Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő és mennyit (5770 db)

Miért akarsz hányni? Ne csinálj butaságot!
A kérdező hozzászólása: Muszály, mert rengeteget ettem(falás roham) és baromira fáj a hasam és lelkifurdalásom van! Könyörgöm írjatok valami hasznosat!
bulémiás vagy?? Ez nem játék, gondolom ez a kérdés is egyenlõ egy segélykiáltással, beszélj a szüleiddel és keressetek fel egy orvost!
Miért akarsz hányni? Önértékelési problémáid vannak?
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy a hánytatás rossz és csak beteg leszek tõle, de nem csináltam még és nem fogom rendszeresen, de most szükségem van rá.
Ha csak egyszeri alkalomról van szó, akkor ne csinálj semmit. Ennyitõl még nem fogsz elhízni és a hasfájás is hamar elmúlik.
Ne legyen szükség rá, és írtó gyorsan keress fel egy pszchiátert, egy orvost, mert ez komoly betegség (sajnos benne voltam én is, de kijelenthetem, 100%-ig gyógyult vagyok!)
Nehogy hánytasd magad!! Amúgy is hülyeség- de ez gondolom téged nem érdekel, de ez talán igen:A fogaidnak nagyon nem jó és elfognak fogyni, ha sokszor csinálod szinte semmi sem marad belõle. A múltkor láttam pár ilyen fotót. Hidd el nem akarsz olyat!

Hány fokig viszitek ki babátokat sétálni és mennyi időre? És mennyi idős babát? Hóesésben is szokás sétálni?

Csak azért kérdezem, mert ijesztgetnek ezzel a szibériai hideggel már napok óta, és kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: A gyereknek akkor is kell a levegõ. Mellesleg ebben a hidegben nem terjednek a bacik. Nem zárhatom be és nem is akarom a lakásba. Amíg pici volt is kivittem rendesen bebugyolálva, tökéletes nagyokat aludt. Mostmár, hogy 17 hós elmegyünk boltba, ide oda. Jobbat alszik utána. Overál, sapka sál kesztyû és mehetünk. Semmi baja nem lesz és nincs is szerencsére.

A gyereknek akkor is kell a levegõ. Mellesleg ebben a hidegben nem terjednek a bacik. Nem zárhatom be és nem is akarom a lakásba. Amíg pici volt is kivittem rendesen bebugyolálva, tökéletes nagyokat aludt. Mostmár, hogy 17 hós elmegyünk boltba, ide oda. Jobbat alszik utána. Overál, sapka sál kesztyû és mehetünk. Semmi baja nem lesz és nincs is szerencsére.
Tegnap kérdeztem errõl a gyerekorvost... Õ azt mondta ha -5 foknál hidegebb van akkor nem vinné ki levegõzni. Tehát én ehhez fogom tartani magam bár elég nehéz itthon ülni, mert amióta megvan a kislányom nekem is a séta volt a nap fénypontja (addig sem ültünk itthon)... Két és fél hónapos a kismanóm.
2010 szeptemberi a kislányom, 2 hetes kora óta minden nap sétálunk( kivéve szakadó esõ, mettszõ, erõs szél), jó idõben 1, 5-2 órát, nagy hidegben 0, 5-1 órát. Jól beöltöztetem, és az arcát bekenem krémmel, ami kifejezetten babáknak való, ebben a fogcsikorgató hidegben, szélben.Nem igazán hittem benne, de tényleg bevált.(Még sosem fagyott le sem a keze, sem a lábujja-de ilyenrõl még nem is hallottam) És beteg sem volt még-szerencsére(kop-kop-kop). Kell a friss levegõ, ha nagy hideg van, akkor rövidebb idõközökre, de kiviszem.
Tényleg nehéz eldönteni, mert azt mondják, ha sokat van bent, vagy túlságosan féltjük, akkor biztos beteg lesz.Tegnap kivittem a kisfiamat (20 hónapos) jól felöltöztetve, babakocsival mentünk.Félig döntötten feküdt, így nem érte a szél.Illetve velem szemben volt a tolókar, tehát láttam a kicsit.Így megint nem érte a szél.Remélem nem fázik meg.De ha vki nem tudja kire hagyni, és menni kell, akkor menni kell.E.
nekem azt mondta a gyerekorvos hogy +2 fok alatt ne vigyem ki a fiamat(10 Hós) mert elfagyhatnak a lábujjacskái és az ujjacskái, illetve befagyhat a kis nózija.Ettõl függetlenül napi 20 perc a friss levegõn vele. bár én ebben a "szibériai" hidegben nem viszem õt ki.
11 hónapos a kislányom. Mivel kertes házban lakunk, és van fedett terasz, ahol ált. 2 fokkal jobb idõ van, mint az utcán, így ki tudunk menni még ha csak 10 percre is. Tegnap délelõtt -6 fok volt, de sütött a nap, és egész kellemes idõ volt. Még meg is izzadt a kis nyaka a nagy sétában (õ sétált, nem kocsiztunk). Ha esik a hó, mi szoktunk menni, múltkor épp szánkóval, mert kicsi kerekû a babakocsi, az nem megy el nagyobb hóban. Szóval napos idõben akár -7-8 fokig is simán kiviszem. Ha viszont borongós az idõ, akkor olyan -5-ig.
Én sem viszem ki, nálunk most is -14 fok van, és fúj a szél. Tegnap apa vigyázott rá, amíg elszaladtam a boltba, hát annyira fáztam, hogy szinte fájt a levegõvétel. Pedig én mozogtam, a kicsi meg csak fekszik a babakocsiban.
22 hós a lányom, mióta bejött ez a nagy hideg, nem voltunk kint. A szél is fúj rendesen. Ha kisebb lenne - mondjuk még feküdne a babakocsiban, és nem fújna a szél -, akkor kivinném egy kis idõre. Majd ha leesik a nagy hó, és szélcsend lesz, talán kimegyünk kicsit szánkózni.
Az enyém 17 hós, de -8-10 fokba tuti nem viszem ki. Hacsak nem nagyon-nagyon muszáj. Gondolj bele, ilyenkor már a felnõtt ember is érzi, hogy összefagy az orrlyuka. Beszívni azt a hideg levegõt nekem sem kellemes, nem még egy kisgyereknek.
A kérdező hozzászólása: De ha mínusz 10-15 lesz, akkor is lehet? Mondjuk az enyém 8 hós.
Én csak a saját példánkat tudom leírni: Vittem a gyereket a levegõre mindig, csak ha nagyon esõs-nyálas volt az idõ, akkor nem. És már másodszor van bronchitisze. :( Az orvos azt mondta, hogy ne vigyem levegõre egy darabig. Ennek most lesz 2 hete. Hiányzik a séta nekem is és a Manónak is, de inkább gyógyuljon meg, minthogy legyen valami szövõdmény. Utánanéztem, hogy mitõl alakul ki: melegbõl megy az ember a hidegbe, illetve a fogzás rásegít. nincs nagy meleg a lakásban, 21-22 fok, és van rendesen szellõztetve is. Csak épp társasház, alul-felül lakások, így azok is fûtenek.

Szülés előtt mennyi idővel és mennyi idő alatt száll le a pocak?

A 39-ik hétben vagyok, de még ugyanúgy fennt van a pocakom.

Legjobb válasz: Nem törvényszerû, h leszálljon és az sem, h fent legyen. Nekem pl végig lent volt a hasam, már hetekkel elõtte ijesztgettek, h hamarabb fogok szülni. (40+2-re szültem végül) A baba ettõl függetlenül tudni fogja, h mikor kell kibújni és Te sem fogod nem észrevenni, amikor majd jönni fog! :) Könnyû szülést, rengeteg türelmet és jó egészséget kívánok!

Nem törvényszerû, h leszálljon és az sem, h fent legyen. Nekem pl végig lent volt a hasam, már hetekkel elõtte ijesztgettek, h hamarabb fogok szülni. (40+2-re szültem végül) A baba ettõl függetlenül tudni fogja, h mikor kell kibújni és Te sem fogod nem észrevenni, amikor majd jönni fog! :) Könnyû szülést, rengeteg türelmet és jó egészséget kívánok!
Nálam egyik napról a másikra történt a 36-ik héten.
Lehet, hogy csak közvetlenül a szülés beindulása elõtt, nem mindenkinek száll le hamarabb.
Nekem a 37. héten szállt le egy reggelre, csak annyit vettem észre, hogy ébredés után nem hányok egybõl a gyomorsavam miatt, ugyanis elõtte már hetekig azzal indult a napom (refluxos voltam). A kiírt dátum elõtt három nappal szültem.
Nekem nem szállt le teljesen, csak egy kicsit került lejebb.

Ez mennyire hatásos és mennyi időn belül látszik az eredmény (10kg minuszt szeretnék elérni)?

ha mindennap otthon 1órát(vagy többet) edzek?? arra gondoltam hogy összeállítanék egy zenelejátszási listát ami több mint 1órás lenne és akkor arra csinálnék gyakorlatokat minden egyes nap.... mit gondoltok? mennyi id? alatt kezdene látszani az eredmény? ja és persze mellette nem zabálnék "szarokat"(6után sem ennék) hanem sok vizet innék, gyümölcsöket,zöldségeket ennék... és az nagy baj ha minden nap de nem ugyan abban az id?ben végzem az edzést?? szóval pl egyiknak reggel 10kor másiknak pedig este 6kor..

Legjobb válasz: de ezt a 10kg minuszt nem 2hét alatt akarom elérni, nem az a célom hogy minnél gyorsabban hanem minnél hatékonyabban.. de azért kiváncsi volnék hogy kb mennyi idõ alatt kezdene látszani a változás és mennyi idõ alatt menne le a 10kg? mondjuk 1hét/1kg??

A kérdező hozzászólása: de ezt a 10kg minuszt nem 2hét alatt akarom elérni, nem az a célom hogy minnél gyorsabban hanem minnél hatékonyabban.. de azért kiváncsi volnék hogy kb mennyi idõ alatt kezdene látszani a változás és mennyi idõ alatt menne le a 10kg? mondjuk 1hét/1kg??
nekem fél év kellett
Tök jó, h ezt így eltervezted, és szerintem van elég akaraterõd ahhoz is, hogy kitarts és ne állj le, ha nem látsz azonnali változást. Szerintem viszont a kilókat ne nézd. Ha az az 1 óra hatásos edzéssel telik, sok izmot szedhetsz fel és az nehezebb, mint a háj. Az alakodat figyeld, ami sokat fog változni, ha nem adod fel. :) ) hajrá! :D
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat .. hát remélem kitartó leszek! ma kezdem és arra is gondoltam hogy lehet kéne naplót is vezetni hogy miket ettem mennyit edzettem stb.. lehet az kicsit segitene a kitartásban
A kérdező hozzászólása: arra is gondoltam hogy suli közbe este csinálnám az edzést és hétvégéken pedig naponta kétszer szoval reggel is meg este is .. az igy hatásosabb?

Mennyi idő amíg a Tgyást küldik? Jövőhéten fogom igényelni az OEP-nél, és mennyi az elbírálási idő és mennyi időre utalják ki mostanság?

Legjobb válasz: Attól függ hol! De hivatalosan van rá 30 napjuk! Én november végén igényeltem, és csak januárban kaptam elõször!

Attól függ hol! De hivatalosan van rá 30 napjuk! Én november végén igényeltem, és csak januárban kaptam elõször!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Hát nem kapkodják el!
A kérdező hozzászólása: Ja, az lemaradt, hogy pesten.:)

Naponta mennyi felülést csináljak? 1 szériába mennyi ismétlés? és mennyi idő min. Hogy látható legyen az eredmény?

Legjobb válasz: Heti 2-3 hasedzés elég. Hasprés és lábemelés a a legjobb szerintem mindegyikbõl 3x30-40 ismétléssel. DE nem csak ettõl fog jó hasad lenni, mert ha zsír van rajta, akkor nem fog látszódni. Azt pedig kardio edzésekkel és diétával tudod leadni. http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=319

Heti 2-3 hasedzés elég. Hasprés és lábemelés a a legjobb szerintem mindegyikbõl 3x30-40 ismétléssel. DE nem csak ettõl fog jó hasad lenni, mert ha zsír van rajta, akkor nem fog látszódni. Azt pedig kardio edzésekkel és diétával tudod leadni. http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=319
bocsi de mi az a kardio?
Kardio edzés, ami lehet aerob vagy anaerob tartományban: kocogás, bicaj, ellipszis tréner, lépcsõzõgép, stb. Ezek a mozgásformák.

Tetovalast szeretnek a bal kezemre (belso reszen) konyokom es csuklom kozt. Ez a fajta tetovalas kb mennyibe kerulhetne es mennyi ideig tartana? Nagyon fog fajni? (kep lent)

http://www.iwritegood.com/images/Toms%20Joyce%20Tattoo.jpg Kb ilyen irassal a kov. sort: You shoot me down, but I won`t fall, I am titanium! Kinek milyen tapasztalata, velemenye van az ilyen tetkorol?

Legjobb válasz: Ha már azon izgulsz, hogy mennyi ideig tart és fáj-e, felesleges tetoválnod. Nem neked való! 20/L

Ha már azon izgulsz, hogy mennyi ideig tart és fáj-e, felesleges tetoválnod. Nem neked való! 20/L
A kérdező hozzászólása: Egyaltalan nem felek a fajdalomtol, nem vagyok egy nyafogos tipus, csak szeretnek kicsit utannakerdezni mielott meggondolas nelkul tetovaltatnek..
szerintem 3 óra lenne. nekem egy rövid felirat a csuklómon volt 1óra, igaz 2 cigiszünettel. árban pedig nagyon változó...ha órabérbe csinálják, az minimum 5000/ óra, vagyis kb 15000. Ha csak munkadíjba, akkor is 10-15 körül Én abból indulok ki, hogy a csuklómon sokkal jobban (de egyáltalán nem elviselhetetlenül, sõõõt) fájt, mint a tarkómon. Nekem csak kb. 5 percig fájt, utána csak bizsergett és éget
na, lemaradt a vége. szóval: bizsergett és égett ahol épp dolgozott. Nekem ez a kb. 5cm 3000Ft volt, baráti áron 21£
nekem kettõ 10-12 cm-es sor van ezen a helyen, épp tegnap csináltattam. nekem egyáltalán nem fájt. mondjuk én minden alkalommal élvezem, s nem fáj, bár múltkor a comb kellemetlen volt, de nem mondanám, hogy fájt :) de alkaron egyáltalán nem vészes. árban én olyan 15-18 ezerre tippelnék, bár ez attól is függ, hogy milyen szalonba mész, és, hogy épp milyen kedvük van a tetoválóknak :P
még annyit hozzátennék, hogy ugye ez betûtípusonként is változó (legalábbis ahol én voltam, ott igen) de ez a betûtípus nem tudom, hogy 'olcsóbb' vagy 'drágább' típus :) 19/ L
A kérdező hozzászólása: nagyon koszonom a valaszokat :)

Béres Alexandra Vitalitás dvd-je mennyire hatásos? És mennyi idő után kezd el látszani?

Legjobb válasz: nagyon hatasos de az hogy mennyi ido utan fog latszani az eredmeny nagyon relativ. Fugg attol hogy mozogtal-e elotte milyen surun csinalod de ha hamar megszokja a tested ezt a dvdt akkor lassulni fog az atvaltozas. azt tudom tanacsolni hogy legalabb 4szer tornazz de ne csak erre a dvdre. szerezd meg a tobbi dvdjet is es kombinald ezeket a gyakorlatokat. igy sokkal hatasosabb lesz. En hetfon beresezek kedden rekazok csutortokon norbizok es penteken megint beresezek...na ez hatasos es mar 3 het utan latszik a valtozas

nagyon hatasos de az hogy mennyi ido utan fog latszani az eredmeny nagyon relativ. Fugg attol hogy mozogtal-e elotte milyen surun csinalod de ha hamar megszokja a tested ezt a dvdt akkor lassulni fog az atvaltozas. azt tudom tanacsolni hogy legalabb 4szer tornazz de ne csak erre a dvdre. szerezd meg a tobbi dvdjet is es kombinald ezeket a gyakorlatokat. igy sokkal hatasosabb lesz. En hetfon beresezek kedden rekazok csutortokon norbizok es penteken megint beresezek...na ez hatasos es mar 3 het utan latszik a valtozas

Mennyit segít apa a baba körül és a háztartásban? Mennyit dolgozik és mennyi időt tölt "szórakozással"?

Legjobb válasz: apa nagyon sokat dolgozik,mikor ráér,és itthon van pihen,de szokott segíteni is.Szórakozni nem szokott.Se õ se én.Nincs idõ rá.A gyerekek a szórakozás,kikapcsolódás.

apa nagyon sokat dolgozik, mikor ráér, és itthon van pihen, de szokott segíteni is.Szórakozni nem szokott.Se õ se én.Nincs idõ rá.A gyerekek a szórakozás, kikapcsolódás.
Nah már megint egy ilyen kérdés! Már nagyon sokszor tették fel az anyukák ezt a kérdést mikor irtad nem adott be egy párat? Nem mindegy, hogy kinek mennyit segít a férje? Neked nem lesz jobb attól!!!
11:54es vagyok:a szórakozás az ugy néz ki, ha dolgozom(rendezvényekre járok egy ismerõs vendéglõjébe kisegíteni)akkor apa is jön velem, kikapcsolódik, mikor én dolgozom:) hozzá téve akkor a kisfiúnk anyukáméknál van!:)
szia.nekem nagy szerencsém van a Párommal.Nagyszerû apa jobbat kívánni sem tudnék.Közel 9 hónapos a kislányunk eddig mindig õ fürdeti õ eteti meg este és teszi le aludni.bármibe segít ha kell pelenkáz, öltözteti stb szóval mindent megcsinál.õ is reggel fél 6-kor megy de általában 5-6 között mindig itthon van.van h elõbb is ha olyan napja van.akkor elmegyünk vásárolni, sétálni.Háztartásban nem kell segítenie azt is megcsinálná de én inkabb hagyom azt az idõt is hogy a kislányunkkal töltse.szórakozni nem jár együtt megyünk mindenhova.nem tudjuk kire bizni igy olyan hely h mozi stb nem járunk.de kajcsizni igen az is jó dolog.megelégszünk annyival is.röviden ennyi....
Sokat melózik, ált. hétvégente nem is jön haza, hétköznap este 6ra ér haza. Annyit segít hogy kiviszi a szemetet, ha épp látja hogy megtelt. Mondjuk havonta egyszer elõfordul hogy elmosogat. Ennyi Gyerekek körül (1 és 3 éves). Hazaér, játszik velük sokszor. Fürdetésnél vagy egyiket, vagy másikat õ "rendezi". Ennyi. Szórakozni háááát, néha számítógépezik(heti 1-2szer) vagy tévét néz, nem nagy szórakozás :( Velem beszélget esténként:) Az se egy nagy szórakozás neki szerintem...Amikro vmi alkalom van, húsvét, keresztelõ, gyerekek szülinapja, karácsony stb. elhívja pár haverját is és akkor beszélgetnek, iszogatnak kicsit. Ennyi a szórakozása. Nincs vmi jó helyzetben mostanában, de egyszer csak jobb lesz.
Szia!apa reggel 6kor indul melózni, és este 6kor ér haza.-->mégha akarná sem hagynám h õ csinálja meg itthon házimunkát!Dolgozik szegényem épp eleget(hétfõtõl péntekig a munkahelyén, szombat-vasárnap maszekol)!ha hazaér lefürdik, vacsizik és onnantól õvé a kisfiúnk.én ekkor szoktam lefürödni, elmosogatni a vacsi után, illetve porszívózni/felmosni.Kb 8-körül fürdetjük a kisfiúnkat, ezt is õ csinálja kb 2hónapja!én addig megcsinálom a tejitalt, elrendezem a fiunk ágyát, illetve a miénket.utána én megetetem, elaltatom.ha már alszik akkor van egy kis idõnk egymásra.Ha vmi miatt hamarabb ér haza, vagy nem dolgozik(ünnepnap, illetve ha nincs maszekja), akkor csavizunk együtt valamerre egy picit! Szóval nálunk ez van, de nekem ez igy is jó!!:) Nálatok hogy van?
a férjem a hét hat napján napi tíz órát dolgozik.fél 6-6 körül ér haza.megfürdik, aztán együtt vacsorázunk hármasban.a fiúnk 14 hónapos.megnézzük együtt a híradót, majd hétkor megfürdeti a fiúnkat.utána még játszunk nyolcig együtt, majd nyolctól alvás.Este õ eteti, és mint írtam õ fürdet.Hétvégén napközben is megeteti, pelenkázza, játszik vele.A házimunkában nem kérek segítséget, de azért szokott segíteni, mosogat, néha porszívózik
Elõzõnek: Az oldal címe: gyakorikérdések.hu, ééééérteeeeeed? Tehát gyakran meg kell kérdezni, mint a csp-gyed-gyes érkezését minden hónapban :) ))) És aki nem érti a viccet, az ne röhögjön! :)
Bocsi, az elõzõ elõttinek szántam!
Apa reggel fél 6kor elmegy itthonról és átlag 4 körül ér haza. (ha nem túlórázik....) Ebédel, picit megdögönyözi a kisfiát, és irány a kert, az udvar, a ház körüli munkák. Szabadideje nem sok van, részt vesz önkéntes alapon a lakhelyünkön közösségi munkákban is. Ha jó idõ van hetente egyszer focizni megy. Kb.fél évente egyszer elmegy egy napra számítógépezni a haverokkal, amúgy õ nem jár el itthonról. Persze ismerõsökkel, barátokkal összejárunk, vagy moziba, vacsizni együtt, de külön-külön nem járunk már szórakozni. Amúgy mindenben segít, fürdetés, pelenkázás, ha kell, szívesen vigyáz rá, míg én pl. fodrászhoz megyek stb. Minden nap szakít idõt rá, hogy foglalkozzon a babóval. A háztartásba különösen nem segít napi szinten, mert mindent megcsinálok, de pl. ha nagytakarítunk, ugyanúgy kiveszi a részét mindenbõl.
A kérdező hozzászólása: 12:40-nek: ha zavar, hogy gyakori a kérdés, ne válaszolj rá vagy ne gyere erre az oldalra! Nem azért kérdeztem, hogy jobb legyen nekem, mert teljesen meg vagyok elégedve a kedvesemmel, egyszerûen érdekel, más apukák hogyan veszik a napi feladatokat. Nálunk apa elég sokat dolgozik, van, hogy itthon is melóznia kell. Amikor viszont nincs dolga, velünk van, fõzünk együtt, játszanak a kisfiammal, elmegyünk sétálni vagy játszótérre, vásárolni. Ha este itthon van, legtöbbször õ altatja a kicsit, nála sokkal elõbb elalszik.:) Elõfordul, hogy utána együtt fürdünk, TV-zünk, dumcsizunk, stb..:) A házimunkában nem nagyon kell segítenie, de a saját dolgait általában elpakolja. Egyedül pelenkázni nem hajlandó..:) Örülök, hogy mindenki (mármint akik válaszoltak) férje ilyen segítõkész!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!