Találatok a következő kifejezésre: Mennyi gyerektartást fizetni (27 db)

Mennyi gyerektartást kéne fizetnie?

Ha az édesapa egymillió kettőszázezer forintot keres havonta, 2 gyermekre mennyi gyerektartást kéne fizetnie? Az anya minimálbért keres.

Legjobb válasz: Ha az apa ennyire magas jövedelemmel rendelkezik, akkor a %-os szabályzás nem érvényes, a bíróság itél meg olyan összeget, amit a GYEREK IGÉNYEINEK megfelelönek tart. (Ez gyerekenként kb 30-50 ezer Ft-os fölsö határnál nem szokott amgasabb lenni.) Ugyanis a GYEREKtartásnak a GYEREK alapvetö igényeit kell CSAK fedeznie, az ANYA megélhetését, vagy a GYEREK luxusigényeit NEM. A gyerektartás megállapításánál az anya jövedelmét soha nem veszik figyelembe, mivel az anyának a saját megélhetését saját magának kell fedeznie, ez nem a közös gerek apjának a kötelessége.

Ha az apa ennyire magas jövedelemmel rendelkezik, akkor a %-os szabályzás nem érvényes, a bíróság itél meg olyan összeget, amit a GYEREK IGÉNYEINEK megfelelönek tart. (Ez gyerekenként kb 30-50 ezer Ft-os fölsö határnál nem szokott amgasabb lenni.) Ugyanis a GYEREKtartásnak a GYEREK alapvetö igényeit kell CSAK fedeznie, az ANYA megélhetését, vagy a GYEREK luxusigényeit NEM. A gyerektartás megállapításánál az anya jövedelmét soha nem veszik figyelembe, mivel az anyának a saját megélhetését saját magának kell fedeznie, ez nem a közös gerek apjának a kötelessége.
Ahogy az elsõ írja, gyerekenként 30-50.000-nél többet nem szoktak megítélni, maximum ápolásra szoruló, súlyosan beteg gyerek esetében. Extrém magas fizetés esetén nem százalékban, hanem pontos összegben határozzák meg a gyerektartást. Szóval abban ne reménykedj, hogy a milkának a 20-30%-át megkapod...
az én exem is sokat keres, nagyon, én havi 25 ezer gyerektartást kértem, ennyit érzek reálisnak, meg is kaptam nem írtad, mennyi idõsek a gyerekek, stb, de ha van valami extra igényetek (mûvészeti iskola, különóra, nyelviskola, sport), akkor kb 30-35 ezer a reális
Szép is lenne, ha így lenne 6-os, de szerencsére nem így van, ebben a kérdezõ se reménykedjen.
"Ez azért nem teljesen igaz, figyelembe veszik, hogy ha a magas jövedelmû szülõ egy háztartásban élne a gyerekkel, akkor több jutna a gyerekre, tehát nem csak a minimális igényeirõl gondoskodna, hanem jóval magasabb színvonalon élne a gyerek. Márpedig mivel a gyerek érdekeit tartják szem elõtt, így a gyerek csak azért nem szenvedhet hátrányt, mert nem él vele a magas keresetû szülõ. " Ez nem így van a joggyakorlatban ahogy mondod. A gyerek igényeit veszik figyelembe: azt, hogy ne nélkülözzön, normális színvonalon éljen. Az, hogy eddig luxuskörülmények között élt vagy az átlagosnál jobban, nem érdekli a bíróságot, a gyerektartás nem errõl szól! AZ iphone és a gucci póló nem a gyerek érdeke vagy létszükséglete, az extra - a bíróságot pedig csak egy élhetõ minimum meghatározásra érdekli.
szerintem meg anya ne zsigerelje ki apukát, vagy ha mégis ilyen ambíciói vannak, kérjen asszonytartást
Aki ilyen fizetés mellett havi 20-30-al szúrja ki a gyereke szemét, azért az is eláshatja magát.
Hát pedig bírósága válogatja, bizony volt nem egy esetben, hogy a milliomos vállalkozó apuka lelépett, htb. anyuka maradt a gyerekekkel. Természetesen anyuka menjen el melózni, de a bíróság úgy gondolta, hogy a gyerek nem tehet a szülei válásáról, ha eddig megszokta a magas életszínvonalat, amit apuka biztosított neki, akkor ezután is biztosítsa, ha van rá lehetõsége a jövedelme alapján. Ezért írtam, hogy nem anyuka luxusigényeit kell fedezni, hanem a gyerek megszokott életszínvonalát. Ezt általában úgy szokták, hogy az olyan kiadásokat, mint sport, hobbi, különóra, zene, márkás cuccok, amiket a gyerek megszokott, számlával kell igazolni, hogy tényleg a gyerekre ment, nem anyukára.
Ha kb 20 éve váltak el a szüleid, akkor szerintem örülj neki hogy egyáltalán kaptok gyerektartást. Mivel gondolom már akkor elmúltál 18 éves és már nem lenne köteles fizetni gyerektartást, maximum csak rokontartást.
Utolsó: ha tanulnak, akkor köteles.
A kérdező hozzászólása: Még tanulok. És egyébként mint mondtam nincs semmi gond, nem akarok többet követelni, csak érdekelt a dolog mert nem tudtam róla semmit.
Fejenként 60.000 forint az rengeteg. Különösen úgy, hogy már nem is járna gyerektartás, csak rokontartás.
A kérdező hozzászólása: De ameddig tanulnak a gyerekek, addig jár a gyerektartás nem? Csak ha dolgoznak akkor nem jár. Egyébként apa határozta meg hogy ennyit fizet, nem volt bíróság meg ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: A szüleim kb 20 éve elváltak, rendes összegû (fejenként 60ezer ft) gyerektartást kapunk, plusz ha szükségünk van valamire, azt általában megveszi nekünk. Igazából nincsen semmi gond, csak azért tettem fel a kérdést mert egyáltalán nem voltam tisztában vele, hogy ilyen magas fizetés esetén mennyit kell fizetnie, mert utána gugliztam és láttam h 15-25%-ban állapítják meg amit én is sokalltam ennyi pénz esetében. Egyébként vki kérdésére válaszolva mi nem maradhattunk volna apánál, mert külföldön dolgozik és régen elég ritkán volt itthon. Egyébként arról szó sincs, hogy anya költené el magára a pénzt :D Csak nem tudtam, hogy az anya keresete szempont e a gyerektartás megállapításakor. Köszönöm a válaszokat!
Szerintem megegyezés kérdése. Az apuka a kötelezõ gyerektartáson felüli összeget is kérhet. Attól függõen milyen a szülõk kapcsolata. De valóban a volt feleséget nem köteles eltartania. Szerintem ha két ember félre tudja tenni a személyes érzelmeit a gyermekei érdekében hatékonyabban tudnak együtt mûködni, megoldást találni.
AZ a baj hpgy a kérdezõtõl nem jön válasz a hozzászólásokra. Így csak talágatni lehet a többi nem elhanyagolható részletrõl
Utolsó: az is lehet ám, hogy a gyerek az anyjánál akar maradni (már 5-6 éveseket is megkérdeznek és beleszámít a döntésbe, 13-4 éves korban meg már kerek-perec eldönthetik), vagy hogy még szopós kisbabáról van szó. De ezer indok lehet, amirõl mi nem tudunk (pl. az apuka a bevételéért látástól vakulásig dolgozik a vállalatában, így nem is látná a gyerekeket?).
Miért nem neveli tovább apuka a gyerekeket.... ??? Az lenne ilyen esetben a legjobb megoldás....
na most õszintén, nyomja meg a piros kezet, aki szerint 200 ezer forint gyerektartás reális 2 gyerekre....
Utolsónak van igaza, annyit fizetnék ami reális, aztán a maradék meg félretenném az egyetemi éveire. Az meg hülyeség, hogy megszokta a luxust az együtt élõ családot is megszokta mégsem lesz ezután.
". De szerintem ássa el magát az az apuka, aki az együttélés alatt nem sajnálja a gyerekétõl a pénzt, de a válás után csakazértis a minimumot fizeti, pedig tudna többet is." Itt nem arról van szó, hogy az apuka mennyit akar fizetni. Az apuka helyében én a bíróságilag meghatározott összeget fizetném, a gyereket pedig ezen felül támogatnám ajándékok vagy zsebpénz formájában, amennyire csak tudom. Az, hogy az anyuka mennyit fog kapni gyerektartásképp és hogy az apuka mennyivel támogatja a gyerekét, két teljesen eltérõ kérdés. Nagyon sok apuka fizet még a gyermekének a gyerektartáson felül is, ha megteheti, megint mások a gyerektartást sem akarják kifizetni. De a kérdés alapvetõen nem errõl szólt.
18 év felett rokontartás jár akkor is, ha nappalin tanulsz elsõ szakmát. A rokontartást nem százalékban, hanem fix összegben szokta megállapítani a bíróság, ha a felek kérik az újraszabályozást. Mi nem kértük, az exem ugyanúgy 20%-ot fizet amíg nappalin tanul a gyerekünk, mert úgy gondolta, hogy attól még nem lesz kevesebb rá a kiadás, hogy elmúlt 18 és leérettségizett.

Úgy néz ki elválok! 4 banknál vagyok feketelistán! Van egy gyerekem! Mennyi gyerektartást kell fizetnem és mennyit vonhat a bank?

Legjobb válasz: A fizetésednek 20%-a vagy a mindenkori minimálbér 20%-a amit a bíró ki szokott adni,hacsak külön nem egyeztek meg a feleségeddel egy összegben..Ezt a banki tartozásodtól függetlenül fizetned kell...A többi pénzedbõl ami marad,hogy mennyit von le a bank azt csak õk tudják.

A fizetésednek 20%-a vagy a mindenkori minimálbér 20%-a amit a bíró ki szokott adni, hacsak külön nem egyeztek meg a feleségeddel egy összegben..Ezt a banki tartozásodtól függetlenül fizetned kell...A többi pénzedbõl ami marad, hogy mennyit von le a bank azt csak õk tudják.
nettó fizu 20%-át vonják általában gyerektartásra, de van minimum összeg is asszem. pontos infok itt: http://www.gyerektartas.hu/GYEREKTARTAS-MERTEKE/GYEREKTARTAS..
Bíróság határozza meg végzésben, a felsõ határ ha jól tudom a bejelentett kereseted 45% a amit addig kell fizetned amíg a gyerek tanul, vagy 18 nem lesz. Nem éri meg elválni!!
Teljesen menthetetlen a helyzet? Nem tudjátok megbeszélni? Próbálj meg mindent mert így a család megbomlásán túl anyagilag is padló alá kerültök...
Ebben az esetben, a fizetésed 20 %-a a hivatalosan elfogadott gy.tartás, és ha még a bank is belenyúl a fizetésedbe akkor sem haladhatja meg a két levonás az 50 %-ot.Tehát ennyinek meg kell maradnia, ez törvény!!
Elsõ vagyok, hidd el megszivhatod a dolgot fõleg ha nincs házassági szerzõdés, és közös a vagyonotok, házatok... Kiperelhet még a gatyádból is a "gyerek érdekében"
Dolgozz feketén, vagy húzz el külföldre(nem EU)egy csapásra +oldódnak a gondok. :-)
A kérdező hozzászólása: kértem a biroságtol válási kérelmet és az van leirva benne hogy (én vagyok a kérelmezö)"kérelmezö eggyüttélö házastársa, illetöleg eltartásárol gondoskodni köteles szülö".ez most kinek kell kitölteni?nekem vagy a feleségemnek?

Halmozottan tartós beteg gyerekek után fizetendő mennyi gyerektartást kell fizetni?

Két kisgyerekem van, mindkett?jüknek két-két tartós betegsége. Betegségük kider?ltekor a fix gyerektartást (ami apuka netto fizetésének 20%-át sem érte el) 25%-a szerettem volna felemelni. A vidéki bíróság apuka 140.000 Ft-os fizetésének csak a gyermekenkénti 20-20%-át ítélte meg, annak ellenére, hogy becsatoltam KIMONDOTTAN a gyerekek ellátására vonatkozó számlákat. Két beteg gyerek mellet 4 órában tudok dolgozni- ügynökként. A felemelés gyermekenként 4000 Ft lett. Apuka még a per alatt elkezdte a leszerelési folyamatát a cégét?l - ha nem mondtam volna nyomozó volt - amit sem nekem, sem a bíróságnak nem jelentett be, az ítélet joger?re emelkedése után három héttel rögtön beadta a keresetet a tartásdíj leszállítására, jelezve, hogy munkanélküli lett. (Azt hitte, hogy fellebbezek az ítélet ellen, ezért ? még a neki kiküldött végzést sem vette át.)Gyermekenként 15%-ot minimum 7000 Ft-ot akar fizetni. A leszállítás perében els? fokon részére elmarasztaló ítélet született, mely kimondja, hogy ki akar bújni a fizetés alól. (Budapesti Bíróságon született az ítélet.)Másodfokra fellebbezett, ügyvédekkel felvértezve. A gyermektartásdíj felemelése óta -lassan másfél éve- még sosem kaptam meg a megítélt gyerektartás díj összegét, minimális utalások érkeznek részér?l. A pesti tárgyaláson derült ki, hogy kapott majdnem egymillió Ft végkielégítést, gyerekek ebb?l sem láttak semmit, a végrehajtó egy négy millió Ft-os motort foglalt le nála. A bíróság által kért környezettanulmány során mosogató, - szárítógép, LCD tv, b?rgarnitúra...

Legjobb válasz: A beteg gyerekért amúgy Te megkapod az államtól a megfelelõ plusz hozzájárulásokat. Ez nem számít a gyerektartás megítélésénél.

A beteg gyerekért amúgy Te megkapod az államtól a megfelelõ plusz hozzájárulásokat. Ez nem számít a gyerektartás megítélésénél.
Mi is rendszeresen járunk mûtétekre, kezelésekre. Számos plusz költség van ebbõl adódóan. Nekem az ügyvédem most adta be a beadványt nemrég, hogy emeljék a gyerektartást. Amúgy tartósan beteg gyereknél elvileg tényleg magasabb összegû a tartásdíj, és ez független attól, hogy az államtól kap e támogatást. Egyébként nem egy horribilis összeget kell elképzelni...
H az apuka munkanélküli akkor bonyolult a helyzet gyerektartásilag, mert sajnos ebben az országban CSAK ÍTÉLETEKBEN KÖTELEZIK a másik felet a fizetésre.Ezt tapasztalatból írom.Hónapok, akár évek telnek el, hogy semmi sem történik érdemben.A bíróság tárgyal, megitéli a pénzt, apuka nem fizet sõt fellebbez, megint tárgyalás, megint fizetésképtelen és ez így megy.Okosabban tennéd ha kérnéd a végrehajtást, és ha a végrehajtó semmit nem tud behajtani, akkor a megelõlegezést igényelni az önkormányzattól illetve a gyámhatóságtól.Ezt valószínüleg 2X3 évre megfogod kapni.
Elrontottad már az elején. Nálam a lányomnál az apa jövedelmébõl a megítélt összeget mindig vonták. Amikor kirúgták, a végkielégítésbõl is automatikusan küldték a megfelelõ összeget. Menj be a bíróságra. Ott ingyen adnak tanácsot, mit kell tenned, milyen jogcímen indíthatod a pert.Most a lányom bejelentette a bíróságon, hogy amíg nem dolgozik a papa és nem kap semmi jövedelmet, kéri a gyerektartás megelõlegezését az államtól.
Elég durva, hogy ilyen emberek vannak. Csinál 2 gyereket, de hogy foglalkozzon velük, az már nem megy. És a legrosszabb, hogy ezt a kérdést úgy fogja fel, mintha az anyával háborúzna, holott a valóságban nem errõl van szó. Érdekes, hogy ügyvédekre, meg minden egyéb luxusra van pénze, csak arra nem, hogy a saját gyerekeit ellássa.
Nem tudhatjuk, mit fognak ítélni, mert nem ismerjük az ügyet, meg amúgy sem vagyunk jövõbe látók. 20%-nál többet nem nagyon szoktak megítélni. A betegség itt nem számít, mert azért kapsz elvileg állami segítséget. Ha nem, ezen az úton kéne inkább elindulnod. Az a tippem, hogy szerintem, ha tényleg munkanélküli, csökkenteni fogják a fizetendõ összeget, de csak minimálisan. De még egyszer mondom: nem ismerem az ügyet, és a jövõbe sem láthatok, úgyhogy ez csak tipp.
25%-ot gyerekenként csak kimagasló fizetés esetén vonnak le, de a 140 ezer egyáltalán nem az, teljesen normális volt a 20-20%-os döntés. A gyerekek betegségei ezt nem befolyásolják, egyedül az apa keresete.


Visszamegyek dolgozni, és a férjem lesz otthon Gyesen a 2 évesünkkel. Mennyi gyerektartást kell fizetni?

Szóval ahol a férjem-neki van az el?z? házasságából gyereke- most dolgozik,cs?dbe ment a cég,mindenkit ki fognak elöbb utóbb rugni,bár huzzák halasszák a dolgot. Azok járnak jól,akiket még most az elején küldenek el,mert ?k kapnak végkielégítést.Férjem kérte az egyik fönököt h tegye ?t listára,így nyáron neki már nem lesz munkája. Én szeptembert?l visszamegyek dolgozni-a lányunk akkor fogja betölteni a 2 éves kort-,a férjem lesz gyesen. Az én fizetésem 20%át kell gyerektartásként adni,vagy ilyenkor hogy van ez? Tudtommal Gyesb?l nem vonhatnak. Még egy kérdés a végkielégítés 20%át is oda kell adni?

Legjobb válasz: Gyesbõl nem vonnak gyerektartást, de a te fizudból sem, hisz neked semmi közöd a gyerekhez. Ilyen esetekben a mindenkori minimálbér 20%-át ítélik meg.

Gyesbõl nem vonnak gyerektartást, de a te fizudból sem, hisz neked semmi közöd a gyerekhez. Ilyen esetekben a mindenkori minimálbér 20%-át ítélik meg.
Inkább 60 körül
eddig mennyi tartásdíjat kapott a másik anyuka? illene annyit adni továbbra is. elvégre nem rosszabb helyzetbe kerültetek.. Attól a gyermektõl sem kéne sajnálni.. Gondolom nem milliomos az az anyuka sem.
A kérdező hozzászólása: Én eddig is Gyest kaptam, mivel nem volt annyi munkaviszonyom h többre legyen jogosultságom. A fönököm mikor terhes lettem, kérte h próbáljam ugy intézni a dolgokat h ne töltsek 3 évet gyesen, mert számítanak a munkámra minnél elöbb. Ez egy biztos állás nem rossz fizetéssel
gysbõl nem vonnak gyerektartást. ilyen esetben gyakori eljárás, hogy az állam megelõlegezi apukának a gyerektartást és ha újra lesz munkája, vissza kell fizetni. tehát duplán fogja 1 évig fizetni a gyerektartást.
A kérdező hozzászólása: még egy kérdésem lenne a végkielégítés és gyerektartással kapcsolatban. Férjem 4 havi fizetést fog kapni végkielégítésként. A munkanélküli központban azt mondták h 4 hónapig amig tart a végkielégítés nem lesz jogosult munkanélküli ellátásra. Ilyenkor kifizetjük a 20%ot a végkielégítésbõl, és akkor a következõ hónapba mibõl kell fizetni? Jövedelme nem lesz a páromnak
Igen, a végkielégítésbõl is kell fizetni a 20 %-ot. Minden bérjellegû jövedelembõl.
A kérdező hozzászólása: És hidd el kedves utolsó, nem kell sajnálnod az elõzõ házasságból született gyereket. Egyáltalán nem érzi azt h lecserélték, imádja a féltestvérét, én is jól kijövök vele. Csak a volt feleségének néha vannak furcsa húzásai. PL amig nem rózsaszín csekken küldtük a pénzt(ennek nyoma van) hanem a kezébe adtunk volt h feljelentett minket h nem fizetjük. Mindent a hivatalos verzió szerint szeretnénk csinálni. tehát annyit fizetni, amennyi ilyen esetben kell. Persze ha tellik plusszra, akkor adunk, vagy veszünk ahogy eddig is. Még az érdekelne amit a kérdés végén kérdeztem. A végkielégítésbõl is ki kell majd fizetni a 20%ot?
A kérdező hozzászólása: Utolsó, a férjem nem azért megy el gyesre mert nem akarjuk fizetni a gyerektartást. Hanem mert ez az egyetlen ésszerû megoldás. Nekem vissza kell mennem dolgozni(nem szeretném megkockáztatni azt h itthon leszek 3 évet, és utánna majd pár hónap múlva elbocsátanak), a férjem munkahelye megszünik. Eddig is rendesen fizettük a gyerektartást, ha 150 ezret, ha csak 80at kapott a férjem. Csak azt nem tudtam h ilyen esetben milyen összegbõl kell a 20%ot fizetni.
hát igen.. ne haragudj, hogy ezt írom, de mi köze az elsõ gyereknek ahhoz, h ti gyereket vállaltatok? Képzeld õ szintén szerelembõl született, és kisgyerek fejjel azt hitte, hogy az apja halhatatlan és mindig ott lesz vele. Álmában sem fordult meg a fejében, hogy az anyját vagy apját elvesztheti, vagy azok egy másik családra, egy másik gyerekre "cserélhetik". Szóval az, hogy nálatok jön egy gyerek, és emiatt mások az anyagi lehetõségeitek, a régi gyereket nem fogja érdekelni, sõt általában nehezen barátkozik ezzel meg. Ez jó érzésû embereknél nem indok arra, hogy kevesebbet adjanak. Ma annyira népszerû lett felelõtlenül házasodni és válni, hogy az emberek végig sem gondolják, hogy felelõsen - hacsak nem gazdagok - lehet, hogy még egy gyereket nem tudnak bevállalni. Ha ennyire rosszul álltok, akkor nem lett volna szabad bevállalni ezt a gyereket. Az elõzõ gyerek nem szenvedhet hátrányt azért, mert te is gyereket akarsz, ez együtt kéne járjon egy elvált emberrel! elvált ember új párjaként csak akkor szabad saját gyereket vállalni, ha az nem rontja az elõzõ házasságból származó gyerek érdekeit. Legalábbis az én környezetemben. Az a gyerek ugyanis semmirõl sem tehet. Az elvált fél 100%-ban felelõs azért a gyerekért is! és ha igy is érzi, akkor egy új babát csak akkor vállal, ha amellett mindent meg tud adni a korábbi gyerekének. Kíváncsi vagyok, hogy az évek múlásával az emberek rájönnek-e, hogy olyan anyagi csõd a válás, amely egy egész életre kihat és taccsra teheti mindkét felet, és rájönnek-e arra, hogy nem feltétlenül érdemes elválttal kezdeni, hiszen annak lesz egy 18 évig minimum tartó "tartozása" minden hónapban, ami megnehezíti, ha nem ellehetetleníti a saját gyerek, saját család, saját ház, saját élet kialakítását. Megértelek, de sajnálni nem tudlak. Egyébként úgy tûnik, hogy a GYES az egy szociális segély, ezért abból nem vonják a GYT-, de a GYED-bõl igen. Sajnálom az elõzõ házasságból származó gyereket :(
A kérdező hozzászólása: 19.48! Kikérem magamnak a gyanúsítgatásod! Hol írtam h nem akarunk fizetni? Megmondanád? Azért zavarosak a linkelt kérdéseknél a válaszok, mert mindegyiknél mást írnak. Volt ahol pl: azt írták, h ilyenkor a férjem helyett az állam fizeti és majd az államnak kell visszafizetni. Szóval zavarosak. Én is észrevettem h azok a kérdések is a gyesbõl lehet gyerektartást boncolgatni, de mikor ki írtam az én kérdésemet nem találtam ehhez hasonlót. 59%os, a "Nyomi"... kommenteddel csak magadat minõsíted. Nem tudunk annyit fizetni amit eddig fizetett a férjem. Õ 150-160 körül keres, és ebbõl vonják a 20%ot. Én mivel még elég uj vagyok csak 120at kapok. Az anyagi helyzetünk most teljesen meg fog változni
azt nem érti, hogy mind azt írja, fizetni kell! Õ pedig épp megúszni akarja.. és igen, minden pénzbõl jár elvileg az x %!
ki kell állnom az 59%-os válaszoló mellett. Az összes belinkelt kérdés a te kérdésedet boncolgatja pepitában! olvasd el a válaszokat, mert nem fogsz itt sem más válaszokat kapni. Ugyanazok válaszolnak neked is, mint azoknak, akik azokat a kérdéseket kiírták! Nem értem, hogy miért zavarnak össze téged azok a válaszok. Mondanál pár példát, hogy mit nem értesz azokban a válaszokban?
A kérdező hozzászólása: Kedves 59%os! Miért linkelgeted nekem ide ezeket a kérdéseket? Mikor ki írtam a kérdésem nem adott ki egyetlen hasonlót sem ez ügyben. És meg mondom õszintén ezeknél a kérdéseknél adott válaszok csak összezavarnak. Megvoltam elégedve az elsõ válaszoló válaszával, de elolvasva azokat amit linkeltél, most el bizonytalanodtam. befejeznéd a linkelgetést? Köszönöm
A kérdező hozzászólása: a minimál bér most olyan 80 körül van, nem?
Kedves kérdezõ! És mi a helyzett a munaknélkülivel? Ez a lehetõség nem mertül fel bennetek? Akkor is otthon lehetne a férjed a gyermekkel, vagy esetleg a bölcsödre is felmerülhet még.

Mennyi gyerektartást fogok fizetni? Eddig megegyezés alapján fizettem havonta, szerintem így többet is tudtam adni, de most a volt párom ragaszkodik a bírósághoz.

Fizetésem 33%-át vonják tartozásra, most 2 gyerekem után a gyerektartást is vonni fogják. Tudom, hogy max 50%-ot vonhatnak. Engem az érdekelne, hogy mennyi jutna fejenként a gyerekeknek? kb. 100.000 Ft a nettóm.

Legjobb válasz: Eddig mennyit adtál? Tudod bizonyítani papírokkal h azt legalább rendesen fizeted? Mikor az én párom vált,a volt feleség ragaszkodott 40%hoz,de a párom mondta h õ csak 30at tud adni,mert fizetni kell az albérletet(a lakást otthagyta a nõnek,és a gyerekeknek-pedig aztán közös tulajdon) és a a 2 személyi kölcsön felét(a házasság alatt vették fel). Mondta a bírónak h ha a hitelek lejárnak akkor tud többet adni. Párom egyébként 90-10.000 körül szokott kapni.

Eddig mennyit adtál? Tudod bizonyítani papírokkal h azt legalább rendesen fizeted? Mikor az én párom vált, a volt feleség ragaszkodott 40%hoz, de a párom mondta h õ csak 30at tud adni, mert fizetni kell az albérletet(a lakást otthagyta a nõnek, és a gyerekeknek-pedig aztán közös tulajdon) és a a 2 személyi kölcsön felét(a házasság alatt vették fel). Mondta a bírónak h ha a hitelek lejárnak akkor tud többet adni. Párom egyébként 90-10.000 körül szokott kapni.
Olyat nem fog a bíróság megítélni, hogy az egyik gyereknek többet fizess, mint a másiknak. Havi 20 körül fog megállni az összeg.
A banki tartozást nem kötelesek figyelembe venni, így a fizetésed 50%-a terhelhetõ gyermektartásdíjjal. Önmagában 50, nem 33+17, a gyermektartásdíj mindig elõnyt élvez minden egyéb követeléssel szemben. Gyermekenként 20% ítélhetõ meg, tehát a 2 gyerekre 40e várható. Azt mondjuk nem kellene elfelejteni, hogy a gondozó szülõnek is illõ ugyanannyit a gyermekre fordítani, mint amennyit a tartásra kötelezettõl elvár. A tartásdíjat 6 hónapra visszamenõleg ítélhetik meg, ill. változtathatják meg az összegét, erre lehet kérni részletfizetést, de a gondozó szülõ nem köteles azt megadni.
40% két gyerek után, 50% három vagy több gyerek után.50-nél többet nem vonhatnak, még ha tíz gyerek van akkor sem.
tõlem megkérdezte a bíró h mennyi gyerektartást tudok fizetni, mondtam h havi 15.000Ft-ot, és ennyibe maradtunk nem úgy van az h a nõ mondja ha 20%ot utald. Te megmondod h ennyit tudsz adni, és kész
A kérdező hozzászólása: 2 volt exemnek fizetek, mindkettõ ugyanannyit kap. Az egyik megvan elégedve, a másik akivel utóbb szakítottunk nincs. Pedig elég sok adósságba vertem magam miatta. A második többet akar ezért akar bíróságra menni. Ha voltatok már ilyen tárgyaláson adhatnátok egy kis segítséget.

Mennyi gyerektartast kell majd fizetnem ha birosagra megy az ugy?

meg nem volt birosag, csak fenyegetozik h elmegy birosagra.felre ertes ne essek nem sajnalom a gyerektol, elek halok a gyerekert!amiota kint vagyok 9 honapja kuldom neki a penzt tobb mint 100 000ft kuldtem neki havonta, novemberben kapott tobb mint 300 000ft, h kezdjen uj eletet, mivel en is uj eletet kezdtem itt.Nekem soknak tunik a 20szazalek mivel o mar 5 eve nem kepes elmenni dolgozni. en fizettem az alberletet a rezsijet mindent..es akkor fenyeget h felad birosagra mikor mondtam neki h hajlando vagyok 60-80 000 fizetni neki es meg a gyereknek csinaltatok egy szamlat amihez csak gyerek nyulhat 18 eves koraban, mert az anyja kepes lenne elkoltenni a vilag osszes penzet is. de neki tobb kell...annyibol szerintem fel lehet nevelni egy gyereket + csaladi potlek.Az egeszet csak bosszubol es feltekenysegbol csinalja mivel nekem itt uj eletem van

Legjobb válasz: Bocsi, de az elobb egy masik kerdesedben azt irtad, hogy 60000 Ft-ot kuldtel havonta, most meg itt azt irod, hogy tobb mint 100000 Ft-ot kuldesz havonta. De miert felsz te a birosagtol? Ne felj, inkabb nyugalom lesz utana. Megkapja ami jar, es kesz. De mondom, menj Magyarorszagon ugyvedhez, ne ott ahol elsz, mert ha o Magyarorszagrol inditja a gyerektartas megallapitasat, akkor ott kell neked is megkerdezned, fuggetlenul attol, hogy hol elsz. Itt ugysem fogsz pontos valaszt kapni, menj inkabb egy ugyvedhez, ne sajnald a penzt ra!!!

Bocsi, de az elobb egy masik kerdesedben azt irtad, hogy 60000 Ft-ot kuldtel havonta, most meg itt azt irod, hogy tobb mint 100000 Ft-ot kuldesz havonta. De miert felsz te a birosagtol? Ne felj, inkabb nyugalom lesz utana. Megkapja ami jar, es kesz. De mondom, menj Magyarorszagon ugyvedhez, ne ott ahol elsz, mert ha o Magyarorszagrol inditja a gyerektartas megallapitasat, akkor ott kell neked is megkerdezned, fuggetlenul attol, hogy hol elsz. Itt ugysem fogsz pontos valaszt kapni, menj inkabb egy ugyvedhez, ne sajnald a penzt ra!!!
Annak az ügyvédnek én is szívesen fizetnék jó sokat is, amelyik egy kétesélyes és soktényezõs per esetén megmondja, hogy mi lesz. Ilyen ügyvéd nem létezik. Tanácsot fog adni, méghozzá azt, amit a másik kérdésre adott válaszomban leírtam. De ha fenyeget, akkor itt az idõ, hogy szembeszállj. Indíts TE pert a gyerektartás megállapítására. (A mostani gyerektartásdíjat mi alapján fizeted? Bíróság által jóváhagyott egyezség? Vagy már megállapított tartásdíj?) Én simán indítanék, hogy a jövedelmed 10-15%, minimum mondjuk 30-40e Ft az az összeg, amit vállalni tudsz. Ezt a bíróság jó eséllyel meg fogja állítani. Mert reális mértékû.
Na szóval. Én hat évet húztam le válóperes ügyvéd melett, úgyhogy el tudom képzelni, hogy egynémelyik elvált asszony mire képes. Nálunk bevált módszer, hogy a férj, viszontkeresetet indít, vagy ennek a megindítását helyezi kilátásba, mégpedig gyerekelhelyezési per!!!!! Közölheted az exeddel, hogy ha továbbra is a burkolt asszonytartásra játszik( mert ez az !!!!, nem gyerektartást akar õ) akkor kérni fogod hogy a gyereket nálad helyezzék el. Másik eset, hogy ha ezt így elõadod a bíróságon, a bíróság azért figyel arra, hogy a gyerek érdekei védve legyenek, szóval, ne asszonytartás legyen belõle, valszeg nem fogják neki megítélni, de mivel gondolom bizonyítani nem tudod ezeket az összegeket, így ez kétesélyes ügy. Láttam írtad, hogy nem dolgozott öt évet, itt a bíróság kiváncsi lesz, hogy mibõl élt, szóval valószínûleg elhiszi majd, hogy te nyomtad stexel.

Mennyi gyerektartást vonhatnak le Gyesből, utólag vonják le? Az apa nem engedi látni a gyereket, akkor is fizetni kell?

Nem váltunk még el a férjemtől bizonyos okok miatt, most akarok, mert gyereket várok a páromtól. Nincs munkám, így csak a gyest fogom kapni, el kell költözzünk másik városba. A gyerekem az apjánál marad, nem hiszem hogy tudom majd látogatni, mert messze leszünk, az apa nem akarja fizetni az úti díj felét sem. Így nem tudom mi lesz. Ilyenkor hogy történik a gyerektartás?

Legjobb válasz: Remélem rosszul tudom, de nem úgy van, hogy GYES-bõl nem vonhatnak tartozást? De késõbb fizetned kell, lehet visszamenõlegesen is. Inkább nem minõsítelek...

Remélem rosszul tudom, de nem úgy van, hogy GYES-bõl nem vonhatnak tartozást? De késõbb fizetned kell, lehet visszamenõlegesen is. Inkább nem minõsítelek...
Ehh, a GYT a gyereknek jár édes mindegy kinek mennyi pénze van. A gyerekrõl való gondoskodás mind érzelmileg, mind anyagilag mindkét szülõ feladata. Nem kellene még egy gyereket szülni a semmire, ha az elsõrõl sem gondoskodsz.
Aki költözik, annak kell fizetnie a láthatásra az utiköltséget. Te költözöl, te neked kell megoldani. Gyesbõl nem fognak vonni, de utána kamatostul fogják behajtani rajtad. A gyereknek akkor is kell adni enni, oviba/iskolába járni, stb, ha te nem látogatod.. És szülöd a következõt...szerencsétlen gyerek.
Nem azért kell gyerektartást fizetni, mert a férjed szivatni akar, hanem azért, mert õ a te petesejtedbõl jött létre. Az egy másik dolog, hogy "anya" létedre nem kötõdsz a saját gyerekedhez, és egy másik férfi kedvéért otthagyod a férjednél, ezt inkább nem minõsítem. Miért kéne fizetni az útiköltséget? Te hagytad el a gyereked, oldd meg.
Minek szülsz még egyet, ha az elsõt is elhagyod? Gyesbõl és családi pótlékból nem vonható le gyerektartás. Viszont a bíróság majd megítél gyerektartás gyanánt egy összeget, melyet az állam helyetted ki fog fizetni, és majd utólag behajtja rajtad.
Micsoda? Otthagyod a gyerekedet az apjánál egy fickó kedvéért? Jézusom, de undorító, még látni sem tervezed. Szerencsétlen gyerek. :((( Gyerektartást kell fizetned, nyugodj meg, épp le lesz sz*** hogy gyesen vagy!
A kérdező hozzászólása: Vállaltam a férjem kedvéért. Már ez mindegy, nem akarom azt írni hogy megbánni, mert ez teljesen nem igaz. Jó hogy van, csak nem így, és nem tõle kellett volna szülessen, akkor más lenne a helyzet. És más is lesz. És el tudtam volna látni egyedül is, a kicsit el is fogom.
Csillagos ötös a 111-nek.
A férjed kedvéért?Ha azt mondja, menj fel a padlásra és kössed fel magad, mert attól boldog lesz, megtetted volna?
Tényleg ilyen szerencsétlen vagy?
A kérdező hozzászólása: És mi van akkor ha jó anyagi körülmények között éltünk??? Én nem akartam segítséget, utána persze hogy megszoktam, de a gyerekkel való kapcsolatom látta kárát. Mert vagy itt volt valaki, vagy az apja sajátította ki. Ahogy nõtt egyre többet vitte el a nagyanyja és a férjem is tõlem! Õk vették el, igaz hagytam, de utólag nézve sem volt túl sok lehetõségem. Csak a válás.
"Most önzõségbõl harcoljak??" Nem, hanem azért, mert te vagy az anya, te szülted, tápláltad. Szomorú, hogy nem alakult ki kötõdés a saját kisfiad felé. Az unokatestvérem is így járt. Bár ott az anyának lett egy agyi defektje, és elment Jehova tanúnak. A gyereket ötéves korában az apja kapta meg a bíróságon. Az anyával már szóba sem áll a fia.
Miért is nem védekeztél ha nem akartad a gyereket?Csak a férjed akarta, ez jó duma.Ha nõ nem akar gyereket, annak nem is lesz, mert tesz érte.Nem csodálom a válaszaid alapján, hogy nem akart egyedül hagyni a gyerekkel a volt férjed.
Nem akartad? Ez mi? Felírattad volna a tablettát és szedted volna!
Mindjárt megsajnállak, legyen egy kis idõm... Szóval szegény te, aki nem költhette az ex pénzét (mert neked dolgozni büdös), bébiszitter és exanyós is vigyázott a gyerekre, szóval még vele se kellett törõdni...még irj bejárónõt és el tudlak képzelni brazil szappanoperákat nézve egész nap... jobb is annak a gyereknek az apjával. Csak majd akkor se keresd ha egyedül öregszel mert, mert mindenki a fejedre fog tenni magasról...
A kérdező hozzászólása: A gyerek APÁS. Nem fogom kirángatni azért mert én szültem. És ha meg is akarnám tenni akkor sem hagyná a férjem. Õt meg én ismerem.
A kérdező hozzászólása: Ha szeretsz valakit, akkor elhiszed neki hogy minden rendben lesz és szeretnéd boldoggá tenni. Õt egy gyerek tette boldoggá, én meg hülye módon akkor még szerettem és azt akartam hogy az legyen.
Más a kutyáját/macskáját sem hagyná így ott!
De komolyan gondolom, hogy egy nõnek a gyereke mellett a helye akármi is történjék. És ha ez az új faszinak nem tetszik, akkor mehet ahová akar. De neked fontosabb õ, mint a kisfiad, pedig õ csak egy férfi, aki bármikor leléphet. Én 22 vagyok, de sosem jutna eszembe csak azért gyereket szülni akaratom ellenére, mert a férjemnek most épp olyan a kedve. Szóval nem mentség a hülye és fiatal voltam.
Minden egyes mondatodból egyre jobban szûrõdik az le, hogy egyáltalán nem szereted te azt a gyereket, én is fiatal vagyok, de eszem ágában sem lenne szülni, azért mert a pasi azt akarja.Keressen akkor egy olyan nõt aki szülne neki.Ez hozzáállás kérdése, ha nem állsz a sarkadra, akkor bizony így jársz.Mit tett volna ha nem csináljátok meg a kicsit?Elhagy?Most is ez a helyzet, mivel jobb így?Annyi, hogy sz.rsz arra, hogy mikor megy hogyan láthatod õt....
A kérdező hozzászólása: Ha nem láttatok még apás gyerek akkor mindegy.. Az apja az isten, rám meg nem hallgat, úgy beszél mint az apja, vagy csapkod, arcomba röhög.. Nem tudok vele mit kezdeni. Ezt sajnálom!!! De ez van. Ettõl még persze szeretem, de ezt meg úgysem hiszitek el.
Ja tök igazad van. Végül is ez a gyerek, a párod gyerekének féltestvére... semmi köze hozzá... ja igazatok van, itt mindenki hülye
A kérdező hozzászólása: Jó most már én is tudom, hogy csak kellett egy jó nõ meg egy tenyészállat, de fiatalon hülye az ember és örül hogy mindent megkap, és még tettetik is hogy szeretik. Utána már nem tettette annyira, de én meg szerettem... Ezt nem tudom visszacsinálni. A páromnak nem teher a gyerek, de nehogy már õ tartsa mikor az apjának sokszoros vagyona van Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan
Apás, ahha. És ha a gyerek a postásra mosolygott volna, akkor ráhagyod?
Nem is akarod azt a gyereket, hogy veled legyen, az, hogy apás, jó kifogás arra, hogy ne is harcolj érte.Elég gáz, hogy a 4 év alatt semmit nem tettél azért, hogy kicsit anyás is legyen.A sarkadra kellett volna állnod.Bár, csak a férjed miatt van a gyerek, szóval így neked mindegy is.
Pontosan tudtad kb, hogy mi vár rád, mint általában a totál pénzes férfiak mellett, jön az elnyomás, a mindent jobban tud, kirakati baba lettél, potenciális anya jelölt. Fiatal voltál, egészséges, jó volt veled villogni, ezért a feneked alá tett autót, meg némi kp-t, ami nem volt elég. Irigykedsz arra, hogy a gyerek mindent megkapott, míg te 'semmit'. Ha szeretnéd, 1. olyan embernek szülnél másodjára aki gyermek-központú, és elfogadja az elõzõ kapcsolatból származó gyermekedet (ráérsz, olvasgass kedvedre, volt itt már jó pár olyan kérdés, és válasz, amibõl kiderül: egy nõ el lett fogadva a gyermekével, és ma boldog házasságban él...)és nem csak az önös érdek, hogy tervez veled 2 gyereket és pont. De jelen esetben a párodnak a kisfiad egy teher, egy púp, Te meg vagy annyira sötét, hogy eldobod magadtól, nem pedig megharcolsz a szeretetéért. Ha én lennék a helyedben, és elválnék, jönne egy férfi, aki tervez komolyabban, megkérdezném, hogy hogy gondolja, mert a gyermekem hozzám tartozik, és vagy együtt kellünk vagy sehogy és mutatok egy kijáratot, ahol lehet távozni. Szerinted mennyire vagy felelõsségteljes? Ne csitíts itt senkit, gondolhattad volna, hogy támadásokat fogsz kapni, nem akarlak elszomorítani, de ezek a puszta tények. És tudod, mi a legszomorúbb az egészben? Én 27 éves, egy gyermekes anya vagyok, és így gondolom, de hála az Istennek, nem vagyunk egyformák. Szembe is köpném magam, ha olyan lennék, mint te...
A kérdező hozzászólása: Nem hazudok magamnak!!!! Tudom hogy nem vagyok jó anyja. Azt is hogy azért van mert az apja akarta. De ettõl még nem kell kétségbevonni, hogy szeretem. mert igenis szeretem. Lehet nem a legjobban tudom kimutatni a körülmények miatt. Soha nem engedte a férjem hogy egyedül legyek vele stb, mert ott volt az anyja, vagy bébiszitter, mintha én hülye lennék!!! És az is voltam mert engedtem. Még egyszer ezt nem csinálom, a kicsirõl én fogok gondoskodni és akkor normálisan szeretni fog és szótfogadni nekem. Akkor teljesen más lesz az anyaság.
Lassuljál be légyszives...szóval: írod: nem követed el a hibákat, mint a "másiknál"- ezek után szerintem ne játszd itt meg az anya-szerepet, nem áll jól. Õ nem a 'másik', hanem a 4éves fiad, te nagyon te... És nem, nem értél meg az anyaságra, így 26 évesen sem. Félted a pénzed, de miért is nem viszed magaddal a fiadat, ha a párod jól keres? Õ hozzád tartozik, belõled van... konklúzió: nem szereted a fiadat, csak van, mert a férjed akarta. Mindig mindent meg tudsz magyarázni, csak az a legszomorúbb, hogy saját magadnak is hazudsz.
Egy anya harcolna a gyerekért. Egy anya, de te nem vagy az
A kérdező hozzászólása: Miért lenne kamukérdés?? Sok esetben marad az apánál a gyerek!! 21. század!!!! Nem értem miért baj ez. És ne személyeskedjetek, nem az volt a kérdesem mit csináljak. Nem fogom magammal vinni, mert a férjem nem is engedné, meg a gyereknek is jobb nála!!! Most önzõségbõl harcoljak?? Ismerem soha nem nyugodna bele ha nem nála lenne a gyerek.
Pedig nem az jön le, hogy aggódsz a gyerek miatt vagy egy kicsit is szomorú lennél.Ezt már le nem mosod magadról.
Téged nem is érdekel a gyerek, így a jó, hogy nem kell látnod. Ezt majd visszakapod az élettõl, lehet a kisbabád fog majd téged lesz.rni ha nagy lesz.
Kéthetente se? Talán havonta 1×? Az is sok talán?
"Ezt a kisbabát nagyon várom, vele nem fogok olyan hibákat elkövetni mint a másikkal. " Basszus, egy gyerek nem egy levél, amit ha elcsesztem összegyûrök és dobok a kukába!!! És ha ezzel a babával is elkövetsz hibákat, ez is mehet majd a levesbe...? Majd párhavonta meglátoagot és szülsz egy következõt egy következõ pasinak? Erre nem találok szavakat...
A kérdező hozzászólása: Fog hiányozni, mert csak a gyerekem, de máshogy akkor sem megoldható!!! Én is sajnálom hogy így alakult, szültem a férjemnek. De már ezt az életet kell élni. Ez azzal jár hogy nem láthatom csak ritkán a gyereket. Én sem ugrálok örömömben.
ÚRISTEN! Ez vagy kamu kérdés, vagy a kérdezõ lelkében igen nagy gondok lehetnek!És még anyának nevezi magát...
A kérdezõnek fog hiányozni "mert csak a gyereke..." Egyszerûen nem találok szavakat...Milyen ember anya (??) az ilyen???TE JÓ ÉG!
A kérdező hozzászólása: Aggódni nem aggódok érte mert jó helyen lesz, minek aggódnék??? Szeretni szeretem. Mindenki szereti a saját gyerekét, szóval ez hülyeség volt felhozni
A kérdező hozzászólása: Úgy értettem hogy csak a gyerekem hogy hiába nem szeret õ annyira mint az apját, de én attól még szeretem mert az enyém. Akkor is ha õ apás, vagy tiszta apja kicsiben. attól még a gyerekem marad, ez nem ellenérv ellene.
Nem kell egyes egyedül, ott a párocskád.Ja, az nem hajlandó pénzt költeni a gyerekedre, te meg le is mondasz szépen róla.Gratulálok hozzá.
NINCS OLYAN, HOGY NEM HAGYNÁ! Legfeljebb azért nem hagyná, mert tudja, hogy a mi a jó a gyereknek... Tudjátok min csodálkozom?Hogy ennek a nõnek még van képe anyának nevezni magát...
A kérdező hozzászólása: Mert most mit csináljak? üljek az apjával életem végéig, mikor már nem bírom ezt az életet? Vagy szerintem 100ezerbõl egyes egyedül tartsam el kettõnket? Keressek csak azért valakit aki közel van hogy legyen pénzem?? - ez lenne a k-ság. A páromat szeretem.
Jobb lesz a gyereknek nélküled. Ne is keresd! És inkább védekezz!
Mert õ igazi szülõ, aki harcol a gyerekéért, de te meg sem próbálod.
A kérdező hozzászólása: Sok gyerek marad az apánál. Ennyit akartam kifejezni vele. Ez nem bûn. Ugyanannyi köze van hozzá mint nekem. Õ is nevelheti. Ezt nem akarom tovább ragozni. Ismerem a férjemet ha ki is akarnám rángatni a gyereket a megszokott környezetbõl k.-ra nem hagyná
Annyira még sem szereted ha fontosabb egy pasi, és belenyugszol, hogy havonta egyszer talán lássad.
Mi az, hogy ez a 21.század?Se a 17. se a 22. nem tudom elképzelni, hogy így viselkedjek, és anyának nevezzem magam!
Szóval akkor nem is mész majd a gyerekedhez, mert nincsen autód.Mert nem találták fel a buszt meg a vonatot.Szerintem jobb is annak a gyereknek, hogy eltakarodtál a családból.Komolyan egy cseppet sincs lelkiismeret furdalásod?Semmi?Nem veszed észre, hogy itt valaki rohadtul nincs rendben nálad?
172-es-nek, 175-ösnek igaza van! Semmi sem fekete és fehér, emberek!
Tenyleg jobb annak a kicsinek az apjanal de annyira felhaborito amilyen stilusban ir ez a no hogy tenyleg a fejem vernem a billentyuzetbe..ez a ket mondat ami ki verte nalam a biztositekot :"az apja bele van buzulva a gyerekbe" a masik meg a "miert tartanank el mi?"
Milyen anya vagy te?
Igen, az lemaradt, mert már nagyon késõ volt, hogy a gyerekhez való hozzáállása nem kicsit undorító. A bíróság is (remélem...) apukának ítélte volna a kisfiút, szóval szinte felesleges, hogy küzdjön azért, hogy vele maradjon. De hát igen... ha igazi édesanya lenne, ez nagyon megviselné, sírna, hogy jajj mi lesz velem a kisfiam nélkül.. és nem érdekelné, hogy fél napokat kell buszoznia, de elmenne megnézni két hetente a gyereket. Illetve hát az is elég undorító, hogy összeáll egy olyan pasival, akinek nem kellene a gyerekével, csak nélküle. Oké, hogy nincs nála a gyerek, mert jobb ez így.. Szóval, igen... a kérdezõ nem édesanya...
Ez nagyon durva.... légyszíves majd 1-2 év múlva írd már meg hogy alakul az életed.
Miért tartanád el?????? Jesszus de felidegelsz, mert a gyereked! Amelyik a gyomrodba van mivel különb gyereked a nagyobbnál?? Tudod mit jobb ha az apjánál van a gyerek mert te túl sutyerák vagy a gyerekneveléshez. Aztán 4 év múlva ezt is otthagyod majd a "párodnál" Nem nevezném "párnak" azt, aki nem fogadja el a gyermekem! De jobban belegondolva, arról van itt szó hogy te sose akartad a gyereket, ígyhát lepasszolod apunak! Szégyen vagy ásd el magad a föld mélyére!
Soha, soha, soha nem mondanék le a gyerekeimrõl ilyen helyzetben harc nélkül. De ha az apának ítélnék is, mert gazdag, vagy bármiért, akkor sem költöznék messze egy pasiért sem, belenyugodva, hogy nem tudom majd látogatni a kisgyerekemet. És az milyen dolog, hogy apás? Mindkét fiamnak volt olyan korszaka, hogy apásak voltak, most meg mindkettõ nagyon anyás. Egy gyereknek szüksége van az anyjára! Más, ha meghal, vagy hosszú korházi kezelésre szorul, megint más, ha elköltözik egy új pasiért, és nem látogatja a gyereket!
A kérdező hozzászólása: Én is ezt mondom. Hogy ha akarnám sem tudnám elvinni tõle!!!! De nem is akarom mivel az apját jobban szereti miért cs.sznék ki vele akkor is ha nem ez lenne a helyzet. Miért is harcolnék feleslegesen? És miért tartanánk el mi a gyereket ha az apjának van egy rakat pénze õ akarja nevelni? Nem nekem esni kell hanem átgondolni a helyzetemet! Sajnos ilyen helyzetben vagyok.
Elõször is a kérdezõ valóban teljesen butus, hogy finoman fogalmazzak. Másrészrõl, meg hogy ha a gyerek apja nem akarná "oda adni" és valóban gazdag akkor anyuk mehetne a dalai lámához akkor se kapná megy gyereket. Mert, hogy kellõen sok pénz, ügyvéd és elnyomás bármire képes.
hogy, élhet ilyen ember aki azért lemond a gyerekérõl , mert beleszerettett másik férfiba akit nagy valoszinûsséggel elfogsz hagyni mert "találtál jobbat" ? a te véred a TE gyereked!! nem egy játékbaba amit csak úgy elhagysz mert találtál jobbat! hanem a kisfiad . de ahogy olvasom a kommenteidet , remélem sose fogsz találkozni a gyerekkeddel akit ahogy látom nem is szereted .jobb lesz nélküled neki , de egy gyereknek nem csak pénz kell hanem szeretet , sajnálom majd a kislányodat, hogy ilyen "anya" mellett kell majd felnõnie!
Elég furán gondolkozol kedves kérdezõ, ez tény!!! Attól, h a férjed gazdag, a gyereknek alanyi jogon jár a gyerektartás, amit neked kell fizetned, mivel a párod fogja nevelni. Lehet, h most nincs rá szüksége, de az a pénz az övé, rá lehet rakni bankszámlára, és ha majd fõsulira megy, vagy lakást akar venni, akkor ott lesz! A gyerektartást a bíróság határozza meg, jövedelmedtõl függõen, ha épp nem leszel már gyesen, majd az akkori fizetésedbõl, de visszamenõleg is jár, és megszabja a bíróság!!! Az meg milyen dolog már, h nem várod el a mostani párodtól, h a te gyerekedet, aki neki nem vérszerinti, ne tartsa el?! Az én férjemnek 2 gyereke van az elõzõ házasságából, és igenis a mi közös kasszánkból kapnak ruhát, beiskolázást, stb. attól függetlenül, h nem velünk élnek! Amikor megszülted, felelõsséget vállaltál érte, nem tõle válsz, hanem a férjedtõl. Mivel te költözöl, neked kell állni az utiköltséget, és megoldani a láthatást. Ha egy kicsit is utána olvasol, akkor tudnád, h a volt férjednek biztosítani kell a láthatást, viszont ennek költségeit neked kell állni. Ha nem engedi látni a gyereket, a gyámhatósághoz kell fordulni! Szerintem a legjobb lenne, ahogy én a hajlandóságot rajtad látom, ha papíron is lemondanál a kisfiadról, mert igazából nem érdekel téged, h mi lesz vele, és még most 4 évesen lehet neki is könnyebb megszabadulni egy ilyen "anyától", mint késõbb.
Azt a gyereket nem viseli el a jelenlegi párod, aki belõled van??? Annak a gyerekét nem viseli el, aki épp most szül majd neki??? "Elfogadja, mert van" Még jó, hogy elfogadja, h van, visszacsinálni nem lehet egy gyereket! Itt fényezed a pasidat, h elfogadja, hát persze, h elfogadja, mert nem veletek van, és hozzá sem kell szólnia! Undorítóak vagytok! Ezek után a pasid meg van gyõzõdve róla, h az õ gyerekének jó anyja leszel, és nem hagyod ott õket is majd csak azért, mert éppen többet szórakozik majd, amirõl még egy gyerek kedvéért sem tud lemondani??? Fúj!
Szerintem pedig a kérdezõ már feladta, elhitte, hogy õ nem lenne jó anyja a gyermekének, és ebben ti is megerõsítettétek. Csak gratulálni tudok. Valószínûleg már nem is olvassa a válaszokat, kinek hiányzanak a bántó, sértõ megjegyzések...
Kérdezõ nem reagál semmit, hogy õ egy állat meg kutyába se veszi a gyerekét, meg csak a pénzre hajt és stb sértéseket és egyéb negatív jellemzéseket. Más már rég elküldte volna a pokolba a válaszadókat, de minimum a büdös francba! Sztem ez vagy kamu, vagy pedig a kérdezõ teljesen tisztában van evvel, hogy õ egy rossz ember, de legalábbis rossz anya. Más nem vette észre, hogy a kérdezõ nem védi meg magát?
Én nem szólok be, de egy szikrányi érzés nincs benne az felé, hogy akarjon egyáltalán jó anya lenni. Jön a másik, másik kapcsolatra... Ha ez a kapcsolat sem lesz jó, a második is marad az apjánál, és jön a következõ?
Olvastam az eddigi válaszokat, és megdöbbentett, hogy a válaszadók zöme milyen könnyedén tört pálcát a kérdezõ felett, és illette nagyon durva jelzõkkel. Remélem, még nem túl késõ, hogy a védelmére keljek. Elõször is a tények (javíts ki, kérdezõ, ha valahol tévedek). Egy 19 éves, rossz anyagi körülmények között élõ lányt elcsábít és feleségül vesz egy 39 éves, gazdag férfi, mint késõbb kiderül azért, mert gyereket akart. 3 évvel késõbb sikerül is rávennie a nõt, hogy vállaljon vele gyermeket. Eközben már valószínûleg megcsalja. Megszületik a baba, de a férfi ettõl kezdve mindent megtesz, hogy a kis trónörökös minél kevesebb idõt töltsön a saját édesanyjával, aki valóban tapasztalatlan és talán túl fiatal. Bébiszittert vesz fel, odahívja az anyóst segíteni, és õ is igyekszik minél több idõt tölteni a fiával. Sok a veszekedés a pénz körül, de nem engedi a feleségét dolgozni. A kisfiú egyre inkább eltávolodik az édesanyjától, akit (gondolom) a család minden tagja semmibe vesz, így õ sem tiszteli az anyját. Az anya végül már maga is elhiszi, hogy õ nem elég jó anya, senki sem szereti, még a saját gyereke sem, és végül egy másik férfi karjaiban keres vigasztalást. El is költözik, gondolván, hogy úgysem fog hiányozni senkinek, a fiának sem. Majd (vagy már idõközben) teherbe esik új barátjától, ezzel újra kiszolgáltatott helyzetbe kerül. Nincs jövedelme, évek óta nem dolgozott, a családjára nem számíthat. Sürgõsen el kell válnia az apától, és terhesen új életet kezdenie. Én a fentiek miatt inkább sajnálom a kérdezõt, és (ha már elõttem senki sem tette meg), megpróbálok egy kis lelket önteni belé. Szóval kedves kérdezõ, tudom, hogy a kérdésed nem erre irányult, de szedd össze gyorsan magad, és kezdd el végre elhinni, hogy lehetsz jó anya, és nemcsak a születendõ gyermekedé, hanem a kisfiadé is. Mikorra várod a babát? Van már közted és az exed között írásos megállapodás arról, hogy a fiad nála marad? Ha még nincs, és van még idõd, menj el gyorsan egy nagyon jó (lehetõleg nõ) ügyvédhez. Az új pároddal szemben állj a sarkadra, ne õ döntse el, hogy ti vagy az exed neveli fel a kisfiadat. Hidd el, ha magatokhoz vennétek (még ha addigra már meg is születik a pici), pár hónap alatt helyre lehetne hozni a kapcsolatotokat. Az exed által fizetendõ gyermektartás (kivéve ha nagyon dörzsölt és sikerül a bíróság elõtt eltitkolnia a jövedelmét és a vagyonát) fedezné a plusz kiadásokat. A válást még a szülés elõtt ki kell mondania a bíróságnak (ahogy elõttem is írták), hogy a vér szerinti apa családnevét kaphassa majd a pici, de ezt követõen egy új gyermekelhelyezési pert lehet indítani az exeddel szemben. Van rá esély, hogy megnyered és nálad lehet a kisfiad, és kapsz gyermektartást is. Azután az exednek már nem fog gondot okozni elutazni akármilyen messzire is, hogy láthassa a fiatokat, tehát ilyen módon mindkét szülõjével kapcsolatban marad. Ha nem kerül hozzád a kisfiad, az sokkal rosszabb lesz mindkettõtöknek. A kisfiad nagy valószínûséggel egy elkényeztetett, önzõ ember lesz, mire felnõ, pont mint az apja (aki képes a gyermekét megfosztani a saját anyjától és magának kisajátítani! tényleg olyan jó ember õ, kedves válaszadók?). Ebben az esetben a legjobb, amit tehetsz, az az, hogy a tõled telhetõ leggyakrabban elhozod láthatásra és tejben-vajban fürösztöd, elárasztod szeretettel és odafigyeléssel, és ha kérdezi, miért kell az apjánál laknia, mondhatod neki nyugodtan, hogy az apja nem engedi, hogy veled lakjon. Nem kell rá semmi rosszat mondani, de ne gondolja soha azt a kisfiad, hogy azért mentél el, mert õ nem kellett neked. Drukkolok neked, hogy jó irányt vegyen az életed. De ehhez az is kell, hogy te irányítsd, és ne hagyd magad kihasználni, az új párodnak sem. Most nyugodtan lepontozhattok, várom a magvas beszólásokat.
Kedves Kérdezõ! Szeretném tudni hogy most hogy látod a dolgokat?Mindenki leírta hogy micsoda ember vagy. Nincs-e lelkiismeret furdalásod? Nem tudom hogy neked mikor halt ki az anyai ösztön.Téged is így neveltek?Eldobtak?Vagy csonka családban nõttél fel?Vagy azt tanították hogy jó pénzes palit kell keresni mert büdös a munka?Az ilyen aljas nõk mint te még annyi eszük van hogy teljesen lehúzzák volt apukát gyerektartás címszóval eltartatják magukat.De te meg sem próbálod magad mellé venni a gyerekedet.Mert sajnos TEHER!Pedig ez édes teher!
Tudod mit kérdezõ?Elköttetnélek és nem engedném, hogy gyereket szülj a világra.Mindenkinek jobb lenne a környezetedben.És bocsi nem csak az a ribi aki pénzért b..szik mindig mással.Az is aki a pénzéért megy hozzá valakihez (persze ez a te esetedben szerelem).Ja és totál véletlen a mostani pasid is jómódú és sokkal idõsebb.Milyen érdekes..... Ja és miért kellene harcolni érte?Mert akkor elmondhatnád (még ha esélytelen is a gyõzelem) a késõbbiekben a gyerekednek, hogy én igen is akartalak, harcoltam érted.Ez is sokat jelent szerintem. Nem az a baj, hogy elválsz, nem az, hogy az apánál marad, hanem hogy primitív vagy és az a hangnem férfihoz sem illik ahogy beszélsz a gyerekedrõl.A gyerektartást remélem komolyan rád verik és igen is FIZESSS! Mert kell.Ja emellett a pasi mellett sem lesz más a helyzeted ezt ugye tudod.Pénze van te meg maradtál ugyanaz a hülye liba akinek a pénz jelent mindent.Kár szépíteni, hogy szereted meg minden.Meg ha normális gondolkodású felnõtt nõ lennél akkor védekeztél volna, hogy ne ess teherbe legalább addig amíg nem kezdesz el dolgozni, és nincs minimum 1 év munkaviszonyod.Mert akkor nem a mostani párodnak kellene (elméletben) finanszíroznia az elsõ édes gyermeked kiadásait, hanem a kapott pénzbõl már meg tudnád oldani, mert ez a kutya kötelességed.De itt még mindíg csak az anyagiakról van szó.Az hogy apás jó ürügy.Te nem foglalkoztál vele, hogy ragaszkodna hozzád.A szülõi szeretet nem pénz kérdése.Azt anélkül is lehet.Az élethez, és az életben maradáshoz kell a pénz.Nem a feltétel nélküli szülõi szeretethez.Sajnállak, mert te csak a pénzforrást látod a pasikban, a gyerek meg csak egy eszköz amivel úgy gondolod, hogy egy életen át nem lesz anyagi gondod.
"A páromnak nem teher a gyerek, de nehogy már õ tartsa mikor az apjának sokszoros vagyona van Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan" Az apuka jó módos ember. Tudod, hogy a gyerektartást annak kell fizetnie, akinél nincs gyerek! Ergo mit kéne eltartani a jelenlegi bacotársadnak azt a szegény gyereket, ha az apukának gyerektartást kellene fizetni, amit nem 10. ezer forintot állapítanának meg, hiszen azt a vagyonhoz mérten nézik a GYT-t! Asszed' nem látunk ár rajtad??! Tiszta Pinoccio vagy, komolyan mondom! Komolyan sajnálom a nagyobb gyerkõcöt is, és az ezután születendõt is, hogy egy ilyen az életet adója- mert nem vagy Anya, sõt még szülõ sem egy bizonyos értelemben!!
Ne nevezd magad anyának.Mások a kutyájukról szebben beszélnek, mint te a gyerekedrõl... Az nem mentség, hogy hülye voltál és fiatal.Most sem vagy a toppon...ahelyett hogy elmentél volna dolgozni, esetleg tovább tanulni, te szülsz megint egy gyereket, mert a párod jól keres....Igaza volt az egyik kommentelõnek:Könnyû más f...ával verni a csalánt!
Ha szeretnéd a gyerekedet, vinnéd magaddal és a férjed fizetne gyerektartást (aki full gazdag)! Nem az a baj hogy el akarsz válni, van ilyen hogy nem jó egy házasság de az állatok jobban ragaszkodnak a kölykeikhez mint te a gyerekedhez!! Nagyon szégyelld magad és ne nevezd magad anyának! Egyébként ismered azt a mondást, hogy ha kell a tehén kelljen a borja is??
153-as válaszoló, nem azzal van a baj, hogy apuka nem nevelheti a gyereket, sõt, szerintem jobb lenne, ha kedves kérdezõ új babáját is õ nevelné, mert jobb lenne a gyereknek, szerintem. A baj az, hogy aki ilyen kérdést kiír, és így gondolkozik, az alkalmatlan anyának, ezért van a sok válaszoló úgy kiakadva. Érthetõ így???
De, ANYAHIÁNYBAN, bár akkor se volt neki anyja, amíg velük éltél...
A kérdező hozzászólása: Mondom nem tudnám elvinni. De tényleg nem is akarom, szerintem neki is jobb az apjával. Hozzá kötõdik, meg mindenki más is ott van akik szeretik. Én csak magam lennék, ez nem ér annyit. Már egy ideje nem él amúgy sem velem, tökéletesen megvan. Válni azért nem váltunk mert a férjem nem akart, ebbe is belementem, azt hittem szívességbõl nem fogja a véremet szívni.. de megint sokat reméltem tõle. A lényeg, hogy tudom hogy megvan nélkülem is a gyerek, nem szenved hiányt semmiben. Nyugodtan hagyom itt. A normális válaszokat köszönöm.
"A páromnak nem teher a gyerek, de nehogy már õ tartsa mikor az apjának sokszoros vagyona van Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan". Nem tartani kell, hanem szeretni és felnevelni, együtt, mert a fiad nem tehet semmirõl, pláne arról nem, hogy van, és hogy ilyen 'anyja' van, mint te.
Hát barátom, szörnyülködök csak! Azt csak úgy finoman megsúgom, h a gyes-t a gyermeked után kapod, úgyhogy azt teljes összegében õt illeti meg! A másik: Én le..sz..nám, h milyen gazdag az exem, akkor is vinném a gyerekem.Tõle is vonnák a gyerektartást!Abból ruházhatnád, oviba járathatnád!De ennyi eszed látom nincs!Ja és Te nem bírnál másodmagaddal megélni 100e ft-ból???Máshol egy egész család él ennyibõl!Te NEM szereted a gyereked!!!Csak kifogásokat keresel!
Igazából tök mindegy, a kérdezõ a kérdésére megkapta a választ, a múltat megváltoztatni mostmár tényleg nem tudja, a fiával foglalkozni nyilvánvalóan nem akar, tehát hiába tépi itt mindenki a száját, felesleges. Az pedig, hogy õ ezek után hogy képes tükörbe nézni, az õ problmája...
Jajj annyira szeretnèm remèlni, hogy ez csak kamu. Szegèny gyerek akit eldobtàl ès szegèny gyerek aki születni fog...Hiszem, hogy a gyermek kivàlasztja a szüleit, az a gyermek tèged vàlasztott anyjànak ès te eldobtad õt azért lett apàs mindegy màr. Egy ùjabb kis lèlek tèged vâlasztott, legalàbb neki add meg amit a testvèrètõl megtagadtàl, az anyàt.
"Na de én meg hülye voltam akkor mit csináljak így utólag???" Esetleg anyának kellett volna lenned, és nem csak kihordani és megszülni. Mesét olvasni, játszani vele, fürdetni, KÖTÕDNI hozzá. Te nem kötõdsz ehhez a kicsihez. Mióta vagy külön tõle?
Férfi lennék nekem sem kellene tõled.
anyahiányban szenved. De ezt ugye nem lehet pénzzel kiváltani...
Gusztustalan vagy..milyen szerelem az ahol a pasi kijelenti hogy nem hajlando finanszirozni az no korabbi kapcsolatabol szarmazo gyermek neveleset? Jol valasztottal.. annak a kis 4 evesnek meg azthiszed csak penz kell hogy egeszseges felnott legyen? Ha beteg nem esne jol neki hogy anya apolja hogy megvigasztalja ha szomoru hogy meg puszilja lefekves elott? Az apa osszes vagyona nem fogja potolni ezt a hianyt.. az apa is szulo igaz de ezt fel nem fogom esszel hogy tudod megtenni..otthagyod a gyereked hogy az uj pasi ne mondjon le a szorakozasarol..mitol erdemel tobbet az a masodik gyerek?miert lesz mas?az elsonek is szuksege van az anyjara...undorito vagy hogy eleg neked neha neha latni a kis 4 evesed..
Kedves kérdezõ, végigolvastam minden betût, és a következõket írnám neked: 1. valóban hülye voltál, és nagyon elcseszted a kapcsolatot a fiaddal. De könyörgöm, 4 éves. Ez azért még nem a helyrehozhatatlan kategória. MAradjon csak az apjával, nem lesz semmi baja, de te AZ ANYJA vegyél erõt magadon ÉS TEGYÉL MEG MINDENT annak érdekében, hogy a gyerek tudja is, hogy te vagy az anyja. Könnyû nem lesz, az biztos, de a gyerek ezzel jár - ÁLDOZATOKKAL. Minden gyerek. Nemcsak az, amelyiknél nem vagy hülye, hanem az összes, amelyiket a világra hoztad. Az a gyerek is, amelyiknél elcseszted a renomédat. Tessék látogatni, megtenni mindent, hogy amikor felnõ, ne azt vágja a képedbe, hogy sosem voltál igazi anyám. Tudod ezek a dolgok nagyon visszaütnek, a még meg nem született gyereked is megutálhat emiatt!! Ezt akarod? Nyilván tökéletesen alkalmatlan voltál anyának. De attól még az vagy. Itt az ideje felnõni, és elkezdeni normálisan viselkedni. A saját véleményemet meg nem írom ide, mert kimoderálnák. Szedd össze magad ne nyavalyogj. Az a gyerek nem tehet róla, hogy az anyja egy csõdtömeg. Rajtad áll, hogy maradsz is az, vagy összeszeded magad. 2. A gyesbõl nem lehet tartásdíjat levonni.
Mondjuk csak annyi, hogy az drága "anyukát" az sem érdekli ha nem kéthetente fogja látni a saját gyerekét.Összejött egy olyan pasival, aki állítólag elfogadja, de egy fillért nem akar rákölteni a gyerekre.Mindig valami kifogást talált arra miért ne legyen nála a gyerek.A fõ kifogás, hogy apás a gyerek, amit nem is csodálok, mert így, ilyen könnyen eldobta magától.Nem az a baj, hogy az apjánál van, hanem meg sem próbált küzdeni a saját gyermekéért és tudod mi a legnagyobb poén?A férje akarta.Tehát õ nem akart gyereket, ezért is szarik rá.De már mástól megint terhes...
Én csak azt nem értem, miért van mindenki kiakadva. 1. Az apa is ugyanolyan szülõje a kisgyereknek, mint az anya. 2. Ilyen anya mellett jobban is jár a kisfiú, ha az apukájával marad. Nem értem, miért ne nevelhetné és szerethetné az apuka is ugyanúgy vagy még talán jobban is, mint az anyuka... Az anyukának nem tartozéka a gyerek. Hiába belõle jött ki... Apukából is van az a gyerek, nemcsak anyukából.
[email protected], te egy antiszociális ember vagy. Érzelmek nélkül.
Mondjuk tényleg igaza van az utolsónak, ha nem vesz el a gyerek apja szülésig akkor a volt férj nevére kerül a kicsi.
Azt ugye tudod, hogy a volt férjed nevén lesz a születendõ baba-ha szülésig az új pasid el nem vesz?
Gyes-bõl nem lehet vonni így az apa kérheti az állami megelõlegezést ami azt jeleneti, hogy az állam fizeti helyetted és amit munkád lesz inkaszozák a számlád egy részét és kamatostól behajtják rajtad.
A nemjóját, micsoda sztori! Sokmindent nem tudok már hozzátenni, elõttem kb mindent leírtak. Remélem egyszer még nagyon-nagyon megbánod, amit most csinálsz. Kívánom, hogy amikor erre rájössz, már ne legyen túl késõ valamennyire helyrehozni. Teljesen sosem fogod tudni. Csak te ezt most nem érted. Fel sem fogod, hogy valami nagyon fontos dolgot rontasz el visszavonhatatlanul.
Mindenkinek ajánlanám ezt a kérdést és a hozzá tartozó válaszokat a kérdezõ részérõl. Borzasztó olvasni. Nem azért, mert otthagyta a gyereket. Nem is azért, mert szül egy másikat valaki másnak. Hanem azok a magyarázatok. Mert "apás" a gyerek. Meg "tartsam el kettõnket 100 000-bõl". Meg "az új párom nem akarja más gyerekét tartani". Undorító az egész. Remélem, valaki tanul ebbõl az egészbõl, és nem lesz ilyen meggondolatlan. Mások életével játszol. Vállalj már felelõsséget a tetteidért! Mert így folyamatosan más f*kával vered a csalánt!
A kérdező hozzászólása: Na de én meg hülye voltam akkor mit csináljak így utólag??? Úgy gondoltam együtt maradunk, normális lesz újra. Amikor terhes voltam akkor megint a tenyerén hordott, mikor megszületett akkor is. Utána kezdett el romlani újra. Másik gyereket viszont nem akart.
Rettentõ gusztustalan és rossz anya vagy.Beállítod magad úgy, mintha te lennél az ártatlan bárányka ebben az egészben, közben az egyik gyereked lepasszolod, mert terhes vagy egy másik pasitól és azt kell eltartani.Szerintem nem ártana egy kicsit magadba is nézni, nemcsak a volt férjed mocskolni...
Szeret élni? Akkor ezt bebuktad, a saját gyereket is le fogja tojni. Aztán mehetsz megint pár pasihoz :D
A kérdező hozzászólása: Tudtam milyen ember már az elején, csak nem érdekelt mert szerelmes voltam és nincs mit szépíteni rajta a szüleim által ásott gödörbõl is kihúzott, ezért muszáj volt belemenjek amit akart. Meg tényleg szerettem is, de ez elmúlt szerencsére, így már nem éri meg. A párom tudom hogy másabb. Csak hát neki meg van hitele, szeret élni, nem várhatom el hogy errõl lemondjon, amikor az apja tökéletesen el tudja tartani a fiamat
Igen, pontosan ezt tenném, megpróbálnám rendbe hozni az életünket, ha kell ketten a gyerekkel, vagy legalább úgy hogy közös felügyelet legyen. Nem gyorsan szülni egy újat egy új pasinak, hogy így megfogjam... És le se sz.rni a gyerekemet aki még nagyon kicsi.
"bele van buzulva a gyerekbe" írod te. Látatlanban is inkább az exed a jobb ember, bármi rosszat is írsz róla. Te egy féreg vagy. Nõi nem szégyene.
A párod rendes? Az exed is az volt az elején. Õ is remek apa lesz, ha a te gyerekeddel nem akar foglalkozni, igaz nem tõle van, de a tied, így az övé is lesz
A kérdező hozzászólása: Mert akkor mit csinálnál??? Viszem el keressek egy munkát 80ezerért, kapok valami kis gy-t (mert ugyebár papír számít) ebbõl menjek albértletbe és tartsam el kettõnket??? Ezt meg sem tudnám tenni! De az apja nem is engedné, mert bele van buzulva a gyerekbe
"Az apa nem engedi látni a gyereket, akkor is fizetni kell?" Te ezt teljesen komolyan gondolod? A nem engedi látni azt jelenti hogy mennél a gyerekért, õ meg azt mondja, hogy nem. Az útiköltséged felét miért is fizetné? Te költöztél el, oldd meg. Különben is írtad, hogy nem is állsz rosszul anyagilag, úgyhogy ez csak kifogás, egyszerûen nem vagy kíváncsi a gyerekedre és megpróbálod a "szemét" exedre fogni. Ráadásul nem is az õ gyereke, de te még a minimális gyerektartással sem járulnál hozzá. Összességében annyi mondható el rólad, hogy egy szemét ribi vagy. És hogy a kérdésedre is válaszoljak: igen, fizetned kell.
A kérdező hozzászólása: Ha annyi pénzem lenne mint a férjemnek biztos nem 10-20 ezer forinton nyavolyognék!!!! Átlag viszonylatban jól keres a párom, de közel sem állunk olyan jól sajnos!
Hát, te nagyon hülye vagy! Egyre rosszabb, amiket írsz.
A szemét, venni mert magának motort a saját pénzébõl, neked meg nem engedte, hogy szórd a pénzét. Szerintem kövezzük meg.
Itt most nem az a probléma, hogy nem jött össze az elsõ kapcsolatod, hanem az, hogy egy felelõtlen, nyomorult ember vagy, aki felcsináltatja magát és hagyja a gyerekét ide-oda rángatni... Hát ne haragudj, de szégyelld magad. A párod is szégyellje magát, hogy te kellesz neki, de a gyereked nem... Ha szeret, akkor elfogadja a gyereket is. Egyébként még egy munkanélkülinek is kell fizetni gyerektartást, persze a másik gyerekedtõl nem vehetik egy, de ne aggódj, meg fogják oldani, hogy fizess... Remélem a férjednek lesz esze és kiharcol egy nagyobb összeget, ha ilyen szöveget elõadsz a bíróságon, le fognak alázni ne aggódj. ... Szánalom. Szégyelld magad...
Súgok valamit; a te mostani tökéletes párod sz.rt se fog csinálni a közös, nagyon várt gyereketekkel. Ilyen a hozzáállása a gyerekhez, te meg szülsz neki? Hajrá! Majd jöhet a "párom nem törõdik a gyerekkel és eljár minden este. mit tegyek? kérdés
Szóval 2.-jára állsz össze egy gazdag pasival, mert neked nincs semmid, így kényelmesebb, ha eltartanak. Nem is tervezel dolgozni? A gyerek már csak plusz dolog, legyen végül is így biztosabb a kapcsolat...
A kérdező hozzászólása: Az anyagiak fontosak. Engem is szeretett anyám de sz.r volt a gyerekkorom a pénz miatt. A gyerekkel miért csinálnám meg ugyanezt? A férjem pénzes akkor nevelje, adjon meg neki mindent!!!!! Mi meg a kisbabának.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem hogy szeret élni, hogy egy gyerekre rengeteg pénz kell!! Ezt nem várhatom el hogy finanszírozza és lemondjon valamirõl. Itt lesz a saját gyerekünk, õ is rengetegbe fog kerülni, engem is el kell tartson, még egy plusz személyt igazán nem tarthat.
Kicsit sem vagy anyagias... még jó :D Jól látod, neked nincs pénzed, de szeretet se lenne!
A kérdező hozzászólása: A párommal fogok élni, de nem itt hanem elköltözünk. Nem így terveztem hogy a válás elõtt teherbe esek, de nagyon örülünk a kisbabának. Nem ítélte senki a férjemnek a gyereket, de jobb lesz úgy ha nála marad. Mert apás a gyerek, itt a családja stb, pénz. Nem akarom ezt elvenni tõle. Amúgy is hiába harcolnék, pénz beszél kutya ugat...
A kérdező hozzászólása: Nem kell személyeskedni! Tudom hogy jobban szereti a gyereket tõlem, jobb körülményeket biztosít neki, így meglesz mindene amit csak kiejt a száján.. beismerem, nem szépítek. Ezért is hagyom ott. Õ akarta jobban a gyereket, mert idõsebb volt tõlem. Én most értem meg az anyaságra, és a párom mellett, nem mellette.
Miért nem a jelenlegi párodnál laksz a gyerekeddel együtt? Vagy ö nem engedi? Nem értem. Akkor nem kellene utazgatnod, fizetned, stb. Apukának itélte a bíróság a gyereket? Biztos nem véletlenül.
Ez nem lenne ok arra, hogy otthagyjam a 4 éves gyerekem és vígan éljem az életemet mással.
A kérdező hozzászólása: A gyerekkel normális!! Velem nem volt az, csalt, kiabált, elszámoltatott a pénzzel, míg õ megvehetett egy negyedik motrot, én nem vehettem magamnak semmit, csak ha õ is ott volt, õ fizette ki. Ezt ki viselné el szerintetek hosszabb távon???
Ha nincs szükséged a GYES-re, akkor miért sajnálod a gyerekedtõl? Akkor mi értelme a kérdésnek? Párod jól keres de nem akarja már gyerekét tartani? Ez a mondat nagyon kemény, az a te gyereked...
Ha az elsõt sem neveled, miért szülsz egy másikat? Komolyan nem értem..
Jézusom, nagyon gusztustalan ahogy írsz, elképesztõ. Én nem hiszem el, hogy vannak ilyen nõk, hadd gondoljam inkább azt, hogy ez kamu. :((
A kérdező hozzászólása: Nem a semmire szülöm. Van egy féllakásom csak anyám lakik benne, párom jól keres, de persze nem más gyerekét akarja tartani. Ha kell tudom fizetni a gyesbõl, nincs rá olyan nagy szükségünk, csak nem akarok emiatt konfliktust.
Nyilván részletekben hajtja be, egybe nem valószínû, hogy ki tudod majd fizetni. Igen, jobban járnál, ha most fizetnél.
A kérdező hozzászólása: Mondom nem elhagyom. És hogyan hajtja be? egy összegben vagy részletekben? Mennyit ítél meg ilyenkor? Jobb ha már inkább most fizetem?
A kérdező hozzászólása: Egyébként van egy csomó pénze, nincs ráutalva a gyerektartásra, csak szívatni akar.
A kérdező hozzászólása: Nem mindegy kinél marad a gyerek. Anyja-apja ugyanolyan szülõ!! az enyém apásabb, a férjemnek van pénze is így ott marad. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Nem kell sajnálni a gyerek, most normális embernek szülök, sajnos még négy éve mikor az elsõ született fiatal és hülye voltam nem láttam milyen alak. Gyereket akart én meg szültem neki..
Meg van adva pontosan, hogy a fizetésed hány százalékát vonhatják le, és annak megfelelõen , minden hónapban. A Gyesbõl nem vonnak, A gyerektartás és a láthatás egymástól független. Akkor is fizetned kell, ha soha nem látogatod. Ha te költözöl el, egy fillért sem kell a férjednek az útiköltségbe adnia. Hány éves a kicsi?
A kérdező hozzászólása: Igen az én gyerekem, de a páromnak nincs köze hozzá, nem az övé, hanem csak az enyémé. Az a gond, hogy csak a gyest kapnám, mert még otthon voltam a gyerekkel hivatalosan
Te minden vagy, csak anya nem. Sajnálod a gyerektõl? Mert apjának van pénze? Fordítva te is azt mondanád, persze ne fizessen a másik... persze...
Haha, vagy nem... :D Aki képes otthagyni a gyerekét, az képes lesz otthagyni a pasiját is, ha talál jobbat.
Nem akarod, hogy elmenjen a gyesed????? A te gyerekedre menne el. Ha olyan nagyon jól keres a párod, akkor mi a probléma? Ez egy undorító kérdés!
A kérdező hozzászólása: Miért lenne következõ pasi? Nem tehetek róla hogy nem jött össze elsõre a kapcsolatom. A férjem volt az kapcsolatom, majd 7 évig elviseltem, de most már elég belõle, nagyon meguntam azt az életet. A párom nagyon rendes, vele fogok maradni és a gyerekeinkkel.
Nem az új gyerekedet sajnálom, hanem az elsõt. Ha állítólag sz.r ember a férjed akkor hogy hagyhatod ott vele? Te milyen anya vagy? Nem is szereted a gyereked?
A kérdező hozzászólása: Nem olyan kicsi már, 4 éves.
de persze nem más gyerekét akarja tartani Aztán majd a köv.pasi se akarja a most születendõt...
A kérdező hozzászólása: Ha lenne késõbb fizetésem akkor fizetnék. Azt tudom hogy 20% kötelezõ. Csak most nem akarom hogy a gyesem elmenjen. Szerintem ez érthetõ. Ha arról lenne szó, hogy SZÜKSÉGE lenne a gyereknek a pénzre akkor adnám, de nincs!!
A kérdező hozzászólása: Nem hagyom ott, csak ritkán lesz megoldható a látogatás így!! Gyakorlatilag eddig sem én neveltem bizonyos okok miatt. És nagyon apás is, nem is jönne velem!
Ha az elsõ gyereked így lesz.rod, mibõl gondolod, hogy a többivel majd ti esztek a kis boldog család? Ráadásul nekem a párodról sem az jön le, hogy õ az apák gyöngye lesz majd.
Ja majd õ megy hozzátok. Én a helyében látni sem akarnálak, és szégyellném, hogy az anyám vagy.
Te tényleg ennyire sötét vagy? "Saját káromon tanultam sajnos." Erre gondoltam, mert nem kimondottan látszik, hogy bármit is tanultál volna az esetbõl..
A kérdező hozzászólása: Mit tud meg? Hogy az apjánál maradt a testvére, ez miért olyan nagy bûn? ugyanúgy az szülõje??? Fogják egymást majd ismerni, azért nem végleg válunk el egymástól a fiammal, fog majd jönni hozzánk néha.
Hihetetlen, hogy léteznek ilyen nõk!Szégyelld magad de piszkosul!
A kérdező hozzászólása: Mibõl mit tanultam?
Kíváncsi vagyok a cuki kicsi babád, aki a nagyon kedves és jó és szerelmetes párodtól van mit fog szólni nagyobb korában, mikor rájön, hogy az anyja otthagyta a saját testvérét, mert így volt neki kényelmesebb...
A kérdező hozzászólása: Szerintem ne k-zatok, mert még csak két férfi volt az életemben, nem "aktuálisok" Így alakult, hogy hülyén váltottam, de ez van.
Ugyan áruld már el mit tanultál ebbõl?
néha... néha mehet majd hozzád a saját gyereked? a párod addig elvonul? hiszen nem az õ gyereke.
A kérdező hozzászólása: Hát tán én fogok menni az apja házába??? Érte megyünk majd és elhozzuk, ha úgy jön össze. Másfajta láthatásról még nem hallottam!!!!
max érte mész, te írtad a párodnak semmi köze a te gyerekedhez, majd a te pénzedbõl vehetsz neki fagyit és viheted TE vissza, de a lakásotokra nehogy felvidd, mert kapsz a párodtól!
A kérdező hozzászólása: És írtam hogy nem láthatási idõben megyek majd érte??? De kéthetente nem fogok tudni. Nincs is autóm már, mert nem az én nevemen volt sajnos. A párom meg sokat dolgozik, egyébként sem várhatom, hogy ha otthon is tud lenni két fél napot utazással töltsön. A baba miatt nem is tudnánk. Ez egy ilyen szerencsétlen helyzet sajnos. De muszáj költöznünk a munka miatt
Szerintem azzal tenne a legjobbat a gyerekének, hogyha többet az életben nem látogatná!De ha nagyobb lesz a gyerek, tuti nem lesz kíváncsi az anyjára, legalábbis remélem...majd néha meglátogatom...ha úgy jön össze...esetleg Egy igazi anya (???) szájából nem hangzanak el ilyen mondatok!
ÉRTHETÕ??Ezt ugye te sem gondolod komolyan?Elfogadja, de nem akar rákölteni.Összeilletek, egyformán undorító némberek vagytok...
azért egy pohár vizet adna neki?
És azt hogyhogy engedi a párocskád? Vagy majd pénz kértek az apjától, amíg nálatok van, mert hát az nem az õ gyereke, nehogy már adjon neki egy falat kenyeret.
Nem fájt a szíved otthagyni a kisfiad egyébként? Nincs rá szükséged, hogy mindennap magadhoz öleld, hogy elaltasd? Nem tudom, hogy jó helyre születik-e a második gyermeked...
A kérdező hozzászólása: Nincs a gyerek ellen. Elfogadja hogy van!!! Nem kell elvonulni stb. mert elfogadja. Annyi hogy nem akar rákölteni havi szinten nagy összegeket. (ovi, ruha, játékok stb) ez érthetõ.
Meg van szabva mikor vidd magadhoz, nem akkor amikor te akarod.Nem hiszem el, hogy tényleg ennyire undorító és rossz felfogású vagy....
Ja nem a szüleid, hanem a mindig aktuális pasid
A kérdező hozzászólása: Ezt a kisbabát nagyon várom, vele nem fogok olyan hibákat elkövetni mint a másikkal. Saját káromon tanultam sajnos.
De hiába magyarázkodsz, semmi nem ad mentséget arra, hogy otthagyod a gyereked. És ha lelép a pasid akkor mi lesz? Munka nélkül maradsz majd két gyerekkel? Vagy ha találsz jobbat, akkor már egyszerre a 2-t passzolod le?
A kérdező hozzászólása: Van szakmám. 26 éves vagyok, a férjem hozzám képest öreg 45. Ezért is akarta mindenáron a gyereket
Mondjuk a pasid is egy bunkó lehet ha kijelenti hogy csak te mehetsz a gyereked nem, plusz hogy egyáltalán gyereket csinál egy olyan nõnek, aki elhagyja a kisgyerekét. Mikor a volt férjeddel jöttél össze az elején õ is rendes volt, meg szerelem meg minden, mibõl gondolod, hogy a mostanival majd éltek boldogan életetek végéig?
A kérdező hozzászólása: Keresek munkát majd ha már lejár a gyes, két gyereket tervezünk és utána. Biztos lesz, ahová megyünk van lehetõség, egy kisvárosban nincs semmit. Ahova mentem volna a férjem nem engedte, mondván ne égessem, hogy beállok dolgozni ilyen helyekre (pl. barátnõmmel cukrászdába) mintha õ nem tudna eltartani. Amikor mondtam hogy valami vállalkozást kezdjek akkor meg azt mondta becsõdöltetem.. mintha hülye lennék...Most meg a fejemhez vágja hogy eltartott évekig!! Akkor most mit kellett volna tennem?? Õ csalt évekig, nekem csak a párom volt, de ezért is én vagyok a k.
Olyan vagy, mint a volt osztálytársam anyja. Szült 4 gyereket, abból háromról lemondott, a negyediket a legkisebbet meg neveli, hogy ha öreg mama lesz akkor legyen ki segítse. Te is ilyen akarsz lenni? Jó úton haladsz! Fujj! 24/N
Uram isten! Te egy életképtelen, egoista, bunkó nõ vagy! Milyen végzettséged van? Hány éves vagy?
51. Akkor keres megint pasit és lepasszolja a gyereket :) így meg ez nála
És ha a mostani pasid dobbant, akkor mi lesz? Ezt a gyereket is lepasszolod? Merthogy sosem biztos semmi ugyebár...
Jaj most már az jön, hogy õ csalt téged, hát persze.Tipikus ki akarok mászni a kakiból szöveg, hogy így kevésbé tûnj gusztustalannak.
A kérdező hozzászólása: Írtam hogy a férjem nem volt rendes soha, csak szerelmes voltam és hálás, de már 1 év után bunkó volt és csalt is. A párom jobb ember. Tudom. Látom. Érzem
Szemét exed. A pénze azért jó volt?
Ha nem csak a pénz számítana, akkor küzdenél a gyerekért, mert az többet ér mindennél, de te minden lelkiismeret furdalás nélkül ott hagytad és az se érdekel ha alig látod.
Az elõbb még a pénz számított, ezért hagyod el a kisgyereked. Most már nem számít a pénz? :D Összevissza beszélsz...
Nekem furcsa, hogy ennyire ridegen beszélsz a saját véredrõl.
A kérdező hozzászólása: Meg fogok élni. Mindig megéltem valahogy, pedig a szüleim semmit nem raktak alám!! Nem félek az élettõl.
A kérdező hozzászólása: 61: Ha csak a pénze érdekelne még most is ott ülnék mellette!! Rengeteg buktam a szakításon, de nem csak a pénz számít! Nyilván olyannal nem vállalnék gyereket akinek nincs semmije, de a páromnak közel sincs annyi pénze. De nem ez számít!!!!
Abból nem lehet megélni, hogy "Majd lesz valami..."
Persze de a te gondolkodásoddal, ez a logikus, hogy jön majd jobb, akkor a gyerekek nem kellenek, majd lesz új...
A kérdező hozzászólása: Miért hagyna el?? Ha muszáj valamit csinálni akkor majd megoldom. Nem fogok elõre ezen remegni, mert az nem élet. Akkor fel sem kell kelni az ágyból, mert mi lesz ha elüt egy busz.
Nem kell személyeskedni? De kell cica, mivel te jöttél ide a személyes dolgaidról beszélni, és ahogy nézem minden válaszoló egy véleményen van. Szerinted véletlenül?:)

Mennyit kell fizetnem ha elvesztem a pert a gyerektartás ügyben?

Az exem bíróságra adta,hogy nem szeretne gyerektartást fizetni!21 évet tölti a gyerek,van már 1 szakmája,de még tovább tanul nappali tagozaton,rendőr szeretne lenni!3 tárgyalás már volt,az ex ki kért minden papírt az iskolából!Szeretném tudni,hogy mennyi időre jár még a gyerektartás,és hogy ha az exem nyeri a pert,akkor nekem mennyit kell megfizetnem a perköltséget!

Legjobb válasz: szia,nálunk gyermekelhelyezés volt,az exem veszitett,14 ezret kellett volna fizetnie ,de a birónõ méltányosságból vagy mibõl csak 7 et kért.tehat ha elkezdessz sírni,akkor valószinû neked is engednek.

szia, nálunk gyermekelhelyezés volt, az exem veszitett, 14 ezret kellett volna fizetnie , de a birónõ méltányosságból vagy mibõl csak 7 et kért.tehat ha elkezdessz sírni, akkor valószinû neked is engednek.

Üdv! Osztott gyerektartásnál vagyis mindkét szülő fizetése 3. személynek hogyan működik és ki mennyit fizet? 3gyerek 1gyámság alatt másik kettő anyánál akkor kinek mennyit kell fizetni gyerektartást?

Szül?i felügyeleti jog mindkét szül?nek szünetel a gyámnál lév? gyerek után,de a másik 2 gyerek után apával osztott mikor nem is tartózkodik itthon max.10 napot 1 hónapban és nem él együtt az anyával.Nem értem 1-ik esetben szünetel a szül?i felügyeleti jog a másiknál pedig osztott.Hogy is van ez?

Legjobb válasz: ???

???
A 2 otthon lévõ gyerek után is fizetni kell az apának és a gyámügynél lévõ gyerek után mindkét szülönek kell fizetni minimum a fizetésük 10-10 %-t. A gyámügy nem tartja el ingyen a gyerekeket ha ismerik a szülöket gyerektartást fizetetnek velük, ha nincs pénzük a gyerek után járó segélyek mind a gyámhoz kerülnek.

Mennyi gyerektartást kell fizetni egy gyerek után? Körülményeket figyelembe veszik?

A páromnak az el?z? házaságából van egy fia,és idáig nem volt gond az összeggel,megegyezés szerint mikor mennyi. De most lehet nem tudnak megegyezni és probléma lehet bel?le.Szeretném tudni hogy állapítják meg a havi összeget.Albérletben lakunk, és van egy közös 7 hós babánk

Legjobb válasz: Figyelembe veszik azt, hogy mennyi a párod jövedelme. De valószínûleg a gyermektartás összege a párod jövedelmének 10-15%-a lesz. Figyelembe veszik még azt is, hogy a gyermektartás fizetése mellett még saját magát is el kell tartania meg téged és a kicsit is. Nem szabnak ki olyan magas összeget, hogy ti ne tudnátok megélni.

Figyelembe veszik azt, hogy mennyi a párod jövedelme. De valószínûleg a gyermektartás összege a párod jövedelmének 10-15%-a lesz. Figyelembe veszik még azt is, hogy a gyermektartás fizetése mellett még saját magát is el kell tartania meg téged és a kicsit is. Nem szabnak ki olyan magas összeget, hogy ti ne tudnátok megélni.
Szia! A gyerektartás összege a párod fizetésének a 20%-a egy gyerek után.A fizetésének max az 50%-át vihetik el tartásdíjra, ha több a gyerek ez osztódik.És nem veszik figyelembe, hogy albérletbe lakik, vagy hitelt törleszt...stb...mint ahogy más fizetnivaló esetekben sem érdekel senkit mibõl élünk, mennyi marad. Egy gyereket nem lehet azért elhanyagolni, mert az apa rossz anyagi helyzetbe került.És ez így van jól, nem egy tárgyról beszélünk.Mindenkinek kötelessége gondoskodni a gyerekeirõl, és ez így helyes.Mégha a helyzete megváltozott is, ha elvált is, a gyerek a gyereke marad.Nekem nem is kellene olyan pasi, aki elhanyagolná a gyerekét bármilyen módon.Akkor valószínû késõbb a miénkkel is megtenné.
szia.én most vagyok tul ezen.és a bironõ azt javasolta hogy egyezünk ki mert õ nem tud õsszeget megitélni...és ha neki kell akkor nincs kõzõs megegyezés.15000 ret kapok 1 gyerek után.:D
Férjem elsõ házasságából született egy kislány, a válóperükön a következõket mondták: 1 gyereknél az apa jövedelmének 15-25 %-a lehet a tartásdíj összege. Lehet kérni, hogy állapítsanak meg egy minimum összeget. Figyelembe veszik a körülményeket, azt is, hogy a párodnak új családja van, és egy gyereke, akit szintén el kell tartani. A volt feleség kérhet asszonytartásdíjat is. (de ebben nem vagyok otthon, a párom exneje ezt nem kérte)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!