Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idö mehetek (64 db)

Mikor fürdessem az 5 hetes babámat? Tapasztalatokat szeretnék a napirendről, mit hogy kell csinálni? Sétálni mikor és mennyi idöre mehetünk?

Anyatejes és 3 oránként eszik,általában reggel fél8 8 körül reggeli és 3-3.5 oránként eszik igy este 5 -8-11 kor kéne ennie de van hogy csuszik és 6-9 lessz belöle de 9-töl fél 11ig cicizik kissebb megszakitássokal mire végre alszik 8:30körül fürödünk de elötte nem lehet birni veleaz 5-6 orás etetés utánn sehogy sem jo neki sem kézben sem ágyban semmi nem köti le ezért szeretnék változtatni a napirendjén hogy ezt az esti nyüglödést kiküszöböljük.Légyszi irjátok le ti hogy csináljátok.Ja és a séta idöpontját is légyszi irjátok meg,KÖSZÖNÖM ELÖRE IS!

Legjobb válasz: Mi úgy csináltuk a kisfiunkkal, hogy 17-kor fürdettük. Tudom, hogy korai idõpont, de utána úgy aludt, hogy este 9-kor fürdetni, már késõnek gondoltuk. És mivel téli baba, így korán volt sötét, és fürdés után már éjszaka volt neki. Azóta már 9 hónapos, és kitoltuk a fürdés idejét este 7-8 óra közé. Mivel pici a babád, és elég hûvös van kint, meg jön a tél is, szerintem elég egyszer sétálnod vele, mindegy, hogy délelõtt, vagy délután(de ha gondolod kétszer is lehet, ha szépen süt a nap). Ennyi idõsen nálunk úgy volt a séta, hogy elmentünk a boltba, utána kb. fél órát sétáltunk. Boldog babázást. 2 gyerek anyukája

Mi úgy csináltuk a kisfiunkkal, hogy 17-kor fürdettük. Tudom, hogy korai idõpont, de utána úgy aludt, hogy este 9-kor fürdetni, már késõnek gondoltuk. És mivel téli baba, így korán volt sötét, és fürdés után már éjszaka volt neki. Azóta már 9 hónapos, és kitoltuk a fürdés idejét este 7-8 óra közé. Mivel pici a babád, és elég hûvös van kint, meg jön a tél is, szerintem elég egyszer sétálnod vele, mindegy, hogy délelõtt, vagy délután(de ha gondolod kétszer is lehet, ha szépen süt a nap). Ennyi idõsen nálunk úgy volt a séta, hogy elmentünk a boltba, utána kb. fél órát sétáltunk. Boldog babázást. 2 gyerek anyukája
Szia! Mi ugy csináljuk hogy napközben 3óránként hamizunk, felkeltem ha esetleg aludna de többnyire már beállt magától(tápszeres) ha jó idõ van valamelyik hami után kimegyünk.Este 8kor van fürcsi utána vacsi és reggelig alszik.A napirend 6, 7-11-14-17-20, 30 .Nálunk is szokott az lenni hogy a délután 17 órai hami után már nyügi, van amikor pont ezért akkor viszem ki egy körre. Kitartás:7 hetes anyuka
Szia, az esti nyûglõdés nálunk is megvan, mi hétkor fürdünk, utána szopi, fél nyolc körül bealszik, de kilenckor újra felébred. Ilyenkor nem kér enni, de vissza kell altatni, ami elég sírós, viszont utána alszik kb. kettõig, akkor evés, és alvás kb hatig. Napközben mi is három óránként eszünk, séta eddig négy-öt körül volt, most elõbbre hoztuk, mert korán sötétedik. Két hónapos a kisfiam. Sok sikert!
Szia! Nekem már 5 hónapos a kislányom de õ is 3 óránként szopizott, óramû pontossággal 1 hetes kora óta, õ anyatejes. Mi sétáltunk délelõtt is délután is 1-1 órát, most azért hûvõsebb van elég a fél fél óra. Minnél többet viszed levegõre annál jobban fog aluszikálni, persze jól kell felöltözni.Nekünk a napirendünk reggel 7, 30-8óra- 11 óra 14:00- 17:00, -20:00és az utolsó 23:00 majd alvás reggelig.Fürdés fél 9 körül.A nyûgösség az az esti fáradtság miatt van minden babánál, feldolgozzák a napi információáradatot, és eseményeket.Ez késõbb már leredukálódik és elmúlik teljesen.Próbál úgy fürdetni este hogy se ne legyen teli a hasikája és se ne legyen üres, egyik sem jó. Nagyon jó babázást kívánok:) 5 hós kislány anyukája
Azonnal kihasíthatsz, nincs megkötött idõ intervallum.
Én még nem hallottam 30 évesnél fiatalabb katonáról, akit önként kivittek volna. Pláne, hogy csak tiszteket visznek ki, ami mondjuk nem nagy szám, mert 1 diplomával már hadnagyként kezdesz... Én azt ajánlom, hogy elõbb gyûjts tapasztalatot, aztán késõbb jelentkezz. Egyébként ha vagy egy 25 éves Zászlós, és egy 32 éves Fõhadnagy, akkor biztos hogy a fõhadnagyot fogják kiküldeni, nem a zászlóst!!
Bizonyos szolgálati idõ után érdemes csak jelentkezni.Önként.Listára kerülsz.Külön alkalmassági+kiképzés után visznek ki, ha te kellesz nekik.És akkor is elõször csak valami közeli misszióba(Koszovó mondjuk).Nem olyan egyszerû kijutni.Sokan jelentkeznek.Képzetlen tejfölösszájúakat nem szoktak kivinni.Hacsak apuka nem valami vezér....

Anyajegy leszedése után mennyi idővel mehetek strandra?

Hogy működik ez? Ha odamegyek a bőrgyógyászhoz, új időpontot ad, és akkor csinálja meg, vagy ott helyben? Minden anyajegyet leszednek? Vagy a hátamon négy nagy, ebből kettő olyan ami nagyon zavar, rendszeresen belekapok, kipúposodik, az egyiknek több színe van, szóval szerintem nem okés, és le is szeretném szedetni, nyáron elég necces a leégések miatt, szeretnék napozgatni, strandolni, de mindig félek, hogy valami gáz lesz velük... Ha leszednék, mennyi idő múlva lehet pl strandra menni vele? Tegyük fel hogy ma leszedik, van varrat meg minden, de a mai naptól mennyi idő, hogy én elmehessek úszni az uszodába? Köszi:)

Legjobb válasz: Mûtétek után, a varratszedést követõen 2-3 nappal már lehet fürödni,úszni.De a strand más tészta. Ha most leveteted a nyáron,azért kell óvnod,mert ha nap éri nagy valószínûséggel lesz nyoma a gyógyulásnak. Ha olyan helyen van,ahol nem éri a nap semmi gond,de a hátadat gondolom szeretnéd napoztatni.Inkább várd meg az õszt.

Mûtétek után, a varratszedést követõen 2-3 nappal már lehet fürödni, úszni.De a strand más tészta. Ha most leveteted a nyáron, azért kell óvnod, mert ha nap éri nagy valószínûséggel lesz nyoma a gyógyulásnak. Ha olyan helyen van, ahol nem éri a nap semmi gond, de a hátadat gondolom szeretnéd napoztatni.Inkább várd meg az õszt.
A kérdező hozzászólása: Oké:/ Csak mindig félek, hogy tényleg elrákosodik, van amelyik ilyen meggymag méretû, és picit ki is dudorodik:S
Tényleg érdemes megszabadulni tõle!Mondjuk, ha most leveteted olyan 3 hónap múlva már nem lesz gond.Kérdés mikorra tudnak idõpontot adni a mûtétre.
A kérdező hozzászólása: És mi a helyzet a sminkkel?
1-2 nap kell a regenerálódáshoz úgy lehet, ha véded.Sminket se egyenlõre el ne tömítse.

Mennyi ideig mehetek még így? Mz Etz 125

Csörög az MZ-m kuplunglánca, cserére érett. Láncot tudtam venni, de a fogaskerekek csak később jönnek meg. Meddig merjek még menni a motorral?

Legjobb válasz: ne sokáig...

ne sokáig...
Hát ha leszakad lehet hogy az kijön a kuplungdeklibõl... Szóval nagyon sokáig ne használd. Meg fõleg ne erõltesd.
Nincs ott olyan erõ, hogy elszakadjon! Volt régen néhány 125-ösöm, ronda hangja van, de sose szakadt el a lánc!
Az enyémbe is csörgött anno! Erre van egy jó megoldás! A 100 vagy 105 Skoda vez.mû lánca ugyan ez a méret, csak százszor erõsebb, én azt tettem rá! Az életben ki nem nyúlik többet!
A kérdező hozzászólása: Már megvettem az új láncot. MZA-s lánc, most nagy fogaskerékre gyûjtök.

Császármetszés után mennyi idővel mehetek szoliba?

Legjobb válasz: Fél évig tilos! Különben nagyon csúnya lesz a heg. De ez minden mûtéti hegre igaz.

Fél évig tilos! Különben nagyon csúnya lesz a heg. De ez minden mûtéti hegre igaz.
Én azt hiszem 1 hónappal a császár után elmentem szoliba, de bugyiban voltam a fertõzésveszély miatt is, meg azért is, hogy a heget ne érje a fény.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Azért ma még felhívom a dokim, már 3 hónap eltelt :) )))
A kérdező hozzászólása: Na, azt mondta az orvosom, hogy (3 hónapja szültem), hogy ha eltakarom egy kis vékony csíkkal, akkor mehetek, de ne vigyem azért túlzásba! :) )))))

Ha 4 hónaposak a szerződéseim, akkor mennyi időre mehetek táppénzre? Szülési szabadságot kivehetek? Hogyan működik ez?

nov 30-án lejár és elvileg márc végéig hosszabbítják meg és április végén fogok szülni

Mennyi időre mehetek be?

Nem szoktam szoliba járni,de nagyon pattanásos a hátam és sokaktól hallottam,hogy a szoli segít elmulasztani a pattanásokat!

Legjobb válasz: elsõre 10 perc az SOK!!! sztem 3 max 5 bõõven elég.

elsõre 10 perc az SOK!!! sztem 3 max 5 bõõven elég.
Szerintem mehetsz 10 percre, ha nem vagy hófehérke!Nekem is van pattanásom, a hátamon is!Kicsit javult tölle, de nem sokat, inkább csak a hegek halványodtak!Amúgy szerintem a szoli nem múlasztja el véglegesen õket!Állítólag leszárítja!és igen rendszeresen kell járni, hogy javítson a helyzeten!Heti egyszer mehetsz szerintem! 20L
Kreol bõrre még szoli? Olyan leszel mint egy cigánylány fujj... :S Inkább kenegesd a hátad mindenfélével, vagy menj bõrgyógyászhoz és az biztos hogy segít.
A kérdező hozzászólása: Annyira nem sötét kreol, csak épphogy, én sem akarok cigány lánynak tûnni!

Szülés után mennyi idővel mehetek szoláriumba?

3 hete szültem,és már betegesen sápadt vagyok,napozni nem tudok kifeküdni a picit?l.Nem tudom,hogy foltos lesz-e a b?röm,vagy sem ha befekszem pár percre.

Legjobb válasz: Szerintem egy három hete szült kismamának a gyerekével kell(ene) foglalkoznia, nem pedig a szoláriummal. Egyébként meg nem gondolom, hogy higiénikus dolog lenne befeküdni a szoliba úgy, hogy közben vérzel.

Szerintem egy három hete szült kismamának a gyerekével kell(ene) foglalkoznia, nem pedig a szoláriummal. Egyébként meg nem gondolom, hogy higiénikus dolog lenne befeküdni a szoliba úgy, hogy közben vérzel.
Az én védõnõm azt mondta, hogy 6 hét után mert a bõrnek sem tenne jót elõbb. Meg a vérzést is meg kell várni, hogy elmúljon.
Szia! Szerintem menj nyugodtan, én is voltam 3 hét után, pedig császáros voltam, mondjuk már nem véreztem.... Viszont utánna a Picur nagyon nem akarta a cicit, pedig nem kentem be magam, és fürödtem utánna, de valami zavarta, ezért most kihagyom, a nappal nincs ilyen gondunk, és 20 perc alatt az is bebarnít egy jó meleg napon! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Szerintem mindenki maga döntse el, hogy szülés után mikor kezd a babája mellett(nem helyett!!!)magával is foglalkozni.Amúgy létezik álló szolárium is, ami teljesen higiénikus.
Nem hiszem, hogy valaki attól lenne rossz anya, hogy az egész napos gyermekszolgálat közben elmenne szoliba.Az a 3 perc igenis jár egy anyának is, akármennyi idõs a babája.Miért ne adhatna magára?Ha van, aki vigyázzon rá addig, nyugodtan menj!Én kivártam a 6 hetet, de csak a vérzés miatt. Jó szépülést!

Nyáron szülök. Szülés után mennyi idővel mehetek uszodába, Balatonba stb?

Legjobb válasz: Ja bocs azt nem láttam hogy szülés után mennél.Azt 6-8 héttel szülés után már megteheted.De a termálvízre itt is vigyázz.

Ja bocs azt nem láttam hogy szülés után mennél.Azt 6-8 héttel szülés után már megteheted.De a termálvízre itt is vigyázz.
Ha nincs nyitva a méhszájad akkor mehetsz, de ne sokat, és kerüld a termálvizet, mert az meleg, és a bacilusok, vírusok kedvenc lakhelye.Ha kinyílna a msz. akkor ne menj közös fürdõbe.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!