Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idö szülés (675 db)

Anyukák, apukák, szülés utáni első együttlét: mennyi idővel szülés után, milyen volt (úgy értem, hogy nagyon más, mint szülés előtt, érezhető különbség lett? ), ki kezdeményezte? És hogy védekeztetek?

Legjobb válasz: Mi a szülés utáni 7. hétben szexeltünk elõször, nekem eleinte fájt, kellett síkosító is, amúgy óvszerrel védekeztünk. Következõ alkalommal már egyáltalán nem is fájt (szintén a 7.hét). Férjem kezdeményezett.

Mi a szülés utáni 7. hétben szexeltünk elõször, nekem eleinte fájt, kellett síkosító is, amúgy óvszerrel védekeztünk. Következõ alkalommal már egyáltalán nem is fájt (szintén a 7.hét). Férjem kezdeményezett.
5 hétig vártunk (természetes szülés után), legalábbis a behatolással. De már a 2. héttõl nem véreztem, így volt ez meg az. :) Már a 4. héten is próbáltunk szeretkezni, de akkor még volt egy varratom, és az feszült. De az 5. héten minden simán ment. Az elsõ 1-2 percben érzékeny volt a gátmetszés helye, de aztán elmúlt, és ugyanolyan jó volt, mint azelõtt. Sõt, még jobb is, mert érzékenyebb lettem, sokkal könnyebben el tudtam élvezni. Óvszerrel védekeztünk, mert akkor már nem szoptattam, de a gyógyszerrel meg kellett várni az elsõ menstruációt, ami 2, 5 hónappal szülés után jött elõször.
7 héttel szülés után. Nem volt kellemes. Óvszerrel. 21/N fél éves kislány anyukája.
Császárral született a kisfiam, és a 4. hét eltelte után kezdtünk próbálkozni(akkor már nem véreztem egyáltalán ). Nekem nem fájt, inkább olyan érzés volt, mintha full száraz és szûk lennék. A szárazság megmaradt még egy ideig, de igazán fájdalomról nem tudok beszélni. Szerencsém volt!
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat!
Mi szülés után 6 héttel szeretkeztünk, de nem mondhatom, hogy nagyon jo volt... viszont rá 1 honapra, mikor elõször megjött...volt külömbség...nagyon érdekes volt hogy csak az elsõ menszesz után élveztem igazán a dolgot. A férjem nagyon odafigyelt de én voltam a kezdeményezõ. Õ bármeddig tudott volna várni, azt mondta szoljak, ha ugy érzem belevághatunk :)
Gyógyszerrel védekeztünk, aztán 3 hónap után rátértünk a pharmatex krémre.
Én természetes úton szültem. 8. héten voltunk együtt, sikosítval is éreztem a behatolást, sõt ki is voltam még tágulva, úgyhogy nem élveztem. Sõt kétségbe estem hogy ez ha így marad akkor 30 évesen pápá sexuális élet. De azóta a kitágultság ha nem is szûnt meg, de klasszisokkal jobb a helyzet!!! És így élvezem is, igaz nem minden pózban. Szóval bármit is fogsz érezni ne ess kétségbe mert idõvel jobb lesz. 6 hós baba anyukája.

Mennyi idővel szülés előtt érdemes beszerezni az igénylőpapírokat (Tgyás csp anyasági)? És azt majd csak mi vihetjük vagy más is? És a gyerekorvost felkeresni, mikor érdemes?

Legjobb válasz: Szia! Ezeket az igénylõlapokat le is lehet tölteni a netrõl, tehát szülés elõtt bármikor beszerezhetõek, az a legjobb, ha a baba születése után személyesen adjátok be õket, lehet postán is igényelni az ellátásokat, de akkor van mikor 2 hónap az átfutási idõ. A védõnõt és a gyerekorvost is a baba megszületésekor érdemes értesíteni, mert mikor hazamentek 1-2 napon belül szokták meglátogatni az újszülöttet.

Szia! Ezeket az igénylõlapokat le is lehet tölteni a netrõl, tehát szülés elõtt bármikor beszerezhetõek, az a legjobb, ha a baba születése után személyesen adjátok be õket, lehet postán is igényelni az ellátásokat, de akkor van mikor 2 hónap az átfutási idõ. A védõnõt és a gyerekorvost is a baba megszületésekor érdemes értesíteni, mert mikor hazamentek 1-2 napon belül szokták meglátogatni az újszülöttet.
Szia , én tavaly szültem és a kórházba(szfvár) minden szükséges papírt megkaptunk, mindent elmagyaráztak , hogy mivel hová kell menni.Ez remélhetõleg most is így lesz, mert novemberben újra megyek szûlni.
Az államkincstár javasolja a postai ügyintézést. Én augusztusban családi pótlék ügyben másfél hét múlva választ kaptam. Meg is lepõdtem, milyen gyorsak voltak. Az ügyfélkapus megoldás sem rossz...
12.15-ÖS VAGYOK, BOCSI ROSSZUL ÍRTAM AZ EGYSZERI ANYASÁGI TÁMOGATÁSHOZ ADTAK PAPÍRT A KORHÁZBA A GYEDET A MUNKÁLTATÓNÁL INTÉZTÉK!
Elõtte tök felesleges, mert mindenhez kell a baba taj száma, ami szülés után jön meg kb 2 héttel postán. Szerintem bárki beviheti a tbhez, de jobban jártok, ha te vagy párod viszi, és mindjárt átnézetitek, hogyminden rendben van-e vele, mert ha nincs, megmondják mit pótolj, és így még pénzre is számíthatsz olyan 2 hónapon belül... A doki a kórházból hazajövetel napján , vagy másnak ki szokott menni megnézni a babát ( a gyerekorvos)Amúgy nem kell elmenni hozzá, a védõnõ átadja az adataidat a dokinak , de persze felkeresheted, ha látni akarod...

Szülés után törvényszerű a hajhullás? Mindenkinél jelentkezik? Mennyi idővel szülés után? Meddig tart?

Nekem szülés el?tt csomóban hullott, hormonzavar miatt (PCOS, IR). Most 8 hetes a babám és félek, hogy még fokozottabban fog jelentkezni.

Legjobb válasz: általában mindenkinél, változó mértékben, hetek. max egy-két hónapig

általában mindenkinél, változó mértékben, hetek. max egy-két hónapig
Nekem teljesen kimaradt a hajhullás, cserébe 2hónapig túlórázott rajtam a fogdoki, annyira lerongyolódtak a fogaim.. :( :)
Kb 3 honappal a szules utan kezdodott es 2-3 honapig tartott mindket gyereknel. Eleg hosszu a hajam, a hajmosasnal le sem folyt a viz, annyi kijott minden alkalommal. De utana mindig rendezodott a dolog :-)

Mennyi idő szülés után míg "visszarendeződik" az ember? Értem ez alatt pl. a csípőcsontot vagy a hajhullás abbamaradását, májfoltok halványodását és persze a plussz kilók eltűnését?

6 hónapja szültem már egész reményvesztett lettem...de tegnap azt mondta valaki eltarthat egy évig is! Lehetséges ez? Tarthat még nálam hormonális változás ami miatt még van hajhullásom, plusz 7-8 kiló (tornázom is) stb...pedig már sajna nem szoptatok 3 hónapja.

Legjobb válasz: Nekem a hajam a szülés után ég egy évvel is hullott.Igaz már nem annyira.

Nekem a hajam a szülés után ég egy évvel is hullott.Igaz már nem annyira.
Szia! A hajhullás kb 9 hónap, a csípõ kb 1 év míg vissza áll a régi állapotára. Háát, a felszedett kilók pedig, ha nem szopiztatsz, akkor csak a táplálkozásodon múlik. De, ha letelik az 1 év utána biztos könnyebb a fogyi is.
A várandósság 9 hónapig tart, ez alatt készül fel a tested a szülésre. Ugyanennyi idõ kell ahhoz, hogy visszanyerd önmagad. Nem szabad siettetni, a hajhullás sokáig eltart, a kilók valakinek gyorsan lemennek, valakinek lassan. Persze figyelembe kell venni a genetikát is!
A barátnõm ksibabája márciusban lesz 1éves és mostanra nyerte vissza az alakját, még szoptat is és most kezd majd el tornázni! Az én babám 3hós és mostanra érzem azt, h kicsit egyenesbe jöttem testileg-könnyebben feljönnek a rucik, lassan ugyanolyan a hasam, mint rég, bár még van rajtam 5-7kg, de amíg csak szoptatok, addig nem vetem bele magam a kemény tornába, pedig szívesen mennék már :O) itthon reggel a tv-vel tornázom 5percet és attól is izomlázam van!Mindenkitõl azt hallom, h nagyon lassan megy le az a plusz kiló, ami szülés után maradt-együttérzek veled, mert engem is zavar, de a párom így elfogad addig, míg szoptatok :O) és hát a baba a mindenünk, így rá koncentrálunk jobban, nem egymásra, mint azelott!
Ez nagyon változó lehet. Csak hogy két eltérõ példát említsek... Én a terhességem alatt 12 kg-t híztam, a tesóm 25-öt. Én ahogy megszültem már csak pár kg felesleg volt rajtam, a tesóm 18 kg plusszal jött ki. Nekem két hónap alatt visszarendezõdött a bõröm, a tesóm kislánya másfél éves, az õ bõre még mindig olyan, mint volt szülés után. Pedig tesók vagyunk. Hogy mikor kerülsz vissza a régi passzba, az nagyon eltérõ lehet még családon belül is. Szóval, nincs okod aggódni. Ha tornázol és egészségesen táplálkozol, akkor vissza fogsz "igazodni magadhoz". Úgy néz ki, nálad ez lassabb folyamat, de a pontos idõt nem lehet megmondani.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindenkinek! Ezek szerint van még remény ...de azért ne fogjak mindent a szülésre meg a hormonokra:) "dundi" családból származom (talán számít, talán nem) de azért szeretnék visszafogyni a terhesség elõtti súlyomra. A hajam szép hosszú volt és levágattam vállig érõre mert nagyon hullot sajna még most is. Nyáron lesz a kisfiam 1 éves addig adtam magamnak határidõt...bár hogy mit csinálnék azon túl ? Nem tudom. Szeretném visszakapni régi önmagam. Irigylem azokat akik pár hónap alatt visszanyerik eredeti formájukat. Persze a gyerekem kárpótól mindenért :) :) nem cserélném vissza:) Köszi még egyszer a válaszokat!
Én emlékszem rá, amikor a fiam elsõ szülinapja elõtt pont egy nappal mentem új fodrászhoz, és a hölgy meg volt lepõdve, hogy mennyire hullik a hajam :S Pedig a terhességem elõtt, egész kicsi gyerek korom óta olyan dús és vastag szálú hajam volt, hogy ha összefogtam, hajókötélnek is beillett volna. Már nem is tudom, mikor maradt abba a hajhullásom, de most 2 éves múlt a fiam, és pont olyan a hajam, mint régen volt (kivéve, hogy most rövid), nem hullik egyáltalán, ismét dús és vastag szálú.

Mennyi idővel szülés előtt jelentkeznek a mensiszrű görcsök?

Ma reggel nagyon fájt a derekam és szinte folyamatában mensiszer? görcseim voltak.Vissza aludtam délel?tt utánna jobb lett,nem fáj a derekam úgy és a görcsök csak néha vannak.Nem nagyon voltak jóslóim..vagyis nem vészesek eddig..Vajon mennyi id?m lehet?38hetes 4napos vagyok

Legjobb válasz: Ezek akár még 2 hétig is kitarthatnak,ez is változó.Könnyû szülést kívánok! 37 hetes kismama

Ezek akár még 2 hétig is kitarthatnak, ez is változó.Könnyû szülést kívánok! 37 hetes kismama
Szia. Figyeld a "görcsöket", hogyan követik egymást. Valószínüleg ezek a jóslófájásaid. Görcsölget, keményedik a pocak. DE!! Rendszertelenül. Órát nézve nem követik ugyanannyi idõvel egymást, de eltarhatez az idõszak 1-3 órát is. A szülési fájásoknál percre pontosan követik egymást és csak hamarabb jöhet a következõ görcs, pocakfeszülés, keményedés nagyobb idõközzel nem. Nem feltétlenül fájdalmas. Kb. 10 perces követés esetén érdemes intézetbe menni.Mennyi idõd van?? 1 óra? 2 hét?? Egyedül a pocaklakód tudja. Ha úgy érzed elérkezett az idõ, dönts. Intézetbe lehet menni. A rendszeres szülési fájások is leállhatnak. Majd akkor eldönti az orvosa továbbiakat.Problémamentes szülést. Erzsók próbált segíteni
37 hetes voltam amikor elõszõr éreztem ilyet.Még túl is hordtam utána a lányom.Szóval még simán lehet idõd.Aztán az is lehet holnap megszülsz.Nekem egyszercsak beindult a dolog, és 7 óra múlva már megcsodálhattam a kisasszonyt.
Ez még csak jólsó, ha rendszeres lesz, akkor lesz szülés. Nekem 32 hét után már voltk jóslóim. A szülés úgy indult, hogy szombat este 7-kor vettünk egy meleg fürdõt (túlhordtam a picit) és óránként voltak fájásaim hajnali 1-ig, majd 20 percesek, végül 3-tól 8 percesek délig, utána 5 percesek, délután fél 3-kor burkot repesztettek, és fél hatra meglett a lányom:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm akkor erre semlehet mit adni, mert mindenkinél máshogy zajlik le..
Szia. Persze, hogy mindenkinél máshogy zajlik. Ami biztos, az a rendszeres idõköz. Az, hogy hol fáj, változó lehet. Az is, hogy kinek mennyire. Mivel faros és eldöntött a császár, nem kell megvárni még a 10 perces idõközt sem. DE!! lehet, hogy ilyen idõközökkel kezdõdik. Egy szó... ha rendszerességet fedezel fel, akkor mehetsz szülni. Erzsók

Mennyi idővel szülés után jelentkezik újra a havi vérzés?

Hat hónappal ezel?tt szültem, de még nem nem tért vissza a vérzés. Tejem van még.

Legjobb válasz: Amikor már nem csak szoptatsz.Napi 1-2 szonál már általában visszaáll a rend.De olyan is van,akinél már a gyerekágy végén jelentkezik a mensi,pedig csak szoptat. Mindenesetre fogamzásgátlásra nagyon nem biztonságos,lett már pár ismerõsöm az elsõ pé-kor terhes. Amíg van rendesen tejed addig a doki sem foglalkozik vele.Ha abbahagyod a szoptatást,és 2 hónapon belül nem jön meg,akkor írnak rá valamit.Az elsõ gyerekem után nekem is kellett.De ez ritka. Minden jót,üdv

Amikor már nem csak szoptatsz.Napi 1-2 szonál már általában visszaáll a rend.De olyan is van, akinél már a gyerekágy végén jelentkezik a mensi, pedig csak szoptat. Mindenesetre fogamzásgátlásra nagyon nem biztonságos, lett már pár ismerõsöm az elsõ pé-kor terhes. Amíg van rendesen tejed addig a doki sem foglalkozik vele.Ha abbahagyod a szoptatást, és 2 hónapon belül nem jön meg, akkor írnak rá valamit.Az elsõ gyerekem után nekem is kellett.De ez ritka. Minden jót, üdv
Nekem sajnos pontosan 6 héttel szülés után, el is apadt a tejem, pedig elõtte rengeteg volt. Örülj neki, hogy még nem jött meg. Az átlagos az, hogy 9 hónappal a szülés után, hisz ennyi idõ kell a szervezetednek, hogy teljesen regenerálódjon.
Szia!Én 6, 5 hónapja szültem és még nekem sem jött meg.Én is szoptatok, szerintem ez még nem baj, hogy nemjött meg, legalábbis remélem nem lesz bajom belõle.

Szülés megindulás előtt kb. mennyi idővel kezd a pocak lefelé ereszkedni?

Eddig nagyon fent volt a pocakom, az elmúlt 2-3 napban szépen lassan kezd lefelé ereszkedni és feszülni. Hátam fájdogál, és hol enyhe, hol er?sebb mesi szer? görcsölgetés naponta párszor el?fordul. 35 hkm

Legjobb válasz: Én állandóan vártam, hogy ereszkedjen le a pocakom, mikor már tudtam, hogy már nincs sok a szülésig, de nekem nem ereszkedett le. A görcsök természetesek, nekem is voltak a dokim szerint a méh felkészül a szülésre. Én úgy tudom, hogy ebbõl nem lehet megállapitani, hogy mennyi idõ van még a szülésig. Könnyü szülést neked!

Én állandóan vártam, hogy ereszkedjen le a pocakom, mikor már tudtam, hogy már nincs sok a szülésig, de nekem nem ereszkedett le. A görcsök természetesek, nekem is voltak a dokim szerint a méh felkészül a szülésre. Én úgy tudom, hogy ebbõl nem lehet megállapitani, hogy mennyi idõ van még a szülésig. Könnyü szülést neked!
Nekem 35 hetes koromtól hol fentebb hol lentebb volt a pocim. Attól függött hogy épp milyen pózban van a babó. 40+1 lett belõle.
A kérdező hozzászólása: Kimaradt, hogy holnap megyek pont dokihoz, és 3 hete mikor vizsgált még zárva voltam. Mindent rendben találta az uh-n is.
Nekem már kb a 34 héten leereszkedett a védõnõ ijjesztgetett is hogy koraszülés lesz...Ehhez képest 2 nappal túlhordtam :)
Nekem már a 34. héttõl lejjebb ereszkedett a pocim. Még egyben vagyok, jóslókkal, keményedésekkel... 37+1 hkm
Nekem egyáltalán nem ereszkedett, csak a szülõszobán. El is volt deformálódva és nagyon fura volt, puha, még a babát is ki tudtam benne tapogatni. :)
Bocsi, elõzõ vagyok, nem ide szántam a választ, nem tudom mit keresek itt.
Lehet, hogy a nyákdugó. De ha az is akkor sincs semmi jelentõsége, nekem 2 héttel a szülés elõtt ment el, 38+2-n szültem. Amúgy meg ha most születne meg a babód se lenne semi gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szeretném már a karjaimban tartani a picikémet, de azért még csak maradjon bent pár hétig :)
Nekem sem ereszkedett le, sokáig is tartott a vajúdás. Mindig mondta a doktornõ, hogy még nem repeszt burkot, mert nagyon magasan van a baba buksija.
Nem mindenkinek száll le a pocakjak, szülés elõtt.Valakinek csak a kórházban szüléskor, vagy szülõágyon megy le.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Doki szerint minden rendben, még zárva vagyok. Azt mondta, hogy csak helyezkedik, készülõdik a baba, de egyenlõre nem akar még kijönni:)

A szülés alatt mennyi időt tölt velem a szülésznő, és mennyi az az idő, amikor már az orvos is becsatlakozik?

Ez érdekelne, melyiket érdemesebb fogadni? Ha pár szóval leírnátok a véleményeteket, tapasztalataitokat, hálás lennék!

Legjobb válasz: ez sok mindentõl függ,például attól hogy éppen hány kismama vajúdik és szül az osztályon....a fiamnál,rettenetes nyüzsgés volt alig alig néztek rám,csak a férjem volt velem(mondjuk ezt akkor annak tudtam be hogy már 10 órája vajudtam és elsõ gyerek volt,mit üljenek ott velem)az orvosnak akkor szóltak mikor már jött a baba,elõtte kb 1x nézett meg,de nem fogadott doki volt,szóval az nem volt egy jó tapasztalat ,a lányomnál senki más nem volt rajtam kivül éppen,ja és akkor csattogtam ki a kórterembõl mikor már dolog volt...megnézett a doki majd elment a szülésznõ egy nagyon aranyos "fiatal" nõ volt és végig mellettem maradt ,beszélgetett foglalkozott velem,aztán mikor jött a bébi akkor szólt az orvosnak,de ez a szülésem kb 30 perc alatt megvolt....õszintén remélem hogy hasonlóan nyugodt szülésem lesz a harmadik is....minden szülés és körülmény más és más ,lehet hogy megfogadsz egy orvost és nem lesz odaadó de lehet ez fordítva is,orvosa is válogatja,de gondolom hogy ha valakinek plussz pénzt adnak az másként áll a dolgokhoz...

ez sok mindentõl függ, például attól hogy éppen hány kismama vajúdik és szül az osztályon....a fiamnál, rettenetes nyüzsgés volt alig alig néztek rám, csak a férjem volt velem(mondjuk ezt akkor annak tudtam be hogy már 10 órája vajudtam és elsõ gyerek volt, mit üljenek ott velem)az orvosnak akkor szóltak mikor már jött a baba, elõtte kb 1x nézett meg, de nem fogadott doki volt, szóval az nem volt egy jó tapasztalat , a lányomnál senki más nem volt rajtam kivül éppen, ja és akkor csattogtam ki a kórterembõl mikor már dolog volt...megnézett a doki majd elment a szülésznõ egy nagyon aranyos "fiatal" nõ volt és végig mellettem maradt , beszélgetett foglalkozott velem, aztán mikor jött a bébi akkor szólt az orvosnak, de ez a szülésem kb 30 perc alatt megvolt....õszintén remélem hogy hasonlóan nyugodt szülésem lesz a harmadik is....minden szülés és körülmény más és más , lehet hogy megfogadsz egy orvost és nem lesz odaadó de lehet ez fordítva is, orvosa is válogatja, de gondolom hogy ha valakinek plussz pénzt adnak az másként áll a dolgokhoz...
rám alig nézett a szülésznõ.én szóltam neki hogy már tolófájásaim vannak.még beöntésre se maradt idõ mert õk úgy voltak vele hogy még ráérnek de a babám nem ért rá ki akart jönni.az orvos csak akkor jött mikor már nyomni kellett.de ez egy rossz tapasztalat.jobbakat neked!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tapasztalatokat! szívesen veszem, ha van még valakinek! ;-)
Szia! Elsõ gyermekemet a Margit kh-ban szültem egy bûbájos szülésznõ segítségével, ügyeletes orvosnál.Volt fogadott orvosom, de úri kedve úgy tartotta nem jön be, meg is mondtam neki a véleményemet, pénzt sem adtam neki szülés után.Elõtte annál inkább, havi 5-10e Ft-ot. Jelenleg a Kistarcsai Flór Ferenc kh.-ba járok egy kedves orvoshoz, nem követem el újból azt a hibát, hogy tömöm a doki zsebét, nem járok magánrendelõbe!!! A doki amúgy is "csak" a végén jön be, kb.15-20percet tölt veled! Remélem segítettem, sok sikert! 32hetes km
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm. Ez azért durva, hogy felfogadsz egy orvost, számítasz rá és nincs kedve bemenni?!

Már 1 hete vannak joslofájásaim, amik egyre erösödnek és már éjszaka is fáj egyre kevesebbet tudok aludni mennyi idöm lehet még a szülésig vasárnap töltöm be a 39dik hetet mikor lessz ebböl szülés?

Legjobb válasz: Ezt nem lehet megmondani, hogy mennyi idõd van. Lehet még ma megindul, lehet csak másfél hét mulva. Nekem 32 hetesen kezdõdtek a jóslók, és szülés elõtt 2-3 héttel elmultak. Szülés elõtt semmi bajom nem volt. Ne félj, nem megy az olyan hamar... legyen kész a cuccod, hívd a férjed, ha nem ér haza, vagy félsz, hívj mentõt. Hívj egy barátnõt, aki el tud jönni hozzád, és beszélgessetek kicsit:-)(én is egyedül voltam, 39 hetesen költöztünk, igaz, utána szabin volt egy hetet a férjem, rohangáltunk átiratni mindent, és túlhordtam 8 napot)

Ezt nem lehet megmondani, hogy mennyi idõd van. Lehet még ma megindul, lehet csak másfél hét mulva. Nekem 32 hetesen kezdõdtek a jóslók, és szülés elõtt 2-3 héttel elmultak. Szülés elõtt semmi bajom nem volt. Ne félj, nem megy az olyan hamar... legyen kész a cuccod, hívd a férjed, ha nem ér haza, vagy félsz, hívj mentõt. Hívj egy barátnõt, aki el tud jönni hozzád, és beszélgessetek kicsit:-)(én is egyedül voltam, 39 hetesen költöztünk, igaz, utána szabin volt egy hetet a férjem, rohangáltunk átiratni mindent, és túlhordtam 8 napot)
mostmar nem sok idod van mindenoras vagy!! a nap barmelyik szakaszaban megindulhat a szules ugy hogy, ne legyel magad mostmar!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Bár megtehetném hogy valaki ithon legyen velem de sajnos a szüleim nem élnek a férjemnek meg dolgozni kell nem is keveset hogy megéljünk.De nagyon jo lenne ha ithon lehetne velem már nagyon nehezen viselem a fájásokat és jo lenne valaki aki eltereli a figyelmemet meg hát ha indul a szülés akkor tényleg jo lenne valaki melletem.De hát ez van, majd hivom ha ugy érzem menni kell, bár tudnám mikor fog jönni??!Irjatok még szerintetek mennyi idö lehet még hátra?

A TGYS-t a szülés előtt 1 hónappal lehet igényelni (ha jól tudom). Ki az aki igényelte, milyen papírokat kellett beadni, és mennyi idővel előtte?

Egyáltalán megéri-e szülés előtt megkezdeni a TGYS-t? Én december 8-ra vagyok kiírva.

Legjobb válasz: szülés elõtt 28 nappal lehet kérni, egy orvosi papír kell hozzá a háziorvostól is akár, hogy terhességi állományba vesz. 6 hónapig jár, akármikor igényeled (tehát nem a szüléstõl számítva), de csak a szülés után folyósítják. a mennyivel elõtte kérdésre sajnos nem tudok mit mondani, én még a szabimat töltöm :) (és nincs is már egy hónapom a szülésig)

szülés elõtt 28 nappal lehet kérni, egy orvosi papír kell hozzá a háziorvostól is akár, hogy terhességi állományba vesz. 6 hónapig jár, akármikor igényeled (tehát nem a szüléstõl számítva), de csak a szülés után folyósítják. a mennyivel elõtte kérdésre sajnos nem tudok mit mondani, én még a szabimat töltöm :) (és nincs is már egy hónapom a szülésig)
A tgyas kivant megkezdesenek napjan, vagyis a kiirt datum elotti 28. napon kell kelnie az orvosi igazolasnak (haziorvostol). Ehhez meg van ket kitoltendo igenylesi nyomtatvany, ezt elore meg tudod kerni kitoktesre a munkaltatod szemelyugyesetol. A kitoltott nyomtatvanyokat az orvosi igazolassal egyutt a fent irt napon leadod a munkaltatodnal. Kovetkezo fizunapon mar fizetik is (mindezt ugy irtam, ha a munkaltato kifizeto hely).
Ja, es a baba szuletese utan az o papirjait is be kell kuldeni potlolag (masolatokat).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
A kiírt idõpont elõtt 28nappal el lehet indítani az igénylést, de csak akkor kezdik utalni, miután bemutattad a babó anyakönyvi kivonatát!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!