Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő , (25671 db)

Karamell kérdéseim:mennyi idõ alatt hül ki fõzés után? újramelegíthetõ, vagy melegen tartható folyamatosan? Meg tud romlani (pl penész) egy idõ után kemény alakban? 14 fokos vízben a kész karamell mennyi idõ alatt olvad szét?

sok tészta szerû gombócot akarnék bevonni,de egyedül vagyok rá,vagy újramelegíteném,vagy folyamatosan melegen tartanám bevonás közben,a másik,hogy ezeket a gombócokat úgy szeretném megalkotni,hogy vízben leoldódjon róluk a karamell,a segítségeteket kérném!

Legjobb válasz: Hogy készíted a karamellt? Mert az összetevõktõl nagyban függ az, hogy mennyi idõ alatt szilárdul meg. Újramelegíteni újralehet, akárhányszor. Szintén az összetevõktõl függ, hogy mennyire romlandó. Hogy mennyi idõ alatt olvad szét a karamell 14 fokos vízben hát arról fogalmam sincs :) Mit készítesz?

Hogy készíted a karamellt? Mert az összetevõktõl nagyban függ az, hogy mennyi idõ alatt szilárdul meg. Újramelegíteni újralehet, akárhányszor. Szintén az összetevõktõl függ, hogy mennyire romlandó. Hogy mennyi idõ alatt olvad szét a karamell 14 fokos vízben hát arról fogalmam sincs :) Mit készítesz?
14 fokos vízben az életében le nem olvad.....
A kérdező hozzászólása: összetevõn még nem gondolkoztam, tanácsokat várom...de a lényeg az lenne, hogy szilárdas legyen és tapadjon, na meg hogy akár olvadjon szét a vizben, ha 30 perc 1 óra után olvadna, az lenne a tökéletes kb. vékony bevonatra gondoltam, talán valami vajkaramella, vagy ilyesmi?glükóz sziruppal láttam hogy készítenek karamell cukorkát, ami formálható, de az nekem nagyon nyúlós, kicsit szilárdabb kellene

Nektek mennyi időt vett igénybe a szakdolgozatotok megírása? Mennyi idővel a határidő előtt kezdtetek neki?

Írhatjátok azt is, hogy naponta vagy hetente kb. mennyit dolgoztatok vele, vagy összesen hány óra lehetett, akármit. Csak jó lenne, ha lenne valami elképzelésem, mert fogalmam sincs, hogy mennyi időt vesz igénybe.

Legjobb válasz: Attól is függ, mennyire nehéz a témád, mennyire macerás anyagot gyûjteni, mennyit foglalkoztál már a területtel, stb. No meg hogy hányast akarsz :) A legokosabb azonnal nekiállni, amint van idõd, mert az egy dolog, hogy elvileg mennyi idõ kell, de ha kicentized, aztán lebetegszel, akkor bukó az egész.

Attól is függ, mennyire nehéz a témád, mennyire macerás anyagot gyûjteni, mennyit foglalkoztál már a területtel, stb. No meg hogy hányast akarsz :) A legokosabb azonnal nekiállni, amint van idõd, mert az egy dolog, hogy elvileg mennyi idõ kell, de ha kicentized, aztán lebetegszel, akkor bukó az egész.
A kérdező hozzászólása: tudom, hogy sok mindentõl függ, kérdõív alapján írom, az már ki van töltve, anyagok is nagyjából megvannak (bár még nem olvastam el õket), de azért lennék kíváncsi személyes tapasztalatra...

Mennyi idő alatt gyúrtad ki magad?

Egyszer csak elhatároztad, hogy gyúrni fogsz. Mennyi id? telt el, amíg elkezdted látni az eredményt? (kockásodó has, vastagodó kar) és mennyit edzettél hetente? köszi

Legjobb válasz: A "Mennyi idõ telt el, amíg elkezdted látni az eredményt" és a "Mennyi idõ alatt gyúrtad ki magad" azért nem ugyanaz... A kérdésedre válaszolva: 4-6 hónap alatt - tudatos táplálkozással, edzésintenzitással és regenerálódási idõvel - simán meglátszódik. Ahhoz pedig, hogy "kigyúrd" magad 1-2 év minimum szükséges, de ez is mind egyénfüggõ. Általánosságban: Az, hogy ki mennyit fejlõdik adott idõ alatt az a genetikai adottságokon is múlik.

A "Mennyi idõ telt el, amíg elkezdted látni az eredményt" és a "Mennyi idõ alatt gyúrtad ki magad" azért nem ugyanaz... A kérdésedre válaszolva: 4-6 hónap alatt - tudatos táplálkozással, edzésintenzitással és regenerálódási idõvel - simán meglátszódik. Ahhoz pedig, hogy "kigyúrd" magad 1-2 év minimum szükséges, de ez is mind egyénfüggõ. Általánosságban: Az, hogy ki mennyit fejlõdik adott idõ alatt az a genetikai adottságokon is múlik.
Az, hogy ki mennyi idõ alatt gyúrja ki magát, elég relatív kérdés. Függ a céltól. Mivel nekem versenyzõi céljaim vannak a jövõben, így egyhamar biztos nem fogom elérni azt amit szeretnék. Mikor látszódott? Az elsõ hónap után már javult a testtartásom, az izomzatom kb fél év után kezdett alakulni. Most így kicsivel több, mint egy évvel a hátam mögött, már azért látszik szépen, az elõzõ évhez képest.
kb 7 évesen kezdtem el karatéra járni, majd 10 éves koromtól úsztam is. A gyúrás 18 éves korom körül jött. A korábbi sportoknak köszönhetõen nem volt gond a kinézettel. Viszont mikor elkezdtem már csak ezt csináltam. Nem szedtem csak táplálékkiegészítõt. Gyorsan fejlõdtem, de nem a nagy tömegre mentem, hanem a jól kidolgozott testre. Egyéb okok miatt 4 év után abbahagytam. Am heti 3 szor jártam edzeni. A 190cm hez voltam 110kg. Pont jó volt. Azóta eltelt 8év minimális sportolással. Most évek óta fix 105kg vagyok. Mondjuk már nem fér bele az idõmbe hogy rendszeresen járjak edzeni, de kb 2-3 hónap alatt ott folytathatnám ahol abbahagytam.


Kb. mennyi idő alatt áll be a szoptatás rendszeressége? Mennyi az a mennyiség kb. amit egy evés alatt eszik ml-ben? Tudom ez változó, de kb? (nem egész nap, csak egy evéskor)

Van hogy 3-4 órát alszik, és kb. 20-30 percig eszik, de van, hogy órákat tudna cicin lenni.

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babás? Ha 1-2-3 hónapos, akkor ne lepõdj meg, ilyenkor még nem feltétlen van "rendszerük" a babáknak. Nem is esznek egyformán egy evésre (mint ahogy mi sem). Idõ kellett míg beállt a rend a babámnál. Pár hónap elteltével már teljesen kiszámítható volt, hogy mikor, mennyi ideig eszik. Addig pedig türelmesen figyeltem, hogy néha kevesebb, néha több ideig lógott rajtam, hol kevesebbet, hol többet evett. Az elsõ hetekben nagyon keveset evett, 20-30 ml-t, aztán az adagok egyre nagyobbak lettek, kb. 4 hónaposan ért el oda, hogy egy evésre 90-100 ml-t evett. De egyes babák ennél jóval többet esznek, mások kevesebbet.

Mennyi idõs a babás? Ha 1-2-3 hónapos, akkor ne lepõdj meg, ilyenkor még nem feltétlen van "rendszerük" a babáknak. Nem is esznek egyformán egy evésre (mint ahogy mi sem). Idõ kellett míg beállt a rend a babámnál. Pár hónap elteltével már teljesen kiszámítható volt, hogy mikor, mennyi ideig eszik. Addig pedig türelmesen figyeltem, hogy néha kevesebb, néha több ideig lógott rajtam, hol kevesebbet, hol többet evett. Az elsõ hetekben nagyon keveset evett, 20-30 ml-t, aztán az adagok egyre nagyobbak lettek, kb. 4 hónaposan ért el oda, hogy egy evésre 90-100 ml-t evett. De egyes babák ennél jóval többet esznek, mások kevesebbet.
Az én babám is 4 és fél hós és még mindig nincs igazi rendszer benne.Van amikor többet eszik(90-120 ml)délelõtt, délután meg kevesebbet de többször.Van hogy délután 4 után estig szinte fel le teszem a cicirõl.Próbáltam üvegbõl lefejt tejet adni de úgy fáj a pocija ha többet adok 1x-re.

Operáltak már méhen kívüli terhességgel? Mennyi idő után lehet újra próbálkozni? Mennyi az esélye babának utána?

Most volt a m?tétem, bal oldali petevezet? eltávolítás történt.

Legjobb válasz: Elvileg 50%-os a teherbeesés, miel csak az egyik petefészekbõl kerülnek át a sejtek a méhben. Szerintem egyénileg változó, hogy mennyi idõ kell, próbálkozni kell sûrûn, aztán hátha. Azt nem tudom, hogy mennyi idõ mulva, gondolom az orvos megmondta, hogy mennyi a felépülési idõ Nagyimnak volt ilyen, elsõ gyerek után méhenkivülije lett, aztán a következõ gyerekre 14 évet kellett várni, de összejött neki:)Viszont olyat is ismerek, akinek 1-2 éven belül összejött a másik. És olyat is, akinek a második is méhenkívüli lett:( Õk utána örökbefogadtak, mert mindenképpen szerettek volna babát

Elvileg 50%-os a teherbeesés, miel csak az egyik petefészekbõl kerülnek át a sejtek a méhben. Szerintem egyénileg változó, hogy mennyi idõ kell, próbálkozni kell sûrûn, aztán hátha. Azt nem tudom, hogy mennyi idõ mulva, gondolom az orvos megmondta, hogy mennyi a felépülési idõ Nagyimnak volt ilyen, elsõ gyerek után méhenkivülije lett, aztán a következõ gyerekre 14 évet kellett várni, de összejött neki:) Viszont olyat is ismerek, akinek 1-2 éven belül összejött a másik. És olyat is, akinek a második is méhenkívüli lett:( Õk utána örökbefogadtak, mert mindenképpen szerettek volna babát

A mai tabletek álltalánosan mennyi ideig bírják?

arra vagyok kíváncsi hogy mennyire hosszú élettartamú egy tablet

Legjobb válasz: Mármint hogy az aksija mennyi ideig bírja, vagy hogy a tabletek hány hónap/év után halnak meg? Mindkettõre az a válasz, hogy változó. A 10"-es tabletekben van 6000 mAh-s aksi is, meg van 9000 mAh-s aksi is, és gondolom 10000 mAh-s is van. Egyértelmû, hogy a 9000-res tovább bírja, mint a 6000-res. A 7"-es tabletekbe meg az olcsóbbakba kb 3000 mAh-s van, a drágábbakba mindenképp 4000 felett. Ezek mind elég sokáig bírják, de attól függ, hogy mennyi idõ után merülnek le, hogy mire használod. Ha egyáltalán hozzá sem nyúlsz, akkor napokig elvannak. Ha a kijelzõ folyamatosan megy akkor 5-10 óra között merülnek kb le. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy mennyi idõ után halnak meg, akkor arra is az a válasz, hogy változó. Ha márkásat veszel az is ugyanúgy meghalhat, de egy kínai is bírhatja évekig.

Mármint hogy az aksija mennyi ideig bírja, vagy hogy a tabletek hány hónap/év után halnak meg? Mindkettõre az a válasz, hogy változó. A 10"-es tabletekben van 6000 mAh-s aksi is, meg van 9000 mAh-s aksi is, és gondolom 10000 mAh-s is van. Egyértelmû, hogy a 9000-res tovább bírja, mint a 6000-res. A 7"-es tabletekbe meg az olcsóbbakba kb 3000 mAh-s van, a drágábbakba mindenképp 4000 felett. Ezek mind elég sokáig bírják, de attól függ, hogy mennyi idõ után merülnek le, hogy mire használod. Ha egyáltalán hozzá sem nyúlsz, akkor napokig elvannak. Ha a kijelzõ folyamatosan megy akkor 5-10 óra között merülnek kb le. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy mennyi idõ után halnak meg, akkor arra is az a válasz, hogy változó. Ha márkásat veszel az is ugyanúgy meghalhat, de egy kínai is bírhatja évekig.

Mennyi idő volt kb. , míg gyermeked vissza tudta tartani a pisit/kakit, amíg elért a wc-re/bilire? Az elején mennyire voltak gyakoriak a balesetek? Mennyi idővel ritkultak?

Olyan anyukák válaszát várom, akik úgy vették le a pelenkát és nem a gyerk?c dobta el magától. Kortól, nemt?l függetlenül. Esetleg volt olyan is , hogy nem egész nap tudtatok "gyakorolni", mert pl. a gyerk?c bölcsis volt és a gondozók addig nem voltak partnerek a dologban, amíg otthon nem ment viszonylag stabilan ,magától nem jelzett és tudta visszatartani egy darabig?

Legjobb válasz: 2-3 nap. 2 év 7 hónapos a kislányom és valószínû jó idõben vettem le róla a pelust, õ még el lett volna vele:-). Bilibe pisil, ami elöl van. 3 hete vettem le róla a pelenkát. Délutáni és éjszakai alvásnál még van rajta, de ha megyünk a napközibe hetente 2-3 napot, akkor sem adok rá pelust, hosszabb útra még igen. Te gyereked mennyi idõs?

2-3 nap. 2 év 7 hónapos a kislányom és valószínû jó idõben vettem le róla a pelust, õ még el lett volna vele:-). Bilibe pisil, ami elöl van. 3 hete vettem le róla a pelenkát. Délutáni és éjszakai alvásnál még van rajta, de ha megyünk a napközibe hetente 2-3 napot, akkor sem adok rá pelust, hosszabb útra még igen. Te gyereked mennyi idõs?
Hál istennek mind a 3 gyermekemnél szerencsések voltunk, mert egyik napról a másikra nem kellett a pelus zavarta õket 25 és 27 hónaposan szobatiszták voltak. Nem voltak balesetek sem legfeljebb éjszaka de az is csak 1 hónapban egyszer fordult elõ szóltak mindig idõben ha pisilni vagy kakilni kellett nekik.
Nálam mind a négy 2- 2 és fél éves kora közt egyszer bejelentették, hogy nekik nem kell többé a pelenka. Ettöl kezdve nagy ritkán fordult elö baleset (pl a nadrág megakadt és nem tudta lehúzni). Ugyanekkor hagyták éjjel is abba a pelenkát, és csak egy-két olyan baleset volt, hogy azt ÁLMODTÁK, hogy a bilin ülnek... Szerintem csak ez az egyetlen módszer, ami jól müködik, hiába akarná a szülö "elvenni" a pelenkát, ha a gyerek nem kész erre.
Tavaly nyáron, 21 hónaposan hagytam pelus nélkül a lányom. 2-3 hét alatt leszokott a pelusról. Nála inkább az volt, hogy túl sokáig vissza akarta tartani pelus nélkül, tehát nem bepisilt, hanem könyörögni kellett, hogy bátran engedje el a bilibe. De mondom 2-3 hét volt mindösszesen, amíg ezen átestünk. Ekkor még nem volt bölcsis, úgyhogy egész nap tudott gyakorolni. :)

Mennyi idő után látszik a szálkásító étrend hatása? És ha abbahagyjuk, mennyi idő elteltével látszik meg a testen?

Legjobb válasz: Ha jól van belõve a szálkásító diéta, akkor heti 0,5-1 kg fogyás lesz, ez a helyes ütem. Ha 0,5kilónál kevesebb a fogyás, akkor csökkenteni kell a szénhidrátot, ha pedig 1kg-nál több a fogyás, akkor növelni, mivel így már nagy lesz az izomveszteség is. Egy átlagos szálkásítási idõtartam 10-12 hét, de ez függ attól, hogy honnan indultál, tehát, hogy mennyi zsírt kell lepucolni, ill. genetika függõ is. Van aki 3-4 hét diétával versenyformába kerül, más pedig 3 hónapig küszködik vele. A túl gyors eredmény viszont sokszor nagyobb izomveszteséggel jár. Hogy mikor szeded vissza a zsírt utána az megint egyéni dolog, ez is genetika, ill. nyilván számít, hogy mennyire növeled vissza a szénhidrát bevitelt és mennyi un. szemét kaját teszel vissza az étrendedbe. Tehát teljesen egyénfüggõ.:)

Ha jól van belõve a szálkásító diéta, akkor heti 0, 5-1 kg fogyás lesz, ez a helyes ütem. Ha 0, 5kilónál kevesebb a fogyás, akkor csökkenteni kell a szénhidrátot, ha pedig 1kg-nál több a fogyás, akkor növelni, mivel így már nagy lesz az izomveszteség is. Egy átlagos szálkásítási idõtartam 10-12 hét, de ez függ attól, hogy honnan indultál, tehát, hogy mennyi zsírt kell lepucolni, ill. genetika függõ is. Van aki 3-4 hét diétával versenyformába kerül, más pedig 3 hónapig küszködik vele. A túl gyors eredmény viszont sokszor nagyobb izomveszteséggel jár. Hogy mikor szeded vissza a zsírt utána az megint egyéni dolog, ez is genetika, ill. nyilván számít, hogy mennyire növeled vissza a szénhidrát bevitelt és mennyi un. szemét kaját teszel vissza az étrendedbe. Tehát teljesen egyénfüggõ.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!

Mennyi idő alatt tudtátok megszerezni német nyelvből a középszintű nyelvvizsgát?

Nem vagyok teljesen kezd? bel?le.

Legjobb válasz: Nekem nincs nyelvvizsgám szóval ne haragudj hogy írok. Szerintem az hogy mennyi idõ alatt tudod megszerezni tõled függ,attól hogy mennyi idõt szánsz rá a tanulásra. Én 12 éve tanulok németet,8 évig (általános iskolában) minden évben 2-es voltam belõle mert a tanárom elég hülyén magyarázott és semmit nem értettem. Középiskolában kaptam egy teljesen jó fej de szigorú német tanárt akinél 9-ben 3-as voltam aztán 4-es 5-ös és az érettségimet is 4-esre megírtam. Persze középiskolában mivel a tanár is normálisabb volt én is több idõt fordítottam a németre. Szóval ha keresek egy jó német tanárt és hajlandó vagy idõt szánni a tanulásra akkor nem telik évekbe,fõleg úgy hogy már nem vagy kezdõ.

Nekem nincs nyelvvizsgám szóval ne haragudj hogy írok. Szerintem az hogy mennyi idõ alatt tudod megszerezni tõled függ, attól hogy mennyi idõt szánsz rá a tanulásra. Én 12 éve tanulok németet, 8 évig (általános iskolában) minden évben 2-es voltam belõle mert a tanárom elég hülyén magyarázott és semmit nem értettem. Középiskolában kaptam egy teljesen jó fej de szigorú német tanárt akinél 9-ben 3-as voltam aztán 4-es 5-ös és az érettségimet is 4-esre megírtam. Persze középiskolában mivel a tanár is normálisabb volt én is több idõt fordítottam a németre. Szóval ha keresek egy jó német tanárt és hajlandó vagy idõt szánni a tanulásra akkor nem telik évekbe, fõleg úgy hogy már nem vagy kezdõ.
Hát én általánosban végig tanultam (na jó, elsõ két év semmit nem ért, számítsuk 3. osztálytól), és 8. osztály után mentem el nyáron és meglett a középfokú. Mi németes osztály voltunk, heti 4 órával és kemény volt a tanárunk. Persze általános iskolában elhúzódik a tanítás, egy csomó felesleges dolgot csináltunk, így azt mondanám, hogy azt az anyagot, amit átvettünk 6 év alatt, 2 év alatt simán meg lehet tanulni.

Mennyi idõ telt el, míg egy-egy étkezést kiváltottatok?

Nemsokára kezdjük a hozzátáplálást, lassan fél éves a Manóm. Mennyi idõ telik el általában, mire egy étkezésre csak ételt eszik, és tej már nem kell? És ha egy étkezésre (mondjuk tízórai) már megeszi a szükséges mennyiséget, akkor jöhet a köv. étkezés, mondjuk az ebéd, és így tovább? Mennyi idõ telik el általában, mire eléri az ember, hogy 1, aztán menyni idõ, mire 2 étkezést ki tud váltani, aztán 3 étkezést? Ezt hogy kell elképzelni? Egyszer csak annyit fog enni ebédre, hogy nem kell több tej? Vagy fokozatosan adjam, adjam, adjam, egyre többet? Mennyi idõre leosztva érjük el az adott mennyiséget? Mekkora mennyiség az, ami már "elég" egy étkezésre? 150mili? Jaj, nézzétek el a sok kérdést, de akárhány hozzátáplálási útmutatót olvastam át, ezt sehol nem írják.

Legjobb válasz: Nekünk hamar ment,de mondta a védõnõ,hogy ha elfogadja és szívesen eszi,akkor nem kell sokat idõzni vele.Így is lett.A tízórai úgy váltódott ki,hogy hétfõn kapott 3 kanál reszelt almát,kedden 6-7 kanált,szerdától meg már megevett egy teljes adagot,és onnantól almát evett tízóraira.Kb két hét múlva ugyanezt eljátszottuk a barackkal,majd szépen sorban bevezettem neki mindent amit lehetett.Fél évesen már csak reggel-este evett tápszert,de ez gyerekfüggõ,ki mennyire szereti,szokja meg az új ízeket.Nekem szerette az "igazi" ételeket,de pl.a tápszert 10 hónapos korától már alig tudtam belediktálni. 3 gyermekes ismerõsöm azt mondta mikor dilemmáztam hozzátáplálásnál,hogy mikor mennyit mennyi idõn át,hogy "ha baja lesz tõle 4 kanáltól is baja lesz,meg fél üvegtõl is" És igaza van!

Nekünk hamar ment, de mondta a védõnõ, hogy ha elfogadja és szívesen eszi, akkor nem kell sokat idõzni vele.Így is lett.A tízórai úgy váltódott ki, hogy hétfõn kapott 3 kanál reszelt almát, kedden 6-7 kanált, szerdától meg már megevett egy teljes adagot, és onnantól almát evett tízóraira.Kb két hét múlva ugyanezt eljátszottuk a barackkal, majd szépen sorban bevezettem neki mindent amit lehetett.Fél évesen már csak reggel-este evett tápszert, de ez gyerekfüggõ, ki mennyire szereti, szokja meg az új ízeket.Nekem szerette az "igazi" ételeket, de pl.a tápszert 10 hónapos korától már alig tudtam belediktálni. 3 gyermekes ismerõsöm azt mondta mikor dilemmáztam hozzátáplálásnál, hogy mikor mennyit mennyi idõn át, hogy "ha baja lesz tõle 4 kanáltól is baja lesz, meg fél üvegtõl is" És igaza van!
Én kb. havonta váltottam ki egy étkezést. Úgy csináltam, mint az elsõ. Elõször 2 kanál reszelt almát adtam, aztán 5 kanállal, aztán amennyit kért, utána kapott tejet. Egy-két hét múlva már akkora mennyiséget evett (kb. 150 millit, úgy emlékszem), hogy már nem kellett utána tejet adni. Akkor ez az étkezés ki volt váltva, egy-két hétig gyümölcsöt evett akkor (a többi ételt már nem vezettem be kanalanként külön), aztán jött a következõ evés kiváltása.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!