Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő , míg terhes (3 db)

Komplett vetélés (nem kellett műteni) után kell-e, illetve mennyi ideig kell várni míg terhes lehetek. Tényleg kell 2 hónap? Ha nem várok az veszélyes lehet a babára?

Legjobb válasz: Szia! Megoszlanak a vélemények. Ha lelkileg Te felkészültél egy következõ terhességre, akkor ne várjatok. Volt egy kolléganõm sajnos elvetélt. Egy mensit vártak meg utána rögtön terhes lett. Egy egészséges kislányuk született.

Szia! Megoszlanak a vélemények. Ha lelkileg Te felkészültél egy következõ terhességre, akkor ne várjatok. Volt egy kolléganõm sajnos elvetélt. Egy mensit vártak meg utána rögtön terhes lett. Egy egészséges kislányuk született.
Szia! Nekem azt mondta a dokim, hogy nem kell várni. Mi nem is vártunk, így rögtön abban a ciklusban újra terhes lettem. Semmi gond nem volt a terhesség alatt, 39. hétre született a baba, most másfél éves :)

Lombik beültetés után amikor vérvételre, UH-ra kell menni, hogy terhes vagyok-e, hasi vagy hüvelyi UH-ot csinálnak? Mennyi idő a vérvétel után míg megmondják az eredményt?

Legjobb válasz: Hüvelyivel többet látnak, de a protokoll szerint elõször hasival néznek meg. Többet sajnosnem tudok.

Hüvelyivel többet látnak, de a protokoll szerint elõször hasival néznek meg. Többet sajnosnem tudok.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Valószínû, intézménytõl függ. Engem hüvelyivel vizsgáltak. (Egyébként a 20. hétig.) Nekik a döntõ, van-e szívhang. Az eredmény gyorsan megvan, csak a sorbanállás hosszú.

Mennyi idő kb. , míg terhes lehetek fogamzásgátló után?

4 éve szedem, és a legutóbbi menses után áltam le vele.

Legjobb válasz: Én 5 évig szedtem, tavaly aug.végén hagytam abba, és most már 5hetes+4napos kismama vagyok! :)) Sok sikert neked is!

Én 5 évig szedtem, tavaly aug.végén hagytam abba, és most már 5hetes+4napos kismama vagyok! :) ) Sok sikert neked is!
Azt mondják 1-3 hónapot kell várni, van aki azt mondja annyit sem. Én úgy tudom, hogy nem a hormonhatás miatt kell várni a babával, hanem azért, mert a méhnyálkahártya elvékonyodhatott a fogigátlótól, ami akadályozza a jó megtapadást, ami ugye vetéléshez vezet(het). Nekem is egy hónapot javasolt a doki, ez lesz a 2. hónap hogy próbálkozni fogunk. Fél évig szedtem csak.
Én augusztusban hagytam abba a gyógyszert és októberben már nem jött meg.:) Nekem azt mondta a nõdoki, hogy nincs ezzel semmi baj...sõt!:) 31 hetes kismami
Májusban hagytam abba, novemberben már nem jött meg, de nem próbálkoztunk erõszakosan, csak így sikerült, szóval lehet, hogy elõbb is lehetett volna.
Október közepén hagytam abba a tabit, vártunk kb.2 hónapot , jan. elején megjött, februárban már nem.:-)
Ja, 10 évig szedtem egy kissebb megszakítással 4 évvel ezelõtt.
A ma forgalomban lévõ hormonális fogamzásgátló tabletták nem okoznak fejlõdési rendellenességet a magzatnál. Akkor sem, ha valaki a szedés alatt esett teherbe. Egyetlen genetikai tanácsadó sem javasolja emiatt a terhesség megszakítását. Mivel milliók szedik világszerte az ilyen készítményeket, jól dokumentált vizsgálatokkal bizonyították ezeket a tényeket. Természetesen, ha a terhesség kiderül, a szedést abba kell hagyni, hiszen ekkor már nincs szó fogamzásgátlásról. Ha tehát a terhesség elsõ heteiben véletlenül szedett tabletta sem okoz rendellenességet, akkor az elõzõ hónapban abbahagyott tabletta miért okozna? A gyógyszer kiürülésével kapcsolatban az un. felezési idõt adják meg, ami azt jelenti, hogy a bevitt hatóanyag fele mennyi idõ alatt ürül ki. Ez egyik tablettánál sem több mint 48 óra. Hónapokról szó sincs! Még az egy hét is sok. Gondoljunk bele, már egy-két tabletta véletlen kihagyásánál is javasolt kiegészítõ fogamzásgátló módszer használata, mivel a tabletta vérszintje ilyenkor gyorsan csökken. Mivel a tabletta hatóanyaga már a szedés abbahagyása utáni héten is csak legfeljebb nyomokban van jelen a szervezetben, értelmetlen három hónapban gondolkodni. Mit tegyek, ha gyermeket szeretnék? Ismételten leszögezzük, hogy a fogamzásgátló nem okoz meddõséget! A tablettaszedés abbahagyásától számított 1–3 hónap alatt helyreáll a ciklus. Ez azt jelenti, hogy egyénenként változó idõben, de akár már az abbahagyást követõ elsõ hónapban is létrejöhet megtermékenyülés és terhesség. Ilyenkor az egészséges peteérés és a normál ciklus már a tablettaszedés abbahagyását követõ elsõ hónapban helyreállt. Hat-e a tabletta a magzatra? A hormonális fogamzásgátlás nem hat a késõbbi terhesség lefolyására, nem jelent veszélyt a magzatra nézve, még akkor sem, ha a terhesség a tabletta szedése alatt következne be. A 3 hónap csupán biztonsági határ. Ismerek fogamzásgátló MELLETT fogant gyermekeket, egészségesen születtek. A hormonháztartás egyensúlya miatt jobb, ha kivárjuk a 3 hónapot, de nem tragikus, ha nem úgy alakul.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!