Találatok a következő kifejezésre: Mennyi hálapénzt adni (48 db)

Mennyi hálapénzt szoktatok adni?

Náthás lettem :((( és el kell mennem a háziorvoshoz.

Legjobb válasz: Hivatalosan tilos a hálapénz adása. Emellet nem értem, hogy egy nátha miatt minek kell hálapénzt adni. Egy náthára az orvos felír egy gyógyszert, kiváltod, ágyban maradsz, ennyi. Személy szerint azt sem támogatom, hogy az orvosok akár mûtét után kérjenek pénzt, csak mert elvégezték a MUNKÁJUKAT. Egy fizikai munkás se kap hálapénzt, mert elvégzi a feladatát. S ha az orvosod kér hálapénzt... hát, akkor gyakorlatilag törvényt szeg meg.

Hivatalosan tilos a hálapénz adása. Emellet nem értem, hogy egy nátha miatt minek kell hálapénzt adni. Egy náthára az orvos felír egy gyógyszert, kiváltod, ágyban maradsz, ennyi. Személy szerint azt sem támogatom, hogy az orvosok akár mûtét után kérjenek pénzt, csak mert elvégezték a MUNKÁJUKAT. Egy fizikai munkás se kap hálapénzt, mert elvégzi a feladatát. S ha az orvosod kér hálapénzt... hát, akkor gyakorlatilag törvényt szeg meg.
Saját háziorvosodnak, nem magánrendelésen nehogy adj pénzt. Ha meg magánrendelésre mész, akkor meg majd õ megmondja, mennyi a tarifa.
Náthával minek orvoshoz menni? amúgy az elsõ válaszolónak teljesen igaza van.
Nehogy odaadd!Van neki rendes fizetése.
Én sem értem hogy egy egyszerû náthára mért kell hálapénzt adni. Az ember elmegy a háziorvosához és kész, neki ez a dolga. Nem mondom egy szülésnél vagy egy mûtétnél persze én is adok, fõleg ha én fogadom fel az orvost.
Ahálapénz nem tilos, az emberek eldönthetik adnak-e, vagy sem, ha önként adja az orvosnak akkor az nem törvényellenes ha elfogadja az orvos, csak ha / ezt értem nem magánrendelökre / az orvos megszabja mennyit adjon, persze magánrendelökben elöre lehet tudni hogy tarifa van, visszatérve kérdésedre, az naygon sok, 15 ezert nálunk / klinikán dolgozom nagyvárosba / kisebbfajta mütétekbél adnak ! / háziorvosnál nem kell, föleg nem ennyit egy nátha miatt, de ha gondolod vigyél egy kávét, meg egy bombont az asszisztensnek, mert ugye az orvos sem létezik asszisztens nélkül, de én a háziorvosnál sosem adtam hálapénzt!! Meg aztán tényleg van fizetésük rendesen.
NÁTHA??Bocsi hogy ezt írom, de te hülye vagy?? 1.A náthával még dokihoz se kell menni. 2.Ha el is mész, mi a francnak?Van annak elég fizetése!Ráadásul 15 ezret?? Max.akkor adok hálapénzt, ha magán doki, de akkor se mindig, vagy esetleg, ha mûtétem van, vagyis volt, én akkor 25ezret adtam, de hát az azért mégis csak mûtét volt, nem pedig egy kis nátha.!
Hát ki kellene !! én csak leirtam nálunk mi a szokás, meg mit ajánlok a kérdezönek, máris le vagyok pontozva
Nátháért én olyan 8-10-et szoktam adni.Ha meghallgat a doki sztetoszkóppal akkor akár 12-t is.
Ezt a lepontozó mániást nem lehet kiszûrni?
Bírom azokat az elméleteket, miszerint az orvosnak az a dolga, hogy gyógyítson de azért elkapatják azok akik ezt az elméletet vallják a hálapénzzel.

A Kaáliba kell hálapénzt adni? Ti adtatok? Ha igen, mennyit?

Legjobb válasz: Nincs hálapénz. Az elsõ konzultációnál kaptunk egy papír azon rajta volt, hogy nem fogadnak el hálapénzt. Esetleg ha megszületik a baba italt, ajándékcsomagot szoktak adni.

Nincs hálapénz. Az elsõ konzultációnál kaptunk egy papír azon rajta volt, hogy nem fogadnak el hálapénzt. Esetleg ha megszületik a baba italt, ajándékcsomagot szoktak adni.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Én is így gondoltam!
Csatlakozom az elõttem szólóhoz.Velünk is aláíratták, hogy nincs hálapénz!:) :) :) Bár mindenhol így lenne!!!
A Kaáli alapból fizetõs, szóval mire baba lesz (ha hamar sikerül), addigra otthagytok több százezer ft-ot. Szép lenne, ha emellé még hálapénzt is elvárnának! Azért mondjuk ez egy kicsit beetetés, h aláiratják, h nincs hálapénz, stb, közbe meg fizetni kell mindenért, ami máshol ingyenes.

Budapesten (az Uzsoki kórházban fogok szülni) mennyi hálapénzt illik adni szülés után? Választott orvosom és szülésznőm van, de egyik sem mond összeget:- ( A terhesgondozásért mennyit szokás adni a kórházban (a dokinak nincs magánrendelése)?

Legjobb válasz: Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz

Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz
Bocsánat:) Szóval... ikreknél ez az összeg csökken.Szerintem ha nem mondanak összeget, akkor várd meg hogy alakul a szülés és ez alapján döntsd el mennyit érdemelnek.Remélem tudtam segíteni.Üdv: 6 hónapos ikrek anyukája
Semennyit nem "illik" adni. Az adódból már rég kifizetted. orvos
A kérdező hozzászólása: Kedves Ikrek Anyukája! Köszönöm szépen a hasznos infót! :-)) -- Kedves Orvos! Rosszul fejeztem ki magam, nem csupán azért akarok adni, mert "illik", hanem mert elégedett vagyok az orvosommal, és mert tudom, hogy a kórházi orvosok bére nincs arányban a munkájuk értékével. Amit TB címén fizetek, az valaki másnak a zsebébe vándorol.
Akkor majd ne felejts el a labororvost a radiologust az ápolókat meg az asszisztenseket mert õk is tehetnek róla , hogy meg vagy elégedve az nõgyógyászoddal.

Csontig vágtam az ujjamat és össze kellett varrni a balesetin, mennyi hálapénzt és mikor illik adni?

Elég csúnya a seb, minden másnap vissza kell menni kezelésre kb 1 hónapon át.

Legjobb válasz: Adj hálapénzt az informatikusnak is, amiért karban tartja az orvos számítógépét, meg a takarítónak is, amiért felmos. Ja, és ne feledkezz meg a portásról se! Hálapénzt mindenkinek!

Adj hálapénzt az informatikusnak is, amiért karban tartja az orvos számítógépét, meg a takarítónak is, amiért felmos. Ja, és ne feledkezz meg a portásról se! Hálapénzt mindenkinek!
Amikor anyám járt a kardiológiára 1 hónapig 1 orvoshoz 5 ezret adott neki, mosolygott az orvos de hát kitudja.. orvosa válogatja meg erre konkrét összeget nehéz mondani.
A kérdező hozzászólása: Én is így gondoltam, 5 ezer a nõvérnek és 5 az orvosnak.
A kérdező hozzászólása: De hogy adjam át, olyan kínosnak érzem. Portással nem lehet átadatni vagy lenyúlná?
Portásnak nem merném, amikor megköszönöd a dokinak a segítséget odaadod, leteszed az asztalra vagy a zsebébe nyomod.:D
Én is kapok?????
Sajnálatos, hogy ez már szinte elvárás lett azért pénzt adni, hogy elvégezze a kötelességét. Ami mellesleg minden TB-biztosított embert megillet.

Mennyi hálapénzt szokás adni a fogorvosnak? Ez is százalékos összeg, tehát amennyit fizettem a kezelésekért, annak egy bizonyos hányadát kéne adnom?

Mindenképp szeretnék adni, nagyon elégedett vagyok a fogdokimmal. :)

Legjobb válasz: Éljen a hálapénz! :S Ha ennyire tele vagy, miért nem adod olyannak, aki rászorul a pénzre? Több százezren élnek hihetetlenül rossz körülmények közt Mo.-on és te inkább kiszórod a pénzt az ablakon, ahelyett, hogy támogatnál mondjuk egy nehéz sorsú kisgyereket? Gratulálok

Éljen a hálapénz! :S Ha ennyire tele vagy, miért nem adod olyannak, aki rászorul a pénzre? Több százezren élnek hihetetlenül rossz körülmények közt Mo.-on és te inkább kiszórod a pénzt az ablakon, ahelyett, hogy támogatnál mondjuk egy nehéz sorsú kisgyereket? Gratulálok
Ha tényleg elégett vagy, akkor 10%.
A kérdező hozzászólása: rendben, az asszisztensnõnek fogok majd adni! :) különben feltettem a házipatika.com oldalon is ezt a kérdést egy fogorvosnak, a következõ volt a válasza: A magánrendelõben az árak úgy vannak megszabva, hogy az fedezze a kiadásokat és egy tisztességes haszon is legyen rajta. Ezután természetesen nem kell hálapénzt adni! Ha az asszisztensnõnek adna, mert kedves volt, neki lehet pár ezer Ft-ot adni, ha gondolja. Nekem saját magánrendelõm van, nem is fogadok el hálapénzt, minden kezelésnek megvan ára, azért annyi, mert az elég. Ha az asszisztensnõ kap, az más dolog. azért remélem, magánrendelésen nem 5-600 Ft-ért dolgoznak az asszisztensek. :S
Az asszisztensnõnek azért adhatsz pénzt, õ nincs túlfizetve. 5-600 ft-ért dolgozik óránként.
Nekem 4 ezerért húzta ki a fogamat. Tökéletes fogorvos. Ajánlani tudom. Hálapénzt nem adok, minek? Az a dolga hogy megcsinálja a fogamat. És én megfizettem.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: azt mondta az egyik egészségügyben dolgozó ismerõsöm is, hogy magánrendelésen nem szoktak hálapénzt adni, szóval már meg is van a válasz.
Ki van zárva, hogy a magánrendelõben hálapénzt fizessek. A kezelés árában minden benne van.
Szerintem se kéne hálapénzt adni. Megcsinálta a fogaidat, kifizetted az árát. Többel nem tartozol. Ha meg annyira elégedett vagy a teljesítményével, hát valami kis ajándék talán elfogadhatóbb lenne. (kávé, ital, ilyesmi)
Az asszisztensnõnek külön add oda. Szerintem a fogorvosnak magánrendelõben nem kell pénzt adni. Valami kis ajándéknak azonban biztosan örülni fog. Az asszisztensnõ az más! Õ, ha kap egy ezrest, annak is örülni fog. A fogorvos a 3- szorosát kéri a betegtõl egy korona elkészítésénél, amit a fogtechnikus kér tõle.Tehát õ meg van fizetve.
Vidéken 5-600 ft. óradíjért dolgoznak az asszisztensnõk, Pesten, a duplájáért. 1000-1200ft/óra a munkabérük.

Mandulaműtét után mennyi hálapénzt szokás adni az orvosnak?

Legjobb válasz: jah, de fogadjunk, hogy ha egy beteg odanyújtja a keresztapándnak a pénzes borítékocskát õ sem utasítja vissza. Egyébként nem szokás adni semmit, de ha te szeretnél akkor annyit adj amennyit tudsz. Mi anno 15 ezer forintot adtunk. Akkor a szobatársaim kb 10-15 között adtak. Én azért adtam ennyit mert tényleg hálás voltam az orvosnak. Elötte vittem neki jelképes ajándékot is, de úgy érzem így jobban meg tudtam köszönni amit értem tett. Mondjuk engem a mandulám elött tályoggal is mûtött. Õ találta meg 1 hónap közdelem után, hogy mi a bajom. Tehát az elötte kezelgetõ orvosok nem kaptak hálapénzt. Akkor adj, ha tényleg úgy érzed, hogy szükséges.

jah, de fogadjunk, hogy ha egy beteg odanyújtja a keresztapándnak a pénzes borítékocskát õ sem utasítja vissza. Egyébként nem szokás adni semmit, de ha te szeretnél akkor annyit adj amennyit tudsz. Mi anno 15 ezer forintot adtunk. Akkor a szobatársaim kb 10-15 között adtak. Én azért adtam ennyit mert tényleg hálás voltam az orvosnak. Elötte vittem neki jelképes ajándékot is, de úgy érzem így jobban meg tudtam köszönni amit értem tett. Mondjuk engem a mandulám elött tályoggal is mûtött. Õ találta meg 1 hónap közdelem után, hogy mi a bajom. Tehát az elötte kezelgetõ orvosok nem kaptak hálapénzt. Akkor adj, ha tényleg úgy érzed, hogy szükséges.
Semennyit! A munkáját végzi. Te kitõl kapsz jattot, hálapénzt, bármit? Én elvbõl nem adok egy orvosnak sem borítékot. Max. egy jelképes ajándék, ha meg vagyok elégedve. Ha meg az elején látom, hogy várna bármit, akkor a SEMMI az ajándék.
Semmit! Keresztapám orvos, szakmája egyik kiválósága, és neki az a véleménye a hálapénzrõl, hogy a betegek rontják el ezzel az orvosokat.
hát én is ezt mondanám... figyi, erre azt tudom mondani, hogy rám nem lehet olyat erõszakolni, amit nem akarok. Az tuti, hogy a betegek is elrontján és azt hiszik, hogy hálapénz nélkül nem gyógyítják meg õket. De némely orvos pénz nélkül tényleg nem csinál semmit.
Az a baj, hogy szokás. Ezért vannak elkényeztetve, utána meg sír a szátok, hogy milyen a magyar egészségügy és, hogy az orvosok mennyi hálapénzt vesznek ki az ember zsebébõl.
bocsi... vagyis sajnos szokás adni.. de ha adsz, ne azért adj mert szokás (így értettem az elsõ mondatom)
A kérdező hozzászólása: jólvannn naa, nem kell ezen vitázni:) köszönöm a válaszokat
A beteg fogja és bedugja az orvos köpenyzsebébe, aztán már ott sincs, ez nem ráerõszakolás?
18:43 - Azt mondta, hiába utasítja vissza, ráerõszakolják.
Amikor engem mûtöttek 8 emberbõl 7 adott és együtt beszéltük meg, hogy ki mikor. Én 10 000 adtam, bár utólag belátom ez kicsit sok volt, elég lett volna egy 5-ös is. Aztán a második, aki aztán megmentette az életem, miután vénás vérzésem lett, annak 10 ezret adtam, de jó szívvel!

SOTE I. sz. Klinikán mennyi hálapénzt hálapénzt illik adni az orvosnak?

Fogadott orvos a magánrendelésére is járok.Császár lesz és hamarosan befog fektetni a kórházba.

Legjobb válasz: A rendelésen adott összeg 10 X-esét szokták adni. Kihez jársz egyébként?

A rendelésen adott összeg 10 X-esét szokták adni. Kihez jársz egyébként?

Mikor szokás odaadni a dokinak a "hálapénzt"? És mennyit szoktak adni?

Nincs fogadott dokim

Legjobb válasz: Nem kell hálapénzt adni. Barátnõmnek sem volt fogadott orvosa, és tök kedvesen bántak vele, megcsászározták, meg minden. Nem is lett volna pénze. Én sem adnék.

Nem kell hálapénzt adni. Barátnõmnek sem volt fogadott orvosa, és tök kedvesen bántak vele, megcsászározták, meg minden. Nem is lett volna pénze. Én sem adnék.
Ha nincs fogadott dokid akkor felesleges fizetned, de ha úgy érzed elégedett vagy és megérdemli, 5-10 ezer forint bõven elég.Szülés után mihamarabb add oda, lehet még normálisabb lesz, rátok néz, esetleg ellát 1-2 jó ötlettel ami ilyenkor mindig jólesik.De egy csomag is bõven megteszi, állíthatsz össze vagy vehetsz kész szép ajándékcsomagot.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Valamennyit azért adok, bár szomorú, hogy lehet csak így számíthat az ember rendes ellátásra.
Nekem sem lesz fogadott dokim. Én megvárom, hogy hogyan bánik velem a dokim, annak fejében kap, vagy nem kap pénzt! Ha felém sem néz, akkor egy köszönöm bõven elég, ha normális, akkor meg a vége felé pénz, vagy ajándékcsomag. De mi tavaly ajándékot a nõvéreknek adtunk. Az orvos pénzt nem kapott, mert mûtét után rám sem nézett napokig, mert vizsgázott! Én akkor rájöttem, hogy elõbb meg kell várni, milyen a doki, és annak fejében döntök a hálapénzrõl!

Hálapénzt kórházban mennyit"illik" adni? Egy komoly műtétről lenne szó, nem tudom mennyit adjak?

Legjobb válasz: "Nem pedig jutalmazandó feladat" Ezen elborult az agyam... Akkor büntetendõ vagy mi?! Nem csupán hivatása az orvosnak, de ebbõl is él meg. És tudod azért fogadják el a hálapénzt, mert külföldön a tízszeresét megkaphatnák. Majd akkor írj ilyen hangnemben azokról akik életeket mentenek, ha már nem lesz egyetlen orvos a közeli kórházban aki segíteni tudna rajtad! Bár az ilyen ember meg sem érdemli...

"Nem pedig jutalmazandó feladat" Ezen elborult az agyam... Akkor büntetendõ vagy mi?! Nem csupán hivatása az orvosnak, de ebbõl is él meg. És tudod azért fogadják el a hálapénzt, mert külföldön a tízszeresét megkaphatnák. Majd akkor írj ilyen hangnemben azokról akik életeket mentenek, ha már nem lesz egyetlen orvos a közeli kórházban aki segíteni tudna rajtad! Bár az ilyen ember meg sem érdemli...
Szapulás? Eszednél vagy te? Ne zavarjon, hogy semmi sértõt nem írtam az égkiterült világon, de te rögtön jössz a "hülye bunkó", "neveletlen hülye" kifejezésekkel. Nézzél már magadba, mielõtt leírsz vmit, mert így csak segget csinálsz a szádból. "Szerinted ez a helyes módja egy egészségügyi rendszer mûködésének? " Nem. Az lenne a helyes, ha az orvosok TISZTESSÉGES fizetést kapnának. Értsd: nem milliókat, csak a munkájuknak, felelõsségüknek megfelelõ fizetést. És amíg ezt nem kapják meg, addig verheted te a seggedet a földhöz, meg jártathatod a szádat, hogy ne adjon senki hálapénzt, attól még marhára nem fog megoldódni a helyzet. Elõbb rendezni kell a béreket, aztán szépen el lehet törölni és be lehet tiltani a hálapénzt. De addig nem. "a tegnapi napot is fizessed ki hálapénzként valami szemétládának, aki boríték nélkül hozzád sem hajlandó nyúlni, " Ha nem tûnt volna fel, kedves csökkent szövegértelmezési képességgel rendelkezõ barátom, éppen azt írtam, hogy az már pofátlanság, ha vki ELÕRE kéri a pénzt. Szóval elõbb-utóbb úgy is az lesz, hogy az ÖSSZES orvos eltávozik innen, az öregek meg, akik hálapénzbõl éldegélnek, azok szépen nyugdíjba mennek, te meg verheted a segged a földhöz a váróban, ha nem lesz ott egy darab orvos se, aki ellásson.
Ne adjál. Azért is tart ott ma az egészségügy, ahol tart, mert az orvosok elvárják a hálapénzt. Több százezer forintokat szakítanak le a betegektõl, de azért rí a szájuk, hogy kevés a pénzük. Ne adjál, tanulják meg, hogy a gyógyítás az nekik a hivatásuk és munkájuk, nem pedig jutalmazandó feladat.
Nem vagyok én annyira okos, csak kicsit rálátok a másik oldalra is:)
A kérdező hozzászólása: Bocs!19:46-nak szólt a kommentem!
A kérdező hozzászólása: 29:46-nak:Okos ember lehetsz, kinyitottad a szemem.Nagyon rátapintottál a lényegre! Minden szavad igaznak tartom.Köszönöm, és ezek után nem"makogok"többé.Que sera, sera(bárhogy lesz, úgy lesz)
Az orvosnak ez a munkája. Attól, hogy neked baromi nagy dolognak tûnik amit tett (és nyilván baromi nagy dolog is), attól még lehet, hogy ez nem egy kivételes mûtét. Lehet, hogy életében már elég sok bélszakaszt szedett ki az emberekbõl meg elég sok életet mentett meg.
A kérdező hozzászólása: Igazad van egyetértek veled.Amit viszont nem értek:az orvosok között nincs szakmai verseny? Vagy valami hasonló.Amire gondolok:én például, ha orvos lennék, baromi büszke lennék magamra, ha a betegem még öt év után is élne, azok után, hogy én kivettem belõle 60 cm.belet.Mert az már nem bél volt hanem egy alaktalan gumó.Ha én ilyen-egyébként nagyon tehetséges, ügyes orvos lennék, az ilyen betegemet-ha meglátnám a kórházamban-úgy hordoznám körbe az intézményben mint a véres kardot.Ide nézzetek, ne adjátok fel, van remény, ti is meggyógyultok! Nem pedig:"mikor volt itt utoljára"Pláne még, hogy tudom, nem üres kézzel jön. Szerintetek?
Hát szerintem ilyen esetben aztán fõleg nem kell több pénz. Alapból 100 ezer forint baromi sok. Azon meg nem kell szerintem megsértõdni, hogy nem igen emlékszik rád. Persze azért 100 ezer forinttal megjegyezhetett volna, de gondolj már bele, hány betege lehet. Nem emlékezhet mindenkire. Ha meg kint várnak még egy csomóan, akkor nem kell csodálkozni, hogy nem beszélget el veled. Haladni akar a munkájával, mert nem te vagy az egyetlen. Tudom, minden ember azt várja, hogy õ legyen a legelsõ és legfontosabb az orvosnak, de ha neki egy nap el kell látnia még rajtad kívül 30-at, akkor nincs ideje, hogy mindenkit úgy kezeljen, mintha õ lenne az egyetlen. Elhiheted nekem, ha minden orvosnak egy nap csak 5 betege lenne, akkor lenne arra idõ, hogy a beteg lelkével is foglalkozzon kicsit. De a jelenlegi helyzetben nincs. Átlagosan egy betegre pár perc jut. Ez van sajnos.
Én vajon mikor kapok hálapénzt vagy ajándékcsomagot a munkahelyemen, mert elvégeztem a munkámat, amiért felvettek és amiért minden hónapban fizetést kapok? Na ilyen is csak ebben a tetû országban van...
Ha választott akkor kell adni. Majd az eredménytõl tedd függõvé, hogy mennyit, de minimum 20-at illik adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Ment a zöld kéz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!