Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idö esnek a nök teherbe (2 db)

Mennyi idö alatt esnek a nök teherbe? Van valamilyen átlag, vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Azt mondják, egy év, de szerintem szervezetfüggõ az egész.

Azt mondják, egy év, de szerintem szervezetfüggõ az egész.
A kérdező hozzászólása: Nektek mennyi idö kellett?
Nekem védekezés mellett tabi nélkül a 2. hónapon jött a kicsi..
Szia nekünk 3 hónap kellett:) de úgy hogy elõtte cisztám volt és elméletileg nem volt peteérésem...mint utóbb kiderült volt:)
nekem a masodik honapban, ovutesztet hasznaltam!
Az elsõ baba a 7. hónapban fogant, a második a 18. hónapban. Nõvérem elsõ gyereke nem tervezett volt, becsúszott. A másodikkal az 1. ciklusban babás maradt :) vagyis ez változó.

átlagosan mennyi idő alatt esnek teherbe a nők?

tudom, hogy ez nagyon változó. de nem tudtok valamilyen statisztikai adatot? nem hallottatok ilyenr?l?

Legjobb válasz: szerintem sincs iylen átlagos dolog. én 34 éves vagyok és két menszis siklus után terhes lettem, tehát olyan 1,5 hónap alatt.

szerintem sincs iylen átlagos dolog. én 34 éves vagyok és két menszis siklus után terhes lettem, tehát olyan 1, 5 hónap alatt.
Az orvosok azt mondják, hogy az 1 év az teljesen normális idõ. Ha addig nem sikerül csak utánna kezdik el a kivizsgálásokat. Nekem az elsõ két gyerkõc nagyon gyorsan összejött, most a 3. babával próbálkozunk 9 hónapja, s most talán sikerült:-)
En 23 éves vagyok és 7 honap kellett ahoz, hogy teherbe essek!
SZia! Szerintem ilyen nincs, nem hiszem hogy valaki tudna erre adatokat. Szerintem talán fiatalabb korban gyorsabban megy. Én a húszas éveim közepén kétszer lettem terhes, egybõl a gyógyszer elhagyása után egy hónappal. Tavaly töltöttem a 30-at, igaz decemberben volt egy missed abom, de azóta sehogy nem sikerül. Lehet a kor miatt, lehet az abortusz miatt, ki tudja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a %-okat. látom a görbéhez ti se nagyon tudtok hozzászólni. na majd max a következõ hónapban, úgy tûnik ez is ilyen "zûrös" mindenkinek mielõbbi gyermekáldást! és köszönöm a válaszokat! aztán majd ha egyszer sikerül, beszámolok :)
dr. czeizel endre egyik könyvében a napokban olvastam, hogy rendszeres nemi élet mellett (2 szex között min. 3 nap kihagyással) átlagosan 4 hónapot lehet számolni egy átlag párnál. 1 év után kivizsgálásra lehet szükség
A kérdező hozzászólása: mármint max. 3 nap kihagyással, nem?
nekünk az orvos azt mondta, hogy amennyiben 6-12 hónap között nem jön össze a baba, akkor menjünk vissza hozzá - vagyunk a 3. hónapban A HelloBaby honlapján ezt ezt írják: Felmérések szerint az egészséges és termékeny korban lévõ párok esetén, a fogantatás esélye egyetlen menstruációs ciklus (azaz kb. 28 nap) alatt, rögtön az elsõ próbálkozásra csupán 20-25%. (Ez az adat meghökkentõ, hiszen a legtöbb ember azt gondolná, az utódnemzés a világ legegyszerûbb dolga.) A statisztikák további eredménye szerint a 12 hónapon át tartó próbálkozást követõen a gyermeket tervezõk nem kevesebb, mint 80%-a sikerrel jár. (Ez az adat már elég bíztatóan hangzik.) Mindez röviden szólva annyit jelent, hogy az érintettek 25%-a már az elsõ hónapban családot alapíthat, míg 60%-uk fél éven belül, 70%-uk kilenc hónap elteltével és 90%-uk pedig másfél év leforgása alatt éri el célját."
Szia! Nem olvastam minden kommentet, de megnéztem a görbédet. Szépen megvolt az ovulációd, a gép is jó helyre húzta a vonalat, csak éppen együttlét nem volt, amikor jó lett volna. A hímivarsejtek átlag életkora 3 nap, maximum 5 napig élnek, viszont a petesejt csak 12-24 óráig bírja. A ciklusod 11-12 napja környékén lehetett az ovulációd, elõtte viszont "viszonylag régen" voltatok együtt, ezért kevéssé esélyes ez a hónap, bár nincs kizárva. Ha 36, 6 alá nem megy a hõd, akkor még lehetsz babás is. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: nem, azért ment föl a hõm, mert beteg voltam a megelõzõ napokban. ez hõemelkedés.
A kérdező hozzászólása: de ugyanakkor lehetett ovuláció is valamikor a napokban. bár nem tartom valószínûnek, hogy már megvolt, mert ma visszament a hõm 36.7-re. a holnapi hõbõl talán kiderül, már jobban vagyok
Húha, ez megnehezíti a helyzetet, mert akkor sajnos nem lehet tudni, mikor mitõl emelkedett meg. A betegség valóban befolyásolja a ciklust, úgy mint a gyógyszerszedés, vagy egy fejfájás, vagy esti alkoholfogyasztás, ezek mind-mind megemelik a hõt... Így viszont kiértékelni sem igazán lehet ezt a hónapot, viszont a baba összejöhet ettõl még, csak éppen "meglepetés" lesz. Úgy legyen! :o) elõzõ
Nekem az elsõ rögtön összejött (22 évesen), most a másodikkal már 4 hónapja próbálkozunk (24 évesen).
az elsõvel 8 hónap volt, a másodikkal kettõ.
A kérdező hozzászólása: 1 év? azt elhiszem, hogy normális, de nagyon messzinek tûnik :(
A kérdező hozzászólása: de kell, hogy legyen valamilyen adat. akár bemondásos alapon is lehet statisztikát készíteni pl. orvosoktól bekért adatokból. csak nem találok semmit a neten. pontosabban találtam egyet, ami 3 hónapot ír átlagosan, de az csak arra vonatkozik, ha mindkét fél egészséges. (elvileg azok vagyunk, de nem tudhatjuk)
Statisztikát csak arról olvastam h egy teljesen egészséges nõnek egy ciklusban 25% esélye van a teherbeeséshez. De ezek csak adatok.
Szia!Én 26 éves vagyok és 6 hónapja próbálkozunk sikertelenül!Normálisnak mondható 6 hónaptól 1 évig, hogy valaki nem esik teherbe!És hidd el nem olyan hosszú idõ az...!!!!
A kérdező hozzászólása: lehet, bár most nagyon vánszorognak a napok. :(
10-50-es vagyok!Ti mióta próbálkoztok?
Itt van egy kis statisztika, remélem segítettem vele... http://felicitasz.blog.hu/2009/09/27/ha_nem_jon_a_baba_1#mor..
A kérdező hozzászólása: mi csak most 2. hónapja. tudom, hogy ez még nem sok idõ. de az elején gondolom mindenki nagyon lelkes, így én is. viszont a szervezetem most kezdett el szórakozni velem. mert eddig minden rendben volt, szépen 28 napos ciklus. aztán amikor el kezdtünk gondolkodni a baba témán 39-42 napos is volt. most meg van kint egy görbés kérdésem, teljesen értékelhetetlen. egyébként, tudom, lehet, hogy az a gond, hogy kicsit begörcsöltem és ha fizikailag ezt nem is érzem, a testem tudja és ezért zavarodott meg a ciklusom. ha tudtok segíteni, belinkelem a görbém: http://ciklus.hu/images/diagramok/59cdd29d27fdb31d1bb703bc54..
A kérdező hozzászólása: igen, ezért vagyok egy kicsit lelombozódva. mert elõzõ hónapban lemaradtunk: tudtam, hogy mikor kéne együtt lennünk, csak közbe jött valami. aztán újult erõvel indultam lelkiekben ennek a hónapnak és most meg ez a betegség, de reménykedem, hogy még elõtte vagyunk. mától belehúzunk. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!