Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő, elbírálják, (9 db)

Nekem 1-2 nap volt. Rendesek, sok sikert! :)

Mennyi idõ kell, míg elszámolják, elbírálják a táppénzt? 31-én leadtam a papírt és pénz még ma sincs.

Legjobb válasz: Ez munkahelytõl függ,de számtalan olyat hallottam,hogy csak 1-2 hónap múlva számolták el. Háziorvosnál dolgozom és igazság szerint gyakran késnek vele.

Ez munkahelytõl függ, de számtalan olyat hallottam, hogy csak 1-2 hónap múlva számolták el. Háziorvosnál dolgozom és igazság szerint gyakran késnek vele.
A kérdező hozzászólása: Jézusom, és addig mibõl él az ember? :O Köszi a választ!

Mennyi idő alatt elbírálják a papírokat a Cofidisnél?

Mult hét csütörtökön vitték el a papirokat,én pedig pénteken adtam fel a többi szükséges okmányt..

Legjobb válasz: Csak egy kérdés! Ti tényleg egybõl a végállomásra mentek a busszal?

Csak egy kérdés! Ti tényleg egybõl a végállomásra mentek a busszal?
*bírálják el


Olyan cégek esetében, ahol egy karrieroldalon keresztül lehet állásra jelentkezni: mi a tapasztalatotok, mennyi idő míg elbírálják a pályázatot?

Több ilyen munkáltatóhoz - multinacionális céghez - is jelentkeztem az utóbbi id?ben, és az érdekelne, hogy aki már jelentkezett így állásra, annak mennyi id? után jeleztek vissza? (Ilyen cégek pl.: IBM, Vodafone, Magyar Telekom, Ernst & Young, GE, HP, stb.)

Legjobb válasz: Nekem vissza sem jeleztek általában az ilyen oldalakon beküldött önéletrajzokra. :( (Hiába volt hirdetés...)

Nekem vissza sem jeleztek általában az ilyen oldalakon beküldött önéletrajzokra. :( (Hiába volt hirdetés...)
Konkrétan nem ezek a cégek, de van, hogy hónapok. Általában a visszajelzést gondolom valami Kovács 27 Katalin HR-gyakornok csinálja az elsõ napján, amikor megmutatják Neki, hogyan kell a karrierportálra érkezõ pályázatokat elutasítani és délután gyakorolja a hónapokkal korábbi pályázatokon.
A kérdező hozzászólása: Hmm... Szép kilátások! Bár azért még reménykedem. :)

Az internetes honfoglaló játékban mennyi ideig tart, amíg elbírálják a kérdésemet?

A minap összegy?lt annyi HHP-m, hogy feltettem egy kérdést, és ha most belépek, a HHP-im ugyanazon a számon vannak, mint a kérdés beküldése el?tt. Mikor láthatom majd a saját kérdésemet élesben a játékban?

Súlyosan fogyatékos személy esetén, mennyi idő mire elbírálják az ápolási díjat?

3 napja volt nálunk a szakértő akit ilyenkor kirendelnek.

Beadtam egy keresetet szülői felügyeleti jog szüneteltetésére, mert az apa ismeretlen helyen tartózkodik. Mennyi ideig tarthat, amíg elbírálják, illetve határozat születik az ügyben?

Legjobb válasz: Nyári ítélkezési szünet van, majd szeptemberben kezdõdnek a tárgyalások - legalább kettõ lesz, 1-1 hónap eltéréssel. Egyébként ez nem indok a szülõi felügyeleti jog szüneteltetésére.

Nyári ítélkezési szünet van, majd szeptemberben kezdõdnek a tárgyalások - legalább kettõ lesz, 1-1 hónap eltéréssel. Egyébként ez nem indok a szülõi felügyeleti jog szüneteltetésére.
Az szép... Akkor neked mindenekelõtt egy gyermekelhelyezési pert kell indítanod. Ebbe belefogalmazhatod, hogy apuka ismeretlen helyre távozott, ezért kéred a szülõi felügyeleti jogának megszüntetését is. Ha nem jelenik meg a tárgyaláson és nem is emel kifogást, akkor megszüntetik a jogait.
A kérdező hozzászólása: Nincs nálam elhelyezve, élettársak voltunk, nem bejegyezve.
Az útlevélhez elég a bírósági ítélet, miszerint a gyermek gondviselõje te vagy. Márpedig ha nálad van elhelyezve, akkor te vagy
A kérdező hozzászólása: Alaphelyzet: apuka külföldön, ismeretlen helyen, jogai teljes birtokában, anyuka pl. útlevelet szeretne csináltatni, és az okmányiroda bizony kéri apuka jelenlétét. Vagy bírósági végzést. Akkor kell vagy sem a papír? Sajnos nem találtam olyan jogszabályt, amiben a felfüggesztés szó van, csak megszüntetést és szüneteltetést. Mi a szünetelés kritériumainak felelünk meg és nem is akarnám másképp.
Nem, te azt írtad, hogy "beadtam egy keresetet szülõi felügyeleti jog SZÜNETELTETÉSÉRE" Szünetel: ha pl kómában van az apuka, külföldön van, vagy csak anyukánál helyezték el. A jogai ettõl még fenn állnak, tehát dönthet a lényeges kérdésekrõl -név, lakóhely, iskola meghatározása- és van láthatási joga is. Ehhez nem kell bíróság, ez az alaphelyzet, ha te vagy a gondviselõ. Felfüggesztés: kizárólag komoly és bizonyítható indokkal -kiskorú veszélyeztetése. Ilyenkor semmi joga nincs a szülõnek, a gondviselõ mindenrõl egyedül dönthet, nincs láthatási jog sem. Ehhez kell bírósági ítélet.
A kérdező hozzászólása: Én végig szünetelésrõl írtam.
A szünetel és a felfüggesztik/megszüntetik nem ugyanazt jelenti, kérdezõ...
A kérdező hozzászólása: Bármelyik szülõ felügyeleti joga a szünetel: ha a szülõ cselekvõképtelen, vagy cselekvõképességében korlátozva van, ha a szülõ ismeretlen helyen távol van, vagy ténylegesen akadályozva van, ha a bíróság a gyermeket harmadik személynél helyezte el, stb, stb. Szerintem a második éppen a mi esetünk. De a két tárgyalás "tippet" köszi!
7.5. A szülõi felügyelet megszüntetése és szünetelése A bíróság megszünteti a szülõi felügyeletet, ha a szülõ felróható magatartásával gyermeke javát, különösen testi jólétét, értelmi vagy erkölcsi fejlõdését súlyosan sérti vagy veszélyezteti. Ugyancsak megszünteti a bíróság a szülõi felügyeletet, ha ha a gyermeket más személynél helyezték el, vagy átmeneti nevelésbe vették és a szülõ felróhatóan gyermeke érdekét súlyosan sértõ módon nem mûködik együtt a gyermekét gondozó nevelõszülõvel vagy intézménnyel, gyermekével nem tart kapcsolatot, továbbá magatartásán, életvitelén, körülményein az átmeneti nevelés megszüntetése céljából nem változtat, illetve ha a szülõt a bíróság valamelyik gyermeke személye ellen elkövetett szándékos bûncselekmény miatt szabadságvesztésre ítélte. A bíróság a szülõi felügyeletet abból az okból is megszüntetheti, hogy a szülõ életközösségben él a felügyelettõl megfosztott másik szülõvel és ezért alaposan tartani lehet attól, hogy a felügyeletet nem fogja a gyermek érdekének megfelelõen ellátni. Ha a bíróság a szülõi felügyeletet a szülõ mindegyik gyermeke tekintetében megszüntette, a megszüntetõ határozat hatálya kihat a késõbb született gyermekre is. A bíróság a jövõre nézve visszaállítja a szülõi felügyeletet, ha az az ok, amely miatt azt megszüntették, már nem áll fenn, és nincs egyéb olyan ok sem, amely a megszüntetésre alapul szolgálna.
A kérdező hozzászólása: Hú, szerencsére az itteni gyámhivatalban ennél egyszerûbben mondták és elég a szülõi felügyeleti jogot szüneteltetni. Remélem, nekik lesz igazuk .

Mennyivel előbb lehet/kell leadni a GYES igénylést, hogy időben elbirálják?

Március 31-én tölti be a babám az 1 éves kort, akkortól fog járni, mivel dolgozom. Már most leadhatom, vagy várjak március végéig?

Legjobb válasz: Elõtte is beadhatod. nekem e1 hét alatt jött meg a végzés. Nagyon meg is lepõdtem. Pécsi vagyok.

Elõtte is beadhatod. nekem e1 hét alatt jött meg a végzés. Nagyon meg is lepõdtem. Pécsi vagyok.

Mennyi idő, mire elbírálják, hogy kapok-e GYES-t?

Szeptember elején igényeltem meg! Azota még csak a gyermek anyakönyvi kivonatát sem küldték vissza! Mennyi idö mire vissza igazolnak?

Legjobb válasz: Elvileg a gyest nem is bírálják, hiszen az jár, ha nem dolgoztál akkor is. Mindenképpen menjél be mert valahol meg akadhatott a papírod. Nálunk az elsõ gyereknél anno az volt a bajuk, hogy nem vagyok még nagykorú mert 17,5 éves voltam, csak a nevemet felejtették el el olvasni amin látszott hogy férjezett vagyok, de azt hiszem külön is van ilyen kérdés h családi állapot, na mindegy szóval fenn akadtak ezen a problémán, pedig családjogilag a férjezett nõ ha még nincs 18 éves akkor is nagykorú... S ami vicces, hogy mi csak vártuk a pénzt, mert semmilyen jelzést nem kaptunk még levelet sem, hogy valami nem oké. Csak mikor rájuk telefonáltunk kotorták elõ nagy nehezen a papírt és mondták, hogy ja izéé akkor ezért... meg menjek be újra vigyem az anyakönyvit, mert én nem hagytam ott és nem voltam hajlandó postázni sem. De szerencsére természetesen visszamenõleg ki fizették a gyest.

Elvileg a gyest nem is bírálják, hiszen az jár, ha nem dolgoztál akkor is. Mindenképpen menjél be mert valahol meg akadhatott a papírod. Nálunk az elsõ gyereknél anno az volt a bajuk, hogy nem vagyok még nagykorú mert 17, 5 éves voltam, csak a nevemet felejtették el el olvasni amin látszott hogy férjezett vagyok, de azt hiszem külön is van ilyen kérdés h családi állapot, na mindegy szóval fenn akadtak ezen a problémán, pedig családjogilag a férjezett nõ ha még nincs 18 éves akkor is nagykorú... S ami vicces, hogy mi csak vártuk a pénzt, mert semmilyen jelzést nem kaptunk még levelet sem, hogy valami nem oké. Csak mikor rájuk telefonáltunk kotorták elõ nagy nehezen a papírt és mondták, hogy ja izéé akkor ezért... meg menjek be újra vigyem az anyakönyvit, mert én nem hagytam ott és nem voltam hajlandó postázni sem. De szerencsére természetesen visszamenõleg ki fizették a gyest.
Volt elõtte munkaviszonyod? Nálunk a cégnél mindent intéznek, nekem semmit nem kell csinálni, csak aláírni. Te honnan igényelted? Munkahelyeden adtad be az igénylést, vagy az államkincstárnál? Mert az egy dolog, hogy az államkincstár fizet, de a munkahelyen keresztül. A munkahelyek általában viszonylag gyorsan intézik az ilyesmit, az állambácsi már szerintem lassabban. De szeptember óta semmi nem történt, akkor menj be érdeklõdni, vagy telefonálj oda, mert gondolom valamibõl élni kell.
Ne keverjétek, gyes-t mindenki kap. Független attól, hogy volt e v. sem munkahelye. Akinek nem volt munkahelye, annak hogy intézné a munkaadója? Az államkincstár malmai sajnos lassan õrölnek, telefonálj rájuk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!