Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő ír (120 db)

4 éves gyermekem taknyos, rengeteget fújja az orrát, sokszor sárgás jön, köhög is sokat, rekedtesen is meg szárazan is, 37, 6 volt a legnagyobb láza, vajon mennyi időre irja ki az orvos ilyen tünetekkel? És milyen gyógyszert irnak erre?

jövőhetet itthon töltheti vajon? Ez súlyos betegség lehet?

Legjobb válasz: Ezek szerint, hál istennek, a te gyerkõcöd sose volt még megfázva. Pontosan nem tudom, ennek mi az orvosi elnevezése, de erre mondjuk, hogy megfázott a gyerek. Ha bakteriális eredetû, akkor antibiotikumot fog rá kapni, ha nem, akkor köptetõt, C vitamint, orrspray-t, gyakori orrfújást/-szívást fog javasolni. legalábbis nálunk azt szokott. Kb. 3-5 nap alatt tünetmenetes. Ha antibiotikumot kell szednie, vagy a tüdejében hall valamit, akkor csütörtök-péntek körül kell visszavinned, amúgy valószínûleg vissza sem kell vinni.

Ezek szerint, hál istennek, a te gyerkõcöd sose volt még megfázva. Pontosan nem tudom, ennek mi az orvosi elnevezése, de erre mondjuk, hogy megfázott a gyerek. Ha bakteriális eredetû, akkor antibiotikumot fog rá kapni, ha nem, akkor köptetõt, C vitamint, orrspray-t, gyakori orrfújást/-szívást fog javasolni. legalábbis nálunk azt szokott. Kb. 3-5 nap alatt tünetmenetes. Ha antibiotikumot kell szednie, vagy a tüdejében hall valamit, akkor csütörtök-péntek körül kell visszavinned, amúgy valószínûleg vissza sem kell vinni.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, eddig kb 2x volt egy kis orrfolyás, ilyen erõs még sose és sose köhögött. De az orvos honnan tudja, hogy virus vagy baktérium? Gondolom nem teszi mikroszkóp alá a váladékot.

Felmondás után mennyi időt ír a Munkatörvénykönyv a fizetésre?

November 7.-én mondtam fel, és még most dec. 4.-én sem láttam bel?le pénzt. Mennyi id? lehet az a max ami felett már beperelhetem ?ket?

Legjobb válasz: Az utolsó munkában töltött napon a dolgozónak MINDEN járandóságát meg kell kapnia.Ha nem így van, másnap már mehetsz is a munkaügyi bíróságra. Felmondási idõd van? Mert annak az utolsó napja számít.

Az utolsó munkában töltött napon a dolgozónak MINDEN járandóságát meg kell kapnia.Ha nem így van, másnap már mehetsz is a munkaügyi bíróságra. Felmondási idõd van? Mert annak az utolsó napja számít.
Mivel nem tudjuk mit írtál alá felmondáskor, ezért nem lehet érdemben válaszolni a kérdésedre, de ahogy az elsõ hozzászóló is írta, normál esetben, a leszámoláskor el kel számolni és ki kel fizetni a részedre a munkabért és egyéb járandóságaidat.
Ez attól függ, hogy mely módom mondtál fel, ha te mondtál fel rendes felmondással, akkor várhatsz, mert nem jár semmi. Szóval mely módon mondtál fel, mirõl van papírod, írásban? Közös megegyezés? Munkáltató rendes felmondás? Munkavállaló rendes felmondás? Munkáltatói rendkívüli felmondás? Munkavállalói rendkívüli felmondás? Próba idõ alatt? Mert nem mindegy, mindegyiknél más és más következmény, kötelezettség áll fenn.
Nálunk úgy volt, hogy ha közös megegyezéssel írtuk alá a dolgozóval, vagy a cég mondott fel, akkor a felmondásban benne volt, hogy munkabérét, és egyéb járandóságát, valamint kilépõ papírjait xy ideig kapja meg legkésõbb. Nálunk lehetetlen lett volna kivitelezni, hogy az utolsó munkában töltött napján kapja meg valaki ezeket (fõleg ha õ mondott fel!) mert külsõs könyvelésünk van, és minimum egy hét, mire megkaptunk minden kilépõ papírt és bérszámfejtést... Szóval kérdés: Mit írtál? Te mondtál fel? Kaptál rá írásos választ? Mert egyébként így sanszos, hogy a következõ fizetéskos (mikor a többiek is fizut kapnak) akkor leszel lebérszámfejtve és kiléptetve.
AZ Mt kimondja, hogy mikor kell azonnal kifizetni a munkavállalót és lehetõséget ad, hogy max 3 munkanapon belül adja ki a járandóságot illetve a kilépõ papírokat. Ettõl eltérni nem lehet. Mivel nem tudjuk, hogy milyen módon léptél ki ezért nem tudunk pontos választ adni. Az is lehet, hogy kivetted az összes szabadságodat és visszavonásr került valamennyi nap ezért nem jár neked pénz. Papírokat kaptál?
A kérdező hozzászólása: Közös megegyezéssel próbaidõ alatt felmondási idõ nélkül léptem le és nem fizetnek (trenkwalder kft.) kösz a válaszokat
A kérdező hozzászólása: ja arrol még bérlapot sem kaptam, csak kilépõs papirokat. jelenlétim van de mondták hogy 18. án elutalták de azóta sem ért ide magyarul nem utalták el...nembaj basztatom õket még
cigány ország ez

Netes társkeresõn ha írok egy lánynak aki ezt követõen meg is nézi az adatlapomat, mennyi idõ telhet el amíg visszaír? Vagyis általában mennyi idõ után nem érdemes várni a válaszát? Ha egybõl nem ír az már kalap-kabát?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Velem is elõfordult, hogy megnéztem a levelet, de csak másnap volt idõm visszaírni. Ne aggaszd magad az ügyön. Nem érdemes.

Nem feltétlenül. Velem is elõfordult, hogy megnéztem a levelet, de csak másnap volt idõm visszaírni. Ne aggaszd magad az ügyön. Nem érdemes.
A kérdező hozzászólása: Ja hát nem vágok eret magamon, nem errol van szó :) , csak kíváncsi vagyok mik a tapasztalatok, egyébként szinte egész nap online, szóval ideje lett volna írni...
én azonnal írok, ha tetszik a srác, ha nagyon kevés idõmn van, fel se nézek az oldalra, de legalább másnap válaszolnék.Lehet, hogy veszett ügy, de a remény hal meg utoljára.

2 es fel eves kisgyerekkel a mindennapok? Mennyi idod van ra? Kernem csak olyanok irjanak akik tenylegesen egyedul nevelik a gyermekuket

Teljesen egyedul vagyunk a kicsimmel(abba most nem mennek bele hogy miert mert hosszu lenne!) de se Apuka, se Mama se Papa senki nincs a kozelbe. A kisgyermekes baratainkon kivul nincs tarsasagunk. Minden nap setalunk masfél - 2 orat biztos, motorozas, jatszoter stb. De a problémam az h miota ketten vagyunk es semmi de semmi segitseg es mindent en csinalok, nagyon keves idom jut a gyermekemre (a setan kivul) szinte SOHA nincs olyan h leulok vele jatszani:( egy mokuskerek minden napom : reggeli, rendrakas, keszulodunk, seta, bevasarlas, fozes, eszunk, rendrakas, mosogatas, megint rendrakas, mosas stb ... semmire nincs idom! nem csinalok extra dolgokat, csak ami fontos, igyekszem beosztani az idot de mivel tenyleg mindent en csinalaok, csak magamra szamithatok mindenben a teendok "megesznek". Magamra sincs ido (egy hajmosas is komoly probléma) de mint tudjuk egy nonél az h kinezzen valahogy, nem csak ennyibol all. mig en fozok vagy hajat mosok vagy mosogatok vagy barmi mas, addig a kicsim olyan iszonyatosan unatkozik hogy az mar szinte nekem faj. csak teng leng, szetpakol mindent de semmi nem koti le. a meset azt ilyenkor nezne egesz nap de azt meg en nem szeretnem!(igy is sokat nezi szerintem) en tudom hogy az kellene hogy leuljek vele de egyszeruen nem tudok. persze bevonom amibe lehet de nyilvan a hajmosasba, mosogatasba nem lehet, meg a fozesbe se nagyon. beszelek hozza mig csinalom a dolgom meg ami olyan abba bevonom de pl az se sokaig koti le hogy pl: bepakoljuk a gepbe a ruhakat. erre meg rajon az hogy Ö mar nem alszik delutan 4-5 honapja egyaltalan. nem alszok meg is mondja es nem tudom letenni pedig probaltam! fel 9 - 9kor kel es 10kor nagy kegyesen elalszik! Légyszives adjatok tanacsot hogy lehetne jobban csinalni mert nagyon rossz ez igy nekünk! Oviba csak jovore fog menni. Bocsanat az ekezetekert de nincs sajnos, azert nem ugy irtam. Koszonom a valaszokat!

Legjobb válasz: A kisfiam a nyáron volt 3 éves, a férjem külföldön dolgozik és nagyon keveset tud hazajönni. A mindennapokban tehát én is gyakorlatilag egyedülálló anyukának számítok. Tényleg nehéz. Ami rögtön beugrott nekem: ennyi idõsen nem lenne jó ötlet szerinted a bölcsi? Nem azonnal heti 5* és napi 8 órában gondoltam, de délelõttönként pár óra lehet, hogy neki is és neked is változatosságot jelentene- hidd el az oviba is könnyebben szocializálódna. Esetleg egy családi napközi? (bár nem írtad, merre laktok). Ha hetente 1-2* lenne 2-3-4 órád egyedül, akkor ha belehúzol, meg tudod csinálni a háztartási dolgokat és nem lesz lelkiismeretdurdalásod. Amikor meg elhozod, akkor tudsz rá figyelni. Én a 3 évesem mellett teljes állásban (nem könnyû munkakörben) dolgozom, estére gyakran vagyok "agyhalott". Nekem az vált be, hogy akkor végzem az otthoni teendõket hétköznap, amikor a kisfiamat már lefektettem aludni. Ilyenkor pakolom össze a konyhát, teszek be mosást, vasalok (közben tévézni is lehet, tehát ez nem is olyan rossz)- készítem elõ a másnap reggeli ruhákat, táskákat stb. Van, amikor ilyenkor éjszaka fõzök vagy sütök valamit- minden meg lehet csinálni, a porszívózást kivéve, mert az ugye zajjal jár. Nekem ez jött be. Hétköznap esténként/éjszakánként belehúzok és akkor hétvégére sem marad sok. Vásárolni szeretünk együtt menni, már rá lehet bírni, hogy tolja a kis kosarát, segítsen felpakolni a szalagra, fogja a bankkártyát/bizonylatot, kocsikulcsot, akármit. Otthon pedig a konyhában lelkesen pakolja fel a holmikat a pultra, viszi el a helyére a bevásárlókosarat. A másik a délutáni alvás: nálunk is még megvan- nagyon fontos lenne, hogy még aludjon akár ovis kor végéig- nemcsak vagy nem fõleg azért, hogy (jutalmul az egész heti esti robot után) pihenhess vagy olvashass te is 1-2 órát vagy beülj egy kád vízbe (hidd el, ennyi is csodát tesz)- hanem azért is, mert a fejlõdéséhez elengedhetetlen. Biztosan elfárad õ kellõképpen ahhoz, hogy le tudd tenni? Úgy értem, hogy délelõtt is van legalább 1-1,5 óra (igen, még ilyen idõben is!) kinti motorozás, futkározás, játszótéri mászkálás, szabad levegõs tempós séta? Mert írtad, hogy vagytok kint, csak azt nem, hogy ez délelõtt is megvan-e. Be lehet öltözni, ha nem zuhog az esõ, akkor tényleg ki kell menni, hagy fáradjon el- akkor menni fog az alvás. Nekem a 1/2 9-9 órás kelése is nagyon késõi- keltsd fel 1/2 8ig maximum, akkor 13.00-kor le fogod tudni fektetni. lehet, hogy csak találgatok (nem okoskodni szeretnék)- de egyvégtében sok az az idõ, amit fent van- ebbõl este mennyire "pörög" (esetleg épp a fáradtságtól)? Lehet, hogy jó ötlet délutántól már mellõzni az édességet, hogy estére nem pörgesse fel feleslegesen. Vagy próbáld ki, hogy ha elviszed egy esõs napon egy játszóházba (pl. Elevenpark), ahol lehet megállás nélkül hancúrozni, akkor mikor dõl ki? Ilyen kicsinek 3-4 óra megállás nélküli rohangálás után már aludnia kell(ene). Milyen játékai vannak? Érdemes esetleg valamilyen interaktív fejelsztõ játékba beruházni- vagy autópálya, golyópálya, vonatsínek- lego duplo- ezekkel tud és kell is önállóan játszani. Vagy valamilyen kis kalapálós hangszerszett, nálunk menõ nagyon a babalaptop is vagy a pár darabos puzzle- te tudod, mik érdeklik (állatok? jármûvek?) Szoktatok vendégségbe menni pár órára kisgyerekes barátokhoz, illetve õk átjönnek? Az is jó móka- a gyerekek nagyszerûen el tudnak játszani, sõt sokkal élénkebb az enyém is, ha van "társa a rosszalkodásban". Addig te õket figyelve, de mégiscsak le tudsz ülni beszélgetni a másik anyukával. Vásárolni max. hetente 1* szoktunk, illetve 1* zöldséges- minden nap szerintem felesleges. Még azt is el tudnám képzelni, hogy havonta 1-2szer menjetek el egy nagyobb helyre vagy esetleg tesco vagy cba kiszállítással éjszaka, amikor alszik rendelj dolgokat (gondolj bele, hogy kb. 900 Ft-ért a helyedbe hozzák, rendelj nehéz, gyorsan fogyó dolgokat- tejet, ásványvizet, olajat stb.- már ez is nagy segítség lenne, nem?) Szeretek fõzni, de hetente egyszer hétvégén elmegyünk valahová ebédelni vagy vacsorázni- sok idõt meg lehet vele takarítani- te is gondold végig, hogy meg tudod-e oldani? Esetleg ha nem is minden nap, de hetente 1-2* valamilyen ételkiszállító cégtõl ebédet rendelni sem olyan ördögtõl való, ha azt érzed, hogy erre már végképp nem marad idõd. Anyagilag sem biztos, hogy nagy ráfizetés lenne, fõleg, ha ketten vagytok. Hajmosás nap közben? Miért nem este 10 után, amikor a kicsi lefekszik? Én minden ilyen alapvetõ dolgot éjjel csinálok- még körmöt is van idõm festeni- persze ugyancsak éjszaka, de pl egy hírmûsor közben ezt nagyszerûen meg lehet csinálni, miközben megy egy mosás :) Fel a fejjel, ne hagyd, hogy felõröljön a dolog és igenis szervezd ésszerûbben az életed.

A kisfiam a nyáron volt 3 éves, a férjem külföldön dolgozik és nagyon keveset tud hazajönni. A mindennapokban tehát én is gyakorlatilag egyedülálló anyukának számítok. Tényleg nehéz. Ami rögtön beugrott nekem: ennyi idõsen nem lenne jó ötlet szerinted a bölcsi? Nem azonnal heti 5* és napi 8 órában gondoltam, de délelõttönként pár óra lehet, hogy neki is és neked is változatosságot jelentene- hidd el az oviba is könnyebben szocializálódna. Esetleg egy családi napközi? (bár nem írtad, merre laktok). Ha hetente 1-2* lenne 2-3-4 órád egyedül, akkor ha belehúzol, meg tudod csinálni a háztartási dolgokat és nem lesz lelkiismeretdurdalásod. Amikor meg elhozod, akkor tudsz rá figyelni. Én a 3 évesem mellett teljes állásban (nem könnyû munkakörben) dolgozom, estére gyakran vagyok "agyhalott". Nekem az vált be, hogy akkor végzem az otthoni teendõket hétköznap, amikor a kisfiamat már lefektettem aludni. Ilyenkor pakolom össze a konyhát, teszek be mosást, vasalok (közben tévézni is lehet, tehát ez nem is olyan rossz)- készítem elõ a másnap reggeli ruhákat, táskákat stb. Van, amikor ilyenkor éjszaka fõzök vagy sütök valamit- minden meg lehet csinálni, a porszívózást kivéve, mert az ugye zajjal jár. Nekem ez jött be. Hétköznap esténként/éjszakánként belehúzok és akkor hétvégére sem marad sok. Vásárolni szeretünk együtt menni, már rá lehet bírni, hogy tolja a kis kosarát, segítsen felpakolni a szalagra, fogja a bankkártyát/bizonylatot, kocsikulcsot, akármit. Otthon pedig a konyhában lelkesen pakolja fel a holmikat a pultra, viszi el a helyére a bevásárlókosarat. A másik a délutáni alvás: nálunk is még megvan- nagyon fontos lenne, hogy még aludjon akár ovis kor végéig- nemcsak vagy nem fõleg azért, hogy (jutalmul az egész heti esti robot után) pihenhess vagy olvashass te is 1-2 órát vagy beülj egy kád vízbe (hidd el, ennyi is csodát tesz)- hanem azért is, mert a fejlõdéséhez elengedhetetlen. Biztosan elfárad õ kellõképpen ahhoz, hogy le tudd tenni? Úgy értem, hogy délelõtt is van legalább 1-1, 5 óra (igen, még ilyen idõben is!) kinti motorozás, futkározás, játszótéri mászkálás, szabad levegõs tempós séta? Mert írtad, hogy vagytok kint, csak azt nem, hogy ez délelõtt is megvan-e. Be lehet öltözni, ha nem zuhog az esõ, akkor tényleg ki kell menni, hagy fáradjon el- akkor menni fog az alvás. Nekem a 1/2 9-9 órás kelése is nagyon késõi- keltsd fel 1/2 8ig maximum, akkor 13.00-kor le fogod tudni fektetni. lehet, hogy csak találgatok (nem okoskodni szeretnék)- de egyvégtében sok az az idõ, amit fent van- ebbõl este mennyire "pörög" (esetleg épp a fáradtságtól)? Lehet, hogy jó ötlet délutántól már mellõzni az édességet, hogy estére nem pörgesse fel feleslegesen. Vagy próbáld ki, hogy ha elviszed egy esõs napon egy játszóházba (pl. Elevenpark), ahol lehet megállás nélkül hancúrozni, akkor mikor dõl ki? Ilyen kicsinek 3-4 óra megállás nélküli rohangálás után már aludnia kell(ene). Milyen játékai vannak? Érdemes esetleg valamilyen interaktív fejelsztõ játékba beruházni- vagy autópálya, golyópálya, vonatsínek- lego duplo- ezekkel tud és kell is önállóan játszani. Vagy valamilyen kis kalapálós hangszerszett, nálunk menõ nagyon a babalaptop is vagy a pár darabos puzzle- te tudod, mik érdeklik (állatok? jármûvek?) Szoktatok vendégségbe menni pár órára kisgyerekes barátokhoz, illetve õk átjönnek? Az is jó móka- a gyerekek nagyszerûen el tudnak játszani, sõt sokkal élénkebb az enyém is, ha van "társa a rosszalkodásban". Addig te õket figyelve, de mégiscsak le tudsz ülni beszélgetni a másik anyukával. Vásárolni max. hetente 1* szoktunk, illetve 1* zöldséges- minden nap szerintem felesleges. Még azt is el tudnám képzelni, hogy havonta 1-2szer menjetek el egy nagyobb helyre vagy esetleg tesco vagy cba kiszállítással éjszaka, amikor alszik rendelj dolgokat (gondolj bele, hogy kb. 900 Ft-ért a helyedbe hozzák, rendelj nehéz, gyorsan fogyó dolgokat- tejet, ásványvizet, olajat stb.- már ez is nagy segítség lenne, nem?) Szeretek fõzni, de hetente egyszer hétvégén elmegyünk valahová ebédelni vagy vacsorázni- sok idõt meg lehet vele takarítani- te is gondold végig, hogy meg tudod-e oldani? Esetleg ha nem is minden nap, de hetente 1-2* valamilyen ételkiszállító cégtõl ebédet rendelni sem olyan ördögtõl való, ha azt érzed, hogy erre már végképp nem marad idõd. Anyagilag sem biztos, hogy nagy ráfizetés lenne, fõleg, ha ketten vagytok. Hajmosás nap közben? Miért nem este 10 után, amikor a kicsi lefekszik? Én minden ilyen alapvetõ dolgot éjjel csinálok- még körmöt is van idõm festeni- persze ugyancsak éjszaka, de pl egy hírmûsor közben ezt nagyszerûen meg lehet csinálni, miközben megy egy mosás :) Fel a fejjel, ne hagyd, hogy felõröljön a dolog és igenis szervezd ésszerûbben az életed.
igen valamit szervezz át mert nem jól csinálod! Én két gyerekkel csinálom ezt, jó nekem van férjem de szinte mindíg dolgozik tehát nekem is olyan mintha egyedül álló lennék plussz gondolj bele, hogy nekünk még ez is "plusz" hogy a férj ruháját mosni, teregetni, vasalni stb!Neked ez sincs! Szóval én a két gyerek mellett gyorsan összevágom a dolgokat és tudok velük játszani minden nap legalább 1-2 órát aktívan!Amikor csak rájuk figyelek és lexarom a háztartást!Nem kell mindennek csillogni, ne fõzz csak 2 naponta, nem kell vasalni, jól teregesd ki a ruhákat és kész, ha megszárad hajtogatod és be a szekrénybe! ajánlok neked egy nagyon jó cikket Vekerdytõl: http://www.szuloklapja.hu/gyermekneveles/1428/hogyan-nevelju..
A kérdező hozzászólása: Szoktam etelt lefagyasztani meg a takaritast is beosztom de mindig mindig van valami egy kisgyerekkel meg egyedul plane adodnak feladatok. Ezert delutanra mikor lenne kicsi idom az esti "porges" elott mar nagyon nem vagyok jo tarsasag. Amit meg kihagytam, hogy mnden heten tobbszor is talalkozunk baratokkal delutanonkent, tehat "szocializalodunk" de javareszt akkor is csak ketten vagyunk egesz nap. es pont en , az Anyukaja nem tudok olyan vicces, energikus, talalékony jatszotarsa lenni mint akire tenyleg szuksege lenne :((
Nyugi, te az anyukája vagy, nem a játszótársa, azok majd lesznek az oviban :) Persze azért vondd õt be a napi rutinba, teregetésbe, porzsívózásba, és abba is lehet játékot tenni. Pld. én húztam a porszívót, és azt játszottuk, hogy a porszívó egy elefánt és a csöve az orrmánya, és elvisszük õt a dzsungelbe.. és millió hasonló játék van. Nekem is lelkiismeret-furdalásom van, hogy nem játszom vele eleget, és tanítgatnom kéne már talán a betûkre, számokra (5 éves)... de egyedül is annyira jól eljátszik sokszor, azt se tudom, jó lenne-e ha ilyenkor megzavarnám... De ha játszani akar velem, akkora arra mindig kapható vagyok, még négykézláb az asztal alatt is :) Kitartás!
Ja, nekem még talán annyi, hogy így 5 évesen is alszik délután az oviban és itthon is jó két órát.
Sokáig alszik, te keljél fel 7 kor, rakd oda a kaját, indítsd el a mosást, mossál fel. Ez 2 órába bele kell, hogy férjen. Utána együtt reggeli, 20 perc alatt elpakolod, a reggeli dolgokat, és mehet a közös játék. Tuti veled van a gond, mégis valamit rosszul csinálsz. Persze, olyanok írjanak, akik egyedül nevelik. Bár nekem van férjem, de soha nem segít be, és két gyerkõc van. Mégis van rájuk idõm. :) Van, hogy 2-3 órán keresztül játszok velük. Nem értem, valahol elcsúszol.
A kérdező hozzászólása: Igazatok lehet biztos elcsuszok valahol .. meg az is lehet h csinaom magamnak a munkat (nem direkt) koszonettel fogadtam minden tanacsot es valtoztatni fogok biztosan. ha masnak megy, nekem is kell
A kérdező hozzászólása: MIndenkinek ment a zold kez :) kedves utolso valaszolo neked meg kulon koszonom a reszletes leirast
A kérdező hozzászólása: Vagy ki lehet szedni a bant?? (nem dinamikus IP-m van)
végleges

A fogamzásgátló elkezdése utána az esetleges mellékhatások mennyi idő múlva jelentkezhetnek? (a betegtájékoztató erről nem ír semmit)

Legjobb válasz: azért nem ír róla semmit,mert mindenkinél más idõbe(ha egyáltalán jelentkezik)

azért nem ír róla semmit, mert mindenkinél más idõbe(ha egyáltalán jelentkezik)
A kérdező hozzászólása: kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban?
Nincs túl sok értelme leírni, hogy kinek mikor és milyen mellékhatásokat okozott a fogamzásgátló. Nem vagyunk egyformák , ezért ezek a tapasztalatok csak ránk és az általunk szedett gyógyszerre vonatkoznak, és egyáltalán nem biztos, hogy másra is érvényesek. A saját egészséged megõrzése érdekében annyit tudsz tenni, hogy a gyógyszert orvosi javaslatra szeded, illetve a szedés alatt is rendszeresen eljársz orvoshoz, illetve ha bármi addig nem tapasztalt tüneted van akkor haladéktalanul orvoshoz fordulsz.
Akár az 1. naptól! Nekem a Lindynette 20-tól az elsõ nap óta feszülnek és fájnak a melleim (a levél felénél tartok). Csak a mensi elõtt szokott ilyen lenni, ami el is múlik, de most nem múlt el, bizonyára a fog.gátlótól.
Én Milligestet szedek 8 hónapja, és nálam súlyos migrént hozott ki 2 hónapja. mielõtt elkezdetem szedni, már azelõtt hajlamos voltam fejfájásra, de mióta szedem, már 4szer volt migrénes, féloldali fejfájásos rohamom. a mostani levél hátrelévõ szemeit még muszáj beszedem, de aztán sztem örökre búcsút intek a hormonális fogamzásgátlóknak. sajnos úgy látszik, én nem bírom.

Bromocriptint írt fel a dokim mer nincs pé. -m, mennyi idő kb. hogy rendezödjön a pé. -m?

Legjobb válasz: hát ez változo. azért is mert attol függ hogy milyen magas a prolaktin szint. nekem is ez van. bromot azért irt mert magads a prolaktin szinted és ez gatolja a termékenységet. vékony méhnyálkahártya meg peteérét csinál. nekem most lesz vérvétel hogy rendbejött e 1 honapja szedem. neked elõtte csinált vérvételt?eredményed mennyi?

hát ez változo. azért is mert attol függ hogy milyen magas a prolaktin szint. nekem is ez van. bromot azért irt mert magads a prolaktin szinted és ez gatolja a termékenységet. vékony méhnyálkahártya meg peteérét csinál. nekem most lesz vérvétel hogy rendbejött e 1 honapja szedem. neked elõtte csinált vérvételt?eredményed mennyi?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Végül is 3.-án megjött!Ma keztem el a bromot, hát majd kiderül mit fog produkálni!
szia szerintem elkelene mondanos a dokinak hátha ir fel olyat amitõl rendesen megjön. nekem mindig 35-40 napra jött meg. és késõbb az romlani kezdett mert 45 50 nap is volt az utolso honapban. kiderült hogy magas a prolaktin szint. ezért irt fel nekem gyogyszert és most 3 hete szedem és most aztérzem hogy megakar jönni. szoval szerintem hatott a gyogyszer. pedig nekem tényleg magas volt. mindenképp szedjed mégha nemjön meg akkor is.
A kérdező hozzászólása: Most mennem kell, 22.00 körül megint fent leszek.Addig is köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: HÁT EZ AZ , HOGY NINCS RAJTA PROLEKTIN SZINT!!aKKOR MIBÖL ÁLLAPITOTTA MEG HOGY NEM VOLT PÉ-M?jA ÉS ATTOL FÜGGETLENÜL MÁR 8 NAPJA KÉSIK MA TESZTELTEM DE NEGA.LETT.a MAI NAP FOLYAMÁN 2-3 VÉRES PÖTTY VAN A BETÉTEMEN.iLYENKOR MI VAN???
szia elsõ vagyok:) én ilyet nemis találtam az enyémben. nekem méshogy van feltüntetve mint neked. nálad nemis találtam prolaktint. nekem rendesen bevan irva hogy prolaktin szint mennyi. más nincs beleirva?
A kérdező hozzászólása: Holnap kezdem el szedni, és júli 31.én kell visszamennem.
A kérdező hozzászólása: Melyik a prolektin szint?Nekem csak ilyenek vannak a leleten, hogy FSH 4, 38-LH 16, 2-Progreteron 3, 16-LTH 526-Oestradiol 843-Testosteron 0, 71, ez a 20.napon történt vér eredmény, de hát ugye volt a 6.napon is az pedig:FSH 5, 57-Lh 5, 7-LTH458-OESTRADIOL 95-Testosteron 0, 45.
Nekem is magas a prolaktinom, 1000 felett volt, de ahogy elkezdtem szedni a gyógyszert, 1 hét alatt leugrott 40 körülire, ami meg nagyon alacsony. A Doki azt mondta, hagyjam abba a gyógyszert, újabb vérvétel után újra 1000 felett volt. Most kevesebb mennyiségben szedem, majd pár hét múlva újra megyek vérvételre, csak az a baj, hogy az eredmény csak ezt követõ 2 hét múlva lesz. De most a ciklusom is rendben volt. Gyógyszer nélkül 23-25 napos volt, most 31 napos. Nem is gondoltam, hogy ilyen sokan küzdenek ezzel a prolaktinnal.
Az LTH a prolaktin másik neve.

Ki mennyi idő után érezte a Merckformin jótékony hatását? Mennyi idő után lett babás, illetve volt aki fogyott tőle, vagy hízott? Illetve volt olyan akinek IR miatt írták fel, de volt LH teszt szerint peteérése?

Én eddig nélküle 10 kilót fogytam 2 hónap alatt. Most az orvosom a leleteim alapján Merckformint írt fel, és azóta egy deka sem ment lefelé.

Legjobb válasz: A met elõtt fogytam 17kgot, csak diéta és mozgással. Majd a met segítségével még 10 lement. A 8. metes hónapban sikerült a baba. Peteérésem elsõ szülés elõtt mindig volt, nem kellett met a terhességhez. Szülés után nem volt peteérésem és végül ciklusom se. Az 5. metes napon megjött, azóta napra pontos a ciklusom. Egyszer késett, azóta is késik :) 33hkm

A met elõtt fogytam 17kgot, csak diéta és mozgással. Majd a met segítségével még 10 lement. A 8. metes hónapban sikerült a baba. Peteérésem elsõ szülés elõtt mindig volt, nem kellett met a terhességhez. Szülés után nem volt peteérésem és végül ciklusom se. Az 5. metes napon megjött, azóta napra pontos a ciklusom. Egyszer késett, azóta is késik :) 33hkm
Nekem kb. 2 hónap múlva lett peteérésem, rövidültek a ciklusaim. Fogytam is, de hosszabb távon, mondjuk sokat nem kellett, de a bogyó mellett mozogtam, diétáztam. A teherbeesés más késõbb kiderült problémák miatt elég soká sikerült. 31 hetes ikres km
Én 1kg-t fogyok hetente. (Nekem nem Merckformin a gyógyszerem, hanem elõször Meforal volt, most Eucreas, de a hatóanyag azonos). Nekem segítette a fogyást. Elõtte is tudtam fogyni diétával és sporttal, de nekem megállt a fogyás, sõt, kezdtek visszamászni a kilók. A gyógyszer besegített. Nekem IR miatt írták fel, nagyon magas az inzulinom, de peteérésem minden hónapban van, a mensim rendszeres 28-30 napos. Nem peteérés miatt volt gond, hanem vetélés miatt.
A diétán rengeteg múlik. Ha a gyógyszert szeded, még nem biztos a siker, a fogyás, csak segítség. Ha a diétát nem tartod pontosan és nincs meg a kellõ sport mellette, a gyógyszernek esélye sincs egyedül!
Én már 1 éve szedem a meckformin 500-t és még nem sikerült a baba.Pontosak a ciklusaim de nincs peteérésem.Elvagyok keseredve mert mostanában sok IR-est látok itt akinek hamar összejött a baba.

A dokim Fluconer 150 mg-ot írt fel nekem, ezt be is vettem két nappal ezelőtt, de még mindig hüvelygombám van. Mennyi idő alatt kéne elmúlnia?

Valamint mikor használhatom a hüvelyflóra helyreállító tablettákat? :S

Legjobb válasz: bocsi h irok, de elmult a gyógyszertöl??Most nekem is ez van és fluconer t irt fel a doki 1 kapszulásat.nem használtam még ezt.

bocsi h irok, de elmult a gyógyszertöl??Most nekem is ez van és fluconer t irt fel a doki 1 kapszulásat.nem használtam még ezt.

Kislányom vérszegény, sokat alszik és nem eszik rendesen. A doktornő Maltofer-t írt ki neki. Kb. mennyi idő után várható javulás?

Legjobb válasz: Napok alatt várható javulás, bár nem írtad mennyi idõs a babád, mert lehet, hogy még kicsi és azért alszik sokat és eszik kevesebbet (1. 1-2hét). Ha elfogadsz egy tanácsot, te is fogyassz vasban gazdag ételeket(cékla, sóska, spenót), esetleg te is kérj az orvostól Maltofert és szedd Te is, mivel az anyatejben ugyan nincs túl sok vas, viszont annak több mint90%-a szívódik fel a baba szervezetében, míg a "mesterségesen" adott vaskészítmények kevesebb mint 4%-a (!). (Erre is rákérdezhetsz a gyerekorvosnál.)

Napok alatt várható javulás, bár nem írtad mennyi idõs a babád, mert lehet, hogy még kicsi és azért alszik sokat és eszik kevesebbet (1. 1-2hét). Ha elfogadsz egy tanácsot, te is fogyassz vasban gazdag ételeket(cékla, sóska, spenót), esetleg te is kérj az orvostól Maltofert és szedd Te is, mivel az anyatejben ugyan nincs túl sok vas, viszont annak több mint90%-a szívódik fel a baba szervezetében, míg a "mesterségesen" adott vaskészítmények kevesebb mint 4%-a (!). (Erre is rákérdezhetsz a gyerekorvosnál.)
Az én babám is vérszegény. Viszont õ sokat eszik (bár hosszú, vékony alkat) és keveset alszik. Egy hónapja szedi a Maltofert (napi 2 csepp), de csak most küldött el a doktornõ vérvételre, mert még mindig olyan kis hófehérke a babám. A vérvizsgálat szerint tényleg kicsit alacsony a vérének a vastartalma, ezért még 1 hónapig kell szednie vasat, de most már napi 5 cseppet. Tudtommal a vashiány nem rendezõdik pár nap vagy hét alatt, hanem néhány hónap kell hozzá. De nem vagyok nagy szakértõ, úgyhogy inkább egy orvost kérdezz meg.
A kérdező hozzászólása: 10 hetes

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!