Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő ír fel az orvos (11 db)

Mennyi idő után ír fel az orvos Clostit (többektől olvasom a fórumon, hogy szednek) és mennyibe kerül? Mellékhatások nem érdekelnek, de kérhetem-e orvosomtól minél előbb?

Legjobb válasz: Szerintem, kérheted. Egyébként mániájuk ezt kapásból felírni... úgyhogy nagy eséllyel megteszik, ha kéred... De kérd azt is, hogy nézzen meg a 12. nap környékén UH-on, hogy tényleg érik-e petéd!

Szerintem, kérheted. Egyébként mániájuk ezt kapásból felírni... úgyhogy nagy eséllyel megteszik, ha kéred... De kérd azt is, hogy nézzen meg a 12. nap környékén UH-on, hogy tényleg érik-e petéd!
Szia! Nekem az elsõ orvos akihez elmentem az nem írta volna fel. Aztán próbálkoztunk még 1 hónapot csak úgy minden nélkül. Elmentem egy másik dokihoz, aki felírta elsõre. nem is kértem. Ez most a 7. hónap volt és sikerült a clostyval elsõre. :) remélem így marad. Én a 31-34 napos ciklusaimra kaptam, és elõzetes kivizsgálás nélkül, amire sokak azt mondják, hogy nem jó, mert hogy ultrahangvizsgálat kell félidõben stb. Nekem nem volt. a ciklus 11-16. napjáig minden nap együtt voltunk, szintén a doki tanácsára. Amúgy kb.1500 ft-ba kerül úgy emlékszem és a mensi 5. napjától 5 napig egy szemet kellett szednem.
CSAK AKKOR ÍRJA FEL A DOKI, HA INDOKOLT, HA KIMARAD A PÉ-D!!!! ÉS MINDENKÉPP KIVIZSGÁLÁS KELL ELÕTTE, KÜLÖNBEN TÖBBET ÁRT MINT HASZNÁL. ÉS A KIVIZSGÁLÁS EREDMÉNYÉTÕL FÜGG A SZEDÉSE IS.DURVÁN BE CISZTÁSODHTSZ TÕLE!!! AMÚGY 800-900 KÖZÖTT VAN 1 DOBOZZAL. AMÚGY MIN 6 HÓNAP PRÓBA KELL HOZZÁ, UTÁNA MEG A KIVIZSGÁLÁSOK MÉG + 2-3 HÓNAP
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Cisztásodásról még nem hallottam, csak pattanásokról, hajhullásról, hányingerrõl stb. Úgy gondoltam ezek még kibírhatók. Köszönöm a segítséget!

Deciora 3 mg/0 02 mg 3havi fogamzásgátlót írt fel az orvos. Mennyi idõ után nyújt védelmet?

menstruàció elsõ napján kezdtem szedni. a papíron az van h màr az elsõtõl véd de én ebben nem nagyon bízok

Legjobb válasz: Érdekes.....a betegtájékoztatóban nem bízol, annak nem hiszel, az itteni véleményeknek meg igen? Én a te helyedben inkább azt hinném el, ami oda le van írva, ugyanis nem véletlenül és viccbõl írták azt oda :)

Érdekes.....a betegtájékoztatóban nem bízol, annak nem hiszel, az itteni véleményeknek meg igen? Én a te helyedben inkább azt hinném el, ami oda le van írva, ugyanis nem véletlenül és viccbõl írták azt oda :)
Na mi a helyzet?:)
A kérdező hozzászólása: értem köszi az infót :) remélem nekem se lesz tovább
Nem, de ez normális, baratnomnek 12 napig megvolt
A kérdező hozzászólása: én most vagyok a hetedik napnál és barna folyásom van.. neked volt?
Még csak a 2.levelnel tartok, de nekem eddig bevalt. Amugy mi a 12.szem bevetele utanig vartunk, es nem lett baj, atlagban 2 hetet javasolnak amugy :)
Én már sok ideje szedem. Nekem bevált de egy hónapot azért még jó ha védekeztek máshogy is.
A kérdező hozzászólása: miért van romokban a szexuális életetek?
én 2 hónapig szedtem.. azóta romokban a szexuális életünk, elkezdtem tõle szõrösödni...
A kérdező hozzászólása: nyílván olyan véleményére vagyok kivàncsi aki ezt használja.
A kérdező hozzászólása: már nincs folyásom, köszi az érdeklõdést :)
gyulladásgátlót adtak még mellé, tablettában
nekem ciloxan fülcseppet írt fel a doki, de az nem használt, utána a garasone csepptõl rendbe jött pár nap alatt. Ajánlották, hogy használjak orrcseppet, de azt kihagytam.
A kérdező hozzászólása: Garasonet én is kaptam a nasivin mellé, de arra azt mondta, hogy csak akkor használjam ha nagyon fáj... fájni nem fáj de már megveszek, h nem hallok semmit. Elkezdem csöpizni akkor a garasonet. Köszönöm!
Nekünk az elsõ Clostil-os hónap után sikerült pedig elõtte nagyon sokat vártunk rá.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!Milyen vizsgálatok után írja fel az orvos?
Nekünk ez volt az elsõ lépés. Elõször a férjemet küldte el az andrológiára aztán mivel vele minden rendben én megkaptam a Clostilt.
Szia! én kb egy év után mentem el a dokihoz, de más ügyben! Mondtam neki hogy már egy éve nem szedek gyógyszert és még mindig nincs baba! Csinált egy hasi ultrahangot, és mondta hogy nem is biztos hogy nekem mindig van peteérésem... Ezért kaptam a clostyt! a menzesz 3 napjától, napi 5 szemet szedtem, mellékhatások vannak, voltak és a hõgörbém is kicsit kacifántos lett! Majd március végére nem várom... Remélem meghozza a babát a gyógyszer! Nekem a dokim azt mondta nem kell többet szednem, ha rendszeresen 28 napra jön majd meg akkor minden oké a ciklusommal, és ha nincs baba akkor a 3. hónap után kell visszamennem, és akkor kezdõdnek a vizsgálatok! remélem tudtam segíteni! Sok sikert neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Mi is pont 1 éve, hogy próbálkozunk, de még semmi!Nekem 31 naposak a ciklusaim!De én nem szedtem gyógyszert!
Én is Clostit szedek, ez a harmadik hónapom, de semmi. Hormonvizsgálat után írta fel a doki, mert nincs peteérésem, vagy nagyon ritkán...Ciklus 2-ik napjától, 5 napon át, napi 2 szem. A 11-ik naptól a 15-ig UH kétnaponta. Ha volt ovuláció, akkor a ciklus második felétõl utrogestan, a vékony nyálkahártya miatt, amit a Closti okoz. Off: 11:20-as válaszolónak: Napi 5 szem??? Az nagyon durva, ne haragudj! Azért ugye figyelik Uh-val a peteérésedet? Ha nem, az nagy baj, mert cisztákat okoz, és nagyon elvékonyítja a nyálkahártyát, amire külön gyógyszert szoktak adni. Bocsi, de sokkolt ez a napi 5 szem...Kérdezz rá a dokidtól, hogy biztos kell-e ennyi!
11:20 sa vagyok! Bocsika! elirtam, napi egy szem 5 napig! bocsi még egyszer

Milligest fogamzásgátló tabit írt fel az orvosom. Csak nincs a tájékozatón, hogy mennyi idő után van hatása. Meddig védekezünk a párommal mással?

Legjobb válasz: ja am a második is én voltam..én is azt szedek,ha akkor szeded be az elsõt,amikor megjön,akkor hat azonnal...

ja am a második is én voltam..én is azt szedek, ha akkor szeded be az elsõt, amikor megjön, akkor hat azonnal...
Ha a menses elsõ napján kezded el szedni akkor azonnal hatásos.
miért nem kell megkérdezni az orvost????:S nekem az volt az 1. kérdésem, h ha elkezdem aznap amikor megjön, akkor mikor szabad gumi nélkül...és lecseszett h nem figyeltem, elmondta h azonnal hat..de inkább megkérdezem azt amire kíváncsi vagyom 3szor, minthogy utána pánikba essek...
Azt nem hinném, hogy a szedés elsõ napján már hatásos, mert akkor a nõgyógyászom nem mondta volna, hogy 2 hét után leszek védett. A téjékoztatóban tényleg nem ír konkrétumot, csak annyit, hogy ha más fogalmzásgátlóról térsz át erre, akkor az elsõ 7 napban kell kiegészítõ védekezés, tehát nagy valószínûséggel így lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.
én vagyok aki Milligestet szed...mondom, mikor kérdeztem h meddig védekezzek mással is, lecseszett h nem figyeltem, mikor azt mondta h rögtön hat..mondjuk addig nem hinném h nagyon szexeltek, amíg megvan, tehát azt várjátok meg, míg elmúlik, akkor már biztos hat..de mi szexeltünk, amikor elkezdtem szedni, 2.nap...
A kérdező hozzászólása: Van aki azt mondja, hogy várjak kb. 2-3 hetet míg hat
nekem az orvos azt mondta amit leírtam, de jobb lenne ha elmennél hozzá tájékozódni, mielõtt elkezded szedni...
nah innen okulva ha majd az orvos felirja egyböl rákérdezek nála:P
hát egy fél évig szerintem biztos...addig meg aztán pláne, amíg vissza nem kell menned az orvoshoz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!:) Csak az a baj, hogy nem mondta meg konkrétan mikor menjek vissza, csak felírt egy adagot és azt mondta majd folyamatosan írja. Én viszont nem szeretnék havonta több ezer forintért visszajárni hozzá maszekba gyógyszert feliratni, mivel a háziorvosom is fel tudja ingyen... Így viszont nem tudom mennyi idõ múlva menjek el újból hormont nézetni.
Akkor ezt a kérdést -hogy mikor menj el megint hormont nézetni-beszéld meg elõször a házidokiddal! Õ tudni fogja.

Ha orvos ír fel gyógyszert pattanásos bőrre akkor mennyi idő kb míg hat és az első időkben mindig több lesz a pattanás vagy nem minden esetben lesz rosszabb?

Legjobb válasz: Én most szedem a sotret nevû gyógyszert.Nekem elsõnek rosszabbodott(1honapig)aztán javult 3hónap után olyan volt mint mikor elkezdtem szedni most 4és fél hónapja szedem és most már szebb de még mindig eléggé pattanásos.Nekem azt mondták hogyha majd abbahagyom 6hónap után akkor múlnak majd el.(DE persze neked lehet egybõl elkezd gyógyulni mert olyan ismerõsöm is van)

Én most szedem a sotret nevû gyógyszert.Nekem elsõnek rosszabbodott(1honapig)aztán javult 3hónap után olyan volt mint mikor elkezdtem szedni most 4és fél hónapja szedem és most már szebb de még mindig eléggé pattanásos.Nekem azt mondták hogyha majd abbahagyom 6hónap után akkor múlnak majd el.(DE persze neked lehet egybõl elkezd gyógyulni mert olyan ismerõsöm is van)

Ha az orvos három szem tablettát ír fel, melyből fél óránként kell egyet beszedni, mennyi ideig tart a gyógyszer?

Legjobb válasz: Látom figyeltél.:)Sokam kapásból másfél órát mondanak.(3X fél óra)

A kérdező hozzászólása: Látom figyeltél.:) Sokam kapásból másfél órát mondanak.(3X fél óra)
1 óráig. Felírja, beszeded maradt 2, eltelik 30 perc beszeded a másodikat - maradt 1-, 30 perc mulva beszeded az utolsót. Szerintem legalábbis.
A kérdező hozzászólása: "Sokan" akart lenni

Hízni szeretnék az orvos peritol tablettát írt fel, lehet tőle? és mennyit? , mennyi idő alatt? Hízni mert már nagyon szeretnék pár kilót felszedni

Legjobb válasz: Többször tömtek vele gyerekkoromban, sikertelenül. Álmos voltam tõle folyton. Pár kiló felszedéséhez napi 40 dkg kenyér és viszonylagos nyugalom kell :-)

Többször tömtek vele gyerekkoromban, sikertelenül. Álmos voltam tõle folyton. Pár kiló felszedéséhez napi 40 dkg kenyér és viszonylagos nyugalom kell :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, nyugi !Az nehéz 3gyerkõc mellett , meg sok minden máson is idegeskedek nem tudom de a szülés óta pánikolok !Eddig sose volt de mióta a harmadik kislányom megvan azóta , de megköszönném ha tudnál valami jó módszert amitõl pár kiló feljönne.

Az orvos szerint kicsit magas a prolaktin szintem, Bromociptrint írt fel. Kinek sikerült így teherbe esnie? Mennyi idő alatt?

Azt is mondta a doki, hogy ha nem lesz 3-4 hónap alatt baba, akkor menjek vissza. Annyira csak erre koncentráltam, mert már elképzelni sem tudom, hogy sikerülhet, hogy elfelejtettem megkérdezni, hogy mi van, ha terhes leszek. Tovább kell szedni vagy nem? Nektek mit mondtak? Köszi a segítséget!

Legjobb válasz: Nekem is ugyanez volt a gondom. Elkezdtem szedni a Bromocriptint, s alig egy hónap múlva már pozitívat teszteltem!!! :))) Elõtte másfél évig vártuk a csodát. :) Sok sikert, remélem neked is ilyen hamar fog segíteni! Én napi felet szedtem, így azt mondta a dokim, hogy ne folytassam pozitív teszt után, de aki többet szed, annak elképzelhetõ, hogy a 12. hétig is folytatnia kell, nehogy elvetéljen. Ha pozitívat tesztelsz, azonnal hívd a dokit, s kérdezz rá nála - az a tuti!

Nekem is ugyanez volt a gondom. Elkezdtem szedni a Bromocriptint, s alig egy hónap múlva már pozitívat teszteltem!!! :) )) Elõtte másfél évig vártuk a csodát. :) Sok sikert, remélem neked is ilyen hamar fog segíteni! Én napi felet szedtem, így azt mondta a dokim, hogy ne folytassam pozitív teszt után, de aki többet szed, annak elképzelhetõ, hogy a 12. hétig is folytatnia kell, nehogy elvetéljen. Ha pozitívat tesztelsz, azonnal hívd a dokit, s kérdezz rá nála - az a tuti!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, nagyon bíztató. Gratula a babóhoz! Mi is 14 hónapja próbálkozunk már. Én is felet kell szedjek, tehát gondolom utána nekem se kell, de persze fel fogom hívni a dokit megkérdezni.
Majd jelentkezz, ha sikerül! :) Addig is kitartás, nagyon szorítok nektek!!! :)
Szia! Mit jelent, hogy kicsit magas? Én most küzdöttem le 3 hónap alatt a normálisra! Sajnos én elvetéltem a magas szint miatt fél éve! Nekem 800 körüli volt az érték, 2 üvegcsét szedtem be, napi 1 szemmel. Még nem lettem babás, de már gyógyultnak nyílvánítottak mert 130 lett. Nekem az mondta a doki, hogy ha babás lennék azonnal menjek vissza és fokozatosan abba kell hagyni! Habár nem értem, ha emiatt vetéltem el akkor miért nem lenne szabad tovább szedni....?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mennyi a kicsit magas, mert azt nem mondta. Köszi a drukkot. Tavaly szeptemberben volt olyan, hogy 1 hetet késett, pozítiv tesztjeim voltak (nem halvány) és utána megjött mégis. Lehetett ez az oka? Majd felhívom tényleg a dokit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!