Találatok a következő kifejezésre: Mennyi folyadékot innia egy (21 db)

Ilyen melegben mennyi folyadék az amit minimum meg kell innia egy 15 hónaposnak esti-reggeli tápszeren kívül?

Legjobb válasz: Kislányom 2 éves. Õ a tejitalon kívül (3,5 dl) kb. 4 dl vizet iszik és eszik jó sok dinnyét. Azt mondta a védõnõ, hogy ez bõven elég, az ételben is van folyadék. Kínálgasd, ha szomjas, úgyis inni fog. Mennyit iszik? Ennyi idõsen kb. 2 dl vizet ivott meg a lányom.

Kislányom 2 éves. Õ a tejitalon kívül (3, 5 dl) kb. 4 dl vizet iszik és eszik jó sok dinnyét. Azt mondta a védõnõ, hogy ez bõven elég, az ételben is van folyadék. Kínálgasd, ha szomjas, úgyis inni fog. Mennyit iszik? Ennyi idõsen kb. 2 dl vizet ivott meg a lányom.
A gyerekorvosunk azt mondta, hogy napi össz 1 liter folyadék. De kínálgassam sûrûn, úgyis inni fog, ha kell majd neki. :D
Nincsen minimum, a gyerekek szervezete még tökéletesen jelzi, hogy mennyi folyadékra van szükségük. Fontos, hogy rendszeresen kínálgasd, de bízd rá, hogy aztán a végén mennyit iszik.
nekem nincs jártasságom, de nem kevés az a 2 dl? mondom hogy nem értek hozzá!mennyi a gyomor ürtartalma egy babának?
Elõtted lévõ vagyok. Akkor még megivott kb. fél liter tejitalt és kapott tejpépet. Nem tudtam mit csinálni, kínálgattam, ennyit ivott:-(
16 hós. Nem tudom hogy mennyit iszik, mert mindig cserélgetem az ivópoharában a vizet frissre. De azt megfigyeltem, hogy ha pohárból kér inni, akkor sokkal többet megiszik. Így nála van az ivópohara, de mindig adok neki rendes pohárból is, esetleg pici szörppel, mert akkor még többet megiszik.

Mennyi folyadékot kell innia egy 9 hónapos babának? Már eszik főzeléket és még szopizik is.

Legjobb válasz: nem tudom mennyit kell innia de én kaja után mindig megkinálom innivel is örülök ha egy nap megiszik kb.1.5dl teát vagy vizet

nem tudom mennyit kell innia de én kaja után mindig megkinálom innivel is örülök ha egy nap megiszik kb.1.5dl teát vagy vizet
Olyan 500 ml körül jó, de sajnos nem minden baba iszik ennyit, ebben benne van az anyatej is, tápszeres manóknál meg a tápszer is. Kislányom tápszeres, õ abból egy nap eszik kb. 400 ml-t, és külön folyadékot 150 -200 ml-t, ha ez tea, ha csak víz, akkor van hogy 100 ml-t.
Az én kisfiam 9 hónaposan minden fõzelék, illetve szilárd étkezés után szívesen ivott kb. 120-150 milit (teából). Emellett még 4-szer szopizott is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Mennyi az a minimum folyadék amit egy kisgyereknek meg kell inni/enni egy nap? Valaki azt mondta, hogy 1 liter. Ha kevesebbet vesz magához akkor mi lehet a következménye? A vesék megsínylik?

Legjobb válasz: Az én lányom 7 hónapos koráig a tápszeren kívül semmilyen folyadékot nem fogadott el, most el jutottunk odáig,hogy napi 2-tõ doboz szívószálas barackos üdítõt iszik meg,azt monta a doktornõnk, hogy a napi 5-6 étkezése meg legyen,mivel a szervezete ebbõl is ki tudja nyerni a folyadékot így nem kevés amit iszik,most 14 hónapos!Egész nap van valami a kezében amit rágcsálhat!

Az én lányom 7 hónapos koráig a tápszeren kívül semmilyen folyadékot nem fogadott el, most el jutottunk odáig, hogy napi 2-tõ doboz szívószálas barackos üdítõt iszik meg, azt monta a doktornõnk, hogy a napi 5-6 étkezése meg legyen, mivel a szervezete ebbõl is ki tudja nyerni a folyadékot így nem kevés amit iszik, most 14 hónapos!Egész nap van valami a kezében amit rágcsálhat!
Bocs az offért, de azt hittem nem jól látok: 2-tõ ?!?!?!?!?
Igen jól látod!2-tõt iszik meg, és másfél 2 óránként eszik valamit!és csak 10-10, 5 kg, 81cm!reggel és este iszik még tápszert 120ml-t!mégis rengeteget pisil!
Az off-oló nem a mennyiségen csodálozik, hanem a helyesíráson.... 2-õt???? hahahahaha :) ))) 2-t, esetleg.
Ha túl keveset iszik, akkor kiszáradhat, de ez fõleg hányás-hasmenéssel párosul, amikor vizet sem tudsz adni neki, mert visszajön. Sztem ez alkati kérdés, sõt függ a fejlõdési szakasztól is. Nálunk van, hogy egész nap iszik, aztán van hogy alig-alig. Szomjan nem hal. Nyáron nagy melegben óránként kínáld, aztán ha egy-egy kortyot is, de iszik. Az ételek is tartalmaznak folyadékot. Ha aggódsz, kínáld 1-2 óránként, de nem kell pánikolni, ha 1 liter helyett csak 7 dl-t iszik egy nap. Meg kell kínálni, ha elfogadja jó, ha nem, nem kell erõltetni.
13:57-es vagyok, még annyit, hogy ez az alap-eset, tehát amikor nem beteg a baba. Ha jókedvû, érdeklõdõ, jól fejlõdik. De ha bármi kétséged van, kérdezd meg inkább a védõnõdet, gyermekdokit.


Mennyi folyadékot kell innia a babának egy nap?

Mert én úgy hallottam, hogy 150ml/kg. Tehát ha az én fiam 10kg, akkor másfél liter naponta? Örülök, ha kb 1 litert megiszik, de azt is ritkán.

Legjobb válasz: Szerintem érzi egy gyerek mennyi folyadékra van szüksége.Az enyém is 10 kg és õ is 1 litert iszik kb.Sokszor kinálgasd neki az innivalót.

Szerintem érzi egy gyerek mennyi folyadékra van szüksége.Az enyém is 10 kg és õ is 1 litert iszik kb.Sokszor kinálgasd neki az innivalót.
Hûûû, hát én sosem szerettem ezeket az adatokat, az ember csak pánikol ha a gyereke nem teljesíti õket. A legjobb ha sokszor kínálod neki az italt, ha szomjas akkor iszik, ha nem akkor pár korty után elfordítja a buksiját. A fiam szerintem nem iszik meg 1 litert sem naponta, mégis sokat pisil, szerintem, ahogy a felnõtteknek, úgy a babáknak is más a folyadékigényük.

6 hós, anyatejes babának mennyi folyadékot kéne inni egy nap ebben a melegben, h ismét kb 3 óránként tudjon szopizni?

Nem hajlandó inni se cumiból, se csőrös pohárból, csak kilocsolja. Próbáltuk a vizet, a gyümileveket,semmi..( vagy csak pár korty) ciciből persze inna óránként, viszont a meleg miatt nincs étvágya, ezért 3 nap alatt drasztikusan csökkent a tejmennyiségem, pedig soha nem volt igazán gondom. Ha viszont kifejem, és nem iszik, muszály újra kínálnom tehát kell maradjon benne. Már estére nem volt elég a tej, annyira átállt a mellem. Egy hónapja táplálunk hozzá, de még csak napi 1 étkezésnél,10 körül,utána még szopizik. Mennyit kéne innia egy nap? Napokig szinte szárazak voltak a pelenkák, azért volt muszály sűrűn szoptatnom.

Legjobb válasz: A száraz pelus nem jó jel. Én fejném a helyedben, mert amint visszább megy a meleg, újra igényelni fogja az elõzõ tejmennyiséget a babád és akkor nehezebb lesz visszaállítani. Én is sokat szenvedtem, hogy el kezdjen inni...próbáltam a poharakat, csõrös, végül már a cumit is. Sima vizet nem itta, gyümölcslé végül bevált, a teát sem itta. Gyümölcslét vizezem fel egyharmad-kétharmad arányba, az én babámnak ez vált be...próbálkozni kell minden alkalommal. Evések után nem volt hajlandó inni, de evések között már elfogadta. És fontos a hõmérséklete is, az enyém csak a langyosat issza meg! :) Próbálj meg minden verziót, valamit biztosan el fog fogadni idõvel! 9 hónapos baba anyukája

A száraz pelus nem jó jel. Én fejném a helyedben, mert amint visszább megy a meleg, újra igényelni fogja az elõzõ tejmennyiséget a babád és akkor nehezebb lesz visszaállítani. Én is sokat szenvedtem, hogy el kezdjen inni...próbáltam a poharakat, csõrös, végül már a cumit is. Sima vizet nem itta, gyümölcslé végül bevált, a teát sem itta. Gyümölcslét vizezem fel egyharmad-kétharmad arányba, az én babámnak ez vált be...próbálkozni kell minden alkalommal. Evések után nem volt hajlandó inni, de evések között már elfogadta. És fontos a hõmérséklete is, az enyém csak a langyosat issza meg! :) Próbálj meg minden verziót, valamit biztosan el fog fogadni idõvel! 9 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nem adom fel, próbálkozom.Néha már pár kortyot iszik, csak azt nem tudom, kb hány milit kéne innia egy nap, mit tekintsek már elfogadhatónak...
1-es vagyok. A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy egy 1 éves nek kb 1 liter folyadékot kell elfogyasztania egy nap. Mindennel együtt (ételek, italok, tej, tápszer). Enyém 9 hónapos, és az volt a cél, hogy elérjük ezt az 1 litert, habár horrornak tûnt eleinte. Eltelt kb 2-3 hét mire sikerült innia keveseket, aztán szép lassan ráállt és most már jön hozzám ha szomjas, megitatom és megy tovább a játék :) Ebbe a melegbe megiszik 8-9 dl-t is! Te tudod, hogy anyatejjel kb mennit ihat, szerintem mindennel együtt azért 6-8 dl jó lenne ebben a melegben neki! De ezt tényleg a nedves pelusokból lehet belõni, hogy mennyi az igénye.
A kérdező hozzászólása: Na, ma megivott már 1 decit (gyümilé+babavíz).. :) Ha lassan is, de haladunk. Köszi szépen! Amúgy normál esetben 7-8 decit eszik egy nap, de most a melegben kevesebbet.

Mennyi folyadékot kell (ene) innia egy fél éves babának, aki egyszer kap mást anyatejen kívül egy nap?

Kisfiam sok mindent eszik,most szeretném nemsokára kiváltani az uzsit az ebéd mellé. Még nem mertem,mert alig iszik. Igaz,haladunk,már jóval többet kortyol,mint az elején. Most ott tartunk,hogy egy nap egy deci vizet iszik meg,ez mennyire elég neki? Rengetegszer kínálom neki,hogy szokja,hogy inni kell. 4x cicizik még.

Legjobb válasz: Szerintem elég neki. Az én fiam még 1 évesen is csak 1 deci vizet ivott napközben (reggel,este szopizott) Én is sokat próbáltam itatni, de beleönteni nem lehet. Ha szomjas inni fog, kínálgasd gyakran neki továbbra is.

Szerintem elég neki. Az én fiam még 1 évesen is csak 1 deci vizet ivott napközben (reggel, este szopizott) Én is sokat próbáltam itatni, de beleönteni nem lehet. Ha szomjas inni fog, kínálgasd gyakran neki továbbra is.
Ihgény szerint szoptatott babáknál elég. 9 hónapos a fiam, tízóraira és uzsonnára kap kanalast, majd most fogjuk az ebédet. Én minden kaja után megkínálom csõrös pohárból és ott van napközben körülötte, ha szomjas iszik, de õ is 1 dl, kb.

Mennyi a minimum folyadék amit egy 18-19 hós babának meg kellene inni betegség alatt?

Kislányom 18,5 hós, torokgyulladása van,alig iszik,a napi adagja kb 1 L de ma csak kb 1,5 dl -t ivott,félek nehogy kiszáradjon:(

Legjobb válasz: próbáld panadol/nurofen adagolóval, de biztos fáj a torka nagyon. tápszert iszik esetleg? mert az is folyadék.

próbáld panadol/nurofen adagolóval, de biztos fáj a torka nagyon. tápszert iszik esetleg? mert az is folyadék.
igen, erõltesd, nehogy baj legyen, add neki azt amit szeret. Sztem ha egy két napig nem iszik, vidd dokihoz, lehet adnak neki egy infúziót, ha ilyen súlyos a helyzet! Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, tápszert nem eszi/issza, tejet meg most nem kap:( adtam neki egy kevés levest, abból eszegetett meg a nurofenes adagolóval próbálom itatni, abból vmelyest elfogadja, már kb 3-4 dl-nél tartunk , remélem nem lesz gond
ok, akkor adagolóval, és nem lesz gond. 5-10 percenként 1 adagolónyit ha meg tudsz itatni vele az szuper! jobbulást! 1. voltam.
2. vagyok, akkor már lehet nincs is komoly torokfájása! :D kitartást!
A kérdező hozzászólása: köszi, aranyosak vagytok, ma már eddig megivott több mint fél litert, úgy látszik javulgat, de mostmár tudom emennyire fáj/t a torka mert én is elkaptam...

Mennyi folyadékot kell inni átlagban összesen egy egy évesnek?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a védõnõ hogy 8-9 decit minimum meg kell innia a babának,ebben benne van a leves,a tápszer vagy tej ,meg amit iszik (üdítõ,tea,víz).

Nekem azt mondta a védõnõ hogy 8-9 decit minimum meg kell innia a babának, ebben benne van a leves, a tápszer vagy tej , meg amit iszik (üdítõ, tea, víz).
Én úgy tudom 1 litert. De valahogy súlyra van meghatározva, de nem tudom az arányokat, hogy hány dekához hány deci tartozik...

Mennyi folyadékot ajánlott inni egy 18 hós babának?

Hasonló korú babád mennyit iszik naponta?

Legjobb válasz: Ezen én is nemrég elgondolkodtam!Azt hiszem valamilyen mennyiség ki van számolva súlyra!De azt most nem tudom mennyi!Lányom 21 hónapos 13.5kg és szerintem olyan 1,5liter körül iszik (kakaó víz és 50%os gyümölcslé!)Remélem azért tudtam segíteni!

Ezen én is nemrég elgondolkodtam!Azt hiszem valamilyen mennyiség ki van számolva súlyra!De azt most nem tudom mennyi!Lányom 21 hónapos 13.5kg és szerintem olyan 1, 5liter körül iszik (kakaó víz és 50%os gyümölcslé!)Remélem azért tudtam segíteni!
Az enyém tejet egyáltalán nem iszik. :-( Vizet szokott, kb. 5-7 dl-t. Szokta kérni, ha szomjas, de kínálom én is. Biztos tudja, hogy mennyire van szüksége.
Ezt a kerdest en is feltettem 3 honappal ezelott, az enyem is most 18 hos es nagyon keveset iszik.kaptam egy olyan valaszt, hogy 10 kg-ig kilonkent 100 ml, 10-20kg kozott +50 ml/tkg.ebbe az etelek folyadektartalma is beletartozik, bar azt en nem tudom hogy szamoljam, hogy 2dl suru fozelek az mennyi folyadeknak szamit, ezert nem is szamolgatom, viszont tobbfele italt tobbfelekeppen kinalok, pl.tejitalat meg cumisuvegbol, vizet kis likorospoharbol, narancslevet palackbol szeret inni, utkozben sportkupakos kulacsbol, de szereti a szivoszalat is.eleg bonyolult, de csak igy tudok folyadekot belediktalni, bar igy is van, hogy tiszta szaraz a szaja, megis elutasitja a vizet, nem tudom , miert...

Mennyi folyadékot kell innia egy kismamának naponta?

Legjobb válasz: Mint egy normál felnõttnek: 2.5-3 liter.

Mint egy normál felnõttnek: 2.5-3 liter.
Sosem mértem. Amennyi jól esik.
A kérdés jó! Engem a védõnõ figyelmeztetett, hogy a napi 2 liter legyen meg, de ha nem muszáj 3 fõlé ne menjek, mert akkor könnyebben vizesedek. A 2-3 literben benne van az innivaló, a leves, a gyümölcsök, szóval minden ami folyadékot tartalmazhat.
Én is úgy tudom, hogy kb 2 liter. Sajnos én az 1 litert is alig iszom meg, szóltak is miatta a vizelet-vizsgálaton :( Boldog babavárást! 18 hetes kismama
Nekem is kb 2 litert tanácsoltak...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!