Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idös kezdenek (28 db)

A kan kutya mennyi idősen kezdi felemeli fel a lábát pisilés közben?

Vizslám 11 hónapos és most "emelgeti" a lábát vagy is csak néha-néha emeli fel. 1 hete kezdett így pisilni:)

Legjobb válasz: Igazából minden kutya máskor kezdi. Az enyém is ilyen 11 hónapos kora körül kezdi. Ne aggódj. :)

Igazából minden kutya máskor kezdi. Az enyém is ilyen 11 hónapos kora körül kezdi. Ne aggódj. :)
A kérdező hozzászólása: szuper :) köszönöm!
Kistestûnél elõbb.
6 és fél hónapos volt, amikor elõször láb emelve pisilt.De olyan 8 hónapos koráig még normális, szuka pózban is csorrantott.Utána már ritkán.Most egy éves, de csak a lábát felemelve pisil.Még ha nincs is semmi fa, oszlop, kerítés stb. mellette, úgyis megemeli a lábát.Afrikai Oroszlánkutya a fajtája.
egyedtõl fögg, az enyém is ilyen tájban kezdte, talán inkább 10 hónaposan... ez inkább késõi, de nem probléma :)
Ivarerettseg táján kezdik emelni a lábukat pisiles közben, a terület jelölés miatt. De befolyásolhatja, hogy mennyit van ivarerett manók társaságában, ugyanis el is tanuljak egymástól.
Manók=kanok Bocs. Jajj :)
A kérdező hozzászólása: van még egy kan tacskónk vele nõtt fel. Nõstény közelében még nem volt az hogy ivarérett lett mibõl lehet észre venni?:) Most lesz szeptember elején ivartalanítva.

A tyúkok mennyi idősen kezdenek tojni? És mennyi az átlagéletkoruk?

Legjobb válasz: Amikor még csak a kapirgálós csirkék voltak, azok általában 4-5 hónapos korban kezdtek el tojni = jérce tojások. Életkoruk = amíg le nem vágjátok. (Egy éves tyúk már elég soká fõ meg, ha még tovább tartod, akkor az már egyenesen öregnek számít) Ha táposak, akkor gyorsabban nõnek, gondolom hamarabb is kezdenek tojni, a húsukról is tudjuk, hogy sokkal gyorsabban fõ meg.

Amikor még csak a kapirgálós csirkék voltak, azok általában 4-5 hónapos korban kezdtek el tojni = jérce tojások. Életkoruk = amíg le nem vágjátok. (Egy éves tyúk már elég soká fõ meg, ha még tovább tartod, akkor az már egyenesen öregnek számít) Ha táposak, akkor gyorsabban nõnek, gondolom hamarabb is kezdenek tojni, a húsukról is tudjuk, hogy sokkal gyorsabban fõ meg.
18-20 hetesen. Tojni kb. 1 évig tojnak csökkennõ mennyiségben. Élni akár évekig elélnek.
5 hónap = 20 hét. A csökkenõ tojáshozam a téli hideg idõjárásra vezethetõ vissza, a következõ év tavaszán ismét tojni kezdenek, és ez minden évben így van. Ezért mondják, ha bejött a hideg = befagyott a tyúkok feneke = nem tojtak tovább, esetleg csak elvétve.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A mi tyúkjaink most kb. 3 évesek, 7 darab van, eddig napi 4-6 tojás volt de mostanában általában 1 van, van hogy 0. Lehet hogy már kiöregedtek?
Igen, elõfordulhat, másrészt az is lehet, hogy ez a túlságos meleg sem segíti a tojástermelést! Várjatok még a "kivágással", amíg normalizálódik a hõmérséklet. De az utánpótlásról ha már az idén nem is, de tavasszal gondoskodni kellene. (Ne feledd, hogy az újházi tyúkhúsleves ezekbõl a tyúkokból a legfinomabb, de minimum 4-5 óra lesz a fõzési idõ!) :) )))
Egyébként a tyúkoknál olyan, hogy átlag életkor, nincs! Még soha, senki nem várta meg szerintem, hogy egy tyúk végelgyengülésben mikor múlik ki. Mindegyik annál hamarabb nekiszaladt a késnek! :) ))
Ez nem csak az évszaktól függ. Optimális körülmények között is csökken a tojástermelés egy idõ után. 1 éves korra a kezdeti kb. 95%-os termelés 80% alá csökken.
Én azt mondom, hogy 20-22 hetesen kezdenek eltojni a tyúkok, és 1 éves kor után érdemes cserélni, mert akkor már alább hagyott a tojástermelésük. A régieket le kell vágni mielõtt az újakat beállítod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, sokat segített

Az, akinek tapszeres babaja van mennyi idosen kezdi a hozzataplalast?

Elso babam csak anyatejes volt, es igy nem tudom, azt mondjak, igy tapszerrel hamarabb el lehet kezdeni a hozzataplalast, es en is nagyon utalom a tapszert (sajnos elapadt a tejem 8 het utan), ugyhogy minnel hamarabb szeretnem elkezdeni a hozzataplalast, de nem akarom tul koran. Sok helyen azt olvasom, hogy 6 honap alatt nem eleg erett az emesztorendszer. Szoval a kerdes: mikor?

Legjobb válasz: Kislányom a hó végén lesz 3 hónapos, de már kóstoltatom vele az almát. Lehet lepontozni! :)

Kislányom a hó végén lesz 3 hónapos, de már kóstoltatom vele az almát. Lehet lepontozni! :)
Az én kisfiam 4 és fél hónapos tápszeres korababa és már eszik sütõtököt almát:-)azért javasolják a tápszeres babáknak minél elõbbi hozzátáplálást mert az anyatejben a baba több ízzel találkozik mint a tápszeres baba.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a sok valaszt Lanyok!
Mi védõnõvel történt egyeztetést követõen 3 hónapos kortól kezdtük el az almát. A kisfiam állandóan enni akart, a napi 7 étkezés is kevés volt neki. Persze hízott is rendesen. Aztán így lassan tudtuk kitolni a kaja közti idõket.
Kislányom 3 hónapos koráig szopott, utána tápszeres lett. 4 Hónapos korban kezdtem a hozzátáplálást!!
4 hónaposan elkezdheted a tápis babát hozzátáplálni.anyatejes babáknak nem ajánlott 6 hós kor elõtt(bár én ebben sem hiszek).Én és a tesóm is anyatejesek voltunk, akkoriban az volt a "divat"hogy már 3 hónapos kortól adtak almát, krumplit stb, mi is kaptunk persze, és semmilyen allergiám nincs, bélrendszeremmel nincs gond.Unokatesóm kislánya 6 éves allergiás a mogyóra, dióra, tejre, málnára, mézre, szinte mindenre, és 6 hónapos kor után kezdték a hozzátáplálást.
A tápis babákat 4hónapos kortól lehet hozzátáplálni. Én 5 hósan kezdtem, mert nem akartam, hogy probléma legyen, nem mertem még 4 hónaposan elkezdeni. Az biztos, hogy 5hónaposan már érett volt a gyerekem a hozzátápláláshoz, semmi baj nem volt soha ebbõl.
A kérdező hozzászólása: A kislanyom most 14 hetes, akkor meg varjak 2 hetet, ugye?
tápszeres babáknál már 4 hónaposan nyugodtan elkezdheted :)
4 hónapos korától nyugodtan elkezdheted, tápszeres babáknak érettebb az emésztõrendszerük mint az anyatejeseknek.


Mennyi idősen kezdenek el színesedni az aranyhalak?

Legjobb válasz: Nekünk nem rég született nagyon sok a kerti tóban, én azt olvastam, hogy 6-7 hónapos korukban (lehet, hogy ez nem így van). Nekünk valamelyik már fehér, arany színûen született...

Nekünk nem rég született nagyon sok a kerti tóban, én azt olvastam, hogy 6-7 hónapos korukban (lehet, hogy ez nem így van). Nekünk valamelyik már fehér, arany színûen született...
A kérdező hozzászólása: Nekem is nemrég születtek, kb egy hónapja vagy kettõ, de még nincs színük. :)

Mennyi idősen kezdik a gyerekek kimondani az R betűt?

Legjobb válasz: Teljesen változó, van aki egybõl tudja mondani, van akinél csak logopédus segítségével sikerül.

Teljesen változó, van aki egybõl tudja mondani, van akinél csak logopédus segítségével sikerül.
A 2-3-4 de még sok 5 évesnél is még nagyon gyakori az R J-nek ejtése. 3.5 éves a lányom, kezdetektõl tisztán/szépen beszél, egyedül a R-t ejti J-nek még mindig. És ez nem is baj, ha nem érez rá a pörgetésre, majd néhány alkalom a logiban és rájön. A nagycsoportosokat szûrik az oviban logopédusok is és ez a leggyakoribb ok amiért járniuk kell - és ez a legkönnyebben orvosolható is. Viszont ha erõltetik a gyereknél az R képzését, esetleg ovulárisan kezdi ejteni, aminek sokkal nehezebb és hosszadalmasabb a helyrehozása, mint a sima bepördítés.
38 éves bátyám a mai napig nem tudja kimondani, amúgy R hang, amit ejtünk, betû meg az, amit leírunk. Szerintem átlag 5 éves korban kezdi a legtöbb gyerek kimondani, 3 évesen aki kimondja a tuti kivétel!
Teljesen változó.Nekem a kisfiam 28 hónapos, de amibe van R betû azt nem is mondja ki. Pékdául ha számolunk tízig a háromnál átsiklik és nem mondja biztosan ezért. 4 gyerkõc anyukája
A nõvérem fia 3 évesen tudta kimondani, a lányom 3, 5 , és nem tudja...
Nem az R a legkönnyebben javítható hang, hanem a legnehezebb. Hidd el logopédus vagyok. A javítását elég elkezdeni nagycsoportos korban, ahogy már elõttem is többen leírták.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hang, ok:)

Általában mennyi idősen kezdik a gyerekek kérdezgetni: "Anya, ez micsoda? ", "Mit csinál a néni/bácsi? "

Legjobb válasz: A fiam pont 2 éves, és 2-3 hónapja kezdte a "mi az"-zal. Aztán "mit csinál(sz)?" Most már különféle kérdéseket tesz fel: anya, hova mész? Hol vetted? Kitõl kaptad? Sokszor olyat tud kérdezni, hogy csak lesek, hogy ezt meg honnan... pl. ilyen volt, mikor elõször kérdezte, hogy hol vetted? :o)

A fiam pont 2 éves, és 2-3 hónapja kezdte a "mi az"-zal. Aztán "mit csinál(sz)?" Most már különféle kérdéseket tesz fel: anya, hova mész? Hol vetted? Kitõl kaptad? Sokszor olyat tud kérdezni, hogy csak lesek, hogy ezt meg honnan... pl. ilyen volt, mikor elõször kérdezte, hogy hol vetted? :o)
A kérdező hozzászólása: A kislányom 21 hónapos, és õ is ilyeneket kérdezget. Kicsit fura, hogy a többi gyerek még alig vagy még nem is beszél, nekem meg már válaszokon is (néha) gondolkodnom kell:)
A fiam nemsokkal két éves kora elõtt kezdte, most 26 hónapos és van olyan nap hogy egésznap csak válaszolok, de már néha énsem tudom mit, mert van hogy olyat kérdez:) pl:húzott egy néni kiskocsit magaután, a fiam kérdezi"anya mit csinál a néni?"mondom:húzza a kocsiját, erre õ "holvan a húz?".Vanna ennél kacifántosabb kérdései is!
Elsõ vagyok: igen, már én is kezdek aggódni, hogy mi lesz, ha nem tudok neki mit mondani, mert azt azért mégsem mondhatom, hogy nem tudom. Pl. még õsz elején néztük a cinegéket a fán (miután elment a markóló, ami lekötötte). Erre tegnap eszébe jutott, mutatott ugyanarra a fára (így emlékezett, pedig már vagy két hónapja volt) és kérdezte, "Hó van cinede?" Mondom neki, hogy elrepült, elment. Erre õ: "Hóva ment?" Fogalmam sincs, hogy hova mennek a cinegék, csak annyit mondtam, hogy ahol melegebb van. Majd tavasszal jönnek. Ilyen alapvetõ dolgokat nem tudok, hogy hova tûnnek a cinegék télen :o(

Mennyi idősen kezdi el a "CSIRIPELÉST" a tojó és a hím nimfa papagáj?

van egy 3 hónapos nimfám és elvileg a hím 3 hónaposan kezd el csiripelni mikor a papagájommal vagyok csöndbe van meg játszik hintán eszik iszik igy levan ha ki engedem kalitbol vállamra jön meg repked de ha nem vagyok vele akkor meg csiripel ha fütyüöl neki másik szobábol vissza fütyül.

Legjobb válasz: Ennyi idõsen a hím már elkezd énekelni is. A tojó nem énekel. Szeresd õket nagyon, az enyém már 14 éves, és rengeteg örömet szerzett már!!

Ennyi idõsen a hím már elkezd énekelni is. A tojó nem énekel. Szeresd õket nagyon, az enyém már 14 éves, és rengeteg örömet szerzett már!!
Na végre egyetlen egy jó válasz az egész fórumon! Gratulálok az elõttem szólónak, hogy tisztában van azzal, hogy mikor kezd el énekelni a hím nimfa és, hogy a tojó nem énekel!
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat akkor az enyém ezek szerint HÍM elég sokat csiripel :) és nem zavaró hanem tökjó hangokat ad ki :D
Nincs mit! Újabb kellemes csalódás ért, hogy valakit nem zavar a hím hangja! Nagyon örülök ennek!

Mennyi idős korban kezditek a bilire szoktatást? Mennyi idős korra " kellene" szobatisztának lennie? Most 1 éves.

Legjobb válasz: A türelmetlen,vagy éppen azok a szülõk,akiknek van egy kotnyeles rokonuk,nagyon korán kezdik. Én azt javaslom,hogy várni kell,mikor megérik rá! 1,5 évesen már meg lehet ismertetni a bilivel,de nem szabad elvárni,hogy Õ is rendeltetés szerûen használja! Legkésõbb 3 éves korra ki kellene hogy alakuljon a nappali szobatisztaság. Mi 2 éves korban,illetve a második gyermeknél 23 hónapos korban kezdtük,akkor láttam,hogy érettek rá! Üdv:3lányos

A türelmetlen, vagy éppen azok a szülõk, akiknek van egy kotnyeles rokonuk, nagyon korán kezdik. Én azt javaslom, hogy várni kell, mikor megérik rá! 1, 5 évesen már meg lehet ismertetni a bilivel, de nem szabad elvárni, hogy Õ is rendeltetés szerûen használja! Legkésõbb 3 éves korra ki kellene hogy alakuljon a nappali szobatisztaság. Mi 2 éves korban, illetve a második gyermeknél 23 hónapos korban kezdtük, akkor láttam, hogy érettek rá! Üdv:3lányos
Akkor kezdtem a szobatisztaságot, amikor már láttam, hogy érett rá: szólt, hogy pisilnie kell. 2, 5 éves volt ekkor. Azonnal szobatiszta lett, nem volt baleset. Ugyanezt fogom csinálni a kisebbel is (1éves), én nem fogom biliztetni, hanem majd ha õ szobatiszta akar lenni, akkor majd leveszem róla a pelust. Addig se kell pisis-kakis ruhákat suvickolnom, mert szerintem a szoktatás másból sem áll, mint bepisilésbõl. Jobb megvárni, míg megérik a gyerek a szobatisztaságra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már kérdezték, hogy elkezdtük-e, de nemet mondtam. Elbizonytalanodtam, hogy már el kell-e kezdeni.
Engem is megdöbbentett, amikor egyik barátnõm megkérdezte, vegyen-e bilit a kisfiamnak, nem akarom-e kezdeni a szobatisztaságra nevelést. 11 hónapos a fiam, ráadásul korababa, így korrigáltan csak 8 hós lenne!! Természetesen véletlenül sincs itt az ideje, legalábbis az elsõ gyermekemnél én nem így csináltam. 2 éves kora körül kezdtük, nagyjából két hét alatt szobatiszta lett nappalra, majd 2 és fél évesen éjszakára is. Mindenféle erõltetés, kínlódás, folytonos balesetek nélkül! Éjszaka fordult csak elõ eleinte, de az is ritkán. Egyáltalán nem is értem, hogy pl egy 10-12 hónapos gyerek hogy tudna szólni, hogy biliznie kell, az én fiam még az elsõ szót sem mondta ki...Jó, persze biztosan vannak különleges babák bilizés szempontból is...:)
Sokan ezt is "lóversenynek" nézik... nem tudom, hogy azok akik ilyet képesek megkérdezni egy ilyen pici gyermek anyukájától, hány gyermeket neveltek és hogy zajlott náluk a szobatisztaságra való nevelés? Egyesek elmondása szerint régen az volt a természetes, ha 1 éves korára már ismerte és használta a bilit- amit nem tudom hogy lehetett, ha abban az idõben is úgy fejlõdtek a gyerekek, mint most, hogy rendszerint 13 hónapos korukban tanulnak meg egyedül menni... persze mindig vannak kivételek, akik vagy korábban, vagy késõbb... de értitek mit szeretnék írni! Mások szerint viszont akkoriban sem voltak korábban szobatiszták a gyerekek, mint manapság... bár az is igaz, hogy egyre inkább kitolódik az egészségesnek mondott kor ezen a téren. Pl amikor én kezdem, akkor 3 év volt amikorra el kellett felejteni a pelenkát, most, pár évvel késõbb a gyerek kiskönyvében a "mit tud 4 évesen" résznél olvasom azt, hogy a pelenka elhagyása legalább nappalra! Részemrõl megdöbbentõ ez így! A gyerek általában mindig az anyja fenekében van, még ha wc-re is megy az ember lánya... 2 éves kora elõtt 1-2 hónappal el lehet kezdeni magyarázni, hogy miért ül valaki a wc-re, amikor a pelenkája nélkül van a kicsi és pisil, akkor mondani neki, hogy ez a pisi... és magyarázni, mindig csak magyarázni. Szerencsére Õk még elég érdeklõdõk, hamar megértik a dolgokat- így nem kell várni és 3 éves korában is könyörögni, hogy nem kell a pelenka, hanem (gyermektõl függ-vannak önfejûbb gyerekek) legkésõbb 2, 5 éves korára pelenka nélkül lesz. Nem érdemes 2 évnél sokkal hamarabb elkezdeni a tanítgatást!!

A rendőr kutyákat mennyi idős koruktól kezdik el képezni? Hogy történik ez?

Vagy a vakvezet? kutyákat,ment? kutyákat meg ilyeneket.

Legjobb válasz: A vakvezetõ kutyákat 1 éves korukig kölyöknevelõkénl helyezik el - ahol megkapják a kellõ szocializációt, minél ingergazdagabb környezetet. Majd ezután visszakerülnek a sulira, ahol megtörténik a kiválasztás. És csak 1-1,5 éves korukban kezdik el a képzésüket, ami 1,5-2 év mire gazdához kerülhetnek.

A vakvezetõ kutyákat 1 éves korukig kölyöknevelõkénl helyezik el - ahol megkapják a kellõ szocializációt, minél ingergazdagabb környezetet. Majd ezután visszakerülnek a sulira, ahol megtörténik a kiválasztás. És csak 1-1, 5 éves korukban kezdik el a képzésüket, ami 1, 5-2 év mire gazdához kerülhetnek.
Ilyen pontos nincs sajnos. A rendõrkutya kérdés összetettebb: attól függ milyen feladatra szánják. Bombakeresõ kutyának jó pl. foxi vagy bármilyen jó adottságú keverék (és alkalmazzák is õket), míg bevetésre, "kommandós kutyának" valamilyen õrzõ védõ fajtát választanak. Mostanában egyre elterjedtebb a rendõröknél a malinois. Egyszer volt egy rendõr kutya bemutató a városligetben - ott 6 malinois-val dolgoztak.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Rendõrkutyáról nincs ilyen információd? Hogy miként képzik miket gyakorolnak vele stb. Amúgy milyen fajtákat alkalmaznak rendõrkutyának?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ! :) Nem is baj az ha más fajtákat is bevetnek. Az elterjedt az a német juhász bár én imádom õket, de sok más kutya is képes olyan teljesítményt nyújtani. A malonois-t meg szerintem simán le német juhászozzák ha nem ismerik a fajtát.
HÁt szerintem meg az ilyen sportoló, hivatásos kutyákat egészen a gazdához kerülés pillanatától kell képezni és nem csak 1 éves kortól addig meg nõ mint a gaz! Az úgy nem megy. Lehet addig nem tanul semmi speciálisat, de sok dologgal kell fejleszteni, alapvetõ dolgokra is szükség van az együttéléshez.
Az ül, fekszik, marad stb. alap - de ezt egy családi kutyának is tudnia kell. A kölyökNEVELÕ szerintem elég kifejezõ szó - 1 éves korukig kölyökNEVELÕknél vannak a kutyák, ahol szocializálódik, ingergazdag környezetben mozog, megismer sok mindent. Senki nem mondta h nõ mint a gaz. Viszont hidd el, h a vakvezetõ kutyák képzését 1-1, 5 éves korban kezdik. Több okból is: addigra látszik igazán, h melyik lesz alkalmas tényleg valamint addigra érnek meg agyban a segítõ feladatokra.

Kullancs elleni oltással kapcsolatos kérdés! Érdemes? Ki mikor kezdi beadatni? Hányszor kell? Mennyi idős babánál?

Legjobb válasz: A legjobb õsszel lett volna, ha akkor kezdik. Akkor nem terheli túl a szervezetet, mert ki lehet várni közte az 1 hónapot. Nekem most már a gyorsítottról beszéltek, de erre azt mondta a gyerekdokim,hogy annyira sûrûsíteni kell,hogy védettség alakuljon ki,hogy teljesen legyengíti az immunrendszert, így én azt hiszem õszig maradok a sprayknél. Azt mondta ez még a 10 évesemet is megviselné. A szomszéd 30 valahány éves, most kapta az utolsót olyan beteg hogy ilyennek még nem láttam.Taknya-nyéla egybe folyik, feje fáj.Mindegyik után így volt azt mondja. Egyébként biztos nem rossz dolog, de én vacillálok.

A legjobb õsszel lett volna, ha akkor kezdik. Akkor nem terheli túl a szervezetet, mert ki lehet várni közte az 1 hónapot. Nekem most már a gyorsítottról beszéltek, de erre azt mondta a gyerekdokim, hogy annyira sûrûsíteni kell, hogy védettség alakuljon ki, hogy teljesen legyengíti az immunrendszert, így én azt hiszem õszig maradok a sprayknél. Azt mondta ez még a 10 évesemet is megviselné. A szomszéd 30 valahány éves, most kapta az utolsót olyan beteg hogy ilyennek még nem láttam.Taknya-nyéla egybe folyik, feje fáj.Mindegyik után így volt azt mondja. Egyébként biztos nem rossz dolog, de én vacillálok.
Ja lehagytam, hogy 3 oltás kell. /Kicsik.10 és 2, 5 éves./
Nekem most lesz 20 hónapos a fiam és pont ma kapta meg az elsõt, 4 hét múlva kapja a másodikat és ha jól tudom 9 hónap múlva a harmadikat. De már a második után védett lesz, tehát hat.
2, 5 évesem 3 hete kapta az elsõt, 2 hét múlva a másodikat fogja, ami után már védett. Aztán majd valamikor õsszel-télen kell a harmadikat. Utána úgy tudom 5 évente kell emlékeztetõ. Semmi baja nem volt tõle.
1, 5 évesen 3 hét különbséggel kapott tavaly két oltást, semmi mellékhatás nem volt és beteg se lett. Ismétlõt a 2. után egy évvel adnak, utána talán 3 évente kell kapnia.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!