Találatok a következő kifejezésre: Mennyi gyedet kapni (86 db)

Mennyi GYED-et, GYES-t fogok kapni?

Helyzetem a következő: van egy 1,5 éves lányom, mostanában szeretnék teherbe esni újra, tehát talán idén, decemberben fogok szülni, ha összejön. A munkahelyemre 100.000 Ft-tal voltam bejelentve, így ezután kaptam 63.000 Ft GYED-et. Idén júliusban lejár a GYED és a GYES-t fogom kapni, a 25.000 Ft-ot. A 2. baba születéséig ezt az alacsony összeget fogom kapni. Amint megszületik a 2. baba, mit fogok kapni? 2*13.300 Ft családi pótlék, és megkapom az első gyerek utáni GYES-t és a 2. után mit kapok? Még annyit, hogy a munkahelyemről kiléptettek mindenkit cégváltás miatt közös megegyezéssel. Mindenkit beléptettek az új cégbe, engem nem, mert GYED alatt nem lehet senkit bejelenteni. Így nem állok munkaviszonyban. Ez befolyásolja a TGYÁS-t, a GYED-et, a GYES-t? Kérném azt, aki ért hozzá, hogy pontosan írja le nekem, hogy mire számíthatok! Köszönöm!

Legjobb válasz: Jaj, de jó, hogy írtál nekem! Már most tisztábban látok. Szóval, én 2010. július 14.-én szültem az elsõ gyermekemet. Szülési szabadságot kivettem szülés elõtt 1 hónappal. Aztán behívtak mindenkit decemberben, engem is, és közölték, hogy megszûnik a cég, de azt nem tudom, hogy miért! És mindenki írja alá a közös megegyezéssel történõ felmondást, és mindenki aláírhatja az új szerzõdést is már az új cégnévvel. Ez nem biztos, hogy egy napra esett. Mindenki megkapta az új szerzõdést, én viszont nem, és rákérdeztem, hogy én miért nem kapok. És azt mondták, hogy mivel most GYED-en vagyok, nem jelenthetnek be, mert nem lehet munkaviszonyom GYED alatt, majd menjek vissza 2 év múlva, amikor GYES-en leszek, és akkor vissza tudnak venni állományba. Ez volt 2010.12.01.-jén. Tehát akkor volt az elsõ babám 5 hónapos. Most szeretnék teherbe esni, tehát nyáron, amikor lejár a GYED-em, és a GYES-t kell kapnom, akkor már terhes leszek a 2. babámmal. És akkor vissza kell mennem a munkahelyemre, hogy vegyenek vissza állományba, de dolgozni nem szeretnék, mert megint terhes vagyok? És mondjam meg nekik, ha visszavesznek, hogy elmegyek táppénzre? És az mennyi lehet? Mennyi idõre lehet elmenni? mennyi összeg lenne, ha 100.000 Ft-tal voltam bejelentve? És, ha azt mondják, hogy nem vesznek vissza? Mit tehetek? Akkor nem kapok a 2. gyerek után GYED-et? Csak GYES-t?

A kérdező hozzászólása: Jaj, de jó, hogy írtál nekem! Már most tisztábban látok. Szóval, én 2010. július 14.-én szültem az elsõ gyermekemet. Szülési szabadságot kivettem szülés elõtt 1 hónappal. Aztán behívtak mindenkit decemberben, engem is, és közölték, hogy megszûnik a cég, de azt nem tudom, hogy miért! És mindenki írja alá a közös megegyezéssel történõ felmondást, és mindenki aláírhatja az új szerzõdést is már az új cégnévvel. Ez nem biztos, hogy egy napra esett. Mindenki megkapta az új szerzõdést, én viszont nem, és rákérdeztem, hogy én miért nem kapok. És azt mondták, hogy mivel most GYED-en vagyok, nem jelenthetnek be, mert nem lehet munkaviszonyom GYED alatt, majd menjek vissza 2 év múlva, amikor GYES-en leszek, és akkor vissza tudnak venni állományba. Ez volt 2010.12.01.-jén. Tehát akkor volt az elsõ babám 5 hónapos. Most szeretnék teherbe esni, tehát nyáron, amikor lejár a GYED-em, és a GYES-t kell kapnom, akkor már terhes leszek a 2. babámmal. És akkor vissza kell mennem a munkahelyemre, hogy vegyenek vissza állományba, de dolgozni nem szeretnék, mert megint terhes vagyok? És mondjam meg nekik, ha visszavesznek, hogy elmegyek táppénzre? És az mennyi lehet? Mennyi idõre lehet elmenni? mennyi összeg lenne, ha 100.000 Ft-tal voltam bejelentve? És, ha azt mondják, hogy nem vesznek vissza? Mit tehetek? Akkor nem kapok a 2. gyerek után GYED-et? Csak GYES-t?
Azt pedig, hogy jól látom-e, megtudhatod Te is abból, hogy kéred az új céget, hogy azzal a kezdési idõponttal, amikortól lejár a GYES-ed, írjanak Veled egy elõ-munkaszerzõdést. Ez arra szolgál, hogy kötelezik magukat, hogy alkalmazni fognak, Te pedig kötelezed magad arra, hogy XY naptól felveszed a munkát. Ha ebbe nem mennek bele, akkor szinte 100 %, hogy nekem lesz igazam.
A kérdező hozzászólása: Basszus...mondták páran, hogy tuti átvertek, de azért nem gondoltam, hogy igazuk van, mert én úgy tudom, hogy GYED alatt tényleg nem lehet dolgozni, csak GYES alatt. De akkor ezek szerint rosszul tudom. Akkor lehet írok az igazgatónak, hogy amint lejár a GYED-em, engem vegyenek vissza állományba. De én nem szeretnék visszamenni dolgozni! Ugye ezt írtam neked? De ennek tudatában is kötelességük lenne visszavenni, nem? Vagy már nem is tudom, mivel aláírtam önként a közös megegyezéssel történõ felmondást. Lehet, így nem kötelesek. Akkor viszont fenyegetõzni fogok a bírósággal, hogy megtévesztettek, mert amint Te is írtad, annak tudatában írtam alá, hogy azt mondták visszavesznek állományba.
Bocsi, hogy ilyen késõn reagálok, de "fagyszabin" vagyok, csak néha dolgozom. Ha aláírtad a közös megegyezésest, akkor csak a "megtévesztéses" dolog jöhet szóba, fõleg ha van rá fül- és szemtanúd is. GYED alatt nem lehet dolgozni, hiszen azért kapod az ellátást, hogy a babával otthon legyél, és gondozd. De ez nem egyenlõ a munkaviszonnyal. Tehát dolgozni nem lehet, de munkaviszonyban lehetsz alatta, csak arra az idõre fizetés nélküli szabit kapsz a munkáltatódtól. A kettõ nem ugyanaz, és ezzel kapcsolatban is megtévesztettek... Én drukkolok Neked!
A kérdező hozzászólása: Szia! Most már értem!!!! De jó, hogy segítesz!!! Még 1 kérdésem lenne: ha most megírom neki, hogy tudom, hogy dolgozni nem dolgozhatok, de munkaviszonyban állhatok GYED alatt, és legyen kedves most azonnal visszajelenteni, akkor megteheti még a GYED lejárta elõtt, nem? Attól függetlenül, hogy nem a kezdetektõl voltam állományban, hanem most vennének vissza? Vagy, ha már az elején nem "kértem", akkor már cseszhetem? És felhívjam rá a figyelmét, hogy ebbõl következik, hogy az ez idõre járó szabit is fizessék majd ki? Visszamenõleg nem lehet ezt kérni mi? Mármint a GYED kezdetétõl a GYES-ig nem vehet állományba? Ha jó fej, akkor csak mostantól vehet vissza, amikor szóltam és akkor a GYES-ig kapnám rá a szabit? Bocsi a sok kérdésért, de tudnom kell, hogy mit követelhetek tõle a levélben vagy majd személyesen.
Visszamenõleg nem vehet fel, hiszen percre pontosan be kell a dolgozót jelenteni az adóhatósághoz, amint munkaviszonyt létesít, egyébként feketemunkásnak számít. Én úgy gondolom, hogy nem vagy egyenlõre olyan helyzetben, hogy Te diktálj. Beszéld meg ezt a dolgot azzal, aki ígéretet tett Neked a jövõre nézve. Ha kiderül számodra, hogy tényleg átvertek, akkor finoman hozd fel neki azt, hogy adott esetben messzire is elmész az igazadért, és megtévesztésért munkaügyi perre adod a dolgot, attól függetlenül, hogy aláírtad a közös megegyezéses munkaviszony megszüntetést. Persze mindezt diplomatikusan, nem hõbölögve! Majd utána meglátjuk, hogy mi lesz a legjobb lépés, addig csak tippelgetni lehet. Én ugye nem ismerem a helyzetet, csak mint kívülálló, nem tudom, milyen ember az, aki ígérgetett tett Neked és a többieknek...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget!! Írtam levelet az Igazgatónak, várom a válaszát. Majd írok, hogy mi lett..
A kérdező hozzászólása: Nem válaszolt a levelemre, be kell menjek...:-(

Mennyi GYED, mennyi GYES-t fogok kapni, és mennyi ideig?

2009.02.10-tõl foly munk.viszony, 2012-ben havi br.121000ft, 2013-ban havi br.127000ft volt a fizum.3013.10.08-tól TP-en vagyok. 2014.03.06- ra jön a babám.

Legjobb válasz: Ha semmilyen más jövedelmed nem volt idén, akkor a tgyásod és a gyeded is kb. bruttó 88-89 ezer lesz. A tgyásból csak 16% szja-t, a gyedbõl ezen kívül 10% nyugdíjjárulékot is vonnak. A gyedet a baba 2 éves koráig fogod kapni. Gyes 28500 bruttó, kézbe 25650, ezt kapod 3 éves koráig.

Ha semmilyen más jövedelmed nem volt idén, akkor a tgyásod és a gyeded is kb. bruttó 88-89 ezer lesz. A tgyásból csak 16% szja-t, a gyedbõl ezen kívül 10% nyugdíjjárulékot is vonnak. A gyedet a baba 2 éves koráig fogod kapni. Gyes 28500 bruttó, kézbe 25650, ezt kapod 3 éves koráig.

Mennyi gyedet fogok kapni ha az alapbérem 77ezer de márciustol tapénzen vagyok (szept.ben szülök), a táppénzem 52 ezer körül van, menyi pénzt kapok összesen a családi potlékkal és mennyi idö mire megkapom (pécsen lakom)?

Tudom hogy elöbb tgyás kapok azt menyi idö allatt kapom meg??Hallotam rémhireket hogy 3honap is lehet remélem pécsen nem ilyen rossz a helyzet?!Az anyaságit mennyi idö alatt kapom meg?

Legjobb válasz: Szia! Én is pécsi vagyok és 5 hetes a kislányom. Most intéztem a papirokat. Elõször tgyás-t kapsz 168 napig. Ezt lehet kérni 28 nappal a szülés elõtt vagy a szülés napjától. Utána adják a gyedet ez meg a tgyás lejárta elõtt kell kérni ha már másnaptól szeretnél gyedet kapni. A családi pótlékot és az egyszeri anyaságit az államkincstárnál kell igényelni. Az egyszeri anyaságira azt mondták hogy kb. 2 hét mire utalják, de én hétfõn voltam bent és csütörtökön már a számlámon volt. A családi pótlékra meg 2 hónapot mondtak. A tgyás-t a TB-nél kell igényelni és arra is 2 hónapot mondtak. Az államkincstárban 2 óra alatt kerültem sorra a TB-nél 2 perc alatt. Viszont nagyon figyelj oda hogy mindkét helyen vissza dobják a papirt ha abba bármily módon bele van javítva, nem fogják elfogadni. Semmiképp se felejts el semmilyen papirt otthon. A kisbaba tb kártyája nagyon fontos és az orvosi igazolás is. A családi egyébként 1 gyermekre 12.200 ft, az egyszeri anyasági 64.125 ft. üdv. 5 hetes kislány anyukája

Szia! Én is pécsi vagyok és 5 hetes a kislányom. Most intéztem a papirokat. Elõször tgyás-t kapsz 168 napig. Ezt lehet kérni 28 nappal a szülés elõtt vagy a szülés napjától. Utána adják a gyedet ez meg a tgyás lejárta elõtt kell kérni ha már másnaptól szeretnél gyedet kapni. A családi pótlékot és az egyszeri anyaságit az államkincstárnál kell igényelni. Az egyszeri anyaságira azt mondták hogy kb. 2 hét mire utalják, de én hétfõn voltam bent és csütörtökön már a számlámon volt. A családi pótlékra meg 2 hónapot mondtak. A tgyás-t a TB-nél kell igényelni és arra is 2 hónapot mondtak. Az államkincstárban 2 óra alatt kerültem sorra a TB-nél 2 perc alatt. Viszont nagyon figyelj oda hogy mindkét helyen vissza dobják a papirt ha abba bármily módon bele van javítva, nem fogják elfogadni. Semmiképp se felejts el semmilyen papirt otthon. A kisbaba tb kártyája nagyon fontos és az orvosi igazolás is. A családi egyébként 1 gyermekre 12.200 ft, az egyszeri anyasági 64.125 ft. üdv. 5 hetes kislány anyukája
A GYED-ed is kb. ennyi lesz, mert a táppénz is a fizud 70%-a, és a GYED is annyi. A TGYÁS annyival több, hogy azt a fizetés átlagából számolják, tehát abba beleszámít ugye a túlóra, a prémium, mindenféle. A táppénzes idõszak itt mindegy, mert a GYED-et a törzsbéredbõl számolják. Amúgy én is pécsi vagyok, én a családi pótlékkal szívtam meg nagyon, arra három hónapot vártam. Elkeverik a dolgokat, pontatlanok, satöbbi. Szóval készülj erre fel. És már most készülj arra is lélekben, hogy ha a MÁK-hoz akarsz telefonálni, akkor vagy foglaltat jelez a vonal, vagy senkit nem tudnak kapcsolni, mert az összes ügyintézõ mással beszél. Ha meg személyesen kell bemenni (a Szalai András úgyon van az ügyfélfogadás, az egészségpénztárnál), akkor ott 1. kosz van, büdös van, 2. reggel héttõl lehet szépen órákat sorban állni.


Mennyi Gyedet fog kapni a lányom?

Hogyan tudjuk kiszámolni mennyi gyedet fog kapni a lányom? Jövõ hónapban fog szülni. Bruttó 300 ezer Ft-os jövedelme van, már van egy két éves kisunokám, utána gyest kap. A gyese is megfog maradni? A tgyás idõszaka után mennyi gyedet fog kapni?

Legjobb válasz: Az Ön lánya a fizetése alapján a maximum GYED-re lesz jogosult, ami 2014-ben nettó 105 000 Ft. A GYED extra miatt a nagyobb gyerek után is kapni fogja a GYES-t, amíg be nem tölti a hármat.

Az Ön lánya a fizetése alapján a maximum GYED-re lesz jogosult, ami 2014-ben nettó 105 000 Ft. A GYED extra miatt a nagyobb gyerek után is kapni fogja a GYES-t, amíg be nem tölti a hármat.
Jól írja az elsõ. Plusz még a két gyerekre a családi adókedvezményt is tudja igényelni.

Férjem munkanélküli, elhatároztuk, hogy ő jönne el GYED-re, én visszamennék dolgozni.1 éve munkanélküli elötte 16 évig egy munkahelyen dolgozott. Mennyi GYED-et fog kapni?

Mib?l és hogyan számolják ki a GYED összegét a férjemnek?

Legjobb válasz: Nem fog GYED-et kapni csak GYES-t, amit 28ezer forint.

Nem fog GYED-et kapni csak GYES-t, amit 28ezer forint.
Hátha nincs élõmunkaviszonya akkor nem jár gyed csak az alanyi jogon járó gyes plusz családi ami együtt 38000Ft
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hát ez így nagyon silány...

S. O. S. Novemberben le jár a GYES-em második baba Márciusban születik mi alapján, mit (Gyes, Gyed) és mennyit fogok kapni?

Kisfiam 2009.november 18.-án született jelenleg GYES-en vagyok vele!Pár hete meg fogant a kis tesó aki várhatóan 2013.március 25 körül fog születni!Eddig 85.000Ft GYED-et és jelenleg 25.000Ft körüli GYES-t kapok!Ami ugye novemberben le jár és addigra még nem lesz meg a baba!Munkaviszonyom van de nem mennék vissza terhesen dolgozni!Mi alapján és mire lennék jogosult így illetve milyen összegben?A november és március közötti id?szakban abszolút nem járna semmi?Nagyon fontos lenne kérem aki tud válaszoljon!

Legjobb válasz: Menj táppénzre a szülésig. A táppénzed alapja ugyanaz a jövedelem lesz, ami alapján a gyedet állapították meg 2010-ben (mivel tavaly gyedet kaptál, így a kedvezményszabály lép életbe). A tgyás alapod a minimálbér kétszeresének 70%-a lehet, de ha a szerzõdés szerinti béred kevesebb volt, akkor az lesz az alapja. A gyed alapja azonban csak a minimálbér lesz, mert idén 11 hónapot leszel gyesen - ilyen esetben csak a minimálbér alapján számolják a gyedet.

Menj táppénzre a szülésig. A táppénzed alapja ugyanaz a jövedelem lesz, ami alapján a gyedet állapították meg 2010-ben (mivel tavaly gyedet kaptál, így a kedvezményszabály lép életbe). A tgyás alapod a minimálbér kétszeresének 70%-a lehet, de ha a szerzõdés szerinti béred kevesebb volt, akkor az lesz az alapja. A gyed alapja azonban csak a minimálbér lesz, mert idén 11 hónapot leszel gyesen - ilyen esetben csak a minimálbér alapján számolják a gyedet.
Elsõ jól mondja ( a szignódat hiányolom:) Amikor táppénzre mész ( azaz megszakítod a fizetés nélküli szabidat), feltétlenül jelezd a munkáltatódnak -lehetõleg írásban- hogy kisbabát vársz, mert az új Mt. alapján táppénz alatt is felmondhat neked ( igaz, a felmondás csak a táppénz végén kezdõdne).
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors és érthetõ választ!:-)
A tgyásod a 100 ezres bruttó alapján 70 ezer lesz bruttó, viszont a gyeded 65100 lesz bruttó. Ez nettóban adókedvezmény nélkül 58800 tgyást és 48 ezer gyedet jelent. Adókedvezménnyel mindkettõ 10 ezerrel több.

Ha nincs 180 napom csak 176 akkor mennyi Gyed et fogok kapni.160 ezere voltam bejelenve januártól (tavaly)?

Akkor most ez alapján vagy pedig a 2007 es bérem alapján fogom kapni?MEnnyi a minimálbér 2szeresének a 30ad százaléka egyébként?mert azt hallottam hogy lehet hogy azt kapom.

Legjobb válasz: Szia! A GYED feltétele az igénylést megelõzõ 2 évben a 180 biztosított nap. Ha nincs meg, akkor nem kaphatsz GYED-et, akkor csak GYES-re vagy jogosult. Valahogy kapard össze a hiányzó 4 napot. A GYED alapjául az elõzõ naptári évet veszik figyelembe, vagyis ha még tavaly igényelted decemberben, akkor a 2007-eset, ha már idén, akkor a 2008-as béred az alap. Ha meglenne a 180 napod, akkor a max. GYED (br. 96.600 Ft. Ez 73.035 Ft + adójóváírás) járna.

Szia! A GYED feltétele az igénylést megelõzõ 2 évben a 180 biztosított nap. Ha nincs meg, akkor nem kaphatsz GYED-et, akkor csak GYES-re vagy jogosult. Valahogy kapard össze a hiányzó 4 napot. A GYED alapjául az elõzõ naptári évet veszik figyelembe, vagyis ha még tavaly igényelted decemberben, akkor a 2007-eset, ha már idén, akkor a 2008-as béred az alap. Ha meglenne a 180 napod, akkor a max. GYED (br. 96.600 Ft. Ez 73.035 Ft + adójóváírás) járna.
Én is ugyanígy jártam, 2008-ban július közepéig dolgoztam de voltam táppénzen is, és emiatt nincs meg a 180 nap. Már teljesen össze vagyok zavarodva, mert van aki azt mondja h a táppénzes napok is beleszámítanak, valaki szerint meg nem. Most már végülis mindegy, már nem tudok mit tenni, de ha tudtam volna, akkor dolgozom még 1 hétig h meglegyen.
Kedves Második! A tanulói jogviszony nem egyenlõ a biztosítotti jogviszonnyal, ezért nem leszel/lennél jogosult a GYED-re csak GYES-re (ez kb. 27eFt).
Sziasztok! Én azt szeretném kérdezni, hogyha én még fõiskolán tanulok, akkor nekem milyen támogatások járnak, járnának? Mert erre idáig még nem találtam megfelelõ választ. A fõiskola négy éves, nekem már csak a nyelvvizsga és az államvizsga van hátra. A fõiskolás évek beszámítanak valahova? Mert én már annyi félét hallottam, de igazából nem tudom, hogy ilyenkor mi is a teendõ. A válaszokat elõre is köszönöm!
A kérdező hozzászólása: harmadik válaszoló ha tudsz valamit kérlek irj, mert ugyanabban a cipõben vagyunk és ugyanakkor:D
A kérdező hozzászólása: KEdves elsõ!Elõtte is dolgoztam csak januártól magassabbra vtam bejelentve
A harmadik vagyok. Ha megtudok valamit írok. De megpróbállak priviben is megkeresni.
A kérdező hozzászólása: köszike, várom nagyon

Most a fiam 8 hónapos és úgy szeretnék második gyermeket, hogy nem megyek vissza dolgozni. Most 80 ezer forint kb a gyed-em második gyermek után mennyit fogok kapni? Hogy ha a második baba megszületik a gyes alatt

tgyás fogok kapni?

Legjobb válasz: Minden ugyanúgy jár, mint az elsõvel, a tgyás és a gyed is, a különbség annyi, hogy ha nem mégy vissza dolgozni, akkor a tgyás-nak is lesz maximuma, ugyanúgy, mint a gyed-nek, a minimálbér kétszeresének 70%-a. Vagyis nem sokkal lesz több, mint a gyed.

Minden ugyanúgy jár, mint az elsõvel, a tgyás és a gyed is, a különbség annyi, hogy ha nem mégy vissza dolgozni, akkor a tgyás-nak is lesz maximuma, ugyanúgy, mint a gyed-nek, a minimálbér kétszeresének 70%-a. Vagyis nem sokkal lesz több, mint a gyed.
Ja, az lemaradt, hogy a gyed ugyanannyi lesz, mint az elsõ babára (ha közben emelték a fizetésedet, akkor lehet egy kicsit több, mert tgyásnak és gyed-nek a szerzõdéses bér az alapja.

Ha minimálbérre (8 órába) vagyok bejelentve, akkor mennyi GYED-et fogok kapni?

Legjobb válasz: Szia! A minimálbér 71500 Ft. Kb. bruttó 50eFt lesz a gyed-ed, ebbõl vonnak 18% szja-t (9000) és 9,5% nyugdíjat (4750), plusz ha kéred, akkor adójóváírás (11340). Összesen így nettó: kb. 48eFt-ot fogsz kapni.

Szia! A minimálbér 71500 Ft. Kb. bruttó 50eFt lesz a gyed-ed, ebbõl vonnak 18% szja-t (9000) és 9, 5% nyugdíjat (4750), plusz ha kéred, akkor adójóváírás (11340). Összesen így nettó: kb. 48eFt-ot fogsz kapni.
szerintem 40-42 ezret, elsõnek: 9000 szja-nál adójóváírás csak 9000 több nem lehet:)
Másodiknak: Ott a pont! Akkor is 45eFt körül lesz a gyed összege :)
A kérdező hozzászólása: köszike! Aranyosak vagytok! És mi lenne akkor ha megtudnám hogy terhes vagyok és megemeltetném a fizumat csak papíron, és amennyivel többet kellene fizetni a magasabb adó meg ilyenek miatt az kifizetném én! Akkor magasabb lenne majd a gyedem? (megoldható az ilyen, mert kis vállalkozásban dolgozom egyedüli alkalmazottként!
Csak akkor van értelme az ilyen jellegû fizetésemelésnek, ha a gyed-et már a következõ évben fogod igényelni. Azért, mert a gyed-nek, de a tgyás-nak is az összege mindig az elõzõ naptári év átlagkeresetén alapszik.
Ha még nem vagy terhes, akkor számítana, mert akkor biztosan jövõre születne a pici és nem idén. A GYED szempontjából ugyanis a szülést megelõzõ naptári évben elért keresetet veszik alapul, tehát ha jövõre szülsz, akkor az ideit.
40-42 ezernél biztos több lesz. Én ugyanis 2007 óta vagyok GYED-en és én átlalában 43 ezer körül kapok, de azóta már emelték a minimálbért, szóval többnek kell lennie.
2.vagyok már tisztáztuk a 45-t
A kérdező hozzászólása: Értem! De hát az nekem pont jó lenne... Mert ha most sikerülne összehozni a babát a nyáron akkor megemeltetném a fizut és úgyis csak 2010ben lenne esedékes a szülés a és a gyed igénylés! Tehát nem lenne hülyeség amire gondoltam! :)

Mennyi GYED-et fogok kapni?

Októberben fogok szülni, ha minden jól megy.

Legjobb válasz: szia a max gyedet fogod kapni mai elvileg 90 000ft körül van

szia a max gyedet fogod kapni mai elvileg 90 000ft körül van
Szia, a tgyás a 2008as átlagjöved. alapján, a gyed mivel 2010 ben indul a 2009- es átlagjöv. lesz az alapja a szabályokat figyelembevéve szerintem, de nem vagyok oep-es., nézd meg azért az oep honlapját:)
16-19es vagyok én is okt.ben szültem csak 2007-ben és azelõttem írónak igaza van, ebbõl max gyed jön ki
kb. nettó 84 ezer, ha a max-ot kapod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!