Találatok a következő kifejezésre: Mennyi folsavra szüksége a (2 db)

Mennyi folsavra van szüksége a babának?

Nekem a gyógyszertárban azt mondták vegyek nyugodtan két szemet be(3mgos egy szem)de már azt is mondták elég az egy..mi az igazság,most kett?t szedek nem tudom sztem csak nem lehet baja t?le ugye?de azt sem akarom,hogy kevés legyen?ti mennyit szedtek?

Legjobb válasz: Szerintem az elsõ 10 hétben nyugodtan szedhetsz kettõt, utána akár egyet. De a dokit, védõnõnõt is kérdezd nyugodtan.

Szerintem az elsõ 10 hétben nyugodtan szedhetsz kettõt, utána akár egyet. De a dokit, védõnõnõt is kérdezd nyugodtan.
Én is kettõt szedtem.Elvileg 5-6 mgra van szüksége.
Szia..nekem 2 szem folsavat mondtak es 5 mg-osak...egeszen a 12-13 hetig..akkor johet az elevit amihez nem kell kulon semmit szedni.

Mennyi mikro gramm folsavra van szukseg 1 nap a kismamanak?

Legjobb válasz: Ezen a honlapon olvastam: http://www.folsav.hu/ Terhesség alatt 400-800 mikrogramm folsav napi bevitele ajánlott. Én a 3 milligrammos (mg) tablettából napi 1/2 tablettát vettem be. Bõven elég, az 1500 mikrogramm!

Ezen a honlapon olvastam: http://www.folsav.hu/ Terhesség alatt 400-800 mikrogramm folsav napi bevitele ajánlott. Én a 3 milligrammos (mg) tablettából napi 1/2 tablettát vettem be. Bõven elég, az 1500 mikrogramm!
Csak egy kis észrevétel... A 12:59-es válaszoló nem azt írta, hogy ennyit KELL szedni, hanem azt hogy Õ mennyit szed... Ha esetleg a mértékegységek átváltása problémát okozna... 1 mg (milligramm) = 1000 mikrogramm Tehát a 3 mg-os (milligramm) tabletta = 3000 mikrogrammnak felel meg. És ha ebbõl valaki csak felet szed be naponta, az 1500 mikrogramm! És ha megnézed pl. az Elevit folsav tartalmát, láthatod, hogy 0, 80 mg (milligramm) folsavat tartalmaz, Vagyis 800 mikrogramm-ot! Bõven elég!! Egyébként a bevitt felesleg a vizelettel távozik, nem hasznosul. Gyógyszerész vagyok, de nyugodtan mehet a lepontozás.
Úgy tudom, 4, 5-5, 5mg. Én szedtem a Gravidát (abban azt hiszem 0.8mg van)+ folsav 3mg-osból naponta 1, 5 szemet, de csak a 14. hétig.
En Elevit+5mg. folsavat szedek most is, 30 hetes vagyok.
Az nem létezik, hogy a legkisebb dózisú folsavból csak napi felet kell szedni, pláne, hogy nincs mellette terhesvitamin! Szerintem az inkább 150mikrogramm...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!