Találatok a következő kifejezésre: Mennyi gyedet Hogy lehet (10 db)

Ha a babám 2008. 08 29 én született és a kistesó két évvel később jön, de lehet hogy 29 után, akkor mennyi gyedre számíthatok?

körübelül annyira mint most?ha pár héttel késöbb születik mint 2 év?

Legjobb válasz: Szia! Nem igazán értem a kérdésed... A gyed összege nem függ attól, hogy mennyi idõ van a két gyerek között. Ha az igénylést megelõzõ naptári évben volt 180 rendes jövedelmes napod, akkor abból számolnak. Ha nem mentél vissza a két gyerek között dolgozni, vagy nincs az elõzõ évbõl 180 rendes napod, akkor az aktuális munkaszerzõdésedbõl számolják a tgyást és a gyedet. Viszont ebben az esetben a tgyásnak is ugyanannyi a maximuma, mint a gyednek, vagyis a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a. Feltéve persze, hogy nem passzív jogon kapod most a gyed-et, vagyis, hogy van élõ munkaszerzõdésed. Ha nincs, akkor csak gyes-t kaphatsz.

Szia! Nem igazán értem a kérdésed... A gyed összege nem függ attól, hogy mennyi idõ van a két gyerek között. Ha az igénylést megelõzõ naptári évben volt 180 rendes jövedelmes napod, akkor abból számolnak. Ha nem mentél vissza a két gyerek között dolgozni, vagy nincs az elõzõ évbõl 180 rendes napod, akkor az aktuális munkaszerzõdésedbõl számolják a tgyást és a gyedet. Viszont ebben az esetben a tgyásnak is ugyanannyi a maximuma, mint a gyednek, vagyis a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a. Feltéve persze, hogy nem passzív jogon kapod most a gyed-et, vagyis, hogy van élõ munkaszerzõdésed. Ha nincs, akkor csak gyes-t kaphatsz.

Mennyi a GYED-etek? Akinek kevés az mennyi és hogyan osztjátok be, ha a férjetek minimálbért keres? Hogy lehet kevés pénzből pelenkát, ruhát, kaját stb. venni, csekket befizetni.

Legjobb válasz: Õszintén fogalmam sincs. Múltkor itt volt egy ilyen kérdés ahol így a pénzbeosztás felé kanyarodott a téma, nekem 3 kicsi gyerekem van de az hogy egy hónapban 40-50 ezer forintból kijöjjünk kaja ügyileg egyszerûen ha megfeszülök se sikerül... Nekem a gyedem most az intézkedést követõen 72 ezer lesz 80 helyett. Kapásból lejön belõle a lakáshitelünk. A férjem nem minimálbért keres szerencsére de én is igyekszem mindenen és mindenhol spórolni de ha boltban vásárolunk (heti egy nagyot szoktunk) nem jövök ki 13-15 ezer ft alatt!!! Az egy hónapban 52-60 ezer ft...(jó lehet hogy ebben nem CSAK szigorúan kaja van, van benne wc papír papírzsepi szalvéta egy csomag pelus ha épp elfogyott, vagy tusfürdõ sampon egy egy.)

Õszintén fogalmam sincs. Múltkor itt volt egy ilyen kérdés ahol így a pénzbeosztás felé kanyarodott a téma, nekem 3 kicsi gyerekem van de az hogy egy hónapban 40-50 ezer forintból kijöjjünk kaja ügyileg egyszerûen ha megfeszülök se sikerül... Nekem a gyedem most az intézkedést követõen 72 ezer lesz 80 helyett. Kapásból lejön belõle a lakáshitelünk. A férjem nem minimálbért keres szerencsére de én is igyekszem mindenen és mindenhol spórolni de ha boltban vásárolunk (heti egy nagyot szoktunk) nem jövök ki 13-15 ezer ft alatt!!! Az egy hónapban 52-60 ezer ft...(jó lehet hogy ebben nem CSAK szigorúan kaja van, van benne wc papír papírzsepi szalvéta egy csomag pelus ha épp elfogyott, vagy tusfürdõ sampon egy egy.)
Ha nincs hiteletek, akkor nagyon jól be lehet osztani. MI már hónapok óta élünk úgy, hogy befizetjük amit be kell és marad 16 ezrünk minden másra... mind ez azért, mert a tgyás kérvényemet még nem bírálták el. Nagyon szûken, de megoldható volt eddig. Üdv:3 lányos
A kérdező hozzászólása: Bizton én/mi csinálunk valamit rosszul, mert az én gyedem 51.000 Ft, a férjem minimálbért keres, közös gyermekünk 14 hónapos, de van egy gyereke a férjemnek, aki után 20.000Ft gyerektartást fizet, és persze még van hitelünk is. Szegény családomtól minden hónapban kérünk "kölcsön", de hogy mikor tudjuk megadni, fogalmam sincs. És persze mindezek mellett férjem édesanyjához kellett költöznünk, mert meghalt az apukája... Nagyon nem egyszerû.. Ezért kérdeztem, hogy mit csináltok..

Megnéztem az adózona.hu, hohy mennyi lesz a tgyás meg a gyedem, azt a dátumot hozta ki, hogy másfél éves koráig a gyereknek kapok csak gyedet, ez Hogy lehet?

Egyébként második baba,gyesen vagyok,de megkérdeztem a tb-nél,hogy mennyi lesz a gyedem,azt mondták,hogy minimálbér után kapok gyedet. (a munkahelyemnél még állományba vagyok,vagyis biztosított)

Legjobb válasz: Úgy, hogy az a kalkulátor valamiért így számol, én is próbáltam annak idején mindent átállítani, de mindig csak másfél éves korig az gyedet. Ne azt használd. Van a szuloklapja.hu-n egy normális kalkulátor, azt próbáld meg.

Úgy, hogy az a kalkulátor valamiért így számol, én is próbáltam annak idején mindent átállítani, de mindig csak másfél éves korig az gyedet. Ne azt használd. Van a szuloklapja.hu-n egy normális kalkulátor, azt próbáld meg.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!
Nem úgy számol a kalkulátor, teljesen jó, csak ahol azt írja, hogy "Jogosultsági feltétel 2 éven belül (tgyás, gyed) (**) 365 napos biztosítási idõ", ott le kell nyitni a kis fület, és a 365 nap helyett az 562 nap is lehetõséget jelölni:) Ugyanis 365 nappal csak kb. másfél éves korig jár a gyed, ahhoz, hogy 2 éves korig járjon, 562 nap kell:)


Mennyi gyedet kaphatok? Hogy lehet kiszámolni?

Félállásom volt tavaly,most óraadó tanárként dolgozom. Sajnos keveset keresek, de a gyed még mindig több lenne, mint a gyes.Van esetleg valamilyen honlap, ahol ki lehet számolni,mint a bérkalkulátor oldalakon?

Legjobb válasz: Úgy emlékszem, a béred 70 %-a lesz GYED összege. Honlapról nem tudok, de keress rá a Google-ben. Én ezt találtam: A GYED összege a naptári napi átlagkereset 70 százaléka, de 2004-ben legfeljebb 83 000 forint. Ebbõl személyi jövedelemadó elõleget és 8 százalék nyugdíjjárulékot vonnak le. Meg egy fórumot, ahol a témában jártasabb emberkék válaszolnak majd: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

Úgy emlékszem, a béred 70 %-a lesz GYED összege. Honlapról nem tudok, de keress rá a Google-ben. Én ezt találtam: A GYED összege a naptári napi átlagkereset 70 százaléka, de 2004-ben legfeljebb 83 000 forint. Ebbõl személyi jövedelemadó elõleget és 8 százalék nyugdíjjárulékot vonnak le. Meg egy fórumot, ahol a témában jártasabb emberkék válaszolnak majd: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766
Ha a szülést megelõzõ 2 évben volt 180 nap bejelentett munkanapod, márpedig volt, ahogy írtad, akkor jogosult vagy gyed-re. A bruttó béred 70%-át kaphatod 2 évig, ami természetesen jobb, mint a gyes. A gyed maximuma 91.700, - Forint, ennél többet senki nem kap, akkor sem, ha 200 vagy 300 ezer Forint a bruttó fizetése. tehát a bruttó béred 70%-a a gyed összege havonta.

A kislányom 10.5 hónapos és lehet hogy megint kismama vagyok akkor most mennyi gyed jár vagy tgyás jár-e vagy ilyenkor mivan?

Legjobb válasz: én úgytudom, hogy júl.01elött megfogant gyermekekre még a régi törvény vonatkozik. szerintem, te folytatod a gyeded, a második baba 2éves koráig.

én úgytudom, hogy júl.01elött megfogant gyermekekre még a régi törvény vonatkozik. szerintem, te folytatod a gyeded, a második baba 2éves koráig.
szia! ha megszületik a második baba, akkor jogosult vagy a tgyásra, majd a gyedre....

Mennyi GYED-re leszek jogosult? Átlagolják az utolsó 6 havi fizetést, vagy az elõzõ évet nézik? Lehet buta kérdések, de annyit olvastam itt, hogy már össze vagyok zavarodva.

2013. áprilisa óta dolgozom folyamatosan. Sajnos 2013-ban csak bruttó 75500 Ft volt a fizetésem. 2014. januárjától május 20-ig bruttó 118000, majd május 20-tól június 30-ig bruttó 142000 Ft. Most július 1-tõl, bruttó 152000 Ft lesz. (Idõközben meglett a diploma, nyelvvizsga pótlék) A párommal most tervezzük a babát, így ha minden jól alakul 2015. április-májusban szülnék.

Legjobb válasz: Idei alapján fogják a tgys-t számolni, hiszen már biztosan van idén 180 bérezett napod. Ha tovább dolgozol idén, akkor minden, amit ebben az évben keresel, beleszámít, összeadják, és annyi nappal lesz elosztva, amennyit idén dolgoztál (ez nagyon le van egyszerûsítve persze)

Idei alapján fogják a tgys-t számolni, hiszen már biztosan van idén 180 bérezett napod. Ha tovább dolgozol idén, akkor minden, amit ebben az évben keresel, beleszámít, összeadják, és annyi nappal lesz elosztva, amennyit idén dolgoztál (ez nagyon le van egyszerûsítve persze)
2014es évedet nézik majd és annak a 70% lesz a tgyás amibõl szja vonnak ami 16% de ha kéred a családi adókedvezményt akkor + 10000ft több marad :) Gyed szintén 70% de ebbõl 16% szja és 10% nyugdíjt vonnak :) érdemes a családi adókedvezményt igényelni már a terhesség 91napjától :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)

Lehet már tudni, hogy mennyivel lesz kevesebb a gyedem idén?

Most 88 ezret utaltak. Adójóváírást,családi adókedvezményt én vettem igénybe, Mennyivel lehet kevesebb idén, 10-12 ezer???

Legjobb válasz: Errõl pont tegnap volt itt szó. MIvel mélyen hallgatnak róla, így találgatunk. Mivel a gyed összefügg a minimálbérrel és a minimálbért emelték, így valszeg a gyedet is emelik. Szerintem kb ugyanannyit fog mindenki kapni, mint 2011-ben. Várjuk türelmesen a február elejét:-)

Errõl pont tegnap volt itt szó. MIvel mélyen hallgatnak róla, így találgatunk. Mivel a gyed összefügg a minimálbérrel és a minimálbért emelték, így valszeg a gyedet is emelik. Szerintem kb ugyanannyit fog mindenki kapni, mint 2011-ben. Várjuk türelmesen a február elejét:-)

Van aki baba mellett, Gyed vagy Gyes alatt állt neki okj-s képzésben tanulni? Mennyi idős volt a baba? Meg lehet oldani a tanulást baba mellett? Ki- hogy csinálta?

Legjobb válasz: Fiam 2000 januárban születtet, és 21 hónapos korától jártam egy 3/4 éves OKJ-s tanfolymara (azt mondták a kismamáknak ingyenes, de mivel az eslõ OKJ-s mindenkinek az, ez csak a önfényezés volt) Én a születésétõl kezdve gyes-en voltam (gyed-en nem) és akkor a yes melleet csak max. 4 órában lehetett dolgozni, ez tanfolyam késõ de-tõl tartott kora du-ig. Ezért a fiam 21 hónaposan ment bölcsibe. Amúgy meg tanfolyam után a nyáron otthon voltunk, majd köv összel mentem új munkahelyre dolgozni.

Fiam 2000 januárban születtet, és 21 hónapos korától jártam egy 3/4 éves OKJ-s tanfolymara (azt mondták a kismamáknak ingyenes, de mivel az eslõ OKJ-s mindenkinek az, ez csak a önfényezés volt) Én a születésétõl kezdve gyes-en voltam (gyed-en nem) és akkor a yes melleet csak max. 4 órában lehetett dolgozni, ez tanfolyam késõ de-tõl tartott kora du-ig. Ezért a fiam 21 hónaposan ment bölcsibe. Amúgy meg tanfolyam után a nyáron otthon voltunk, majd köv összel mentem új munkahelyre dolgozni.
Szia, én egy fõiskolai képzést kezdtem el levelezõn tavaly szeptemberben, az oktatás kéthetente két napot vett igénybe, péntek délutánt és szombaton az egész napot. Pénteken, míg Apa még dolgozott, az akkor 15 hónapos kisfiamra a Dédnagymamája vigyázott, szombaton pedig Apa volt a soros. A tanulás már húzósabb volt, mert nálunk épp abban a periódusban volt a kisfiam, hogy jöttek a fogai, keveset aludt éjszaka és napközben is, úgyhogy csak lopott óráim voltak a tanulásra (napközben míg aludt, este, mikor már lefektettük, és persze ha Apa szervezett lakáson kívüli programot, én nem mentem, helyette itthon tanultam). Megcsináltam a félévet, 7 sikeres vizsgával. Szóval a kérdésedre válaszolva, meg lehet oldani, de kell hozzá némi szervezés és akaraterõ!
Nekem 8 hetes a kisfiam, és nekem is szopizik. úgyhogy most nem nem kezdem el, majd csak õsszel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Van már egy eüs fõiskolai végzettségen, de más pályára szeretnék áttérni. 13 hónapos a képzés, péntek, szombat egész nap 3 hetente. Most februárban indul a képzés, de a fiam csak 3 hónapos és szopizik. De indul egy képzés szeptemberben is, akkor már nagyobb lesz a csemete, lehet, hogy inkább azon kéne elindulnom.

Honnan lehet azt tudni, hogy mennyi a bruttó gyed-em?

Lehet,hogy buta kérdés, de nem emlékszem rá,hogy kaptam volna róla bármit is. A családi adókedvezmény miatt érdekel. Ha most nem kérem, akkor vajon mennyivel fogok kevesebbet kapni. (sajna minimálbér után kapok)

Legjobb válasz: Elvileg minden hónapban meg kell kapnod a bérpapírodat, amin rajta van mennyi a bruttó. Min bruttó 109 ezer Ft kell ahhoz, hogy maximálisan ki tudd használni az adójóváírást és a családi adókedvezményt. Ha ennél kevesebb van, akkor jobban jártok ha a férjed veszi igénybe a családi adókedvezményt.

Elvileg minden hónapban meg kell kapnod a bérpapírodat, amin rajta van mennyi a bruttó. Min bruttó 109 ezer Ft kell ahhoz, hogy maximálisan ki tudd használni az adójóváírást és a családi adókedvezményt. Ha ennél kevesebb van, akkor jobban jártok ha a férjed veszi igénybe a családi adókedvezményt.
Szia! Ha a minimálbér után kapod a gyedet, akkor már csak azt kéne tudni, hogy melyik év minimálbérjérõl beszélünk? Na, annak a 70%-a a bruttó gyed. Hogy a családi adókedvezményt ki tudd számolni egy kis matematika: Bruttó bér*1, 27 (szuperbruttósítás)*0, 16 (szja) = X bruttó bér*0, 1 (nyugdíjjárulék)= Y Ha kérsz adójóváírást: X-12100= Z Ha viszont X<12100, akkor csak annyi lehet levonni és akkor kár tovább számolnod, nem fogod az adójóváírást és a családi kedvezményt is érvényesíteni, célszerû akkor a házastárs/élettárs-nak érvényesítenie. Ha X>12100 akkor a maradék összeget fordíthatod családi kedvezményre. Nettó bér: Bruttó bér-y-z
A kérdező hozzászólása: Köszi, a bruttóm 86.300.- volt. Mindjárt nekiesek a számolásnak.
Már bocs, de ha a bruttód 86300 volt, akkor nem a minimálbér után kapod... Vagy akkor ezt mire értetted? "Ha most nem kérem, akkor vajon mennyivel fogok kevesebbet kapni. (sajna minimálbér után kapok)"
A kérdező hozzászólása: Ez a szakképzett, (vagy mi is volt a neve) minimálbér volt.
Ha átutalással kapod, akkor a bankszámlakivonaton rajta van a bruttó és levonások is.
Én szóltam a munkáltatómnak, hogy küldjék ki postán a "fizetési papírt", szerintem egyébként nem küldték volna. Ugyan olyan, mint a bérpapírom volt, bár nálunk tb kifizetõ hely is. Nem tudom, hogy aki az oep-tõl kapja a gyedet, az honnan és milyen papírt kap.
Ide ha beírod talán pontos adatot kapsz: http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!