Találatok a következő kifejezésre: Mennyi héttel az orvosok a (42 db)

Mennyi héttel tévedhetnek az orvosok a szülés várható időpontjával kapcsolatban?

Legjobb válasz: az unokatestvéreméknél 1 hónap volt amit az orvos tévedett annyival elõbbre irta ki a baba 3670 gramm és 56 cm volt mikor megszületett

az unokatestvéreméknél 1 hónap volt amit az orvos tévedett annyival elõbbre irta ki a baba 3670 gramm és 56 cm volt mikor megszületett
A kérdező hozzászólása: Az nem semmi! 1 hónap! Visszafelé is igaz lehet?
Szia!Két hetet oda-vissza!Én is június 20-ra voltam kiirva és június 9.-én szültem(ezelõtt három évvel)!2800grammal és 49 centivel született a lányom!!Jó babavárást!!
nálam a 37.héten jött a kisfiam, 3kg 50 centivel....szerintem nem is lett volna több helye már, naon csucsos pocim volt 1 hetes kisfiú anyukája
A születés ideje és a baba mérete nem azt jelenti, hogy tévedett a fogantatás idejében.... Mi pontosan tudju melyik nap fogant, mert gyógyszeres petetérésem volt, és a baba 2, 5 héttel ngyobb a koránál.Ekkor ha nem tudnánk 100%-osan akkor már sokan rámondanák, hogy máskor fogant pedig ez csupán genetika.A péárom nõvére a 34. hétre szült egy 3000g-os babaát és ha kihordta volna a 40 hetet akkor kb 5 kg-os lenne.Mint már említettem genetika.Csak és kizárólag 2 hetet lehet tévedni, hiszen a terhességi hetet utolsó menzesztõl számítják és nem feltétlen a peteéréskor lessz terhes vki.Máskor is meg tudja a sperma termékenyíteni azt a petét ami ott csücsül....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!

Az orvosom a 30. heti UH-n, III. éretségűnek mondta a méhlepényt. Ez mennyire jelent gondot? Ugy tudom ilyenkor ez még korai vagy nem?

Legjobb válasz: szia! 0-III. fokig mérik a lepény érettségét, avagy a tied már nagyon érett. Dokid nem mondott rá semmit?? Nem ijesztgetni szeretnélek, bizonyára tudod, hogy amint a lepény eléri a maximális érettségi fokát, általában nem tudja már jól ellátni a babát tápanyagokkal. Ha az orvosod nem mondott semmit , ne hagyd magadat. 30 hetesen ez nagyon magas fok, szerintem. 37 hetes kismami

szia! 0-III. fokig mérik a lepény érettségét, avagy a tied már nagyon érett. Dokid nem mondott rá semmit?? Nem ijesztgetni szeretnélek, bizonyára tudod, hogy amint a lepény eléri a maximális érettségi fokát, általában nem tudja már jól ellátni a babát tápanyagokkal. Ha az orvosod nem mondott semmit , ne hagyd magadat. 30 hetesen ez nagyon magas fok, szerintem. 37 hetes kismami
Nekem a 21. hétre mondták, h I-es. Ez is elég korai (pedig nem dohányzom, nem kávézom). Ma megyek orvosomhoz (ezt egy másik doki mondta), hát én is kíváncsi vagyok rá, hogy mit fog mondani. Amúgy valószínû, h hamarabb fog jönni.
Elõzõ vagyok. Még azt elfelejtettem, hogy ahol mondták nekem, ott annyit mondott a doki, hogy ezzel riogatják a kismamákat, de nem kell vele foglalkozni. Amúgy én kérdeztem rá, mert ráírták a papíromra, de külön nem mondták.

1 hete késik a vérzésem mennyit várjak az orvossal?

30 éves vagyok soha nem késett még nem vagyok terhes mert nincs kapcsolatom

Legjobb válasz: más panasz? ha nincs, akkor várj nyugodtan a következõ esedékes menzeszig

más panasz? ha nincs, akkor várj nyugodtan a következõ esedékes menzeszig
Megfog jönni :-) Nekem is késett 10napot.Ne csodáljozz rajta hisz ebben a hõségben a menzesz is inkább bent marad :-D de, komolyan :-) Vàrj még 1hetet..ha semmi akkor doki
Menj el akkor most azonnal. Menj biztosra.
A kérdező hozzászólása: Ok köszi panaszom nincs.Csak ne tudtam mennyire baj ha nem jön meg de ha nem gond megvárom a következõt
Bárkinél elõfordul a késés vagy akár egy teljes hónap kimaradása. nem gépek vagyunk.
Nekem is egy hetet késett. Úgy voltam vele, hogy elõtte évekik napra pontosan megjött, párkapcsolatom nem volt... de azért érdemes megnézetni. Jól tettem, kiderült, hogy petefészekgyuladás. Más tünet nem volt, nem éreztem fájdalmat. Kérdezõ, ha nem voltál nagyon stresszes mostanában, vagy nem ettél jóval kevesebbet (akár a meleg miatt is), akkor érdemes felkeresni a nõdokit a jövõ héten.
A kérdező hozzászólása: Köszi.És utolsó neked ultrahang mutatta ki?kaptál gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: Megjött.)

Ha az orvos a 20. héten azt mondja a babára, hogy "lányos", akkor szerintetek mennyi az esélye, hogy kislány lesz? Vehetem biztosra?

Még nem akarok vásárolni semmit - egyel?re, de már olyan kíváncsi vagyok. :)

Legjobb válasz: 59%: vagy lány lesz vagy fiú! Ultrahanggal se mindig lehet megmondani, ilyen saccolás meg nem jelent semmit.

59%: vagy lány lesz vagy fiú! Ultrahanggal se mindig lehet megmondani, ilyen saccolás meg nem jelent semmit.
Bocs: 50% - az elöbb mellényultam
Hogyhogy azt mondta hogy lányos??? most vagy látta konkrétan hogy LÁNY vagy nem...ezt hogy lányos...ezt nem igazán értem..nem is szokták mondani ha nem látják úgy majdnem biztosra a dolgot. De ha viszont úgy fekszik, és jól kivehetõ minden részlet akkor egy gyakorlott UH-s az megmondja hogy lány e vagy fiú. De azt mondják amúgy h a fiú a biztosabb. Nekem a fiamat is megmondták 18 hetesen, teljesen egyértelmûen mutatta mije van :) meg a lányomat is megmondták szintén 18-19 hét körül. De nem igy, hogy "lányos" hanem konkrétan a kuki és zacsi hiányát.
En csak azt mondom, hogy meg ne vedd 100%-ra. Eppen ma valaszoltam itt valakinek a szules kategoriaba, hogy baratnomnek is kislanyt mondtak a 20 het korul, jol be is vasaroltak lanyos cuccokbol es azota ket doki is azt mondta, hogy kukis lesz. Most mar ok is ugy vannak vele, hogy 50% fiu 50%, hogy lany lesz. Persze nagyreszeben azert bejon amit a dokik mondanak de szerintem nem szabad 100%-ra menni.
Hát, hogy hogy hogy:DÚgy hogy nem volt egyértemû mi bújkál a lábai között:D Én a helyedben még nem készülnék mind a kettõre, mert nagyon nem volt biztos az uh-os:DA következõ alkalommal szerintem már látni fogja:) Nekünk is csak a 23.héten derült ki, hogy ki bújkál a pocakomban, mert egy kicsit szégyellõs volt a drága, nem is tudom kitõl örökölte:P(hát tõlem nem az tuti:D) Ha már szeretnél vásárolgatni, akkor is tudsz már ágyat, pelusozót..a testil még utolsó nap is rá ér:)
Azt szokták mondani, hogy 100%-ra csak a fiút tudják megállapítani, mert az ugyebár egyértelmû! :-))

Sorozatos P3-as citológia miatt a 18. terhességi héten az orvosom javaslatára bevállaltam a konizácó + szerklázs műtétet (bocsi, hogy nem latinul írtam). Mennyi esélyem van így a baba kihordására?

HPV vagy rák nyoma hál' Isten nem volt a szövetttanon, bár a víruscsalád maga mégis volt a kenetekben. Azért is érdekelne, mert mindenki úgy néz rám, mikor elmesélem a történetem, hogy milyen felel?tlen vagyok, pedig jártam sz?résre, dokim elmondta, hogy szinte natúr kontantuktussal is el lehet kapni a HPV-t. Mondjuk inkább az izgat jobban, hogy mennyi esélyem van így a baba kihordására? 25 hetes kismami

Legjobb válasz: Szia! Nekem volt ilyen mûtétem,de nem voltam terhes!Ha a dokid megcsinálta,biztos nem lehet belõle baj.Én sem hallottam még ilyet...

Szia! Nekem volt ilyen mûtétem, de nem voltam terhes!Ha a dokid megcsinálta, biztos nem lehet belõle baj.Én sem hallottam még ilyet...
Nekem a 14. héten csinálták, 4 napig voltam bent, de csak a biztonság kedvéért. Semmi probléma nem volt, 6 hete egészséges, gyönyörû kisfiam született.:) Ha van kérdésed, írj privit! Boldog babavárást!
Konizáció után gyengülhet a méhszáj ha nõ terhességed hamarabb kinyikhatsz-esetleg idõ elõtt is.Kiméld magad, pihenj sokat.

Akinek már több héten keresztül megvolt a menstruációja, mit tett? Mennyi ideig volt meg legtovább egyhuzamban? Elment nőgyógyászhoz/orvoshoz? Az mit mondott neki?

Miután elmúlt ment el vagy még mikor megvolt? Nekem most lassan két hete megvan nem akar múlni sem. Mit tegyek? Segítség? Tanácsok?

Legjobb válasz: 4-5 hétig vérezgettem, elmentem orvoshoz, jól lecseszett és másnap mehettem EÜ kaparásra :(

4-5 hétig vérezgettem, elmentem orvoshoz, jól lecseszett és másnap mehettem EÜ kaparásra :(
A szomszédnõmnek volt ilyen esete, õ nem ment vele dokihoz. Mikor ment dolgozni, összeesett a buszmegállóban annyi vért vesztett. Szóval, ezzel nem kéne játszani. Ha valóban 2 hete megvan, és rendesen folyik is, szóval nemcsak pecsétel, akkor megkéne mutatni dokinak!!
elmentem orvoshoz.
Velem eddig 2x fordult ilyen elõ. Hogy biztos legyek a dolgomban - és ne tûnjek túl aggódónak-, én a 12-13.napon mentem nõgyógyászhoz. Elmondtam, mi történt, megvizsgált és megállapította, hogy elég lesz a gyógyszer. Írt fel norculutot és az tényleg elmúlasztotta a vérzést. Ne aggódj amiatt, hogy vérzéssel mész orvoshoz, ha ez a baj, hát ez a baj. Ennél sokkal több vért lát onnan kijönni pl. szülés közben és után!
Eü-kaparás = gyógykaparás. Eltávolítják a nyálkahártyát, amitõl a vérzés elmúlik. Nem egy veszélyes beavatkozás, gyorsan megvan.
Menj egybõl nõgyógyászhoz, és mond hogy nem akar elmúlni, és ilyet még nem tapasztaltál. Nem baj ha épp vérzel mert aládtesz egy tálat. Vagy ha nem vizsgál meg, akkor is mond valamit rá. Menj mihamarabb, addig úgysem leszel nyugodt.
A kérdező hozzászólása: Ha akkor megyek el mikor még megvan akkor is megvizsgál? és hogy? Mit csinál? Rögtön nõgyógyászatra mentetek vagy elõször háziorvoshoz?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolóhoz: Leírnád mit értesz egészségügyi kaparás alatt? Bocs hogy ilyen "tudatlan" vagyok.
Szia! Én elmentem dokihoz, elösször fogamzásgátlót akart felírni, de mivel mondtam hogy azt nem szedem be, írt fel nekem vérzés csillapítót.Az 2 nap alatt rendbe tett.
Nekem 5 nap a rendes vérzés. De elõtte és utánna 6-6 napig bordó-barna pecsételés van, ami néha olyan erõs, mint a vérzés. Voltam dokinál, azt mondta nálam ez a normális. Korábban orvostól orvosig jártam, de nem tudták megoldani. Igy már 4 éve minden hónapban 17 napig megvan és beletörõdtem.
20:39 szerintem ne érd be 1 doki véleményével. Hormonzavarral kezelnek és ugyanillyenek nekem is a mensijeim és egyáltalán nem normális ez így.
Attól ne tarts, az orvos, azért van, hogy segítsen! Nyugodjj meg, nem lessz semmi baj! Grtaulálok!

Május 21-én volt meg utoljára a vérzésem. Ez alapján szerdán tölteném a 9. hetet. Múlt hét szerdán voltam UH-on ott azt mondta az orvos, hogy 7 hét 2 napos vagyok - vagyis ma töltöm a 8. hetet. Mennyi idős várandós vagyok?

A plusz még a dologban, hogy kiírva pedig február 28-ra vagyok és nem 25-re ahogy a neten lehet számolni. Akkor most mit mondjak, ha valaki megkérdezi?? Véd?n?khöz mikor menjek??

Legjobb válasz: Szia,én is ugyan igy voltam nekem a dokim is mást mondott,meg a védönõm is,2 hét különbség volt,soha nemtudtam pontosan,hogy hány hetes vagyok,most már annyi vagyok amennyinek én is számoltam,a 12.hétben ugyis az ultrahang alapján mondják majd meg,hogy hány hetes vagy,legalábbis nálam igy volt

Szia, én is ugyan igy voltam nekem a dokim is mást mondott, meg a védönõm is, 2 hét különbség volt, soha nemtudtam pontosan, hogy hány hetes vagyok, most már annyi vagyok amennyinek én is számoltam, a 12.hétben ugyis az ultrahang alapján mondják majd meg, hogy hány hetes vagy, legalábbis nálam igy volt
Amikor lesz UH-os leleted, az lesz a mérvadó!! Nekem 3-an 3 féle idõpontot mondtak, aztán csak az UH-terminus szerinti idõpont a lényeg, mindenki csak azt veszi figyelembe!
Nekem tavaly május 20-án volt az utolsó mensim és idén február 27-re voltam kiírva, a kis törpim 29-én született. Az én dokim is így számolta nem ami a net szerint kijön, de olymindegy az a 3 nap, hisz úgyis akkor jön a picúr amikor õ jónak érzi.
A kérdező hozzászólása: Nem is a szülés idõpontjával van nekem "problémám", hiszen a z elsõ gyermekem sem a várt idõpontkor született meg. Hanem, a kérdésem elsõ fele lenne inkább a fontosabb...
http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html ez egy nagyon jó oldal nézd meg itt üdv 36.hetes kismami :D
Ne aggodj az elejen mi is folyton el voltunk szamolva, mindig kevesebb idos voltam az uh szerint mint amennyi valojaban.Ami a vicces h a baratnommel egyszerre vagyunk terhesek meg napra is 1 idosok es ot meg 2 hettel nagyobbnak mondtak :o)... Aztan 1x csak megegyeztek az adatok. A doki altalaban azt az adatot diktalja be amit az uh mutat. Tolem is megkerdezte h megegyezet az uh szerinti het a valossal es mondtam h nem... E miatt ne aggodj! Nekem a http://www.babaszoba.hu-n jott be a szulesi kalkulator (a 9 honap alpontban talalod meg-itt mindent megtudhatsz magadrol es a babarol). Gratulalok a babahoz! 20hetes pocakos
Én pölö augusztus 25.-ére vagyok kiírva pedig A jó idõpont augusztus 22.Mivel az utsó mensim 2007.november.16. Értetlenül számolnak :D

Terhességem 11+0. hetében vagyok. Megkértem az orvosomat nézze meg a Babám nyaki redőjét, ami 1, 2 mm volt. A 12. heti ultrahang vizsgálatig változni fog ez még? Ha igen, kb. mennyit?

Legjobb válasz: Naná, hogy változni fog nem véletlenül kell pont akkor nézni ilyenkor még rengeteget nõnek egy hét alatt.

Naná, hogy változni fog nem véletlenül kell pont akkor nézni ilyenkor még rengeteget nõnek egy hét alatt.
Kb. 1-2 mm-t nõhet még, tehát biztos, hogy teljesen normális lesz, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló 1-2 tized mm-t akartál írni ugye?:)
Igen, bocsi!!

Ha előző héten csak petezsák látszódott, egy héttel később pedig már szívhang is, akkor mennyi idős terhes lehetek? Mikor lehetett a fogantatás? És az orvos hány hetesnek fog mondani?

Legjobb válasz: Amikor a petezsák már látszik, de szívhang még nincs, az kb. 5-6 hetes terhesség. a doki ezen kívül meg fogja kérdezni az utsó mensid idõpontját, s onnantól számolja a heteket. Gyakorlatban persze a mensi (szabályos ciklusnál) két héttel korábban van, mint a fogantatás, de mégis innen számolják a terhesség heteit. Vagyis amikor a baba fogan, te már kéthetes terhes vagy. :-)) Vicces, de így van.

Amikor a petezsák már látszik, de szívhang még nincs, az kb. 5-6 hetes terhesség. a doki ezen kívül meg fogja kérdezni az utsó mensid idõpontját, s onnantól számolja a heteket. Gyakorlatban persze a mensi (szabályos ciklusnál) két héttel korábban van, mint a fogantatás, de mégis innen számolják a terhesség heteit. Vagyis amikor a baba fogan, te már kéthetes terhes vagy. :-)) Vicces, de így van.
A kérdező hozzászólása: :-) Akkor ezek szerint a fogantatás után négy héttel már van szívhang. Sajnos az utolsó mensimet nem tudom, mert akár 40 napos is volt, kiszámíthatatlan. Tehát ha ezen a héten van szívhang, akkor kb. négy hete volt a fogantatás, és hat hetesnek mondanak?
6 hetes minimum vagy. Viszont, a baba mérete nagyon jól meghatározza a kort. 9-11 mm-es ülõmagasságú baba (CRL) 7 hetes terhességnek felel meg.
Szerintem is inkább 7 hetes lehetsz, de ilyenkor még elég megbízható az uh alapján számolt kor. Késõbb már nem fejlõdnek ennyire egyformán a babócák, általában az elsõ uh alkalmával lehet legpontosabban megsaccolni, mekkora is a picur. Sok boldogságot!:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!