hiszen 12 éven keresztül a természetes mûködés (a peteérés) teljesen le volt állítva. Van, akinek 12 év szedés után is simán helyreáll azonnal a ciklusa, és akár elsõ pár hónapban terhes is lesz. De van olyan, akinek magától meg sem jön többet, és orvosi segítség kell ahhoz, hogy egyáltalán menstruáljon és teherbe essen.
Én is 15évig szedtem tabit. Kb 1 éve hagytam abba. Azt tudom elmondani, hogy kb 6-7 hónap kellett mire beállt a ciklusom.Nekem túl rövidek voltak a luteálisok.Volt 1 hónap amikor nem volt PÉ-m, de sztem ilyen bárkinek van. Viszont néha 14.-dik napon néha meg 8-9.-dik napon van peteérésem de nem tudom, hogy ez a tabi miatt van-e.Hozzáteszem, 35 éves vagyok.
33 éves vagyok, 16 évig szedtem, fél évvel a babagyártás elõtt hagytam abba. Ennek 2.5 éve...... HA nem várunk fél évet, lehet hogy rögtön összejön; én már nem várnék! Nemek majdnem másfél év volt mire beállt a ciklusom, de kellett kapnom mindenféle gyógyszereket. Most nekem is a 7-9. nap között van a tüszõrepim, és ha nem kapok Utrogestant, akkor 21-22 naposak a ciklusaim. Utróval 28. A méhnyálkahártyám viszont csak nemrég lett olyan méretû, amibe beágyazódhat majd a baba...... Minden szervezet más, de ha én annó hallok rossz példákat, nem szedem ennyi ideig, az tuti!

Ha 4 éve szedek fogamzásgátlot és abbahagyom, kb. mennyi ido kell a teherbeeséshez normális esetben várakozási ido nélkul?

Legjobb válasz: Szia! 8 évig szedtem fogamzásgátlót, szeptemberben abbahagytam, és novemberben már nem jött meg! Szóval egybõl teherbe lehet esni!

Szia! 8 évig szedtem fogamzásgátlót, szeptemberben abbahagytam, és novemberben már nem jött meg! Szóval egybõl teherbe lehet esni!
A 4 év nem számít soknak, akár a gyógyszer abbahagyása után "azonnal" is teherbe lehet esni-ha hamar regenerálódik a szervezeted.
Én is 4 évig szedtem, utána még 1 hónapig védekeztünk, a 2 hónapban már nem, és terhes is lettem. Van akinek több idõ kell, mert nem áll be egybõl a ciklusa, nem indul el egybõl a peteérés, van akinek sikerül egybõl.
Én 7 évig szedtem, utána 8 hónapot vártunk a babára.
Szia! Én szedtem 10 évig, abbahagytam 8 hónapot vártunk a kisfiamra. Most meg szedtem 1 évig, abbahagytam augusztusban és most 5 hetes terhes vagyok. Szóval ez nagyon változó lehet...
A kérdező hozzászólása: Koszonom szépen a válaszokat!
sziasztok én majdnem 3évig szedtem, 2 éve nem szedem, már 8 hónapja próbálkozunk, de még semmi.:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!