Találatok a következő kifejezésre: Mennyi héttel az orvosok a szülés (4 db)

Mennyi héttel tévedhetnek az orvosok a szülés várható időpontjával kapcsolatban?

Legjobb válasz: az unokatestvéreméknél 1 hónap volt amit az orvos tévedett annyival elõbbre irta ki a baba 3670 gramm és 56 cm volt mikor megszületett

az unokatestvéreméknél 1 hónap volt amit az orvos tévedett annyival elõbbre irta ki a baba 3670 gramm és 56 cm volt mikor megszületett
A kérdező hozzászólása: Az nem semmi! 1 hónap! Visszafelé is igaz lehet?
Szia!Két hetet oda-vissza!Én is június 20-ra voltam kiirva és június 9.-én szültem(ezelõtt három évvel)!2800grammal és 49 centivel született a lányom!!Jó babavárást!!
nálam a 37.héten jött a kisfiam, 3kg 50 centivel....szerintem nem is lett volna több helye már, naon csucsos pocim volt 1 hetes kisfiú anyukája
A születés ideje és a baba mérete nem azt jelenti, hogy tévedett a fogantatás idejében.... Mi pontosan tudju melyik nap fogant, mert gyógyszeres petetérésem volt, és a baba 2, 5 héttel ngyobb a koránál.Ekkor ha nem tudnánk 100%-osan akkor már sokan rámondanák, hogy máskor fogant pedig ez csupán genetika.A péárom nõvére a 34. hétre szült egy 3000g-os babaát és ha kihordta volna a 40 hetet akkor kb 5 kg-os lenne.Mint már említettem genetika.Csak és kizárólag 2 hetet lehet tévedni, hiszen a terhességi hetet utolsó menzesztõl számítják és nem feltétlen a peteéréskor lessz terhes vki.Máskor is meg tudja a sperma termékenyíteni azt a petét ami ott csücsül....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!

33 héten költözöm haza a baba születése miatt. Akkortól lenne fogadott orvosom akivel eddig egyszer találkoztam. Ti mennyit adnátok neki a szülésre ha X összeg a tarifája? Megadnátok azt, vagy kevesebbet mivel nem kísérte végig a terhességet?

Legjobb válasz: Ha hozzá jártál volna terhesgondozásra, akkor havonta a vizitdíjat kifizetted volna. Így én a helyedben a szülésért odaadnám ugyanazt a pénzt, amit egy végigkísért terhességgel. Ráadásul az jutott még eszembe, hogy az én orvosomhoz a 33-35. hétig ildomos járni magánrendelésre, magyarul addig fizetek havonta, utána pedig a klinikára járok be, de pont ez után az idõszak után hetente legalább 1-2-szer foglalkoznia kell velem anélkül, hogy pénzt adnék. Én úgy gondolom, hogy ezt az idõszakot is bekalkulálva várják el a szülésért az a bizonyos összeget. Bár az én orvosomnál úgynevezett tarifa nincsen, annyit adsz amennyit gondolsz, de a vizitdíj 10× szokták. Elég sok mindent leírtam, amit ebben a témában gondolok, hátha ez alapján könnyebben döntessz, hogy is legyen.

Ha hozzá jártál volna terhesgondozásra, akkor havonta a vizitdíjat kifizetted volna. Így én a helyedben a szülésért odaadnám ugyanazt a pénzt, amit egy végigkísért terhességgel. Ráadásul az jutott még eszembe, hogy az én orvosomhoz a 33-35. hétig ildomos járni magánrendelésre, magyarul addig fizetek havonta, utána pedig a klinikára járok be, de pont ez után az idõszak után hetente legalább 1-2-szer foglalkoznia kell velem anélkül, hogy pénzt adnék. Én úgy gondolom, hogy ezt az idõszakot is bekalkulálva várják el a szülésért az a bizonyos összeget. Bár az én orvosomnál úgynevezett tarifa nincsen, annyit adsz amennyit gondolsz, de a vizitdíj 10× szokták. Elég sok mindent leírtam, amit ebben a témában gondolok, hátha ez alapján könnyebben döntessz, hogy is legyen.
Bocsi, hogy megkérdezem, de honnan költözöl haza?? Mie´rt nem szülsz ott ahol eddíg jártál orvoshoz??Gondolom jártál? ha fogadott orvos lessz, úgy is megmondja a tarifáját.Minden doki más összeget kér el. Teljes "árat" nem kérhetne, mert nem kísérte végig a terheségedet, viszont a szülése´rt jó összeget kérhet.Akár 100.000Ft ig is.

34. hétben lévő k. mama vagyok. Két és fél hete közölte az orvosom, hogy nyitott a külső méhszáj és kb. ennyi ideje érzek mensi szerű "fájásokat". Mennyi időm lehet még szülésig?

Legjobb válasz: szia hát én ugyan még zárva vagyok, de már több mint egy hónapja vannak joslófájásaim és még mindig egyben vagyunk :D 39hetes kismama sok boldogságot

szia hát én ugyan még zárva vagyok, de már több mint egy hónapja vannak joslófájásaim és még mindig egyben vagyunk :D 39hetes kismama sok boldogságot
Nekem a 36. héttõl nyitva van a méhszájam három ujjnyira, és még mindig itthon vagyunk :-D 38 hetes vagyok


36 hetemet töltöm szerdán, az orvos szerint közel vagyok a szüléshez. Ha a baba 36-37 hetessen megszületik akkor mennyi esélye van a méhen kivüli élethez?

Mind a 2 méhszájam nyitvavan.Az orvos csak annyit mondott hogy örüljek minden eggyes napnak hogy nem jön rám a szülés.Kicsit félek hogy 36 hetessen kell szülnöm,mert az els? babámat majdnem 42 hétig hordtam.Elsem tudom képzelni milyen egy 36 hetes baba.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! 36 hetesen már nem is számít koraszülöttnek, ha a súlya is megfelelõ, veled is maradhat :o) Az én babáim 36 hetesen már 3 kilósak voltak. Ha 2500 fölött születik, egy kis inkubátorozás után megkapod Õt. Szép szülést! :o)

Szia! 36 hetesen már nem is számít koraszülöttnek, ha a súlya is megfelelõ, veled is maradhat :o) Az én babáim 36 hetesen már 3 kilósak voltak. Ha 2500 fölött születik, egy kis inkubátorozás után megkapod Õt. Szép szülést! :o)
Nagyon is sok, hiszen ma már az orvosok "csodákra" képesek. Ha most születne meg, akkor kellõ orvosi odafigyeléssel életben marad.
A kérdező hozzászólása: Remélem kibírod, fõleg hogy még csak 32 hetes vagy, szorítok mindenképp.És kifogod bírni.Akkor van mit csinálnod jóval többet mint nekem, nekem azért a kicsi elnézi a meséket, és akkor kicsit pihizek is. Nagyon örülök a válaszoknak, teljessen megnyugodtam.Mégegyszer köszönöm, és mindenkinek boldog babavárást!!!
Szia! A 32 hetes kismama vagyok, én is neccesen pihenek, nekem most 18 hónapos a "nagy" fiam. :) ))) De a kicsivel megbeszéltük, hogy nagyon kapaszkodik még, legalább 3 hétig, de inkább 4-ig Vigyázzon mindenki magára, jön a meleg is! Boldog babavárást!
Mindhárom babámat 37 hétre szültem, ilyenkor már teljesen rendben vannak ;) Harmadik lányommal éppen betöltöttem a 37-et, 10/10-es apgarral született, még leszívni sem kellett a váladékot, azonnal megkaptam. 2, 5 kiló volt, picike ugyan, de annál életrevalóbb )
Ne félj, engem 4 hete fenyegetnek koraszüléssel, és még egyben vagyok , most 36 hetesen:-) Ha ilyenkor jön már minden rendbn, semmitõl nem kell félned:-) Szép egészsges baba lesz:-) Azért próbálj pihenni, jó lenne minél többet feküdni, nézzetek mesét, olvassatok könyvet, rajzoljatok, és te próbálj feküdni amennyit csak lehet, vagy barát, ismerõs, rokon, néha vállalja be a kicsit, hogy feküdhess:-)
A kérdező hozzászólása: Szia nagyon szorítok neked, sokat pihenj legalább 4 hétig húzd még ki.Én sajnos nemtudok pihenni egy 4, fél éves kicsi melett.Csak az furi nekem is hogy mostanában a baba annyit csuklik, eddig naponta csak 1-2 alkalommal, most meg reggeltõl már 5 alkalommal csuklott.34 hetessen voltam Uh ha lehet neki hinni akkor a babám súlya 2550gm volt.
Elõzõ válaszoló vagyok, a kisfiam nem is volt inkubátorban annyira rendben volt.
Szia! Nekem az elsõ babám 36 hetesen született, 2730 grammal, és 53 cm-vel, 9-10-es apgarral. Teljesen egészségesen, ne aggódj, õk már nem jöttek korán. Nekem most szorítsatok, mert ugyanezt mondta a doki, csak 32 hetes vagyok :(
A kérdező hozzászólása: Köszike nagyon megnyugtató volt a válaszod.
Szia! Ne izgulj! Én 10 napja szültem 35 hetes és 2 napos voltam. 2950g és 54 cm a kicsi fiam. 3 nap után hazajöttünk. A sárgaságot leszámítva teljesen jól van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!