Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő ágyazódik be (2 db)

Mennyi idő után ágyazódik be egy esetlegesen megtermékenyített petesejt?

Vasárnap voltunk együtt a párommal, ha minden igaz, és a ciklus.hu jól számolta, akkor épp jókor. Úgy tudom, hogy a megtermékenyült petesejt csak fél siker, mert még nem biztos h beágyazódik... kb mennyi id?vel ágyazódhat be a megtermékenyülés után? Azért érdekel, mert ezalatt az id? alatt talán még jobban próbálnék vigyázni magamra...

Legjobb válasz: Nem attól függ hogy vigyázol-e magadra. Pontosan mi mikor történik azt nemtudom, de az egyik ilyen oldalon, tán a babatervezok.hu-n az esetleges beágyazódást is megmutatja a kalkulátor :-)

Nem attól függ hogy vigyázol-e magadra. Pontosan mi mikor történik azt nemtudom, de az egyik ilyen oldalon, tán a babatervezok.hu-n az esetleges beágyazódást is megmutatja a kalkulátor :-)
http://www.kismama.hu/termekenysegkalkulator/ Átlagosan 4-10 nap egyébként.
a petesejt mikor érik egynapig él, ha akkor megtermékenyül (akár párnapos spermátol is megtermékenyül ami benned marad) és 4 nap míg a méhbe ér, itt megtapad és a tényleges beágyazódás még kb 3 nap. szóval a megtermékenyüléstöl kb egy hét mig beágyazódik. innentöl nevezik terheségnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönök minden választ, fõleg az utolsót, hasznosak voltak :)

Mennyi idő múlva ágyazódik be a baba?

Legjobb válasz: Hát a megtermékenyüléstõl kp.1 hét

Hát a megtermékenyüléstõl kp.1 hét
Én hallottam már 10-12 napot, sõt két hetet is.
A szakirodalom szerint: a megtermékenyülést követõ 10-12.napon ágyazódik be a méhnyálkahártyájába.
Az együttlét után kb 7-10 nappal


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!