Találatok a következő kifejezésre: Mennyi hálapénzt adni műtétkor (2 db)

Mennyi hálapénzt szokás adni műtétkor az operáló orvosnak? És mikor "kell" odaadni?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem KELL adni!!!!Azért kapja a fizetését,igaz nem sokat,de melyikünk keres annyit amennyit szeretne??

Egyáltalán nem KELL adni!!!!Azért kapja a fizetését, igaz nem sokat, de melyikünk keres annyit amennyit szeretne??
Szerintem sem kell. Ha õ jön az én munkahelyemre, õ sem fizet 10-20ezret (esetekben 50-100ezreket) pluszban hogy én kiszolgálom. És hülyeség hálapénznek hívni.Persze hogy hálás vagyok hogy meggyógyított, vagy segített, de õ erre esküdött fel, ez a munkája. Én nem fiztenék elõre. Ha tõlem elfogadja, hogy többet figyeljen rám, akkor mástól is, és másra is "többet" figyel majd. És nem fizetnék utólag sem.Ebbõl a pénzbõl elõnyöm nem származik. Ha meggyógyított, akkor már rosszat nem tehet. Különben is, kell az a pénz nektek is.
Merev elutasítás helyett a szomorú tények.5000ft a minimum, ez alatt meg se próbáld, plafon a csillagos ég.Az elsõ kontroll alkalmával "illik" átadni, és persze az orvos szolidan ellenõrzi majd az összeget.Az összeg függ a mûtét nagyságától, mandula 5-10e között, de egy vakbél már a duplája is lehet.Van még az a variáció is, hogy szemtõl szembe meg kell kérdezni, hogy mi a tarifa!Nem fog zavarba jönni, és a szülészeteken(és egyik másik klinikán) ez egy nagyon jól mûködõ rendszer. Persze itt is vannak kivételek, de sajnos mint a fehér holló!
Az altatóorvosnak akkor, amikor kikérdezésre jön mûtét elõtt, a betegszállítónak elvitelkor, a mûtösöknek, a mozgásképesség elérésekor, az operáló orvosnak (ha egyben a kezelõ orvos is) távozáskor. Ja és nem megfeledkezni a fõnövérrõl, a növérkékrõl, a szobában takarító személyzetrõl sem. Ezenkívül még le kell menni a pénztárba és befizetni a kötelezõ részt is. IGAZ MILYEN EGYSZERÛ!
Hát nagyon elítélõ válaszokat olvashattál.Remélem a mûtéten már túl vagy, és saját magad eldöntötted hogy adsz, nem adsz, és ha igen mennyit.Ezt a "szokást"mi betegek vezettük be, és szidjuk az orvost mert elfogadja.Nem szidjuk a taxist, a pincért a fodrászt a sírásót stb.pedig nekik is adunk.Egyik sem kötelezõ, de hálát csak az orvos iránt tudok érezni, mert õ esetleg az életemet menti meg.Így ha tehetem, adok neki, és csak annyit amennyit elbír a kasszám.
Én nem tartom rossz dolognak a hálapénzt. Adni fogok a dokimnak és a nõvéreknek is adtunk, akik pénz nélkül is mindenben segítettek nekem.

Viszér műtétre mennyi hálapénzt szoknak adni a dokinak?

Legjobb válasz: 1 mrd hülye kérdés nem? egyébként pedig miért korrumpálod az orvost? máskülönben nem végez jó munkát?

1 mrd hülye kérdés nem? egyébként pedig miért korrumpálod az orvost? máskülönben nem végez jó munkát?
Hát nem tudom, én mindig adok hálapénzt az orvosnak. És nem azért, hogy jobban figyeljen rám, vagy valami, hanem mert szerintem megérdemli. Az orvosi egyetem elvégzése a legnehezebbek között van, gürcölnek négy évig gimiben, hogy mindenbõl meglegyen az ötös, aztán nyolc elég durva év az egyetemen. Ezek után meg az állam kiszúrja a szemüket fillérekkel, mert õk elvileg beleszámolják a "hálapénzt" is. :S Hát ezt mondjuk én gondolom így, engem is le lehet pontozni meg minden. Nem mondom, hogy mindenki adjon, mert sokaknak nincs rá pénze, de azért én mégis csak szeretném meghálálni, hogy segített az életemen. :S
Én nem adnék, mert nincs mibõl. Ezért ezen nem is kell gondolkoznom orvosi ügyekben. Régen is így volt, a feleségem kórházi ellátása is olyan volt. Sajnos. :(
Ha adsz, elõre adj! Utólag már tökmindegy. Ha érted, mire célzok.
Semennyit, hiszen az a dolga. Nekem sem ad senki hálapénz az elvégzett munkám után.
Meggyõztek? Mivel? Én csak egy érvet látok itt, hogy "ez a dolga". Csak sajnos a valóság nem egészen ez. 10-bõl 8 esetben tapasztaltam, hogy "hálapénz" (már a név is megtévesztõ) nélkül kevésbé figyelnek oda. És sok orvos bizony nem csak hagyja, hogy korrumpálják, hanem el is várja! Mivel hogy nem elégedettek a fizetésükkel, és úgy vannak vele, hogy nem azért lettek orvosok, hogy alacsony bérekkel beérjék. És ez valószínûleg addig így lesz, amíg nem leszen itt normális fizetések. (Lehet leszavazni, kedves harcias orvostanhallgatók...)
Én nem adnék, az biztos.
A kérdező hozzászólása: Megvolt a mûtét! És nem lett adva pénz az orvosnak! Igaz mielõtt haza egedet a kórházból megjegyezte, hogy nem kell ám sántikálni, de azon kívül teljesen normálisan viselkedett így is.
A kérdező hozzászólása: Tökéletesen meggyõztetek a válaszomban, most már biztos hogy nem fogok adni neki! Köszi a válaszokat!
Elõzõre: Kis naív...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Hát én sem biztos, hogy adok neki, csak az a baj hogy annyira hozzá vannak szoktatva az orvosok ahhoz hogy az emberek dugják õket pénzel, hogy ez már szinte ciki ha valaki nem ad neki. Sajnos.
megkérdezhetem hoy hol és mennyiért mõtõtték a lábad?õdv kinga


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!