Találatok a következő kifejezésre: Mennyi folyadékot inni (39 db)

Mennyi folyadékot kell (ene) innia 7 hónapos, tápszeres + hozzátáplált babámnak?

Igazából semmit nem iszik. Csak annyi folyadékot visz be ami a tápszerben és az ételekben van. Se pohárból, se cumiból, se cs?rös itatóból se kanálból nem fogad el semmit. ÍSe vizet, se teát, se gyümölcslét.

Legjobb válasz: Hát azt nem tudom megmondani neked, hogy mennyit KELLENE innia, de leírom a mi esetünket. Az én kislányom szopizik még most is(holnap lesz 10hónapos), 6hósan kezdtük a hozzátáplálást. Egyszerûen nem volt hajlandó semmilyen folyadékot elfogadni kb.8hónapos koráig. Már én is bele voltam betegedve, mindent kipróbáltunk úgy ahogy Ti is és nálunk a Nuk-os cumisüveg(csakis latex fejjel) lett a megoldás. Azóta rengeteg folyadékot iszik. Elõtte minden márkájú cumisüveget, csõrös poharat, szívószálat, sima poharat stb. kipróbáltunk, de semmi nem segített. Szerintem egy próbát megér nektek is. Remélem sikerül. :)

Hát azt nem tudom megmondani neked, hogy mennyit KELLENE innia, de leírom a mi esetünket. Az én kislányom szopizik még most is(holnap lesz 10hónapos), 6hósan kezdtük a hozzátáplálást. Egyszerûen nem volt hajlandó semmilyen folyadékot elfogadni kb.8hónapos koráig. Már én is bele voltam betegedve, mindent kipróbáltunk úgy ahogy Ti is és nálunk a Nuk-os cumisüveg(csakis latex fejjel) lett a megoldás. Azóta rengeteg folyadékot iszik. Elõtte minden márkájú cumisüveget, csõrös poharat, szívószálat, sima poharat stb. kipróbáltunk, de semmi nem segített. Szerintem egy próbát megér nektek is. Remélem sikerül. :)

Ilyen melegben mennyi folyadék az amit minimum meg kell innia egy 15 hónaposnak esti-reggeli tápszeren kívül?

Legjobb válasz: Kislányom 2 éves. Õ a tejitalon kívül (3,5 dl) kb. 4 dl vizet iszik és eszik jó sok dinnyét. Azt mondta a védõnõ, hogy ez bõven elég, az ételben is van folyadék. Kínálgasd, ha szomjas, úgyis inni fog. Mennyit iszik? Ennyi idõsen kb. 2 dl vizet ivott meg a lányom.

Kislányom 2 éves. Õ a tejitalon kívül (3, 5 dl) kb. 4 dl vizet iszik és eszik jó sok dinnyét. Azt mondta a védõnõ, hogy ez bõven elég, az ételben is van folyadék. Kínálgasd, ha szomjas, úgyis inni fog. Mennyit iszik? Ennyi idõsen kb. 2 dl vizet ivott meg a lányom.
A gyerekorvosunk azt mondta, hogy napi össz 1 liter folyadék. De kínálgassam sûrûn, úgyis inni fog, ha kell majd neki. :D
Nincsen minimum, a gyerekek szervezete még tökéletesen jelzi, hogy mennyi folyadékra van szükségük. Fontos, hogy rendszeresen kínálgasd, de bízd rá, hogy aztán a végén mennyit iszik.
nekem nincs jártasságom, de nem kevés az a 2 dl? mondom hogy nem értek hozzá!mennyi a gyomor ürtartalma egy babának?
Elõtted lévõ vagyok. Akkor még megivott kb. fél liter tejitalt és kapott tejpépet. Nem tudtam mit csinálni, kínálgattam, ennyit ivott:-(
16 hós. Nem tudom hogy mennyit iszik, mert mindig cserélgetem az ivópoharában a vizet frissre. De azt megfigyeltem, hogy ha pohárból kér inni, akkor sokkal többet megiszik. Így nála van az ivópohara, de mindig adok neki rendes pohárból is, esetleg pici szörppel, mert akkor még többet megiszik.

Mennyi folyadékot kell innia 4 hónapos kislányomnak? (anyatejes) Kevés forralt és lehűtött vizet szoktam adni. Ki kell bírnia a 4 óránkénti evést? Folyadékkal mennyi ideig tudom elnyújtani az evést de úgy, hogy szopizzon is?

Legjobb válasz: Lányom is 4 hós, nem adok neki folyadékot. Nyáron adtam vizet, mikor nagyon meleg volt, elfogadta. De mióta nincs kánikula, ne igényli, kiköpi és bukik tõle. Azóta ne is adtam neki. Én 3 óránként szoptatok, illetve ahogy kéri, de nagyjából 3 óránként jön ki:-)

Lányom is 4 hós, nem adok neki folyadékot. Nyáron adtam vizet, mikor nagyon meleg volt, elfogadta. De mióta nincs kánikula, ne igényli, kiköpi és bukik tõle. Azóta ne is adtam neki. Én 3 óránként szoptatok, illetve ahogy kéri, de nagyjából 3 óránként jön ki:-)
Szerintem sem kell innia a tej mellett és nem is kell 4 óráig kibírnia. Az én 5 hónapos lányom 2, 5 - 3, 5 óránként eszik és még a nyári nagy melegben sem itattam vele vizet, inkább megszoptattam.
Miét kell kibirnia a 4 óránkénti evést. Az anyatejes babának nem kell innia legfeljebb ha nagyon meleg van, de most nem így van. Az anyatej elegendõ neki. Miért nem igény szerint szoptatod? Ne nézd az órát, amikor jelzi szoptasd meg.
Tényleg ne adj neki vizet, hidd el, felesleges. Tejcsi kell neki, akkor amikor õ szeretné.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!! :) Akkor szoptatok csak ha kéri!!! :D


Tápszeres babámnak mennyi folyadékot kell innia? Két étkezés között szoktam itatni, sima vizzel, de csak néhány kortyot iszik, több nem kell neki. Elegendő ez? Mert úgy tudom, tápszer mellett egyéb folyadékra is szüksége van a babusnak.

Legjobb válasz: 15 hónapos gyerekemnek mondtak napi 1-1,5 litert. Közel se iszik ennyit. A nagylányom ennyi idõsen 3 litert benyelt egy nap (tea, tej, stb). Sztem gyereke is válogatja, hogy mennyi az igénye. Mennyi tápszert iszik meg egész nap? Lehet már az is fedezi a folyadékszükségletét, és nem igazán szomjas mellette. Vagy csak nem bírja a vizet. babatea? Vagy gyümitea? Ízesítve vagy anélkül?

15 hónapos gyerekemnek mondtak napi 1-1, 5 litert. Közel se iszik ennyit. A nagylányom ennyi idõsen 3 litert benyelt egy nap (tea, tej, stb). Sztem gyereke is válogatja, hogy mennyi az igénye. Mennyi tápszert iszik meg egész nap? Lehet már az is fedezi a folyadékszükségletét, és nem igazán szomjas mellette. Vagy csak nem bírja a vizet. babatea? Vagy gyümitea? Ízesítve vagy anélkül?
A kérdező hozzászólása: Napi 700- 750ml körül eszik tápot, babateát nem adok neki, mert görcsöket okoz nála és az orvos is azt javasolta, sima vizzel itassam, vagy esetleg enyhén cukrozzam. Lehet, hogy nem izlik neki a viz? Milyen teát adhatnék még neki?
Én bármilyen teát adok. A forró vízbe épphogy kicsit teszem bele a filtert, így gyenge lesz. De mégiscsak ízesebb, mint a víz. Jó a csipkebogyó tea.
Én sima gyümölcsteákat szoktam venni, amiben nincs fekete tea. Kamilla és csipkebogyó is jó. A zöld teák is.

Mennyi folyadékot kell innia egy 9 hónapos babának? Már eszik főzeléket és még szopizik is.

Legjobb válasz: nem tudom mennyit kell innia de én kaja után mindig megkinálom innivel is örülök ha egy nap megiszik kb.1.5dl teát vagy vizet

nem tudom mennyit kell innia de én kaja után mindig megkinálom innivel is örülök ha egy nap megiszik kb.1.5dl teát vagy vizet
Olyan 500 ml körül jó, de sajnos nem minden baba iszik ennyit, ebben benne van az anyatej is, tápszeres manóknál meg a tápszer is. Kislányom tápszeres, õ abból egy nap eszik kb. 400 ml-t, és külön folyadékot 150 -200 ml-t, ha ez tea, ha csak víz, akkor van hogy 100 ml-t.
Az én kisfiam 9 hónaposan minden fõzelék, illetve szilárd étkezés után szívesen ivott kb. 120-150 milit (teából). Emellett még 4-szer szopizott is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Mennyi folyadékot kell innia a babának egy nap?

Mert én úgy hallottam, hogy 150ml/kg. Tehát ha az én fiam 10kg, akkor másfél liter naponta? Örülök, ha kb 1 litert megiszik, de azt is ritkán.

Legjobb válasz: Szerintem érzi egy gyerek mennyi folyadékra van szüksége.Az enyém is 10 kg és õ is 1 litert iszik kb.Sokszor kinálgasd neki az innivalót.

Szerintem érzi egy gyerek mennyi folyadékra van szüksége.Az enyém is 10 kg és õ is 1 litert iszik kb.Sokszor kinálgasd neki az innivalót.
Hûûû, hát én sosem szerettem ezeket az adatokat, az ember csak pánikol ha a gyereke nem teljesíti õket. A legjobb ha sokszor kínálod neki az italt, ha szomjas akkor iszik, ha nem akkor pár korty után elfordítja a buksiját. A fiam szerintem nem iszik meg 1 litert sem naponta, mégis sokat pisil, szerintem, ahogy a felnõtteknek, úgy a babáknak is más a folyadékigényük.

6 hós, anyatejes babának mennyi folyadékot kéne inni egy nap ebben a melegben, h ismét kb 3 óránként tudjon szopizni?

Nem hajlandó inni se cumiból, se csőrös pohárból, csak kilocsolja. Próbáltuk a vizet, a gyümileveket,semmi..( vagy csak pár korty) ciciből persze inna óránként, viszont a meleg miatt nincs étvágya, ezért 3 nap alatt drasztikusan csökkent a tejmennyiségem, pedig soha nem volt igazán gondom. Ha viszont kifejem, és nem iszik, muszály újra kínálnom tehát kell maradjon benne. Már estére nem volt elég a tej, annyira átállt a mellem. Egy hónapja táplálunk hozzá, de még csak napi 1 étkezésnél,10 körül,utána még szopizik. Mennyit kéne innia egy nap? Napokig szinte szárazak voltak a pelenkák, azért volt muszály sűrűn szoptatnom.

Legjobb válasz: A száraz pelus nem jó jel. Én fejném a helyedben, mert amint visszább megy a meleg, újra igényelni fogja az elõzõ tejmennyiséget a babád és akkor nehezebb lesz visszaállítani. Én is sokat szenvedtem, hogy el kezdjen inni...próbáltam a poharakat, csõrös, végül már a cumit is. Sima vizet nem itta, gyümölcslé végül bevált, a teát sem itta. Gyümölcslét vizezem fel egyharmad-kétharmad arányba, az én babámnak ez vált be...próbálkozni kell minden alkalommal. Evések után nem volt hajlandó inni, de evések között már elfogadta. És fontos a hõmérséklete is, az enyém csak a langyosat issza meg! :) Próbálj meg minden verziót, valamit biztosan el fog fogadni idõvel! 9 hónapos baba anyukája

A száraz pelus nem jó jel. Én fejném a helyedben, mert amint visszább megy a meleg, újra igényelni fogja az elõzõ tejmennyiséget a babád és akkor nehezebb lesz visszaállítani. Én is sokat szenvedtem, hogy el kezdjen inni...próbáltam a poharakat, csõrös, végül már a cumit is. Sima vizet nem itta, gyümölcslé végül bevált, a teát sem itta. Gyümölcslét vizezem fel egyharmad-kétharmad arányba, az én babámnak ez vált be...próbálkozni kell minden alkalommal. Evések után nem volt hajlandó inni, de evések között már elfogadta. És fontos a hõmérséklete is, az enyém csak a langyosat issza meg! :) Próbálj meg minden verziót, valamit biztosan el fog fogadni idõvel! 9 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nem adom fel, próbálkozom.Néha már pár kortyot iszik, csak azt nem tudom, kb hány milit kéne innia egy nap, mit tekintsek már elfogadhatónak...
1-es vagyok. A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy egy 1 éves nek kb 1 liter folyadékot kell elfogyasztania egy nap. Mindennel együtt (ételek, italok, tej, tápszer). Enyém 9 hónapos, és az volt a cél, hogy elérjük ezt az 1 litert, habár horrornak tûnt eleinte. Eltelt kb 2-3 hét mire sikerült innia keveseket, aztán szép lassan ráállt és most már jön hozzám ha szomjas, megitatom és megy tovább a játék :) Ebbe a melegbe megiszik 8-9 dl-t is! Te tudod, hogy anyatejjel kb mennit ihat, szerintem mindennel együtt azért 6-8 dl jó lenne ebben a melegben neki! De ezt tényleg a nedves pelusokból lehet belõni, hogy mennyi az igénye.
A kérdező hozzászólása: Na, ma megivott már 1 decit (gyümilé+babavíz).. :) Ha lassan is, de haladunk. Köszi szépen! Amúgy normál esetben 7-8 decit eszik egy nap, de most a melegben kevesebbet.

Meddig kell reggel-este tápszer, tej babáknak? És napközben mennyi folyadékot kellene innia 1 évesen? VÍZ, TEA

Sziasztok

Legjobb válasz: Szia, az én 13 hósom már rég nem issza a tápszert, tejet sem mert sajna érzékeny rá. A spec tápszerbõl készítem a reggeli pépet. Ezen kívül 2-4 dl vizet iszik. Sztem ez elég, mert az étellel is sok folyadékot magához vesz (pép, fõzelék, gyümölcs). Egyébként meg mindig kéznél van a víz, sokszor kínálom, vagy õ kéri, ennél többet sztem nem lehet tenni.

Szia, az én 13 hósom már rég nem issza a tápszert, tejet sem mert sajna érzékeny rá. A spec tápszerbõl készítem a reggeli pépet. Ezen kívül 2-4 dl vizet iszik. Sztem ez elég, mert az étellel is sok folyadékot magához vesz (pép, fõzelék, gyümölcs). Egyébként meg mindig kéznél van a víz, sokszor kínálom, vagy õ kéri, ennél többet sztem nem lehet tenni.
A kérdező hozzászólása: köszi, megnyugtattál:) Most váltottam nestle +1re, nagyon ízlik neki, de már nem cuppan rá úgy mint pici babaként...talán már csak miattam issza meg:) ) Meg ugye már nem ezzel laknak jól, csak kell:) Igen a víz nekünk is ott van a csõrös pohárba:) )sokszor kínálom és kérni is szokta:)
Köszönöm a kérdést! Én is kérdeztem már, h egy egyéves baba mennyi tejet/tápszert kell, hogy igyon, de nem kaptam rá választ. Bocs az offért.
fiam 14 hónapos, de két hónapja is így ivott.Napi 3, 5 tejital+1, 5-2, 5 deci tea
Én egy évesen váltottam a tejre.Reggel Maci kakaó, este tej.Nagyon szereti a babám.Ha nem megy a csak tej, akkor próbáld cikóriával hátha...A fõorvost kérdeztem, hogy nem-e gond, ha este csak keveset iszik a babám.A válasz az volt, hogy nem baj, ha nem kell neki mondjuk 2 dl.A lényeg, hogy pl. napközben tejföllel habarjam a fõzeléket, esetleg uzsira kapjon joghurtot.Ne számolgassam mennyi tejterméket iszik (eszik).A fõ, hogy rendszesesen kapjon. Lehet nekik már karamellt is készíteni (tudod, amit az oviban ittunk). Víz stb.:ha nem kell neki több, úgysem tudnád beletölteni.Kínálgasd és kész! A babám úgy fél liter vizet iszik naponta.Neki ennyire van szüksége.Attól is függ, hogy napközben mit eszik és száraz-e a levegõ.

Mennyi folyadékot kellene innia?

A babám 4,5 hónapos.Tápszeres és eszik mellette gyümölcsöket és tejpépet is.De inni nem hajlandó szinte semmit!Próbáltam már:viz,babatea,gyümölcslé Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Az én kisfiam( 10 hónapos) anyatejes, és még 8 hónaposan sem ivott egy korty vizet sem meg, már én is teljesen kétségbe voltam esve. A doktornénimk azt mondta, nem baj ha szomjas lesz iszik, most már 150 ml vizet megiszik. Egyik napról a másikra kezdte. Valószínû elég neki a tápszer mint folyadék. Szerintem ne izgulj. De azért kínálgasd õt.

Az én kisfiam( 10 hónapos) anyatejes, és még 8 hónaposan sem ivott egy korty vizet sem meg, már én is teljesen kétségbe voltam esve. A doktornénimk azt mondta, nem baj ha szomjas lesz iszik, most már 150 ml vizet megiszik. Egyik napról a másikra kezdte. Valószínû elég neki a tápszer mint folyadék. Szerintem ne izgulj. De azért kínálgasd õt.
Kínáld gyakrabban. Az enyém sem nagy ivó, de elalvás elõtt és ébredés után mindíg iszik pár kortyot. Most kb 3 dl naponta plusz a tápi reggel este. 10 hónapos

Mennyi folyadékot kell (ene) innia egy fél éves babának, aki egyszer kap mást anyatejen kívül egy nap?

Kisfiam sok mindent eszik,most szeretném nemsokára kiváltani az uzsit az ebéd mellé. Még nem mertem,mert alig iszik. Igaz,haladunk,már jóval többet kortyol,mint az elején. Most ott tartunk,hogy egy nap egy deci vizet iszik meg,ez mennyire elég neki? Rengetegszer kínálom neki,hogy szokja,hogy inni kell. 4x cicizik még.

Legjobb válasz: Szerintem elég neki. Az én fiam még 1 évesen is csak 1 deci vizet ivott napközben (reggel,este szopizott) Én is sokat próbáltam itatni, de beleönteni nem lehet. Ha szomjas inni fog, kínálgasd gyakran neki továbbra is.

Szerintem elég neki. Az én fiam még 1 évesen is csak 1 deci vizet ivott napközben (reggel, este szopizott) Én is sokat próbáltam itatni, de beleönteni nem lehet. Ha szomjas inni fog, kínálgasd gyakran neki továbbra is.
Ihgény szerint szoptatott babáknál elég. 9 hónapos a fiam, tízóraira és uzsonnára kap kanalast, majd most fogjuk az ebédet. Én minden kaja után megkínálom csõrös pohárból és ott van napközben körülötte, ha szomjas iszik, de õ is 1 dl, kb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!