Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő érdemes orvoshoz (13 db)

Pozitív teszt után mennyi idővel érdemes orvoshoz menni?

4 nap késés után ma pozitívat teszteltem.

Legjobb válasz: 2 hét múlva érdemes a legkorábban. Gratulálok!

2 hét múlva érdemes a legkorábban. Gratulálok!
Én kilenc hetesen mentem el, vagyis tesztelés után kb 6 héttel.
Szia! Én is ezen gondolkodtam! :) Szerintem is teszt után min két hét hogy legyen szívhang is! :) Nálunk az elsõnél sajnos a kórházban csináltak tesztetmert vesegörccsel voltam bent, de állítottam hogy 2 napja késik és tuti terhes vagyok!Senki nem hitt nekem, de én nyertem!Pont a nõdokim volt az ügyeletes, úgyhogy 4 hetes terhesen már látott :) De akkor azt mondta, hogy amúgy 6 hét a minimum amikor érdemes találkoznunk!Ha addig nincs gond :) De ne legyen! :) Gratulálok!

Lányok! Kinek van közületek tapasztalata kisajak plasztika terén? Mennyi idõ a gyógyulás, és hogyan zajlik a gyógyulás idõszaka? Melyik orvost ajánljátok (plasztikai sebész és altató orvos)? Mennyibe kerül ez a beavatkozás? Érdemes belevágni? 24L

Legjobb válasz: Szerintem semmiképpen ne vágj bele! Hidd el: minden nõnek és férfinek ugyanannyira csúnya a csúnyája. Biztos lehetsz benne, hogy bármely mûtét hegei egész életedben újra fájnak, ha mondjuk esõs idõ van odakinn. És, tuti, hogy lesz egy férfi, aki úgy szereti majd a testedet, ahogy van, akkor is, hogyha "kilóg a nyuszikának a tapsi füle"!

Szerintem semmiképpen ne vágj bele! Hidd el: minden nõnek és férfinek ugyanannyira csúnya a csúnyája. Biztos lehetsz benne, hogy bármely mûtét hegei egész életedben újra fájnak, ha mondjuk esõs idõ van odakinn. És, tuti, hogy lesz egy férfi, aki úgy szereti majd a testedet, ahogy van, akkor is, hogyha "kilóg a nyuszikának a tapsi füle"!
A kérdező hozzászólása: Víg Emma, pont az ilyen beszólások miatt fogok belevágni. 24 vagyok, és emiatt még nem lehetett komoly kapcsolatom, mert nem volt olyan férfi aki ne szólta volna meg, hogy nem barackom van. Ezen kívül nem lenne más komolyabb testi problémám. Én kérdésként egészen mást tettem fel. Hogy kinek mi a tapasztalata, aki volt már ilyen mûtéten, és nem demotiváló kommentre voltam kíváncsi. Ezzel a nyuszifüles metaforával most még jobban lelomboztál.
[link]
A kérdező hozzászólása: koszi a linket

Szolnokiak: Most vagyok kb 4-5 hetes, mennyi idő mire kapok sztk-ba időpontot? Na meg utána uh-ra? Vagy esetleg tudnátok orvost is ajánlani, h melyik napra érdemes időpontot kérni, vagy kihez?

Legjobb válasz: Az SZTK-ba mielõbb kérj idõ pontot mert 2-3 hét múlva adnak. Nekem elõbb az SZTK-ba kellett mennem ilyen terhesség bizonyossági papírért és hogy pontosan hány hetes vagyok, onnan kellett mennem a papírral a védõnõhöz, és ott õ meg mondta hogy hanyadik hétre érdemes uh-ra idõ pontot kérni a kórházba, de oda is kb 2 héttel elõbb kell idõ pontot kérni. Majd a védõnõ segít. Egyébként hol laksz?

Az SZTK-ba mielõbb kérj idõ pontot mert 2-3 hét múlva adnak. Nekem elõbb az SZTK-ba kellett mennem ilyen terhesség bizonyossági papírért és hogy pontosan hány hetes vagyok, onnan kellett mennem a papírral a védõnõhöz, és ott õ meg mondta hogy hanyadik hétre érdemes uh-ra idõ pontot kérni a kórházba, de oda is kb 2 héttel elõbb kell idõ pontot kérni. Majd a védõnõ segít. Egyébként hol laksz?
Igaz nem Szolnoki vagyok, de én is sztk-ba járok de én alapból csak a 7. hétre kértem idõpontot amikor már biztos van szívhang! Elõbb nem sok értelme van menni!

Mennyi idő után érdemes orvoshoz menni, ha nem sikerül teherbe esnem?

Kb 3 hónapja próbálkozunk, h. babánk legyen mégsem akar jönni!Kérdésem, hogy mikor menjek orvoshoz, hogy segítsen vagy meddig várjak vele? Nem szeretnék éveket várni, kísérletezni. :( Adjatok ötletet!Köszönöm

Legjobb válasz: Szia.3 hónap az nagyon keve´s,pláne,ha gyógyszert is szedt´l.Fö a türelem.Az orvos is még csak azt mondsaná.Nekünk egy évünkba került,mire sikerült.Minnél többet gondolkozol rajta,a pszihéd anna´l inka´bb leblokkolja a szervezeted.Pro´ba´ld másra terelni a gondolataidat. Az ege´szse´ges próbálkoza´si idö,1-1,5 év.Csak uta´nna kezdik vizsga´lni,hogy nincsen e valami elzáródás,vagy gyulladás,stb...Nyugodtan hidd el,mert az én orvosom is ezt mondta nekem.Mikor ma´r azt mondtam,hogy majd jön amikor akar,lenyugodtam(11hónap után.),akkor lett a tesztem pozitív.Kívánom,te is nyugodj meg,élj ege´szse´gesen,és jönni fog a baba,amikor ö tudja,hogy itt az ideje. 25hetes kismama.

Szia.3 hónap az nagyon keve´s, pláne, ha gyógyszert is szedt´l.Fö a türelem.Az orvos is még csak azt mondsaná.Nekünk egy évünkba került, mire sikerült.Minnél többet gondolkozol rajta, a pszihéd anna´l inka´bb leblokkolja a szervezeted.Pro´ba´ld másra terelni a gondolataidat. Az ege´szse´ges próbálkoza´si idö, 1-1, 5 év.Csak uta´nna kezdik vizsga´lni, hogy nincsen e valami elzáródás, vagy gyulladás, stb...Nyugodtan hidd el, mert az én orvosom is ezt mondta nekem.Mikor ma´r azt mondtam, hogy majd jön amikor akar, lenyugodtam(11hónap után.), akkor lett a tesztem pozitív.Kívánom, te is nyugodj meg, élj ege´szse´gesen, és jönni fog a baba, amikor ö tudja, hogy itt az ideje. 25hetes kismama.
Én kilenc hónapot "bírtam" várni csak, de az én ciklusom nagyon rendszertelen volt, minden hónapban azt hittem, hogy teherbe estem, mert napokat késett. Végül is én fõleg emiatt mentem el viszonylag hamar, és az orvosom se nagyon tiltakozott, hogy minek mentem MÁR, és írt is fel peteérés serkentõt, mert nemigen volt peteérésem. Szóval a 3 hónap próbálkozás még nagyon kevés, még várjál pár hónapot. Figyeld a ciklusod, hogy rendben van e, és türelem!
Azt szokták mondani, ha rendszeres szexuális élet mellett egy év alatt nem lesz terhesség akkor el kell menni kivizsgáltatni, mert akkor esélyes a meddõség. még van 9 hónapod, hogy sikerüljön szóval nyugi.
1 év !!!hamarabb felesleges, inkább addig természetessen probálkozzatok..

Mennyi idő után érdemes orvoshoz fordulni, ha a folyamatos próbálkozás ellenére sem esek teherbe?

Legjobb válasz: Fél évig érdemes próbálkozni, mert az orvosok ennyit javasolnak, mielõtt egyáltalán vizsgálódni kezdenek az esetleges problémákat illetõen.

Fél évig érdemes próbálkozni, mert az orvosok ennyit javasolnak, mielõtt egyáltalán vizsgálódni kezdenek az esetleges problémákat illetõen.

A fitymaszűkület elmúlik magátol? Muszáj vele elmenni orvoshoz? Milyen krémet érdemes rá használni? Mennyi ideig tart álltalában?

Legjobb válasz: Újra én vagyok nem kell félned az orvostól csak megvizsgál,ami fájdalom mentes és mivel nem tudni milyen mértékû a szükületed és nem vagyok orvos,csak egy fital szintén ezért mindenképp orvost javasolok,vagy találhatsz itt az oldalon egy EE nevû illetõt aki jobban tud segíteni,mert neki eg.ügyi végzettsége van,vele feltudod venni privátban is a kapcsolatot ahol segítséget tud neked nyújtani és áttudtok beszélni mindent.Inkább utóbbi írásom fogad meg.

Újra én vagyok nem kell félned az orvostól csak megvizsgál, ami fájdalom mentes és mivel nem tudni milyen mértékû a szükületed és nem vagyok orvos, csak egy fital szintén ezért mindenképp orvost javasolok, vagy találhatsz itt az oldalon egy EE nevû illetõt aki jobban tud segíteni, mert neki eg.ügyi végzettsége van, vele feltudod venni privátban is a kapcsolatot ahol segítséget tud neked nyújtani és áttudtok beszélni mindent.Inkább utóbbi írásom fogad meg.
Valóban meg kell oldani a szûkületet, de tényleg nem úgy, hogy teljes körülmetélés, abból sok kár származik sokaknál
Magától nem múlik el, ha enyhe a szükület és elég jól le tudod húzni a bõrt a makkról és feszük, vagy kicsit fáj, akkor otthon meleg vízben fürdéskor merev állapotban mindig kicsit húzd hátra, húzogasd, de lassan, nem erõltetve és rövid idõn belül, pár hét, hónap alatt javulni fog.De érdemes elmenni urologushoz, vagy beszélni róla akár a saját orvosoddal, mert õ eltud irányítani a megfelelõ helyre, meg mindkét orvoshoz kiskorúként is lehet egyedül menni.A legjobb ha szüleiddel beszélsz róla, nincs benne semmi, másnak is szokott szükülete lenni.De tapasztalaton nincs ebben a témában, mert ilyen gondom nem volt, csak amit másoktól hallottam, vagy olyan ismerõsiem akiknek volt egy kis szükületük és bevállt a húzogatos módszer.De ha hámlást, vagy repedzését vennél észre húzogatástól akkor azonnal hagyd abba.De legjobb ha otton is megbeszéled apuddal és majd elmegy veled.Valamilyen orvsohoz azért menj el, a vizsgálat nem fáj, attól nem kell tartanod.
nem tudni de van vele született szükület arra azt írták hogy kiskorban felszínre kerül és kezelik és van szerzett szükület, egy kérdésemben tettem én is fel a kialakulásának okát, de a szerztetet ennél részeltesebben nem írta le, hogy mit értsünk rajta.De nem hinném hogy a felfázástól van, nem vagyok én se jártas, de ha nincs javulás akkor menjél el orvoshoz azért.
*nem tudom-ot akartam írni.De a google-ba beírod fitymaszükület akkor a kialakulásairól is lehet írásokat találni.
A kérdező hozzászólása: Koszi a választ ez a melegvizes trukk ez segit :) egyébként eléggé meg vagyok fázva azért alakulhatott ez ki? vagy mi lehet az oka??
A teljes körülmetélést szokták alkalmazni sokszor, de ezt nem ajánlom, nekem ezt csinálták és nagyon gáz De magát a szûkületet meg kell oldani, muszáj

Buli utáni fülzúgás meddig tart? Mennyi idő az, ami után már nem normális és érdemes orvoshoz menni?

Legjobb válasz: 1-2 nap után ha állandósul az orvos sem tud vele mit csinálni. Pár év és megszokod.

1-2 nap után ha állandósul az orvos sem tud vele mit csinálni. Pár év és megszokod.

Ha nem sikerül teherbe esnem, akkor mennyi idő után érdemes elmenni orvoshoz kivizsgáltatni magunkat? Olyan tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Az 1 évet nem véletlenül mondják, hanem mert az az orvosi átlag, de az én környezetemben átlag 3 hónap alatt mindenkinek sikerült, akinek nem, ott valamivel rá kellett segíteni. Ha már túlvagy ezeken, akkor bocs, de két hónapig hõmérõvel és ovuteszttel figyeld a ciklusod, középidõben legyetek együtt, elõtte legalább 1 nap kihagyással. Ha így sem megy, és már 6 hónap eltelt, simán elmehetsz dokihoz, úgyis egy hormonvizsgálattal indít, az nem vészes.

Az 1 évet nem véletlenül mondják, hanem mert az az orvosi átlag, de az én környezetemben átlag 3 hónap alatt mindenkinek sikerült, akinek nem, ott valamivel rá kellett segíteni. Ha már túlvagy ezeken, akkor bocs, de két hónapig hõmérõvel és ovuteszttel figyeld a ciklusod, középidõben legyetek együtt, elõtte legalább 1 nap kihagyással. Ha így sem megy, és már 6 hónap eltelt, simán elmehetsz dokihoz, úgyis egy hormonvizsgálattal indít, az nem vészes.
Hát nekem anno két évet mondtak.Azt mondták két év a statisztikai átlag.De ha gondot észleltek akkor elöbb fel kell keresni az orvost.De pl. a párodat bármikor kivizsgáltathatjátok egy magán dokinál, vagy egy rendes urológiai rendelésen, csak kérni kell hogy vizsgálják meg.De egyébként attól függ mennyire vagytok határozottak.Hallottem olyat aki 6 hónap próba után kivizsgáltatta magát, csak elég erélyesen kérte.Meg hallottam olyat is aki többször orvost váltott, mire az egyik hajlandó volt kivizsgáltatni.
A dokim 1 évet javasolt, azt mondta ha addig nem sikerül, átjárhatóságit csinál!Szerencsére 4.hónapban megfogant a pici!:) 15 hetes
A Budai Meddõségi Centrumban (BMC) tartott elõadáson az alábbiakat mondták: A rendszeresen, védekezés nélkül együtt levõ párok 50%-nál fél éven belül, 90%-nál egy éven belül bekövetkezik a terhesség. A maradék 10% esetében érdemes felkeresni egy orvost.
Általában egy évet mondanak, de van olyan doki, aki szerint nem szabad annyit várni, mert csak megy az idõ. Szerintem is. Mi másfél éve próbálkozuk, egy év után mentünk orvoshoz, már bánom, hogy nem elõbb. Annyira nem macerásak azok a vizsgálatok, megéri mielõbb megtudni, hogy minden rendben van-e.
A kérdező hozzászólása: Köszönök szépen mindent Mindenkinek!! Szerintem várunk egy évet, és ha nem sikerül, akkor elmegyünk. Végülis már 5 hónap eltelt! Mégegyszer Köszönöm!!

33 hetesen, 2 ujjnyira nyitott méhszájjal mennyi idő után érdemes orvoshoz menni ha nem mocorog a baba? Ma csak egyszer mozdult meg egy picit. Eddig minden nap nagyon aktív volt.

Legjobb válasz: Lehet ma csak lustább.Hogy megnyugodj hívd fel az orvosod,vagy menj be ügyeletre egy uh t csináltatni.

Lehet ma csak lustább.Hogy megnyugodj hívd fel az orvosod, vagy menj be ügyeletre egy uh t csináltatni.
Nekem sem mozog minden nap ugyanannyit, olyankor meg is ijedek, de másnapra ált. aktívabb, mint pl. ma is :) 34 heteske

Tegnap hevesen szeretkeztünk barátnőmmel, figymaféknek nevezett "húr" elszakadt nálam teljesen. Nem nagyon fájt, viszont eszméletlenül vérzett. El kéne e mennem vele orvoshoz vagy majd begyógyul? Mennyi ideig nem érdemes szexelni a sebbel?

Bekötöttem a péniszemet, reggelre elállt a vérzés, nem fáj, vizelés könnyen megy, nem gyulladt, hegesedik a seb, errekciónális problémám nincs.Elvileg akinél rövid a figymafék (pl mint nálam volt), annál az orvos elvágja egy vágással, én ingyen megoldottam, bár eléggé sokat vérzett majdnem elájultam :D .Esetleg hasonló "sérült" ember meg tudja mondani, jobb lesz e igy a sex, avagy sem?

Legjobb válasz: Ne aggódj, nem lesz rosszabb a szex - sõt még jobb is egy kicsit. Én is így jártam mint te, de már sok évvel ezelõtt, úgy hogy tapasztalatból mondom. Ezzel a sebbel is el kell menni az orvoshoz, mint minden komolyabb vérzõ sebbel: fertõtleníti, beköti. A teljes gyógyulásig nem szabad szexelni, merft felszakadhat és elfertõzõdhetsz te is és a párod is. Nem lesz rosszabb a szex, gondolj arra, hogy a világban sok népnél kötelezõ a körülmetélés (pl.zsidók, ausztrálok, stb.)

Ne aggódj, nem lesz rosszabb a szex - sõt még jobb is egy kicsit. Én is így jártam mint te, de már sok évvel ezelõtt, úgy hogy tapasztalatból mondom. Ezzel a sebbel is el kell menni az orvoshoz, mint minden komolyabb vérzõ sebbel: fertõtleníti, beköti. A teljes gyógyulásig nem szabad szexelni, merft felszakadhat és elfertõzõdhetsz te is és a párod is. Nem lesz rosszabb a szex, gondolj arra, hogy a világban sok népnél kötelezõ a körülmetélés (pl.zsidók, ausztrálok, stb.)
Bocs, de rákérdezhetek pontosan mi az a fitymafék? Párom is vérzett a múltkor szeretkezés után, habár nem erõsen, és csak néhány percig szivárgott, de mi nem tudjuk mi baja volt. (Pedig mi voltunk orvosnál) Szerintem mielõtt teljesen be nem gyógyul a seb, semmiképp ne szeretkezz, mert ha megint ilyen hevesek lesztek megint felszakadhat. Az mindenesetre biztos, h az orvos nem ugyanolyan vágást végez, mint amiben neked részed volt, ez ugyanis teljes mértékben beforrhat, amit az orvos csinál, pedig tuti nem. És sztem az sem mindegy melyik ponton van átvágva. A helyedben dokihoz is mennék, h megnézze a sebed, legalább megnyugtatna, h jól van, ez most már így marad, vagy ilyesmi.
Szia. Én úgy gondolom, hogy a fitymafék, a pénisz alsó felületén található vékony hártyácska, ami a bõrt összeköti magával a pénisszel, és ez szakadt el. 2 dolog:1.Amíg seb van, én nem szexelnék sehogy, mert elfertõzõdhet csajjal, vagy anélkül(zsebhoki..) 2.MIndeképp felkeresnék egy sima háziorvost(ehhez szakrendelés nem kell)aki ha kell, ír fel néminemû antibiotikumos kenõcsöt. DE!!Ha teljesen az én véleményemre vagy kíváncsi, mivel 25 vagyok(nõ) és sosem szedek gyógyszert, így én a régi jól bevált módszerhez folyamodnék:Patika, körömvirágkrém, lehetõleg köralakú narancssárga dobozos, és ezzel kenegetném.Nekem ennél jobb nincsen. És ezt miért külön írtam?Mert ma Magyarországon rengetegen gyógyszerpártiak, és csak amit az orvos ír fel, az az elfogadott, és lepontozzák azt, aki "különc". Pedig régen, mikor gyógyszerek helyett csak gyógynövények voltak.... Boldog Karácsonyt!!!
"Nem lesz rosszabb a szex, gondolj arra, hogy a világban sok népnél kötelezõ a körülmetélés (pl.zsidók, ausztrálok, stb.)" Ez csak azokra igaz, akiknek jól sikerült. Nekem pl nem, úgyhogy engem nem nagyon nyugtat, hogy milyen sokan milyen jól érzik magukat a körülmetélt pénisszel... :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!